Σε τακτικό δικάσιμο παραπέμφθηκε ο ιερέας, περίπου 35 ετών, που είναι ο δράστης των εμπρησμών σε καρναβαλικές κατασκευές που είχε τοποθετήσει ο δήμος σε διάφορα σημεία της Πάτρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος -κάτοικος Πάτρας- προσπάθησε να βάλει φωτιά σε κατασκευή περίπου στις 11 χτες το βράδυ στο Ακταίο. Υπάλληλοι της Πυροσβεστικής κλήθηκαν να σβήσουν την πυρκαγιά και αστυνομικοί που ξεκίνησαν τις έρευνες στη γύρω περιοχή, τον συνέλαβαν.
Ο ιερέας οδηγήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 5 Φεβρουαρίου.
Σε δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα, Γιάννης Παπαναστασόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η πράξη, όπως φαίνεται ότι τελέστηκε, δεν έχει ως κίνητρα την απλή ποινική παραβατικότητα, αλλά έχει ένα θρησκευτικό εφαλτήριο, το οποίο ακόμα δεν έχουμε μπορέσει να εξιχνιάσουμε και να ερμηνεύσουμε, ώστε να μπορούμε να αποδώσουμε τα πράγματα, όπως πραγματικά έχουν».
Επίσης, πρόσθεσε ότι «είναι πολύ πιθανό να υπέλαβε ως εκτροπή από την θρησκευτική συμπεριφορά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.