22 Δεκ 2012

Αριστερός πλασιέ όπλων ο ΣΥΡΙΖΑ στην Λατινική Αμερική


Αριστερός πλασιέ όπλων ο ΣΥΡΙΖΑ στην Λατινική Αμερική


Φαίνεται ότι οι θιασώτες της αριστερής κυβέρνησης έχουν αφομοιώσει όλη την ατζέντα της αστικής πολιτικής.





Μετά τις συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τους εφοπλιστές.Τις δεσμεύσεις παραμονής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ,στην Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ.

 Τη διατήρηση ουσιαστικά της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτικής συμφωνίας με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, κάτι που σηματοδότησε εκτός των άλλων η καλοκαιρινή συνάντηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Πέρες, και στις οποίες συνέχεια έδωσαν οι προκλητικές, επιθετικές δηλώσεις της Δούρου.
Τη σημφωνία του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά, στην σχεδιαζόμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

 Στην σύμφωνη γνώμη του για την υπουργοποίηση, ως ΥΕΘΑ στην προσωρινή κυβέρβνηση, του πρώην ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου, των ακράιων και επικίνδυνων αντιλήψεων, υπερασπιστή στο Ναυτοδικείο παρανομούντων ακροδεξιών ΟΥΚάδων.
Ήρθε τώρα να προστεθεί και το ταξίδι στη Λατινική Αμερική, στο οποίο, η καλά προετοιμασμένη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε συννενόηση με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ,ανέλαβε να διαφημίσει τις ελληνικές, μετοχοποιημένες και ιδιωτικές πολεμικές βιομηχανίες.

 Πραγματικά περίεργη αντίληψη για την Ειρήνη.

 Από τη μια μεριά να κυνηγάς συμβόλαια για τους Έλληνες βιομήχανους του ολέθρου, όλα αυτά τα καθάρματα που αναπτύχθηκαν και πλούτισαν από τις δικές μας θυσίες στο όνομα των «εθνικών αναγκών» πάντα. Που στήθηκαν με τις πλάτες των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,εξασφαλίζοντας απίστευτα κερδοφόρα συμβόλαια, πολύτιμη και απαραίτητη τεχνογνωσία από τις συνεργασίες στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών οφελών. Καταβάλλοντας βεβαίως τις προβλεπόμενες μίζες, που πλήρωνε και πληρώνει ο κόσμος της εργασίας, αφού ενσωματώνονται στο κόστος των εξοπλισμών. Δεν πρέπει να περνά απαρατήτητο ότι οι ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες, με ιδιαίτερη σημαντική παρουσία στο εξωτερικό, είναι συνδεδεμένες με τεράστιες πολεμικές βιομηχανίες και ενσωματωμένες στα
 πιο επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.



 Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, εξυπηρέτησης του κεφαλαίου με φιλολαική ρητορεία είναι ταχύτατη και εξαιρετικά βίαιη.
Γοργά αποκαλύπτει και την πολεμική της διάσταση.
Η αριστερά πάλευε κια παλεύει ενάντια στα «εθνικά συμφέροντα», τις βλέψεις κερδοφορίας δηλαδή του αστικού κόσμου. Είναι ενάντια στον πόλεμο, στο μιλιταρισμό, στην υποχρεωτική στράτευση και το Μισθοφορικό στρατό, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, στους πολεμικούς εξοπλισμούς.



 Η πολεμική βιομηχανία πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από μια παραγωγική διαδικασία, που θα εξασφαλίσει και αυξήσει τις θέσεις εργασίας, δημιουργώντας για ειρηνικούς σκοπούς. Δεν είναι δυνατόν η επιβίωση μας να εξαρτάται από πολεμικά συμβόλαια, που θα συμβάλλουν στην εξόντωση άλλων λαών.
Το πλέγμα αστικοί στρατοί-δυνάμεις καταστολής-λέσχες εφέδρων-τάγματα εθνοφυλακής-ιδιωτικοί στρατοί-πολεμική βιομηχανία είναι στραμμένο στην υπεράσπιση των αστικών συμφερόντων και των διεθνών του συμμαχιών. Δε μπορεί να αντιμετωπιστεί από την Αριστερά ως ζήτημα εκδημοκρατισμού-«διαχείρισης προς το συμφέρον του λαού»,αλλά μόνο από την σκοπιά της ανατροπής και διάλυσης του.

 Και αυτό με τη σειρά του δεν είναι έργο μιας αριστερής κυβέρνησης που θα διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση, πρότεινοντας μιας διαφορετικού τύπου αστική ανάπτυξη, αλλά μιας αντικαπιταλιστικής επαναστατικής διαδικασίας, που θα φέρει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο κέντρο της πολιτικής. Ανατρέποντας τη βάρβαρη ταξική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις, το αστικό σύστημα εξουσίας,προχωρώντας σε αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.,καταργώντας την συμμαχία με το κράτος Φονιά Ισραήλ. Διεκδικώντας την ανατροπή του σάπιου συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Παραδίδουμε στην κρίση του λαού μας σχετικό δημοσίευμα, που αποκαλύπτει τη πρόσδεση του ΣΥΡΙΖΑ στην αστική πολιτική και σε συγκεκριμένα αστικά συμφέροντα, που τα κέρδη τους είναι βουτηγμένα στο αίμα των λαών.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com




Η "εξοπλιστική ατζέντα" Τσίπρα στη Λατινική Αμερική!Τι συζητά για την αμυντική βιομηχανία

Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική περιέχει και πλούσια εξοπλιστική ατζέντα. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο κυρίως για όσους πιστεύουν ότι πρόκειται για περιοδεία άνευ σημασίας, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό το γεγονός ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει , απογειώθηκαν από την Αθήνα έχοντας μαζί τους πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για το πως μπορεί η Ελλάδα να συνεργαστεί με χώρες της Λατινικής Αμερικής και ειδικότερα με τη Βραζιλία σε επίπεδο αμυντικής βιομηχανίας.

 Η Βραζιλία δεν είναι πλέον μόνο η χώρα της σάμπα, αλλά μία πολύ δυναμική οικονομία με μία Πρόεδρο που δείχνει ανοιχτή σε συνεργασίες που θα ανοίξουν ορίζοντες στην χώρα της κυρίως προς την Ευρώπη. Όσοι εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι θα πρέπει να ενημερωθούν ότι πολλές ιδιωτικές ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες ζουν ακόμη λογω των συνεργασιών που έχουν με χωρες της Λατινικής Αμερικής και θα έβλεπαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη πιθανότητα συνεργασίας με τη Βραζιλία, στην οποία ο τομέας της Άμυνας έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

 Το Onalert έχει στην διάθεσή του το πλαίσιο της ενημέρωσης που είχε ο Αλέξης Τσίπρας, προετοιμαζόμενος για το ταξίδι στη Λατινική Αμερική. Κάποιες πληροφορίες προήλθαν και από το ΥΠΕΞ. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για ενημέρωση, σε αντίθεση με πολλά στελέχη που παλαιότερα ή ακόμη και σήμερα δραστηριοποιούνται στον τομέα της Άμυνας, είτε στο δημόσιο είτε και στον ιδιωτικό τομέα.
Η ενημέρωση με την οποία πέταξε προς Λατινική Αμερική ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του αναφέρει μεταξύ άλλων:

 "Η Λατινική Αμερική είναι μια περιοχή που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο χώρο της αμυντικής βιομηχανίας. Λόγω της ιδιαιτερότητας των περισσοτέρων χωρών και των σχέσεών τους με Αμερική και Αγγλία, η προμήθεια του αμυντικού υλικού γινόταν στο παρελθόν από Σοβιετική Ένωση, πρώην Γιουγκοσλαβία, Γαλλία και προσφάτως από Κίνα.

 Για την Ελλάδα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο τομείς.

 Α. Υποστήριξη Αεροπορικού Υλικού και

 Β. Προμήθεια Πυρομαχικών

 Στην πρώτη περίπτωση η Ελλάδα διαθέτει μία από τις μοναδικές εταιρείες στην Ευρώπη την ΕΑΒ, η οποία σήμερα κατέχει την ανάλογη τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό για την συντήρηση των περισσότερων τύπων Αεροσκαφών που κυριαρχούν στις χώρες αυτές, όπως π.χ.Γαλλικά Α/Φ Μirage . Οι ανάγκες των χωρών αυτών είναι τόσο μεγάλες ώστε θα μπορούσαν να αυξήσουν το προσωπικό της ΕΑΒ κατά αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους,δεδομένης της σχετικής υλικοτεχνικής υποδομής που διαθέτει η ΕΑΒ.

 Η δεύτερη περίπτωση αφορά ανάγκες για πυρομαχικά που έχουν οι χώρες αυτές και η Ελλάδα διαθέτει δύο μεγάλα εργοστάσια την ΕΒΟ & ΠΥΡΚΑΛ που δύνανται να παράγουν μια μεγάλη γκάμα πυρομαχικών για τις ανάγκες των περισσοτέρων χωρών της Λατινικής Αμερικής.

 Στον ιδιωτικό χώρο υπάρχουν τουλάχιστον 5 ελληνικές εταιρείες με προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, για τα οποία έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον χώρες της Λατινικής Αμερικής χωρίς βέβαια ουσιαστικές επιτυχίες, λόγω της μη ύπαρξης σχετικών συμβάσεων αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας, μεταξύ Ελλάδας και των χωρών αυτών.
Επειδή η Ελλάδα είχε ανέκαθεν φιλικές σχέσεις με τις χώρες αυτές, ποτέ στο παρελθόν δεν εκμεταλλεύτηκε τις δυνατότητες που είχε στην αμυντική βιομηχανία για να διεισδύσει σε μια τεράστια αγορά που αντιμετωπίζει κατά περίπτωση εμπάργο από χώρες του ΝΑΤΟ ή της Ρωσίας

 Έχουν ήδη γίνει προσπάθειες από χώρες της Λατινικής Αμερικής για μνημόνια Αμυντικής Συνεργασίας προς το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας χωρίς επιτυχία.
Η Ελλάδα χάνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχει και μια χρυσή ευκαιρία, να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της σε μια περιοχή που είναι φιλικά προσκείμενη προς τους Έλληνες.
ΠΥΡΚΑΛ

 Στην περιοχή η εταιρία έχει παρουσία πουλώντας κυρίως μεγάλα διαμετρήματα (πυροβολικού) μέσω διαμεσολαβιτικών εταιριών (μάλιστα έχει εκει δραστηριότητα και ένας πλούσιος Έλληνας που ασχολείται με αυτό το εμπόριο). Έχουμε πουλήσει στην Βραζιλία, στο Μεξικό, στο Ελ Σαλβαδορ, στην Κολομβία και στο Ισημερινό. Υπάρχει και μια τρέχουσα διαπραγμάτευση σε Ισημερινό και Κολομβία

 Η Βραζιλία είναι μια ειρηνική χώρα η οποία διατηρεί σταθερές και φιλικές σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες ενώ δεν έχει εμπλακεί σε καμιά σημαντική ένοπλη σύγκρουση με άλλο έθνος τα τελευταία 50 χρόνια.
Η χώρα είναι τεράστια γεωγραφικά με εκτεταμένα σύνορα, διαθέτει μεγάλα αποθέματα πολλών φυσικών πόρων ενώ έχει ανακαλύψει πρόσφατα σημαντικά αποθέματα πετρελαίου.

 Οι σημαντικότερες απειλές ασφάλειας εντοπίζονται:

 Στην παράνομη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Στην παράνομη εξόρυξη. Στην αποψίλωση των δασών.Στη διακίνηση ναρκωτικών.
Η Βραζιλία διανύει μια περίοδο εκσυγχρονισμού του αμυντικού εξοπλισμού, και αναμένεται να δαπανήσει $ 241δισεκατομμύρια για την άμυνα κατά τη διάρκεια της περιόδου 2013-17.

 ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

 Η Βραζιλία επιδιώκει να προμηθευτεί:

 Μαχητικά αεροσκάφη συνολικά 36 Α/Φ (θα επιλέξει μεταξύ RAFAL- Γαλλία, F-18- ΗΠΑ, GRIPPEN-Σουηδία).
Συστήματα που θα ενσωματωθούν στα μεταγωγικά αεροσκάφη KC-390 που κατασκευάζει η εγχώρια βιομηχανία.
Συμβατικά υποβρύχια(Γερμανία).
Δορυφορικά συστήματα απεικόνισης για την προστασία της περιοχής του Αμαζονίου.


ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βραζιλία προκειμένου να προωθήσει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία της επιβάλλει σημαντικές υποχρεώσεις μεταφοράς τεχνολογίας σε όλες τις αμυντικές προμήθειες κυρίως μέσω αντισταθμιστικών.
 Η κυβέρνηση της Βραζιλίας στηρίζει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία με παραγγελίες ειδικά στα νέα προϊόντα και υλικά.
Επειδή η Βραζιλία θεωρείται περιφερειακός κόμβος για παραγωγή και εξαγωγές στο σύνολο της Λατινικής Αμερικής ξένοι κατασκευαστικοί όμιλοι έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις εκμεταλλευόμενοι το χαμηλό κόστος παραγωγής.ΒΑΣΙΚΟΙ

 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

 Στη Βραζιλία δραστηριοποιούνται περίπου 170 σημαντικές επιχειρήσεις αμυντικού υλικού οι οποίες απασχολούν 25.000 άτομα.
Την επόμενη δεκαετία αναμένεται να επενδύσουν 120 δισ. δολάρια διπλασιάζοντας την απασχόληση και τις εξαγωγές.

 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

 Τεχνολογική συνεργασία σε θέματα επίγειας επιτήρησης, ραντάρ, επικοινωνίες, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones), μεταφορικά αεροσκάφη.
Επιχειρηματική συνεργασία EMBRAER με ΕΑΒ σε θέματα συντήρησης αεροσκαφών στην Ευρώπη.

 Προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος κυρίως για την ανάπτυξη νέων γραμμών παραγωγής στην ΕΑΒ ή σε ιδιωτικές εταιρίες ηλεκτρονικών.
Συνεργασία σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας για την ασφάλεια σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα (εμπειρία ΟΑ 2004 μπορεί να αξιοποιηθεί για Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 και κυρίως για ΟΑ 2016στο Ρίο).

 Πηγή : Κόκκινη γωνιά
 Αναρτήθηκε από traversorossa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ