14 Δεκ 2014

Από τον Α' στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μελετάμε αντλώντας πείρα και συμπεράσματα

 Από τον Α' στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μελετάμε αντλώντας πείρα και συμπεράσματα




Το 2014 αποτέλεσε τη χρονιά που σημαδεύτηκε από επετειακά αφιερώματα για τα 100 χρόνια από την έναρξη του Α' Παγκόσμιου Πόλεμου, ενώ το 2015 συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι δυο αυτοί πόλεμοι είχαν κοινή ρίζα, τη μήτρα που γεννά τους πολέμους στην εποχή του ιμπεριαλισμού, την ανάγκη για μοίρασμα αγορών, εδαφών, πλουτοπαραγωγικών πηγών ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη. Μια σημαντική διαφορά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν η συμμετοχή της ΕΣΣΔ, του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στον κόσμο. Η ΕΣΣΔ διεξήγαγε δίκαιο πόλεμο για την προάσπιση του σοσιαλισμού, των κατακτήσεων της Οκτωβριανής Επανάστασης, πράγμα που δεν έκανε κανένα άλλο κράτος, ακόμα και όταν Αγγλία και ΗΠΑ συμμάχησαν στρατιωτικά με την ΕΣΣΔ ενάντια στο φασιστικό άξονα Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας.



Η ανάγκη γνώσης γύρω από τους δύο παγκόσμιους πολέμους συνδέεται άμεσα με τον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος σε κάθε χώρα, με την ίδια την ικανότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος να προσανατολίσει την εργατική τάξη, το λαό γενικότερα, σε πάλη για τη δικιά του προοπτική, για τη δικιά του εξουσία. Η πραγματικότητα των πολεμικών συγκρούσεων σε Ουκρανία, Συρία, ΙΡΑΚ και αλλού υπογραμμίζει με τραγικό τρόπο «πόσο εύκολο» είναι η εργατική τάξη και ο λαός μια χώρας να βρεθεί να πολεμάει κάτω από «ξένες σημαίες», δηλαδή από σημαίες τμημάτων της εγχώριας αστικής τάξης που πάντα συνδέονται και ακουμπάνε σε διεθνή στηρίγματά τους - σε ισχυρότερες χώρες του ιμπεριαλιστικού συστήματος.





Με αφορμή αυτές τις επετείους, ο «Ριζοσπάστης» υπενθυμίζει ορισμένες εκδόσεις που αναδεικνύουν συμπεράσματα και φωτίζουν με ιστορική γνώση αυτό που θέτει το Πρόγραμμα του ΚΚΕ: «Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας. Με την πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Κόμματος να συγκροτηθεί εργατικό - λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσης, με σύνθημα: Ο λαός θα δώσει την ελευθερία και τη διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα που, όσο κυριαρχεί, φέρνει τον πόλεμο και την "ειρήνη" με το πιστόλι στον κρόταφο».
Β. Ι. Λένιν: «Για τον πόλεμο και τη Σοσιαλιστική Επανάσταση».

Τα κείμενα της Συλλογής γράφτηκαν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Και αναδεικνύουν ποια είναι η αιτία των πολέμων στην εποχή του ιμπεριαλισμού. Αυτή η προσέγγιση έχει πολλή μεγάλη σημασία σήμερα, αφού η αστική τάξη κάθε χώρας συσκοτίζει τις πραγματικές αιτίες των πολέμων: Είτε με τον εθνικισμό, που προβάλει ως αίτιο κάποια εθνική αδικία που της συνέβη, μόνο που αυτό είναι μόνο η αφορμή, είτε με την κοσμοπολίτικη ερμηνεία, που προβάλει πως θα μπορούσαν οι πόλεμοι να αποφευχθούν, πως δήθεν δεν έδρασαν αποτελεσματικά οι ειρηνοποιοί πολιτικοί, δεν εισακούστηκαν οι ψύχραιμες φωνές. Είναι αλήθεια πως στις σχέσεις μεταξύ των κρατών συνυπάρχουν ο ανταγωνισμός και η συνεργασία, π.χ., στην περίπτωση ελληνικού και τούρκικου κεφαλαίου, όπου ο ανταγωνισμός για το Αιγαίο συνυπάρχει με πολιτική συνεργασίας και συνδιαχείρισης. Ομως οι αιτίες των πολέμων δεν μπορούν να εξαλειφτούν όσο υπάρχει ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός. Η αλλαγή στο συσχετισμό των δυνάμεων μεταξύ των καπιταλιστών επιφέρει την ανάγκη για το ξαναμοίρασμα των αγορών.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λένιν το 1916: «... Στον καπιταλισμό ... δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βάση, άλλη αρχή μοιρασιάς, εκτός από τη δύναμη... Η δύναμη όμως αλλάζει με την πορεία της οικονομικής εξέλιξης...

Για να ελεγχθεί η πραγματική δύναμη ενός καπιταλιστικού κράτους δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει άλλο μέσο εκτός από τον πόλεμο...

Στις συνθήκες του καπιταλισμού είναι αδύνατη μια ισόμετρη ανάπτυξη των διαφόρων οικονομιών και των διαφόρων κρατών. Στις συνθήκες του καπιταλισμού δεν μπορεί να υπάρχουν άλλα μέσα για την αποκατάσταση από καιρό σε καιρό της παραβιασμένης ισορροπίας, εκτός από τις κρίσεις στη βιομηχανία και τους πολέμους στην πολιτική».

Οπως επισημαίνεται, επίσης, στη Συλλογή πρόκειται για το ότι: «Ενας δουλοκτήτης που έχει 100 δούλους πολεμάει με ένα δουλοκτήτη που έχει 200 δούλους, για ένα πιο "δίκαιο" ξαναμοίρασμα των δούλων», τότε δεν έχει σημασία ποιος ξεκινά πρώτος, ποιος επιτίθεται πρώτος, «η χρησιμοποίηση σε μια τέτοια περίπτωση της έννοιας "αμυντικός" πόλεμος ή "υπεράσπιση της πατρίδας" θα ήταν πλαστογραφία της ιστορίας και στην πραγματικότητα θα σήμαινε εξαπάτηση του απλού λαού... Ετσι ακριβώς εξαπατά τους λαούς η σημερινή αστική τάξη με την "εθνική" ιδεολογία και με την έννοια της υπεράσπισης της πατρίδας στο σημερινό πόλεμο, που γίνεται ανάμεσα σε δουλοκτήτες για την εδραίωση και το δυνάμωμα της δουλείας».

Επίσης, ο Λένιν αναλύει πολέμους που ήταν τυπικό γνώρισμα της περιόδου 1789-1871, δηλαδή οι εθνικοί πόλεμοι της εποχής των αστικών επαναστάσεων αλλά και τα κινήματα των καταπιεζόμενων και χωρίς κρατική συγκρότηση εθνών που συνεχίζονταν και στην εποχή των κειμένων της Συλλογής.

Η Συλλογή αναδεικνύει πως υπάρχουν και δίκαιοι πόλεμοι, όπως είναι η επανάσταση της εργατικής τάξης, ο εμφύλιος πόλεμος από τη σκοπιά της εργατικής τάξης, ο επαναστατικός πόλεμος.

Στις συνθήκες του πολέμου επήλθε η χρεοκοπία της σοσιαλδημοκρατίας, η οποία πήρε θέσεις σοβινιστικές - εθνικιστικές, ο Λένιν αναλύει τις αιτίες του φαινομένου, καταλήγοντας πως το σοσιαλσοβινισμό τον γέννησε ο ρεφορμισμός, ότι δεν ήταν ένα στιγμιαίο ατόπημα, απλώς μια προδοσία κάποιων παλιανθρώπων. Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς στα κείμενα τις Συλλογής πώς ο Λένιν και το Κόμμα των Μπολσεβίκων χάραξαν σε δύσκολες συνθήκες τη γραμμή που έθετε την ανάγκη «ήττας της δικής σου αστικής τάξης» και τη μετατροπή του πολέμου σε πάλη για την κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας. Αυτή η επεξεργασία έγινε σε αντιπαράθεση τόσο με το σοσιαλσοβινισμό όσο και με τον πασιφισμό, που πρότασσε απλώς το σύνθημα της ειρήνης δίχως να θέτει ποια τάξη θα φέρει την ειρήνη και με ποιον τρόπο.

Αντρέ Μαρτί: «Το Επος της Μαύρης Θάλασσας».

Η έξοδος από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο έφερε τη νίκη της εργατικής τάξης, το 1917, στη Ρωσία, η λενινιστική γραμμή των μπολσεβίκων είχε καταφέρει να επικρατήσει. Το παράδειγμα πλέον της ίδιας της επανάστασης είχε επίδραση στους λαούς όλου του κόσμου, οι αστοί έτρεμαν τον μπολσεβικισμό. Ενα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της επίδρασης της επανάστασης ήταν και αυτό της εξέγερσης των πληρωμάτων του Γαλλικού Στόλου, που είχε πάει για να καταπνίξει την επανάσταση. Στην εξέγερση συντέλεσαν τόσο οι ταλαιπωρίες του ίδιου του πολέμου όσο και η συνειδητή δράση των μπολσεβίκων.

Ρατζάνι Πάλμε Ντατ: «Φασισμός και κοινωνική Επανάσταση».

Από το, ευρύτατου ενδιαφέροντος, βιβλίο αξίζει μια αναφορά στο υποκεφάλαιο «Φασισμός και Πόλεμος». Οπως γράφει ο Ντατ: «Στο ζήτημα φασισμός και πόλεμος έχουν γραφτεί ιδιαιτέρως πολλές ανοησίες». Αναδεικνύονταν πως ο πόλεμος δε συνδεόταν αποκλειστικά με τη φασιστικής μορφής κυβέρνηση αλλά και η αστική δημοκρατία έχει διεξάγει ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Οτι οι ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία δεν ήταν «άγγελοι ειρήνης».

Ιβάν Μάισκι: «Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;».

Η τελευταία επισήμανση του Ντατ αποτελεί και οδηγητικό νήμα για την κατανόηση της στάσης της ΕΣΣΔ στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Για την κατανόηση των κινήσεών της σε διπλωματικό - διακρατικό επίπεδο απέναντι στη Γερμανία. Ο Μάισκι στο βιβλίο καταθέτει πληροφορίες και γεγονότα έχοντας άμεση και προσωπική πείρα, αφού από το 1932 έως το 1943 ήταν ο πρέσβης της ΕΣΣΔ στο Λονδίνο και για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα ήταν στις διπλωματικές - προξενικές υπηρεσίες της ΕΣΣΔ.

Θανάσης Παπαρήγας: «Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Σκέψεις για μερικές πλευρές του».

Πλευρές των γενικότερων εξελίξεων που οδήγησαν στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και της εξέλιξής του κατατίθενται σε αυτό το βιβλίο. Ιδιαίτερα επικεντρώνει στην πείρα των κυβερνήσεων των «Λαϊκών Μετώπων» σε Ισπανία και Γαλλία. Αναδεικνύοντας σχετικά άγνωστες ή ξεχασμένες πλευρές, όπως ήταν η μεταξύ τους σύγκρουση κ.ά.

Συλλογικό: «Δεκέμβρης του 1944».

Η έκδοση θέτει τα γεγονότα στο διεθνές πλαίσιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που δεν είχε λήξει συνολικά παρόλο που είχε λήξη η κατοχή στην Ελλάδα. Συμβάλλει στην απάντηση στην αστική αντικομμουνιστική προπαγάνδα σχετικά με τα γεγονότα του Δεκέμβρη και αναδεικνύει το μεγαλείο της πάλης του λαού σε αυτήν τη δίκαιη μάχη. Ταυτόχρονα, αναδεικνύονται συμπεράσματα σχετικά τον ίδιο το χαρακτήρα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη στρατηγική του ΚΚΕ. «Το κόμμα μας δεν αντιμετώπισε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ως κρίκο για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας, αλλά αυτονόμησε την πάλη ενάντια στους κατακτητές από την πάλη για την ανατροπή της αστικής τάξης», όπως τονίζει η «Εισαγωγή» του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναρτήθηκε από

Βαθύ Κουτί: ΜΑΤ εναντίον Φιλιππάκη και άνεργων δημοσιογράφων για να μην εμποδιστεί η είσοδος Σαμαρά στη φιέστα!

 Βαθύ Κουτί: ΜΑΤ εναντίον Φιλιππάκη και άνεργων δημοσιογράφων για να μην εμποδιστεί η είσοδος Σαμαρά στη φιέστα!

Μέσα στην ΕΣΗΕΑ ο Σαμαράς και απέξω τα ΜΑΤ απώθησαν τα μέλη της!

Σοκ στην ΕΣΗΕΑ. Στον εορτασμό των 100 της χρόνων από την ίδρυση της, αντί για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, πήγε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς. Αντιθέτως, για τους ελάχιστους δημοσιογράφους που διαμαρτύρονταν για την χωρίς ουσία φιέστα την ώρα που ο κλάδος είχε διαλυθεί, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έστειλε τα ΜΑΤ! Ενώ λοιπόν που το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και επιφανείς δημοσιογράφοι υποδεχόταν τον άνθρωπο που έβαλε την υπογραφή του στην καταστροφή της χώρας, στους συγκεντρωμένους διαμαρτυρόμενους υπήρχε η “έκπληξη” των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν μπροστά από το σπίτι της ΕΣΗΕΑ, δεν επέτρεπαν την είσοδο και περικύκλωσαν την Πόπη Χριστοδουλίδου και τον επί πολλά χρόνια ασυνομικό συντάκτη, Γιώργο Φιλιππάκη. Τελικά, μπροστά σε αυτή τη διπλή ντροπή, κατέβηκαν στην είσοδο η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και ο πρώην προέδρός της Νίκος Κιάος και ζήτησαν να αποχωρήσουν. Τελικά οι δημοσιογράφοι απωθήθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο της οδού Ακαδημίας για να προσέλθει ο άνθρωπος που έκλεισε την ΕΡΤ. Στη συνέχεια προσήλθαν η σημερινή εκπρόσωπος Τύπου και πολιτική προϊσταμένη της ΝΕΡΙΤ, Σοφία Βούλτεψη, ο πρώην υπουργός Τύπου της κυβέρνησης Σημίτη, Χρήστος Πρωτόπαπας, η πρώην υπουργός, Ν. Μπακογιάννη κι άλλοι.
 
Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τον Α. Σαμαρά και κατά την έξοδό του από την ΕΣΗΕΑ.

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΑΝΕΡΓΟΥΣ δημοσιογράφους για να περάσει ο Σαμαράς στην ΕΣΗΕΑ
100 χρόνια της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών «σβήστηκαν» από τα ΜΑΤ με εντολή πρωθυπουργού, που πήγε στην έκθεση για 5 λεπτά
Γράφει:
Ηλίας Παναγιωτίδης

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Χτύπησαν δημοσιογράφους του πεζοδρομίου, άνεργα παιδιά που παλεύουν καθημερινά για να ζήσουν, του πραγματικού ρεπορτάζ και όχι του… σαλονιού, προκειμένου ο πρωθυπουργός να περάσει «ανενόχλητος».

Οι εικόνες που έρχονται έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Και δεν έφτανε μόνο αυτό, καθώς οι συνδικαλιστές δημοσιογράφοι, οι βολεμένοι σε θεσούλες, την ώρα που τα ΜΑΤ χτυπούσαν τους διαδηλωτές συναδέλφους τους δημοσιογράφους φώναζαν προς τους διαδηλωτές δημοσιογράφους «εσείς φταίτε για όλα αυτά, καλά να πάθετε… Είστε καραγκιόζηδες».

Όλα άρχισαν όταν άνεργοι δημοσιογράφοι μετέβησαν έξω από τα γραφεία του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων, της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας, στη Βουκουρεστίου, για να διαμαρτυρηθούν, όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες, για τα μέτρα λιτότητας, φτώχειας, ανέχειας και γενικά για τη στάση της «γες μεν» κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, διαμαρτυρήθηκαν γιατί οι «συνδικαλισταράδες» κάλεσαν τον πρωθυπουργό, αυτόν που ευθύνεται για το μαύρο της ΕΡΤ, για τις 8.500 απολύσεις. Κάλεσαν και την «κουστωδία» του, για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ, ενός συνδικαλιστικού οργάνου που κάποτε «έλυσε και έδενε» και τώρα έχει μετατραπεί σε… μαγαζάκι της κυβέρνησης των απολύσεων, των λουκέτων σε εφημερίδες, του «μαύρου» στην ΕΡΤ.

Οι άνεργοι δημοσιογράφοι από την Ελεύθερη ΕΡΤ αλλά και από εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις που έχασαν τη δουλειά τους, έκαναν ότι κάνει ο καθένας: Διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, ο πρώην βουλευτής Θοδωρής Ρουσόπουλος ήταν και αυτοί προσκεκλημένοι των «συνδικαλισταράδων» της ΕΣΗΕΑ.

Προκλητικός ο Πρωτόπαπας: Τι κάνουν αυτοί οι γελοίοι;

Την ώρα που ο Χρήστος Πρωτόπαπας, που τον βάλανε «φυτευτό» στη θέση του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των ομολόγων και πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση, επέδειξε το θράσος του.

«Ποιοι είναι αυτοί οι γελοίοι και γιατί διαμαρτύρονται;» είπε μπροστά στα τηλεοπτικά συνεργεία με κλειστά τα μικρόφωνα, πριν κάνει τις «πατροπαράδοτες» δηλώσεις για την παρουσία του.

Ρουσόπουλος: Ουουου…

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, πρώην υπουργός Επικρατείας και δημοσιογράφος στο επάγγελμα, αυτός που έβγαλαν… λάδι οι επιτροπές της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, ήταν και αυτός στην ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα, ήταν τόσο προκλητικός που όταν οι άνεργοι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονταν με συνθήματα, φώναζε «ουουουου» και παράλληλα γελούσε. Φώναζε «ουουουου» κατά των συνθημάτων που φώναζαν οι άνεργοι δημοσιογράφοι και δεν σταματούσε να χαμογελάει σαν να μην συνέβαινε τίποτα στο απέναντι πεζοδρόμιο. Σαν να μην χτυπούσαν συναδέλφους του. Φώναζε «ουουου» λες και απέναντι υπήρχαν ζώα, λες και βρίσκονταν στο χωριό του την Κυπαρισσία Μεσσηνίας και φωνάζει για να… διώξει τα πρόβατα!

Τα ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν τους δημοσιογράφους

Ξαφνικά οι άντρες των ΜΑΤ πήραν τον πολεμικό τους εξοπλισμό και κατευθύνθηκαν απειλητικά κατά των διαδηλωτών δημοσιογράφων. Προέταξαν τις ασπίδες και άρχισαν να σπρώχνουν και να κλωτσούν τους δημοσιογράφους που φώναζαν συνθήματα. Άρχισαν να χτυπούν τους δημοσιογράφους για να τους μετακινήσουν κάτω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και τους μετέφεραν με ξύλο στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν ολοφάνερο γιατί τα ΜΑΤ «καθάρισαν» τον χώρο, όπως κάνουν άλλωστε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Ήρθε η συνοδεία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτού του είδους η πρακτική, να… καθαρίζουν τους διαδηλωτές λες και είναι σκουπίδια για να περάσει ο πρωθυπουργός έχει καταντήσει αηδία. Με ποιο δικαίωμα δεν αφήνουν τους διαδηλωτές να φωνάξουν, να διαμαρτυρηθούν; Μήπως γιατί ο «γυάλινος πύργος» που ζει ο Αντώνης Σαμαράς δεν προβλέπει τέτοιες εικόνες; Μήπως γιατί «έρχεται ανάπτυξη»;

Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας δεν πήγε…

Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ, που δυστυχώς οι τωρινοί συνδικαλιστές αμαύρωσαν με τη στάση τους σήμερα τον έναν αιώνα μάχιμης και αποτελεσματικής δημοσιογραφίας, ήταν να παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Τελικά, δεν πήγε και στη θέση του μετέβη ο πρωθυπουργός. Το γιατί δεν πήγε ο Παπούλιας δεν έγινε γνωστό… Ο πρωθυπουργός τίμησε με την… παρουσία του την έκθεση, δίνοντας το παρόν για 15 λεπτά, ή για να φαίνεται και… πολύ για 6300 ΟΛΟΚΛΗΡΑ δευτερόλεπτα. Τόσο μάλλον του βγήκε στο… ζύγισμα ο χρόνος που θα έπρεπε να τιμήσει τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ.

Δημοσιογράφοι προς Βούλτεψη: Όλοι μαζί να φτιάξεις το μαλλί…

Οι διαδηλωτές δημοσιογράφοι, που ενώ αρχικά ήταν περίπου 50 άτομα, στη συνέχεια σχεδόν διπλασιάστηκαν με τον ερχομό κι άλλων συναδέλφων, όταν είδαν την Σοφία Βούλτεψη, φώναξαν ένα γνωστό σύνθημα…

«Όλοι μαζί να φτιάξεις το μαλλί», θυμίζοντας σε όλους την εικόνα της Σοφίας Βούλτεψη, όταν πρωτοεμφανίστηκε ως κυβερνητική εκπρόσωπος, που ζητούσε από τους δημοσιογράφους να της πουν πως είναι το… μαλλί της. Φαίνεται ότι είναι πιο ουσιαστικές οι… τρίχες και μετά όλα τα υπόλοιπα…

ΝΕΡΙΤ: Θα κόψουν το πλάνο με το «μαύρο» της ΕΡΤ

Σύμφωνα με μαρτυρία δημοσιογράφου, ένα συνεργείο της ΝΕΡΙΤ τραβούσε πλάνα από την ΕΣΗΕΑ εντός του κτιρίου.

Κάποια στιγμή έφτασαν στη γωνία με τις φωτογραφίες από το «μαύρο» της ΕΡΤ. «Αυτό το πλάνο σίγουρα θα το κόψουν (στο μοντάζ)» είπαν μεταξύ τους οι εργαζόμενοι στη ΝΕΡΙΤ.

Το κάλεσμα των ανέργων δημοσιογράφων

Για τη σημερινή πρόσκληση των «συνδικαλισταράδων» της ΕΣΗΕΑ προς τον πρωθυπουργό, οι άνεργοι δημοσιογράφοι είχαν εκδώσει πριν μερικές ημέρες την εξής ανακοίνωση – κάλεσμα:

Η ΕΣΗΕΑ γιορτάζει με αγώνες.

Με κινητοποιήσεις.

Με μάχες για τα μέλη της.

Η ΕΣΗΕΑ είμαστε όλοι μας.

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014, στις 11.30 το πρωί , έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, όλοι μαζί για να διατρανώσουμε πως δεν θέλουμε στο ΣΠΙΤΙ μας προέδρους , που μαύρισαν τη ζωή μας, υπογράφοντας ανερυθρίαστοι την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το φασιστικό μαύρο στην ΕΡΤ!

Δεν θέλουμε φιέστες και πανηγύρια.

Είμαστε σωματείο δεν είμαστε τσαγερί, για να πίνουν “τσάι με …συμπάθεια” με πολιτικούς “δολοφονικών” μνημονίων του κλάδου μας και του λαού, οι “κυρίες των τιμών”…

Αγώνας για να ανατρέψουμε όσους θέλουν ένα σωματείο “κλειστό κλάμπ” για την προβολή τους…

Η ΕΣΗΕΑ ανήκει σε όλους μας. Και όχι σε πλειοψηφίες, που δίνουν χρήματα για να γυαλίσουν τα μάρμαρα και αδιαφορούν για τους ανέργους, για τους ελεύθερους εργαζόμενους της ΕΡΤ, για τους απολυμένους, τους συναδέλφους, που πληρώνονται με ψίχουλα και μπλοκάκι, τους απλήρωτους, τους χαμηλόμισθους, τους απόμαχους της πένας, που περνούν πολύ δύσκολα, τους δημοσιογράφους που παρά τις αντίξοες συνθήκες, δίνουν την μάχη τους για την πραγματική και ουσιαστική ενημέρωση του πολίτη.
 
 

Πού πας ρε Καραμήτρο!!!!

 Πού πας ρε Καραμήτρο!!!!


Με αυτό το σκίτσο από το σημερινό ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, αποδίδεται η  όλη πολιτική πραγματικότητα, με τον πλέον εύστοχο τρόπο.
 Όλες αυτές τις μέρες που το ιστολόγιο μας υπολειτούργησε , για λόγους ανωτέρας βίας, αλλά και υγείας, είδαμε να στήνεται με τον πλέον άθλιο τρόπο το σκηνικό του 2012. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Δεν ξέρω αν είναι και δική σας εντύπωση , αλλά αυτή τη φορά άρχισε άλλου είδους πλαγιοκόπηση των ψηφοφόρων του ΚΚΕ. Ξεχάστηκε το περίφημο "το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει". 'Εχουμε πλέον αναβίωση του συνθήματος περί "κυβέρνησης της αριστεράς" στη χυδαιότερη μορφή της.
Συγκεκριμένα, σε μια συζήτηση ατόμων που υποτίθεται πως ... "ταλαντεύονται" ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε το εξής επιχείρημα: "Κοιτάξτε η δεξιά ενώνεται και άρχισε την κινδυνολογία. Βάλτε κι εσείς ένα χεράκι να φύγουν. Ενωθείτε επιτέλους όλοι οι αριστεροί να τους διώξουμε. Αν και αυτή τη φορά δε φύγουν , καήκαμε". Δεν ξέρω κατά πόσο όλο αυτό είναι σχέδιο εκβιασμού των ψηφοφόρων του ΚΚΕ ή μια στιγμή "έμπνευσης" των συγκεκριμένων "ταλαντευόμενων" ψηφοφόρων,όμως ή όλη ιστορία μοιάζει να είναι βγαλμένη από τις εκλογές του 1981. όταν το ΠΑΣΟΚ με το περίφημο σύνθημα "να φύγει η δεξιά" κατάφερε να εγκλωβίσει  πολύ κόσμο.
Όπως και να έχει το ζήτημα ας μην τους κάνουμε τη χάρη. Σε τέτοιους "ταλαντευόμενους", που τις περισσότερες φορές είναι στημένοι, δε δίνουμε βήμα.Είμαστε αρκετά έμπειροι για να ξεχωρίζουμε τον πραγματικό προβληματισμό, από την πλαγιοκόπηση. 
Στην τελευταία περίπτωση, βρεγμένη σανίδα....

Νέα καταγγελία ταράζει τα νερά: Το ΚΚΕ ασχολείται με την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος αντί να προωθεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!!!

 Νέα καταγγελία ταράζει τα νερά: Το ΚΚΕ ασχολείται με την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος αντί να προωθεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!!!

Νηπιακά βήματα σε ενωτική κατεύθυνση

Τη σωστή διατύπωση ότι «οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση λαϊκή παρέμβαση» έκανε το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, η οποία, όπως τονίζει, «είναι ενταγμένη στο σχεδίασμά για κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού, με νέα βάρβαρα μέτρα τα οποία προωθούνται». Μάλιστα, δίνοντας τόνο επείγοντος, γράφει: «Καμιά καθυστέρηση στη λαϊκή κινητοποίηση, στο όνομα της αναμονής για τη διαπραγμάτευση, για ας ψηφοφορίες στη Βουλή και τις πιθανές εκλογές».

Ο ΓΓ της ΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, σε ομιλία του στην Καρδίτσα, την περασμένη Πέμπτη, υπέβαλε -και σωστά- σε κριτική τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τηρεί στάση κινηματικής αποχής. «Και καλά», είπε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βγάζουν σπυράκια όταν τους λες ότι ο λαός πρέπει να βγει στους δρόμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ; Και σε αυτό τους ακολουθεί και τους αναγράφει, προτού ακόμα γίνει κυβέρνηση».


Ωστόσο την ίδια ημέρα της δημοσίευσης της ομιλίας του στον Ριζοσπάστη δεν υπήρχε καμία αναγγελία συγκέντρωσης ενάντια στην προεδρική εκλογή και στον αντιδραστικό χαρακτήρα που τη συνοδεύει.

Αντίθετα, υπήρχε πληθώρα αναγγελιών κινητοποιήσεων σωματείων και συλλόγων που πρόσκεινται στη «λαϊκή συμμαχία» του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και άλλων για σημαντικά πλην όμως σε κάθε περίπτωση μερικού χαρακτήρα οικονομικά ζητήματα.

Το ΚΚΕ τους τελευταίους μήνες κινείται προς μια θετική αλλαγή της στάσης του στο μαζικό κίνημα, όπου συμπράττει και με άλλες δυνάμεις -και με την αντικαπιταλιστική Αριστερά- για να υλοποιηθούν περισσότερο μαζικές κινητοποιήσεις [sic] ή συνυπογράφει τροποποιήσεις στη Βουλή, για ορισμένα άμεσα ζητήματα, ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ, όπως στο θέμα του Ρωμανού.

Αυτές όμως οι κινήσεις κοινής δράσης περιορίζονται σε στενά οικονομικά ζητήματα ή σε πολύ οξυμένα αντιδημοκρατικά μέτρα. Τα μείζονα πολιτικά αιτήματα, όπως π.χ. η διαγραφή του χρέους, παρακρατούνται από το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα υπέρ του κόμματος [sic] και της κοινοβουλευτικής του ενίσχυσης [sic]. Ο δρόμος αυτός δεν μπορεί να ενισχύσει τον πολιτικό ρόλο του μαζικού κινήματος. Το καθιστά κομπάρσο του κόμματος. Αυτή η πολιτική αντίληψη αναδεικνύεται ανάγλυφα ειδικά σε κρίσιμες στιγμές όπως η τωρινή.

Αντίθετα, μια πρακτική συντονισμένης κοινής δράσης των μαχόμενων αριστερών δυνάμεων με πολιτικές αντικαπιταλιστικές αιχμές, μπορεί να ενισχύσει τον οικονομικό αγώνα, να φέρει νίκες, αλλά και να αναβαπτίσει τις αριστερές και κομμουνιστικές δυνάμεις στον λαϊκό αγώνα, ενώ αυτά τα πολιτικά αιτήματα θα γίνουν και κριτήριο τόσο της εκλογικής στάσης όσο και μιας εργατολαϊκής αντιπολίτευσης σε ενδεχόμενο διαχειριστικής κυβέρνησης «με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».


Σχετικά με την "καταγγελία" κατά του Γ. Φιλιππάκη που δημοσιεύεται στο "Κουτί της Πανδώρας" και το "Βαθύ Κόκκινο"

 Σχετικά με την "καταγγελία" κατά του Γ. Φιλιππάκη που δημοσιεύεται στο "Κουτί της Πανδώρας" και το "Βαθύ Κόκκινο"

Το ιστολόγιο "Κουτί της Πανδώρας", ιδιοκτησίας Κώστα Βαξεβάνη, δημοσίευσε σήμερα, 13 Δεκεμβρίου άρθρο με τίτλο Καταγγελία που χρήζει απάντησης: «Ο κομμουνιστής Φιλιππάκης ήθελε να μεταφερθούν τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ σε τράπεζες του εξωτερικού»Το άρθρο αναδημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο "Βαθύ Κόκκινο." Screenshots των δύο δημοσιεύσεων έχουν κρατηθεί και δημοσιεύονται εδώ. 
Στο άρθρο, το "Κουτί της Πανδώρας" αξιώνει "απάντηση" του ΚΚΕ σε καταγγελία του ΓΓ του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ασφάλισης Περίθαλψης) Νίκου Καρούτζου, σε βάρος του δημοσιογράφου Γ. Φιλιππάκηυποψήφιου βουλευτή με το ΚΚΕ στην Α' Αθήνας και μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Η καταγγελία στην οποία αξιώνεται απάντηση του ΚΚΕ δημοσιεύτηκε, σύμφωνα με τον ιστότοπο του κυρίου Βαξεβάνη, στο facebook. Αντιγράφεται το σχετικό χωρίο:
Όπως καταγγέλλει ο γ.γ. του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Καρούτζος στο facebook ο κ. Φιλιππάκης είχε προτείνει να βγάλουν τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ σε τράπεζα του εξωτερικού: «Ο κατά δήλωσή του επαναστάτης Γιώργος Φιλιππάκης μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που απειλεί να κάψει αύριο την πρόσκληση των εγκαινίων της έκθεσης για τα 100 Χρόνια του Σωματείου καλά θα κάνει πρώτα να εξηγήσει στους συναδέλφους και κυρίως στους συντρόφους του γιατί πρότεινε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την περίοδο που η Ελλάδα κατέρρεε να μεταφέρει τα αποθεματικά του το Σωματείο σε τράπεζες του εξωτερικού. Ναι καλά διαβάσατε στις τράπεζες του εξωτερικού, σε αυτές που μετέφεραν τα λεφτά τους άνθρωποι που "κοσμούν" τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες τέτοιου είδους λίστες...», αναφέρει ο κ. Καρούτζος.
Τι είναι ο κύριος Καρούτζος, ο καταγγέλων που επικαλούνται το "Κουτί της Πανδώρας" και το "Βαθύ Κόκκινο";

Ο κύριος Καρούτζος είναι στέλεχος της παράταξης "Ενωμένοι δημοσιογράφοι" της ΕΣΗΕΑ, της λεγόμενης "τρικομματικής." Το βιογραφικό του βρίσκεται εδώ.

Από ποια κόμματα αποτελείται η τρικομματική παράταξη του κυρίου Καρούτζου, τον οποίο επικαλούνται τα ιστολόγια "Κουτί της Πανδώρας" και "Βαθύ Κόκκινο" κατά του ΚΚΕ;

Από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Αντιγράφω από το ιστολόγιο Ανασυγκρότηση, δημοσίευμα 5/5/2013:

... ΕΣΗΕΑ - νέα "τροϊκανή" παράταξη στα σκαριά ...

"ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" 

Νέα συνδικαλιστική παράταξη στην ΕΣΗΕΑ 
Μια νέα συνδικαλιστική παράταξη κυοφορείται στην ΕΣΗΕΑ, με τη συνεργασία δημοσιογράφων που πρόσκεινται σε πολιτικές υποστήριξης της "τροϊκανής" και εκδοτικής πολιτικής στα ΜΜΕ.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τη Γενική Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, που - όπως όλα δείχνουν - αποχωρεί από την παράταξη του Πάνου Σόμπολου. Σε συνεργασία με τον Γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ Γ [Ν.]. Καρούτζοδημοσιογράφοι που υπογράφουν όλο το προηγούμενο διάστημα ως "Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι" και εργάζονται κατά κύριο λόγο σε κυριακάτικα φύλλα και ήταν υπέρ των μειώσεων μισθών - και με τη συμμετοχή του Δ. Κουμπιά, μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ - θα δημιουργηθεί η νέα παράταξη.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε αυτή θα προσχωρήσει και η παράταξη της ΔΗΜΑΡ, "Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση"...
Από την προέλευση των δυνάμεων αυτών, όπως και από τις συνδικαλιστικές θέσεις που έχουν εκφράσει όλο το προηγούμενο διάστημα διαφαίνεται η σύγκλιση μιας συνδικαλιστικής παράταξης στη λογική της τρικομματικής κυβέρνησης, που θέλει να έχει ρόλο στην ΕΣΗΕΑ μετά τις εκλογές του Ιουνίου.
Και, για να μην υπάρχει αμφιβολία για το πού ανήκει ο καταγγέλων, μιας και το πιο πάνω κάνει λάθος στο αρχικό του μικρού του ονόματος, ιδού οι υπογραφές της διακήρυξης από το ιστολόγιο της παράταξης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ "Ενωμένοι Δημοσιογράφοι":

Στους «ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ»
χωράμε και είμαστε απαραίτητοι όλοι μας.

Δημήτρης Κουμπιάς Γεν. Γραμματέας ΠΟΕΣΥ
Μαρία Αντωνιάδου Γεν. Γραμματέας ΕΣΗΕΑ
Μάκης Διόγος Μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
Νίκος Καρούτζος Γεν. Γραμματέας ΕΔΟΕΑΠ
Διονύσης Μποτώνης Μέλος Γ.Σ. ΠΟΕΣΥ
Κώστας Πιτιακούδης Μέλος Γ.Σ. ΠΟΕΣΥ
Νίκος Συνοδινός Μέλος Γ.Σ. ΠΟΕΣΥ
Διονύσης Βυθούλκας Μέλος Ε. Ε. ΠΟΕΣΥ
Σόμπολος-Καρούτζος
Ας περάσουμε τώρα στην γνωριμία με τον το ΚΚΕ καταγγέλοντα που προβάλλουν ο κύριος Βαξεβάνης και το "Βαθύ Κόκκινο" --τον κύριο Καρούτζο-- σε μεγαλύτερο βάθος.
Στις 7/5/2013 δημοσιεύτηκε το κάτωθι άρθρο για τους Πάνο Σόμπολο και Νίκο Καρούτζο, Πρόεδρο και ΓΓ του ΕΔΟΕΑΠ αντίστοιχα:
Σόμπολος – Καρούτζος ζήτησαν από δημοσιογράφο να γίνει ρεσεψιονίστ!... 
Αν έχεις τέτοιους συνδικαλιστές, τι να τους κάνεις τους αδίστακτους εργοδότες; 
Με έπαρση, θεωρώντας ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο, ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Πάνος Σόμπολος και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Καρούτζος καταπατούν τα επαγγελματικά δικαιώματα δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΑ. 
Με τυφλό ρεβανσισμό και με τη λογική του «αποφασίζω και διατάσσω» επιτέθηκαν με αγριότητα... σε δημοσιογράφο, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με δεκαετίες προϋπηρεσίας και βιογραφικό που «φυσάει», την οποία βρήκαν στον ΕΔΟΕΑΠ να εργάζεται για λίγους μήνες ως υπεύθυνη της ιστοσελίδας. Αυτόματα την καταδίκασαν ως «άνθρωπο της προηγούμενης διοίκησης» και απροκάλυπτα την τιμώρησαν ζητώντας της «ή να γίνει ρεσεψιονίστ ή να παραιτηθεί».
Δεν άντεξαν να περιμένουν δύο μήνες μέχρι να λήξει η σύμβασή της. Της αφαίρεσαν με το «έτσι θέλω» και «επειδή δεν μ’ αρέσει η φάτσα σου» γραφείο, αρμοδιότητες, καθήκοντα και θέση, αρνούνται να την αποζημιώσουν («γιατί υπήρχε θέση να πάει, αυτή της ρεσεψιονίστ, αλλά δεν ήθελε») και απασχολούν τις υπηρεσίες για να εφευρίσκουν κάθε πιθανή ή απίθανη τιμωρία και να συντάσσουν διάφορες εκδοχές εξωδίκων για να αντιμετωπίσουν την προσφυγή της στην Επιθεώρηση Εργασίας και στην ΕΣΗΕΑ… 
«Ο καλός» κυρ-Πάνος (διατελέσας για δύο θητείες Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ) «δεν ήξερε» και «δεν το ήθελε» να υποβαθμίσει συνάδελφό του και να καταστρατηγήσει το Καταστατικό της Ένωσης Συντακτών. Επείσθη ότι η θέση στη ρεσεψιόν ήταν η καταλληλότερη για μια ενοχλητική δημοσιογράφο που δεν την ήθελε στα πόδια του. Οι «φαρμακερές γλώσσες» λένε ότι βόλευε έτσι κι ένα ρουσφέτι σε ένα «δικό του παιδί», που η προηγούμενη διοίκηση το βρήκε να τα έχει κάνει θάλασσα σε ένα ευαίσθητο πόστο, όμως τώρα υποσχέθηκε (και εγγυήθηκε και ο μπαμπάς του) ότι «θα προσέχει». 
«Ο κακός και ο άσχημος» Καρούτζος (διπλός ο ρόλος, λόγω εξαιρετικών ικανοτήτων) ανέλαβε «να καθαρίσει»: με βαθυστόχαστες ρητορείες, με απειλές, με συμβουλές («καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή κοπέλα μου») και τη μόνιμη βαριά επωδό του απέναντι σε οτιδήποτε κινείται ή πετάει και τον ενοχλεί: «θα την γ….». 
Οι δυο εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ έχουν βρεθεί πλέον αντιμέτωποι με την ίδια την ΕΣΗΕΑ, με τους σκοπούς και τους στόχους της. Με την ίδια έπαρση προσπαθούν και εκεί να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ανατρέχουν σε διάφορα γραφειοκρατικά τεχνάσματα κι επιστρατεύουν εκεί «κολλητούς» που εφευρίσκουν κωλύματα… 
Σόμπολος και Καρούτζος, ως μπροστάρηδες παρατάξεων, συμμετέχουν στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ που πλησιάζουν. Θα ζητήσουν την ψήφο των συναδέλφων τους δημοσιογράφων που βιώνουν την ανεργία, τις απολύσεις, τις πιέσεις των εργοδοτών, τη μείωση των εισοδημάτων τους, ως ικανοί να υποστηρίξουν τα επαγγελματικά δικαιώματά τους και να παλέψουν για το μέλλον τους! Κατεβαίνουν μάλλον με κοινό σύνθημα: «Να γίνουν όλοι ρεσεψιονίστ»!
Στις 23/9/2014, ο κύριος Καρούτζος είχε πάλι την τιμητική του:
Ο Ιαβέρης Καρούτζος του ΕΔΟΕΑΠ εναντίον… εργαζόμενης καθαρίστριας
Και άλλες ιστορίες καθημερινής τρέλας! 
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Συνάδελφοι,
Στο Διαδίκτυο διακινείται μεθοδευμένα «είδηση» περί ύπαρξης δήθεν απόφασης ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ για μήνυση κατά παντός υπευθύνου σε θέμα ασθένειας εργαζόμενης καθαρίστριας μας.
Ενημερώνω ενυπόγραφα και υπεύθυνα οτι τέτοια ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΕΝ ΛΗΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ !!!
Η «είδηση» είναι στημένη και εκφράζει την σφοδρή επιθυμία μειοψηφίας μελών του ΔΣ (Σομπολος – Καρούτζος – Ζαφειροπούλου) να πάει στον εισαγγελέα η υπόθεση άρρωστη εργαζόμενης στον ΕΔΟΕΑΠ, που με απόφαση της Διοίκησης Κιάου, (2007), όπως ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΜΑΣ, έκανε χρήση των ιατρείων και εργαστηρίων μας, ενώ με έγγραφη δική μου άδεια και γνωμάτευση γιατρού πήγε τον Ιούνιο του 2010 στο Σισμανόγλειο, με παραπεμπτικό μίας ημέρας και με αφόρητους πόνους, μόνο για λιθοτριψία.
Ø Το κόστος αυτής της ΕΚΤΑΚΤΗΣ περίπτωσης ήταν 812€.
Ø Από υπηρεσιακή αβλεψία μόνο, δόθηκε ο πρώτος διαθέσιμος αριθμός ΚΕΝΟΥ Μητρώου, αντί για τον ΑΜ της εργαζόμενης, που απο το 2009 ήταν ο 99999-27.
Ø Το λάθος διορθώθηκε το επόμενο πρωί από τη Μηχανοργάνωση μας.
Ø Το συνολικό κόστος των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν ΜΟΝΟ σε έκτακτες περιπτώσεις ασθένειας εργαζομένων στο Ταμείο μας , από το 2007 μέχρι το 2014 είναι συνολικά 4300€, σε 7 χρόνια, για 61 περιπτώσεις.
Ø Την ορθή, διοικητικά και ανθρώπινα , απόφαση της Διοίκησης Κιάου για χρήση των ιατρείων και εργαστηρίων απο γιατρούς μας και καθαρίστριες επιβεβαίωσε το φετινό Ιούνιο με απόφαση της ΚΑΙ η σημερινή Διοίκηση, δίνοντας, όμως, προσωπικό κωδικό Μητρώου σε ΌΛΟΥΣ τους εργαζόμενους μας ασφαλισμένους στο ΤΣΑΥ και στο ΙΚΑ.(σύνολο 85 κωδικοί).
Ø Ήδη, φύλακας του ΕΔΟΕΑΠ, μισθοδοτούμενος από ιδιωτική εταιρεία και ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, νοσηλεύτηκε – και πολύ σωστά – για ξαφνική ασθένεια κάνοντας χρήση του κωδικού 99999-61 με εντολή της Πόπης ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ!
Ø Το θέμα ανακινεί και υποκινεί με την ανοχή Σόμπολου και με διατεταγμένους ελέγχους, ως άλλος Ιαβέρης ο νεόκοπος ΓΓ απειλώντας με εισαγγελέα.
Δεν κατόρθωσε, όμως, να πείσει το ΔΣ, παρά τις απαράδεκτες ανακριτικές μεθόδους που χρησιμοποίησε στους υπαλλήλους μας.
ΆΠΟΨΗ ΜΟΥ ήταν και παραμένει ότι όποιος εργάζεται στον ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να μπορεί σε περίπτωση ασθένειας και μάλιστα σε έκτακτο περιστατικό να έχει την πρωτοβάθμια περίθαλψη μας από τους γιατρούς μας και τα εργαστήρια μας.
Για μένα μια άρρωστη καθαρίστρια μας είναι ίση με ένα γιατρό ή δημοσιογράφο…
Και έτσι θα την υπερασπίζομαι σε όλη μου τη ζωή!
Εκείνοι που δέχονται καφέ από τα χέρια της, αλλά όταν αρρωσταίνει τη στέλνουν στον καιάδα του ΙΚΑ δεν αξίζουν να λέγονται Άνθρωποι!
Μόνο ντροπή και αηδία νοιώθω για την υποκρισία και την εκδικητικότητα μελών του ΔΣ που με χαλκευμένα ψεύδη και παραπληροφόρηση χτυπούν το σαμάρι γατί δεν μπορούν να χτυπήσουν τον γάιδαρο…
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, όπως πάντα, την όποια ευθύνη μου αναλογεί εκ της θέσεως μου και ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΏΜΗ από όλους σας γιατί αναγκάζομαι να σας απασχολήσω με τόσο παράδοξα και ελάσσονα ζητήματα διοίκησης.
Δυστυχώς, τα στήνουν μεθοδευμένα και εκδικητικά οι παραταξιακοί συνδικαλιστές του ΔΣ για να δικαιολογήσουν :
1. Την ανυπαρξία έργου (2013-2014)
2. Την ολοφάνερη αδυναμία τους, ενάμιση χρόνο τώρα, να αποδείξουν όσα συκοφαντικά υποστήριζαν εναντίον της Ενωμένης Διοίκησης Σπανοπούλου!
Διότι, ούτε ο έλεγχος του κου Πεπόνη, ούτε οι Ορκωτοί βρήκαν κάτι που θα μας οδηγούσε στην αγχόνη…
Εννοώ την αγχόνη, που πριν καν την απαγγελία κατηγοριών έστησαν για μας, από την Άνοιξη του 2012, υπακούοντας στις επιθυμίες γνωστών άγνωστων κύκλων της συγκυβέρνησης, της ΤτΕ του PSI και άθλιων καρεκλοκένταυρων της ΕΣΗΕΑ.
Είδαν κι απόειδαν οι αριστεροδέξιοι λαϊκιστές και ψάχνουν στα άχυρα βελόνα για να μας ματώσουν…
Κι όταν δεν τη βρίσκουν στην έντιμη υπογραφή του ΜΑΡΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ή στη συνταγή 7€ (επτά!) για μια ένεση σε μια άρρωστη καθαρίστρια ε! τότε ρίχνουν οι ίδιοι μια… βελόνα στα άχυρα και μετά καλούν τον εισαγγελέα να τη βρει!
ΝΙΣΑΦΙ ΟΜΩΣ!
Αυτές είναι ασφαλίτικες μέθοδοι και κίτρινη δημοσιογραφία, που θα αντιπαλέψω με όλες μου τις δυνάμεις, όχι μόνο για όσα πιστεύω και για το Δίκαιο στον ΕΔΟΕΑΠ όλων μας,
αλλά και για την τιμή και την αξιοπρέπεια του ονόματος μου!
Ελένη Σπανοπούλου

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την ξεκάθαρη τοποθέτηση μου στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τη μεθόδευση απομάκρυνσης του ΜΑΡΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΓ Ας πει κάποιος στον αστείο ΙΑΒΕΡΗ Καρούτζο του ΕΔΟΕΑΠ ότι ο Γιάννης Αγιάννης πέθανε σε βαθιά γεράματα ….
Σαν να μην έφταναν όμως αυτά, στις 5/11/2014, κατέφθασε η είδηση ότι η ΕΣΗΕΑ κάλεσε τον Ν. Καρούτζο σεαπολογία στο πειθαρχικό. Ο λόγος; Είχε αρνηθεί να συμμορφωθεί με την απόφασή της για διαγραφή από τα μητρώα της του γνωστού ακροδεξιού στελέχους της ΝΔΣίμου Κεδίκογλου για συκοφάντηση των εργαζομένων στην ΕΡΤ -- απόφαση την οποία ο κύριος Καρούτζος καταψήφισε...
Δίωξη κατά Ν. Καρούτζου 
Δίωξη κατά του Γ.Γ. του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκου Καρούτζου, για την υπόθεση Κεδίκογλου, άσκησε σήμερα το Π.Π.Σ. της ΕΣΗΕΑ. 
Η απόφαση ήταν ομόφωνη, με το σκεπτικό ότι ο Γ.Γ. του ΕΔΟΕΑΠ δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων της Ένωσης, όπως είναι τα Πειθαρχικά Συμβούλια. Η έγκληση είχε γίνει από τη συνάδελφο, μέλος του Π.Π.Σ., Ελένη Ανδριανού, με αφορμή τη στάση του κ. Καρούτζου στο θέμα της διαγραφής του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου. Στην έγκλησή της η συνάδελφος καταγγέλλει τον Καρούτζο, όχι μόνον γιατί αρνήθηκε να ψηφίσει τη διαγραφή του Κεδίκογλου από τον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και για την προσπάθειά του να στρεβλώσει την κύρια κατηγορία εναντίον του, που ήταν η κατασυκοφάντηση των συναδέλφων μας της ΕΡΤ, ότι τάχα εκείνοι ευθύνονταν για το "μαύρο" που έπεσε...Υπενθυμίζουμε ότι στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για τη διαγραφή Κεδίκογλου παραβρέθηκαν έξι (6) μέλη. Ο πρόεδρος Π. Σόμπολος, η Π. Χριστοδουλίδου και ο Γ. Αγγέλης ψήφισαν υπέρ της διαγραφής, ενώ ο Ν. Καρούτζος από την ΕΣΗΕΑ, η Ειρήνη Ζαφειροπούλου και ο Γ. Χριστόπουλος από την ΕΠΗΕΑ ψήφισαν κατά της διαγραφής. Όπως ειπώθηκε στη συνέλευση, τα δύο μέλη της ΕΠΗΕΑ υποστήριξαν ότι δεν είχαν επαρκή ενημέρωση. Μάλιστα, ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι υπέρ της διαγραφής...Επιτέλους και μια σωστή απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο συνήθως κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Αλλά ήταν τόσο χοντρή η παράβαση αυτού του όψιμου συνδικαλιστή και τόσο προκλητικό το να αποσιωπά κανείς τις χοντρές αρπαχτές με τις ευλογίες της εκάστοτε εξουσίας και να καταφέρεται κατά των εργαζομένων της ΕΡΤ, που βρέθηκαν ξαφνικά άνεργοι, ανασφάλιστοι και με τεράστια οικονομικά προβλήματα.
Ο άνθρωπος που επικαλούνται ως αυθεντία κατά του Γ. Φιλιππάκη και του ΚΚΕ τα ιστολόγια "Κουτί της Πανδώρας" και "Βαθύ Κόκκινο", ο άνθρωπος του οποίου ... σχόλιο στο facebook επικαλούνται τα πιο πάνω ιστολόγια αξιώνοντας "άμεση απάντηση από το ΚΚΕ", κατήγγειλε την πειθαρχική δίωξή του για στήριξη της συκοφάντησης των απολυμένων συναδέλφων του ως...Μακαρθική. Αλλά για να δούμε τι έγραψε η ίδια η ΕΣΗΕΑγια το ποιον του βασικού πληροφοριοδότη, του "βαθιού λαρυγγιού", ας πούμε, των ιστολογίων "Κουτί της Πανδώρας" και "Βαθύ Κόκκινο" (26/11/2014):

Εποπτικό ΕΣΗΕΑ: “Αμετροέπεια” από το Ν. Καρούτζο
26/11/2014 00:41 Leave a Comment
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, παρακολουθεί με έκπληξη την πρωτοφανή συμπεριφορά του Γενικού Γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ Νίκου Καρούτζου (μέλους της Ενώσεώς μας), ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ανάρτησε κείμενο στην ιστοσελίδα του και το κοινοποίησε στα μέλη της, με απαράδεκτους υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς σε βάρος του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου και των εκλεγμένων μελών του, επειδή άσκησαν δίωξη εναντίον του. 
Είναι ο ίδιος ο οποίος κατά την προσέλευσή του στο ΠΠΣ, με απίστευτη θρασύτητα χτυπούσε το χέρι του στο τραπέζι και αρνείτο να απαντήσει σε ερωτήσειςμε τον ισχυρισμό ότι εκείνος είχε εκλεγεί με πεντακόσιους ψήφους και τα μέλη του Πειθαρχικού με λιγότερες και δεν είχαν το δικαίωμα να τον ερωτούν. 
Προφανώς, δεν έχει συναίσθηση του ότι η λειτουργία της ΕΣΗΕΑ και οι υποχρεώσεις των μελών της, διέπονται από τις Καταστατικές διατάξεις, τις οποίες κατάφωρα παραβιάζει και με άστοχες και ανεύθυνες κινήσεις εντυπωσιασμού νομίζει ότι θα εξασφαλίσει ειδική προνομιακή μεταχείριση. 
Στην αμετροέπεια που επιδεικνύει καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, «να αναλάβουν τις ευθύνες τους», επιζητώντας προφανώς ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο ΠΠΣ, που λειτουργεί με θεσμοθετημένη από το Καταστατικό και τον Νόμο απόλυτη ανεξαρτησία. 
Είναι απαράδεκτο να θεωρεί ότι οι διατάξεις του Καταστατικού και οι διαδικασίες, που ακολουθούνται για όλους τους συναδέλφους, δεν ισχύουν για τον ίδιο. 
Το ΕΟΔ, αποδοκιμάζει απόλυτα την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά του συν. Νίκου Καρούτζου, και καθιστά σαφές το αυτονόητο, ότι τα θεσμοθετημένα όργανα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, ούτε θορυβούνται ούτε εκφοβίζονται από ανάλογες προκλητικές συμπεριφορές και παραμένουν απαρέγκλιτα στην εκτέλεση της αποστολής τους.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕA
Προς τι όμως το αιφνίδιο μένος του γνωστού και ως "λεβεντόπαιδου της ΕΔΟΕΑΠ" και μάρτυρα κατηγορίας των "Κουτί της Πανδώρας" και "Βαθύ Κόκκινο" εναντίον του Γ. Φιλιππάκη; Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε την πρώτη παράγραφο της καταγγελίας που δημοσίευσαν τα δύο αυτά εντιμότατα ιστολόγια:
Ο Γιώργος Φιλιππάκης, ο συνταξιούχος πλέον δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ,υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αυτός που υποστηρίζει - έτσι λέει το κόμμα του - την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και είναι κατά των τραπεζιτών, απειλεί να βάλει φωτιά έξω από το κτήριο της Ένωσης στην πρόσκληση που του έστειλαν των εγκαινίων της έκθεσης για τα 100 Χρόνια ιδρύσεως του ιστορικού Σωματείου των δημοσιογράφων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του planet-greece.blogspot.com.
Και τι έπαθε ο Γιώργος Φιλιππάκης και απειλεί τέτοια πράματα με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου των δημοσιογράφων;


Ασφαλώς δεν θα το μάθετε από τους δαιμόνιους ερευνητές του "Κουτιού της Πανδώρας" και του "Βαθέος Κόκκινου", όπως δεν μάθατε τίποτε για το ποιος είναι ο καταγγέλων και ποιο το ιστορικό του στον συνδικαλισμό. Κι όμως, μόλις χθες, το διαδίκτυο είχε βουήξει για το τι έπαθε ο Γ. Φιλιππάκης (και γιατί τον περιέλαβε με καταγγελίες ... στο facebook ο αξιότιμος κύριος Καρούτζος).
Κυβερνητική φιέστα, της ΕΣΗΕΑ, πάνω στα … ερείπια! 
Επιστολή- καταγγελία του Γιώργου Φιλιππάκη στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ 
Ημεροδρόμος, 12/12/2014
Πήραμε και δημοσιεύουμε την ανοιχτή επιστολή του Γιώργου Φιλιππάκη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει η πλειοψηφία της διοίκησης, για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ενωσης.

«Επιστολή στη Μαρία Αντωνιέτα 
Μαρία Αντωνιάδου ή Μαρία Αντουανέτα; Ποια είστε, εν πάσει περιπτώσει; Έχετε συναίσθηση της κατάστασης κυρία πρόεδρε της ΕΣΗΕΑ; Έχετε καταλάβει πως ούτε «παντεσπάνι» μα ούτε ψωμι υπάρχει πια; 
Μέχρι και ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης – μέλος του ίδιου συστήματος εξουσίας στο οποίο ανήκετε κι εσείς – σας κράζει κυρία Αντωνιάδου. 
Δώσατε το δικαίωμα – σ΄ αυτόν τον υπερδεξιό – να ειρωνεύεται εσάς αλλά και ολόκληρο τον κλάδο λέγοντας: «Ο κόσμος καίγεται και ΕΣΗΕΑ γιορτάζει τα 100 της χρόνια οργανώνοντας εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση του αιωνόβιου κλειστού σωματείου των δημοσιογράφων». 
Χαρακτηρίζει την ΕΣΗΕΑ «αποκομμένη από την κοινωνία, πέρα και εκτός από κάθε λογική, άλλοτε αριστερίζουσα, άλλοτε συνομιλούσα με την εξουσία…». Εξουσία αισθάνεται ο ίδιος και βεβαίως κάτι παραπάνω ξέρει για τη διαδρομή σας. 
Αξιότιμη κυρία πρόεδρε. 
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω με έναν άνθρωπο σαν τον κ. Κρανιδιώτη. Εντούτοις είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι ο κατήφορος που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια τώρα ακολουθείτε – μαζί με την παράταξή σας και βεβαίως τη ΔΗΜΑΡ αλλά και την στενή συνεργασία και υποστήριξη της «Συσπείρωσης» του ΣΥΡΙΖΑ – έχει φτάσει στο μη περαιτέρω
Το μόνο που σας ενδιαφέρει κυρία Αντωνιάδου είναι η προσωπική σας προβολή οι φιέστες και τα πανηγύρια με την στήριξη των εργοδοτών. Πάνω σε ένα σωρό ερειπίων, κοινωνικών, οικονομικών και εργασιακών. 
Η κυβερνητική φιέστα που οργανώνεται για την Κυριακή βρίσκει ένα κλάδο ρημαγμένο, με πεινασμένους συναδέλφους χωρίς δουλειά, ανθρώπους που ζητούν απεγνωσμένα ένα έστω και πενιχρό μεροκάματο για να ζήσουν τα παιδιά τους. 
Φυσικά εσείς και η παράταξή σας αλλά και αυτοί που σας στηρίζουν – ως μη όφειλαν – ετοιμάζετε το πανηγυράκι της Κυριακής απ΄ όπου δεν θα μπορούσε να λείψει και ο «ληξιπρόθεσμος» Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας που επί τέσσερα χρόνια τώρα έχει «πιαστεί το χέρι του» να υπογράφει όλα τα διατάγματα που του πασάρουν οι υποτελείς κυβερνήσεις. Χωρίς να τολμά να ορθώσει έστω και κατά λάθος το ανάστημά του. 
Ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκπροσωπώντας τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» καλώ όλους τους συναδέλφους να βρεθούμε την Κυριακή 14 Δεκέμβρη έξω από το δικό μας κτίριο στην Ακαδημίας 20 και Θα δώσουμε τον τόνο σε μια αυτοσχέδια εκδήλωση που πραγματικά θα τιμά τις αγωνιστικές παραδόσεις της ΕΣΗΕΑ. 
Μάλιστα αποφάσισα να κάψω παρουσία όλων των συναδέλφων την πρόσκληση που μου στείλατε εσείς και οι συνάδελφοι του Μορφωτικού Ιδρύματος μια που και εκείνοι έχουν τεράστιες ευθύνες για την φιέστα στην οποία συνέπραξαν.

Γιώργος Φιλιππάκης Μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
Αθήνα 11-12-14
Αυτή είναι η κατάσταση σε διαμαρτυρία προς την οποία είπε πως θα κάψει την πρόσκληση που του εστάλη ο Γ. Φιλιππάκης. 

Αυτά;

Όχι, όχι μόνο αυτά. Χθεσινό δημοσίευμα επίσης:
Δεν έδωσαν την ΕΣΗΕΑ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ γιατί κάλεσαν τον Παπούλια! 
Ένα-ένα βγαίνουν στη φόρα τα απίστευτα πια πράγματα που συμβαίνουν στην ΕΣΗΕΑ.   
Η αφορμή για τις αποκαλύψεις ήταν μια πρόσκληση. Η πρόσκληση του Μορφωτικού Ιδρύματος για τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας της ΕΣΗΕΑ την Κυριακή. Με το όνομα του καλεσμένου φαρδύ-πλατύ. Κάρολος Παπούλιας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έβαλε την υπογραφή του σε όλα τα καταστρεπτικά για την ελληνική κοινωνία Π.Δ και μνημονιακές θηλιές εκλήθη ως επίτιμος καλεσμένος από την ΕΣΗΕΑΗ οποία έχει κανονίσει να σιτίζονται οι άνεργοι δημοσιογράφοι από την Εκκλησία. Πόσο πιο χαμηλά πια να πέσει ένα "σωματείο"... 
Η αντίδραση που ξέσπασε ήταν άμεση, οργισμένη. Η Πόπη Χριστοδουλίδου, εκλεγμένη στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τα έψαλε δημόσια στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και πρόεδρο του Μορφωτικού Ιδρύματος Μαρία Αντωνιάδου, το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Γ.Φιλιππάκης με δημόσια επιστολή του (την αναρτούμε παρακάτω), καλεί τους δημοσιογράφους στις 11.00 το πρωί στην Ακαδημίας για να δείξουν πως εκεί είναι το σπίτι των δημοσιογράφων και όχι των μνημονιακών φίλων της παράταξης Αντωνιάδου. 
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής είναι η είδηση πως η ΕΣΗΕΑ αρνήθηκε να δώσει την αίθουσα του 1ου ορόφου της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ για τη 2ήμερη γενική συνέλευση τους επειδή ετοιμαζόταν η φιέστα των 100 χρόνων! 
Και σήμερα γίνεται γνωστό μέσα από την καταγγελία της ΚΕΔ πως κάποιοι από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε θετική απόφαση στο ΔΣ, είχαν δώσει εντολή να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας στο κτίριο! 
Όλα τα παραπάνω είναι απλώς εξωφρενικά. Μπορεί ορισμένοι συνδικαλιστές, ομοτράπεζοι των εκδοτών και των στελεχών του Μαξίμου να έχουν ταχθεί στην φάλαγγα καταστροφής της κοινωνίας, άρα και του δημοσιογραφικού κλάδου. Αυτό όμως δεν τους επιτρέπει να εμφανίζονται ως εκπρόσωποι ενός ολόκληρου κλάδου. Ακόμη και οι ψηφοφόροι τους χαμένα τα έχουν. Ακόμη και ο φίλος τους Φ.Κρανιδιώτης τους κράζει...
Κάμερες ασφαλείας στο κτίριο; Άλλο χτεσινό δημοσίευμα:
Σφοδρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ έχει προκαλέσει η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας στο κτίριο της Ένωσης με αφορμή την έκθεση για τα «100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ 1914- 2014», την οποία αναμένεται να εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. 
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στη σημερινή εκπομπή του Γιώργου Φιλιππάκη στην ΕΡΤ­open, στην οποία ήταν προσκεκλημένος ο Δημήτρης Τσαλαπάτης, οι κάμερες ασφαλείας είχαν μεταφερθεί στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ υπό πλήρη μυστικότητα, παρά την αρνητική απόφαση αναφορικά με την τοποθέτησή τους. H έκθεση εγκαινιάζεται την ίδια ημέρα που, εκατό χρόνια πριν, στις 14 Δεκεμβρίου του 2014, υπογράφηκε η ιδρυτική διακήρυξη της Ενώσεως από δημοσιογράφους της εποχής κάτω από αντίξοες, για τον τόπο, συνθήκες, για την προάσπιση της ελευθεροτυπίας και την κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. 
Στον αντίποδα της άρνησης τοποθέτησης των καμερών του «μεγάλου αδερφού», βρίσκεται η άποψη ότι πρόκειται για όρο της ασφαλιστικής εταιρείας, που ασφαλίζει τους πίνακες της έκθεσης, ενώ ως λύση συμβιβασμού προτάθηκε να χρησιμοποιηθούν ιδιωτικοί φρουροί, η οποία και έγινε δεκτή.
Παραδίδω τα δύο ..."αριστερά" και ..."αντιμνημονιακά" (!) σάιτ, τα κίνητρά τους, την "δημοσιογραφική" τους "δεοντολογία", και την πραγματική πολιτική αντζέντα τους, στην κρίση των αναγνωστών τους.

Επιπρόσθετα κείμενα για τη χθεσινή φιέστα γλειψίματος του Παπούλια και αποκλεισμού των εργαζομένων της ΕΡΤ:

Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο: Άλλος για τη Φιέστα; (εμπλοκή ΚΑΙ της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο φιάσκο)

Δεν θέλουμε φιέστες και πανηγύρια - κινητοποίηση έξω από την ΕΣΗΕΑ

Από στόμα σε στόμα, αντι-φιέστα για τα 100 χρόνια ΕΣΗΕΑ

Πηγή: Lenin reloaded 1-2-3

TOP READ