2 Νοε 2020

H AΡΙΣΤΕΡΗ AMHXANIA ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 






 Η Γενική Κρίση του Καπιταλισμού, πήρε πρόσφατα την απροσδόκητη(;) μορφή μιας σαρωτικής πανδημίας ίωσης με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά. Υψηλή μεταδοτικότητα και μη αναμενόμενη συμπεριφορά με μεγάλη διασπορά κλινικών και ευρύτερων συμπτωμάτων, από ασυμπτωματική μέχρι βαριά ασθένεια και βασανιστικό θάνατο, με τα βαριά περιστατικά να εντοπίζονται περισότερο στις μεγάλες ηλικίες, δίνοντας λαβή και για διάφορες υποψίες, εν μέρει βάσιμες και περισσότερο συνωμοσιολογικές, π.χ. «τον ιό κατασκεύασαν για να εξοντώσουν τους γέρους και να αναζωογονήσουν τις ασφαλιστικές εταιρίες» κλπ.. Εφερε σε αμηχανία τους γιατρούς και την ιατρική επιστήμη γιατί είναι μια νέα αρρώστια, που ακόμη δεν έχει καταγραφεί πλήρως και εξαντλητικά ως προς τις συνέπειές της, ιδίως τις αφανείς και μακροχρόνιες, με αποτέλεσμα, ειδικά ειδικά στους πρώτους μήνες να μην ξέρουν και πως να την αντιμετωπίσουν.



Η Πανδημία του κορονοϊού ξεβράκωσε ταυτόχρονα το κυρίαρχο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας που προωθούσε στα πλαίσια του γενικού φιλελεύθερου τυφλοσούρτη της «αγορά», που θα θεράπευε «πάσαν νόσον (…κυριολεκτικά!) και πάσαν μαλακίαν». Αποκάλυψε τα κενά και τις αστοχίες, κυριολεκτικά την δομική ανεπάρκεια, όχι απλά των φιλελευθέρων συστημάτων υγείας, της παραγωγής φαρμάκων/εμβολίων κλπ., αλλά και της όλης οργάνωσης της οικονομικής ζωής, και εξ αιτίας αυτής, και της κοινωνικής ζωής, και της διαχείρισης του Περιβάλλοντος.
Μια καλή νύξη τέτοιων ανησυχιών και προβληματισμών θα βρείτε εδώ, από μια επίσης απροσδόκητη προέλευση:
https://www.in.gr/2020/10/29/world/ekthesi-oie-oi-pandimies-tha-ginoun-olo-kai-pio-fonikes-kai-tha-xtypoun-pio-syxna/
Παληά, αυτά «τα διέδιδαν κομμουνισταί, για να ενσπείρουν ανησυχίαν εις τον λαόν και να κλονίσουν τας βάσεις του ισχύοντος κοινωνικοπολιτικού συστήματος». Τώρα τα λένε και άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας.
Η εξέλιξη αυτή καθόλου δεν εξέπληξε τους μαρξιστές/λενινιστές, τους πραγματικούς κομμουνιστές, που εδώ και έναν αιώνα μιλάνε για «Γενική Κρίση», έστω και αν, λόγω έλλειψης των απαραιτήτων βαριών μελετητικών μέσων, δεν ήταν σε θέση να προφητέψουν την συγκεκριμένη μορφή και τον τρόπο εμφάνισής της. Γι αυτή τη δουλειά χρειάζεται πολλή και βαθιά Επιστήμη και επιστημονικό δυναμικό, που δεν διαθέτει η εργατική τάξη. Η αστική Επιστήμη, που επίσης δεν πρόβλεψε τίποτε και τώρα αγκομαχάει πίσω από τις συνέπειες και σε λάθος δρόμους αντιμετώπισής τους, ακριβώς γιατί μπορούσε να έχει όλα τα μέσα, απέδειξε περίτρανα την στοιχειακή της ανεπάρκεια, καθώς υπηρετεί την Κεφαλαιοκρατία και όχι την Κοινωνία. Και, τώρα πια, ενάντια στην Κοινωνία.




Όπως υπονοούν, έστω και αν δεν το συνειδητοποιούν, και οι παραπάνω επιστήμονες του ΟΗΕ και άλλες λιγοστές προς το παρόν εξαιρέσεις, βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι που μοιάζει με παροξυσμό, συμφόρηση (collapsus) η καλύτερα αχαλίνωτη/ορμητική χρεοκοπία του Καπιταλισμού, που επιχειρείται να ξεπεραστεί πηδώντας πιο δυνατά μέσα στον γκρεμό, που βαδίζει. Οξύνοντας ακόμη βαθύτερα, ήδη εκρηκτικές αντιθέσεις.
Πολλοί εντυπωσιάζονται από τις αλαζονικές δηλώσεις κορυφαίων απολογητών του Καπιταλισμού, για «επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, που αλλιώς θα χρειάζονταν δεκαετίες» λόγω της ευχέρειας, που θαρρούν πως τους παρέχουν τα έκτακτα μέτρα, για έκτακτη καταναγκαστική εκμετάλλευση και συναφή θηριώδη κερδοφορία.
Αλλά ο καταναγκασμός είναι δίκοπο μαχαίρι, και θα γίνει ηφαίστειο, όταν οι καταναγκαζόμενοι συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η καρικατούρα προστασίας της υγείας τους, εκτός από τεκμήριο εγκληματικής αδιαφορίας και έσχατο μέσο, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αξιοποιείται και σαν πρόφαση για εντατικότερη εκμετάλλευση και αλλοτρίωση, κυριολεκτικά απανθρωποποίηση του ανθρώπου και κύρια των «ταπεινών και καταφρονεμένων».
Ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον, που δεν μπορεί να ζήσει σε κλουβιά απομόνωσης με “delivery” και τροφοδοσίες drone, σα νάναι κοτόπουλο σε βιομηχανικό πτηνοτροφείο.
Η Κοινωνία, ακριβώς λόγω του στραβού δρόμου που πήρε με τον θρίαμβο του Καπιταλισμού, βιώνει αβίωτες συνέπειες και βαδίζει σε μεγάλες καταστροφές. Χρειάζεται ολική αλλαγή του «concept», καθώς λένε οι γιάπηδες, ριζική αλλαγή πορείας.
Πίσω στον δρόμο του Σοσιαλισμού, που ανακόπηκε βίαια από τους λίγους, αλλά και επιπόλαια, με αλαφρομυαλιά των πολλών.
Back in the USSR!



Εμπρός για μια καλύτερη ΕΣΣΔ, που θα πιάσει όλο τον κόσμο και θα σκοτώσει το καπιταλιστικό τέρας.

Αυτό το μήνυμα, πρέπει να περάσει ιδίως σε εκείνα τα εκτεταμένα τμήματα του Λαού, τα μικρομεσαία στρώματα και την επηρεαζόμενη από αυτά εργατιά, που από την αρχή και ενστικτώδικα δαγκώσανε το δόλωμα της παραπλανητικής συνωμοσιολογίας, πως τάχα «δεν υπάρχει ιός», πως μπορεί να καταπολεμηθεί με την «ανοσία της αγέλης», πως είναι δημιούργημα προπαγάνδας των κεφαλαιοκρατών, που πιθανότατα σε δεύτερο χρόνο θα ταυτοποιηθούν ως …εβραίοι(!) η δεν ξέρω-γω-τι, για να σωθεί ο καπιταλισμός!
Δεν είναι συνομωσία φίλοι του Serajevo και του εν γένει εξωκοινοβουλίου, η Πανδημία.
Είναι ατόφιο αποτέλεσμα της σήψης του Καπιταλισμού.
Μαζί με τα μέσα «αντιμετώπισής» του.


ΣΕΧΤΑΡ ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ 










Η εργοδοσία του ΑΒ Βασιλόπουλος απέκρυψε κρούσμα στη Θεσσαλονίκη!

 

Καταγγελία της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εταιρία ΑΒ Βασιλόπουλος για απόκρυψη κρούσματος. Πιο συγκεκριμένα σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα σε εργαζόμενο την Τρίτη 27/10/20 και δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση στην πλειοψηφία των εργαζόμενων του καταστήματος από την πλευρά της εταιρίας.

Η όποια ενημέρωση έγινε από στόμα σε στόμα των συναδέλφων και όχι από στέλεχος της εταιρίας. Μάλιστα έπειτα από παρέμβαση μέλους του ΔΣ του σωματείου, για να υπάρξει ενημέρωση και άμεση διενέργεια τεστ και απολύμανσης, τα στελέχη δηλώναν αναρμόδια και μετέθεταν την ευθύνη στους προϊστάμενους τους, καθυστερώντας σημαντικά. Μέχρι και το κλείσιμο του καταστήματος δεν πάρθηκε κανένα μέτρο ενάντια στη διάδοση του ιού.

Είναι προκλητικό το γεγονός ότι όλοι οι συνάδελφοι αγχώθηκαν, ρωτούσαν στα στελέχη πότε θα κάνουν τεστ, αν γίνει απολύμανση και η αντίδραση τους ήταν μόνο η αδράνεια!

Την ίδια στιγμή και ενώ γνωρίζουν τα στελέχη για περιπτώσεις εργαζόμενων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή έρχονται καθημερινά σε επαφή με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από το οικογενειακό περιβάλλον, αρνούνται να κάνουν προληπτικά τεστ στους συναδέλφους. Επιπλέον αρκέστηκαν σε μια αναφορά ότι έγινε απολύμανση εν τέλει χωρίς όμως να επιδείξουν κάποιο πιστοποιημένο έγγραφο, ενώ δεν παρέλειψαν ξανά να επικαλεστούν την ατομική ευθύνη.

Τέλος και μετά το κλείσιμο του καταστήματος έγινε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του μέλους του ΔΣ του σωματείου και στελέχους της εταιρίας από την Αθήνα. Το στέλεχος δεν δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζόμενων, αντίθετα αρκέστηκε στο όποιος εργαζόμενος θέλει μπορεί να αναφέρει στον προϊστάμενο του ότι δεν αισθάνεται σίγουρος  και μετέπειτα θα ειδοποιηθεί ο γιατρός εργασίας και αυτός θα αποφασίσει αν γίνει το τεστ!!!

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ακόμα και στο βασικό ζήτημα της υγείας η εταιρία το αντιμετωπίζει με τη λογική του κόστους. Άλλωστε η ίδια η εταιρία ανακοίνωσε πολύ μεγάλους τζίρους με τεράστια κέρδη και την ίδια στιγμή απολύει εργαζόμενους, κλείνει καταστήματα και δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας των εργαζόμενων.

Όμως υπάρχουν οργανωμένα μέλη του σωματείου στο κατάστημα και για αυτό η προσπάθεια απόκρυψης έπεσε στο κενό! Για αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους σε όλα τα σουπερμάρκετ να οργανωθούν στο σωματείο. Να στηθούν επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας σε περισσότερους χώρους δουλειάς.

Επειδή το θέμα δεν είναι ενδοεταιρικό, αλλά κοινωνικό και ιδιαίτερα αφορά τους εργαζόμενους και με αφορμή της έξαρση των κρουσμάτων ιδιαίτερα  στη Θεσσαλονίκη καλούμε την εταιρία να πάρει θέση:

  • -Πότε θα ενημερώσει επίσημα τους εργαζόμενους
  • -Πότε θα γίνουν τα δωρεάν τεστ και σε ποιο μέρος και με ποιον τρόπο
  • -Πότε θα γίνει απολύμανση σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες
  • -Τι μέτρα θα πάρει για την καθημερινή ασφαλή λειτουργία των καταστημάτων.
  • -Γιατί δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και το σωματείο
  • -Γιατί δεν ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Για ακόμη μια φορά γίνεται εμφανές, πως ο μόνος δρόμος για εμάς τους εργαζόμενους είναι ο οργανωμένος αγώνας μέσα από τα σωματεία μας, για την προστασία της υγείας μας, για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Να μην μείνει κανένας μόνος του, φοβισμένος, να μην νιώσει κανένας ανήμπορος μπροστά στον εργοδότη του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • -Εδώ και τώρα ενίσχυση του συστήματος υγείας, των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας υγείας συνολικά
  • -Άμεση ενημέρωση όλων των εργαζόμενων σε κάθε κατάστημα που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα.
  • -Δωρεάν τεστ, και προληπτικά, στους εμποροϋπαλλήλους
  • -Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας, μέτρα ατομικής προστασίας
  • -Τακτική απολύμανση όλων των καταστημάτων και των αποθηκών
  • -Μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρη.
  • -Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • -Άδεια με πλήρεις αποδοχές σε εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Πηγή: ΠΑΜΕ

Νόμος και τάξη μόνο για αντιφασίστες – Η ΕΛ.ΑΣ. του Χρυσοχοΐδη έστειλε 4 διαδηλωτές στο νοσοκομείο

 

Την ώρα που τα σταγονίδια της Χρυσής Αυγής και οι οπαδοί του Κασιδιάρη επιχειρούσαν να σπάσουν την απαγόρευση συγκεντρώσεων για το μνημόσυνο Φουντούλη-Καπελώνη (των δύο χρυσαυγιτών που εκτελέστηκαν στο Νέο Ηράκλειο το 2013), η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη διάλεξε να σπάσει μερικά κεφάλια με το πρόσχημα της… επιβολής της απαγόρευσης. Και όμως τυχαία αυτά ανήκαν στις αντιφασιστικές κι αναρχικές ομάδες που έκαναν αντισυγκέντρωση για να εμποδίσουν τους νεοναζί να βγουν στον δρόμο για τη γνωστή φιέστα μίσους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιφασίστες διαδηλωτές συνάντησαν ισχυρές δυνάμεις και προκλητική στάση της αστυνομίας (ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ) στους σταθμούς ΗΣΑΠ Ηράκλειο και Νέα Ιωνία. Παρά τους τραμπουκισμούς, συγκροτήθηκαν σε πορεία προς το Γαλάτσι, όπου τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν άγρια απρόκλητη επίθεση με χημικά και γκλομπ, ενώ εισέβαλαν και σε παρακείμενη καφετέρια, όπου είχαν βρει καταφύγιο κάποιοι διαδηλωτές.

Οι εικόνες που καταγράφονται σε ερασιτεχνικές λήψεις είναι δύσκολο να περιγραφούν με λόγια.

 

Ο απολογισμός ήταν έξι προσαγωγές και τέσσερις τραυματίες που μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα στον Ευαγγελισμό. Την ίδια ώρα, η Αστυνομία προχώρησε και σε μερικές συλλήψεις ακροδεξιών για παραβίαση των περιορισμών της πανδημίας, για να μπορεί να παίξει πιο πειστικά τη γνωστή θεωρία των δύο άκρων, που κοντεύει να γίνει επίσημο δόγμα του κράτους.

Σημειωτέον ότι όλα αυτά έρχονται λίγες μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου και φανερώνουν τον επιτελικό σχεδιασμό της κυβέρνησης να βάλει συνολικά σε καραντίνα τις διαδηλώσεις.

ΟΕΝΓΕ: Ως εδώ με την κυβερνητική ανευθυνότητα! Κάντε τώρα προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικού τομέα

 

Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

Λίγες μόνο μέρες μετά τις διαβεβαιώσεις των διοικητών της 1ης και 2ης υγειονομικής περιφέρειας ότι δεν πρόκειται να μειωθούν τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία, η σημερινή οδηγία για δραστική μείωση στις τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις είναι ανοιχτή ομολογία ότι τόσους μήνες μετά δεν έχει υπάρξει καμία «ουσιαστική θωράκιση και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον χάρτη μέτρων υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, προβλέπει μείωση των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων κατά 20% στα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα των περιοχών που βρίσκονται στο επίπεδο Α (επιτήρηση) και κατά 80% στο επίπεδο Β (αυξημένου κινδύνου).

Αναρωτιόμαστε ο δραστικός περιορισμός των χειρουργικών επεμβάσεων αφορά και τον ιδιωτικό τομέα; Ας μη βιαστούν να μας απαντήσουν. Γιατί στο πρώτο κύμα της επιδημίας οι ιδιωτικοί όμιλοι της υγείας συνέχιζαν ανενόχλητοι να χειρουργούν την «υψηλή πελατεία τους», η οποία μάλιστα αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Για μία ακόμη φορά τα σπασμένα θα τα πληρώσει ο λαός, οι ασθενείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Το δημόσιο σύστημα υγείας μετατρέπεται σε σύστημα μιας νόσου, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο εκτίναξης της θνητότητας και της νοσηρότητας όσον αφορά στις λοιπές παθήσεις. Η εμπειρία του πρώτου κύματος της πανδημίας αυτό δείχνει. Δραματική αύξηση των ήδη μακροχρόνιων αναμονών, μοιραία μετατροπή τακτικών χειρουργείων σε επείγοντα, επιπλοκές και εξέλιξη της εκάστοτε νόσου.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, γιατί ξόδεψε τόσους μήνες χωρίς να γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος περίθαλψης με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και με τις αναγκαίες υποδομές.

Απαιτούμε:

  • Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας!

  • Μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού στην υγεία!

  • Τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας στα ΜΜΜ, στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους, παντού!

Ως εδώ με την κυβερνητική ανευθυνότητα!

Σπύρος Γραμμένος: ΔΙσΚΟ σας – Κάντε δική σας υπόθεση τον νέο δίσκο και… χρηματοδοτήστε τον!

 

Ο νέος δίσκος του Σπύρου Γραμμένου είναι στα σκαριά και αποκτά σιγά-σιγά ψηφιακή σάρκα και οστά.

Χρειάζεται όμως χρηματοδότηση και ο Σπύρος Γραμμένος είναι έτοιμος και οπλισμένους με επιχειρήματα για να μας πείσει για αυτό.

Ακολουθεί η περιγραφή που δίνει ο ίδιος και βασικά ο σύνδεσμος για να χρηματοδοτήσετε το νέο δίσκο, όπου μπορείτε να δείτε και διάφορα “προνομιακά πακέτα” με πλήθος προσφορών: από το να έρθει στον γάμο σας να τραγουδήσει μη γαμήλια άσματα, μέχρι το νέο βιβλίο του…

Ξεκινήσαμε να γράφουμε αυτό το άλμπουμ πριν δύο χρόνια. Οι πρώτοι δύο μήνες κύλησαν όμορφα, με χαρά για δημιουργία και όρεξη για δουλειά. Το μόνο που μας έλειπε, ήταν τα χρήματα, αλλά τι να τα κάνεις τα λεφτά αν έχεις φίλους. Μετά τους πρώτους δύο μήνες άρχισαν κάποιες μικρές αναποδιές. Πλημμύρισαν στούντιο, εξαρθρώθηκαν επιγονατίδες, ανέβηκαν ζάχαρα, πόνεσαν σκωληκοειδίτιδες, αφαιρέθηκαν φρονιμίτες, υπήρξε νοσηλεία με συμπτώματα εμφράγματος που τελικά δεν ήταν τίποτα και απλώς αγχωθήκαμε μέχρι να το διασκεδάσουμε. Όταν πέρασαν όλα αυτά και είμασταν έτοιμοι για την κυκλοφορία, ανακαλύψαμε πως μας έλειπε κάτι βασικό. Είχαμε την υγειά μας, τους φίλους μας, αλλά ακόμα δεν είχαμε χρήματα. Είπαμε θα τα “μαζέψουμε μωρέ”, λίγα απο εδώ, λίγα από κει, αλλά εκεί ήρθε ο Covid19 που μας έδωσε ένα χαστούκι και μας έβαλε στην θέση μας. Έτσι, περνώντας ο καιρός και συνεχίζοντας να τρώμε χαστούκια απο τον Covid19, μας ήρθε η ιδέα να ζητήσουμε απο τους φίλους μας να μας βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Όσο γράφαμε τον δίσκο, δημιουργήθηκαν και μια σειρά σουρεάλ διηγήματα, “Οι ιστορίες του Χόρχε”. Βάλαμε λοιπόν στην παρέα μας και τον Χόρχε που ήθελε κι αυτός να εκδοθεί.

Τα μαζέψαμε όλα, τα κάναμε σε διάφορα πακέτα για να σας ευχαριστήσουμε όλους και τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα και με χαρά.

Για αυτό το άλμπουμ, έχουν εργαστεί οι

Κώστας Μιχαλός Κιθάρες Παραγωγή
Γιώργος Καρδιανός Κιθάρες
Αλεξ Μυλωνάς Μπάσο
Χρήστος Καλκάνης Κλαρινέτο Πλήκτρα
Χάρης Παρασκευάς Τύμπανα
Τζιμ Σταρίδας Τρομπόνι
Σωτήρης Πέπελας Τρομπέτα
Ναταλία Κοκώση Ιρλανδική Φλογέρα και Artwork
Νεφέλη Φασούλη Φωνητικά
Cayetano Παραγωγή στο “Η Ψυχή”
Φιλική συμμετοχή Σαββέρια Μαργιολά
Κωνσταντίνος Χαϊκάλης Κανίβαλος Ηχοληψία 

TOP READ