8 Σεπ 2015

Κάτω από ξένη σημαία

 Κάτω από ξένη σημαία


Δυο στιγμιότυπα από την επικαιρότητα της τελευταίας εβδομάδας πιστοποίησαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τις υποδείξεις των κλασικών του μαρξισμού για τη σημασία της ταξικής συνειδητοποίησης των προλετάριων όλου του κόσμου, της αυτοτέλειας της πάλης τους και των συμφερόντων τους, και για την αναγκαία προϋπόθεση να σταματήσουν να αγωνίζονται κάτω από ξένες σημαίες.

Οι Σύριοι πρόσφυγες στην Κεντρική Ευρώπη, ξεκίνησαν πεζοί μια μεγαλη πορεία από τη Βουδαπέστη στη Βιέννη, στην οποία κάποιοι εξ αυτών φαίνονταν να κρατάνε ένα λάβαρο της ΕΕ. Τη σημαία μια Ένωσης δηλαδή που, στην καλύτερη περίπτωση, νίπτει τας χείρας της σαν Πόντιος Πιλάτος για την ιμπεριαλιστική επέμβαση και το ματοκύλισμα στη χώρα τους, βλέποντας τους πρόσφυγες σαν «βόμβα» που δεν πρέπει να σκάσει στα χέρια της και προτιμά να απασφαλιστεί μεσοπέλαγα, για να καταλήξει αθόρυβα στο βυθό της θάλασσας –αρκεί να μην ξεβράζεται κάποιο ενοχλητικό πτώμα, για να χαλάει τη βιτρίνα και να θυμίζει την τραγωδία των 20 χιλιάδων ψυχών, που δεν κατάφεραν ποτέ να διασχίσουν τη Μεσόγειο.

Αυτοί που μπόρεσαν να διασωθούν και να περάσουν στην άλλη όχθη, από το θάνατο στη ζωή, ή μάλλον από ένα βίαιο, ακαριαίο τέλος σε έναν αργό, καθημερινό θάνατο, που μοιάζει με το μαρτύριο της σταγόνας, μας εκλιπαρούν για στήριξη και βοήθεια. Προσέρχονται με σύμβολα και σημαίες που μπορεί να κατευνάσουν και να εξευμενίσουν τους κυβερνώντες των χωρών, που τους «φιλοξενούν» -γιατί μόνο σε εισαγωγικά μπορεί να μπει η φιλοξενία, σε αυτή την περίπτωση. Κι είναι κάπως σαν τους αιχμάλωτους –γιατί μόνο η αιχμαλωσία περιγράφει πιστά αυτό που βιώνουν- που σηκώνουν λευκή σημαία, για να παραδοθούν, ζητώντας από τον κατακτητή να τους χαρίσει τουλάχιστον τη ζωή, τους ελάχιστους όρους για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, ακόμα και αν είναι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως η πρώτη σύλληψη κι εφαρμογή της μεγάλης ευρωπαϊκής ιδέας, με μεσαιωνικούς όρους υποδούλωσης των λαών και των εργαζόμενων, έλαβε χώρα κάτω από την μπότα του χιτλερικού ναζισμού –όπως σημειώνει ο ιστορικός Γιώργος Μαργαρίτης. Και το πιο εκπληκτικό (πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο) σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι η σύμπτωση της γερμανικής παρουσίας στο επίκεντρο του εγχειρήματος –για όσους ψοφάνε για ρηχά, θολά, αντιμνημονιακά μέτωπα- αλλά ότι κανείς σχεδόν (πλην Λακεδαιμονίων και των αδελφών κομμάτων) δε μιλά ενάντια στη μεγάλη ιδέα αυτού του εγχειρήματος και τους συγκεκριμένους όρους του, θεωρώντας το από ευλογία και μονόδρομο, μέχρι αντικειμενική πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει κι είναι προτιμότερο να την αποδεχτούμε.

Στην ταξική πάλη όμως δεν υπάρχει καμία ταξική ανακωχή. Η λευκή σημαία (πόσο μάλλον η γαλάζια με τα αστεράκια της ΕΕ) σημαίνει άνευ όρων παράδοση κι υποταγή στο σφαγείο των λαών, ντόπιων και προσφύγων (και όσο περισσότερο στρέφονται οι μεν εναντίον των δε, τόσο το καλύτερο για τους σφαγείς).

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, οι εργάτες του χρυσωρυχείου στις Σκουριές διαδήλωναν ουσιαστικά για τα συμφέροντα της εταιρίας τους, που τα συνέδεσαν με το δικό τους. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερο «χρυσωρυχείο» για τους καπιταλιστές από αυτήν την εθελοδουλία κάποιων εργατών, από την αδυναμία τους να ξεχωρίσουν ποιον έχουν απέναντί τους και για ποιο σκοπό πρέπει να παλέψουν.
Γι’ αυτό οι εργάτες της Ελντοράδο στοχοποίησαν την (ένα-δύο-τρία, γ...ται η) Ετ-3, χωρίς να καταλαβαίνουν πως η σημερινή της μορφή και τα χαρακτηριστικά που της έδωσε η «πρώτη φορά Αριστερά», δεν έχουν άμεση σχέση με την «αυτοδιαχειριζόμενη Ετ3», που κι αυτή δικό της μαγαζί ήταν (ή Syriza friendly τουλάχιστον), αλλά είχε κι ένα κινηματικό άλλοθι και κάλυπτε διαφορετικά το θέμα των Σκουριών.
Γι’ αυτό στοχοποιούν και το κίνημα κατοίκων και αλληλέγγυων που αντιτίθεται στην εξόρυξη, ενώ κάποιες μαρτυρίες (που πέρασαν όμως σε δεύτερο πλάνο) λένε πως στο περιθώριο της κινητοποίησης στη Δεθ, επιτέθηκαν και χτύπησαν με τραμπούκικο τρόπο στέλεχος του Ναρ, που τον ξεχώρισαν προφανώς ως πιο αναγνωρίσιμο.

Την άλλη βδομάδα παρεμπιπτόντως έχουμε τις κάλπες των εθνικών εκλογών, όπου τα πέντε μνημονιακά κόμματα (παλιά και νέα, γιατί υπάρχει κι αυτή η «διαφοροποίηση», που επιχειρείται να αναχθεί σε κυρίαρχη αντίθεση της πολιτικής σκηνής και να παρουσιαστεί ως το διακύβευμα των εκλογών) αναμένεται να συγκεντρώσουν το 70% του εκλογικού σώματος, αντιστρέφοντας πλήρως τους συσχετισμούς του 62% του Όχι στο δημοψήφισμα, με το όποιο, αντιφατικό, ταξικό του μήνυμα. Περίπου επτά στους δέκα δηλ, θα εμπιστευτούν πιθανότατα κόμματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προωθούν την πιο βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική, και τη βαφτίζουν «μονόδρομο χωρίς εναλλακτική», όπως έκαναν και τόσα χρόνια με τον... ευρωμουνόδρομο, όπως τον λέει κι ο Μπούτας.

Η εργατική τάξη λοιπόν πρέπει να σταματήσει να μπαίνει κάτω από ξένες σημαίες, εθνικά νομίσματα, αταξικά σχήματα, να γίνει τάξη δια εαυτήν, τάξη για τον εαυτό της και τα δικά της συμφέροντα. Και για αυτό δε φτάνει να μην εγκλωβιστεί στις κάλπες, δε φτάνει να κατεβάσει απλώς την οργή της στους δρόμους, αλλά να ξέρει τι θα την κάνει και πώς θα τη μετατρέψει σε υλική δύναμη, που θα αλλάξει τον κόσμο.

"ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ"

"ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ"


Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, διπλωματικές πηγές επιβεβαιώνουν πως οι ΗΠΑ έχουν καταθέσει αίτημα προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδος να άρει τις άδειες υπερπτήσης ρωσικών πολιτικών αεροσκαφών μέσω του FIR Αθηνών προς τη Συρία.
Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως το συγκεκριμένο αίτημα βρίσκεται "υπό μελέτη".
Εφόσον και με επίσημο τρόπο επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, έχουμε να κάνουμε με μια ακόμη περίπτωση απροκάλυπτης αμερικανικής επέμβασης. Οι ΗΠΑ, μαζί με την ΕΕ, αφού πρώτα "άναψαν τη φωτιά" της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και του πολέμου στη Συρία, προκαλώντας χιλιάδες αθώα θύματα κι ένα τεράστιο κύμα προσφύγων, τώρα επιδιώκουν να αποτελειώσουν το έργο τους.
Τα κόμματα που στήριξαν το δόγμα του "ανήκομεν εις την Δύσιν", στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ), όπως κι εκείνοι που για μήνες το υπηρέτησαν από υπουργικές θέσεις (ΛΑΕ) και τώρα κάνουν τις "αθώες περιστερές", έχουν τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή και τη συμμετοχή της χώρας στα εγκληματικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά άλλων λαών.
Το ΚΚΕ ζητά άμεσα και με σαφήνεια την απόρριψη εδώ και τώρα του αμερικανικού αιτήματος».

Το ΚΚΕ θέλει ή δεν θέλει να κυβερνήσει

 Το ΚΚΕ θέλει ή δεν θέλει να κυβερνήσει

Το ΚΚΕ σταθερά παλεύει για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία. Η κυβέρνηση είναι πάντα όργανο της τάξης που έχει στα χέρια της την εξουσία. Άρα και θέλει και παλεύει γι’ αυτό. Στην κυβέρνηση της εργατικής-λαϊκής εξουσίας το ΚΚΕ θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Θα μπει μπροστά για να οργανώσει τη συμμετοχή της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και της νεολαίας σε όλη την κοινωνική οργάνωση και ζωή, για μια πραγματική δημοκρατία με την άμεση συμμετοχή των εργαζομένων στην άσκηση της εξουσίας, στον έλεγχο και τη διεύθυνση της εξουσίας και της οικονομίας.

Θεμέλιο της εργατικής-λαϊκής εξουσίας θα είναι οι τόποι δουλειάς. Σε κάθε εργοστάσιο, κάθε υπηρεσία η συνέλευση των εργαζομένων θα ασκεί τον εργατικό έλεγχο, θα εκλέγει και θα ελέγχει τους αντιπροσώπους της για τα ανώτερα όργανα της εξουσίας. Οι αντιπρόσωποι θα είναι αιρετοί και ανακλητοί χωρίς κανένα πρόσθετο προνόμοιο. Αντίστοιχα η μη εργαζόμενη νεολαία που σπουδάζει θα συμμετέχει στους θεσμούς της λαϊκής εξουσίας μέσω των αντίστοιχων συνελεύσεων του κάθε εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Το ΚΚΕ δε συμμετέχει σήμερα σε κυβέρνηση γιατί αυτή είναι όργανο της εξουσίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Η εργατική τάξη και η νεολαία έχουμε πικρή
πείρα τι σημαίνει κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Τέτοιες
κυβερνήσεις, αυτοδύναμες και συνεργασίας, “κεντροδεξιές”, “κεντροαριστερές”, “αριστερές”, δοκιμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια και όλες ακολούθησαν αντιλαϊκή πολιτική, έφεραν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο και το λογαριασμό τον έστελναν πάντα στο λαό.


Καμία κυβέρνηση που διαχειρίζεται το σύστημα της εκμετάλευσης, όπως και αν ονομάζεται, δεν μπορεί να παίξει φιλολαϊκό ρόλο. Αυτό απέδειξε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επιβεβαιώθηκε η στάση του ΚΚΕ να μη συμμετέχει σε κυβερνήσεις στα πλαίσια του καπιταλισμού. Όλα τα κόμματα που διεκδικούν σήμερα την κυβέρνηση, δίνουν “εξετάσεις” στον κεφάλαιο καθημερινά για το ποιος είναι πιο άξιος διαχειριστής για την καπιταλιστική ανάπτυξη, και είναι απέναντι στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Υπάρχει σήμερα πείρα, είναι η ώρα να βγουν συμπεράσματα για την κρυστάλλινη στάση του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση σήμερα γιατί δε θολώνει τα νερά, για να κάτσει στο σβέρκο του λαού, για να πάρει κυβερνητικές θέσεις και να ράψει κοστούμια. Γιατί μένει αταλάντευτο με το δίκιο και τα συμφέροντα του λαού. Όσο οι εκμεταλευτές θα έχουν την εξουσία ο λαός θα είναι στην αντιπολίτευση. Γι' αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στους εκμεταλευτές και τις κυβερνήσεις τους. Γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσει και με την ψήφο σου και την συμμετοχή σου στον αγώνα.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση σήμερα γιατί πρωτοστατεί με θέσεις και δράση στην οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας. Το ΚΚΕ δίνει μάχες και μέσα στη Βουλή. Για παράδειγμα, πολλά κόμματα έκαναν σημαία σε προεκλογικές περιόδους την κατάργηση των μνημονίων, έγιναν κυβέρνηση και ψήφισαν μνημόνια. Μόνο το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, για την επαναφορά του κατώτατου μισθού, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, του 13ου και 14ου μισθού για την οποία τα ίδια αυτά κόμματα- οι full αντιμνημονιακοί- έκαναν μόκο. Ενημερώνει τη νεολαία και τους εργαζομένους, πρωτοστατεί στη λαϊκή πάλη: για να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, για να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα, να μπαίνουν εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Για το σύνολο της ζωής της λαϊκής οικογένειας, της νεολαίας. Για να συγκεντρωθούν δυνάμεις για τη ριζική αλλαγή, για την εργατική-λαϊκή εξουσία.

Πηγή : Οδηγητής Σεπτεμβρίου (1027)
Κατεβάστε τον σε pdf

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοιποί ΕΥΡΩΤΑΓΜΕΝΟΙ, ΖΗΤΟΥΝ ΑΠ’ ΤΟ ΛΑΟ «ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ»

 ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοιποί ΕΥΡΩΤΑΓΜΕΝΟΙ, ΖΗΤΟΥΝ ΑΠ’ ΤΟ ΛΑΟ «ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ»



Στη νεότερη ιστορία τής Ελλάδας το καπιταλιστικό κράτος τής χώρας μας, άλλοτε με ανοιχτό φασισμό κι άλλοτε με κοινοβουλευτικό κουστουμάκι (αστική δημοκρατία), αισθανόμενο στον αυχένα του την ανάσα τού αγωνιζόμενου λαού -υπό την επιρροή και καθοδήγηση του ΚΚΕ- ενάντια στα βάσανα που του φόρτωνε όπως και σήμερα η αστική τάξη και οι πολιτικοί υπηρέτες της, ανέθετε στους βασανιστές των πολιτικών φυλακών και των εξοριών να εκτελέσουν το «συμβόλαιο εξευτελισμού των κομμουνιστών», αποσπώντας τους «δήλωση μετανοίας», για δύο λόγους:
Ο ένας λόγος ήταν να εξευτελιστεί το ΚΚΕ ώστε να μην έχει ο λαός πού ν’ ακουμπήσει για να οργανωθεί-αντεπιτεθεί στους εκμεταλλευτές του, άρα να κλειστεί στο καβούκι του και ν’ αποδεχτεί τον καπιταλισμό ως μονόδρομο και τους εκμεταλλευτές του ως ευεργέτες…
Ο άλλος λόγος ήταν να αυτοεξευτελιστεί όποιος υπέγραφε «δήλωση μετανοίας», να χάσει το κύρος τού κομμουνιστή και να μην μπορεί να επιδράσει θετικά στο λαό, ή να καταστεί ανενεργός κομμουνιστής, ή πρώην κομμουνιστής και κάθαρμα,  ή πρώην κομμουνιστής που σαν καλή κοτούλα κλώθει τ’ αυγά του… Να καταστεί τέλος πάντων ακίνδυνος για τον καπιταλισμό.
Ευτυχώς όμως για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας, η πλειοψηφία των χιλιοβασανισμένων ηρώων κομμουνιστών και άλλων πατριωτών, όχι μόνο δεν έβαζαν τέτοια τζίφρα, αλλά ακόμη και την στιγμή που έβγαινε η τελευταία τους πνοή απ’ τα βασανιστήρια ή τα βόλια τού εκτελεστικού αποσπάσματος, ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΚΕ!!! φώναζαν και το άσβεστο ηρωικό τους χαμόγελο απλωνόταν μοσχοβολιά κόκκινου γαρύφαλλου στις φτωχογειτονιές, άγιο φυλαχτό των λαϊκών συμφερόντων και της πατρίδας μας.
Αποτέλεσμα εικόνας για συμβολαιο θανατου σκιτσα 
Ένα παρόμοιο «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ  ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ», μα με άλλες μέθοδες,  εκτελείται ως φαίνεται και σήμερα μπρος στα μάτια μας.
Ας προσπαθήσουμε το διερευνήσουμε, διευκρινίσουμε, αποδείξουμε, μα κυρίως να το εμποδίσουμε όσο τουλάχιστον περνά απ’ το χέρι μας (με αφορμή κι "ΑΥΤΟ ΕΔΩ", που δεν έχω λόγους ν’ αμφιβάλλω πως δεν έχει ποδάρια και στην Ελλάδα προ πολλού και πολλά περισσότερα σήμερα...)
Για λόγους οικονομίας χρόνου και χώρου δε, ας μην πάμε πολύ πίσω.
Μετά τη λεγόμενη αντιπολίτευση έχουμε το εκλογικό φαινόμενο ανά τετραετία εκλογών ή και λιγότερο:
Νέα Δημοκρατία= την καταψηφίζει ο λαός ως αντιλαϊκή και αναδεικνύει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
ΠΑΣΟΚ= το καταψηφίζει ο λαός ως αντιλαϊκό και αναδεικνύει κυβέρνηση ΝΔ.
………..
Κι αυτή η τραμπάλα, πάνω ΝΔ κάτω ΠΑΣΟΚ, πάνω ΠΑΣΟΚ κάτω ΝΔ, συνεχίζεται για πάνω από τρεις δεκαετίες….
Ψυχίατροι και ψυχολόγοι σκίζουν τα πτυχία τους αδυνατώντας ν’ αντιμετωπίσουν αυτήν τη νέα για τα ελληνικά δεδομένα, «ψυχοπάθεια». Πώς δηλαδή οι Έλληνες κατάντησαν «αμερικανάκια», να ρίχνουν τους Δημοκράτες και ν’ ανεβάζουν τους Ρεπουμπλικάνους (δημοκρατικοί) και φτου κι απ’ την αρχή να ρίχνουν τους Ρεπουμπλικάνους (δημοκρατικοί) και ν’ ανεβάζουν τους Δημοκράτες…
       
Φτάνουμε λοιπόν στις βουλευτικές τού 2007 με πάνω ΝΔ κάτω ΠΑΣΟΚ, καπάκι στο 2009 με πάνω ΠΑΣΟΚ κάτω ΝΔ και ψήφιση του πρώτου μνημονίου το 2010 με συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ (Καρατζαφέρης και ζήτω ο εθνικισμός, βασικό συστατικό τού φασισμού…)
…Κι ερχόμαστε πια τρέχοντας στο 2011, με τους «««αντιμνημονιακούς»»»  ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΛ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, λοιποί συγγενείς και …ΣΙΑ, να «στήνουν» πλατείες με …αγανακτισμένους. Και τι ήταν όλοι αυτοί οι …αγανακτισμένοι; ...Απλά «αντιμνημονιακοί» πολίτες. 
Κάποιοι απ’ αυτούς εντεταλμένοι και κάποιοι παρασυρμένοι απ’ τη διαφήμιση της «πλατείας» μέσω των ΜΜΕ, σε στυλ «μοιράζουν αβέρτα τσάμπα χρήμα, τρεχάτε να προλάβετε να πάρετε»… 
Πήγαν λοιπόν οι παρασυρμένοι, που ήταν και οι περισσότεροι, μια-δυο-τρεις φορές, είδαν πως το σκηνικό ήταν στημένο για διαφήμιση της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», βάλαν τις παντοφλίτσες τους κι αράξαν πεισματικά στον καναπέ τους… 
Αυτή ήταν και η βασική επιτυχία τού …«κινήματος της πλατείας», που ως …«κίνημα ...κινηματιών» κατά τ’ άλλα δεν μπόρεσε να αποδώσει αιματηρά σε βάρος τού λαού μας αλά Αίγυπτο, Τυνησία, Ουκρανία κλπ, κι έτσι διαλύθηκε σε χρόνο ρεκόρ στα εξ’ ων συνετέθη.
Ένα τσιγάρο δρόμος λοιπόν μετά ως τις βουλευτικές τού 2012 και στην προκύψασα εκ των εκλογών κυβέρνηση συνεργασίας τής «««αντιμνημονιακής»»»  ΝΔ με το «μνημονιακό» ΠΑΣΟΚ και την «««αντιμνημονιακή»»» …αριστερή ΔΗΜΑΡ,  που από κοινού ψηφίζουν το δεύτερο μνημόνιο, έχοντας απέναντί τους πλέον ως αξιωματική αντιπολίτευση τον εξόχως  ««««««αντιμνημονιακό»»» »»» ΣΥΡΙΖΑ…
Τιμωρός ο καιρός και με δυο τσιγάρα δρόμο, εκεί στο έμπα τού 2015, πέφτουμε πάνω σε νέες εκλογές, που δίνουν κυβέρνηση τον εξόχως ««««««αντιμνημονιακό»»» »»» ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόμενο με την «««αντιμνημονιακή»»»  ΑΝΕΛ (του Καμμένου, ζήτω ο εθνικισμός, βασικό συστατικό τού φασισμού…) και αξιωματική αντιπολίτευση τη «μνημονιακή» πλέον ΝΔ. 
Το αποτέλεσμα; 
Ο εξόχως ««««««αντιμνημονιακός»»» »»»  ΣΥΡΙΖΑ γίνεται εξόχως «μνημονιακός» και ψηφίζει τρίτο μνημόνιο μαζί με όλους τους «αντιμνημονιακούς-μνημονιακούς» τής βουλής…
Τι κι αν ο λαός, τόσο το 2012 όσο και στο έμπα τού 2015, είχε ψηφίσει αντιμνημονιακά;;; 
Τον γράψαν άπαντες αυτοί, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. 
Και νά ‘ταν μόνο αυτό; Τον βάλαν και μ’ ένα «μαϊμού» δημοψήφισμα να ψηφίσει και φαρδιά-πλατιά ένα κάλπικο ΟΧΙ στα μνημόνια, για να μην του ζητήσουν ευθέως να ψηφίσει το ΝΑΙ που όλοι αυτοί ήθελαν διακαώς για να τον έχουν στο χέρι…
Κι αφού λοιπόν δεν έβαλαν το λαό στο χέρι με το ΝΑΙ, πάνε να τον βάλουν τώρα…
Μ’ άλλα λόγια, τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια, ο λαός δήλωσε πλειοψηφικά με τη ψήφο του ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΤΕΡΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Τέτοιες μαζικές λαϊκές «δηλώσεις» όμως είναι επικίνδυνες για την απρόσκοπτη συνέχιση του καπιταλισμού και για το πολιτικό του σύστημα και υπηρετικό προσωπικό του.  
Τάχιστα λοιπόν πρέπει να ζητηθεί απ’ το λαό να υπογράψει «δήλωση μετανοίας». Να εξευτελιστεί δηλαδή. 
Αποτέλεσμα εικόνας για γονατιστοι σκιτσα
Κι ως ξευτιλισμένος μετά, να ρουφήξει τ’ αυγό του και να το βουλώνει ό,τι κι αν του κάνουν, ό,τι κι αν παθαίνει, ό,τι βάσανο κι αν του φορτώνουν.
Και ποιοι θ’ αναλάβουν να του αποσπάσουν τη «δήλωση μετανοίας»;;;
Αν κυρίες και κύριοι αυτό δεν ήταν ήδη απαντημένο και σκηνοθετημένο πολύ πριν, δεν θα έκαναν εκλογές εδώ και τώρα στο τσακ μπαμ. 
Διότι το καπιταλιστικό πολιτικό σύστημα, δυο τρόπους έχει για να επιβάλλει τη θέλησή του. Ή αυθημερόν με φασισμό, ή με πιο αργό ρυθμό δια του κοινοβουλευτισμού. 
Επειδή προφανώς έκριναν πως δεν ήταν ακόμη η ώρα τού φασισμού, επέλεξαν τον κοινοβουλευτικό δρόμο απόσπασης «δήλωσης μετανοίας» απ’ το λαό…
   Προφανέστατα επομένως, αυτό το «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ  ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ» έχει δρομολογηθεί τουλάχιστον απ’ την πρώτη και δεύτερη προεκλογική περίοδο του 2012, που ως δια μαγείας μέσα σε μια νύχτα ο ΣΥΡΙΖΑ από «μούλικο» του αστικού πολιτικού συστήματος με ποσοστά «μπαίνει δεν μπαίνει στη βουλή», εξελίχτηκε 
σε αξιωματική αντιπολίτευση …άκρως «««αντιμνημονιακή»»» κι ως τέτοια στο κλαμπ των κυβερνητικών κομμάτων, μοιράζοντας προεκλογικά φρούδες ελπίδες στο λαό, που από ανάγκη έβλεπε εκείνο που ήθελε να δει. Ελπίδες… 
Πώς λέμε, φίσκα τα ράφια από ελπίδες, κάνεις μια έτσι και παίρνεις όσες θες; Εντελώς άκοπα δηλαδή και χωρίς να πληρώνεις κιόλας… Τσάμπα πράμα βρε αδερφέ και δώσε μου κι εμένα μπάρμπα, να τις απολαύσω αραχτός στον καναπέ.
…Κι ως συνεπές μέλος τού κυβερνητικού κλαμπ ο ΣΥΡΙΖΑ, που λέτε, είχε και εκ των προτέρων αποδεχτεί το καταστατικό του, στο οποίο και πειθάρχησε με ερωτικό πάθος, αναδεικνυόμενος εντέλει σε στελεχάρα τού αστικού κυβερνητικού κλαμπ, όντας μνημονιακότερος των μνημονιακών,  κάτι που φυσικά ήταν αναμενόμενο και ορατό δια γυμνού οφθαλμού, όπως πολλάκις είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ.
…Κι απ’ αυτό το καταστατικό ως γνωστό από παλιότερα, δεν απουσιάζει το άρθρο που αναφέρεται στην απόσπαση «δήλωσης μετανοίας», ακόμη κι εκείνων που πιθανότατα καθόλου προς το παρόν, αλλά σίγουρα και στο εγγύς μάλλον μέλλον, θ’ αποτελέσουν υπερπροσθετική στο ΚΚΕ δύναμη ανατροπής τού καπιταλισμού, παίρνοντας πρώτα αμπάριζα το πολιτικό σύστημά του και τους πολιτικούς υπηρέτες του…
…Κι επειδή ως φαίνεται κι όπως σιγοψιθυρίζεται πίσω απ’ τα φτωχοπαραθύρια, αοριστοσυζητιέται στους δρόμους στις φτωχογειτονιές, ακούγεται μέσα στα λεωφορεία και ανοίγει τις συζητήσεις στις παρέες, αυτό το εγγύς μάλλον μέλλον οργάνωσης και ξεσηκωμού τού λαού είναι αναπόφευκτο και δη μετά την προσθετικά υπεραντιλαϊκή πολιτική τής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
…Πριν λοιπόν αρχίσουν να γίνονται αισθητά αισθητές οι συνέπειες τής υπεραντιλαϊκής πολιτικής τους, πρέπει ανυπερθέτως να αποσπαστεί απ’ το λαό «δήλωση μετανοίας» σε σχέση με την αντιμνημονιακή του ψήφο των δύο εκλογών τού 2012, των εκλογών στο έμπα τού 2015 και του δημοψηφίσματος του 2015…
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση συντάχτηκε το «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ  ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ» με σκοπό τήν απόσπαση αυτής της «δήλωσης μετανοίας» διαμέσου των εδώ και τώρα εκλογών. 
Στο τσακ μπαμ δηλαδή και με καταιγισμό μπαμ μπουρδολογίας, ώστε να φτάσει ο λαός στην κάλπη ως …μπούρδας που δεν ξέρει τι του γίνεται και να παίξει πάλι το παιχνίδι πάνω ο ένας κάτω ο άλλος ως κορμοί με μάλλον κοινά κλαριά-παρακλάδια και ν’ αναδειχτεί ούτως ή άλλως «μνημονιακή» κυβέρνηση συνεργασίας, είτε με τον ένα μνημονιακό κορμό (ΣΥΡΙΖΑ), είτε με τον άλλο μνημονιακό κορμό (ΝΔ), ή και με τους δυο …κορμούς σφιχταγκαλιασμένους…
Σε κάθε περίπτωση δηλαδή, ο λαός που μέχρι προχτές όρμαγε και ψήφιζε αντιμνημονιακά, καλείται να γλείψει εκεί που έφτυνε και να ψηφίσει μνημονιακά… Να υπογράψει δήλωση μετανοίας… Να εξευτελιστεί… Να θάψει με τα ίδια του τα χέρια την αξιοπρέπειά του…

   Και ποιος ανέλαβε εντέλει την εκτέλεση του «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ  ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ»;;; Αποτέλεσμα εικόνας για συμβολαιο θανατου σκιτσα
Μα φυσικά ο ΤσιπροΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εργολαβικά ως «κορμοί», με υπεργολάβους τους υπόλοιπους ως «κλαριά» τους και ...εργατικό προσωπικό τα λεγόμενα δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια».
Αυθαίρετο συμπέρασμα; Κάθε άλλο! Κι ό,τι γράφει δεν ξεγράφει, κι είναι όλες οι προεκλογικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές βιντεοσκοπημένες και μαγνητοφωνημένες. Αδιάψευστα τεκμήρια!
Αποτέλεσμα εικόνας για γροθια αντιστασης σκιτσα
Και τώρα στο δια ταύτα:
Υπάρχει τρόπος να κάνει ο λαός κουρελόχαρτο αυτό το «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ  ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ»;;;
Σαφέστατα και υπάρχει:
ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.
Να ψηφίσει όσο γίνεται μεγαλύτερο και μέγιστο τμήμα τού λαού ΚΚΕ.
Επιπλέον, ένα μεγάλο, μεγαλύτερο, μέγιστο εκλογικό ποσοστό τού ΚΚΕ, εξασφαλίζει:

Πρώτον, ΓΕΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ που θα βάζει φιλολαϊκά εμπόδια στην όποια ούτως ή άλλως μνημονιακή κυβέρνηση συνεργασίας προκύψει, αφού πλην ΚΚΕ όλα τα υπόλοιπα κόμματα προσκυνάνε την ΕΕ και τα μνημόνια για να σωθούν οι μεγαλοαφεντάδες.

Δεύτερον, ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ για να μην πτωχεύσει εντελώς ο λαός, στην κατεύθυνση να τα πάρει όλα ο λαός! Αναφέρομαι δηλαδή στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, στη μοναδική φιλολαϊκή πολιτική πρόταση που υπάρχει.

Τρίτον, θα δημιουργήσει μια ανάταση στο λαό μας, μα και στους άλλους λαούς σε Ευρώπη, Βαλκάνια κλπ. 
Και στο φινάλε, τι πιο ελπιδοφόρο σ’ έναν άδικο πόλεμο, απ’ το ν’ αναπτερωθεί το ηθικό τού λαού που δέχεται την επίθεση; 
Τι πιο ελπιδοφόρο, απ’ το ν’ αναπτερωθεί το ηθικό τού λαού μας, που του το έχουν τσακίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους, πνίγοντάς τον στην ανεργία και την φτώχεια για να παραχορταίνουν ανεμπόδιστοι οι παραχορτάτοι με τα κόπια του, τον ιδρώτα και το αίμα του;;;

ΨΗΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ!!!
Καλή Γκέλμπεση - συγγραφέας  

Ποιό σύστημα υπηρετεί ο Βασίλης Λεβέντης;

 Ποιό σύστημα υπηρετεί ο Βασίλης Λεβέντης;


"Κάποια ζώα δε με πιστεύανε, κάποια ζώα δε με πιστεύανε, τώρα θα με πιστέψουν, ευτυχώς, και τα ζώα" - Βασίλης Λεβέντης.

Οι περισσότεροι έλληνες γνώρισαν το Βασίλη Λεβέντη, τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, μέσα από την σάτυρα του Μητσικώστα. Γνωστή καρικατούρα της περιθωριακής τηλεόρασης, ο πρόεδρος Λεβέντης έγινε πασίγνωστος από τα βίντεο των αρχών της δεκαετίας του 1990, στο κανάλι 67, όταν και έδινε ρεσιτάλ μπροστά στις κάμερες. Από τις... εκκλήσεις στο Θεό να στείλει "καρκίνο" στο Παπανδρέου και το Μητσοτάκη και τα ποσοστά του 0,02%, ο Λεβέντης έφτασε σήμερα να προβάλλεται απ' όλα τα μέσα ενημέρωσης και να λαμβάνει ποσοστά που τον βάζουν στη Βουλή. Από γραφική φιγούρα που προκαλούσε μόνο γέλιο, σήμερα προωθείται από τα μέσα σε τέτοιο βαθμό ώστε να του δίνουν ποσοστά ανώτερα του 3-4%. 

Η περίπτωση Λεβέντη θα παρέμενε περίπτωση μόνο για σάτυρα και μίμηση από το Μητσικώστα, εάν δεν έφτανε σήμερα στο σημείο να παρουσιάζεται από διάφορα ΜΜΕ ως "εναλλακτική λύση". Με κύριο σύνθημα του την "αντιδιαπλοκή", ο κ.Λεβέντης από καρικατούρα έγινε τώρα σοβαρός πολιτικός αρχηγός. Και, όπως διαπιστώνουμε, υπάρχει όντως κόσμος που σκέφτεται να ψηφίσει την Ένωση Κεντρώων, κυρίως ως αντίδραση στα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ.). 

Αναρωτήθηκαν όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν Λεβέντη τι συμφέροντα εξυπηρετεί ο εν λόγω κύριος; Ποιές θέσεις πρεσβεύει; Διότι καλή η "αντιδιαπλοκή" και η "κάθαρση από τα λαμόγια", αλλά αυτό από μόνο του δε λέει απολύτως τίποτα. Αν αφήσουμε για λίγο το γελοίο του πράγματος και μελετήσουμε στα σοβαρά το τι πρεσβεύει η Ένωση Κεντρώων του Λεβέντη θα δούμε ότι πρόκειται για ένα αμοιγώς κόμμα του συστήματος, υπέρ του καπιταλιστικού συστήματος, αναφανδόν υπέρ της ΕΕ. 

Ο Βασίλης Λεβέντης είναι χείμαρρος πραγματικός όταν μιλάει για πολιτική. Ανάμεσα στα διάφορα που λέει όμως του ξεφεύγουν πράγματα και δείχνει το τι πραγματικά υπηρετεί. Όπως για παράδειγμα σε εκείνη την συνέντευξη πριν λίγους μήνες, όταν αναφέρονταν σε όσους ψήφισαν "Όχι" στο δημοψήφισμα Τσίπρα (το blog ήταν υπέρ της πρότασης του ΚΚΕ και κάθετα αντίθετο με το ψευτοδίλημμα της συγκυβέρνησης). 

«Όποιος ψήφισε ΟΧΙ είναι αποτυχημένος πεινάλας ή λυσσασμένο σκυλί ή λιγούρι που ζηλευει τους ευπόρους» είπε ο άμεμπτος κεντρώος κήρυκας της αντιδιαπλοκής Βασίλης Λεβέντης. Οι ταξικοί χαρακτηρισμοί ("λιγούρι που ζηλεύει τους ευπόρους") δείχνουν και τον πολιτικό του προσανατολισμό. Λογικό φυσικά για ένα κόμμα του Κέντρου, που είναι υπέρ της ΕΕ, των επιχειρηματιών (ο ίδιος ο πρόεδρος είχε στενότατες σχέσεις με το μιντιάρχη Κουρή). Απόλυτα λογικό για το Λεβέντη ο οποίος υμνεί το μέγα αντικομμουνιστή και υπηρέτη των ξένων συμφερόντων στην Ελλάδα "Γέρο της Δημοκρατίας" Γεώργιο Παπανδρέου. 

        

Ποιόν εξυπηρετεί ο Λεβέντης και το κόμμα του; Γιατί φωνασκεί δήθεν υπέρ της "κάθαρσης" και της "αντιδιαπλοκής"; Γιατί σκίζει τα ιμάτια του για τον... ιδιωτικό τομέα που, όπως λέει, είναι στο περιθώριο εξαιτίας των κηφήνων του δημοσίου; Γιατί σε κάθε ευκαιρία τους προηγούμενους μήνες υμνούσε τη μεγαλοψυχία της Μέρκελ και των Γερμανών;

Μήπως τελικά ο Βασίλης Λεβέντης, εκτός από σατυρική φιγούρα ιδανική για εκπομπές του Μητσικώστα, είναι, πολιτικά μιλώντας, ένας "συμπαθής Τζήμερος"; Τελικά, αυτά τα ζώα, που δεν τον πιστεύανε, τώρα μήπως θα τον ψηφίσουν κιόλας;

Διασκεδάζουμε με ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 Διασκεδάζουμε με ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η τρικυμία είναι σε όλα τα επίπεδα..

Από τη Δέσποινα Κουτσούμπα:

"Από τότε που το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος έγινε ΝΑΙ μέχρι τότε που έφυγε ο Λαφαζάνης με τη ΛΑΕ από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε ένα Μνημόνιο δρόμο. Θα μπορούσε να μην είχε ψηφιστεί αυτό το Μνημόνιο, να είχε πέσει η κυβέρνηση. Αν υπήρχε κοινοβουλευτική ομάδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή, δεν θα είχε επηρεάσει περισσοτερο για να έχουν φύγει από τότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και να είναι έξω από τη Βουλή όχι 5 αλλά 250.000 κόσμος και να μην είχαμε αφήσει το μνημόνιο να ψηφιστεί;"

Αφήνουμε έξω το τι θα έκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως κοινοβουλευτική ομάδα. Εδώ δεν τα βρίσκουν με ποιον θα κατέβουν και ποιον θα αφήσουν και τσακώνονται μόνοι τους!

Αλλά τι τους απαγορεύει να κινητοποιήσουν 250.000 σήμερα; Η μη είσοδος στη Βουλή; Και εκλογικές αυταπάτες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;


Ανοιχτή επιστολή σε κάθε φίλο ριζοσπάστη και αριστερό αγωνιστή

 Ανοιχτή επιστολή σε κάθε φίλο ριζοσπάστη και αριστερό αγωνιστή


Αγαπητέ φίλε ριζοσπάστη, αριστερέ αγωνιστή,
Απευθύνομαι σε σένα, έναν συνειδητοποιημένο αριστερό αγωνιστή, όπως κι αν βρίσκεσαι, ανένταχτος ή ενταγμένος ή απογοητευμένος και αποστρατευμένος και στέκεσαι ακόμη προβληματισμένος και αναποφάσιστος, να σου πω πως σ' αυτές τις κρίσιμες - για το λαό και την πατρίδα μας - εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη, πρέπει πολύ να προβληματιστείς για το πού θα οδηγήσεις και πού θα κατευθύνεις την ψήφο σου.

Απευθύνομαι σε σένα που τώρα νιώθεις προδομένος από την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πίστεψες στα ψεύτικα και «ελπιδοφόρα» προεκλογικά της συνθήματα και υποσχέσεις και στις μετεκλογικές προγραμματικές της δηλώσεις.

Απευθύνομαι σε σένα που είδες τις προσδοκίες σου να γκρεμίζονται όταν έπεσαν οι μάσκες και διαπίστωσες ότι η «πειστικά» διατυπωμένη υπόσχεση που σου έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά και μετεκλογικά, για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, μετατράπηκε στη δέσμευση της κυβέρνησής του προς την ΕΕ για την εκπλήρωση όλων των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας μας και μάλιστα στο ακέραιο. Η δέσμευση αυτή βρίσκεται διατυπωμένη στη συμφωνία της 20ής του Φλεβάρη, την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση του ενιαίου ακόμη ΣΥΡΙΖΑ και την οποία μάλιστα ουδέποτε γνώρισε επαρκώς το ελληνικό Κοινοβούλιο, αφού η κυβέρνηση ουδέποτε την έφερε στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί (την ίδια ώρα που ψηφιζόταν από τα κοινοβούλια άλλων χωρών της Ευρωζώνης). Η συμφωνία αυτή αποτέλεσε το πρόπλασμα και την εμβρυική μορφή του 3ου «αριστερού» εφιαλτικού μνημονίου που ακολούθησε.

Αγαπητέ φίλε ριζοσπάστη, αριστερέ αγωνιστή,
Απευθύνομαι σε σένα που απογοητευμένος προβλέπεις ότι όλα τα κόμματα του «Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού» («Ε.Π.»), τα οποία αν και τώρα προεκλογικά αναλώνονται σε «στημένους» καυγάδες, ότι όπως προεκλογικά ομονοούντα ψήφισαν στις 14-8-2015 με τη μεγάλη κοινοβουλευτική (αλλά όχι και κοινωνική) πλειοψηφία των 222 βουλευτών του «Ε.Π.» την 3η «αριστερή» δανειακή σύμβαση, έτσι και πάλι μετεκλογικά θα έλθουν να κυβερνήσουν και να ψηφίσουν. Θα έλθουν να ψηφίσουν τους δεκάδες εφαρμοστικούς νόμους του 3ου «αριστερού» μνημονιακού (ως αναγκαστικά, μάλιστα, προαπαιτούμενα για την εκταμίευση μέρους και όχι του όλου της 1ης δόσεως). Οι εφαρμοστικοί δε αυτοί νόμοι γίνονται επαχθέστεροι γιατί έρχονται να προστεθούν στις εκατοντάδες άλλους εφαρμοστικούς νόμους του 1ου και 2ου μνημονίου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι φυσικά παραμένουν ισχυροί και ισχύοντες, αφού κανέναν από αυτούς δεν κατήργησε η επί 7 μήνες κυβέρνηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.

Αγαπητέ φίλε ριζοσπάστη, αριστερέ αγωνιστή,
Εσύ που τώρα αναζητάς το νέο σου καταφύγιο ελπίδας και προοπτικής στη ΛΑΕ, στη μέχρι χτες δηλαδή «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήσου αν η έξοδος της χώρας μας μόνο από την Ευρωζώνη - και όχι και από την Ευρωπαϊκή Ενωση - με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, όπως η ΛΑΕ προτείνει, μπορεί να αποτελέσει μια ριζοσπαστική διέξοδο της χώρας μας από την καπιταλιστική οικονομική κρίση.

Αναρωτήσου αν μέσα στην ΕΕ, η οποία έχει κυρίαρχη ιδεολογία της τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, με τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα χέρια των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, υπάρχει λύση για το λαό μας.

Αναρωτήσου και σκέψου πώς η χώρα μας θα μπορούσε να οδηγηθεί στην έξοδο από την κρίση, αφού η παραμονή της στην ΕΕ θα την υποχρέωνε και πάλι να εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της, όπως αυτές απορρέουν από αυτήν, υποχρεώσεις που και πάλι θα οδηγήσουν στη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων. Αλλωστε και σήμερα, σε χώρες εκτός Ευρωζώνης αλλά εντός της ΕΕ, εφαρμόζονται τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται και στις εντός της Ευρωζώνης και εντός της ΕΕ χώρες.

Αγαπητέ φίλε ριζοσπάστη, αριστερέ αγωνιστή,
Τώρα που έχεις την πείρα και την ωριμότητα να κρίνεις και να αποφασίσεις ποια κόμματα σου λένε την πραγματική αλήθεια και ποια προσπαθούν να σου καλλιεργήσουν και πάλι ψεύτικες προσδοκίες και αυταπάτες, ψήφισε τώρα, για πρώτη φορά, και συμπορεύσου με το ΚΚΕ.

-- ΨΗΦΙΣΕ τώρα ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που δεν ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ στη Βουλή το 1993, τη συνθήκη που αποτέλεσε τη μήτρα που γέννησε όλα τα μνημόνια που ακολούθησαν και επιβλήθηκαν στη χώρα μας και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

-- ΨΗΦΙΣΕ τώρα για πρώτη φορά ΚΚΕ, παρά τις όποιες μικρές ή μεγαλύτερες διαφωνίες που μπορεί να έχεις μαζί του. Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα (και όχι αφήγημα) εξόδου της χώρας μας από την καπιταλιστική κρίση, διατυπωμένο από χρόνια, επιστημονικά τεκμηριωμένο και διαχρονικά επίκαιρο.

-- ΨΗΦΙΣΕ τώρα για πρώτη φορά ΚΚΕ, για να γίνει πιο δυνατό. Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση και στήριξη στους αγώνες σου. Γιατί το ΚΚΕ, τα κέρδη που αποκομίζει από τους λαϊκούς αγώνες στους οποίους πρωτοστατεί και υποστηρίζει, τα πιστώνει στο λαό μας.

-- ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΟΥ τώρα με το ΚΚΕ και δυνάμωσε τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία, για να ανοίξει τώρα ο δρόμος της συνολικής ανατροπής και της ελπίδας.

-- ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΟΥ τώρα με το ΚΚΕ και δυνάμωσε τον αγώνα του για την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας, για να πάρει ο λαός μας στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας.

-- ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΟΥ τώρα με το ΚΚΕ, για να γίνουμε εμείς ο εφιάλτης των πιο εφιαλτικών σχεδίων που η οικονομική ολιγαρχία της χώρας μας εξυφαίνει εναντίον του λαού μας, για να μπορέσουμε να δούμε τα όνειρά μας να ανθίζουν μέσα στους κόκκινους ορίζοντες του φωτεινού μέλλοντός μας, που κι αν κι εμείς το θελήσουμε, μπορεί να γίνουν πραγματικότητα!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Λίτσα Ηλία Ξηρουχάκη
(συνταξιούχος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών)

TOP READ