«Υπάρχει μία ομάδα Βρετανών επιχειρηματιών, υπέροχων τύπων, που θέλουν να επενδύσουν στη Σύρτη, στην ακτή, κοντά στο μέρος που εκτελέστηκε ο Καντάφι. Έχουν πραγματικά ένα λαμπρό όραμα να μετατρέψουν τη Σύρτη, με τη βοήθεια των δημοτικών αρχών, στο επόμενο Ντουμπάι. Το μόνο που πρέπει να κάνουν εκείνοι είναι να καθαρίσουν την πόλη από τα πτώματα», Μπόρις Τζόνσον, υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας.
Η χυδαιότητα που χαρακτηρίζει τους εκπροσώπους της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης είναι τόσο ωμή όσο και η αγριότητα, η θηριωδία και ο αξεπέραστος κυνισμός του ιμπεριαλισμού όταν σφάζει λαούς για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις του.
Και ενώ ακόμη δεν έχουν ξεπλύνει από τα χέρια τους το αίμα από την εγκληματική σφαγή του λαού της Λιβύης – αφού πρώτα έστησαν δήθεν «εξέγερση» σε βάρος πρώην συνεργάτη τους για να μπορούν να δικαιολογήσουν άλλη μια εγκληματική επέμβαση – βιάζονται να αρχίσουν την ανοικοδόμηση.
Και «η Μεγάλη Βρετανία διαδραματίζει ρόλο κλειδί στην ανοικοδόμηση της Λιβύης» (του ιδίου) όπως και πρωτοστάτησε στη γκαγκστερική επίθεση σε βάρος της Λιβύης μαζί με τις ΗΠΑ – Γαλλία με στόχο να αρπάξουν τα μονοπώλιά τους το πετρέλαιο και το φυσικό της αέριο και να ενισχύσουν τη θέση τους στην περιοχή.
Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως τα σχεδίαζαν. Η Λιβύη περιήλθε σε κατάσταση αποσύνθεσης. Εξι χρόνια μετά την ανατροπή του Καντάφι έχει βυθιστεί σε έναν αιματηρό εμφύλιο. Σε αυτό το σκηνικό του πολιτικού και εδαφικού διχασμού, το ΙΚ όλο το προηγούμενο διάστημα είχε καταφέρει να ελέγχει αρκετά μεγάλα εδάφη.
Αυτή η κατάσταση καθυστερεί την …ανοικοδόμηση.Και στην προκειμένη περίπτωση να μετατρέψουν τη Σύρτη σε παραθαλάσσιο θέρετρο. Μόνο που υπάρχει μια μικρή ασήμαντη …λεπτομέρεια. Οι αρχές να καταφέρουν να μαζέψουν τα πτώματα!!!
Και επειδή οι τοπικές Αρχές δεν τα καταφέρνουν, βάζουν κι οι ενδιαφερόμενοι το …χεράκι τους με συνεχείς βομβαρδισμούς και αποστολή κομάντος.