Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //
Το φορτηγό πλοίο Wes Gesa με Κυπριακή σημαία έφτασε στο Γκέτεμποργκ, στο μεγαλύτερο λιμάνι της Σουηδίας στις 20/5. 
Οι Πορτογάλοι λιμενεργάτες ζήτησαν την συμπαράσταση των Σουηδών για τον απεργιακό τους αγώνα. 
Οι Σουηδοί λιμενεργάτες της προβλήτας 4 γνωστοί για την αγωνιστικότητα τους και τον απεργιακό τους αγώνα που κράτησε πάνω από δύο χρόνια (έχουμε αναφερθεί για τον αγώνα τους στο ΑΤΈΧΝΩΣ) μπλοκάρουν το πλοίο. 
Δεν επιτρέπουν ούτε φόρτωμα ούτε ξεφόρτωμα φορτίου. 
-Είναι θέμα συμπαράστασης μεταξύ εργατών. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για εθνικό ή διεθνή θέμα δηλώνει το μέλος του σωματείου Erik Helgeson.
Τα άλλο σωματείο στο λιμάνι που ακολουθεί την εργοδοτική Ομοσπονδία Μεταφορών, που ρωτήθηκε και αυτό από τους Πορτογάλους,  δεν έχει ακόμη απαντήσει αν θα πάρει μέρος στην συμπαράσταση..
Η εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι απειλεί πως το ξεφόρτωμα του πλοίου θα το αναλάβουν οι πιστοί στην Ομοσπονδία και οι ανοργάνωτοι στα σωματεία. 
-Δεν είναι δικό μας θέμα η αντίθεση που υπάρχει στην Πορτογαλία. Το σωματείο δεν πρέπει να αναμιχθεί, δηλώνει. 
Είναι το δεύτερο πλοίο που μπλοκάρεται στο λιμάνι. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα πάλι με πλοίο από την Λισαβόνα. 
Εκπρόσωπος του Εμπορικού Επιμελητήριου του Γκέτεμποργκ κατηγορεί το αγωνιστικό σωματείο πως παραβιάζει την εργασιακή ειρήνη. 
Η απάντηση των λιμενεργατών δια στόματος του Erik Holgersson είναι πως: οι εργοδότες πάντα θέλουν να απαγορεύσουν τις ενέργειες συμπαράστασης. Δεν θέλουν να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των εργατών. Διαφωνούμε μαζί τους. Οι λιμενεργάτες δουλεύουν και συνεργάζονται πάνω από τα εθνικά σύνορα και έτσι θα συνεχίσουμε.