9 Αυγ 2013

Tα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής ετοιμάζουν επίθεση με τον κώλο, στο εργατικό κίνημα και στο ΠΑΜΕ!

Tα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής ετοιμάζουν επίθεση με τον κώλο, στο εργατικό κίνημα και στο ΠΑΜΕ!

Τα σούργελα-κότες της Χρυσής Αυγής
Τα τσιράκια των εφοπλιστών, τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής μπήκαν ως συμμορία με κράνη και καταδρομική στην κλειστή και έρημη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και έκαναν συζήτηση δήθεν με εργαζόμενους ξανά δήθεν, ανεβάζοντας βίντεο στο site τους ως μέγιστη επιτυχια.

Από το βίντεο μπορεί να διακρίνει κανείς το βάθος της συγκέντρωσης! Σαράντα φασίστες και πέντε εργαζόμενοι!

Πέρα από τα γνωστά περί κόκκινης χούντας, λένε διάφορα ανέκδοτα λες και έκαναν κάτι το εντυπωσιακό! Ο Λαγός λχ λέει με περηφάνια πως μπήκαν στη φωλιά του ΠΑΜΕ! Μόνο που το ΠΑΜΕ δεν ήταν εκεί κύριε ναζάκο! Δεν κρατάει βάρδιες Αυγουστιάτικα για επισκέπτες που έρχονται στα μουλωχτά.

Ανάμεσα σε άλλες αρλούμπες, λένε πως θα πάνε κόντρα στο σωματείο και αν χρειαστεί θα βρεθούν απέναντι από το ΠΑΜΕ! Δηλαδή εχθρός του οργανωμένου εργατικού κινήματος, απεργοσπαστικός και εφοπλιστικός μηχανισμός με τα όλα του. Αποκαλύπτονται καθαρά ως ρουφιάνοι της εργοδοσίας ..

Βέβαια στο ερώτημα αν η Χρυσή Αυγή έρθει στο συνδικάτο μετάλλου Πειραιά που είναι "φωλιά του ΠΑΜΕ" όπως λένε, διατυπώνουν κάτι μαμουνιές του στυλ "αν είστε κι εσείς οι εργαζόμενοι" (οι 5 δηλαδή) και κάτι τέτοια..

Εμείς πάντως, παράσιτα της κοινωνίας, λακέδες της εργοδοσίας και των εφοπλιστών, φουσκωτοί τρόμπες στο μυαλό και στο σώμα, φασιστοειδή του Χίτλερ και του Lifestyle δε σας φοβόμαστε.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Και δε σας φοβόμαστε αναπαράγοντας και το βίντεο-μαΪμού σας!


* "Εσείς είστε ζώνη! Τι σχέση έχετε με αυτούς που φτιάχνουν κονσέρβες"! 
Ιστορική δήλωση άσχετου φασίστα με το εργατικό κίνημα, με τους εργάτες, με τους κλάδους! Πιο τρόμπας πεθαίνεις..

Η συνάντηση της Χρυσής Αυγής στη ζώνη στα μουλωχτά με 5 εργαζόμενους και 40 σωματοφύλακες!

Εργάτες Ναυπηγοεπισκευαστικής: Λάθος πόρτα χτύπησαν τα... νταηλίκια της Χρυσής Αυγής 

Φ.Α
Με κοινή ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών και το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, τονίζουν, με αφορμή τα όσα είπαν οι χρυσαυγίτες στην επίσκεψή τους σε καντίνα της Ζώνης:
«Χτες, Πέμπτη 8/8/13, το μεσημέρι, την ώρα που έλειπαν οι μεταλλεργάτες, μαζεύτηκαν σαν τους κλέφτες, σε καντίνα στη Ναυπηγοεπισκεαστική Ζώνη Περάματος, καμιά σαρανταριά φασιστοειδή, από τους οποίους πάνω από τριάντα δεν είχαν καμία σχέση με τους εργάτες της Ζώνης.
Ήρθαν εκ του ασφαλούς να βιντεοσκοπηθούν, όπως κάνουν συνήθως, για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στα αφεντικά τους και να πουλήσουν "τσάμπα μαγκιά" απέναντι στα σωματεία.
Με αυτά που είπαν επιβεβαίωσαν, για άλλη μία φορά, ότι είναι εχθροί των εργατών, "τσιράκια" των εφοπλιστών και των εργολάβων, που μας θέλουν να δουλεύουμε για 30 και 40 ευρώ.

Αναμάσησαν τα ίδια επιχειρήματα με τα οποία μας έχουν γανώσει χρόνια τώρα τα αυτιά οι εφοπλιστές, οι υπουργοί, οι εργολάβοι μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες τους. Ότι οι εργάτες φταίνε που δεν έχουν δουλειά, ότι οι αγώνες χιλιάδων μεταλλεργατών τόσα χρόνια μέσα από τα σωματεία της Ζώνης διώχνουν τις δουλειές και όχι οι κυβερνήσεις που στέλνουν με τα δικά μας λεφτά να φτιάχνουν οι εφοπλιστές τα καράβια τους στην Κίνα.
Για τα αφεντικά τους δεν είπαν κουβέντα.
Τους δηλώνουμε ότι τσάμπα έφαγαν τον ήλιο αυγουστιάτικα να γυρίσουν την ταινία τους μέσα στη Ζώνη.
Οι εργάτες της Ζώνης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα σωματεία τους, γι' αυτό και τα εμπιστεύονται. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά και αυτούς που αποφάσισαν να ξυπνήσουν πρωί, να αφήσουν τις δουλειές τους (που γίνονται μόνο νύχτα) και να πατήσουν το πόδι τους στη Ζώνη.
Οι εργάτες της Ζώνης έχουν πληρώσει με αίμα και ιδρώτα τα κέρδη των αφεντικών τους. Έχουν δώσει μάχες ενάντια στους προγόνους τους, στους κουκουλοφόρους, στους ταγματασφαλίτες.
Όσο για τα νταηλίκια μέσα από την κάμερα, τους απαντάμε ότι και αυτοί, όπως κι οι άλλοι παλαιότερα, χτύπησαν λάθος πόρτα.
Οι εργάτες της Ζώνης έχουν μάθει τόσα χρόνια το ψωμί τους να το βγάζουν με το αίμα τους στην φωτιά και το σίδερο, είναι ατσαλωμένοι από τη δουλειά τους, και δεν φουσκώνουν με τα "ζαχαρωτά" των γυμναστηρίων.
Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε επαγρύπνηση, να παλέψουν με ό,τι μέσο χρειαστεί, απέναντι στο σύστημα που γεννάει και ταΐζει τα φασιστοειδή και έχει όλους μας στην εξαθλίωση.
Να παλέψουν ενάντια στα αντεργατικά μέτρα για δουλειά, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για ανατροπή της εξουσίας των αφεντικών της Χρυσής Αυγής.

Ούτε ψωμί, ούτε νερό καταδεχόμαστε να πάρουμε από τα χέρια των φασιστών».

''Zero-hours contract '' H πιο προκλητική εργασιακή πολιτική στην ιστορία μετά την παιδική εργασία!

''Zero-hours contract '' H πιο προκλητική εργασιακή πολιτική στην ιστορία μετά την παιδική εργασία!


Child laborers in Victorian England


Ο τίτλος του άρθρου της βρετανικής εφημερίδας Guardian, τα λέει όλα και μαλιστα ειρωνευεται: «Γιατί να σταματήσουμε τις συμβάσεις μηδενικών ωρών; Ας αναβιώσουμε και την παιδική εργασία»!!

Στόχος τα λεγόμενα «zero-hours contracts», επί το ελληνικότερον «συμβάσεις μηδενικών ωρών», απόρροια μιας εργασιακής πολιτικής, η οποία δεν προσφέρει στους εργαζομένους ούτε κανονική εργασία, ούτε σταθερό εισόδημα, πριμοδοτώντας τα συμφέροντα του εργοδότη.

Ο δικαιολογημένα ειρωνικός, σχεδόν σαρκαστικός τόνος του άρθρου διαπνέει όλο το εύρος του κειμένου, όπου ο αρθρογράφος Larry Elliot σημειώνει:

Είναι κρίμα που ο Karl Marx δεν ζει για να σχολιάσει το γεγονός πως το 90% των εργαζομένων της επιχείρησης Sports Direct δουλεύουν υπό καθεστώς εργασιακής σύμβασης μηδενικών ωρών… 

Ο συγγραφέας του Κομμουνιστικού Μανιφέστου θα ειχε επίσης πολλά να πει όσον αφορά στο ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους δουλεύουν υπό καθεστώς τυχαίας εργασίας [χωρίς να ξέρουν πόσο θα εργάζονται για πόσες ώρες την ημέρα]», επισημαίνει ο Elliot συμπληρώνοντας με ειρωνεία πως «ο [υπουργός Επιχειρήσεων] Vince Cable, θα μπορούσε να μηχανευτεί κι άλλους τρόπους ώστε να κάνει την εργασιακή αγορά ακόμη πιο «ευέλικτη»: για παράδειγμα, να επαναφέρει το Νόμο για τα Εργοστάσια του 1874, ο οποίος απαγόρευε σε παιδιά κάτω των δέκα ετών να εργάζονται σε αυτά ή τον προηγηθέντα Νόμο του Δεκαώρου του 1847, ο οποίος επέβαλε πως κανένα παιδί δεν θα εργάζεται για παραπάνω από δέκα ώρες την ημέρα. 
Ή να είναι ακόμη πιο τολμηρός και να ανακοινώσει πως το βρετανικό κοινοβούλιο έκανε λάθος όταν το 1841 ψήφισε να σταματήσει η εργασία σε υπόγειο χώρο για παιδιά κάτω των δέκα ετών.

Το συγκεκριμένο καθεστώς εργασίας πρωτοθεσπίστηκε τη δεκαετία του ’90 για να εξυπηρετήσει κυρίως το λιανεμπόριο και τα εποχικά επαγγέλματα, ενώ πριν από περίπου μία εβδομάδα δημοσίευμα της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Βρετανίας επισήμαινε πως ο αριθμός των εργαζομένων με zero-hours contracts έχει αυξηθεί κατά 25%, φτάνοντας τα 250.000 άτομα, και πως οι εργοδότες που απασχολούν υπαλλήλους με τις ευέλικτες «συμβάσεις μηδενικών ωρών» ξεπερνούν πλέον τους 1.000, μεταξύ των οποίων καταστήματα και μεγάλες αλυσίδες λιανικής, ξενοδοχεία, αλλά και δεκάδες ακόμη επιχειρήσεις, κυρίως στο κλάδο της ψυχαγωγίας, της υγείας και της παιδείας. Στη λίστα βρίσκεται ακόμη και το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ!

Στις συμβάσεις αυτές ο εργαζόμενος δεν έχει καμία απολύτως γνώση για το πόσες ώρες και ημέρες θα δουλέψει, δεν καλύπτεται από το νόμιμο κατώτερο μισθό και δεν έχει δικαίωμα επιδόματος ασθενείας ή, πολύ περισσότερο, αδείας. Πληρώνεται μόνο για τις ώρες που εργάζεται, και το χειρότερο είναι ότι για το υπόλοιπο διάστημα της εβδομάδας είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται σε καθεστώς αναμονής για την περίπτωση που θα επικοινωνήσουν μαζί του (αν δεήσουν να επικοινωνήσουν, ακόμη και τη τελευταία στιγμή ), ζητώντας του να προσέλθει για εργασία.

Το πιο σκανδαλώδες, όμως, είναι ότι όσο βρίσκεται σε αναμονή δεν έχει δικαίωμα να αναζητήσει άλλη δουλειά, εκτός και αν πάρει το πράσινο φως και την σχετική άδεια από τον εργοδότη του.



Δεν είμαι μέλος του Κόμματος …

Δεν είμαι μέλος του Κόμματος …

Ο Αύγουστος του 2013 είναι ο μήνας που θα θυμόμαστε οι κομμουνιστές με στενοχώρια. Ο «902», ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός του ΚΚΕ, παύει να εκπέμπει.

Χάθηκαν για μας δύο πολύτιμα όπλα για την πραγματική ενημέρωση του λαού.
Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που δημιουργήθηκε ο «902».
Μαζί με τον «Ριζοσπάστη» ήταν οι πηγές της άλλης ενημέρωσης. Ανεκτίμητα εργαλεία στα χέρια των κομμουνιστών ενάντια στην παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα των ξεπουλημένων αστικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Τώρα που μαίνεται ένας βρώμικος, εξοντωτικός, καθαρά ταξικός πόλεμος, αυτός των μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων κόντρα στο λαό, ο «902» δεν υπάρχει πια.

Γι’ αυτό είναι μεγάλη η στενοχώρια.

Η δική μας.

Όχι η δική τους, η κάλπικη.

Πίσω από τη δήθεν λύπη τους και την ανησυχία τους για την πώληση του «902» κρύβεται χαρά μεγάλη.
Και οι επιθέσεις στο Κόμμα καλά κρατούν.
Είμαστε μαθημένοι.
Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά.

Ονομάζομαι Έφη Θανοπούλου κι εργάστηκα εννέα χρόνια στον «902».

Δεν είμαι μέλος του Κόμματος.

Ασχολήθηκα στο πολιτιστικό τμήμα του σταθμού.
Με εμπιστεύθηκαν, μου έδωσαν βήμα.
Επί 6 χρόνια καθημερινά παρουσίαζα την εκπομπή «7 ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ», στον «902 αριστερά στα fm».
Δεν παρενέβησαν ποτέ στη δουλειά μου.
Οι συνθήκες εργασίας και συνεργασίας ήταν εξαιρετικές. Θα πω τη φράση κλισέ «αισθανόμουν σαν στο σπίτι μου».
Σήμερα αισθάνομαι σαν να μου πήρε το σπίτι μου η τράπεζα. Έτσι ακριβώς.

Ο «902» πουλήθηκε για να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι, για να καλυφθούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
Περάσαμε δύσκολα τα τελευταία χρόνια.
Το παλέψαμε.
Προφανώς δεν ήταν εφικτό να σωθεί ο «902».

Δίπλα στον «Ριζοσπάστη» υπάρχει σήμερα και το portal του ΚΚΕ που δημιουργήθηκε πρόσφατα και μέρα με τη μέρα το επισκέπτονται όλο και περισσότεροι. Μελλοντικά ελπίζω ότι το ΚΚΕ θα έχει και πάλι το δικό του ραδιοφωνικό σταθμό.

Προσωπικά θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στο Κόμμα και να προσφέρω όπου μου ζητηθεί. Ο αγώνας έτσι κι αλλιώς συνεχίζεται. Κανένας δεν περισσεύει.

Είμαστε όλοι απαραίτητοι.

Καλούς αγώνες σύντροφοι.

Καλό Αγώνα Συντρόφισσα – κι ας μην είσαι μέλος του Κόμματος. εσάς, σήμερα, είναι που χρειαζόμαστε ΑΚΟΜΗ πιο πολύ !

Δεν τους επιτρέπουμε να μας πιάνουν στο στόμα τους!" Κι άλλο κείμενο που ΔΕ θα βάλει το left και το tvxs

Δεν τους επιτρέπουμε να μας πιάνουν στο στόμα τους!" Κι άλλο κείμενο που ΔΕ θα βάλει το left και το tvxs



Τα  γεγονότα που ακολούθησαν την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την πώληση της «Ραδιοτηλεοπτικής» δίνουν στοιχεία χρήσιμα, όχι μόνο για τους κομμουνιστές και τους φίλους του ΚΚΕ, αλλά συνολικά για τους εργαζόμενους.
Γιατί η επίθεση που εξελίσσεται δείχνει το πραγματικό πρόσωπο των συνασπισμένων δυνάμεων του αντικομμουνισμού, το ταξικό μίσος που έχουν κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και πλουτοκράτες όπως το συγκρότημα Λαμπράκη, αλλά και διάφοροι παράξενοι αριστερίζοντες κατά του ΚΚΕ και της πολιτικής του.  
Οι αντίπαλοι του ΚΚΕ και των εργαζομένων εκτιμούν ότι βρήκαν ευκαιρία να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, να υπονομεύσουν τη δοκιμασμένη στο χρόνο ανιδιοτέλεια, την κομμουνιστική ηθική του, να το πιέσουν και να το δυσκολέψουν οικονομικά.

Αυτό αντιστοιχεί στα συμφέροντα που υπηρετούν. Επιδιώκουν να χτυπήσουν το ΚΚΕ για να χτυπάνε από καλύτερες θέσεις τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.
Αυτό ακριβώς κάνουν με τους εμπαθείς αλαλαγμούς προσπαθώντας με τη σκόνη που σηκώνουν να σκεπάσουν την αλήθεια, να βιάσουν την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα ότι η άσχημη οικονομική κατάσταση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «902» που τροφοδοτήθηκε και από την καπιταλιστική κρίση δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.
Επομένως, έπρεπε να βρεθεί λύση για να μπορέσει το Κόμμα μας και ο σταθμός να ανταποκριθούν σε ορισμένες υποχρεώσεις. Υποχρεώσεις που αφορούν τους εργαζόμενους στο σταθμό και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτή την απλή αλήθεια βιάζει ο αντικομμουνιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλέει με τα πιο άνομα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, τονίζοντας και με αυτό το παράδειγμα ακριβώς αυτό που έχουμε επισημάνει από καιρό πριν. Ότι το κόμμα αυτό, ανεξάρτητα από τις φιοριτούρες, είναι πιστό σκυλί του συστήματος και έχει μίσος στους κομμουνιστές και στις κομμουνίστριες, στους φίλους του Κόμματος που στηρίζουν τόσα χρόνια αποφασιστικά τον «902».
Αυτό αποδεικνύει η στάση τους και οι βρομιές που εκτοξεύουν υποταγμένα στελέχη του οπορτουνισμού και η εφημερίδα «Αυγή» κατά του ΚΚΕ.  
Εμείς που δουλέψαμε στον «902» με αφοσίωση και συνέπεια και συνειδητοποιούμε ουσιαστικά ότι μέσα σ' αυτές τις οικονομικές δυσκολίες πρέπει να βρεθεί λύση που δεν θα βάζει το ΚΚΕ σε κίνδυνο, ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ.
Δεν τους επιτρέπουμε να μας πιάνουν στο στόμα τους και θα υπερασπιστούμε το Κόμμα μας, το ΚΚΕ με όλες μας τις δυνάμεις.
Οι σχέσεις μας με το κόμμα της εργατικής τάξης είναι σχέσεις ζωής και δεν θα αφήσουμε κανέναν διαχειριστή του εκμεταλλευτικού συστήματος να τις λερώσει. 
Σαν υστερόγραφο:
Πολλοί από μας τους εργαζόμενους δουλέψαμε σε αρκετές δουλειές σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις και έχουμε πείρα από εκμετάλλευση. Έχουμε πείρα από την αταλάντευτη στήριξη του ΚΚΕ, αλλά και από την απουσία των δυνάμεων της υποταγής στο κεφάλαιο και την ΕΕ που κάνουν τώρα τα λιοντάρια… για να χτυπήσουν το ΚΚΕ.

Άρθρο με ειδικό βάρος και διαφορετικό για τον 902 και το ΚΚΕ!

Άρθρο με ειδικό βάρος και διαφορετικό για τον 902 και το ΚΚΕ!

Ο Γιώργος Ιωαννίδης είναι ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο του Χρ. Κορτζίδη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ!



Όταν η υποκρισία δεν κρύβεται και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...
του Γιώργου Ιωαννίδη, δημοτικού σύμβουλου Ελληνικού - Αργυρούπολης

(Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Επικοινωνία» Αργυρούπολης)

Χρειάστηκε μόνο λίγες ώρες να κυκλοφορήσει η είδηση, για την πώληση του «902», ώστε να κάνει το γύρω στα ΜΜΕ, τα διάφορα «αριστερά» blogs και οι επί παντός δημοσιολογούντες, να βγουν από την τρύπα τους και να κανιβαλίσουν.

Τα κροκοδείλια δάκρυα σε συνδυασμό με την ιερή αγανάκτηση, των πάσης λογής αριστερών, φέρνει γέλια.

Η υποκρισία και η ψευτιά κάνουν πάρτυ.

Αλήθεια σε ποιο αριθμό του τηλεκοντρόλ τους, έχουν αποθηκευμένο τον «902»;

Πόσες συζητήσεις με πολιτικά, εργατικά, διεθνή κ.ά. θέματα, έχουν παρακολουθήσει τα τελευταία πέντε χρόνια από τον «902»;

Παρακολούθησαν έστω και μια φορά ειδήσεις από τον «902» , έτσι από περιέργεια;

Φυσικά και δεν τους απασχολούσε μέχρι πρόσφατα ο «902», μέχρι τώρα ο «902» ήταν ένα απαρχαιωμένο κανάλι, Σταλινικού τύπου, μέχρι τώρα κάτι... «κολλημένοι» τύποι, φλυαρούσαν μπροστά στην οθόνη, αναλύοντας ιστορικά, ιδεολογικά ζητήματα, την οργάνωση της εργατικής τάξης, το δυνάμωμα της ταξικής πάλης και κάτι τέτοια αδιάφορα θέματα.

Αντί να προβάλλουν το όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, την σύγκληση με την Ευρώπη, το σύγχρονο ευρωπαϊκό κεκτημένο, τα έργα και ημέρες του «αριστερού» συνδικαλισμού, με στελέχη που συμμετέχουν στις διοικήσεις ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων, με τους κατά καιρούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές, πως υπογράφονται οι συμβάσεις με μειωμένους μισθούς, πως κλείνουν τα μάτια μπροστά στα αφεντικά.

Μιλούν για εκποίηση ενός αριστερού καναλιού στα συμφέροντα των καναλαρχών. Ποιοι; Οι συνομιλητές του μεγάλου κεφαλαίου, οι υπερασπιστές της υγειούς επιχειρηματικότητας, των καλών καπιταλιστών;

Επανέρχονται όπως και παλαιότερα και παραθέτουν πλήθος ερωτηματικών με μόνο στόχο να κατασυκοφαντήσουν το ΚΚΕ.

Δεν κρύβεται πλέον η επιθυμία τους, να παραχωρηθεί ο «902» στον συριζα, τον εκφραστή της αριστεράς, να αποκτήσουν ένα τηλεοπτικό μέσο για να πραγματωθεί το όνειρο της κυβέρνησης της αριστεράς...

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...

Tον κομμουνιστή να τον φοβάσαι…

Tον κομμουνιστή να τον φοβάσαι…



Tον κομμουνιστή να τον φοβάσαι…
-όταν κόβει το χέρι ή το πόδι του για να ξεφύγει απ την παγίδα
-όταν ο κόμπος του πνίγει το λαιμό και σφίγγεται να μη δακρύσει για κάτι πολύτιμο πούχασε
-όταν κοιτάει με ανείπωτη σιχασιά τη σαύρα που οι αστοί την φούσκωσαν και την έκαναν να φαντάζεται πως είναι κροκόδειλος (για σκέψου τα γκάλοπ να σου δίνουν 30% κι η αυγούλα να βολοδέρνει στα 5000 φύλλα όπως πάντα, ή στα σωματεία όπου συνεργάζεσαι με τους πάντες κόντρα στο ΠΑΜΕ να παίρνεις συνήθως τα ίδια πχ οικοδόμοι Ηρακλείου φέτος τον Ιούλη)
-όταν τον βλέπεις πεσμένο στη μάχη κι έχεις την σκατομικροψυχία να του επιτίθεσαι.. (κι ας κλαίγεσαι πως τον θέλεις για σύμμαχο)
Θα βρει κουράγιο να σηκωθεί, να κρυφτεί να γλύψει τις πληγές κι εκεί που δεν το περιμένεις να επιτεθεί με ατσαλένιο πείσμα και παλεύοντας, να μακελέψει τα νοικοκυρεμένα μικροαστικά σου όνειρα και να τα κάνει ματωμένους εφιάλτες…
Μα θα μου πεις κι εγώ κομμουνιστής ήμουνα!
Σκατά ήσουνα!
Μια σαύρα που βάφτηκε με κόκκινη μπογιά, που με τον καιρό έγινε ροζ και που πάει για το φυσικό πράσινο της δαμανάκη… πούχεις το θράσος να βγάζεις γλώσσα στους αητούς
θλιβερέ καρτερέ…

dhmhtrhs - Σχόλιο σε ανάρτηση του Redfly Planet ΕΔΩ.

ΠΙΝΑΚΑΣ MORGAN STANLEY / BUSINESS INSIDER. «Κάθε χώρα στην Ευρώπη θα πρέπει να χαίρεται που δεν είναι η Ελλάδα»

ΠΙΝΑΚΑΣ MORGAN STANLEY / BUSINESS INSIDER. «Κάθε χώρα στην Ευρώπη θα πρέπει να χαίρεται που δεν είναι η Ελλάδα»


Οι αριθμοί και οι πίνακες αποδομούν τελείως τα παραμύθια GrexitGrecoverySuccess Story και όλες αυτές τις παραπλανητικές μπούρδες των κυβερνόντων.







Every Country In Europe Should Be Glad It's Not Greece

MARKETS

Sam Ro Aug. 8, 2013


No country in the euro zone was safe from the global financial crisis and the ongoing euro crisis.

But some countries have fared better than others.

Andrew Sheets, Morgan Stanley's top European credit strategist, included the chart below in a presentation he gave on Wednesday. It shows the GDP levels of eight major economies in Europe, indexed to 2008.







Κάθε χώρα στην Ευρώπη θα πρέπει να χαίρεται που δεν είναι η Ελλάδα

ΑΓΟΡΕΣ

Tου Sam Ro,  8 Αυγούστου, 2013


Καμία χώρα στη ζώνη του ευρώ δεν ήταν ασφαλής από την παγκόσμια οικονομική κρίση και τη συνεχιζόμενη κρίση του ευρώ.

Ωστόσο, ορισμένες χώρες τα πήγαν καλύτερα από άλλες.
Ο Andrew Sheetsκορυφαίος Ευρωπαίος στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley, συμπεριέλαβε και τον παραπάνω πίνακα σε μια παρουσίαση που έκανε την ΤετάρτηΔείχνει τα επίπεδα του ΑΕΠοκτώ μεγάλων οικονομιών της Ευρώπης, όπως αναπροσαρμόστηκαν από το2008.


Όπως μπορείτε να δείτε, η Γερμανία έχει επιστρέψει στα προ της κρίσης επίπεδα. Η Γαλλία και τοΗνωμένο Βασίλειο δεν έχουν επίσης πολλούς λόγους για να διαμαρτύρονται.
Αλλά μεταξύ των χρεωμένων PIGS (π.χ. Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία) της νότιας Ευρώπης, το τρέχων ΑΕΠ της Ελλάδας έχει κολλήσει σε αυτό της αρχαίας Ελλάδας.
Ενώ οι άλλες οικονομίες της ευρωζώνης είναι ευτυχείς που δεν είναι Ελλάδαείναι επίσης δεμένες με την βυθισμένη στην ύφεση χώρα,  μέσω του κοινού νομίσματος.


Μετάφραση: LEFTeria-news



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


EL PAIS. Σλόγκαν και "εύρημα για συγγραφέα" το success story και το Grecovery!



BLOOMBERG «Καμία άλλη χώρα δεν έχει γνωρίσει τέτοια καταστροφή σε καιρό ειρήνης. Οι Έλληνες οι πιο ευέλικτοι εργαζόμενοι της Ευρώπης»



GUARDIAN. Η κουβέντα για την ανάπτυξη γίνεται αποκλειστικά για να δικαιολογηθεί η λιτότητα



Ο διεθνής τύπος βλέπει ως φούσκα ευφορίας το ελληνικό «success story»



Bρετανός οικονομολόγος VS Στουρνάρα."Τι φέρνει το 2013 στην Ελλάδα; Ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι η οικονομία της εξακολουθεί να επιδεινώνεται".




The Globe and MailΣτουρνάρας«Θα είναι αδύναμη ανάπτυξη και η ανεργία, θα αυξηθεί λίγο περισσότερο πριν να πέσει»





ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΝΤ.Η τελευταία Έκθεση, Πίνακες, Αξιολογήσεις, τι έχει δρομολογηθεί για τα επόμενα χρόνια 



LIBERATION.Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη για ΕΡΤ, ενώ δεν μπορεί να πείσει ούτε έναν επενδυτή!




WSJ/BLOOMBERG “Η Ελλάδα, η γενέτειρα του σύγχρονου πολιτισμού, τώρα μια αναδυόμενη αγορά” 



ΕΓΓΡΑΦΟ & δημοσίευμα TELEGRAPH. Η Ελλάδα υποβαθμίστηκε απο Mega Fund σε «αναδυόμενη αγορά» από αναπτυγμένη.




IBTimes Η Ελλάδα θα χάσει 195.000 θέσεις εργασίας ιδιωτικού τομέα, καθώς τα αυστηρά νεα μέτρα της κυβέρνησης θα προκαλέσουν κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων.


IBTimes «Άπιαστο το Greekovery». Το φιάσκο με Gazprom & ΕΡΤ και ο διορισμός του Άδωνι Γεωργιάδη που «προκάλεσε τεράστια θλίψη».


IRISH TIMES. Ο Σαμαράς προσέβαλε τους Έλληνες & με την εκπληκτική του αλαζονεία έστρεψε την διεθνή κοινή γνώμη εναντίον του.


LIBERATION.Ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την πλήρη ευθύνη για ΕΡΤ, ενώ δεν μπορεί να πείσει ούτε έναν επενδυτή!


TELEGRAPH Το χρέος στην Ελλάδα κινείται εκτός ελέγχου και η παγίδα του ευρώ.





SPIEGEL Η Ελλάδα αλήθεια χρειάζεται τώρα κούρεμα χρέους. Δώστε της μια δίκαιη ευκαιρία, οχι αποτυχημένες πολιτικές.




ΑΡΧΕΙΟ. BILD.Δεκέμβριος 2012.Η Μέρκελ προαναγγέλλει κούρεμα. Και οι Στουρνάρας - Ντάισελμπλουμ τώρα ακολουθούν



Γερμανοι οικονομολογοι ζητουν διαγραφη του ελληνικου χρεους,οπως της μεταπολεμικης γερμανιας


  
Spiegel ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ Γερμανός καθηγητής τα λέει έξω από τα δόντια για το ελληνικό χρεός ,ο δημοσιογράφος δεν πιστεύει στα αυτιά του.



Deutsche Welle.Χωρίς την διαγραφή χρέους δεν θα υπήρχε «οικονομικό θαύμα», στην Γερμανία









No country in the euro zone was safe from the global financial crisis and the ongoing euro crisis.

But some countries have fared better than others.

Andrew Sheets, Morgan Stanley's top European credit strategist, included the chart below in a presentation he gave on Wednesday. It shows the GDP levels of eight major economies in Europe, indexed to 2008.

As you can see, Germany is all the way back to pre-crisis levels and then some.  France and the UK don't have much to complain about either.

But among the debt-laden PIGS (i.e. Portugal, Italy, Greece, and Spain) of southern Europe, Greece's current GDP is stuck in ancient Greece.

While other eurozone economies are glad they're not Greece, they're still tied to the depressed country through a shared currency.

Αναρτήθηκε από 
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Σχοινοβατεί ανάμεσα σε κρίση και αναιμική ανάκαμψη
Αναθεωρημένες προς τα κάτω οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ για την εξέλιξη του ΑΕΠ, μπαράζ νέων μέτρων στα κράτη - μέλη
Η κατάσταση της οικονομίας δεν είναι ίδια σε όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωζώνης, επαληθεύοντας την ανισομετρία στον καπιταλισμό
Τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη φέτος και του χρόνου μειώνει για ακόμα μια φορά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), επικαλούμενη την αδύναμη εγχώρια και εξωτερική ζήτηση. Στις τριμηνιαίες προβλέψεις της, η ΕΚΤ εκτιμά πως η οικονομική δραστηριότητα στη ζώνη του ευρώ θα συρρικνωθεί κατά 0,6% το 2013 έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για -0,4%.
Η αναθεώρηση προς τα κάτω οφείλεται, σύμφωνα με τους αναλυτές της Τράπεζας, στην αδύναμη εγχώρια και εξωτερική ζήτηση το α' τρίμηνο του 2013, ενώ υπογραμμίζονται επίσης τα «απογοητευτικά στοιχεία» από τις βασικές αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Κίνα και η Βραζιλία, γεγονός που υποδεικνύει μικρότερη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη του εμπορικού ισοζυγίου βραχυπρόθεσμα. Για το 2014, η ΕΚΤ τοποθετεί την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στο 0,9% έναντι των αρχικών προβλέψεων για ανάπτυξη 1%.
Σε αντίθεση με τη γενική εικόνα, οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν τον Ιούνη, με αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα να διευρυνθεί στα 16,9 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,6% έναντι του Μάη, όταν είχε σημειωθεί πτώση 2%. Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 0,8%. Το 2012, το 69% των γερμανικών εξαγωγών απορροφήθηκε από τις ευρωπαϊκές χώρες και το 12% από τις ΗΠΑ. Το εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 16,9 από 13,6 δισ. ευρώ το Μάη. Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ανήλθε στα 17,3 από 11,2 δισ. ευρώ.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το ΔΝΤ αναφέρθηκε χτες δημόσια στις διαφωνίες του με την κυβέρνηση της Ισλανδίας, όσον αφορά στην οικονομική και τη δημοσιονομική της πολιτική, και δημοσίευσε τις προβλέψεις της για την πορεία της οικονομίας της. Η Ισλανδία προβλήθηκε σαν πρότυπο διαχείρισης της κρίσης από τις δυνάμεις εκείνες που προκρίνουν τα επεκτατικά, έναντι των περιοριστικών μέτρων, κρύβοντας ότι και τα δύο πλήττουν εξίσου το λαό.
Το ΔΝΤ πιστεύει πως η αργή αναπτυξιακή πορεία της χώρας και η προσπάθειά της να μειώσει το χρέος των νοικοκυριών θα αυξήσουν την πίεση στα δημοσιονομικά της μεγέθη. Στην ετήσια έκθεσή του για την οικονομία της Ισλανδίας, το Ταμείο προβλέπει ανάπτυξη 2,1% για το 2014 και 1,8 για το 2013. Το ΔΝΤ επιδεικνύει επίσης σκεπτικισμό απέναντι στο οικονομικό πρόγραμμα της ισλανδικής κυβέρνησης, το οποίο στοχεύει στη μείωση του χρέους των νοικοκυριών που σχετίζεται με στεγαστικά δάνεια και το οποίο απειλεί τη σταθερότητα της οικονομίας.
Σύμφωνα με το Ταμείο, τα μέτρα αυτά υπάρχει κίνδυνος να διευρύνουν το δημοσιονομικό έλλειμμα, χωρίς παράλληλα να τονώσουν την οικονομία. Εκτιμά ακόμα πως το έλλειμμα θα κινηθεί στο 2,7% του ΑΕΠ το 2013 και θα υποχωρήσει στο 1,8% το 2014. Συστήνει, τέλος,«να μειωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις, να υπάρξει επαρκής εστίαση στις δημόσιες επιχορηγήσεις και να αυξηθούν οι βασικές τιμές του ΦΠΑ, ενώ συνάμα θα πρέπει να επιδοτούνται οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
Ζόρια και μέτρα σε Ιρλανδία - Ισπανία
Μια ακόμα χώρα σε κρίση, η Ιρλανδία, έχει την τιμητική της, αυτή τη φορά στο«Ρόιτερς». Το πρακτορείο επισημαίνει σε άρθρο του ότι η Ιρλανδία δεν τα πάει και τόσο καλά, παρά το γεγονός ότι συχνά περιγράφεται ως «πρότυπο» για τη διαχείριση της κρίσης. Το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε 0,6% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, μετά από δύο χρόνια αδύναμης αύξησης. Με την κακή απόδοση των εξαγωγών, το ΑΕΠ της Ιρλανδίας φαίνεται ότι θα αυξηθεί λιγότερο από ό,τι έχει προβλέψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για 1,1% το 2013, παρατείνοντας ουσιαστικά τα δύο χρόνια στασιμότητας.
Στην Ισπανία, τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος, καθώς το ΔΝΤ προτείνει και η κυβέρνηση συζητά τη μείωση κατά 10% των μισθών στη χώρα, για να τονωθεί τάχα η απασχόληση. Η πρόταση μπήκε στο τραπέζι κατά την ετήσια αξιολόγηση της ισπανικής οικονομίας από το Ταμείο. Σύμφωνα με τα συνδικάτα, από το 2010 οι πραγματικοί μισθοί στη χώρα έχουν μειωθεί κατά 6,3%.
ΔΝΤ και Κομισιόν συμφωνούν για την περαιτέρω συρρίκνωση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους στην Ισπανία, αφού ο επίτροπος Ολι Ρεν εξέφρασε τη στήριξή του στις προτάσεις του Ταμείου σε σχόλιο που ανάρτησε στο προσωπικό του blog, προτρέποντας την Ισπανία να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Λετονίας.
Τέλος, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της χώρας, η Ουγγαρία αποπλήρωσε το σύνολο του δανείου που της είχε χορηγήσει το 2009 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Βουδαπέστη έλαβε δάνειο ύψους περίπου 1,45 δισ. ευρώ το 2009, ως δεύτερη δόση, στο πλαίσιο μιας βοήθειας 11,7 δισ. ευρώ που χορηγήθηκε από το ΔΝΤ στην Ουγγαρία το 2008, για να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία στη χώρα.


TOP READ