7 Ιουν 2013

Συγκλονιστικός ο Μπογιόπουλος στην εκπομπή Εnikos για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!

Συγκλονιστικός ο Μπογιόπουλος στην εκπομπή Εnikos για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!



Ναυτεργάτες: Επέβαλαν με την πάλη τους την καταβολή δεδουλευμένων - Κινητοποιήσεις σήμερα σε Ραφήνα και Λαύριο

Ναυτεργάτες: Επέβαλαν με την πάλη τους την καταβολή δεδουλευμένων - Κινητοποιήσεις σήμερα σε Ραφήνα και Λαύριο 


Σε νέα παρέμβαση στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, στα καράβια των εταιριών που έχουν απλήρωτους τους ναυτεργάτες, προχώρησαν από σήμερα το πρωί τα ναυτεργατικά σωματεία απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Οι ανάλογες οργανωμένες παρεμβάσεις των ναυτεργατών σε μια σειρά επιβατηγών πλοίων, που ξεκίνησαν την Τετάρτη, έφεραν θετικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο της μάχης που δίνουν από την Τετάρτη τα πληρώματα ενάντια στην απλήρωτη εργασία, την Πέμπτη η εταιρεία ΝΕΛ αναγκάστηκε να καταβάλει δεδουλευμένα στους ναυτεργάτες των πλοίων «AQUA SPIRIT» και «AQUA MARIA», οι οποίοι ήταν απλήρωτοι από τον Οκτώβρη. Στην καταβολή των δεδουλευμένων έχουν προχωρήσει και η HSW και η ΑΝΕΚ.

Η συνέχιση και την Πέμπτη των μαζικών αγωνιστικών παρεμβάσεων των ίδιων των πληρωμάτων για την καταβολή των μισθών και την εφαρμογή των ΣΣΕ ήταν η απάντηση των ναυτεργατών απέναντι στη βία και την ωμή τρομοκρατία όπου κατέφυγε η τρικομματική κυβέρνηση για να ανακόψει τον αγώνα τους. 

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΝΟ στον εισαγγελέα

Σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΝΟ στον Εισαγγελέα, καταγγέλλοντας την παρέμβασή του το απόγευμα της Τετάρτης, κατ' εντολή της κυβέρνησης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προκειμένου να υπερασπίσει τα εφοπλιστικά συμφέροντα. Στόχος ήταν να απειλήσει τους ναυτεργάτες με αυτόφωρη σύλληψη επειδή αρνήθηκαν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται! Επειδή αρνήθηκαν να δουλεύουν τζάμπα για τους εφοπλιστές!

Υπενθυμίζεται ότι η παρέμβαση του εισαγγελέα έγινε στο πλοίο «Μυτιλήνη» της ΝΕΛ, όπου οι ναυτεργάτες είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβρη, ενώ προκλητική ήταν η συμπεριφορά απέναντι στο πλήρωμα και του κεντρικού λιμενάρχη Σαρηγιάννη, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία πολυήμερη απεργία των ναυτεργατών για λογαριασμό των εφοπλιστών έλυνε ο ίδιος τους κάβους για να φύγουν τα πλοία.

Ο εισαγγελέας κατέβηκε στο λιμάνι με εντολή, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, του ίδιου του πρωθυπουργού. Την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου προκαλώντας ανοιχτά τους ναυτεργάτες και το σύνολο των εργαζομένων ανέφερε: «Το δίκαιο θα αποδοθεί, αλλά μέσα στο πλαίσιο του νόμου. Αυτός ο παραλογισμός θα λάβει τέλος». Όπου παραλογισμός είναι προφανώς ότι οι ναυτεργάτες διεκδικούν να δουλεύουν και να πληρώνονται.

Τις κινητοποιήσεις ενάντια στην απλήρωτη εργασία είχε αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, κάτω από τις πιέσεις των ναυτεργατών και των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, που ήταν η ψυχή και αυτής της κινητοποίησης.

Το απόγευμα της Πέμπτης η Εκτελεστική Επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα καράβια για την καταβολή των δεδουλευμένων και σήμερα αναμένεται να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πειραιά.

ΚΚΕ: Αταλάντευτα στο πλευρό των ναυτεργατών

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τον αγώνα των ναυτεργατών:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη στάση της κυβέρνησης, η οποία με εισαγγελείς, απειλές και τρομοκρατία επιτίθεται στους ναυτεργάτες που διεκδικούν τα δεδουλευμένα επτά και πλέον μηνών. Το ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, βρίσκεται αταλάντευτα στο πλευρό τους και καλεί όλο τον λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του ενάντια στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και των εφοπλιστών».

Σόου για την «παραβατικότητα» στην αγορά εργασίας

Σόου για την «παραβατικότητα» στην αγορά εργασίας

Τα επικοινωνιακά σόου... 

Άλλο ένα επικοινωνιακό σόου έστησε το υπουργείο Εργασίας μαζί μάλιστα με την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, για να υποσχεθούν, για πολλοστή φορά, ότι θα αντιμετωπίσουν την «παραβατικότητα στην αγορά εργασίας»! Και μόνο η αναφορά από τους αρμόδιους υπουργούς περί «παραβατικότητας» γενικά, όταν πρόκειται για καραμπινάτη εισφοροδιαφυγή των καπιταλιστών που παρακρατούν τις εισφορές των εργαζομένων για την Ασφάλιση, στερώντας τους το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη σύνταξη και ληστεύοντας τους πόρους των Ταμείων, δείχνουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να συσκοτίσει το ζήτημα της εισφοροδιαφυγής και όχι να το αντιμετωπίσει. Άλλωστε, πολύ περισσότερο από τις ιδεολογικές μπαγαποντιές, μιλάνε τα ίδια τα γεγονότα.

Καταγράφουμε ενδεικτικά:

Πρόσφατα το ΠΑΜΕ κατήγγειλε ότι δύο μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των μεταναστών εργατών γης από τους φραουλάδες στη Μανωλάδα, οι εργάτες παραμένουν απλήρωτοι. Μπροστά στα μάτια της κυβέρνησης, που παραβιάζεται όχι μόνο κάθε έννοια εργασιακής νομιμότητας, αλλά και της στοιχειώδους ανθρωπιάς, αυτή κωφεύει προκλητικά, κλείνει τα μάτια και δεν κουνάει ούτε το μικρό της δάκτυλο.

Η κυβέρνηση επικαλείται τη συνεργασία του ΣΕΠΕ με την οικονομική αστυνομία. Λόγια και μόνο λόγια. Την ίδια στιγμή προωθείται η μείωση των δομών της Επιθεώρησης Εργασίας, αντί να ενισχύονται οι δομές, η πολιτική ηγεσία μεθοδεύει το κλείσιμο 9 περιφερειακών δομών της Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης (μεταξύ αυτών και στον Πύργο - Ηλείας) ολοκληρώνοντας την υποβάθμιση του Ελεγκτικού Μηχανισμού. (Καταγγελία Γενικής Συνέλευσης Τεχνικών και Υγειονομικών Επιθεωρητών Εργασίας 26/4/2013).

...και η αλήθεια

Οι ελλείψεις σε προσωπικό για όλο το ΣΕΠΕ ανέρχονταν στο τέλος του Νοέμβρη του 2011 σε 28,5% των οργανικών θέσεων (ήτοι 330 κενές σε σύνολο 1.158 προβλεπόμενων οργανικών θέσεων) που προβλέπονται από το Ν.3996/11. (Έκθεση πεπραγμένων ΣΕΠΕ για το 2011.) Στη συνέχεια οι θέσεις αυτές καταργήθηκαν και σήμερα το ΣΕΠΕ στελεχώνουν μόλις 700 εργαζόμενοι. Η ίδια μάλιστα Έκθεση αναγνωρίζει πως «με την παρούσα κατάσταση το ΣΕΠΕ συνεχίζει όχι μόνο να παραμένει μη επαρκώς στελεχωμένο, αλλά και να έχει ραγδαίους ρυθμούς αποστελέχωσης, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, επίκειται την επόμενη διετία μεγάλος αριθμός συνταξιοδοτήσεων».

Πού οδηγεί αυτή η κατάσταση; Για παράδειγμα το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, πέρυσι, ενόψει της τουριστικής περιόδου, κατήγγειλε ότι «στα Δωδεκάνησα, περιοχή που συγκεντρώνει τουλάχιστον κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χιλιάδες εργαζόμενους σε εκατοντάδες χώρους εργασίας, βασικά στον τομέα του τουρισμού, και με σχέσεις εργασίας άθλιες, το ΣΕΠΕ αριθμεί 8 υπάλληλους εκ των οποίων 2 αποσπασμένοι και 1 προς συνταξιοδότηση! Αναλυτικά: 3 στη Ρόδο, 1 στην Κάρπαθο, 3 στην Κω, 1 στην Κάλυμνο». Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έτσι - εκτός των άλλων αιτιών - φτάσαμε σήμερα σε εισφοροδιαφυγή που φτάνει σχεδόν το 40%. Και αυτό είναι πράγματι ένα έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης, το οποίο η κυβέρνηση το συγκαλύπτει και το ανέχεται!

Η Χρυσή Αυγή ενάντια στους εξεγερμένους και υπέρ του Ερντογάν!

Η Χρυσή Αυγή ενάντια στους εξεγερμένους και υπέρ του Ερντογάν! 



Διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο από το σάιτ της Χρυσής Αυγής στις 3-6-13[1]
«ΚΕΜΑΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ 1922 – ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ 1922! 
»Την ίδια ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ, τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι διεθνείς οργανώσεις ”υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, οι περιβόητοι Anonymous (δηλαδή η CIA αυτοπροσώπως) ακόμα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (που εξέδωσε ανακοίνωση για το δικαίωμα της συνάθροισης…) τάσσονται αναφανδόν υπέρ της ”τουρκικής άνοιξης”, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ φανερώθηκαν ανοιχτά πλέον για το ρόλο που παίζουν: είναι αμερικανοκομμουνιστές και μάλιστα με… περικεφαλαία! Και πως θα μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά άλλωστε, αφού το Κ.Κ. Τουρκίας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη στημένη εξέγερση, παίζοντας το ρόλο του μαντρόσκυλου των Κεμαλικών (όπως το 1922, με την ανθελληνική συμμαχία Λένιν-Κεμάλ)  και κατ’ επέκταση των δυνάμεων που κρύβονται πίσω από την αναταραχή, δηλαδή των αμερικανοκομμουνιστών.»
Με λίγα λόγια η Χρυσή Αυγή λέει ότι και ο Ερντογάν… Ότι δηλαδή η λαϊκή εξέγερση στην Τουρκία είναι υποκινούμενη από πράκτορες και εχθρούς του λαού.

Οι νεκροί, οι εκατοντάδες τραυματίες και συλληφθέντες, η βαρβαρότητα της αστυνομίας που ρίχνει με πλαστικές σφαίρες, τα αιτήματα των εξεγερμένων, η πείνα, η φτώχεια και η ανεργία, η ανέγερση εμπορικού κέντρου μέσα σε ένα πάρκο, όλα αυτά δεν υπάρχουν για τους Νεοναζί. Όλα είναι στημένα από τη CIA! Και φτάνουν στο σημείο αυτοί οι φοβεροί και ατρόμητοι Ελληναράδες που θέλουν να βάλουν  την ελληνική σημαία στην Αγιά Σοφιά, που χύνουν χολή για τους υποτίθεται προαιώνιους εχθρούς του γένους και της φυλής μας, στην κρίσιμη ώρα να τους υποστηρίζουν! Να υποστηρίζουν δηλαδή το τουρκικό κράτος, την τουρκική κυβέρνηση, τους πραγματικούς εχθρούς όχι μόνο του τουρκικού αλλά και του ελληνικού λαού!

Φτάνουν δε στην πλήρη παράνοια, όταν η Αριστερά γίνεται.. «αμερικανοκομουνιστές» (!!) και οι εκατοντάδες χιλιάδες των εξεγερμένων που θρηνούν νεκρούς και έχουν δεχτεί τη βάρβαρη καταστολή του τουρκικού κατεστημένου συμμετέχουν σε μια… «στημένη» εξέγερση!

Γιατί όλα αυτά; Γιατί πρέπει να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους ώστε να μην αφήσουν να δημιουργηθούν συμπάθειες μέσα στους Έλληνες εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα προς τον Τουρκικό λαό. 

Η ελληνοτουρκική φιλία, η φιλία δηλαδή των λαών της χώρας μας και της γειτονικής Τουρκίας (κι όχι η «λυκοφιλία» των κυβερνώντων) που μπορεί να χτιστεί και να υπάρξει πραγματικά στη βάση των κοινών ταξικών συμφερόντων και της ταξικής αλληλεγγύης είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα για τις ιδέες των Νεοναζί! Κι έτσι τελικά καταλήγουν, καταγγέλλοντας την εξέγερση του Τουρκικού λαού, να στηρίζουν το καθεστώς του Ερντογάν.  


Όσο για τα περί ανθελληνικής συμμαχίας Λένιν-Κεμάλ το 1922 τους παραθέτουμε αποσπάσματα από 3 σημαντικές ιστορικές μαρτυρίες[2]:

«Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Τραπεζούντας Χρύσανθος, αφηγούμενος τα γεγονότα, τόνισε πως ”όταν η νέα σοβιετική εξουσία έβγαλε την χώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, δεν εγκατέλειψε τον ελληνισμό του Πόντου στο έλεος των τσέτηδων. Τον βοήθησε και πάλι να αμυνθεί.” Για να προσθέσει σε μια άλλη περίπτωση πως ”οι άθεοι κομμουνιστές εφάνησαν περισσότερον χριστιανοί από τους ‘χριστιανούς’ Αγγλογάλλους”.»

Με αφορμή τη συζήτηση περί αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Σοβιετικής Ρωσίας, ο Σταύρος Κανονίδης (διανοούμενος ποντιακής καταγωγής) τόνισε το 1921: 

«Δεν πρέπει να λησμονήσει η ελληνική κοινή γνώμη ότι η στάσις του ελληνικού βασιλείου απέναντι της Δημοκρατίας των Σοβιέτ ευθύς εξ αρχής υπήρξεν εξαιρετικώς κακόπιστος και άστοχος. Μια από τις απαισιωτέρας πράξεις τη βενιζελικής κυριαρχίας υπήρξεν η εκστρατεία της Νοτίου Ρωσίας, εις την οποίαν δια πρώτην φοράν καθ’ όλην την ελληνική ιστορίαν, τα ελληνικά όπλα εχρησιμοποιήθησαν προς εξυπηρέτησιν ξένων ποταπών συμφερόντων και προς εκβιασμόν της θελήσεως ενός λαού επιζητούντος την πολιτικήν και οικονομικήν του απελευθέρωσιν.»

Και τέλος, η μαρτυρία του Γιάννη Κορδάτου, γνωστού σε όλους για τη συμβολή του στην ελληνική ιστορία και τότε γενικού γραμματέα του ΚΚΕ (που αρχικά είχε το όνομα ΣΕΚΕ) 

«…Ο ιστορικός –και τότε γενικός γραμματέας του ΣΕΚΕ (Κ)- Γιάννης Κορδάτος αναφέρει σχετικά πως τον Απρίλη του 1922 κατέφθασε μυστικά στην Ελλάδα απεσταλμένος της Τρίτης Διεθνούς και του Υπουργείου Εξωτερικών και Στρατιωτικών της Σοβιετικής Ρωσίας. Είχε εντολή να διερευνήσει τη δυνατότητα μεσολάβησης της χώρας του για ειρηνικό τερματισμό του μικρασιατικού πολέμου μέσα από επαφές που θα είχε με την ηγεσία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος (αυτός ο τρόπος άφιξης του ξένου απεσταλμένου και η μέθοδος διερεύνησης οφείλονταν στην ανυπαρξία διπλωματικών σχέσεων των δύο κρατών). Ακολούθως, συναντήθηκε με τον Γ. Κορδάτο, τον ενημέρωσε για τον σκοπό της παρουσίας του και του ζήτησε να ανακοινώσει στην ελληνική κυβέρνηση την άφιξή του, καθώς και την επιθυμία της χώρας του για μεσολάβηση στο μικρασιατικό ζήτημα. Η πρότασή του περιελάμβανε την υπογραφή ανακωχής ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Κεμάλ και καθεστώς αυτονομίας για την περιοχή της Μικράς Ασίας. 

»Ο σοβιετικός απεσταλμένος τόνισε μεταξύ άλλων:… ”Οι μειονότητες στην Τουρκία στάθηκαν από τη μία μεριά τροχοπέδη στον ολοκληρωτικό εξισλαμισμό της Βαλκανικής και Ανατολής και από την άλλη έγιναν η πηγή που τροφοδότησε τα εθνικά απελευθερωτικά κινήματα των λαών της Βαλκανικής από το 1770 ως τα χτες.
» Ο ηγέτης του ΣΕΚΕ (Κ) συναντήθηκε με τον Ν. Στράτο (αντιπολίτευση τότε) και τον Α. Καρτάλη (υπουργό στην Κυβέρνηση Γούναρη) προκειμένου να τους μεταφέρει τις σοβιετικές προτάσεις χωρίς, ωστόσο, θετικό αποτέλεσμα. Ο τελευταίος μάλιστα, όπως γράφει ο ίδιος ο Κορδάτος, τον έβρισε και τον έδιωξε.» 


Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια και όχι η λάσπη στον ανεμιστήρα των Ναζί. Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. Πιστός πραιτωριανός του κατεστημένου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όποια άλλη χώρα απειλείται από τον εξεγερμένο λαό. Και γι’ αυτό ακριβώς, ο εξεγερμένος λαός, είναι ο ανομολόγητος φόβος και εχθρός των απανταχού νεοναζί.

ΣΥΡΙΖΑ για Τουρκία: Μνημείο υποκρισίας και πολιτικής αναξιοπιστίας

ΣΥΡΙΖΑ για Τουρκία: Μνημείο υποκρισίας και πολιτικής αναξιοπιστίας
«Το τουρκικό μοντέλο που παρουσιαζόταν ως οικονομικό θαύμα έδειξε το αληθινό του πρόσωπο». Αυτό διαπίστωσε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν από την περασμένη βδομάδα στη γειτονική χώρα.
Ας δούμε όμως, ορισμένους από αυτούς που παρουσίαζαν το «τουρκικό μοντέλο» ως «οικονομικό θαύμα».
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας λίγο καιρό πριν, στις 8 Μάη 2013, σε ραδιοφωνικό σταθμό (REAL FM) είπε ότι «τρόικα, επενδύσεις και ανάπτυξη δεν πάνε μαζί»και έφερε το παράδειγμα της Τουρκίας λέγοντας: «Τώρα σημειώνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με μια κυβέρνηση Ερντογάν που δεν είναι συγγενική με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι αλήθεια ότι κατάφερε να γυρίσει το κλίμα όταν απαλλάχθηκε από το βραχνά του ΔΝΤ. Επομένως, το θέμα είναι η ήττα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και η απαλλαγή από τη θηλιά του Μνημονίου και της τρόικας». Να το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας που απαλλάχθηκε από το ΔΝΤ και χάραξε (η κυβέρνηση Ερντογάν) το δικό της δρόμο και γύρισε το κλίμα!
***
Η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ εκθειάζει την κυβέρνηση Ερντογάν σε ουκ ολίγες παρεμβάσεις της. Λέει η Ρ. Δούρου σε άρθρο της στο «Modern Diplomacy» στις 30/12/2011 για την Τουρκία του Ερντογάν: «Μέλος του ΝΑΤΟ, πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης (μέσα σε οκτώ χρόνια το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τριπλασιάστηκε) σε μια περίοδο που η ευρωπαϊκή και αμερικανική οικονομία χειμάζονται, η μόνη χώρα που έχει τη δυνατότητα να αντιπαρατεθεί στο Ισραήλ (όπως φάνηκε και στην περίπτωση του "Μάβι Μαρμαρά" το 2010 αλλά και στην αντίδρασή της φέτος στο πόρισμα του ΟΗΕ που απάλλαξε ευθυνών για το πολύνεκρο επεισόδιο το εβραϊκό κράτος), σουνιτική χώρα που ισορροπεί επιδέξια μεταξύ κοσμικού χαρακτήρα και ενός μετριοπαθούς Ισλάμ, η σημερινή Τουρκία διαθέτει όλα τα εχέγγυα να καταστεί πρότυπο των λαών της "Αραβικής Ανοιξης"». Να το «πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης»!
Μάλιστα, η Ρένα Δούρου, σε άρθρο της στην «Εποχή» στις 20/6/2011 απέδιδε την εκλογική επιτυχία του κόμματος του Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές που είχαν γίνει λίγες μέρες πριν, στα εξής στοιχεία: «Συνοπτικά, τα στοιχεία αυτής της εξαιρετικής επίδοσης έχουν να κάνουν με τον εκδημοκρατισμό που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, με τις οικονομικές της επιδόσεις (ανάπτυξη που "τρέχει" με διψήφιο νούμερο), καθώς και την τολμηρή και πολύπλευρη εξωτερική πολιτική, που ρίχνει γέφυρες στον αραβικό κόσμο, ο οποίος με τη σειρά του, μετά την άνοιξη των δημοκρατικών εξεγέρσεων, αντιμετωπίζει την Τουρκία ως μοντέλο προς μίμηση». Να τες οι «οικονομικές επιδόσεις»! Να τος και ο... «εκδημοκρατισμός», τον οποίο βιώνει στο πετσί του ο τούρκικος λαός όλα αυτά τα χρόνια και ξανά αυτές τις μέρες με δολοφονικές επιθέσεις, χιλιάδες τραυματίες και νεκρούς.
***
Να ποιοι εμφάνιζαν την Τουρκία ως «οικονομικό θαύμα» και σήμερα παριστάνουν τους μετά Χριστόν προφήτες. Να ποιοι εκθείαζαν την πολιτική του Ερντογάν και τα βήματα «εκδημοκρατισμού» που έχει κάνει η κυβέρνησή του, σε μια Τουρκία όπου η βία και η καταστολή, η περιστολή λαϊκών δικαιωμάτων αποτελούν τον κανόνα εδώ και πολλά χρόνια. Να ποιοι μιλούσαν για την Τουρκία - πρότυπο για τις αραβικές χώρες.
Αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίαζε την Τουρκία ως «οικονομικό θαύμα» δεν είχε πάρει χαμπάρι το «αληθινό της πρόσωπο», το οποίο καταγγέλλει σήμερα; Δεν είχε πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι «υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης», για τους οποίους πανηγύριζε, συνοδεύονται από τη φτώχεια του λαού στην Τουρκία; Δεν είχε πάρει χαμπάρι το κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος του λαού, των κομμουνιστών και αγωνιστών στην Τουρκία; Δεν είχε πάρει χαμπάρι ο Δ. Παπαδημούλης ότι λίγες μέρες πριν κάνει τις παραπάνω δηλώσεις, στην Κωνσταντινούπολη οι δυνάμεις καταστολής είχαν χτυπήσει και τότε άγρια τους εργαζόμενους που διαδήλωναν για την εργατική Πρωτομαγιά; Δεν είχε και δεν έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη συνοδεύεται από ξεζούμισμα του λαού; Φυσικά και το γνωρίζει, αλλά το κάνει «γαργάρα» γιατί και ο ίδιος θέλει να κυβερνήσει και να προωθήσει την καπιταλιστική ανάπτυξη.
Γνωρίζουμε τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την ταχύτητα με την οποία κάνει θεαματικές κωλοτούμπες και αλλάζει θέσεις. Αλλά η κατακόρυφη αλλαγή θέσης για την Τουρκία μέσα σε έναν μόλις μήνα, αποτελεί μνημειώδη υποκρισία ακόμα και γι' αυτόν.

TOP READ