19 Ιουλ 2018

Χρυσή Αυγή: Είναι ΝΑΖΙ (Βίντεο – Ντοκουμέντο)

Είναι οι πολιτικοί απόγονοι των δοσίλογων, των ταγματασφαλιτών, των γερμανοτσολιάδων.
Θέλουν να γίνουν οι συνεχιστές του Χίτλερ και του Γκέμπελς και να φτιάξουν τα δικά τους Άουσβιτς και Νταχάου. 
Χαιρετούν ναζιστικά, μιλούν ναζιστικά, δρουν ναζιστικά, υπερασπίζονται το ναζισμό.
Ο «Ημεροδρόμος» επεξεργάστηκε και παρουσιάζει ένα βίντεο – ντοκουμέντο με αποκαλυπτικά οπτικοακουστικά στοιχεία που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τη Χρυσή Αυγή: Είναι ΝΑΖΙ. Να φτάσει παντού.

ΚΕΡΚΥΡΑ-Καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη αστυνομοκρατία και καταστολή



Πηγή: Eurokinissi
Τη συνεχιζόμενη αστυνομοκρατία και την καταστολή στη Λευκίμμη και σε άλλες περιοχές της Κέρκυρας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως «όταν το "καρότο" και οι υποσχέσεις τελειώνουν... πίπτει ράβδος!».
Στην ανακοίνωσή της, η ΤΕ Κέρκυρας σημειώνει ότι «η Λευκίμμη έχει γίνει αστυνομοκρατούμενη περιοχή (έχει κατακλυστεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ). Θυμίζοντας… άλλες εποχές οι κάτοικοι περνούν από έλεγχο για να πάνε στα σπίτια και τις δουλειές τους. Ενώ οι όποιες αντιδράσεις των κατοίκων αντιμετωπίζονται με χρήση χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Στο Τεμπλόνι, οι αντιδράσεις των κατοίκων για να κλείσουν παλιές και νέες χωματερές επίσης αντιμετωπίζονται με καταστολή. Όλο το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου βρέθηκε στην αστυνομία προχθές το βράδυ, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι οι κρατικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία.
Έτσι σε πλήρη αρμονία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, περιφέρεια και δήμος -επίσης ΣΥΡΙΖΑ αλλά με ΛΑΕ αυτή τη φορά-, κατασταλτικοί μηχανισμοί και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα συντάσσονται -όπως και κάθε φορά- για να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν τις ζωές των εργατικών λαϊκών οικογενειών.
Το έχουμε δει με το πέρασμα όλων των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων με fast track διαδικασίες, ενώ κινητοποιήσεις και απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές στο άψε - σβήσε, κάποιες άλλες... δίκες -όπως αυτή της Χρυσή Αυγής- κρατάει για χρόνια», σημειώνει και τονίζει: «Γιατί αυτό που τελικά διαχωρίζει τα πάντα είναι σε ποια τάξη ανήκεις και ποιας τάξης τα συμφέροντα εξυπηρετείς. Και τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα βρίσκονται πραγματικά στον αντίποδα "προοδευτικών και συντηρητικών" που κάνουν θεό την ανταγωνιστικότητα και το κέρδος ή "κλαίνε" για το μικρότερο κακό.
Βρίσκονται στον αντίποδα αυτών που καμαρώνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή των χωρών με τις υψηλότερες ΝΑΤΟικές δαπάνες, που υιοθετούν όλα τα προσχήματα που οδηγούν σε νέους πολέμους και επεμβάσεις.
Για την αστυνομοκρατία -όπως και συνολικά για την αντιλαϊκή πολιτική- υπάρχουν υπεύθυνοι και είναι συνολικά το σάπιο σύστημα που ζούμε, που δεν έχει τίποτα προοδευτικό να δώσει.
Οι ιδιωτικοποιήσεις, είτε αφορούν την καθαριότητα είτε την Υγεία ή την Παιδεία προσθέτουν νέα πολλαπλά βάρη στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, που σε συνδυασμό με τα διάφορα φορολογικά μέτρα και αντίμετρα, πραγματικά τους εξοντώνουν.
Κανείς φοβισμένος, κανείς μόνος, κανείς να μην ματώνει για το κεφάλαιο.
Υπάρχει λύση, στη πάλη που βάζει στο στόχαστρο συνολικά αυτή τη πολιτική, το κεφάλαιο και τους εκφραστές του. Η "καθαρή" διέξοδος για τον λαό προϋποθέτει δυνατό εργατικό κίνημα, κοινωνική συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή».

Μεγάλη απεργία στην «Amazon» σε Γερμανία κι Ισπανία!


Οι ... «καλοί» εργοδότες





«Ναι στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά σε σύνδεση με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών...». Η παραπάνω τοποθέτηση ανήκει στον πρόεδρο των βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ) και δίνει μια απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα, που αξιοποιώντας τις ενδοαστικές κόντρες προσπαθεί να παρουσιάσει τους ...«Βόρειους Βιομήχανους» ως καλούς εργοδότες, σε αντίθεση δήθεν με τους «Νότιους» (ΣΕΒ). Και ποια είναι μια από τις τεράστιες διαφορές τους; Οτι οι «βόρειοι» δέχονται αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά μόνο σε πακέτο με νέες ελαφρύνσεις, που προφανώς θα τις πληρώσουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Οσο για τις «αυξήσεις»; Για να μην παίρνουν θάρρος οι εργαζόμενοι, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ φέρνει ως πρότυπο την Πορτογαλία, όπου οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού δεν ξεπέρασαν το 0,1%, όταν οι μειώσεις που είχαν προηγηθεί ήταν πάνω από 8%. Η επίδραση της «αύξησης» ήταν σχεδόν ένα κουλούρι τη μέρα... Κι όμως, ακόμα και για μια τέτοια μηδαμινή αύξηση, οι «καλοί» βιομήχανοι (όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ) και όχι οι «ακραίοι», ζητούν αντίμετρα και νέες ενισχύσεις. Αυτά είναι τα πρότυπα «καλού εργοδότη» που διαφημίζει η κυβέρνηση, μοιράζοντας σανό με το τσουβάλι στους εργαζόμενους.

Επόμενος σταθμός η «σκανδαλολογία»


Ο ένας κραδαίνει «θαλασσοδάνεια του "Κήρυκα των Χανίων", οικογενειακές offshore, θολές οικονομικές συναλλαγές, τερατώδη δανεικά και αγύριστα της ΝΔ» και προνομιακές σχέσεις με στελέχη της «Novartis»... Ο άλλος ανταποδίδει τις ...αβροφροσύνες κραδαίνοντας «υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας», «προνομιακές ρυθμίσεις για τραπεζικό δανεισμό» και αποφυγή έκτισης ποινής από συγγενείς του πρωθυπουργού...
Η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ αυτές τις μέρες (ξανα)περνάει από τα γνώριμα λημέρια της διαφθοράς, με τους ...μονομάχους του νέου διπολισμού να δίνουν τα ρέστα τους στην προσπάθεια συγκάλυψης της στρατηγικής τους σύμπλευσης και χάραξης πλαστών διαχωριστικών γραμμών, παίζοντας με βασικό «όπλο» τη σκανδαλολογία που στην πορεία προς τις εκλογές κλιμακώνεται.
***
Το έργο άλλωστε είναι παλιό και γνωστό! Οσο περισσότερο στα κρίσιμα για το λαό ζητήματα επιβεβαιώνεται η σύγκλιση όλων των αστικών κομμάτων στην κατεύθυνση και τους στρατηγικούς στόχους της πολιτικής που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για λογαριασμό του κεφαλαίου, τόσο ενισχύεται η προσπάθεια των αστικών επιτελείων να εγκλωβίσουν το λαό με τεχνητή πόλωση, με ψευτοδιλήμματα και κάλπικες διαχωριστικές γραμμές. Και επειδή η σύμπλευση πια βγάζει μάτι, είτε στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων είτε στην προσήλωση στους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, γι' αυτό και οι τόνοι ανάμεσά τους θα ανεβαίνουν με κάθε πιθανή και απίθανη αφορμή.
Πρώτα «βιολιά» αυτής της υπόθεσης είναι αντικειμενικά η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση. Από κοντά και οι άλλες δυνάμεις της αστικής διαχείρισης. Χτες, «μαλλιοτραβιούνταν» για τις εξεταστικές για διάφορα σκάνδαλα, σήμερα για άλλα ζητήματα που βγάζουν σαν «λαγούς» απ' το «καπέλο» οι ασκούμενοι στη λαϊκή χειραγώγηση «μάγοι»! Με τη ρομφαία της κάθαρσης όλοι τους παριστάνουν τις «αθώες περιστερές», κρύβοντας ότι και η διαφθορά είναι καρπός του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και η πάταξή της δεν μπορεί να νοηθεί πέρα και έξω απ' την πάλη για την ανατροπή του και την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, η οποία στο κέντρο της θα έχει τις λαϊκές ανάγκες. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε και η υπόθεση «Novartis», που η κυβέρνηση την έκανε παντιέρα για να φτάσει να εισηγηθεί στην αρμόδια επιτροπή ότι τελικά είναι ...αναρμόδια και να στείλει πίσω στη Δικαιοσύνη το φάκελο. Οπως και αυτή της «λίστας Λαγκάρντ», που τελικά μπήκε ταφόπλακα στην «αξιοποίησή» της με φτωχά τα αποτελέσματα μετά από τόσα χρόνια ερευνών. Γι' αυτό τα περί αντιμετώπισης των σκανδάλων και της διαφθοράς είναι λόγια του αέρα που ποτέ δεν πείθουν...
***
Την ίδια στιγμή που τα δύο βασικά κόμματα του κεφαλαίου διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τις ρεμούλες και τα «παράνομα» κέρδη, κανένας τους δεν αμφισβητεί τις θυσίες που καλείται να κάνει ο λαός για να αβγαταίνουν τα νόμιμα κέρδη των ομίλων. Για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά, τη συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων, για τη φορολεηλασία του ισχνού λαϊκού εισοδήματος, για τα νέα μέτρα που έρχονται με μείωση του αφορολόγητου και νέα μεγάλη μείωση στις συντάξεις, η γραμμή είναι κοινή από όλους: Οχι στη «μεταμνημονιακή χαλάρωση», τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν μέχρι κεραίας.
Γι' αυτό και θολώνουν την πραγματική διαχωριστική γραμμή, η οποία καθορίζεται από τη συμφωνία τους στους στρατηγικούς στόχους και τα συμφέροντα του κεφαλαίου, απέναντι στα οποία στέκεται το ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην κόψουν εισιτήρια σ' αυτό το κακόγουστο έργο. Να δουν ότι το «σκάνδαλο των σκανδάλων», που ζει και εκτρέφει όλα τα υπόλοιπα, είναι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, που ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιπες αστικές δυνάμεις στηρίζουν από κάθε πόστο.
Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τώρα την απάντησή τους απέναντι σε παλιά και νέα μέτρα, ενάντια στην πολιτική έντασης της εκμετάλλευσης και ενίσχυσης της εξαθλίωσης, ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις ενώσεις των μονοπωλίων, όπως είναι η ΕΕ, στα κόμματα και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν αυτά τα συμφέροντα.

Φιέστες εξαπάτησης




Νέος γύρος καλλιέργειας αυταπατών ετοιμάζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με διάφορα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα, όπως φάνηκε από την προχτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι φιέστες εξαπάτησης που προγραμματίζει σε Καστελόριζο και Πνύκα, για να σηματοδοτήσει το «τέλος του μνημονίου» στις 21 Αυγούστου, οπότε τυπικά λήγει το πρόγραμμα, είναι άλλη μια προσπάθεια εξαπάτησης, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Και επειδή το ψέμα, για να γίνει ακόμα πιο πιστευτό, χρειάζεται και το απαραίτητο ντεκόρ, από την κυβέρνηση διαρρέεται ότι αυτές οι φιέστες θα πλαισιωθούν από «υψηλούς προσκεκλημένους», όπως αυτούς που κάθε τόσο δίνουν συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ για την αποφασιστική προώθηση των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων και τη «θεαματική» προσαρμογή του στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Αλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει διαρκώς ότι η κυβέρνησή του «πετυχαίνει εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενες», ολοκληρώνοντας όσα δεν τόλμησαν εκείνες και υλοποιώντας όλες τις μνημονιακές προβλέψεις, βγάζοντας τη βρώμικη δουλειά. Οτι η Ελλάδα έχει πάρει «οριστικά διαζύγιο με το χτες», εννοώντας τις κατακτήσεις των εργαζομένων που ξηλώθηκαν.
Οι συγκεκριμένες φιέστες θα γίνουν λίγες μέρες πριν από τη φετινή ΔΕΘ, όπου η κυβέρνηση εμφανίζεται να σχεδιάζει το πακετάρισμα 700 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από αιματηρές θυσίες των εργαζομένων, για να τα παρουσιάζει ως ...παροχές στο πλαίσιο της «επιστροφής στην κανονικότητα».
Ομως δεν υπάρχει έξοδος από τα μνημόνια, με τους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους απείραχτους και μάλιστα με την κυβέρνηση να απορρίπτει διαρκώς, με συνοπτικές διαδικασίες, κάθε πρόταση του ΚΚΕ για την απόσυρση μέτρων που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια (μειώσεις σε συντάξεις, αύξηση ΦΠΑ, πλειστηριασμοί κ.λπ.).
Ο «τερματισμός των μνημονίων» θα φέρει μέτρα πάνω στα μέτρα, αφού εκτός από τα ψηφισμένα, οι συμφωνίες προβλέπουν την εφαρμογή «μεταρρυθμίσεων» στο διηνεκές, ώστε από τη μία να υλοποιείται η παράταση αποπληρωμής του χρέους και από την άλλη να μη «διαταράσσεται» η εμπιστοσύνη των αγορών.
Για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, λοιπόν, στις 21 Αυγούστου θα είναι εδώ: Οι γενικευμένες μορφές ελαστικής απασχόλησης, που πλέον τείνουν να κυριαρχήσουν στις νέες προσλήψεις. Το μειωμένο αφορολόγητο όριο για τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι καθημερινοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις λαϊκής περιουσίας από κράτος, δήμους και τράπεζες. Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, η διευκόλυνση της δράσης των δουλεμπορικών γραφείων. Θα είναι εδώ το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα. Και όλα τα παραπάνω θα δώσουν τη σκυτάλη στο νέο τσεκούρι που θα πέσει στις συντάξεις, με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» και του ΕΚΑΣ, τη νέα μείωση του αφορολόγητου, το ξεπάστρεμα προνοιακών επιδομάτων κ.λπ.
Η ...«ολική επαναφορά» λοιπόν, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, είναι επαναφορά στην καπιταλιστική κανονικότητα, από την οποία ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα. Τα όποια ψίχουλα μοιράσει, θα είναι ένα ακόμα ανακάτεμα της ακραίας φτώχειας, με πόρους που θα έχουν προέλθει από το μεγαλύτερο στράγγισμα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, την ίδια στιγμή που το κεφάλαιο θα απολαμβάνει πακτωλό εκατομμυρίων για τα επενδυτικά του σχέδια και ένα νομικό οπλοστάσιο για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν στο καλάθι των αχρήστων την κυβερνητική προπαγάνδα, που είναι άλλο ένα κάλεσμα να ξεχάσουν όλα όσα έχασαν τα τελευταία χρόνια. Με τον αγώνα τους να διατρανώσουν αποφασιστικά ότι «ως εδώ οι θυσίες», να στείλουν το μήνυμα ότι δεν κάνουν πίσω, ότι περνούν στην αντεπίθεση διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

TOP READ