Ανεξάρτητα του αποτελέσματος των εκλογών και σε αυτή την προεκλογική περίοδο επιβεβαιώθηκε κάτι που είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια.
Ότι ένας κόσμος, ιδιαίτερα νεότερος ηλικιακά οδηγείται στο να επιλέξει ανάμεσα στα αστικά κόμματα με βαριά καρδιά, χωρίς μαχητική υποστήριξη, χωρίς να εμπνέονται από την πολιτική τους και τις θέσεις τους. Είναι και αυτό μια ακόμα εκδήλωση της λογικής του «μικρότερου κακού».
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από τη μικρή συμμετοχή κόσμου στις συγκεντρώσεις τους. Όσο και αν κοκκορομαχούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το ποιος είχε την πιο καλά, ή πιο κακά στημένη συγκέντρωση, όσο και αν θυμήθηκαν τη «μάχη των συγκεντρώσεων»(!), δεν μπορούν να κρύψουν ότι και οι δύο δεν εμπνέουν, δεν μαχητικοποιούν, δεν κινητοποιούν… Κάτι που βεβαίως είναι λογικό, αφού η πολιτική τους δεν δίνει ελπίδα και όραμα στο λαό, αφού του λέει ότι πρέπει να μάθει να ζει με ψίχουλα, με χαμηλές απαιτήσεις, να παραιτηθεί από τις ανάγκες του.
Το αντίθετο είδαμε στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, μαζική συμμετοχή, μαχητικότητα, ήταν αυτά που τις χαρακτήρισαν, ακριβώς γιατί το ΚΚΕ δίνει όραμα, προοπτική για το λαό και τη νεολαία, με την ανατρεπτική πολιτική του, έχει αποφασιστική συμβολή στους λαϊκούς αγώνες, λέει ότι, όχι δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με το σήμερα…
Ας κάνουν διαγωνισμό όσκαρ ανάμεσα στους «σκηνοθέτες» τους! Αφού αποδείχθηκαν μάστορες να «γεμίζουν» άδειους δρόμους και πλατείες (δες δίπλα φωτογραφία). Το ζήτημα βέβαια είναι ο λαός, οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα οι νέοι, με αισιοδοξία, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα να κάνουν το βήμα, να στηρίξουν το ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες, να αλαφρύνουν την καρδιά και τη συνείδησή τους και να έχουν και τα δύο τους χέρια.. την επόμενη ημέρα…
Πηγή: 902.gr