6 Ιουν 2014

Έργα και ημέρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία

 Έργα και ημέρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία

Έργα και ημέρες της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία κατά τους τελευταίους μήνες.



Εξόπλισε τους ουκρανούς Ναζί-νοσταλγούς των SS και του Χίτλερ.


δηλαδή, τα αδέλφια των χρυσαυγιτών στην Ουκρανία.
Στήριξε με κάθε τρόπο την φιλοναζιστική ηγεσία της αντιπολίτευσης.











































Προώθησαν και ενίσχυσαν τον αντικομμουνισμό, δημιουργώντας έναν φασιστικό Φρανκεστάιν στη χώρα.
                 
Η ανάμειξη της Ε.Ε στην Ουκρανία υπέρ των φιλοναζιστικών, ανοιχτά φασιστικών δυνάμεων οδήγησε και στο μακελειό της Οδησσού, όπου οι φασίστες έκαψαν ζωντανούς εργαζόμενους που αντιστέκονταν. Ακολουθούν σκληρές φωτό απ' το έγκλημα:

Μια ευγενική χορηγία των Ε.Ε - ΗΠΑ.
Μια ευγενική χορηγία των Ε.Ε - ΗΠΑ.

Μια ευγενική χορηγία των Ε.Ε - ΗΠΑ.

Το να χρειάζεται να εξηγήσεις στον ελληνικό λαό τι σημαίνει ΧΑ, είναι πράγματι δυστυχία...

 Το να χρειάζεται να εξηγήσεις στον ελληνικό λαό τι σημαίνει ΧΑ, είναι πράγματι δυστυχία...

Είδαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και «τρόμαξαν»;*

Καπιταλισμός, ένα τέρας που επιβιώνει  σκοτώνοντας.
 
Σαν κι αυτούς που, ενώ έχουν πιαστεί ξανά και ξανά στα πράσα να κάνουν τη «λαδιά», πάντα δείχνουν σαν ένοχο το διπλανό τους, μοιάζουν οι αστοί πολιτικοί που ξάφνου διαμαρτύρονται για την προχτεσινή στάση της  ΧΑ στη Βουλή.

Αυτοί που στηρίχθηκαν στις ψήφους της ΧΑ, για να βγάλουν δημάρχους στην Β' Πειραιά, ξαφνιάστηκαν από την ομιλία του Λαγού, του επικεφαλής, δηλαδή, της δράσης της ΧΑ στο Πέραμα.

Αυτοί που ανέχονται τη δράση της ΧΑ, ξαφνιάστηκαν με το «σκάσε ρε» του Μιχαλολιάκου. Ασφαλώς κι έχουν ανταγωνισμούς μεταξύ τους οι αστοί πολιτευτές. Αντανάκλαση των ανταγωνισμών σε τμήματα της αστικής τάξης είναι και οι ανταγωνισμοί τους στο πολιτικό πεδίο.

Για το εργατικό κίνημα, οι εξελίξεις είναι αξιοπρόσεκτες. Για το πώς -για παράδειγμα- μέσα από τις «διαφωνίες», διαμορφώνονται και νέες συμμαχίες.

Η αλήθεια είναι πως η ΧΑ, σε ορισμένους τομείς, εκφράζει πιο άμεσα τα ειδικά συμφέροντα βιομηχάνων και εφοπλιστών. Μπαίνει στην πρώτη γραμμή: Οργανώνει δουλεμπορικά κυκλώματα, εξασφαλίζει μεροκάματα χαμηλότερα κι απ' αυτά της Μανωλάδας, σακατεύει συνδικαλιστές, δηλώνει ετοιμότητα ως εφεδρεία του συστήματος και ζητάει για την ώρα λίγα: λίγες θέσεις στα Δημοτικά Συμβούλια και στη Βουλή.

Η αστική τάξη, με το δήθεν κλάμα για την παρουσία των χαυγιτών στη Βουλή, προσπαθεί να κρύψει ότι είναι δικά της παιδιά, χρυσή εφεδρεία του συστήματός της.

 

Νομίζουν πως ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου.  
Μερικά πράγματα, όμως, δεν ξεγράφονται.

Αυτοί που έσπευδαν να αγκαλιάσουν τον Μπούκουρα όταν εμφανίστηκε κλαμένος στη Βουλή, είναι οι ίδιοι που χτες δήθεν αγανάκτησαν. Χρειάζονται μια ΧΑ στα μέτρα των «θεσμών», τμήμα αυτού του 16% στα δεξιά της ΝΔ που δείχνει ο Μπαλτάκος σαν απαραίτητο για να λειτουργήσει το σύστημα χωρίς κλυδωνισμούς. Κι έχουν κάνει ήδη αρκετά, για να αξιοποιηθεί αυτό το τμήμα για τη σταθερότητα του συστήματος. 

Τα έχουμε καταγράψει κατά καιρούς, να θυμίσουμε ορισμένα και τώρα:
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ στο Δήμο Αθήνας ήταν ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος με τη ΝΔ στο Δήμο Νέας Ιωνίας. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, παραβρέθηκε στις αρχές του χρόνου σε εκδήλωση κοπής πίτας της παράταξης που διοικεί το Δήμο Νέας Ιωνίας (ΣΥΡΙΖΑ), προσκεκλημένος του δημάρχου Ηρ. Γκότση. Αντίπαλός τους πάντα οι κομμουνιστές. 

Στην Ελασσόνα, συγκρότησαν ενωτικό ψηφοδέλτιο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ για να αντιμετωπίσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας και στη συνέχεια απαγόρευσαν να είναι παρόντες στη διαδικασία των εκλογών στο ΕΚ εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ με εντολή - όπως οι ίδιοι δήλωσαν-  από τη ΓΣΕΕ και τη διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Στο Δήμο της Αθήνας, το στέλεχος της ΔΑΚΕ Β. Πολυμερόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, καλοδέχτηκε τον Κασιδιάρη στα γραφεία του σωματείου, ενώ είχε προηγηθεί χαιρετισμός του Κασιδιάρη σε συγκέντρωση της τότε Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και στο χώρο της καθαριότητας, με υποδοχή από συνδικαλιστές με ανθοδέσμη! 

Ζωντανές είναι οι εικόνες που εμφανίζονται σε βίντεο υποψηφίου βουλευτή της ΧΑ όπου κάποιοι «γνωστοί και μη εξαιρετέοι» εργαζόμενοι του δήμου μάθαιναν να χαιρετούν ναζιστικά μέσα στα γραφεία του Σωματείου Οδηγών.
 
Μακρύς ήδη ο κατάλογος που εμφανίζει στελέχη της ΧΑ να στήνουν δουλεμπορικά γραφεία στη Χαλκίδα, στα Οινόφυτα, στη Ζώνη με μεγαλοεργολάβους και άλλους που έχουν ειδικά συμφέροντα και να προωθούν ουσιαστικά τη μαύρη εργασία για να ρίχνουν τα μεροκάματα στους χώρους δουλειάς.

Όπως πρόσφατη η στάση διαφόρων εκπροσώπων κομμάτων, δημοσιογράφων, και άλλων παραγόντων, που, είτε από καιροσκοπισμό και επιδιώξεις ψηφοθηρίας, είτε εξαιτίας συγγενειών με το χώρο της ΧΑ,  είτε γιατί δεν θέλουν να «καεί» η ΧΑ, μιλούσαν και μιλάνε ακόμα για «σκευωρίες» και για «αθώους», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έπρεπε να γίνει η δίωξη για τις εγκληματικές  πράξεις της ΧΑ. 

Όλοι αυτοί εξωραΐζουν τη ναζιστική οργάνωση και μετά κλαίνε στη Βουλή, γιατί στην προσπάθειά του ο Μιχαλολιάκος να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στο νεοναζιστικό ασκέρι χαλάει την εικόνα μιας εκκολαπτόμενης συναίνεσης.


Το ΚΚΕ έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι η εγκληματική φασιστική οργάνωση ΧΑ πριμοδοτήθηκε από το σύστημα. Απ' την αρχή, έκανε καθαρό ότι ο φασισμός βγαίνει μέσα απ' τη μήτρα αυτού του συστήματος, που είναι σάπιο και ότι έχει ευθύνες η κυβέρνηση ή όποια κόμματα δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση ή εξισώνουν τα δήθεν δύο άκρα, το φασισμό με τον κομμουνισμό. 

Έδειξε την πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση και σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που ανέχθηκαν με τον τρόπο τους είτε μέσα στο κίνημα, στους δρόμους της Αθήνας, είτε στους χώρους δουλειάς τη ΧΑ να σπέρνει το ναζιστικό, το εγκληματικό, διχαστικό δηλητήριο. Τόνισε ειδικά την ευθύνη που έχουν όλοι αυτοί που χειροκροτούσαν τον Μπαλτάκο όταν δήλωνε αντικομμουνιστής από τα γενοφάσκια του. Αυτοί που σήμερα κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το φόνο.

Ο αντικομμουνισμός, σε όποια του έκφραση, έχει πολιτογραφηθεί  -το έχουμε ζήσει στην πράξη στη χώρα μας, σε όλο τον κόσμο-  δίπλα στο ναζισμό, στο φασισμό, με εγκλήματα κατά αγωνιστών, κατά ανθρώπων που έδωσαν και τη ζωή τους για να πεθάνει το τέρας του φασισμού. 


Στην Ελλάδα φυλακές, εξορίες, εκτελεστικά αποσπάσματα, όλα αυτά έγιναν στο όνομα του αντικομμουνισμού, για την εδραίωση των αντιδραστικών αντιλήψεων, που είναι η μήτρα που γεννά και το φασισμό και το ναζισμό. Το αστικό πολιτικό σύστημα στην πράξη πρόσφερε και προσφέρει κάλυψη, ανοχή, άμεση ή έμμεση στήριξη στη ΧΑ.

Ο προχτεσινός σαματάς στη Βουλή δεν έχει αξία.

Ας το επαναλάβουμε: Για να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά η ΧΑ δεν αρκεί μόνο η ποινική δίωξή της για τα εγκλήματά της, απαιτεί ιδεολογικο-πολιτική αντιπαράθεση στο δηλητήριο που χύνει στα εργατικά - λαϊκά στρώματα απαιτεί απομόνωση από το εργατικό - λαϊκό κίνημα. 

Το τσάκισμά της προϋποθέτει το τσάκισμα του συστήματος που τη γεννά, του καπιταλισμού.

*Από τη στήλη  "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ" του Ριζοσπάστη. 


Εκπαιδευτικά κουπόνια: η χαριστική βολή

 Εκπαιδευτικά κουπόνια: η χαριστική βολή 


"Για τον φρηντμανισμό, τα πάντα αφορούν την ιδιωτική πρωτοβουλία: παιδεία, υγεία, ασφάλεια, συντάξεις, ενέργεια, υποδομές κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όσα έγιναν στην Νέα Ορλεάνη, μετά την καταστροφή του 2005. Η ιδέα του Φρήντμαν ήταν απλή: αντί το κράτος να δαπανήσει χρήματα προκειμένου να ξαναχτίσει τα κατεστραμμένα δημόσια σχολεία, να χορηγήσει εκπαιδευτικά κουπόνια στους μαθητές. Με αυτά τα κουπόνια, τα παιδιά θα μπορούσαν να επιλέξουν το ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο θα ήθελαν να φοιτήσουν ενώ το κράτος θα επιδοτούσε ανάλογα αυτά τα ιδρύματα.

Η ιδέα του Φρήντμαν υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση Μπους και το αποτέλεσμα ήταν ανατριχιαστικό. Μέσα σε 19 μήνες, το σύστημα δημόσιας εκπαίδευσης της Νέας Ορλεάνης αντικαταστάθηκε από ιδιωτικά σχολεία. Πριν το ξέσπασμα του τυφώνα Κατρίνα, στην εκπαιδευτική περιφέρεια της πόλης ανήκαν 123 δημόσια σχολεία. Σήμερα έχουν απομείνει μόλις τέσσερα! Αντίθετα, τα 7 ιδιωτικά σχολεία που υπήρχαν πριν την καταστροφή, έχουν αυξηθεί σε 31. Φυσικά, όλοι οι εκπαιδευτικοί που δούλευαν στα δημόσια σχολεία (470 άτομα) απολύθηκαν και μόνο λίγοι απ' αυτούς κατάφεραν να προσληφθούν (με μισθούς πείνας) από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια."


Όταν, τον Οκτώβριο του 2011, έγραφα τα παραπάνω στο πρώτο κεφάλαιο της Ανατομίας του νεοφιλελευθερισμού, δεν ήταν δυνατόν να φανταστώ πόσο κοντά ήταν η στιγμή που θα βλέπαμε να συμβαίνουν και στην χώρα μας οι ίδιες αποτρόπαιες καταστάσεις. Δυστυχώς, φαίνεται πως η αστική μας εξουσία, στα πλαίσια της παράδοσης των πάντων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία για να ξεθεμελιώσει ό,τι έχει απομείνει από την δημόσια παιδεία.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο ξεκίνησε με την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, συνεχίστηκε με τον εξευτελισμό των εκπαιδευτικών και κορυφώθηκε με την περίφημη αξιολόγηση. Ένα αισχρό σχέδιο που υλοποιήθηκε με την αμέριστη συμπαράσταση των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, τα οποία ποτέ δεν κουράστηκαν από την μια να "αποκαλύπτουν" τεμπέληδες δασκάλους, αμόρφωτους καθηγητές, επίορκους εκπαιδευτικούς κλπ κι από την άλλη να "καταγγέλουν" το χαμηλό επίπεδο των δημόσιων σχολείων, τα "εγκλήματα" των συνδικαλιστών και άλλα τέτοια ωραία ενώ, παράλληλα, προπαγάνδιζαν με αταλάντευτη συνέπεια τα οφέλη των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της ιδιωτικής παιδείας εν γένει. Μοιραία, λοιπόν, φτάνουμε τώρα στο "διά ταύτα" αυτού του σχεδίου, στην κορωνίδα του, στην χαριστική βολή: τα εκπαιδευτικά κουπόνια.

Σύμφωνα με το σχέδιο, λοιπόν, σε κάθε μαθητή θα χορηγείται ένα εκπαιδευτικό κουπόνι, το οποίο θα καλύπει τα έξοδα των σπουδών του για έναν χρόνο. Ο μαθητής θα μπορεί να εγγραφεί μ' αυτό το κουπόνι σε οποιοδήποτε σχολείο τής αρεσκείας του, δημόσιο ή ιδιωτικό (εννοείται ότι, αν επιλέξει ιδιωτικό, θα πρέπει να καλύψει ο ίδιος τυχόν διαφορά στο ύψος των διδάκτρων). Η επιλογή τού σχολείου θα γίνεται μέσα από μια λίστα, όπου θα βρίσκονται καταχωρισμένα όλα τα σχολεία τής χώρας (προφανώς με τις αξιολογήσεις τους και με τις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στο κέθε ένα απ' αυτά), χωρίς να υπάρχει πλέον ο σημερινός χωρικός περιορισμός, ο οποίος υποχρεώνει τους μαθητές να εγγράφονται σε σχολείο τής γειτονιάς τους.

Στην συνέχεια και στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς, ο διευθυντής κάθε σχολείου θα συγκεντρώνει τα κουπόνια των εγγεγραμμένων μαθητών, θα τα εξαργυρώνει και με τα χρήματα αυτά θα πρέπει να καλύπτει όλα τα ετήσια έξοδα της σχολικής του μονάδας. Κι όταν λέμε "όλα τα ετήσια έξοδα", εννοούμε ΟΛΑ: συντήρηση κτηρίου, εποπτικό υλικό, θέρμανση, φωτισμός, ύδρευση κλπ ακόμη και τους μισθούς των εκπαιδευτικών! Με άλλα λόγια, κάθε σχολείο θα έχει τον δικό του προϋπολογισμό (το δικό του budget, που λένε κι οι "μορφωμένοι"), ο οποίος θα εξαρτάται απολύτως από τον αριθμό των μαθητών που θα γράφονται σ' αυτό. Δηλαδή, κάθε σχολείο θα είναι υποχρεωμένο να λειτουργεί όπως λειτουργεί κάθε ιδιωτική επιχείρηση και οι μαθητές θα αντιμετωπίζονται ως πελάτες.

Οι επιπτώσεις αυτού του μέτρου είναι σαφείς. Πρώτα-πρώτα, τα "κακά" σχολεία (π.χ. όσα λειτουργούν σε απομονωμένες ή υποβαθμισμένες περιοχές) θα υποχρεωθούν να κλείσουν λόγω μη επαρκούς "πελατείας" (αφού δεν θα έχουν χρήματα για την λειτουργία τους) και οι εκπαιδευτικοί που θα έχουν οργανική θέση σ' αυτά θα απολύονται. Δεύτερον, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την είσοδο "χορηγών" στα σχολεία, μιας και κάθε παραπανίσια δεκάρα που θα μπορούν να εξασφαλίσουν οι διευθυντές, θα έχει ζωτική για το σχολείο σημασία. Τρίτον, οδηγούμαστε σε ξεζούμισμα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα υποχρεωθούν πλέον να δουλεύουν ατέλειωτες ώρες με σημαντικά συμπιεσμένες αμοιβές. Τέταρτον -και κυριώτερο- το κράτος βρίσκει την φόρμουλα να ενισχύσει την ιδιωτική παιδεία με ζεστό χρήμα!

Ας πούμε δυο λέξεις πάνω σ' αυτό το τελευταίο. Σύμφωνα -υποτίθεται- με τις οδηγίες τού ΟΟΣΑ, εφ' όσον υπάρχει η συνταγματική επιταγή τής δωρεάν παιδείας, είναι άδικο να είναι δωρεάν μόνο η δημόσια παιδεία. Έτσι, λοιπόν, μέσω του "εκπαιδευτικού κουπονιού", το κράτος θα διαθέτει στον μαθητή τα χρήματα που χρειάζονται για τις σπουδές του κι εκείνος θα αποφασίζει αν θα τα διαθέσει σε δημόσιο ή ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Εξυπακούεται ότι η διαδικασία με τα κουπόνια θα κάνει τα ιδιωτικά σχολεία απείρως πιο συμφέρουσα επιλογή, σε σχέση με τις σημερινές συνθήκες. Αν π.χ. κάθε κουπόνι έχει αξία 4.000 ευρώ, η επιλογή ενός ιδιωτικού σχολείου που μέχρι τώρα χρεώνει 7.000 ετησίως, θα απαιτεί πρόσθετη καταβολή μόνο 3.000 ευρώ, κόστος που γίνεται ακόμη πιο θελκτικό αν συνυπολογίσει κανείς τις πρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρει ένα ιδιωτικό σχολείο (π.χ. φύλαξη μαθητών μέχρι το απόγευμα, μείωση των εξωσχολικών φροντιστηριακών μαθημάτων κλπ). Κάπως έτσι, λοιπόν, η εφαρμογή των "εκπαιδευτικών κουπονιών" θα σημάνει την αρχή του τέλους τής δημόσιας παιδείας.

Το σίγουρο είναι ότι το εν λόγω μέτρο θα γίνει αποδεκτό με ευχαρίστηση όχι μόνο από τους σχολάρχες (οι οποίοι, άλλωστε, πιέζουν εδώ και πολύ καιρό για την εφαρμογή του) αλλά και από εκείνους τους οποίους κυρίως πλήττει: τα λαϊκά στρώματα. Και θα γίνει αποδεκτό από τους τελευταίους επειδή κάθε γονιός, όσο φτωχός κι αν είναι, ονειρεύεται το καλύτερο για τα παιδιά του, οπότε δεν πρόκειται να αρνηθεί την ευκαιρία να στείλει το παιδί του σε ένα "καλύτερο" σχολείο. Δυστυχώς, όλοι αυτοί δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι, με την ανισομετρία που υπάρχει στον καπιταλισμό, σε όσο "καλύτερο" σχολείο κι αν στείλουν τα παιδιά τους, πάντα θα υπάρχει το "ακόμη καλύτερο" σχολείο για τα παιδιά τού "ανώτερου θεού". Πράγμα που σημαίνει ότι το χάσμα δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ και ότι όλοι αυτοί θα βρεθούν όχι απλώς στην ίδια με σήμερα θέση αλλά σε ακόμη χειρότερη, μιας και θα έχουν λιγοστέψει και τα σχολεία όπου πάνε τώρα τα παιδιά τους αλλά και οι εκπαιδευτικοί που ασχολούνται σήμερα μ' αυτά.

Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, θα επανέλθουμε με την πρώτη ευκαιρία.

ΚΕΔΕ Αφού μείωσαν το προσωπικό, τώρα καταφεύγουν στην ανακύκλωση ανέργων

ΚΕΔΕ
Αφού μείωσαν το προσωπικό, τώρα καταφεύγουν στην ανακύκλωση ανέργων


Την άμεση καταγραφή των αναγκών που έχουν οι δήμοι της χώρας σε προσωπικό, ώστε να μπουν σε πρόγραμμα κάλυψης κάποιων αναγκών τους με 5μηνίτες από τις λίστες των ανέργων, ζητά με επιστολή που απέστειλε το υπουργείο Εργασίας στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, με καταληκτική ημερομηνία την
Τρίτη 10 του μήνα.
Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η ΚΕΔΕ είχε συμβάλει στην εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος για τη μείωση του προσωπικού, μέσα από την «αξιολόγηση» δομών και υπηρεσιών, που άνοιξε την πόρτα σε απολύσεις «πλεονάζοντος» προσωπικού από τους δήμους.
Στόχος της αξιολόγησης, που δέχτηκε χωρίς αντίδραση η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, ήταν, σύμφωνα με την επιστολή που είχε αποστείλει πέρσι το καλοκαίρι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης η μείωση του κόστους λειτουργίας των δήμων και η ενίσχυση της οικονομικής τους βιωσιμότητας, που σημαίνει απολύσεις, φόρους, χαράτσια και ιδιωτικοποιήσεις.
Τώρα και ενώ οι δήμοι με τη δική τους σφραγίδα έχουν χάσει χιλιάδες μόνιμους υπαλλήλους, μέσω της κινητικότητας και των απολύσεων, καλούνται να καταγράψουν τις ανάγκες σε προσωπικό.
Σύμφωνα με την επιστολή του υπουργείου Εργασίας, «με την ολοκλήρωση του προγράμματος "Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα" και στο πλαίσιο λήψης ανακουφιστικών μέτρων για την ανάσχεση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, σχεδιάζεται η υλοποίηση ενός β' κύκλου του προγράμματος, για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, 5μηνης διάρκειας, σε δήμους, περιφέρειες και άλλους δημόσιους φορείς, με στόχο: Τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων και ιδιαίτερα των μακροχρόνια ανέργων, την αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και κυρίως των οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».
Μετά από τη γνωστοποίηση των παραπάνω, ο Κ. Ασκούνης ενημέρωσε, με τη σειρά του, τους δήμους της χώρας, ζητώντας να τηρήσουν την «προβλεπόμενη» ημερομηνία, αποδεχόμενος, για άλλη μια φορά, τόσο την κυβερνητική πολιτική της ανακύκλωσης της ανεργίας όσο και την ...επιτυχία του προγράμματος με «εργαζόμενους» με μισθούς πείνας και τσακισμένα δικαιώματα.

Είδαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και «τρόμαξαν»;

Είδαν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και «τρόμαξαν»;
Σαν κι αυτούς που, ενώ έχουν πιαστεί ξανά και ξανά στα πράσα να κάνουν τη «λαδιά», πάντα δείχνουν σαν ένοχο το διπλανό τους, μοιάζουν οι αστοί πολιτικοί που ξάφνου διαμαρτύρονται για την προχτεσινή στάση της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) στη Βουλή.
Αυτοί που στηρίχθηκαν στις ψήφους της ΧΑ, για να βγάλουν δημάρχους στην Β' Πειραιά, ξαφνιάστηκαν από την ομιλία του Λαγού, του επικεφαλής, δηλαδή, της δράσης της ΧΑ στο Πέραμα.
Αυτοί που ανέχονται τη δράση της ΧΑ, ξαφνιάστηκαν με το «σκάσε ρε» του Μιχαλολιάκου.
Ασφαλώς κι έχουν ανταγωνισμούς μεταξύ τους οι αστοί πολιτευτές. Αντανάκλαση των ανταγωνισμών σε τμήματα της αστικής τάξης είναι και οι ανταγωνισμοί τους στο πολιτικό πεδίο.
Για το εργατικό κίνημα, οι εξελίξεις είναι αξιοπρόσεκτες. Για το πώς - για παράδειγμα - μέσα από τις «διαφωνίες», διαμορφώνονται και νέες συμμαχίες.
Η αλήθεια είναι πως η ΧΑ, σε ορισμένους τομείς, εκφράζει πιο άμεσα τα ειδικά συμφέροντα βιομηχάνων και εφοπλιστών. Μπαίνει στην πρώτη γραμμή: Οργανώνει δουλεμπορικά κυκλώματα, εξασφαλίζει μεροκάματα χαμηλότερα κι απ' αυτά της Μανωλάδας, σακατεύει συνδικαλιστές, δηλώνει ετοιμότητα ως εφεδρεία του συστήματος και ζητάει για την ώρα λίγα: λίγες θέσεις στα Δημοτικά Συμβούλια και στη Βουλή.
Η αστική τάξη, με το δήθεν κλάμα για την παρουσία των χρυσαυγιτών στη Βουλή, προσπαθεί να κρύψει ότι είναι δικά της παιδιά, χρυσή εφεδρεία του συστήματός της.
***
Νομίζουν πως ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου. Μερικά πράγματα, όμως, δεν ξεγράφονται.
Αυτοί που έσπευδαν να αγκαλιάσουν τον Μπούκουρα όταν εμφανίστηκε κλαμένος στη Βουλή, είναι οι ίδιοι που χτες δήθεν αγανάκτησαν. Χρειάζονται μια ΧΑ στα μέτρα των «θεσμών», τμήμα αυτού του 16% στα δεξιά της ΝΔ που δείχνει ο Μπαλτάκος σαν απαραίτητο για να λειτουργήσει το σύστημα χωρίς κλυδωνισμούς. Κι έχουν κάνει ήδη αρκετά, για να αξιοποιηθεί αυτό το τμήμα για τη σταθερότητα του συστήματος. Τα έχουμε καταγράψει κατά καιρούς, να θυμίσουμε ορισμένα και τώρα:
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στο Δήμο Αθήνας ήταν ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος με τη ΝΔ στο Δήμο Νέας Ιωνίας. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, παραβρέθηκε στις αρχές του χρόνου σε εκδήλωση κοπής πίτας της παράταξης που διοικεί το Δήμο Νέας Ιωνίας (ΣΥΡΙΖΑ), προσκεκλημένος του δημάρχου Ηρ. Γκότση. Αντίπαλός τους πάντα οι κομμουνιστές. Στην Ελασσόνα, συγκρότησαν ενωτικό ψηφοδέλτιο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή για να αντιμετωπίσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας και στη συνέχεια απαγόρευσαν να είναι παρόντες στη διαδικασία των εκλογών στο ΕΚ εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ με εντολή - όπως οι ίδιοι δήλωσαν - από τη ΓΣΕΕ και τη διοίκηση της Ομοσπονδίας.
Στο Δήμο της Αθήνας, το στέλεχος της ΔΑΚΕ Β. Πολυμερόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, καλοδέχτηκε τον Κασιδιάρη στα γραφεία του σωματείου, ενώ είχε προηγηθεί χαιρετισμός του Κασιδιάρη σε συγκέντρωση της τότε Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και στο χώρο της καθαριότητας, με υποδοχή από συνδικαλιστές με ανθοδέσμη! Ζωντανές είναι οι εικόνες που εμφανίζονται σε βίντεο υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής όπου κάποιοι «γνωστοί και μη εξαιρετέοι» εργαζόμενοι του δήμου μάθαιναν να χαιρετούν ναζιστικά μέσα στα γραφεία του Σωματείου Οδηγών.
Μακρύς ήδη ο κατάλογος που εμφανίζει στελέχη της ΧΑ να στήνουν δουλεμπορικά γραφεία στη Χαλκίδα, στα Οινόφυτα, στη Ζώνη με μεγαλοεργολάβους και άλλους που έχουν ειδικά συμφέροντα και να προωθούν ουσιαστικά τη μαύρη εργασία για να ρίχνουν τα μεροκάματα στους χώρους δουλειάς.
Οπως πρόσφατη η στάση διαφόρων εκπροσώπων κομμάτων, δημοσιογράφων, και άλλων παραγόντων, που, είτε από καιροσκοπισμό και επιδιώξεις ψηφοθηρίας, είτε εξαιτίας συγγενειών με το χώρο της ΧΑ, είτε γιατί δεν θέλουν να «καεί» η ΧΑ, μιλούσαν και μιλάνε ακόμα για «σκευωρίες» και για «αθώους», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έπρεπε να γίνει η δίωξη για τις εγκληματικές πράξεις της ΧΑ. Ολοι αυτοί εξωραΐζουν τη ναζιστική οργάνωση και μετά κλαίνε στη Βουλή, γιατί στην προσπάθειά του ο Μιχαλολιάκος να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στο νεοναζιστικό ασκέρι χαλάει την εικόνα μιας εκκολαπτόμενης συναίνεσης.
***
Το ΚΚΕ έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι η εγκληματική φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή πριμοδοτήθηκε από το σύστημα. Απ' την αρχή, έκανε καθαρό ότι ο φασισμός βγαίνει μέσα απ' τη μήτρα αυτού του συστήματος, που είναι σάπιο και ότι έχει ευθύνες η κυβέρνηση ή όποια κόμματα δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση ή εξισώνουν τα δήθεν δύο άκρα, το φασισμό με τον κομμουνισμό. Εδειξε την πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση και σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που ανέχθηκαν με τον τρόπο τους είτε μέσα στο κίνημα, στους δρόμους της Αθήνας, είτε στους χώρους δουλειάς τη ΧΑ να σπέρνει το ναζιστικό, το εγκληματικό, διχαστικό δηλητήριο. Τόνισε ειδικά την ευθύνη που έχουν όλοι αυτοί που χειροκροτούσαν τον Μπαλτάκο όταν δήλωνε αντικομμουνιστής από τα γενοφάσκια του. Αυτοί που σήμερα κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το φόνο.
***
Ο αντικομμουνισμός, σε όποια του έκφραση, έχει πολιτογραφηθεί - το έχουμε ζήσει στην πράξη στη χώρα μας, σε όλο τον κόσμο - δίπλα στο ναζισμό, στο φασισμό, με εγκλήματα κατά αγωνιστών, κατά ανθρώπων που έδωσαν και τη ζωή τους για να πεθάνει το τέρας του φασισμού. Στην Ελλάδα φυλακές, εξορίες, εκτελεστικά αποσπάσματα, όλα αυτά έγιναν στο όνομα του αντικομμουνισμού, για την εδραίωση των αντιδραστικών αντιλήψεων, που είναι η μήτρα που γεννά και το φασισμό και το ναζισμό. Το αστικό πολιτικό σύστημα στην πράξη πρόσφερε και προσφέρει κάλυψη, ανοχή, άμεση ή έμμεση στήριξη στη Χρυσή Αυγή. Ο προχτεσινός σαματάς στη Βουλή δεν έχει αξία.
Ας το επαναλάβουμε: Για να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά η Χρυσή Αυγή δεν αρκεί μόνο η ποινική δίωξή της για τα εγκλήματά της, απαιτεί ιδεολογικο-πολιτική αντιπαράθεση στο δηλητήριο που χύνει στα εργατικά - λαϊκά στρώματα απαιτεί απομόνωση από το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Το τσάκισμά της προϋποθέτει το τσάκισμα του συστήματος που τη γεννά, του καπιταλισμού.

Θ. Λ.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Λιβανίζει στελέχη των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Λιβανίζει στελέχη των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ


Το μήνυμα ότι «ακουμπά» και σε άλλες αστικές δυνάμεις, ότι είναι κομμάτι του αστικού πολιτικού συστήματος εκπέμπει η Χρυσή Αυγή, αφήνοντας κατά μέρος τα φληναφήματα περί τάχα αντισυστημικής οργάνωσης. Μάλιστα, μιλά ανοιχτά, κατονομάζει και λιβανίζει «σημαίνοντα στελέχη των κομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου» και «πλήθος επιφανών βουλευτών» από τους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και «ανεξάρτητους» που (όπως λέει) δεν επικροτούν τις διώξεις σε βάρος στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα, μετά τις καταγγελίες προχτές στη Βουλή των υπόδικων στελεχών της οργάνωσης ότι εκτός από τον Τ. Μπαλτάκο, είχαν επίσης επαφές με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γ. Μουρούτη, τον υπουργό Αδ. Γεωργιάδη και τουλάχιστον άλλους δύο υπουργούς που δεν κατονόμασαν, χτες ακολούθησε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της οργάνωσης όπου τονίζεται:
«Ηχηρότατες απουσίες υπήρξαν χθες στη Βουλή των Ελλήνων, κατά τη συνεδρίαση για τις άρσεις ασυλίας του Αρχηγού του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Νικόλαου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών του Κινήματος Ιωάννη Λαγού και Χρήστου Παππά.
Απουσίες με βαθύτερο νόημα, δίκην αποδοκιμασίας επί των βρώμικων μεθοδεύσεων της Χούντας Βενιζέλου - Σαμαρά και των αμιγώς πολιτικών διώξεων εις βάρος της Χρυσής Αυγής.
Μεταξύ των βουλευτών που απουσίαζαν, αρνούμενοι να συμμετάσχουν στο χθεσινό έγκλημα της επιχείρησης φίμωσης της ελευθερίας του λόγου και της πολιτικής έκφρασης, βρίσκονται σημαίνοντα στελέχη των κομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω: Από τη ΝΔ ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής Ε. Μεϊμαράκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο Γ. Γιακουμάτος και η Ελενα Ράπτη.
Από το ΠΑΣΟΚ οι Α. Κακλαμάνης, Μ. Ανδρουλάκης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Δ. Κρεμαστινός και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Α. Λοβέρδος, Χ. Αηδόνης και Βύρων Πολύδωρας.
Από το Σύριζα η Ζ. Κωνσταντοπούλου, ο Σ. Παναγούλης, ο Α. Μητρόπουλος, ενώ απείχε η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας το αίτημα της Χρυσής Αυγής πως η διαδικασία είναι άκυρη, καθώς είχε παρέλθει το τρίμηνο από το αίτημα για την άρση της ασυλίας».
Παρακάτω, η οργάνωση μιλά για «πλήθος επιφανών βουλευτών» που «αποδοκιμάζουν τις πρακτικές των κομματικών τους ηγεσιών»...
Την ίδια στιγμή, δεν περνά απαρατήρητη η πρεμούρα στελεχών της ΧΑ να αναρτήσουν φωτογραφία από προχθεσινή αγκαλιά του Μιχαλολιάκου με τον Ηλ. Κασιδιάρη και τον τίτλο «Ενωμένη σαν γροθιά η ΧΑ», καθώς το τελευταίο διάστημα εντοπίζονται σημάδια που υποδηλώνουν διάσταση στο εσωτερικό της φασιστικής οργάνωσης, σχετικά με τις επιλογές και τις δηλώσεις της ομάδας Κασιδιάρη από τη στιγμή που μπήκε φυλακή ο Μιχαλολιάκος.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Πιέσεις ιμπεριαλιστών για στήριξη της αντιδραστικής κυβέρνησης

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Πιέσεις ιμπεριαλιστών για στήριξη της αντιδραστικής κυβέρνησης



Ο φασίστας πρόεδρος της πραξικοπηματικής κυβέρνησης, Τουρτσίνοφ, επιθεωρεί τα στρατεύματα που βάλλουν κατά του λαού στην Ανατολική Ουκρανία
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--
Εντείνονται οι πιέσεις των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, αλλά και της λεγόμενης ομάδας των G7 (ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία, Βρετανία, Ιαπωνία, Γαλλία, Ιταλία και ΕΕ ως σύνολο) να καμφθεί διά της βίας η αντίσταση στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας όσων αντιδρούν στην κυβέρνηση του Κιέβου, των εθνικιστών και φασιστών.
Το ΝΑΤΟ προχτές, με τη σύνοδο των υπουργών Αμυνας στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε και ο Δ. Αβραμόπουλος, επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία, αλλά και άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ είναι στο στόχαστρο των μονοπωλιακών ομίλων στον ανταγωνισμό τους με τα ρωσικά μονοπώλια που βλέπουν να απειλείται ο ζωτικός τους χώρος. Η παραπέρα διείσδυση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς εκφράστηκε με τις δηλώσεις του γγ της λυκοσυμμαχίας που κάλεσε σε ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στα σύνορα με τη Ρωσία, επίσης στην προοπτική ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στην Ουαλία τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, στην καταδίκη της ενσωμάτωσης της Κριμαίας στη Ρωσία και στη στήριξη της πραξικοπηματικής κυβέρνησης του Κιέβου. Εξάλλου είχαν προηγηθεί οι εξαγγελίες του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για χρηματοδότηση με 1 δισεκατομμύριο ώστε να αυξηθούν οι στρατιωτικές βάσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Νέες απειλές από τους G7
Απειλές για νέες αυστηρότερες κυρώσεις απηύθυναν οι ηγέτες της ομάδας των G7 προς τη Ρωσία, κατηγορώντας την ότι δεν συμβάλλει στο να «τεθούν υπό έλεγχο οι ταραχές στο ανατολικό τμήμα της χώρας».
«Είμαστε προετοιμασμένοι να εντείνουμε τις στοχευμένες κυρώσεις και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο», δήλωσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ηγέτες της G7, μετά το τέλος της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Στην ανακοίνωση αυτή υπογραμμίζεται «ο σεβασμός στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», το ότι δεν γίνεται αποδεκτή η ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία που «πρέπει να την επιστρέψει στην Ουκρανία» και δηλώνεται πλήρης στήριξη «στην κυβέρνηση της Ουκρανίας και του νέου προέδρου της Πέτρο Ποροσένκο».
Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση της ρωσικής κυβέρνησης διά στόματος τόσο του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν όσο και του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο πρώτος, μιλώντας σε Γάλλους δημοσιογράφους πριν το ταξίδι στο Παρίσι, είπε ότι «η Ρωσία δεν έχει στείλει δυνάμεις στην Ανατολική Ουκρανία» και προκάλεσε τους Δυτικούς εταίρους «να δείξουν αν έχουν αποδείξεις», ενώ σκωπτικά θύμισε τις δήθεν αποδείξεις του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ για τα χημικά του Σαντάμ και σχολίασε ότι είναι οι ΗΠΑ που διαθέτουν πολλές στρατιωτικές βάσεις χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά τους. Ο Μεντβέντεφ επίσης δεικτικά σημείωσε: «Η λεγόμενη G7 μιλάει έπειτα απ' αυτό (σ.σ. τους βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών) για μετρημένες δράσεις του ουκρανικού στρατού εναντίον του ίδιου του λαού του».
Σήμερα οι ηγέτες της G7 και ο Ρώσος Πρόεδρος θα βρεθούν στις εκδηλώσεις για την απόβαση της Νορμανδίας στη Γαλλία, όπου αναμένεται να γίνουν διμερείς επαφές του Ρώσου Προέδρου με το Γάλλο Πρόεδρο, το Βρετανό πρωθυπουργό, τη Γερμανίδα καγκελάριο και πιθανά και τον Ομπάμα, κάτι για το οποίο έχει δηλώσει διαθέσιμος.
Χτες, επίσης, στο Παρίσι έγινε συνάντηση του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και του Αμερικανού ομολόγου του, Τζον Κέρι, όπου διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η ...θεωρητική συμφωνία τους να υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά από την άλλη είναι φανερό ότι υπάρχει διάσταση συμφερόντων. Πιο χαρακτηριστική ήταν η δήλωση Λαβρόφ, που είπε ότι «ευχόμαστε να δούμε μια Ουκρανία ειρηνική, σταθερή, ένα μέρος για όλους όσοι ζουν στην Ουκρανία, όπου θα νιώθουν ίσοι, ότι τους σέβονται, ότι τους ακούν, ότι ζουν στην ειρήνη και σε μια χώρα που αποτελεί μια γέφυρα, όχι ένα πιόνι. Ευχόμαστε και σε άλλες χώρες, όπως στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, να επικρατήσει η ειρήνη και να μη χρησιμοποιούνται ως πιόνια».
Επιτροπή Ερευνας συστήνει η Ρωσία
Εν τω μεταξύ η Ρωσία για την προώθηση των δικών της συμφερόντων συνέστησε Επιτροπή Ερευνας για «εγκλήματα κατά του λαού». Ο εκπρόσωπος της επιτροπής, Βλαντίμιρ Μαρκίν, ανέφερε ότι η επιτροπή επιδιώκει κυρίως να εντοπιστούν «οι πιλότοι, οι επίλεκτοι σκοπευτές και οι διοικητές του πυροβολικού που ευθύνονται για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί κατά του άμαχου πληθυσμού στο έδαφος της Ουκρανίας».
Η επιτροπή θα πάρει επίσης συνεντεύξεις από τους περίπου 4.000 Ουκρανούς οι οποίοι έχουν μεταβεί στη Ρωσία για να γλιτώσουν από τις μάχες.
Στην ίδια την Ανατολική Ουκρανία και τις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ συνεχίζονται οι μάχες και οι βομβαρδισμοί κατά αμάχων, ενώ έγινε γνωστό ότι στην προχθεσινή επίθεση σε νοσοκομείο στο Κράσνι Λιμάν στην επαρχία του Λουγκάνσκ ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί πολύ περισσότεροι από τους 25 τραυματισμένους πολιτοφύλακες που είχε αναφερθεί αρχικά. Πάντως και στις δύο ανατολικές επαρχίες, παρά το σφυροκόπημα, οι πολιτοφύλακες που έχουν συγκροτήσει οι κάτοικοι όχι μόνο αντιστέκονται, αλλά και καταλαμβάνουν νέες βάσεις του ουκρανικού στρατού και αποκτούν και τον εξοπλισμό τους. Οι αρχές του Κιέβου γι' αυτό το λόγο σκέφτονται να επιβάλουν στρατιωτικό νόμο (κάτι όμως που δεν θα έχει καμία πρακτική διαφορά, αφού όλα δείχνουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν την περιοχή). Κατά τα άλλα ο μεγαλοβιομήχανος «βασιλιάς της σοκολάτας», Πέτρο Ποροσένκο, θα αναλάβει τα καθήκοντά του το Σάββατο παρουσία ιμπεριαλιστών ηγετών. Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα εκπροσωπηθεί στην ορκωμοσία με τον πρέσβη της στην Ουκρανία.

Ανοιχτή επιστολή προς τον εισαγγελέα Ρόδου

Ανοιχτή επιστολή προς τον εισαγγελέα Ρόδου


Με ανοιχτή τους επιστολή προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου Κωνσταντίνο Μπούτσικο, στελέχη της Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ τον ενημερώνουν για το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», σύμφωνα με το οποίο ξενοδοχειακή μονάδα της Ρόδου, μέλος γνωστού ομίλου, απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση. Συγκεκριμένα, ζητάει από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις που περιέχουν τον όρο ότι δεν είναι γραμμένοι σε σωματείο.
Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Δεδομένου ότι οι ενέργειες αυτές καταργούν στην πράξη και τα θεμελιώδη δικαιώματα που βρίσκονται ακόμα σε ισχύ, παγιώνοντας έτσι μια κατάσταση ζούγκλας - τρομοκρατίας μέσα στους χώρους δουλειάς που επιβάλλεται με θράσος από την εργοδοσία, θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να διερευνήσετε τις εν λόγω καταγγελίες και να πάρετε μέτρα. Ζητούμε να αποσυρθεί άμεσα ο συγκεκριμένος όρος από τις συμβάσεις των εργαζομένων. Αντιπροσωπεία μας πρόκειται άμεσα να σας επισκεφθεί στο γραφείο σας».

TOP READ