16 Μαΐ 2019

Φυλάκιση σε 80χρονο μέλος του ΚΚΕ για κινητοποιήσεις ενάντια στις εξορύξεις της Eldorado στις Σκουριές

Τελεσίδικη ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης στον 79χρονο Θόδωρο Καραβασιλικό, μέλος του ΚΚΕ, με την κατηγορία της “αντίστασης κατά της αρχής” στη διάρκεια κινητοποίησης κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις χρυσού της “Ελληνικός Χρυσός – Eldorado” τον Ιούλη του 2013.
Στην πραγματικότητα, ο 79χρονος σήμερα άνδρας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και αναίτιας σύλληψης από τα ΜΑΤ, στη διάρκεια της επέμβασής τους στο κατά του μπλόκου κατοίκων στο χωριό μεγάλη Παναγιά. Ο άνδρας ξυλοκοπήθηκε βίαια και με παρέμβαση της ΚΟ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου διαπιστώθηκαν τα τραύματά του στα μάτια και άλλα μέρη του σώματός του. Μάλιστα, σύμφωνα με γνωστή του που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, όταν το βρήκε στο αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου το πρόσωπό του ήταν γεμάτο αίματα και μελανιασμένο, ώστε όσοι τον είδα φοβήθηκαν για τη ζωή του.
Παρότι υποβλήθηκε μήνυση κατά των αστυνομικών, τίποτε δεν έχει προχωρήσει έκτοτε. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ανέφερε: «Δέκα παλικάρια στην ηλικία των εγγονών μου με κρατούσαν και με χτυπούσαν. Ποια αντίσταση να προβάλω; Έχω ακόμη το αιμάτωμα που μου άφησαν στο μάτι»
Παρόλαυτα, ο εισαγγελέας, δίνοντας πλήρη κάλυψη στην αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή, χαρακτήρισε “καθόλα νόμιμη” τη σύλληψη, την οποία «με απότομες και βίαιες κινήσεις» (!) επιχείρησε να αποφύγει το μέλος του ΚΚΕ.
Πρωτόδικα ο Καραβασιλικός είχε καταδικαστεί σε 12 μήνες με αναστολή, ενώ τώρα ο ποινή του μειώθηκε στα κατώτατα προβλεπόμενα για το αδίκημα όρια, γεγονός πάντως που δε μειώνει σε τίποτε το βαθιά ταξικό και άδικο χαρακτήρα της απόφασης, στην υπηρεσία τόσο των δυνάμεων καταστολής, όσο εμμέσως και της εταιρείας στη δραστηριότητα της οποίας διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Σκουριών.

Οι «σύμμαχοι»




Εμείς τους λέμε πως μπήκαν οι εχθροί και αυτοί γελάνε…

Η ευφορία που κατέλαβε την κυβέρνηση στη διαδικασία παράδοσης των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου στις πολυεθνικές των ιμπεριαλιστών, μαζί με την παραχώρηση ουκ έστιν αριθμό βάσεων στους Αμερικανούς (και στους Γάλλους στην Κύπρο)  δεν μπορεί να κρυφτεί. Όλοι οι κονδυλοφόροι του… έθνους βλέπουν απομόνωση της Τουρκίας και αρραγές μέτωπο εναντίον της από ΗΠΑ, ΕΕ ΝΑΤΟ και λοιπές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έτοιμες να πολεμήσουν για τα… δικαία της Ελλάδας!!!

Όχι, δεν είδαν επικίνδυνη εμπλοκή στην περικύκλωση της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας και παρεμπόδιση της ιμπεριαλιστικής Κίνας.

Και ήρθε η ώρα να θυμηθούμε την ιστορία. Τι έγινε στη Μικρασιατική εκστρατεία, είναι γνωστό. Εκστράτευσε ο στρατός με εντολή των αγγλογάλλων και στήριξη των Αμερικανών για να διασφαλίσουν τα πετρέλαια της Μοσούλης. Όταν όμως τα διασφάλισαν από τον Ατατούρκ, άφησαν την Ελλάδα να καταστραφεί! Το ΚΚΕ τα έλεγε και τότε αλλά αυτοί γελούσαν και έστηναν στρατοδικεία για «προδότες» που τα έλεγαν.

Και τώρα τι γίνεται; Τα ίδια!

Τάχα «ξέφυγε» από τον Βρετανό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, σερ Αλαν Ντάνκαν, η δήλωση για την κυπριακή ΑΟΖ, ότι  δεν πρέπει να διεξάγονται «διερευνητικές γεωτρήσεις» σε «οποιαδήποτε περιοχή στην οποία η κυριαρχία είναι υπό αμφισβήτηση»! Τι σημαίνει; κλείσιμο ματιού από τη Βρετανία και εμμέσως από όλους τους δυτικούς, στην Τουρκία και «επένδυση» σε περίπτωση μιας νέας «ευτυχούς κατάληξης» των έντονων παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων των δυτικών ιμπεριαλιστών με την Τουρκία «τύπου Ατατούρκ» στο «τι μου δίνεις - τι σου δίνω»

Το ίδιο με τον κ. Ντάνκαν κάνουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, έστω και με πιο συγκαλυμμένο τρόπο, αναγνωρίζοντας κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και προωθώντας σενάρια συνεκμετάλλευσης των κυπριακών υδρογονανθράκων, χωρίς απαραίτητα να υπάρξει διευθέτηση του Κυπριακού. Και αν η Ανατ. Μεσόγειος βρίσκεται πιο μακριά, ας κοιτάξουμε προς το Αιγαίο, όπου με την ανοχή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ η Τουρκία έχει κατοχυρώσει τις αμφισβητήσεις της και έχει «γκριζάρει» ολόκληρες περιοχές, την ίδια ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση παρουσιάζει τους συμμάχους της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ ως «εγγυητές» τάχα των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και προσπαθεί να υποβαθμίσει την επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Να θυμηθούμε και την αθώα «γεωγραφική» δήλωση του φιλοκυβερνητικού βουλευτή ότι το Καστελόριζο «δεν ανήκει στο Αιγαίο» και «η Τουρκία έχει μεγάλη ακτογραμμή»; Σαν το Καστελόριζο να είναι ένα νησί έξω από την Αλεξάνδρεια, χωρίς υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και χωρίς καμία συνέχεια από την Ελλάδα!

Τι να σημαίνουν άραγε όλα αυτά αν όχι προετοιμασία μιας καταστροφικής εξέλιξης με τη συνέργεια των «συμμάχων»;

Αλλά και σε αυτή την περίπτωση ο τουρκικός λαός θα κερδίσει τίποτα; Όχι βέβαια γιατί και πάλι οι ιμπεριαλιστές και οι πολυεθνικές τους θα είναι κερδισμένες.

Και οι δικοί μας κονδυλοφόροι εδώ προσπαθούν να μας παραπλανήσουν την ώρα που οι ιμπεριαλιστές βυσσοδομούν κατά των λαών.





Καταγγελία Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ



Η FRAPORT απαγόρευσε πολιτική περιοδεία του ΚΚΕ

fraportΗ Διεύθυνση της εταιρείας Fraport στην οποία έχει δοθεί και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαγόρευσε στις 16/5/2019 σε κλιμάκιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης την είσοδο στο Αεροδρόμιο για προγραμματισμένη ομιλία-συζήτηση στον πυροσβεστικό σταθμό του Αεροδρομίου.
Επικαλέστηκαν εντολή της κεντρικής διεύθυνσης της εταιρείας με τη φαιδρή δικαιολογία να μην αναμειχθεί η εταιρεία στον προεκλογικό αγώνα. Πρόκειται για μια βαθειά αντιδημοκρατική ενέργεια για την οποία είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέων ότι στο Αεροδρόμιο εργάζονται πάνω από 550 εργατοϋπάλληλοι στους οποίους απαγορεύεται να συζητήσουν με το ΚΚΕ και τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανική Εταιρεία απαγόρευσε τη συζήτηση σε Δημόσια Υπηρεσία που είναι το Πυροσβεστικό Σώμα. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι εργασιακοί  χώροι είναι εργασιακά γκέτο στους οποίους προσπαθούν να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου.
Η πολυεθνική Fraport στηρίζει από θέση αρχής τα αστικά κόμματα γιατί αυτά εξυπηρετούν τα συμφέροντά της. Το ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο συνεργάστηκε μια χαρά για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, τη ΝΔ και τους υπόλοιπους που συμφωνούν με την ίδια πολιτική. Την πολιτική του ΚΚΕ είναι που αντιστρατεύεται και επιχειρεί να βάλει εμπόδια στην επαφή μας και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Δε θα τους περάσει!

Καλούμε τους εργαζομένους, τα σωματεία τους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων και των συνδυασμών. Αυτοί που πανηγυρίζουν για την Fraport και την εκμετάλλευση του αεροδρομίου από αυτήν τι έχουν να πουν για όλα αυτά; Καλούμε τον λαό να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, τη Λαϊκή Συσπείρωση στους Δήμους και την Περιφέρεια.

Κέρκυρα 16/5/2019 – Γραφείο Τύπου Τομεακής  Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ μωρό μου με διακόσια… – Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς κατακτά τον Υποχθόνιο

Τι κοινό έχει ο Σύριζα με το ράπερ Υποχθόνιο; Όλοι λένε τα χειρότερα για αυτούς, αλλά στο τέλος ψηφίζουν τον πρώτο και κάνουν viral το άθλιο χιτάκι του δεύτερου.
Κι όταν ο Μπάμπης Μπατμανίδης έβγαζε το “ΣΥΡΙΖΑ μωρό μου με διακόσια, είσαι ακόμα μια συνιστώσα”, δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε ο ίδιος πόσο προφητικοί θα έβγαιναν οι στίχοι του, επικοινωνώντας οργανικά με το “διακόσια στη στροφή και σου φωνάζω, μαμά” και τους στίχους του Συριζαίου “Υπο”.
Και δεν είναι μόνο η χτεσινή του παρουσία στο Γκάζι, στην εκδήλωση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανθρώπους του πολιτισμού -όπως ο Αλέξης Γεωργούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο “Υποχθόνιος”, που του εξηγούσε το βαθύ νόημα των στίχων του.

Το πιστοποιεί αυτό και η συνέντευξη που είχε δώσει στη Lifo το 2016, δηλαδή αφού είχε υπογραφεί περήφανα και το τρίτο μνημόνιο με το “αριστερό πρόσημο”. Εκεί λοιπόν μεταξύ άλλων πιστοποιεί ότι ανήκει εδώ και χρόνια στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας μεταξύ άλλων:
— Με την πολιτική ασχολείσαι;
-Ναι, ασχολούμαι. Ζούμε πολύ δύσκολα χρόνια, κι εμένα δεν μ’ αρέσει καθόλου ο λαϊκισμός, το αποφεύγω, δηλαδή πόσο κόστισε το ταξίδι του Τσίπρα, για παράδειγμα. Δεν είναι λαϊκισμός αυτό;
Αυτόν τον καιρό γίνεται ένας πόλεμος που δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται. Δεν τους αρέσει ο Τσίπρας, εντάξει, ο κόσμος το τρώει αυτό όμως που του πλασάρουν τα μέσα. Εγώ ανήκω στον Σύριζα, εδώ και χρόνια.
— Και μπορείς και ανήκεις ακόμα;
-Είδες τι λες; Ακόμα. Υπάρχουν 150 χιλιάδες οικογένειες που σιτίζονται από πρόγραμμα του Σύριζα. Αυτό όμως δεν βγαίνει σε κανένα κανάλι. Σε 200 χιλιάδες οικογένειες πληρώνει το ρεύμα η κυβέρνηση. Υπάρχει κοινωνικό παντοπωλείο και κοινωνικές παροχές που δεν τις θυμάμαι πιο παλιά.
Ξέρεις πού την πατήσαμε; Φανταζόμασταν πολύ πιο ρομαντικά την Ευρώπη. Κι όταν πήγαμε μέσα στα σκυλιά καταλάβαμε ότι εδώ διακυβεύεται ολόκληρη η ζωή ενός λαού, κι εκεί κάναμε τις υποχωρήσεις. Και το ίδιο το ΚΚΕ πλέον δεν μιλάει κατά της ευρωπαϊκής ένωσης, αν προσέξεις το λόγο του δεν λέει επιστροφή στη δραχμή. Τα κανάλια δημιουργούν στημένα σκηνικά, βρίσκουν ούγκανους και τους πάνε όπου πάει βουλευτής του Σύριζα για να τον βρίσουν. Ζούμε λαϊκισμό και προβοκάτσια συνέχεια.
Δήλωνε μάλιστα έτοιμος να κατέβει κι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ.
Η επόμενη τετραετία επειδή θα είναι πιο δύσκολη και θα είναι και πιο δύσκολη και η επόμενη εκλογική διαδικασία για τον Σύριζα, τότε θα πρέπει να κατέβω εγώ. Και φυσικά εδώ, Α’ Αθήνας, να πάρω όλες τις ψήφους. Θα φάω τα μούτρα του Άδωνι Γεωργιάδη. Εκεί την έπαθε ο Σύριζα. Υπάρχει μια επιφάνεια της αριστεράς που είναι μαλακοί άνθρωποι και ο κάθε λαϊκιστής τύπου Βορίδη, τύπου Άδωνι, μπορεί να οργώνει και να βρίζει. Ξεχνάνε όμως αυτοί την εφεδρική αριστερά που είμαστε εμείς, ότι είμαστε χειρότεροι. Πιο τσαμπουκάδες. Η εφεδρεία της αριστεράς είναι πολύ σκληρή αριστερά.
Δεν μπορεί, κάτι θα θυμάστε κι εσείς από κάτι παλιότερα σχόλια της Αυγής για τον πολιτισμό και το επίπεδο του NiVo, που είχε έρθει τότε στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Σχόλια για το σεξισμό που αποπνέουν οι στίχοι του -όχι σαν αυτούς του “Υπο”, που λένε τις γυναίκες “π…ες” και για το οποίο μιλάει περήφανα στη συγκεκριμένη συνέντευξη. Τι να απέγιναν άραγε εκείνοι οι λαλίστατοι άνθρωποι και κατάπιαν τη γλώσσα τους τώρα; Δε θα μας αναλύσουν το τρίπτυχο “Σύριζα-ήθος-πολιτισμός”;

Ως εισόδημα προσμέτρησε το συσσίτιο άπορου φοιτητή “αριστερή” δημοτική αρχή στο Βερολίνο

Ο βίος και η πολιτεία του αδελφού κόμματος του Σύριζα στη Γερμανία, της “Die Linke” είναι λίγο – πολύ γνωστά: Ξέπλυμα της ΕΕ, σχετικά προσφάτως ανοιχτά και του Ισραήλ, λιγότερο ή περισσότερο καλυμμένος αντικομμουνισμός σε “σωστή’ δοσολογία με οικειοποίηση πτυχών του σοσιαλιστικού παρελθόντος της ΓΛΔ και συχνότατη συνεργασία, άτυπη και θεσμική, με την επίσημη γερμανική σοσιαλδημοκρατία.
Το περιστατικό που μας έρχεται ωστόσο από τη δημοτική ενότητα του Λίχτενμπεργκ στο Βερολίνο, υπό τη διοίκηση του “αριστερού’ Δημάρχου συνοικίας Μίχαελ Γκουνστ, θα το ζήλευαν και οι πιο σκληροπυρηνικοί νεοφιλελεύθεροι της χώρας. Πρόκειται για την περίπτωση ενός νεαρού φοιτητή, που δεν τα έβγαζε πέρα ως εργαζόμενος στα διαβόητα “μίνιτζομπ” των 450 ευρώ το μήνα, με αποτέλεσμα να λαμβάνει τρόφιμα από συσσίτιο της πόλης, την “Berliner Tafel”, όπου μάλιστα εργαζόταν εθελοντικά και ο ίδιος. Πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό οργανισμό, που δίνει τρόφιμα τα οποία τα σούπερ μάρκετ προόριζαν για τα σκουπίδια. Παρότι δεν είναι κρατικός οργανισμός, ούτε λαμβάνει χορηγίες από το γερμανικό δημόσιο, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Λίχτενμπεργκ, αποφάσισαν πως τα προϊόντα που λαμβάνει συνιστούν “εισόδημα”, που μάλιστα υπολογίστηκε εντελώς αυθαίρετα σε 241 ευρώ το μήνα, κι ως εκ τούτου, μείωσε το επίδομα ενοίκιου από 190 σε 90 ευρώ το μήνα.
Παρά την ένσταση που υπέβαλε ο φοιτητής, η υπηρεσία απέρριψε το αίτημά του, παρότι ο φοιτητής δεν μπορεί να ζήσει από το μισθό του, ούτε η μητέρα του μπορεί να τον υποστηρίξει οικονομικά. Η υπηρεσία, αν και αρνήθηκε, επικαλούμενη λόγους “προσωπικών δεδομένων” να σχολιάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι η αξία των 241 που υποτίθεται πως κοστίζουν τα τρόφιμα που λαμβάνει ο φοιτητής, είναι υψηλότερη από το ποσό που λαμβάνουν οι δικαιούχοι κρατικών κοινωνικών επιδομάτων.
Σιβυλλική ήταν η δήλωση της αρμόδιας δημοτικής συμβούλου για θέματα οικογένειας, υγείας, νεολαίας και εξυπηρέτησης πολιτών Κάτριν Φράμκε. Κατά την “προσωπική της άποψη” η χορηγία τροφίμων δεν πρέπει να λογαριάζεται ως εισόδημα, ουσιαστικά όμως κάλυψε την υπηρεσία, μιλώντας για “πιθανή γκρίζα ζώνη” σε νομικό επίπεδο, για την οποία “θα χαιρέτιζε” την ύπαρξη αποφάσεων σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο.
Με πληροφορίες από jungewelt.de

ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.. Κ ΔΗΛΩΝΟΥΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ" !!

 


Εν έτει 2019 είναι τραγέλαφος να πιστεύει κάποιος ότι ψηφίζουμε μόνο πρόσωπα. Κι αυτά τα πρόσωπα πώς θα κυβερνήσουν την επόμενη μέρα; Βάση της ομορφάδας τους;
*** 
«Παραμείνετε ακομμάτιστοι»!
Ποιον βολεύει το αφήγημα του ακομμάτιστου;
Ή το αφήγημα του «ψηφίζουμε μόνο πρόσωπα»;
Ό,τι ποζάρει σαν «ακομμάτιστο» βολεύει αφάνταστα τα κόμματα που με την πολιτική τους προκάλεσαν και προκαλούν τα δεινά μας και την αγανάκτηση του κόσμου.
Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι ένα κόμμα αποφασίζει έστω και υπογείως να στηρίξει έναν υποψήφιο για να τον έχει μετά αντίπαλο!
Και εν πάση περιπτώσει δεν υπάρχει ούτε ένας «ακομμάτιστος», ούτε ένας «ανεξάρτητος» σε όλη τη χώρα που όταν εκλέχτηκε στράφηκε ενάντια στο κόμμα που τον στήριξε κρυφά ή φανερά.
Ανεξάρτητα από τη διαδρομή και την προέλευση του καθενός, το ζητούμενο είναι τι θα εφαρμόσουν οι δήθεν ακομμάτιστοι στην Τοπική Διοίκηση την επομένη μέρα των εκλογών.
Εν έτει 2019 είναι τραγέλαφος να πιστεύει κάποιος ότι ψηφίζουμε μόνο πρόσωπα. Κι αυτά τα πρόσωπα πώς θα κυβερνήσουν την επόμενη μέρα; Βάση της ομορφάδας τους;
Και μπορεί να σχίζουν τα ιμάτια τους όλοι αυτοί οι αφηγητές ότι είναι «ανεξάρτητοι» αλλά δεν είναι ανεξάρτητοι από την αντιλαική πολιτική που επιβάλλεται.
Είναι απολύτως και ξεκάθαρα εξαρτημένοι.
Είναι υπέρ της συνέχισης της αντιλαικής πολιτικής.
Όσοι λοιπόν μοστράρουν σαν ακομμάτιστοι είναι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. Γιατί και σε κόμματα ανήκουν και την πολιτική της καθεστηκυίας τάξης υπηρετούν.
Το ομολογούν, άλλωστε, μέσα από τα προγράμματά τους.
Προσπαθούν απλά να παραπλανήσουν το λαό για να υφαρπάξουν ευκολότερα την ψήφο του.
Προσπαθούν να προδώσουν τις προσδοκίες του λαού, να τον οδηγούν στην απογοήτευση.
Σ' αυτό το παιχνίδι ο λαός της Θεσσαλονίκης και του δήμου μας όχι μόνο δεν πρέπει να παίξει, αλλά μπορεί να το ανατρέψει.
Έχει επιλογή: Να τους μαυρίσει.
Έχει επιλογή: να κοκκινίσει και τις τρεις κάλπες.

«Μεντεσέδες» του κεφαλαίου και των κομμάτων του


«Να δρομολογηθούν οι απαραίτητοι παραγωγικοί και μακροοικονομικοί μετασχηματισμοί, που θα διαμορφώσουν συνθήκες σταθεροποίησης και δυναμικής μεγέθυνσης» της οικονομίας (!), είναι το αίτημα που διατυπώνει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, με αφορμή την παρουσίαση - την Τρίτη - της ετήσιας έκθεσης του ΙΝΕ για την οικονομία και την απασχόληση. Αλήθεια, τι διαφορά έχει αυτό που ζητάει η ΓΣΕΕ με αυτά που διακηρύσσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και λοιποί, διαγκωνιζόμενοι μεταξύ τους για το ποιος μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει την πολιτική ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και ταυτόχρονα να χειραγωγήσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια από αυτήν την ταξική - αντιλαϊκή πολιτική; Απολύτως καμία!
Μάλιστα η ηγετική ομάδα δεν κρύβει την ανησυχία της ότι «η καλλιέργεια πολύ αισιόδοξων προσδοκιών σχετικά με το τέλος της κρίσης μπορεί να οδηγήσει σε εφησυχασμό ως προς τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις και πολιτικές». Τύφλα να 'χουν δηλαδή οι τροϊκανοί, οι «θεσμοί», οι κεφαλαιοκράτες και οι κυβερνήσεις τους, αφού η ΓΣΕΕ τα λέει έξω από τα δόντια, μιλάει χωρίς ενδοιασμούς και βάζει επί τάπητος τη νέα αντεργατική ατζέντα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, δεν θα μπορούσε να αναζητήσει καλύτερο σύμμαχο, στην προσπάθειά της να πείσει το λαό ότι και πολλά του δίνει με το τελευταίο «αναπτυξιακό πακέτο ελάφρυνσης», που σε κάθε περίπτωση δεν παραβαίνει τους κανόνες και τα συμφωνηθέντα της δημοσιονομικής προσαρμογής.
* * *
Σε άλλο σημείο της παρέμβασής της σχετικά με την έρευνα του ΙΝΕ, η ΓΣΕΕ δεν κρύβει την ανησυχία της για τη «μεγάλη αβεβαιότητα ως προς την προοπτική της περαιτέρω θεσμικής ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ενόψει των ευρωεκλογών, όπως και για «τις νέες πολιτικές ισορροπίες που θα καθορίσουν τη μελλοντική της πορεία», επιβεβαιώνοντας και σήμερα ότι ήταν και παραμένει ένας από τους εγχώριους στυλοβάτες της ΕΕ και όλων των αντεργατικών πολιτικών της.
Η ΓΣΕΕ συνδράμει τις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά η σοσιαλδημοκρατία, ότι ένας άλλος συσχετισμός στο Ευρωκοινοβούλιο και μια άλλη τάχα διαχείριση είναι αναγκαία για να προφυλαχθεί η «θεσμική ολοκλήρωση» της ΕΕ από τις φυγόκεντρες τάσεις, που ενισχύει η επικράτηση ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων. Αναπαράγει μ' αυτόν τον τρόπο τα κάλπικα διλήμματα για το λαό μπροστά στις εκλογές και προσπαθεί να του φορτώσει «αγωνίες» που καμία σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά του συμφέροντα, καθώς η ΕΕ μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει για τους λαούς, ως ένωση των καπιταλιστών και των μονοπωλίων.
* * *
Παίρνοντας θέση στα ζητήματα της προεκλογικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα και σε μια προσπάθεια να κατοχυρώσει τον «θεσμικό της ρόλο» στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, η ηγετική ομάδα υπενθυμίζει ότι «έχει κάνει προτάσεις για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας», επιβεβαιώνοντας ότι είναι συνένοχη στο έγκλημα της κατάργησης του 8ωρου στην Ελλάδα. Αλλωστε, ποτέ δεν αντιτάχθηκε στην εφαρμογή της σχετικής κοινοτικής Οδηγίας, ενώ πήρε μέρος και στον διάλογο - απάτη που στήθηκε από τις εγχώριες κυβερνήσεις προκειμένου να νομοθετηθούν το ξεχαρβάλωμα του 8ωρου και το χτύπημα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας.
Και όχι μόνο αυτό. Συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) ήταν αυτοί που στην Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού έκαναν δώρο στην εργοδοσία την 7ήμερη εργασία στα ξενοδοχεία, με πρόσχημα τις «περιόδους αιχμής». Μια Σύμβαση την οποία στη συνέχεια επέκτεινε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και με άλλοθι λίγα παραπάνω ψίχουλα έριξε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου στο πηγάδι της δίχως τέλος εντατικοποίησης. Ανάλογη είναι και η στάση συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, που τον περασμένο Οκτώβρη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έβαλαν την υπογραφή τους για την 7ήμερη, ακόμα και την 9ήμερη εργασία σε ΣΣΕ για τους μηχανοδηγούς!
* * *
Το καλύτερο όμως το κράτησε για το τέλος η συνδικαλιστική μαφία που κάθεται στο σβέρκο των εργαζομένων. «Είναι εθνική ανάγκη να γίνει με ρεαλισμό και υπευθυνότητα ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον της χώρας και τη μετάβασή της σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης», με «ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου», αναφώνησε, ζητώντας να αναβαθμίσει τη συμβολή της στην «κοινωνική συναίνεση», στον «κοινωνικό εταιρισμό», να παραδώσει δηλαδή τους εργαζόμενους με τα χέρια δεμένα στον δήμιο της «βιώσιμης ανάπτυξης».
Να λοιπόν πώς εξηγείται η λύσσα με την οποία η ηγετική ομάδα προσπαθεί να διατηρήσει και να ενισχύσει τους συσχετισμούς στο κίνημα, με την εκλογή νόθων και την απευθείας εκπροσώπηση της εργοδοσίας στα συνδικάτα, ώστε να ανταποκριθεί στην αποστολή και στα αυξημένα καθήκοντα που της αναθέτουν το κεφάλαιο και τα κόμματά του στη «μεταμνημονιακή εποχή». Ετσι εξηγείται επίσης η έξαρση του αντικομμουνισμού και της επίθεσης στο ΠΑΜΕ, κατηγορώντας τα συνδικάτα που αντιπαλεύουν τη νοθεία και τον εκφυλισμό, την ανοιχτή παρέμβαση της εργοδοσίας στο κίνημα, ως υπεύθυνους που ...δεν προχωρά η υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους εργοδοτικούς φορείς, εξαιτίας της εκκρεμότητας με τον διορισμό διοίκησης στη ΓΣΕΕ!
* * *
Μάταια προσπαθούν να εμφανιστούν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων αυτοί που στο πρόσφατο «συνέδριο» κρύβονταν από την εργατική τάξη και ζητούσαν «προστασία» από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς καταστολής! Αυτοί που περνάνε τη «γραμμή» της εργοδοσίας στα συνδικάτα και τα μετατρέπουν σε όργανά της. Αυτοί που επιτίθενται με μένος σε εργάτες αντιπροσώπους και θρονιάζουν σε πολυτελείς καναπέδες τους νόθους και τους εκπροσώπους της εργοδοσίας. Αυτοί που στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς απέμειναν «τρεις κι ο κούκος» στις κατ' ευφημισμόν συγκεντρώσεις τους.
Κάθε εμφάνιση, κάθε παρέμβασή τους, ένα πράγμα επιβεβαιώνει: Την ανάγκη ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι να τους γυρίσουν οριστικά την πλάτη, να τους πετάξουν από το σβέρκο τους. Να δυναμώσει ο αγώνας για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η πάλη για συνδικάτα εργατών, όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών!

Η Ελλάδα των πολλών




Απέναντι στα κυβερνητικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ για την «Ελλάδα των πολλών», στα προεκλογικά ψέματα, στις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές τους με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, το πραγματικό δίλημμα ήταν, είναι και θα είναι: Θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης για το συμφέρον των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου, των λίγων ή θα αλλάξουμε πορεία, θα παλέψουμε για μια ανάπτυξη προς όφελος του λαού, της λαϊκής πλειοψηφίας, πραγματικά των «πολλών»;
Βέβαια, οι «μονομάχοι» και «μπαλαντέρ» του κεφαλαίου και της ΕΕ έχουν ήδη απαντήσει: Καταθέτουν όλες τους τις δυνάμεις στον ίδιο δρόμο που τσακίζει το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου, παρουσιάζοντας ως «νέα εποχή» και «ελπιδοφόρα προοπτική» τα όποια ψίχουλα θα περισσεύουν κάθε φορά από το πλουσιοπάροχο τραπέζι που στρώνουν στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Τη δική τους απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ώρα να δώσουν με την ψήφο και με τη δράση τους, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία.
Η Ελλάδα των πολλών μπορεί να είναι μόνο η Ελλάδα όπου κουμάντο στον πλούτο που παράγει θα κάνει ο ίδιος ο λαός, για τις δικές του ανάγκες, με την οικονομία και την εξουσία στα δικά του χέρια, και όχι η Ελλάδα των λίγων, του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων, που τσακίζει τους ίδιους και τις ανάγκες τους για τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών, η Ελλάδα που ταΐζουν με την πολιτική τους ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και οι υπόλοιποι.
Η Ελλάδα των δικών τους αναγκών μπορεί να έρθει μόνο απορρίπτοντας το συμβιβασμό, την υποταγή, τη λογική του «μικρότερου κακού» που οδηγεί το λαό απ' το κακό στο χειρότερο. Μπορεί να γίνει πραγματικότητα όχι με τα πολλά βήματα πίσω, το συγχωροχάρτι σε όσους τσάκισαν το λαό, το συμβιβασμό με τη ζωή με τα ψίχουλα, με την «κανονικότητα» της εργασιακής ζούγκλας και της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά μόνο σε σύγκρουση μαζί της, για την ανάκτηση όλων όσα έχασαν οι εργαζόμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια, και πολύ περισσότερο για όσα δικαιούνται.
Η Ελλάδα και η Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μπορεί να είναι μόνο η Ελλάδα και η Ευρώπη του σοσιαλισμού, έξω από τα δεσμά των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τους λαούς σε κάθε χώρα να έχουν στα χέρια τους την εξουσία και τον πλούτο που παράγουν. Η Ελλάδα των πολλών δεν είναι η Ελλάδα της βαθύτερης εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η Ελλάδα - πρωταγωνιστής των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων «για τ' αφέντη το φαΐ».
Και γι' αυτό την Ελλάδα των πολλών δεν μπορεί να την κάνει πραγματικότητα καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια προβιά κι αν αυτή φοράει, καμία αλλαγή «μηχανοδηγού» στην αμαξοστοιχία του κεφαλαίου, κανένα φύγε εσύ - έλα εσύ, ανάμεσα σε όσους από κοινού και εναλλάξ τσακίζουν το λαό.
Μπορεί να γίνει πράξη από την πάλη των πολλών, των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, από τη συμμαχία τους που θα σαρώσει το κεφάλαιο και όσους το υπηρετούν.
Για να δυναμώσει σήμερα αυτή η προοπτική, για να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις από χέρι αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τους προθύμους τους, για να συγκεντρωθούν δυνάμεις στην καθημερινή σύγκρουση με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και το κεφάλαιο, ο λαός μας χρειάζεται ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού.

ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΠΛΑΚΩΣΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΩΝ


ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗ  ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Βέβαια αυτά που γράφω παρακάτω, τα γράφω εν γνώσει μου πως… « κομίζω γλαύκα εις Αθήνας». Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πως υπάρχει άνθρωπος επί της γης, με στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας, που να μη γνωρίζει καλά τι συνέβηκε στις 9 του Μάη του 1945 .Να μη γνωρίζει  γιατί αυτή η μέρα καθιερώθηκε να γιορτάζεται σαν  Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Να μη γνωρίζει πως  στις 9 του Μάη του 1945 υπογράφτηκε η παράδοση άνευ όρων της Ναζιστικής Γερμανίας που επίσημα σήμαινε και τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Ενός πολέμου που στοίχησε στην ανθρωπότητα πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς και από αυτούς τους νεκρούς, οι μισοί περίπου ήταν Σοβιετικοί πολίτες που θυσίασαν την ζωή τους υπερασπιζόμενοι την μεγάλη Σοβιετική σοσιαλιστική τους πατρίδα  αλλά και την ανθρωπότητα ολόκληρη από το τέρας του φασισμού— ναζισμού. Οι πάντες γνωρίζουν και συνδέουν  άρρηκτα  την μέρα αυτή  με τον Σοβιετικό στρατιώτη που καρφώνει τη κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ…  τη μέρα αυτή που   ο Κόκκινος Στρατός καρφώνει τη κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στη καρδιά  του τέρατος του ναζισμού.
Φαίνεται όμως πως κάποιοι καμώνονται πως δεν τα ξέρουν όλα αυτά και προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία παραχαράσσοντας την.   74 χρόνια μετά, ανήμερα της 9ης του Μαη, της Ημέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών στη σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε. ο κ. Τσίπρας – αποβάλλοντας και το τελευταίο φύλλο συκής  που του είχε απομείνει--- μαζί με τους υπόλοιπους ηγέτες της Ε.Ε. , σοσιαλδημοκράτες και  νεοφιλελεύθερους , ευρωσκεπτικιστές και ακροδεξιούς, φασίστες και ρατσιστές, τον Σαλβίνι ,τον Κουρτς, τον Ορπάν και τους ηγέτες των χωρών της βαλτικής που υμνούν τους φασίστες των SS, συνυπέγραψε   διακήρυξη - μνημείο αντικομμουνισμού με την οποία θριαμβολογούν πως: «…Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα…»!!!. Ο κ. Τσίπρας και οι υπόλοιποι ηγέτες της Ε.Ε. με τη διακήρυξη τους αυτή και την κατάφωρη παραχάραξη της ιστορίας, μπορεί να ικανοποίησαν τους, όπου γης, φασίστες, αυτούς που σύμφωνα με δήλωση του αρχηγού της φασιστικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» είναι «…οι ηττημένοι του 1945»  αλλά συγχρόνως        επιβεβαιώνουν πως ο κομμουνισμός είναι ο μόνιμος φόβος και ο τρόμος τους. Πως το φάντασμα του κομμουνισμού ,170 τόσα χρόνια μετά την συγγραφή του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου», εξακολουθεί να πλανάται πάνω από την Ευρώπη και να μετατρέπει τα όνειρα των καπιταλιστών σε εφιάλτες. Πως ο αντικομμουνισμός είναι  η επίσημη ιδεολογία της Ε.Ε. που ρίχνει νερό στο μύλο  της ακροδεξιάς και του φασισμού
 Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσυπογράφοντας  αυτήν την κατάπτυστη διακήρυξη που προκαλεί οργή και αποτροπιασμό σε κάθε αριστερό, προοδευτικό άνθρωπο, απέδειξαν πραγματικά πως η κατρακύλα τους δεν έχει σταματημό ...πως ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό… πως το βαρέλι δεν έχει πάτο. Έδωσαν ακόμα μια φορά εξετάσεις αντικομμουνισμού και πήραν άριστα από αυτούς που τους έδωσαν τον τίτλο του «προτιμώμενου» εταίρου. Τι  κι αν με την αντικομουνιστική αυτή διακήρυξη ανοίγει ο δρόμος για διώξεις σε όσους υπερασπίζονται το σοσιαλισμό ,σε όσους αντιμάχονται τον καπιταλισμό και το φασισμό. Τι κι αν με τη πράξη τους αυτή προσβάλλουν κατάφορα όλους αυτούς που υποτίθεται πως τιμούν τη μνήμη τους καταθέτοντας στεφάνια στο τοίχο της Καισαριανής, στη Μακρόνησο, στο Λαζαρέττο και στους αμέτρητους τόπους θυσίας των κομμουνιστών που έπεσαν πολεμώντας τον φασισμό.  Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του προσυπογράφοντας  αυτήν την κατάπτυστη διακήρυξη προσχωρούν και επίσημα πια στο στρατόπεδο του αντικομμουνισμού. Όσα λουλούδια κι αν καταθέσουν στην μνήμη των πεσόντων κομμουνιστών.
Όσο για τις « προοδευτικές» συμμαχίες και τα «αντιακροδεξιά» μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται πραγματικά το πιο σύντομο ανέκδοτο. Γιατί είναι αδύνατο να φτιάξεις προοδευτικά μέτωπα κατά της ακροδεξιάς στη χώρα μας και στην Ευρώπη συμμαχώντας  και συνυπογράφοντας αντικομμουνιστικές διακηρύξεις με τους ακροδεξιούς Ορπάν, Σαλβίνι, Κούρτς κ.ά. τους οποίους υποτίθεται πως αντιμάχεσαι.
Ενδιαφέρον, βέβαια, και σε τοπικό επίπεδο θα είχε να ξέρουμε και τη γνώμη όλων αυτών που ανακοινώθηκαν από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ πως απαρτίζουν την “Προοδευτική Συμμαχία» στο νησί μας. Συμφωνούν με την αντικομμουνιστική διακήρυξη της Ε.Ε. που μαζί με  ακροδεξιούς ηγέτες προσυπόγραψε ο κ. Τσίπρας;   
Τέλος να πούμε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παυλίδη πως συμφωνούμε, σε μεγάλο βαθμό, με όσα λέει στην ανακοίνωση του για την 9η του Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών…. «…   Τα τελευταία χρόνια το φάντασμα του φασισμού, του ναζισμού και του εθνικισμού καραδοκεί και επιδιώκει να επιστρέψει ξανά διψώντας για εκδίκηση. Καθήκον κάθε πολίτη είναι η επαγρύπνηση και η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Οι μνήμες βρίσκονται ανεξίτηλα χαραγμένες σε αδικοχαμένα πρόσωπα, στους ήρωες της αντίστασης, σε βομβαρδισμένα κτίρια και σε τοίχους γεμάτους από ριπές. Οι μνήμες αυτές πρέπει να παραμένουν ζωντανές για να μας υπενθυμίζουν το φρικιαστικό πρόσωπο μιας ιδεολογίας που πρέπει να συντριβεί. Η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού αντιφασιστικού μετώπου είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Ο εναγκαλισμός με τους υμνητές του Χίτλερ δεν μπορεί να αποτελεί μέσο κατάδειξης της αγανάκτησης προς το παλιό πολιτικό σύστημα…».
Μόνο που αν είχε ίχνος ειλικρίνειας, την ανακοίνωση αυτή θα έπρεπε να την απευθύνει στον αρχηγό του και στο κόμμα του που χωρίς ντροπή υπογράφουν μαζί με αυτούς που … «…μας υπενθυμίζουν το φρικιαστικό πρόσωπο μιας ιδεολογίας που πρέπει να συντριβεί…» αντικομμουνιστικές διακηρύξεις. Δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν υπάρχει ίχνος ειλικρίνειας , αλλά και αυτό εντάσσεται σε ένα παιχνίδι διγλωσσίας  και υφαρπαγής της ψήφου που ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να παίζει πολύ καλά.
Μετά από όλα αυτά είναι φανερό πως οι μάσκες έχουν πέσει. Κανένα δεν μπορεί να ξεγελάσει η αριστερή φρασεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και κανένας αριστερός, προοδευτικός, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν πρέπει να χαραμίσει την ψήφο του. Κι η ψήφος που αποδεδειγμένα πιάνει τόπο είναι η ψήφος στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ και για την Ευρωβουλή και για τις Περιφέρειες και για τους Δήμους. Στις 26 του Μάη όλοι, περήφανοι και ωραίοι, ψηφίζουμε δαγκωτό ΚΚΕ!
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ της ΛΑ.ΣΥ

TOP READ