Γράφει ο 2310net //
Αλλάζει πρόεδρο το ΠΑΣΟΚ και δεν ασχολείται άνθρωπος. Αυτή είναι Αλλαγή. Την πέτυχε, έστω και με πολλά χρόνια καθυστέρηση.
Σε άλλες εποχές θα βλέπαμε από τις προηγούμενες μέρες γκάλοπ και ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων προέδρων. Οι εξελίξεις θα καταλάμβαναν το 80% του ειδησεογραφικού χωροχρόνου. Τώρα, δεν ασχολείται κανείς.
Οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι που τράφηκαν και έθρεψαν το ΠΑΣΟΚ σχεδόν το αγνοούν. Εντάξει, ίσως είχαν δύσκολο πρόγραμμα, έχουν και κάτι σεμινάρια που παρακολουθούν και πνίγονται.
pasok2Κάποτε τη μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ έδινε ο Σημίτης με τον Άκη. Τώρα ο ένας είναι φυλακή και ο άλλος έχει εξοριστεί από τη μνήμη ακόμα και των πιο πιστών του συντρόφων.
Αργότερα τη μάχη έδωσε ο γιος της Αλλαγής μόνος του. Και κέρδισε τον κακό του εαυτό. Εμείς κερδίσαμε έναν νέου τύπου ηγέτη.
Μετά, ο νέου τύπου ηγέτης έδωσε τη μάχη με τον πολύ Βενιζέλο. Οι ιπτάμενοι καφέδες δεν έκαμψαν το ηθικό του εκλεκτού του Μπομπολοσογιού. Γέμιζε για πλάκα το Παλαί ντε Σπορ αλλά οι άλλοι ήταν περισσότεροι. Και έτσι κερδίσαμε έναν μεγάλο Πρωθυπουργό, τον ΓΑΠ και έναν μόνιμο Αντιπρόεδρο.
Τότε στα Συνέδρια του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν πραγματικοί δελφίνοι. Λαλιώτης, Κακλαμάνης, Παπουτσής, Σκανδαλίδης, Καστανίδης, Αρσένης. Μεγάλα ονόματα. Μια dream-team σαν αυτή των ΗΠΑ στην Ολυμπιάδα του 1992. Τώρα; Μια Αλ Σάλεχ, ένας Χειμωνάς και κάποιος Κωνσταντινόπουλος. Ρόστερ που θα έχανε κι από το ΠΑΣΟΚ-Νήσων Φερόε.
pasok3Τότε χιλιάδες κόσμου περίμενε τις εξελίξεις στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για να ράψει κουστούμι διορισμού στο δημόσιο ή για να πάρει κάποιο δημοσιο έργο. Τώρα; Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ έχει περίπου την ίδια απήχηση με τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΜΛ-ΚΚΕ-ΚΚΕ (μ-λ) εκλογική συνεργασία.
Τώρα από το ΠΑΣΟΚ μας έμειναν μόνο τα χρέη και οι αναμνήσεις. Και μόνο ως ανάμνηση και αναπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ μπορούμε να κατανοήσουμε την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στη θέση της προεδρίας του όλου ΠΑΣΟΚ.
ΥΓ. Απόδειξη της κατάπτωσης του ΠΑΣΟΚ είναι ότι για το νέο του Πρόεδρο αφιερώνουμε μόνο 300 λέξεις. Σε άλλες εποχές θα γράφαμε τόμους…