Δορυφορικές φωτογραφίες μίας αμερικανικής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης κάνουν τον τελευταίο καιρό τον γύρο του διαδικτύου. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν μαχητικά αεροσκάφη και αποθήκες. 
Πρόκειται για τη βάση Tonopah Test Range της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Νεβάδα και οι φωτογραφίες κατέγραψαν 12 «άγνωστα» αεροσκάφη.
Η βάση είναι γνωστή για τη φιλοξενία αεροσκαφών που πρόσφατα «αναβαθμίστηκαν» από την «Περιοχή 51», για την οποία το Πεντάγωνο δεν δίνει ιδιαίτερες λεπτομέρειες.
Η συγκεκριμένη βάση βρίσκεται βόρειο άκρο του πεδίου δοκιμών της Νεβάδα, μέρος του μεγαλύτερου συγκροτήματος της αεροπορικής βάσης Nellis που περιλαμβάνει την περίφημη «Περιοχή 51».

Η βάση γνωστή ως «shadowy home» των αεροσκαφών που αναπτύσσονται -επιχειρησιακά – αλλά με απόλυτη μυστικότητα στην Area 51, αποτελώντας έναν ολόκληρο στόλο (φωτογραφία της 6ης Δεκεμβρίου 2019).
Η εν λόγω εικόνα διέρρευσε γύρω στις 10:15 π.μ. στις 6 Δεκεμβρίου 2019 από έναν από τους δορυφόρους PlanetScope [©®] του Planet Labs.
Πολλά από τα πιο μυστικά και σύνθετα όπλα των ΗΠΑ έχουν δοκιμαστεί και αποθηκευτεί εκεί, μεταξύ των οποίων η ατομική βόμβα, το μαχητικό stealth F-117 Nighthawk και μια σειρά από αεροπλάνα υψηλής τεχνολογίας.
Στην πραγματικότητα, αρκετά από τα F-117 – που έχουν επισήμως αποσυρθεί – εξακολουθούν να πετάνε έξω από τη βάση, κυρίως για δοκιμές ραντάρ για την ενίσχυση της κατανόησης της τεχνολογίας stealth από το Πεντάγωνο.
Το αεροσκάφος F-117 Nighthawk είναι γνωστό στον κόσμο λόγω της τεχνολογίας stealth με την οποία και είχε φτιαχτεί. Ήταν το πρώτο αεροπλάνο της πρώτης γενειάς stealth. Το βασικό χαρακτηριστικό του αεροπλάνου ήταν ότι μείωνε το στίγμα που έστελνε στα αντίπαλα ραντάρ, έτσι και ήταν αρκετά δύσκολο να εντοπιστεί.
Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο σχεδιασμός του. Ο σχεδιασμός του αποτελείται από πολλές αμβλείες γωνίες και έτσι προκαλούσαν διάθλαση στο ίχνος του ραντάρ ενώ και η τοποθέτηση των κινητήρων πάνω από τα φτερά μείωνε τις αντανακλάσεις. Άλλο ένα χαρακτηριστικό είναι η μεγάλη απορροφητικότητα που είχε.
Αυτά τα χαρακτηριστικά πρόσφεραν στο αεροσκάφος ένα μεγάλο πλεονέκτημα αν και αεροδυναμικά το καθιστούσαν αρκετά ασταθές. Αυτό και το μεγάλο κόστος συντήρησης του αεροσκάφους το οδήγησαν στην απόσυρση το 2009.
Η πρώτη αποστολή του F-117 Nighthawk ήταν το 1989 στον Παναμά όπου και 2 αεροσκάφη έριξαν 2 βόμβες στο αεροδρόμιο του Rio Hato.
Πάντως, εκτιμάται ότι αν είναι μεγαλύτερα αεροπλάνα, με μόνο τμήματα της μύτης τους να εμφανίζονται έξω από τα υπόστεγα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό σημάδι ότι πρόκειται για μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα – drones – τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη δορυφορική τους σύνδεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από: The Drive