24 Αυγ 2013

Το ΚΚΕ απαντά στον συστημικό αρθρογράφο Κασιμάτη της Καθημερινής

Ο νοσηρός ψυχισμός του μπιστικού των αφεντικών: Το ΚΚΕ απαντά στον συστημικό αρθρογράφο Κασιμάτη της Καθημερινής

Άλλος ένας "ογκόλιθος" της αστικομνημονιακής αρθρογραφίας.
Πηγή: 902.gr

Ο γνωστός Στέφανος Κασιμάτης της Καθημερινής αφιερώνει την περασμένη Πέμπτη 22 Αυγούστου την τελευταία παράγραφο του άρθρου του στο ΚΚΕ και το Ριζοσπάστη με αφορμή ένα δημοσίευμα για τους πανηγυρισμούς των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού, του πολιτικού προσωπικού τους και των ΜΜΕ, το τελευταίο διάστημα,εξαιτίας της περαιτέρω αύξησης του τουρισμού που εκτιμούν ότι θα υπάρξει στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης στην Αίγυπτο. Μιας και το συγκεκριμένο κομμάτι αναδημοσιεύθηκε την επόμενη μέρα, Παρασκευή 23 Αυγούστου, αυτούσιο σε τοπική εφημερίδα, θεωρήσαμε ότι είχε αξία μια τοποθέτηση από το ΚΚΕ σε τοπικό επίπεδο για το ζήτημα.
Λέει ο κ. Κασιμάτης:
(…)από τα αποσπάσματα των δημοσιευμάτων που παρατίθενται στο σχόλιο δεν στοιχειοθετείται η χαρά των αστών που διαπιστώνει το όργανο του ΚΚΕ. Απλώς καταγράφονται τα συγκριτικά στοιχεία της περυσινής με τη φετινή (…). Όλα αυτά, δε, σε ύφος στεγνό, ως διαπιστώσεις, χωρίς το παραμικρό ίχνος αξιολογικών κρίσεων. Προφανώς, το ΚΚΕ θλίβεται για την αύξηση των φετινών εσόδων από τον τουρισμό - είναι δικαίωμα τους, όσο και αν δεν συμμερίζομαι τη στάση τους. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι όσοι χαίρονται για την αύξηση των εσόδων χαίρονται και για την κατάσταση στην Αίγυπτο. Ας μην κρίνουν τους άλλους με μέτρο τον δικό τους νοσηρό ψυχισμό…

Για να δώσουμε ένα δείγμα του «στεγνού» ύφους με το οποίο «καταγράφονται τα συγκριτικά στοιχεία» στην Καθημερινή κατά τον κ. Κασιμάτη ας δούμε μερικούς ακόμη τίτλους από την ίδια εφημερίδα:
«Μακρύ καλοκαίρι για τον τουρισμό», «Tο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί και το φθινόπωρο λόγω των επεισοδίων στην Αίγυπτο», «Έξτρα κέρδη για την Ελλάδα το φθινόπωρο από τις μαζικές ακυρώσεις εξαιτίας των ταραχών».
Και υπάρχουν πολλά ακόμη αντίστοιχου ύφους, είτε σε αυτή, είτε σε άλλες εφημερίδες και ΜΜΕ, με λίγα λόγια ένα κλίμα πανηγυρικό. Φυσικά τέτοια δημοσιεύματα στη Ρόδοδεν προξενούν ίσως και τόσο μεγάλη εντύπωση καθώς για χρόνια μας έχουν γανώσει τα αυτιά οι μεγαλοξενοδόχοι και οι παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης. Αρκεί να θυμηθούμε το «πογκρόμ» δημοσιευμάτων για τις διάφορες τουριστικές εκθέσεις στην αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου.
Οι δείκτες του τουρισμού στους οποίους αναφέρεται ο κ. Κασιμάτης, οι εκτιμήσεις για 11.5 δις ευρώ έσοδα και 17.5 εκατομμύρια αφίξεις όντως δείχνουν αύξηση στον κλάδο. Ποιος ωφελείται από αυτήν όμως; Πάντως όχι οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν γενικευμένο το καθεστώςτης μαθητείας – δουλείας, της απλήρωτης δουλειάς, της κατάργησης στην πράξη της συλλογικής σύμβασης, της έντασης της δουλειάς σε σημείο που μέσα στην κρίση, με 1.500.000 ανέργους οι εργαζόμενοι παραιτούνται μαζικά επειδή δεν αντέχουν. Οι όποιες νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται είναι πρόσκαιρες, χωρίς δικαιώματα, από τις οποίες δεν μπορεί κανείς να καλύψει τα στοιχειώδη. Και να μην ξεχνάμε ότι στην τουριστική Ελλάδα που φιγουράρει ανάμεσα στις πρώτες θέσεις παγκόσμια το 73% του λαού δεν μπορεί να πάει διακοπές και το 80% από αυτούς που τελικά θα πάνε θα φιλοξενηθούν σε σπίτια συγγενών και φίλων. Αυτό λοιπόν είναι που λέει το ΚΚΕ.
Επιπλέον καλό θα ήταν να σκεφτεί διπλά κάποιος πριν πανηγυρίσει, ειδικά οι εργαζόμενοι, γιατί υπάρχουν επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και αν εκραγεί η μπαρουταποθήκη της ανατολικής Μεσογείου, πράγμα καθόλου απίθανο, καθώς το κουβάρι των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών πλέκεται όλο και περισσότερο, η Ελλάδα και ιδιαίτερα η περιοχή μας θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και τότε τα τουριστικά μονοπώλια όπως σήμερα μπορεί να στείλουν τον κόσμο εδώ, έτσι και τότε θα φροντίσουν να τον στείλουναλλού, και θα βρεθούν τότε άλλα κοράκια που θα πανηγυρίσουν με τον πόνο και το ματοκύλισμα του δικού μας λαού.
Όσον αφορά τα περί νοσηρού ψυχισμού, αντί άλλης απάντησης αναδημοσιεύουμε την τελευταία παράγραφο του επίμαχου δημοσιεύματος του Ριζοσπάστη που περιγράφει με γλαφυρό τρόπο το σύστημα που υπερασπίζεται με πάθος ο κ. Κασιμάτης και οι όμοιοί του:
Ένα σύστημα απάνθρωπο και σάπιο που περιμένει την ευκαιρία να κάνει κέρδη από το γεγονός ότι στους ανταγωνιστές μακελεύεται ένας λαός παρασυρμένος μέσα στους ανταγωνισμούς της δικής του αστικής τάξης. Κέρδη που θα φουσκώσουν τις τσέπες των μεγαλοξενοδόχων την ώρα που οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας δεν είδαν -και αυτή τη χρονιά- να περισσεύουν χρήματα για να πάνε διακοπές έστω λίγων ημερών. Κέρδη που διαπαιδαγωγούν τους λαούς στην υποταγή για χάρη τους, αφού τους υποδείχνουν την καπιταλιστική σταθερότητα, δηλαδή τη μόνιμη εκμετάλλευσή τους για να μπορούν να τα αβγαταίνουν. Κέρδη ικανά για τα μεγαλύτερα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα για να εξασφαλιστούν.
Κομματική Οργάνωση Επισιτισμού – Τουρισμού –Ξενοδοχείων Ρόδου του ΚΚΕ

Σαντορίνη.Ο αγώνας των κατοίκων με επιστολές και κινητοποιήσεις για να μην δωθει το Νοσοκομείο σε ιδιώτες. Εκβιάζει ο Άδωνις.

Σαντορίνη.Ο αγώνας των κατοίκων με επιστολές και κινητοποιήσεις για να μην δωθει το Νοσοκομείο σε ιδιώτες. Εκβιάζει ο Άδωνις.


Ανάστατοι οι κάτοικοι της Σαντορίνης καθώς το Υπουργείο Υγείας θέλει να παραδώσει το Νοσοκομείο Θήρας σε ιδώτη μέσω ΣΔΙΤ.


Οι φωτογραφίες είναι απο παλαιότερη συγκέντρωση κατοίκων υπέρ της δημόσιας λειτουργίας του Νοσοκομείου Θήρας



Ο Άδωνις σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Θήρας αναφέρει ότι το Υπουργείο Υγείας αδυνατεί (!) να αναλάβει το κόστος λειτουργίας του Νοσοκομείου Σαντορίνης

Μάλιστα αναφέρει ότι ή θα βρει 6 εκ ο Δήμος για να το λειτουργήσει αυτός ή θα το δώσει σε ιδιώτη. Αλλιώς, φοβερίζει ο υπουργός μας Άδωνις, «θα παραχωρήσω το κτίριο στο ΤΑIΠΕΔ για να ξεκινήσει διαδικασίες αποκρατικοποιήσεως του».

Ας δώσουμε στον Άδωνι μια ιδέα. Οι ομοιβές και τα έξοδα των συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ είναι 6.9 εκ. Ας το σπονσοράρουν αυτοί το νοσοκομείο, που φτιάχτηκε με χρήματα του Ελληνικού λαού..

Αν θέλει ο ιδιώτης νοσοκομείο στην Σαντορίνη, ας φτιάξει ένα.



Αυτό το φτάξαμε εμείε και μας κόστισε 14 εκ..



Παραθέτουμε παρακάτω δυο κείμενα.


Ένα απόσπασμα από την ανάρτηση του santonews για το θέμα και έπειτα την επιστολή Επιτοπής Κατοίκων στον προηγούμενο υπ.Υγείας, τον Μάρτιο.






ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΟΙ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙΔΟΣ ΜΑΡΣΑΡΟΥΝ

12 Αυγούστου, 2013




   Με μια επιστολή που παρά τη σύγχρονη γλώσσα την οποία χρησιμοποιεί ο συντάκτης, το ύφος της παραπέμπει σε προπολεμικό ενωμοτάρχη επαρχιακής πολίχνης, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, εγκαλεί την κοινωνία της Σαντορίνης, επειδή δεν έχει λέει σχέδιο  για … το πώς θα λειτουργήσει το κρατικό νοσοκομείο του νησιού.  









«Σε αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσω άμεσα τη μεταφορά του εξοπλισμού σε άλλα Νοσοκομεία τα οποία έχουν άμεση ανάγκη αυτού».




 Η συγκεκριμένη επιστολή έχει σταλεί εδώ και μέρες στο Δήμαρχο Θήρας και –άγνωστο (!) πως- διέρρευσε σε φιλικό του ΜΜΕ, όπως και η αρχική καταγγελία του κ. Αντώνη Σιγάλα κατατέθηκε σε άλλο φιλικό προς αυτόν ΜΜΕ (δηλαδή ακόμα κι αν δεν λειτουργήσει ποτέ το νοσοκομείο, θα έχει τουλάχιστον συμβάλλει καθοριστικά στην εμβάθυνση φιλικών σχέσεων στο νησί και αντί για μονάδα κοινωνικής αρωγής θα έχει ευτυχώς λειτουργήσει ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter ή το Facebook).


 Στην επιστολή του κ. Υπουργού αναφέρεται το δίλημμα: ή ο Δήμος παίρνει το νοσοκομείο ή το δίνουμε σε ιδιώτη. Και να ήταν μόνο αυτό;. 

Για να το πάρει ο δήμος πρέπει να καταθέσει άμεσα έξι εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζα. Αν όχι, ξεχάστε το. Και το… καλυτερότερο; . Μην τυχόν και κουνηθεί κανένας σαντορινιός, γιατί οι νταλίκες ήδη μαρσάρουν για να πάρουν τον εξοπλισμό σε άλλα Νοσοκομεία τα οποία έχουν άμεση ανάγκη αυτού και «θα παραχωρήσω το κτίριο στο ΤΑIΠΕΔ για να ξεκινήσει διαδικασίες αποκρατικοποιήσεως του, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να ανακτήσει μέρος των χρημάτων που δαπάνησε. οποίο θα το αξιοποιήσει προς όφελος του ελληνικού λαού». 


Με άλλα λόγια, ένα καλό τίμημα θα μπορούσε να επιτρέψει τη λειτουργία του Νοσοκομείου με τη μορφή Μπουζουκάδικου, Εμπορικού Κέντρου, Αναψυκτηρίου ή Μουσείου Κρατικής Ασυνέπειας. (Και ας μην τονιστεί ιδιαίτερα το «θα παραχωρήσω», διότι μπορεί απλά να σημαίνει ενθουσιώδη προσήλωση και όχι αίσθημα προσωπικής ιδιοκτησίας).




Μπορεί να γίνει το Νοσοκομείο Μπουζουκάδικο;





ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΑΔΙΚΟ;


Γράφει ο Υπουργός:

1.       «Λύση πρώτη, ο Δήμος Σαντορίνης μόνος ή σε συνεργασία με άλλους φορείς να αναλάβει άμεσα την ευθύνη λειτουργίας του Νοσοκομείου με οποιοδήποτε σχήμα προτείνει. Απαραίτητη προϋπόθεση υλοποίησης αποτελεί η δέσμευση σε τραπεζικό λογαριασμό τουλάχιστον έξι εκατομμυρίων ευρώ, καθώς σε αυτό το ύψος υπολογίζεται το κόστος μερικής λειτουργίας του Νοσοκομείου για ένα χρόνο» (σ.σ. από ευγένεια μάλλον δε συμπλήρωσε: «επειδή σας ξέρουμε τι μπαταχτσήδες είστε, αν δε δώσετε τα λεφτά προκαταβολικά, Νοσοκομείο δεν έχει.»).

2.        «Όπως σας είπα και στο γραφείο μου δεν προτίθεμαι να λάβω απόφαση για ΣΔΙΤ χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Σαντορίνης, άλλωστε κανείς διαγωνισμός ΣΔΙΤ δεν θα είχε πιθανότητα ευόδωσης υπό καθεστώς απειλών φασαρίας και αντεγκλήσεων. Η τελική απόφαση για την αξιοποίηση του Νοσοκομείου πρέπει να είναι των κατοίκων της Σαντορίνης και όχι του Υπουργείου Υγείας». (σ.σ.2. Φανταστείτε γιατρό που να αποποιείται τη δική του επιστημονική ευθύνη και ιατρική εμπειρία και να ζητά από τον ασθενή να αποφανθεί για την ορθότερη μέθοδο θεραπείας που θα εφαρμόσει στην περίπτωσή του!!!).

3.        «Προς καλλίτερη ενημέρωση των πολιτών σας και για να διερευνήσετε τυχόν άλλες λύσεις, ώστε να μην μένει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις μου, σας δίνω μεγάλο περιθώριο χρόνου για να αποφασίσετε, τι θέλετε να κάνετε έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013. Εάν η ως άνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, θα θεωρήσω ότι ο Δήμος Σαντορίνης δεν μπορεί να αναλάβει ό ίδιος την ευθύνη του Νοσοκομείου, ούτε να συμβάλει εποικοδομητικά στον διαγωνισμό, άρα δεν υφίσταται περιθώριο συναινετικής λύσης του προβλήματος. Σε αυτή την περίπτωση θα ξεκινήσω άμεσα τη μεταφορά του εξοπλισμού σε άλλα Νοσοκομεία τα οποία έχουν άμεση ανάγκη αυτού».





Ο  Υπουργός, προτίμησε αντί της συζήτησης να απευθύνει τελεσίγραφα, να διατυπώσει απειλές και ορθώσει το δάκτυλο σαν να απευθύνεται σε απείθαρχους μαθητές.



4.       (Συνέχεια του προηγούμενου)   «και θα παραχωρήσω το κτίριο στο ΤΑIΠΕΔ για να ξεκινήσει διαδικασίες αποκρατικοποιήσεως του, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να ανακτήσει μέρος των χρημάτων που δαπάνησε». (σ.σ. το κριτήριο θα είναι οικονομικό δηλαδή;. Αν για παράδειγμα ένας σταρ της νύχτας δώσει τα 5πλάσια από μια υγειονομική εταιρεία και άρα ο ελληνικός λαός ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δαπάνησε, τότε η Σαντορίνη θα αποκτήσει ένα υπέρλαμπρο Μπουζουκάδικο, αντί Νοσοκομείου;. Ποιος στη χάρη μας!).

5.      
«Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί κοινά αποδεκτή συναινετική λύση πέρα από τις φωνές των άκρων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προξενούν θόρυβο και είμαι βέβαιος ότι και εσείς προσωπικά (σ.σ ο Δήμαρχος) θα συμβάλετε εποικοδομητικά προς αυτή την κατεύθυνση». (Άρα ο κ. Δήμαρχος, θα πρέπει να φροντίσει ώστε οι ταραξίες και αντεθνικώς δρώντες νεφροπαθείς και χρονίως πάσχοντες να σωπάσουν)


 Η Επιστολή Κατοίκων της Επιτροπής Στήριξης του Νοσοκομείου Θήρας, Μάρτιος 2013



Κύριε Υπουργέ Υγείας,

Η απόφασή σας στις 14.3.2013, να δώσετε το Νοσοκομείο Θήρας σε ιδιώτη με τη μορφή ΣΔΙΤ δεν είναι μόνον άδικη, αλλά και παράλογη. Θα είχατε λόγους να το κάνετε, αν ανήκε στο ΕΣΥ και δεν μπορούσε να συνάπτει συμβάσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες, στις οποίες είναι ασφαλισμένοι οι χιλιάδες τουρίστες που κατακλύζουν το νησί μας.


Το οικόπεδο που δωρήσαμε και το Νοσοκομείο που χτίστηκε σε αυτό ανήκει στην ΑΕΜΥ ΑΕ, η οποία μπορεί να κάνει συμβάσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο το δωρήσαμε στην ΑΕΜΥ ΑΕ. Επομένως ό,τι μπορεί να κάνει ο ιδιώτης μπορεί να το κάνει και η ΑΕΜΥ ΑΕ.
Ο ιδιώτης προφανώς και θα έχει κέρδη όπως άλλωστε συνομολογούν και οι σύμβουλοί σας, ότι δηλαδή είναι κερδοφόρο το Νοσοκομείο. Διαφορετικά δεν θα το ήθελαν και οι ιδιώτες. Γιατί λοιπόν αυτά τα κέρδη να μη διατίθενται υπερ της υγείας των Σαντορινιών πολιτών;; Γιατί τα χαρίζετε στον ιδιώτη;;


Στο συμβόλαιο με το οποίο σας δωρίσαμε το οικόπεδο ρητά έχει συμφωνηθεί ότι το Νοσοκομείο που θα κατασκευασθεί (και κατασκευάσθηκε) θα είναι δημόσιου χαρακτήρα. Δεν θα το σεβαστείτε;;;


Η μορφή ΣΔΙΤ δεν «κολλάει» στην προκειμένη περίπτωση. Αυτό θα μπορούσε να γίνει, αν τότε που σας δωρήσαμε το οικόπεδο το δίνατε με ΣΔΙΤ σε ιδιώτη προκειμένου να ανοικοδομήσει το Νοσοκομείο και να το λειτουργήσει ορισμένα χρόνια για να πάρει πίσω τα λεφτά του. Αυτό όμως ρητά σας το απαγορεύει το δωρητήριο συμβόλαιο και κατά μείζονα λόγο δεν μπορείτε να το κάνετε τώρα, που μάλιστα το Νοσοκομείο χτίστηκε και εξοπλίστηκε με χρήματα του Ελληνικού Λαού.

Αυτά δεν θα τα σεβαστείτε;;;

Λέτε ότι δεν έχετε χρήματα για να το λειτουργήσετε. Μα ο ιδιώτης αν ανοίξει το Νοσοκομείο τον Αυγουστο όπως λέτε, από την πρώτη κιόλας μέρα θα έχει κέρδη, όπως λένε οι σύμβουλοί σας και δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του. Γιατί λοιπόν να το δώσετε σε ιδιώτη και να μη το λειτουργήσει η ΑΕΜΥ ΑΕ προς όφελος του Λαού και όχι προς όφελος του ιδιώτη;;;

Ο Δήμος Θήρας μέσω του τελεφερίκ μπορεί να στηρίξει την ΑΕΜΥ Α.Ε. τα πρώτα τουλάχιστον χρόνια.

Κύριε Υπουργέ οφείλετε να επανεξετάσετε το θέμα και να ενεργήσετε προς όφελος του Ελληνικού Λαού.

Η Επιτροπή Στήριξης του Νοσοκομείου Θήρας



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 2015

Οι «θεοσεβούμενοι» ναζί της Χρυσής Αυγής

Οι «θεοσεβούμενοι» ναζί της Χρυσής Αυγής

Με αφορμή την ιστορία με τους Δελφούς και τις δηλώσεις Κασιδιάρη για τους ειδωλολάτρες κτλ και αυτό που διάβασα στο Red River, αναδημοσιεύω την παρακάτω αναρτηση που είχα κάνει τον Φλεβάρη.

Οι Χρυσαυγίτες έγραφαν τις προάλλες για τους αντίχριστους οπαδούς του Μάρξ και για τους παπάδες που έσφαξε ο Λένιν…
Το αστείο της όλης υπόθεσης, είναι ότι η Χρυσή Αυγή παριστάνει την Ελένη Λουκά ενώ ο Καιάδας και άλλοι Χρυσαυγίτες, υμνούν τον Σατανά!
Γιατί να μας λέει για «άθεους κομμουνιστές» και καμιά γιαγιά που ξημεροβραδιάζεται στον Άγιο Γεράσιμο να το δεχτώ… Επειδή, όμως το παραμύθι έχει και όρια, αναρτώ εδώ μερικά – όχι άγνωστα στοιχεία για το πόσο «χριστιανική» είναι η Χρυσή Αυγή.
 
 
Ας δούμε, μερικούς στίχους από τραγούδια του Καιάδα που ήταν μαζί με το Παναγιώταρο έξω από το Χυτήριο και φώναξε για το αντιχριστιανικό «Corpus Cristi».
«Ονειρεύομαι τον κόσμο χωρίς τον υπάνθρωπο του Ιεχωβά / αναγγέλω την επιστροφή του Υπεράνθρωπου» (A holocaust in fron to gods eyes)
«Τότε μόνο είχε την περίφημη ιδέα / να στείλει τον μπάσταρδο υιό του, τον γαμ**** Ιησού Χριστό. /Μα τώρα ο διάβολος υπερισχύει. / Θα αφήσουμε την εκκλησία να σαπίσει σαν το χέρι που έχει γάγγραινα. / Και πάνω στους βωμούς θα σφάξουμε τους ηλίθιους και τους κουτσομπόληδες.»(Extreme Unction)
Πάμε να δούμε, και πως σχολιάζει έναν ύμνο στο Σατανά ο φύρερ της Χρυσης Αυγής, ο Μιχαλολιάκος:
Κάποιος Οδυσσέας Πατεράκης, έγραψε την ποιητική συλλογή «Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου». Το «λογοτέχνημα» προλογίζει ο Μιχαλολιάκος.
Στη συλλογή περιέχεται και ένα ποίημα με το τίτλο «Χρυσή Αυγή». Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα είναι το παρακάτω:
«Σκύψε τα χέρια σου άπλωσε και πάρε τη ψυχή μου / σ’ εσένα ανήκει, ω Σατανά, κι εδώ και μπρος και πάντα»
Πρόκειται δηλαδή για μια καθαρή προσευχή στο Σατανά. Πως σχολιάζει ο Μιχαλολιάκος:«Εκείνο το οποίο προσωπικώς περισσότερο τιμώ εις το Αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου είναι η πνευματική τόλμη και η ιδεολογική συνέπεια. Η πνευματική τόλμη ενός ανθρώπου να μην υπολογίζει τον σκοταδισμόν είκοσι αιώνων και να τολμά αναφοράς εις τους παλαιούς απολεσθέντας παραδείσους, οι οποίοι συγχρόνως είναι και οι μελλοντικοί κόσμοι των ονείρων μας, τα οποία με την βούλησιν μας θα γίνουν πραγματικότης.»
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι όποια μάσκα και να φορέσει η Χρυσή Αυγή, του καλού χριστιανού, του πατριώτη, του φιλάνθρωπου από πίσω κρύβονται οι ίδιοι φασίστες, οι ίδιοι ναζιστές. Δηλαδή, η πιο βάρβαρη, πιο εγκληματική έκφραση του κεφαλαίου. ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Κανάλι με άρωμα Βενιζέλου και με τα λεφτά του ΟΠΑΠ!

Κανάλι με άρωμα Βενιζέλου και με τα λεφτά του ΟΠΑΠ!

''Ως και καναλάρχης μπορείς να γίνεις σε αυτήν τη χώρα, αναφερει το ''Κουτι της Πανδωρας'', αν είσαι στενός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου και μπορείς να εξασφαλίζεις συμβάσεις με οργανισμούς-ογκόλιθους όπως ο ΟΠΑΠ. Το αποδεικνύει, άλλωστε, η περίπτωση του τηλεοπτικού παραγωγού και σκηνοθέτη Διονύση Παναγιωτάκη, (φωτο), ο οποίος ετοιμάζει θεαματική είσοδο από το Σεπτέμβριο στην τηλεοπτική αρένα με το σταθμό Action24.

Ο κ. Παναγιωτάκης, ο οποίος είναι και σύζυγος της Ελένης Κούρκουλα, πρώην υφυπουργού Παιδείας και προσωπικής φίλης του κ. Βενιζέλου, είναι πλέον ιδιοκτήτης (ύστερα από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου) της συχνότητας που αρχικά ανήκε στο Σωκράτη Κόκκαλη (Magic TV) κι από το 2009 στον προφυλακισμένο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μαζί με τον καταζητούμενο Πέτρο Κυριακίδη. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που προϋπήρξαν σε αυτή τη συχνότητα είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι δεν τρέλαναν ποτέ τα μηχανάκια της AGB με την τηλεθέαση που σημείωναν…

Ο κ. Παναγιωτάκης σκοπεύει να μετατρέψει το κανάλι από κυρίως αθλητικό σε ενημερωτικό χάρη και στις μεταγραφές πολλών γνωστών δημοσιογραφικών ονομάτων του κεντροαριστερού χώρου, όπως ο Γιάννης Αντύπας, ο Βαγγέλης Γιακουμής, ο Βασίλης Σκουρής, η Χριστίνα Κοραή, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος κ.ά. Με αυτόν τον τρόπο, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ο κ. Βενιζέλος θα αποκτήσει ένα ακόμα όχημα προπαγάνδισης των θέσεών του σε μια εποχή που και το τηλεοπτικό σκηνικό αλλάζει άρδην.

Πού, όμως, βρήκε τα χρήματα ο κ. Παναγιωτάκης, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στο στενό πυρήνα λήψης αποφάσεων για τη διαφημιστική προβολή του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 καθώς και για την αλλαγή του σήματός του, προκειμένου να εξελιχθεί σε εν δυνάμει ισχυρό τηλεοπτικό παράγοντα; Την απάντηση είχε δώσει το HOT DOC (Τεύχος 6) από τον Ιούλιο του 2012, όταν είχε αποκαλύψει δύο χρυσοφόρες συμβάσεις ύψους 1,2 εκατομμυρίου ευρώ των εταιριών του κ. Παναγιωτάκη με τον ΟΠΑΠ, οι οποίες αφορούσαν τη μετάδοση δευτεροκλασάτων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, όπως είναι το ελβετικό και το δανέζικο. Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες αποφάσεις είχαν ληφθεί μόλις λίγες ημέρες πριν ο κ. Βενιζέλος εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών για να αναλάβει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, όπως είχε δημοσιεύσει το HOT DOC, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2012 υπογράφηκε μεταξύ του ΟΠΑΠ και της BEL SOL ΑΕ, συμφερόντων Παναγιωτάκη, σύμβαση για την απόκτηση των αποκλειστικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης ή αναμετάδοσης των αγώνων της αγωνιστικής περιόδου 2011-2014 ξένων πρωταθλημάτων και κυπέλλων. Αυτή η σύμβαση στοίχισε στον ΟΠΑΠ 700.000 ευρώ, μολονότι τα προσφερόμενα πρωταθλήματα (Βελγίου, Ολλανδίας, Ελβετίας, Δανίας, Ρωσίας) και κύπελλα (Ολλανδίας, Σκωτίας, Ουκρανίας) δεν είναι ακριβώς «φιλέτα» που καθηλώνουν το φίλαθλο κοινό. Είναι αξιοσημείωτο, επίσης, πως η BEL SOL μετατράπηκε από μια μικρή ξενοδοχειακή επιχείρηση σε εταιρία παραγωγής μόλις ένα μήνα πριν κλείσει το «golden deal» με τον ΟΠΑΠ.

Η δεύτερη σύμβαση, ύψους 500.000 ευρώ, αφορούσε την εταιρία PLD PLUS ΑΕ, επίσης συμφερόντων Παναγιωτάκη, με τον ΟΠΑΠ, με την οποία η πρώτη αναλάμβανε να προβάλλει τον τότε κρατικό Οργανισμό μέσα από τα δελτία ειδήσεων του ACTION24, με προωθητικά τρέιλερ και διαμέσου στοιχηματικής εκπομπής. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: ποιός ήταν ο λόγος που ώθησε τον ΟΠΑΠ να δαπανήσει μισό εκατομμύριο ευρώ για να διαφημιστεί σε ένα κανάλι με πολύ μικρή τηλεθέαση, εντός των ορίων του νομού Αττικής; Ο κ. Παναγιωτάκης, μάλιστα, αναμενόταν να εισπράξει προκαταβολικώς το 30% του συνόλου των χρημάτων που ορίζουν οι δύο συμβάσεις.

Με τον πακτωλό χρημάτων, επομένως, που έχει εισπράξει από τον ΟΠΑΠ είναι λογικό ο στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου να διαθέτει χρήματα στην άκρη προκειμένου να κάνει μια μεγάλη επένδυση στο χώρο των μίντια. Με αυτήν την κίνηση, εξάλλου, δεν ικανοποιεί μόνο τις προσωπικές του φιλοδοξίες, αλλά μπορεί να εξυπηρετήσει και τα πολιτικά συμφέροντα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρίσκεται σε δυσχερέστατη θέση όχι μόνο απέναντι στην κοινωνία, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματός του.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποπροσανατολισμός και χειραγώγηση του λαού

ΣΥΡΙΖΑ: Αποπροσανατολισμός και χειραγώγηση του λαού

Ο Ι. Δραγασάκης αναγγέλλει τη μεγάλη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την ουτοπία στον... ρεαλισμό
 (Το ΒΗΜΑ, 4/8/2013)

Ο Αλ.Τσίπρας από τον Πέτρο Ζερβό
  
Κλιμακώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συνθηματολογία και τον αποπροσανατολισμό, θέλοντας να εγκλωβίσει τις λαϊκές συνειδήσεις στη λογική του μικρότερου κακού, όσο επιβεβαιώνεται ότι οι διαφορές του με τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε ζητήματα στρατηγικής περιορίζονται ολοένα και περισσότερο.Ορισμένα τέτοια παραδείγματα δίνει η προχτεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Κέρκυρα.
Είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ολοφάνερο πια ότι αυτό που επιδιώκουν δεν είναι να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Το μνημόνιο δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση. Αυτό που επιδιώκουν είναι να επιβάλουν με απειλές και τρομοκρατία ένα νέο καθεστώς βαρβαρότητας και εργασιακού Μεσαίωνα. Ενα καθεστώς που θα εξασφαλίζει σε λίγους τα κέρδη τους, τα Learjet τους, τη φορολογική ασυλία τους. Που θα εξασφαλίζει στους προστάτες τους τις καρέκλες της εξουσίας και θα μετατρέπει την πατρίδα και το κράτος σε υπηρέτες της ιδιοτέλειάς τους. Περί αυτού πρόκειται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συσκοτίζει συνειδητά το χαρακτήρα της κρίσης και το ταξικό περιεχόμενο των μέτρων που παίρνουν οι αστικές κυβερνήσεις για να τη διαχειριστούν. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίζεται ότι το κεφάλαιο δε θέλει να βγει από την κρίση και ότι τα αντιλαϊκά μέτρα αποσκοπούν να εξυπηρετούν τα «λαμόγια» επιχειρηματίες και πολιτικούς.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι τελείως διαφορετική. Η κρίση είναι καπιταλιστική. Τα μέτρα που παίρνονται για τη διαχείρισή της έχουν στόχο από τη μια να συντρίψουν την τιμή της εργατικής δύναμης και από την άλλη να καταστρέψουν κεφάλαιο με ελεγχόμενο τρόπο.

Αυτοί είναι οι βασικοί όροι για να ξεκινήσει πάλι η διευρυμένη αναπαραγωγή του κεφαλαίου. Γι' αυτό τα αντιλαϊκά μέτρα, οι ιδιωτικοποιήσεις, η απελευθέρωση τομέων της οικονομίας και άλλα παρόμοια, είναι ίδια σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο και υπηρετούν το γενικό συμφέρον της πλουτοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βγάλει λάδι συνολικά τους καπιταλιστές, ανακαλύπτοντας ορισμένους «ευνοημένους» από το κυρίαρχο μείγμα διαχείρισης της κρίσης, για να πει ότι αυτός θα κυβερνήσει για τους «υγιείς» καπιταλιστές και όχι τα «λαμόγια».
Ο Γ. Δραγασάκης, μέσω του ΔΟΛ,
διαβεβαίωνε στις 4/8 τους «υγιείς» επιχειρηματίες
ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το «άλογο» που μπορούν να εμπιστευτούν

Τα ίδια είχε πει ακόμα πιο καθαρά ο Γ. Δραγασάκης, στην περίφημη πλέον συνέντευξη στο «Βήμα» του ΔΟΛ: «Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν είναι ενιαίος (...) Νέες αντιθέσεις που σχετίζονται με τη στάση του απέναντι στη δημοκρατία, με τον διαφανή ή μη τρόπο συσσώρευσης του κεφαλαίου (...) την πραγματοποίηση επενδύσεων».

Ισχυρίζεται, δηλαδή, ότι υπάρχει και καλός καπιταλισμός, προτρέποντας έμμεσα το λαό να ταυτιστεί με τους «καλούς» εκμεταλλευτές.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ δε λέει ότι η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να είναι υπέρ του λαού, αν το κεφάλαιο συνεχίσει να κυριαρχεί στην εξουσία και την οικονομία. Επί της ουσίας, λέει στον κόσμο να αγωνιά μαζί με τους κεφαλαιοκράτες για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, κρύβοντας ότι η ανάκαμψη, όποτε κι αν έρθει, ακόμα και με τον ίδιο στην κυβέρνηση, θα στηριχτεί στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων και θα είναι υπέρ των μονοπωλίων.
Αυτή η τάση είναι ανεπίστρεπτη στον καπιταλισμό, αν ο λαός δεν βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, με κίνημα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων και όχι απλά της μιας ή της άλλης κυβέρνησης που τη διαχειρίζεται.

Ποιοι δανειστές και ποια μνημόνια;

Είπε σε άλλο σημείο ο Αλ. Τσίπρας: «Και σήμερα δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα στα βάναυσα χέρια των δανειστών και των εκπροσώπων τους (...) Και θα βάλουμε τέρμα στο καθεστώς της μνημονιακής βαρβαρότητας. Με τους αγώνες και με την ψήφο μας. Με την ανυπακοή, την αντίσταση, την αλληλεγγύη (...) Η αντιπαράθεση και η αναμέτρησή μας με τις δυνάμεις του μνημονίου δεν είναι λοιπόν ούτε ευκαιριακή, ούτε πρόσκαιρη, ούτε πολύ περισσότερο προσχηματική».

Ποιος είναι ο εχθρός του λαού, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ; Το μνημόνιο, τα κόμματα που το στηρίζουν και οι δανειστές. Αν όμως το μνημόνιο τελειώσει το 2014, όπως προβλέπεται, τότε ο λαός θα μείνει χωρίς εχθρό;Και αν το μνημόνιο είναι ο εχθρός του λαού στην Ελλάδα, τότε ποιος είναι ο εχθρός του Ισπανού εργαζόμενου, του Γάλλου, του Ιταλού, που δεν έχει μνημόνιο, αλλά περνάει τα ίδια και χειρότερα με τον ελληνικό λαό; Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πως φταίνε οι δανειστές για τα βάσανα του λαού στην Ελλάδα. Μα οι δανειστές, εκτός από τη Γερμανία, είναι και οι υπόλοιπες 16 χώρες της Ευρωζώνης (17 μετά την προσχώρηση της Λετονίας).

Με τις κυβερνήσεις, όμως, ορισμένων από αυτές τις χώρες, όπως με τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και άλλες, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να συνάψει «κοινό μέτωπο», ενάντια στη Γερμανία και τις άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά. Δε λέει ότι αυτές οι κυβερνήσεις, σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης δανείζουν την Ελλάδα για να διαχειριστούν συνολικά την κρίση και ότι στις χώρες τους παίρνουν τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα, στο όνομα του να γίνει πιο ανταγωνιστική η δική τους αστική τάξη.

Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι: «Μιλάμε για δύο εκ διαμετρικά αντίθετες στρατηγικές για το αύριο του τόπου και των εργαζομένων (...) Από τη μια η στρατηγική της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς, της δικαιοσύνης, της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας. Και από την άλλη η στρατηγική των μνημονίων και της παρατεταμένης βαρβαρότητας, που αποσκοπεί στη μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους».

Λίγες ώρες αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, σχολίαζε με γραπτή του δήλωση τα σενάρια για νέο δάνειο, σημειώνοντας επί λέξει: «Η υποταγή, η αφωνία και οι άσφαιρες επικοινωνιακές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι έχει απομείνει στην κυβέρνηση».

Οι διαφορές στη στρατηγική των κομμάτων δεν καθορίζονται από το πώς τοποθετούνται απέναντι στο μνημόνιο. Ούτε οι πλευρές που αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να πει ότι διαφοροποιείται στρατηγικά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν να κάνουν με τα διαφορετικά ταξικά συμφέροντα στην κοινωνία. Δεν έχουμε κατοχή της Ελλάδας από τη Γερμανία, ούτε υποταγή, όπως υπονοεί μιλώντας για πάλη για «εθνική ανεξαρτησία», επειδή εφαρμόζεται η πολιτική των μνημονίων. Αλλωστε, στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ, στις οποίες υποκλίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζεται η ίδια πολιτική με ή χωρίς μνημόνια σε όφελος των καπιταλιστών.

Παραπέρα, λαϊκή κυριαρχία ποτέ δεν υπήρξε στην Ελλάδα. Σκόπιμα ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τον όρο, για να ψαρέψει σε θολά νερά ψηφοφόρους του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ. Λαϊκή κυριαρχία με τα μονοπώλια στην εξουσία δεν υπάρχει, παρά μόνο στις διακηρύξεις σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων που πάνε να συμφιλιώσουν τα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων με αυτά των εκμεταλλευτών τους. Οσο για την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά και τη δικαιοσύνη, ποτέ δεν υπήρξαν το «δυνατό σημείο» του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, με ή χωρίς μνημόνια. Για παράδειγμα, πόσο αξιοπρεπές είναι στη Γερμανία της ανάπτυξης μια πρώην δασκάλα να υποχρεώνεται να δουλεύει σε οίκο ανοχής, γιατί διαφορετικά το κράτος θα της κόψει το επίδομα ανεργίας;

Προσκλητήριο στους επενδυτές
Είπε σε άλλο σημείο ο Αλ. Τσίπρας: «Και εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η θα ανατρέψουμε τώρα αυτή την πορεία ή θα παραλάβουμε στάχτη και αποκαΐδια. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά μόνο την επιλογή του αγώνα (...) για την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων. Για την ανατροπή του παλιού, του φθαρμένου, του σάπιου (...) Να φύγουν μαζί με τα μνημόνια, τα μέτρα και τα προγράμματα της συμφοράς. Να φύγουν για να αναπνεύσει η δημοκρατία (...) Να φύγουν γιατί η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία (...) Δεν θέλουμε να είμαστε αντί για ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα θυγατρική εταιρεία τους. Στέκι για τις μπίζνες τους και αεροδρόμιο για τα Learjet τους. Να φύγουν, γιατί δεν πουλάμε πια, ούτε και είμαστε προς πώληση. Και φυσικά δεν ξεπουλάμε».
Και παρακάτω«Απέναντι σ' αυτή τη στρατηγική της βαρβαρότητας, εμείς αντιτάσσουμε μια στρατηγική που η ουσία της είναι απλή: Πρώτα ο εργαζόμενος. Πρώτα ο άνθρωπος. Πρώτα η Ελλάδα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραληρεί επικίνδυνα, αναπαράγοντας τις θεωρίες περί «υποτέλειας» και «εξάρτησης». Οι κορόνες για «μπανανία» και «πρώτα η Ελλάδα», εκτός του ότι συγκαλύπτουν τον ταξικό χαρακτήρα της πολιτικής που υπηρετούν σήμερα όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, ενεργοποιούν και αντανακλαστικά που εκμεταλλεύονται η Χρυσή Αυγή και άλλοι υπερπατριώτες για να σύρουν τη λαϊκή αγανάκτηση σε επικίνδυνα κανάλια. Θυμίζουμε ότι κεντρικό σύνθημα της Χρυσής Αυγής είναι το άλλοτε πασοκικό «Η Ελλάδα στους Ελληνες».

Η κοινωνία στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε άλλο κράτος στον καπιταλισμό, έχει τάξεις, που δεν έχουν κοινά συμφέροντα και συγκρούονται μεταξύ τους. Άλλη είναι η διέξοδος από την κρίση που συμφέρει την αστική τάξη στην Ελλάδα και άλλη το λαό. Τα «αποκαΐδια» που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη πραγματικότητα για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων από τα λαϊκά στρώματα.

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τις απειλές προς τα «λαμόγια», ότι θα πληρώσουν στη Δικαιοσύνη για τις δοσοληψίες τους στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά σπεύδει ξανά να καθησυχάσει τους «υγιείς» επιχειρηματίες: «Όχι, δεν απειλούμε επενδυτές, όπως μας κατηγορεί η κυβέρνηση. Τους επενδυτές απλά τους ενημερώνουμε ότι θα χάσουν αν τζογάρουν στο ξεπούλημα της Ελλάδας. Δεν απειλούμε τους επενδυτές. Τα λαμόγια απειλούμε που διαχειρίζονται τη δημόσια περιουσία σα να είναι το τσιφλίκι των παππούδων τους».

Τι λέει εδώ; Ότι οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι. Για να προσελκύει όμως μια οικονομία επενδυτές, πρέπει να είναι ανταγωνιστική. Κανείς επιχειρηματίας δεν πάει να βάλει τα λεφτά του σε μια δουλειά από την οποία πιστεύει ότι θα τα χάσει ή ότι δε θα βγάλει περισσότερο κέρδος απ' ό,τι αν τα κρατήσει στο σεντούκι ή αν τα επενδύσει κάπου αλλού.
Τι κάνει όμως μια οικονομία ανταγωνιστική στον καπιταλισμό; Στραπατσάρισμα της εργατικής δύναμης, ιδιωτικοποιήσεις - απελευθέρωση τομέων της οικονομίας, προνόμια και φοροαπαλλαγές για την πλουτοκρατία, «διευκόλυνση» γενικά της επιχειρηματικότητας.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι με την πολιτική του θα προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις, έμμεσα δεσμεύεται ότι θα κάνει όλα τα παραπάνω. Όπως άλλωστε προσπαθεί να τα κάνει η σημερινή συγκυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες από αυτή.
Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι στον καπιταλισμό ανάπτυξη δεν γίνεται χωρίς να πληρούνται οι παραπάνω όροι, λέει ότι αυτός θα τους εξασφαλίσει στα μονοπώλια, αλλά με ...δημοκρατία και μόνο για όσους επιχειρηματίες είναι «υγιείς»!
Ποιοι είναι αυτοί κατά τον ΣΥΡΙΖΑ; Οσοι εφαρμόζουν την (αντεργατική) νομοθεσία του αστικού κράτους...
Π. 
και
902, 23/8/2013

Κινητικότητα! Μετέφεραν χειρουργημένους ασθενείς ενώ ο Δρ Άδωνις έκανε λογο μέχρι και για αναβολές χειρουργείων!

Κινητικότητα! Μετέφεραν χειρουργημένους ασθενείς ενώ ο Δρ Άδωνις έκανε λογο μέχρι και για αναβολές χειρουργείων!


Δεν θα σχολιάσουμε καθόλου την παρακάτω είδηση. 

Με τηλεβιβλιοπώλη - αποτυχημένο βιβλιοπώλη, εμμονιακά μνημονιακό, για προιστάμενο του Ιατρικού Προσωπικού της χώρας, αναμένουμε το μοιραίο. 



Κινητικότητα ασθενών.


Εφημερίδα των Συντακτών 23/08/13

Περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων είχαμε ακούσει πολλά μέχρι τώρα. Περί κινητικότητας των ασθενών, μαθαίνουμε τώρα – για την ακρίβεια, τη βιώνουν οι ίδιοι οι ασθενείς οκτώ νοσοκομείων, οι οποίοι άρον άρον μεταφέρονται από τους χώρους περίθαλψης, όπου βρίσκονταν μέχρι τώρα, σε άλλα νοσοκομεία. Αιτία, το κλείσιμο αυτών των μονάδων. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οδηγεί μεγάλες μονάδες σε Αθήνα («Αμαλία Φλέμινγκ», «Σπηλιοπούλειο» κ.ά.) και Θεσσαλονίκη («Ειδικών Παθήσεων», «Παναγία» κ.ά.) σε οριστική παύση μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην κοινωνία.


Τις ημέρες αυτές, ασθενείς, παρά τη βαρύτητα των προβλημάτων τους, μεταφέρονται με φορεία σε άλλες νοσοκομειακές μονάδες οι οποίες υποτίθεται θα καλύψουν επαρκώς τις ήδη μεγάλες ανάγκες στον τομέα της Υγείας. Ενας συνδικαλιστής του χώρου, περιγράφοντας αυτό που συμβαίνει, είπε πως «μοιάζει με εικόνες πολέμου, με τους ασθενείς να μην ξέρουν πού και πώς θα μεταφερθούν». Οση υπερβολή και αν έχουν τα λόγια του, δεν ακυρώνουν μια πραγματικότητα που δεν απέχει πολύ απ” όλα αυτά.


Είναι ενδεικτικά τα παραδείγματα προγραμματισμένων χειρουργείων για τα οποία ο ίδιος ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι «είναι πολύ πιθανό πολλά από αυτά να αναβληθούν».


Ας μπούμε λίγο στη θέση αυτών των ασθενών που περιμένουν την κρίσιμη ώρα του χειρουργείου ή εκείνων με βαριές ασθένειες οι οποίοι έχουν αναπτύξει μια συγκεκριμένη σχέση εμπιστοσύνης με τους θεράποντες γιατρούς τους. Κανένας δεν θα ήθελε να του συμβεί κάτι τέτοιο.


Κι όμως, τέτοια και άλλα δυσάρεστα αναμένεται να συμβούν. Και όχι μόνο για τους ήδη ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις οκτώ μονάδες, αλλά και για όσους χρειαστούν ιατρική βοήθεια το επόμενο διάστημα. Τα συγκεκριμένα νοσοκομεία τίθενται εκτός εφημεριών και ο πολίτης που θα αναζητήσει φροντίδα και περίθαλψη θα βρεθεί σε πραγματικά δύσκολη θέση.


Το θέμα, φυσικά, δεν περιορίζεται στα προβλήματα νυν ή μελλοντικών ασθενών, αλλά αφορά και τους εργαζόμενους στα νοσηλευτικά αυτά ιδρύματα, οι οποίοι θα οδηγηθούν σε καθεστώς κινητικότητας. Περισσότεροι από 1.800 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι αναμένεται να μπουν σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς, το οποίο για πολλούς αποτελεί τον προθάλαμο απολύσεων, για τον ίδιο τον υπουργό Υγείας αποτελεί μια ενέργεια κάλυψης κενών θέσεων σε άλλα ιδρύματα νοσηλείας. Ο κ. Γεωργιάδης σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στον τομέα της ευθύνης του. Η πολιτική συμπεριφορά της σημερινής κυβέρνησης δείχνει πως η αξιοπιστία δεν αποτελεί το ισχυρό χαρτί της! Το αντίθετο. Υποσχέσεις δίνονται αφειδώς, για να ακυρωθούν λίγο χρόνο αργότερα, πάντα με κάποια πρόφαση ή δικαιολογία…





Αρον άρον μετέφεραν ακόμη και χειρουργημένους από την Πολυκλινική

Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ , Ελευθεροτυπία 23/08/13


«Δεν γνωρίζαμε τίποτα. Δεν είχαν ενημερωθεί ούτε οι θεράποντες ούτε οι ασθενείς. Ηταν μια έφοδος εν αιθρία, η οποία μάλιστα έγινε απουσία του διευθυντή της Πολυκλινικής.


Δεν μετακινείς έτσι χειρουργημένους ανθρώπους. Δεν είναι αντικείμενα οι ασθενείς» λέει η Ελένη Κύργιου, αναισθησιολόγος στην Πολυκλινική. Η ίδια και οι συνάδελφοί της αλλά και οι υπάληλλοι του νοσοκομείου βρέθηκαν προ εκπλήξεως, όταν χθες το πρωί είδαν τις κλίνες του νοσοκομείου να αδειάζουν χωρίς -όπως λένε- να έχει προηγηθεί ενημέρωση, έγγραφη ή τηλεφωνική.


«"Από πού πήρατε εσείς εντολή;" ρωτούσαμε τους τραυματιοφορείς στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είχαν έρθει στην κλινική. Είπαν ότι είχαν πάρει εντολή από το κέντρο. Εμάς δεν μας πήραν ούτε ένα τηλέφωνο! Ξεκίνησαν να διακομίζουν τους ασθενείς στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς "Αγιοι Ανάργυροι", στην άλλη άκρη της Αθήνας!» ισχυρίζεται η κ. Κύργιου. Σημειώνεται ότι η «έφοδος» ξεκίνησε την ώρα που αρκετοί γιατροί απουσίαζαν από το νοσοκομείο. 


Πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή του «Ευαγγελισμού», για το κλείσιμο του νοσοκομείου και για τις εφημερίες που σταμάτησαν προχθές το απόγευμα, «όταν μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι αδειάζει η Πολυκλινική». Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες το βράδυ είχαν μεταφερθεί 10 ασθενείς από τους 50 που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ οι γιατροί δεν είχαν όπως λένε καμία ενημέρωση για το αν η διαδικασία θα εξελιχθεί και αν το νοσοκομείο θα αδειάσει εντελώς.


Σύμφωνα με υπαλλήλους της Πολυκλινικής, ακολούθησε πανικός: «Συγγενείς των ασθενών έψαχναν να βρουν τους ανθρώπους τους, ενώ οι γιατροί έτρεχαν να γράψουν τις συνταγές και τις θεραπείες που έπρεπε να πάρει μαζί του κάθε ασθενής». Οπως λέει η κ. Κύργιου, «παίρναμε τηλέφωνο τους γιατρούς του άλλου νοσοκομείου και τους ενημερώναμε για το ιστορικό του κάθε ασθενούς».


Σήμερα στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής αλλά και άλλων δημόσιων νοσοκομείων πραγματοποιούν συγκέντρωση για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας, ζητώντας απάντηση στην κατάργηση των νοσοκομείων και στη διαθεσιμότητα των 1.618 εργαζομένων. Για τον λόγο αυτό, τα σωματεία εργαζομένων της Πολυκλινικής, του Θριασίου, του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» και του «Ευαγγελισμού» συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ.

Αναρτήθηκε από 

Αναβάθμιση και όχι κατάργηση των νοσοκομείων
Συνάντηση με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας και εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης, είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Συνάντηση για το θέμα της κατάργησης του Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων, είχε χτες το μεσημέρι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ). Στη συνάντηση, που έγινε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, εκτός από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΑΣΔΑ, συμμετείχαν επίσης οδήμαρχος Αιγάλεω Χρήστος Καρδαράς και εκπρόσωποι τωνδημοτικών αρχών Αγίας Βαρβάρας και Πετρούπολης. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν και τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ και Πέτρος Αλέπης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής και Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ.
Το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» είναι ένα από τα 8 νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη που καταργούνται και θα λειτουργούν μόνο ορισμένα εξωτερικά ιατρεία. Από τα 148 κρεβάτια του, θα παραμείνουν τα 28, ενώ 170 εργαζόμενοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Το πλήγμα θα είναι μεγάλο για τους χιλιάδες κατοίκους της Δυτικής Αθήνας - Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω κ.ά. - που απευθύνονταν στο νοσοκομείο. Είναι ενδεικτικό πως στο «Αγία Βαρβάρα» γίνονταν το χρόνο περίπου 25.000 εισαγωγές, 100.000 επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία, 1.500 χειρουργεία, εκατοντάδες χιλιάδες εξετάσεις στα εργαστήρια.
Τώρα, οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας στερούνται σημαντικών υπηρεσιών και σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα ή προς άλλα νοσοκομεία (π.χ. Αττικόν), όπου έχουν «στεριώσει» τα ράντζα, οι αναμονές για χειρουργεία και θεραπείες είναι πολύμηνες, ενώ στην εφημερία περιμένουν μέχρι και 9 ώρες!
Οξύνονται τα λαϊκά προβλήματα
Μετά τη συνάντηση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:
«Oι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων σε όλη τη χώρα δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση για τις λαϊκές οικογένειες, που ήδη βιώνουν μια μεγάλη βαρβαρότητα από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, με χιλιάδες άνεργους, με χιλιάδες λαϊκά στρώματα να υποφέρουν στην ανεργία, στη φτώχεια και την ανέχεια, θα δημιουργήσει παραπέρα έκρηξη, μεγάλη όξυνση του προβλήματος, και με την πορεία συρρίκνωσης του "Αγία Βαρβάρα", πρώην Λοιμωδών και βέβαια με το τελικό κλείσιμο που δρομολογεί η κυβέρνηση.
Η λύση, που προτείνουν και οι φορείς της περιοχής, και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, βρίσκεται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που υλοποιεί η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτήν τη στιγμή. Δηλαδή, απαιτούνται άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Χρειάζεται αναβάθμιση των κλινικών, ενίσχυση των ειδικοτήτων. Και βέβαια χρειάζεται και αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας που πάρα πολλά συρρικνώνονται, υπολειτουργούν στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας.
Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και στη Βουλή και προς την κυβέρνηση και στο λαϊκό κίνημα, με στήριξη των κινητοποιήσεων των εργατικών λαϊκών σωματείων, των μαζικών φορέων, έτσι ώστε να μην περάσει το κλείσιμο του "Αγία Βαρβάρα", όπως επίσης το κλείσιμο και η συρρίκνωση άλλων νοσοκομειακών μονάδων. Και στη Βουλή θα βρεθούμε και αύριο (σ.σ. σήμερα) στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Υγείας».
Να αναιρεθούν τα σχέδια
Ο Παναγιώτης Μπιτούνης, γενικός γραμματέας του ΑΣΔΑ δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Η Δυτική Αθήνα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και ο πληθυσμός υποφέρει από όλα αυτά τα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι που κλείνει το νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα", το πρώην Λοιμωδών. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα τελευταία στιγμή, να αναιρέσει αυτά που έχει προγραμματίσει - να κλείσει το νοσοκομείο - και να σταθεί δίπλα μας, να ενισχύσει και να αναβαθμίσει το νοσοκομείο, ώστε να ανακουφιστούν οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας.
Ζητάμε τη στήριξη όλων των κομμάτων της Βουλής και ζητάμε από την κυβέρνηση να το τελειώσει γρήγορα αυτό το θέμα γιατί οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας είναι αναστατωμένοι και φυσικά δε θα το αφήσουμε έτσι, θα ενεργήσουμε δυναμικά για να αποτραπεί αυτός ο σχεδιασμός της κυβέρνησης».

TOP READ