14 Μαρ 2021

Έχουν κόψει καπίστρι” – Σαρωτικός Θανάσης “Παφίλης κατά της αστυνομικής βίας

 

 (VIDEO)


Εφ’ όλη της ύλης μίλησε ο Θανάσης Παφίλης στην εκπομπή “Επτά” της Βάλιας Πετούρη, πιάνοντας από την πανδημία μέχρι θέματα εξωτερικής πολιτικής. Μιλώντας για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ είπε πως “Δεν θέλω να πω καμιά βαριά λέξη και να πω δολοφονική, έχει τεράστιες ευθύνες”, υπενθυμίζοντας πω αν άκουγε το ΚΚΕ, τους υγειονομικούς και συνολικά το εργατικό – λαϊκό κίνημα δε θα βρισκόμασταν σε αυτή την κατάσταση. Υπενθύμισε ότι δεν έκαναν τίποτε για ελέγχους στους χώρους εργασίας, ότι στα ΜΜΜ χάος κι ότι η κυβέρνηση, αντί να ενοχοποιεί κόσμο που διαμαρτύρεται, θα έπρεπε να έχει πάρει μέτρα. Υπογράμμισε πως υπήρχαν προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση, πχ. για επίταξη 2500 τουριστικών λεωφορείων που θα μπορούσαν να έρθουν στην Αθήνα και η κυβέρνηση να καλύπτει την αμοιβή και τα καύσιμα. Αντίθετα, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας ξεκινούν διαδικασίες για ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων, ενώ ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί μαζικά δωρεάν τεστ παντού, ενίσχυση των νοσοκομείων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή κοκορομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη, ο Θανάσης Παφίλης τόνισε πως ήταν επιλογή να αποκλειστούν άλλοι πολιτικοί αρχηγοί από τη χθεσινή συζήτηση, για να παιχτεί το αποπροσανατολιστικό δικομματικό παιχνίδι και να ενισχύεται το δίπολο. Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να ενοχοποιήσει το λαό για την εξέλιξη της πανδημίας και να παρουσιάσει το ΣΥΡΙΖΑ ως διοργανωτή όλων αυτών των εκδηλώσεων, με τον βουλευτή του ΚΚΕ να προσθέτει δηκτικά πως “τρεις κι ο κούκος πάνε όταν διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κόσμος ήταν συνδικάτα, τα οποία κρύφτηκαν από τα ιδιωτικά κανάλια”. Δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του και κατά του Αλέξη Τσίπρα, που έκανε λόγο για “εμμονές της κυβέρνησης” και “ανεκπαίδευτους” αστυνομικούς. “Δουλευόμαστε;” πρόσθεσε χαρακτηριστικά. λέγοντας πως αυτή την πολιτική εφάρμοσε και ο ΣΥΡΙΖΑ και πήρε την πάσα η ΝΔ και σκληραίνει τα μέτρα, φαινόμενο που υπάρχει σε όλη την ΕΕ.

Μιλώντας ειδικότερα για το κρεσέντο καταστολής της αστυνομίας αυτές τις μέρες, ο Θανάσης Παφίλης γλαφυρά δήλωσε πως “Έχουν ξεφύγει, στο χωριό μου λένε έχουν κόψει καπίστρι, ειδικά ορισμένες μονάδες της αστυνομίας.” Όσο για τα αίτια αυτής της κατάστασης αποδόμησε τα περί μεμονωμένων περιστατικών και ακραίων στοιχείων, αναδεικνύοντας ότι αποτελεί κεντρική πολιτική γραμμή η καταστολή: “Δεν εξηγείται με το ότι είναι τίποτε φασιστάκια, ας τους διώξουν αν είναι τέτοιοι, δεν εξηγείται με αυτό, είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης”. Μιλώντας για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη καταδίκασε το συμβάν και έκανε λόγο για προβοκατόρικα στοιχεία που ενεργούν σε αυτές τις περιπτώσεις, παράλληλα ξεκαθάρισε πως  δε θα σταματήσουν οι διαδηλώσεις και οι διεκδικήσεις: “δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει ό,τι θέλει και να λέει “έχουμε λοκντάουν”, ας κάνει κι αυτή λοκντάουν στα νομοσχέδια”.

Τέλος, με αφορμή τα ελληνοτουρκικά και μια δήλωση Αμερικνού αξιωματούχου κατά της Άγκυρας που προβλήθηκε πολύ από τα εγχώρια αστικά μέσα ως ένδειξη για την υποτιθέμενη “αλλαγή πορείας” της Ουάσινγκτον έναντι της Τουρκίας, ο βουλευτής έστρεψε το θέμα στην ουσία, δηλαδή τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, σημειώνοντας πως “Είναι δυνατόν να είσαι σε μια συμμαχία όπου ο σύμμαχός σου σε απειλεί;”. Όσο για τις αμερικανικές δήθεν φίλιες στην Ελλάδα παρεμβάσεις, ξεκαθάρισε πως “αυτά είναι λόγια”, υπενθυμίζοντας το διαχρονικό ρόλο των ΗΠΑ στο ότι η ευρύτερη περιοχή έχει βουτηχτεί στο αίμα. Όσο για το Κυπριακό, υπενθύμισε πως πλην ΚΚΕ όλα τα κόμματα ευελπιστούσαν σε λύση μέσω της ΕΕ, κάτι που διαψεύστηκε αφού, όπως τόνισε, “η ΕΕ και ξεχωριστά τα κράτη μέλη δεν ενδιαφέρονται για το δίκιο στην περιοχή, αλλά για τις σχέσεις με την Τουρκία και να βάλουν χέρι στον πλούτο της περιοχής”. Στο ερώτημα για το αν αισιοδοξεί, απάντησε αφοπλιστικά πως “Αισιοδοξούμε όταν ξεσηκωθούν οι λαοί, γιατί τώρα γίνεται διανομή της λείας”.

Λιάνα Κανέλη: Δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις, αλλά χυδαίοι άνθρωποι.

 

..

TOP READ