7 Σεπ 2020

Όχι στις μάσκες – Ναι στον Άδωνι


Tι είναι το πρώτο πράγμα που σας ήρθε στο μυαλό χθες το απόγευμα, βλέποντας τον αλαλάζοντα θίασο του Συντάγματος – αλλά και άλλων πλατειών σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας – να χορεύει τελετουργικά πάνω στις μάσκες με το τσιπάκι του σατανά; Μα φυσικά οι διαδηλωτές κατά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ανεμογεννητριών και γενικά οι εχθροί της ανάπτυξης και της προκοπής στον τόπο. Αν όχι, είναι επειδή δε διαβάζετε τις αναρτήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, που διείδε με οξυδέρκεια πλήθη αντιϊμπεριαλιστών και αντικαπιταλιστών σε όσους έχουν βαλθεί να “προστατεύσουν τα παιδιά τους” από τον επικίνδυνο εχθρό που λέγεται μάσκα.
Ο υπουργός φυσικά δεν είναι “γραφικός”, αλλά για άλλη μια φορά συνειδητά και με συγκεκριμένη στόχευση και απεύθυνση αναπαράγει τη θεωρία των δύο άκρων σε έκδοση πανδημίας, εξισώνοντας όσους βλέπουν το 5G ως υπαίτιο του κορονοϊού (ακυρώνοντας και κάθε τυχόν σοβαρή συζήτηση για το θέμα στο άμεσο μέλλον) με εκείνους που αντιδρούν στις ανεμογεννήτριες και τα περιβαλλοντοκτόνα σχέδια των “επενδυτών”. Είναι βέβαια παλαιότερο φαινόμενο να τσουβαλιάζονται όσοι αντιδρούν στο σύστημα και τις επικίνδυνες εκφάνσεις τους με τους κάθε λογής συνωμοσιολόγους, όχι αποκλειστικά, αλλά συχνότατα ακροδεξιάς κοπής. Ο Άδωνις Γεωργιάδης απλά το εκφράζει με το γνωστό “γλαφυρό” του ύφος, καλλιεργώντας αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά (γιατί ποιοι άλλοι, πλην των κομμουνιστών αντιτίθενται στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ), αντιστρέφοντας συνειδητά την πραγματικότητα: Μπορεί οι όμιλοι ψεκασμένων να μην ανήκουν όλοι στο ίδιο ιδεολογικό φάσμα, οι πιθανότητες όμως να βρίσκονταν στο χθεσινό εσμό των ψεκασμένων ακόμα και προσωπικοί του ψηφοφόροι είναι αστρονομικά μεγαλύτερες από το να είχαν παρουσία, καθαρά ατομική έστω, άνθρωποι που κατά τα άλλα διαδηλώνουν ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και την καταπάτηση του περιβάλλοντος.

Αδειάζοντας το πακέτο της υποκρισίας


Δε χρειαζόταν κληρονομικό χάρισμα για να προφητεύσει κανείς την εξέλιξη μετά το σάλο που προκλήθηκε χθες από την προβολή αποσπάσματος στο live streaming του Big Brother, όπου παίκτης εξέμεσε έναν ακραίο σεξιστικό βόρβορο βγαλμένο από textbook κουλτούρας του βιασμού. Ο “άτεγκτος” Μεγάλος Αδερφός, κάλεσε στο δωμάτιο επικοινωνίας τον πολλά βαρύ με τα γεμάτα πακέτα, για να τον επιπλήξει σε αυστηρό ύφος, να του δώσει μάθημα υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας και “να τον ρωτήσει ευθέως” αν έχει ασκήσει ποτέ βία σε γυναίκα. Ο παίκτης αρκέστηκε στο να ψελλίσει κάτι μισόλογα ότι “έφτασε σε αυτό το σημείο χωρίς να το θέλει”(;!), ότι “νιώθει ντροπή” και είναι από καλή οικογένεια, χωρίς ωστόσο να μπει στον κόπο να ζητήσει έστω και μια τυπική συγγνώμη. Ακολούθησε ο πέλεκυς της τηλεοπτικής δικαιοσύνης με την ανακοίνωση της άμεσης αποχώρησης του παίκτη από το σπίτι του Big Brother.
Kαι κάπως έτσι, όλοι νιώθουν νικητές.
Το αγρυπνούν πλήθος των σόσιαλ μίντια, που πανηγυρίζει άλλη μια “νίκη”, από αυτές που αρέσκεται να φαντασιώνεται καθ’εκάστη, πότε ενάντια στην κυβέρνηση, πότε ενάντια στην αστική δικαιοσύνη και εν προκειμένω ενάντια στο αγαπημένο κανάλι του Φαλήρου.
Η κυβέρνηση, που βρήκε ευκαιρία να δρέψει δάφνες προοδευτισμού, βγάζοντας τον εκπρόσωπό της Στέλιο Πέτσα “να καθαρίζει” την παρτίδα δηλώνοντας πως “επικοινώνησε με τον τηλεοπτικό σταθμό” αλλά και “ζήτησε διερεύνηση από το ΕΣΡ”. Όλα αυτά γνωρίζοντας ασφαλώς ότι χάρη σε ένα πολύ βολικό κενό νόμου, ο ΣΚΑΪ δεν υπήρχε περίπτωση να υποστεί το οτιδήποτε, αφού το επίμαχο απόσπασμα προβλήθηκε μόνο στη ζωντανή μετάδοση από το διαδίκτυο και όχι στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής. Τη δόξα του Πέτσα ζήλεψε κι ο Σύριζα, που επισήμως αρκέστηκε σε ανακοινώσεις καταδίκης, ανεπίσημα ωστόσο έδωσε ένα αντίστοιχα ποιοτικό σόου μέσω του διευθυντή της Αυγής, Αντρέα Πετρόπουλου, που με θεατρικό τρόπο αποχώρησε από το στούντιο της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ όπου μόλις είχε καταφτάσει, για να τον διαδεχτεί λίγο αργότερα η Έφη Αχτσιόγλου στο πάνελ.
Ο μεγάλος νικητής είναι φυσικά το ίδιο το κανάλι, που βλέπει το σχέδιο “στρατολόγησης” των παικτών του να φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή ντόρο, ατελείωτη τσάμπα διαφήμιση -τι κι αν χάθηκαν προσωρινά τουλάχιστον μερικοί ήσσονες χορηγοί – και ενίσχυση της τηλεθέασής του. Παράλληλα, προβάλλει και ένα “woke” προφίλ, όπως ακριβώς επιδίωκε από την πρώτη στιγμή που έβαλε επίτηδες στο ίδιο σπίτι χαρακτήρες επιλεγμένους να φτιάξουν ένα τεχνητό δίπολο. Εκτός κι αν περίμεναν οι υπεύθυνοι της παραγωγής ότι ο υποψήφιος που οι ίδιοι διατυμπάνιζαν ότι “δεν κάνει χωριό με γκέι”, προαναγγέλοντας “λονδρέζικες μπαλωθιές”, θα έδινε μες στο σπίτι διαλέξεις σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Κι αν όλα αυτά έγιναν τις πρώτες μόλις μέρες της επανόδου του Μεγάλου Αδελφού στη μικρή οθόνη, το απόθεμα σεξισμού, ρατσισμού, καγκουριάς και εθνικισμού είναι ακόμα και μετά την αποχώρηση του κατά αρρωστημένη φαντασία βιαστή είναι ακόμα πλούσιο για να συντηρήσει το επίπεδο τρασίλας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Εξάλλου μπορεί να υπάρχει κόκκινη γραμμή σε θέματα βιασμού, αλλά η ομοφοβία, τα παραληρήματα για τον Κατσίφα και τους “λαθροεισβολείς”, τα αστειάκια με το μαγιό και τα στήθη ευτραφούς παίκτριας και άλλα πολλά είναι απόλυτα ανεκτά.
Αν μέσα σε όλα αυτά υπάρχει κάτι σχεδόν εξίσου ανησυχητικό πάντως, είναι το γεγονός πως η όλη ιστορία με το “άδειασμα του πακέτου” ξεκίνησε επειδή κάποιοι συμπολίτες το καλύτερο που είχαν να κάνουν την Κυριακή το χάραμα ήταν να παρακολουθούν ζωντανά από το διαδίκτυο τις στιχομυθίες των Τιτάνων της διανόησης στο ΒΒ.

Οπαδός του Τραμπ έπεσε με αυτοκίνητο σε διαδηλωτές ενάντια στη δολοφονία του Daniel Prude από αστυνομικούς


Επαναλαμβάνεται για μια ακόμα φορά το σκηνικό έντασης μεταξύ διαδηλωτών του Black Lives Matter και οπαδών του Τραμπ, καθώς την Πέμπτη το βράδυ οπαδός του Αμερικανού προέδρου έπεσε με το αυτοκίνητό του σε πλήθος διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν ενάντια στο νέο περιστατικό αστυνομικής βίας που αποκαλύφθηκε σε βάρος του Αφροαμερικανού Daniel Prude.
Το αυτοκίνητο χτύπησε πεζούς και ποδηλάτες, τρομοκρατώντας το πλήθος, χωρίς ωστόσο ευτυχώς να προκαλέσει θύματα ή σοβαρούς τραυματισμούς. Παρόλα αυτά και παρά την έντονη βροχόπτωση που επικρατούσε εκείνη την ώρα, η διαδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο “καμικάζι” οδηγός φαίνεται πως προήλθε από τις τάξεις αντιδιαδηλωτών υποστηρικτών του Τραμπ, που, φορώντας μπλουζάκια και αξεσουάρ “Make America Great Again” ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με ομάδες διαδηλωτών που φώναζαν το όνομα του Prude και άλλων θυμάτων αναίτιων δολοφονιών από τις αστυνομικές αρχές.
Οι νέες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις τροφοδοτούνται από την αποκάλυψη του υλικού των καμερών σώματος που φορούσαν οι αστυνομικοί στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης κατά τη σύλληψη του Daniel Prude τον περασμένο Μάρτη. Ο άντρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Η αστυνομία ήρθε μετά από κλήση του αδερφού του, που ανησυχούσε για τον αυτοκτονικό ιδεασμό που παρουσίαζε ο Prude, που κείτονταν γυμνός και αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Οι αστυνομικοί, αντί να τον βοηθήσουν, τον έδεσαν με χειροπέδες και του πέρασαν κουκούλα, κρατώντας τον στο έδαφος ώσπου έχασε τις αισθήσεις του, ξεψυχώντας τελικά μια βδομάδα αργότερα στο νοσοκομείο. Η οικογένειά του ζητά οι υπεύθυνοι αστυνομικοί να απολυθούν και να διωχθούν για ανθρωποκτονία.

Θέσεις του ΚΚΕ για τα ΒΑΕ στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων


Πηγή: Eurokinissi

Η Ζωή και η Υγεία όλων των εργαζομένων αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Η βελτίωση της Υγιεινής & Ασφάλειας στους χώρους εργασίας του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (στρατιωτικές εγκαταστάσεις – Μονάδες/Υπηρεσίες/Καταστήματα, στρατιωτικά νοσοκομεία, ναύσταθμοι, πλοία κλπ) προϋποθέτει βελτίωση των συνθηκών εργασίας, επικαιροποίηση και πιστή εφαρμογή μέτρων προστασίας, εκμηδένιση του επαγγελματικού κινδύνου και εξάλειψη των ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.
Τα παραπάνω σκοντάφτουν στην «ανάγκη» του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων να αντιμετωπίζουν τόσο τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα όσο και το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ως αναλώσιμα εξαρτήματα παραγωγικής διαδικασίας. Στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και της μείωσης του κόστους, θυσιάζονται η υγεία, η ασφάλεια και πολλές φορές η ίδια η ζωή των εργαζομένων.
Με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των κομμάτων που διαχρονικά συγκυβέρνησαν, η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών του ΝΑΤΟ στις δαπάνες για αχρείαστους πολεμικούς εξοπλισμούς, που ενσωματώθηκαν στο οπλοστάσιο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέρος των οποίων αχρηστεύθηκε από την αδράνεια και τη μη χρήση τους.
Ωστόσο, οι κυβερνήσεις αυτές έχουν αρνηθεί συστηματικά, λόγω κόστους, να εντάξουν το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), όπως αντιστοίχως συμβαίνει και με το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που απασχολείται σε ειδικότητες αντίστοιχες με αυτές που ήδη υπάγονται στον κανονισμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.).
Είναι εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων που διαιωνίζουν αυτή την κατάσταση σε βάρος του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων
Το ΚΚΕ παλεύει με καθημερινή και διαχρονική ενημέρωση και πληροφόρηση των εργαζομένων, στα σωματεία, αλλά και με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τόσο για άμεσα μέτρα όσο και για την προώθηση βαθύτερων κοινωνικοπολιτικών αλλαγών, ενάντια σ’ αυτή τη μορφή οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, που ο σιδερένιος νόμος του κέρδους σκορπά ακόμη και το θάνατο.
Στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ορισμένοι από το προσωπικό τους εργάζονται σε ειδικότητες αντίστοιχες ειδικοτήτων του ιδιωτικού τομέα που είναι ενταγμένες στον κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΚΒΑΕ), χωρίς οι ίδιοι να είναι ενταγμένοι, ενώ στα γραφεία Υγιεινής και Ασφάλειας των Μονάδων/Υπηρεσιών/Καταστημάτων δεν υπάρχει αιρετός εκπρόσωπος του στρατιωτικού προσωπικού, αναγκαία προϋπόθεση για την εφαρμογή και τον έλεγχο των θεσπιζόμενων μέτρων προστασίας, της νομοθεσίας Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία (ΥΑΕ) και του Κώδικα Νόμων για την Υγεία και την Ασφάλεια των Εργαζομένων (Κ.Ν.Υ.Α.Ε.).
Το ΚΚΕ καταθέτει το παρακάτω πλαίσιο:
  • Συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων (εκπροσώπων των στρατιωτικών συνδικαλιστικών ενώσεων) στα γραφεία Υγιεινής και Ασφάλειας των Μονάδων/Υπηρεσιών/Καταστημάτων.
  • Ένταξη στα Β.Α.Ε. όλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που απασχολείται σε ειδικότητες αντίστοιχες αυτών που υπάγονται στον κανονισμό των Β.Α.Ε. του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) και επέκτασή τους σε ειδικότητες που αφορούν αποκλειστικά και μόνο ειδικότητες του στρατιωτικού λειτουργήματος.
  • Ένταξη στα Β.Α.Ε. κι επιπλέον ειδικοτήτων του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, βάσει της επικινδυνότητας και των ανθυγιεινών συνθηκών παροχής εργασίας (βλ. άρματα μάχης, Μοίρες αεροσκαφών, τεχνική διεύθυνση Πολεμικών Ναυστάθμων, στρατιωτικά νοσοκομεία, ΚΙΧΝΕ, ΣΤΕΠ κλπ.).
  • Συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων (εκπροσώπων των στρατιωτικών συνδικαλιστικών ενώσεων) κάθε φορά που συγκροτείται Επιτροπή «Κρίσης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων».
  • Άμεση λήψη όλων των μέτρων της Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΥΑΕ) στους χώρους εργασίας ανάλογα με τον επαγγελματικό κίνδυνο.
  • Ανάπτυξη όλων των υποδομών και διαδικασιών που απαιτούνται για την πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου (εργατικά ατυχήματα, επαγγελματικές ασθένειες).
  • Χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας σε κάθε ένα εργαζόμενο, τακτικές ιατρικές εξετάσεις με έξοδα και μέριμνα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συστηματική παρακολούθηση της υγείας του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και ανάλογων ειδικών ετήσιων αδειών για όσους ενταχθούν στα Β.Α.Ε.
  • Δημιουργία κρατικού σώματος ιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφαλείας, στο πλαίσιο ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της προστασίας της Υγείας και Ασφάλειας.
  • Καμιά επιπλέον εισφορά στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Το επασφάλιστο θα πρέπει να βαραίνει αποκλειστικά το κράτος.
Η πάλη για τα Βαρέα Ανθυγιεινά Επικίνδυνα Επαγγέλματα είναι μέρος της πάλης για την πρόληψη και προστασία της υγείαςτου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για το λόγο αυτό αποκτούν ιδιαίτερη σημασία τα παραπάνω αιτήματα αιχμής, με τα οποία μπορούν να δώσουν τη μάχη ενάντια στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Το Big Brother είναι μεγαλύτερο σκουπίδι από όσο φαίνεται


Το Big Brother είχε πρωτοεμφανιστεί στις ελληνικές τηλεοράσεις πριν από μία εικοσαετία. Ο πατέρας των ριάλιτι στη χώρα μας- αφότου ήδη ακολούθησαν δεκάδες παρόμοια τηλεοπτικά προϊόντα με διάφορες παραλλαγές – επέστρεψε στις οθόνες μας χειρότερος από ποτέ. Η επιλογή του ΣΚΑΙ μάλιστα για επιστροφή στην τηλεόραση του “ειδικού” στα ριάλιτι, Ανδρέα Μικρούτσικου, μεταφράστηκε σαν σίγουρη συνταγή για δημιουργία εντάσεων και τσακωμών. Το κανάλι μάλιστα ήταν τόσο χαρούμενο για την έναρξη του παιχνιδιού, που έβαλε και αντίστροφη μέτρηση στις οθόνες μας τη μέρα της πρεμιέρας του.
Η επιλογή των παικτών είναι βασισμένη σε αφόρητα κλισέ, επικίνδυνες ακροδεξιές ακροβασίες και μία επιτηδευμένη ψευδεπίγραφη επίδειξη διαφορετικότητας, που συναγωνίζεται διαφήμιση της Beneton: Η Θεσσαλονικιά με το μεγάλο στήθος, που πάει με μικρότερους και δεν την γουστάρουν οι υπόλοιπες γυναίκες, ο κρητικός που είναι παραδοσιακός άντρας και δεν μπορεί τους γκέι, η κρητικιά που θέλει τον άντρα παλαιάς κοπής, η Ρουμάνα σεξοβόμβα με το αμφίβολο επάγγελμα, η όμορφη χωριατοπούλα που βοηθάει στις αγροτικές δουλειές τον μπαμπά και έχει ακλόνητη πίστη στην Θεό και την ορθοδοξία, ενώ έχει χτυπήσει τατουάζ στο χέρι “Αν δε γεννιόταν Ελληνίδα να μη γεννιόταν ποτέ”,  η “σκυλού” τραγουδίστρια με τον τσαμπουκαλίδικο χαρακτήρα που δεν σηκώνει πολλά πολλά (είναι παντελονάτη γκόμενα αυτή, όπως λέει η ίδια), η Αλβανίδα μετανάστρια με τα σπαστά ελληνικά, ο Έλληνας κάγκουρας με τα τατουάζ και τους κοιλιακούς, ένας ακροδεξιός πρώην αντιδήμαρχος που χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες εισβολείς και θέλει την Ελλάδα ξανά στους Έλληνες, ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές, δύο ομοφυλόφιλοι, ένας νεαρός Κύπριος που αποκάλυψε στην κάμερα ότι δεν έχει σεξουαλικές επαφές.
Σε όλα τα ριάλιτι υπήρχε ανέκαθεν το σκεπτικό των διαφορετικών χαρακτήρων ώστε να αποκτήσει “ενδιαφέρον” για τον τηλεθεατή η συμβίωση μεταξύ τους. Αυτή τη φορά όμως οι διαφορές δεν είναι αν σου αρέσει το ροκ ή τα λαϊκά ή αν προτιμάς τη μπριζόλα ξεροψημένη ή μέτρια, αλλά αντίθετα το κάστινγκ του παιχνιδιού έχει δομηθεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. Κάτι που επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο στην πρώτη εβδομάδα προβολής του παιχνιδιού, με μερικά απίστευτα περιστατικά που ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους φόβους για την κατεύθυνση που θα έχει το ριάλιτι.
Το πρώτο κιόλας βράδυ στο σπίτι ο ακροδεξιός αντιδήμαρχος μας ενημέρωσε ότι “η διαφορετικότητα η δικιά του είναι να είναι δίκαιος”, ενώ απευθυνόμενος προς έναν από τους δύο ομοφυλόφιλους του σπιτιού του είπε για ασήμαντη αφορμή ότι λέει μπαρούφες. Μάλιστα άνοιξε και τρεις εικόνες τις Παναγίας να κοσμούν το κομοδίνο του, ενώ είδαμε πλάνα να τις κρατά στα χέρια και τις κοιτά ευλαβικά προσευχόμενος. Στη συνέχεια ένας από τους συμμετέχοντες έβαλε τα κλάματα στο δωμάτιο επικοινωνίας (ένα δωμάτιο αποκομμένο από το υπόλοιποι σπίτι όπου οι συμμετέχοντες μιλάνε απευθείας με τον “μεγάλο αδερφό”) επειδή ανησυχούσε για τους γονείς του. Με κλαμένα μάτια παρακάλεσε να μην προβληθεί το συγκεκριμένο στιγμιότυπο στην τηλεόραση, προφανώς και δεν εισακούστηκε. Η Αλβανίδα μετανάστρια δε δέχεται να βλέπει τον άντρα να καθαρίζει την τουαλέτα, ενώ είδαμε ακόμα τη δικηγόρο από την Κρήτη να πιάνει κουβέντα με τον νεαρό γκέι διότι ήθελε να καταλάβει πως το αντιλήφθηκε ότι έχει αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, “γιατί δεν έχουνε πολλούς στην Κρήτη”, ενώ τον πληροφόρησε ότι θα ήθελε να τον γνωρίσει καλύτερα, γιατί μπορεί να είναι νέα σε ηλικία, αλλά έχει μυαλά του 1821. Εν συνεχεία στο κοινό δωμάτιο που κοιμούνται όλοι οι άντρες του σπιτιού, ενόχλησε το ροχαλητό του έτερου ομοφυλόφιλου, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι συμπαίκτες να προτείνουν, εν αγνοία του, να του ρίξουν ένα κέρμα στο στόμα (παραπέμποντας στο γνωστό καψώνι του στρατού με το jukebox).
O Κρητικός μας πληροφόρησε ότι δεν είναι ρατσιστής, γιατί έχει πάει και με Αλβανέζες, αν και λίγο αργότερα ομολόγησε ότι τις χοντρές δεν τις θωρεί γυναίκες. Λίγες ώρες αφότου γράφτηκαν αυτές οι γραμμές μάλιστα, προκλήθηκε σάλος και οργή από την απίστευτη ατάκα του συγκεκριμένου παίκτη από την Κρήτη, ο οποίος, σε συζήτηση του στο σπίτι, που διέρευσε από χρήστες στα social media, οι οποίοι παρακολουθούσαν μέσω του live streaming στο site του ΣΚΑΙ, είπε ότι “με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζω το πακέτο μου, αλλιώς έχει βιασμό”. Η ανατριχιαστική αυτή φράση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με πολλούς χρήστες να ζητούν από τον σταθμό να αποβάλλει τον παίκτη, ενώ άλλοι ζητούν την ακύρωση του παιχνιδιού. Λόγω της έκτασης, της σοβαρότητας και των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το θέμα, αναμένεται η απάντηση του σταθμού. Σημειωτέον στο αντίστοιχο παιχνίδι στην Ισπανία που προβλήθηκε το 2017 είχαμε πραγματικά περιστατικό βιασμού. Μέσα σε όλα αυτά, η έτερη ακροδεξιά μας ενημέρωσε ότι το τατουάζ στο χέρι της το έκανε προς τιμήν του Σολωμού Σολωμού, ενώ αν το έκανε σήμερα θα το αφιέρωνε στον Κωνσταντίνο Κατσίφα που τον έφαγαν οι Αλβανοί. Ακόμα μοιράστηκε μαζί με το κοινό ότι πρόκειται να παντρευτεί έναν άνδρα που έχει ήδη παιδί από τον πρώτο του γάμο και πριν πάρει την απόφαση αυτή συμβουλεύτηκε τον πνευματικό της. Στη συνέχεια ήταν η μοναδική μέχρι στιγμής στο σπίτι που αποφάσισε να κάνει μπάνιο χωρίς το μαγιό της.
Δύο από τους παίκτες μάλιστα είναι δίδυμα αδέρφια και μοιάζουν μεταξύ τους σα δύο σταγόνες νερό. Το ριάλιτι λοιπόν αποφάσισε τα δύο αδέρφια να εμφανίζονται εναλλάξ στο σπίτι ώστε να τρολάρουν τους υπόλοιπους. Το πρόβλημα είναι ότι το φλερτ που αναπτύχθηκε μεταξύ τους ενός και μίας παίκτριας συνεχίστηκε όσο στο σπίτι βρισκόταν ο δεύτερος αδερφός σε πλήρη άγνοια της κοπέλας. Δηλαδή φλέρταρε με δύο διαφορετικούς άντρες χωρίς να το γνωρίζει! Μάλιστα όταν αποκαλύφθηκε το μυστικό στην ζωντανή εκπομπή της Παρασκευής το σχόλιο του Ανδρέα Μικρούτσικου ήταν ότι είναι τυχερή διότι διάλεξε άντρα με ανταλλακτικά! Ακόμα επιβεβαιώνοντας το πολύ χαμηλό επίπεδο, μία συμμετέχουσα μας ενημέρωσε ότι δεν ροχαλίζει ποτέ, απλά καμιά φορά μπορεί κατά λάθος να κλάσει, ενώ την επόμενη πέταξε το πάνω μέρος του μαγιό της ώστε να το κάνουν καπέλο εξαιτίας του μεγάλου του μεγέθους κάποιοι άλλοι συμπαίκτες.
Κανείς δεν περίμενε οι φετινοί παίκτες του Big Brother να ανακαλύψουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, αλλά πλέον μιλάμε για ένα πρόγραμμα ιταμού επιπέδου με παίκτες που επιλέχτηκαν με αποκλειστικό σκοπό να δημιουργήσουν συγκεκριμένου είδους εντάσεις που αφορούν ευαίσθητα θέματα τα οποία ακουμπάνε την κοινωνία. Το κανάλι μάλιστα έχει επιλέξει πιθανόν για αυτό το λόγο να προμοτάρει το παιχνίδι σαν το “ριάλιτι της νέας εποχής”.
Ο ευτελισμός της ανθρώπινης ύπαρξης και η εμπορευματοποίηση του σεξουαλικού προσανατολισμού μέσα σε ένα φύλλο συκής προοδευτικότητας, την ώρα που προωθούνται από την πίσω πόρτα φασιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις δημιουργεί ένα επικίνδυνο κοκτέιλ και το φετινό Big Brother έχει βάλει ήδη γερή υποψηφιότητα να αποτελέσει το χειρότερο τηλεσκουπίδι του είδους που έχουμε δει ποτέ.

TOP READ