14 Ιουν 2019

Πόλη αστέγων το Λος Αντζελες…

        

14-06-2019
Έκθεση από την Αρχή Υπηρεσιών Πρόνοιας Αστέγων στο Λος Άντζελες διαπίστωσε, μέσα σε ένα χρόνο, αύξηση 12% του αριθμού των ανθρώπων που ζουν στους δρόμους.

Οι περισσότεροι από τους άστεγους (τουλάχιστον 36.000 άτομα, κάθε ηλικίας) ζουν στην πόλη του Λος Άντζελες και άλλοι 59.000 ζουν στην κομητεία του Λος Άντζελες. Απ’ αυτούς, περίπου το 25% έμεινε για πρώτη φορά άστεγο το 2018 εξαιτίας φτώχειας, ακριβών ενοικίων και κακοπληρωμένων θέσεων ανειδίκευτης εργασίας. Διαπιστώθηκε επίσης πως αυξήθηκε κατά 24% ο αριθμός των νεαρών αστέγων ηλικίας κάτω των 25 ετών και κατά 7% ο αριθμός των αστέγων που είναι άνω των 62 ετών. Επίσης, το 29% των αστέγων στο Λος Άντζελες υποφέρει από ψυχικές νόσους ή είναι τοξικομανείς. Τέλος, τα 2/3 των αστέγων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε δρόμους γύρω από το μετρό του Λος Άντζελες είναι άνδρες.

Η φασιστική κυβέρνηση του Μπολσονάρο καταστρέφει το δάσος του Αμαζονίου, του πνεύμονα της γης. Από Πάνος Αλεπλιώτης

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης // 
Η καταστροφή ξεκίνησε με τις δηλώσεις της νέας υπουργού Γεωργίας Tereza Cristina τον Νοέμβριο του 2018 πριν καν αναλάβει.
« Η περιοχή Matobipa του Αμαζονίου (έκτασης 731.734 τετραγωνικά χιλιόμετρα όσο η Γαλλία) θα υλοτομηθεί» δήλωνε στην εφημερίδα O Globo.
Η επιλογή της Tereza Cristina που αποκαλείται και η «Κυρία Δηλητήριο» για τον αγώνα που έκανε όταν ήταν στην Αντιπολίτευση ώστε να επιτραπούν επικίνδυνα φυτοφάρμακα που προκαλούν καρκίνους δεν ήταν τυχαία.
Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να προωθήσει τα συμφέροντα των δασικών εταιριών, ντόπιων και πολυεθνικών.
Στόχος η ξυλεία του Αμαζονίου αλλά και η επέκταση άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων στις προστατευόμενες περιοχές με συνέπεια την καταστροφή του περιβάλλοντος όλου του πλανήτη.
Είναι γνωστό πως το δάσος του Αμαζονίου και οι υγρότοποι δεν είναι μόνο το καταφύγιο χιλιάδων ειδών χλωρίδας και πανίδας αλλά είναι και ο πνεύμονας της γης, που φιλτράρει μέρος του διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται σε όλη την υφήλιο.
Από τις δηλώσεις φτάσαμε στα πρώτα στοιχεία. Μόνο μέσα στον Μάιο ερημώθηκε από βλάστηση περιοχή δάσους 739 τετραγωνικών χιλιομέτρων!
-Δύο γήπεδα ποδοσφαίρου το λεπτό! Γράφει η Σουηδική εφημερίδα Αφτονμπλάντετ.
-Είναι η μεγαλύτερη επιφάνεια που έχει υλοτομηθεί τον μήνα Μάιο, πρώτο μήνα της ξηρής περιόδου, από τότε που με δορυφορική κάλυψη παρακολουθείται η κοπή των δέντρων, γράφει η The Guardian.
Ο πρόεδρος Μπολσονάρο δεν είναι ευχαριστημένος με το δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης και το ονομάζει «βιομηχανία προστίμων».
20190613 180752
Έχει προσωπική πείρα όταν πιάστηκε από τον δορυφόρο να ψαρεύει παράνομα σε προστατευόμενη περιοχή το 2012 και πλήρωσε πρόστιμο 2.400 ευρώ.
Έτσι έχει υποβαθμίσει την λειτουργία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και έχει δώσει αρμοδιότητες στο υπουργείο Γεωργίας.
Έχει σχέδια να δώσει άδειες λειτουργίας ορυχείων αλλά και την κατασκευή αυτοκινητόδρομου που θα διασχίζει προστατευμένες από τον νόμο περιοχές του δάσους.
Ιδιαίτερα ο αυτοκινητόδρομος που επιχειρήθηκε να κατασκευαστεί από άλλους δικτάτορες το 1973 και σταμάτησε μετά από διαμαρτυρίες  και την αντίθεση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος είναι το μεγαλεπήβολο σχέδιο εξυπηρέτησης των μονοπωλίων, του Μπολσονάρο.
Προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι κατά την διάρκεια της θητείας του «δεν θα παραμείνει ούτε ένα τετραγωνικό εκατοστό προστατευμένου δάσους στον Αμαζόνιο».
Η καταστροφή του δάσους άρχισε πολύ νωρίτερα. Μεγάλα τμήματα του δάσους έχουν αποδοθεί σε καλλιέργειες σόγιας και στην κτηνοτροφία και από τις προηγούμενες «σοσιαλιστικές» κυβερνήσεις.
20190613 180818
Αυτό μαρτυρούν δορυφορικές εικόνες που πάρθηκαν ακόμη και 12 μήνες πριν. Τα τελευταία 10 χρόνια 1.000.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έχει μετατραπεί σε σαβάνα μετά την κοπή των δέντρων του δάσους.
Ο φόβος όλου του πλανήτη είναι πως η ολοκλήρωση της καταστροφής με πιο γοργούς ρυθμούς θα συντελεστεί από την κυβέρνηση Μπολσονάρο!
Είναι τόση μεγάλη η περιφρόνηση της προστασίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων της χώρας από την φασιστική κυβέρνηση Μπολσονάρο που ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Ernesto Araújo δηλώνει «πως οι διαμαρτυρίες για την καταστροφή του Αμαζονίου είναι μαρξιστικές σκευωρίες για την παγκόσμια κυριαρχία».
Όλες οι παγκόσμιες συμφωνίες για τις κλιματικές αλλαγές και οι συνδιασκέψεις σκοντάφτουν, παρόλο που χρησιμοποιούνται για να δίνουν ψεύτικες ελπίδες, πάνω στο κυνηγητό του κέρδους.
Έτσι αποσύρθηκε η κυβέρνηση των ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού, έτσι έχει σχέδια να καταστρέψει τα δάση του Αμαζονίου ο Μπολσονάρο.
Οι πολυεθνικές εταιρείες άλλωστε που δρουν στα δάση του Αμαζονίου από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη προέρχονται.
Αυτές είναι που στήριξαν τον Μπολσονάρο και απαιτούν την αμοιβή τους.
Έτσι και οι κυβερνήσεις τους εξυπηρετούν τα σχέδια του κεφαλαίου όσο και αν ρ

Μπαράζ αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στο «κάδρο» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

 



Μπαράζ αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων προβλέπουν τα μέτρα για την «εμβάθυνση» της ΟΝΕ, που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής για το ευρώ στις 21 Ιούνη
INTIME NEWS
Μπαράζ αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων προβλέπουν τα μέτρα για την «εμβάθυνση» της ΟΝΕ, που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής για το ευρώ στις 21 Ιούνη
«Υπάρχει ευρεία υποστήριξη για τη μείωση της εξάρτησης από ένα μόνο κυρίαρχο παγκόσμιο νόμισμα. Το ευρώ είναι το μόνο νόμισμα που διαθέτει όλα τα αναγκαία χαρακτηριστικά τα οποία επιζητούν οι συμμετέχοντες στην αγορά ώστε να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση έναντι του αμερικανικού δολαρίου».

Τα παραπάνω επισημαίνει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε προχτές Τετάρτη ενόψει της Συνόδου Κορυφής για το ευρώ στις 21 Ιούνη στις Βρυξέλλες. Σε αυτήν καταγράφονται η «σημαντική πρόοδος» καθώς και τα επόμενα «σημαντικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν» στην πορεία για την «εμβάθυνση» της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης (ΟΝΕ). Πρόκειται για ένα μπαράζ αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και παρεμβάσεων με άξονα την αναβάθμιση της ΕΕ και της Ευρωζώνης και βέβαια την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, στο πλαίσιο των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Σε σχέση με το στόχο για την αναβάθμιση του ευρώ στις διεθνείς εμπορευματικές συναλλαγές η Κομισιόν πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες διαβουλεύσεις με συμμετέχοντες στην αγορά σε διάφορους τομείς, συγκεκριμένα στην αγορά συναλλάγματος, στην Ενέργεια, στις πρώτες ύλες, στα γεωργικά προϊόντα και τις μεταφορές.


Οπως διαπιστώνουν, «ο τομέας της Ενέργειας θα είναι στο μέλλον βασικός μοχλός για τη χρήση του ευρώ, ενώ υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω αύξησης της χρήσης του, όπως π.χ. στον τομέα του φυσικού αερίου». Σε αυτό το φόντο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τα κράτη - μέλη, τα μονοπώλια της Ενέργειας και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς, και καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να στηρίξουν τις προσπάθειες για την ενίσχυση του διεθνούς ρόλου του ευρώ.

Μνημόνια διαρκείας στους λαούς
 
Ενόψει της Συνόδου Κορυφής για το ευρώ στις 21 Ιούνη η Επιτροπή καλεί τις κυβερνήσεις της ΕΕ:

  • Να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τα κύρια χαρακτηριστικά του «δημοσιονομικού μέσου» για τη σύγκλιση και την ανταγωνιστικότητα ώστε να διευκολύνουν την ταχεία έγκρισή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο εργαλείο χρηματοδότησης για τη διοχέτευση φρέσκων κεφαλαίων προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, με προϋπόθεση την τήρηση των «μνημονίων διαρκείας» της ΕΕ και την κλιμάκωση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων. Η Κομισιόν καλεί τα κράτη - μέλη να συμφωνήσουν σχετικά με το μέγεθος του νέου χρηματοδοτικού «εργαλείου ανταγωνιστικότητας», που με τη σειρά του θα διασυνδέεται με το «πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο», δηλαδή με τους μεσοπρόθεσμους προϋπολογισμούς της ΕΕ.

Στην έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται ότι «έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις σχετικά με το μελλοντικό δημοσιονομικό μέσο (...), με βάση την πρόταση της Επιτροπής για πρόγραμμα στήριξης των μεταρρυθμίσεων». Οπως εκτιμά, «μια συμβιβαστική λύση είναι πλέον εφικτή και πρέπει να προωθηθεί με αποφασιστικότητα».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, υπάρχουν κράτη - μέλη που επιθυμούν να υπάρξουν παραπάνω κονδύλια εκτός πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, ωστόσο το θέμα προσκρούει σε αντιρρήσεις. «Θα ξεκινήσει μικρό και θα μπορεί να μεγαλώσει», δήλωσε ο ίδιος, αποτυπώνοντας την προσπάθεια να βρεθούν οι «συμβιβαστικές» όσο και προσωρινές λύσεις για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της Ευρωζώνης.

Την ίδια ώρα, ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ για την περίοδο 2021 - 2027 ενσωματώνει το «Πρόγραμμα Στήριξης Μεταρρυθμίσεων», για τη χρηματοδότηση των «μεταρρυθμίσεων προτεραιότητας, ιδίως στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου», σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Σε αυτό το φόντο, η χρηματοδότηση των επενδύσεων θα αξιοποιηθεί στη «μεταμνημονιακή εποχή» ως ένας επιπλέον μηχανισμός παρακολούθησης και επιτάχυνσης των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και στην Ελλάδα, που βρίσκονται στον πυρήνα των κατευθύνσεων της ΕΕ. Ενδεικτικά αναφέρονται οι μεταρρυθμίσεις στις «αγορές εργασίας και προϊόντων», η «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», οι «μεταρρυθμίσεις» στη δημόσια διοίκηση κ.ο.κ.

  • Να ολοκληρώσουν τις τροποποιήσεις στη Συνθήκη για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) με σκοπό την ταχεία επικύρωσή της από τα κράτη - μέλη της ζώνης του ευρώ.

Πρόκειται για την αναβάθμιση του ESM στο σχεδιασμό και την παρακολούθηση των προγραμμάτων χρηματοοικονομικής βοήθειας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, ο αναβαθμισμένος ΕSM σχεδιάζεται να αναλάβει και το ρόλο «διασώστη» «ύστατης καταφυγής» για τράπεζες της Ευρωζώνης που θα βρεθούν αντιμέτωπες με κινδύνους κατάρρευσης, και αφού βέβαια προηγουμένως θα έχουν εξαντληθεί τα άλλα διαθέσιμα μέσα (π.χ. ανακεφαλαιοποιήσεις, «κουρέματα» κ.ά.).

  • Να καταβάλουν νέες προσπάθειες για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ενωσης, αρχής γενομένης από τις πολιτικές διαπραγματεύσεις για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασφάλισης των Καταθέσεων.

Η Τραπεζική Ενωση, σύμφωνα με παλαιότερη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «θα πρέπει να ολοκληρωθεί με παράλληλη επίτευξη της μείωσης και του επιμερισμού των κινδύνων», με φόντο και το σχέδιο για τη διαμόρφωση «κοινού ταμείου» τραπεζικών διασώσεων. Σε κάθε περίπτωση, η διαμόρφωση του «κοινού ταμείου» διασώσεων επίσης προϋποθέτει τη ραγδαία συρρίκνωση της μάζας με τα «κόκκινα» τραπεζικά δάνεια, ειδικά στους σχετικά αδύναμους κρίκους, όπως είναι η ελληνική οικονομία, προκειμένου να επιμεριστούν οι κίνδυνοι, στο πλαίσιο της «αναλογικότητας» και των μέσων όρων που επικρατούν κάθε φορά στην ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι τα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του «ενιαίου ταμείου εξυγίανσης των τραπεζών» αλλά και αυτά για την «εγγύηση των καταθέσεων» θα προέλθουν από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, με σταδιακές εκταμιεύσεις σε ορίζοντα ετών. Η προοπτική αυτή αποτελεί ένα ακόμη πεδίο ενδοαστικής διαπάλης γύρω από τον επιμερισμό των κινδύνων.

  • Να επιταχύνουν την πρόοδο στον τομέα της Ενωσης Κεφαλαιαγορών και να εντείνουν τις εργασίες για την ενίσχυση του διεθνούς ρόλου του ευρώ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «η Ενωση Κεφαλαιαγορών διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο στην ενίσχυση της ΟΝΕ καθώς και του ευρώ. Πιο ολοκληρωμένες χρηματοπιστωτικές αγορές θα μπορούν να απορροφούν καλύτερα τους κραδασμούς προτού αυτοί φτάσουν στους φορολογουμένους», δηλαδή να αφήσουν σε δεύτερο επίπεδο και μόνο ως «εναλλακτικό» πλάνο τη δυνατότητα κρατικών ή και διακρατικών πακέτων στήριξης σε οικονομίες και τράπεζες της ΕΕ που θα βρεθούν αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο νέων κλυδωνισμών.

Βέβαια, το δίπολο της Τραπεζικής Ενωσης και της Ενωσης Κεφαλαιαγορών είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με την αναβάθμιση της ΕΕ στο πλαίσιο των οικονομικών - γεωπολιτικών ανταγωνισμών με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και αγορές και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές με μεγαλύτερη εμβάθυνση και ρευστότητα θα οδηγήσουν επίσης σε ευρύτερη χρήση του ευρώ από τους συμμετέχοντες στην αγορά, στις καθημερινές τους πράξεις».

Ούτε φράγκο από τους Γάλλους αστούς για την Παναγία των Παρισίων: “Κάποιο λάθος θα έχει γίνει με τον αριθμό IBAN μου…”

Οι Γάλλοι αστοί, την επόμενη μέρα της καταστροφής της Παναγίας των Παρισιών είχαν τρέξει να το παίξουν χουβαρντάδες, και με περίσσιο θράσος δήλωναν ό,τι θα δώσουν πακτωλο χρημάτων για την αποκατάσταση του καθεδρικού ναού. Τελικά τι συνέβη από εκείνη την στιγμή κ μετά, με την υποτιθέμενη οικονομική βοήθεια που θα παρείχαν για τα έργα της αποκατάστασης του ιστορικού μνημείου;
Σύμφωνα με έγκυρο γαλλικό αστικό μέσο ενημέρωσης, δυο μήνες μετά την τραγική καταστροφή και δεν έχουν συμβάλει ούτε το ελάχιστο ποσό για να ξεκινήσουν οι βασικές πρώτες μελέτες για το πώς θα γίνει η αποκατάσταση. Από τα 650 εκατ. € που είχαν υποσχεθεί οι μεγάλοι γαλλικοί μονοπωλιακοί όμιλοι, έχουν κατατεθεί 0€ προς στιγμή προς τον γαλλικό Οργανισμό Μνημείων, Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής κληρονομιάς, εν αντιθέσει με τους απλούς Γάλλους πολίτες που έτρεξαν να συμβάλλουν άμεσα με 80 εκατ. € μέχρι στιγμής στο σύνολο από δωρεές. Προς το παρόν έχουν δηλώσει πως θα συμβάλλουν, μόνο σε περίπτωση που βγει η πρώτη μελέτη για το συνολικό κόστος των έργων….
Αυτό έχει ως συνέπεια πρώτον, ότι μάλλον δεν έχουν την πρόθεση τελικά να συμβάλλουν αναλόγως. όπως είχαν αρχικώς δηλώσει και δεύτερον πως η “ανιδιοτέλεια” τους τελικά, μάλλον κι αυτή έχει καβούρια στην τσέπη της. Τρίτο και τελευταίο, το μόνο σίγουρο ήταν πως δημοσίως έγιναν οι δηλώσεις στήριξης των Γάλλων “ευεργετών” για καθαρά διαφημιστικούς λόγους των εταιριών τους! Ο κουρνιαχτός των υποστηρικτών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας πλέον έχει κοπάσει, και, αφού δήλωναν πρώτα με περίσσιο θράσος ότι: “Ιδού πόσο μεγάλοι φιλάνθρωποι είναι…”, τώρα τρέχουν και αναμαζεύονται μετά το φιάσκο της υποτιθέμενης ανιδιοτελούς συμμετοχής των αφεντικών τους.
Καμιά προστασία των μνημείων δεν ειναι εγγυημένη μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα! Η προστασία αυτών γίνεται μόνο καθαρά άποψη του αντίκτυπου που έχει η αποκατάσταση και η συντήρηση σε σχέση με το κέρδος των καπιταλιστώνΠεριμένετε από τους αστούς να έχουν συναισθήματα για τα μνημεία που δεν τους προσφέρουν κέρδος, αν το όλο ζήτημα δεν είχε γίνει καθαρά για διαφημιστικούς λόγους; Αυτά τα λίγα και τα συμπεράσματα, δικά σας.

Αγλαΐα Κυρίτση: Για να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πραγματικότητα ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του ΚΚΕ (Συνέντευξη)

Την αντιλαϊκή πραγματικότητα καλούμαστε να την αντιπαλέψουμε και για αυτό ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, να στηριχθεί μια προσπάθεια που στο επίκεντρο έχει το δίκιο του λαού, σημείωσε η δημοσιογράφος, Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ.
Μιλώντας στην «ΕΡΤ OPEN», αναφέρθηκε στο πέρασμα της από τη Βουλή ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την υπογραφή του 3ου μνημονίου, οπότε και αποχώρησε. Τόνισε, ότι επί ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έγινε όλο και μεγαλύτερο το δέσιμο με τους αμερικανονατοϊκούς και οι βάσεις ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, ενώ παραμένουν σε ισχύ οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι και οι αξιολογήσεις από τους δανειστές.
Υπογράμμισε, ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι κεφαλαιώδους σημασίας για να υπάρξει λαϊκή αντίσταση και γιατί ο λαός πρέπει να πιστέψει στα δύναμη του και να μην παγιδευτεί ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο ποιος θα είναι ο καλύτερος ανάμεσα στους δυο χειρότερους.

Μικρούτσικος, Κιμούλης, Μποφίλιου και εκατοντάδες καλλιτέχνες απευθύνουν κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ

Με μήνυμα του, που δημοσιεύεται στο “Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου”, ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ μπροστά στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τοπικές εκλογές. 
Γράφει ο Θ. Μικρούτσικος: 
Απευθύνομαι στις φίλες και στους φίλους, που πιστεύουν ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού ανεξάρτητα από διαφωνίες που μπορούν να έχουν για επιμέρους ζητήματα.Βρισκόμαστε στο 2019 και δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε 20% να είναι άνεργοι, 40% να ζουν στα όρια και κάτω από τα όρια της φτώχειας και τη μεγάλη πλειοψηφία των νέων να ζει με part time εργασία των 300 ευρώ.
Δεν είναι δυνατόν να εξακολουθήσουμε να ανεχόμαστε επιδόματα – ψίχουλα των 500 ευρώ το χρόνο που θίγουν την αξιοπρέπεια όλων μας. Η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει. Είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας. Τέρμα στο «μη χείρον βέλτιστον» και στο «να μην έρθει η Δεξιά». Η Δεξιά μπορεί να μην είναι στην κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, αλλά η πολιτική της εφαρμόζεται από την αρχή μέχρι το τέλος.
Ο Λαός πρέπει να διεκδικήσει δυναμικά να πάρει αυτά που του ανήκουν. Κι αυτό το εγγυάται μόνο το ΚΚΕ. Ανεξάρτητα λοιπόν από επιμέρους διαφωνίες, ψηφίστε ΚΚΕ έτσι ώστε οι αγώνες, οι διεκδικήσεις του Λαού να γίνουν από καλύτερες θέσεις.
Ενα μεγάλο έγκλημα συντελείται εδώ και χρόνια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να το παρακολουθούμε είτε απαθείς, είτε θεωρητικολογώντας, είτε ψάχνοντας ψύλλους στα άχυρα.
Φίλες και φίλοι
Σήμερα ο καιρός μας ορίζει
αύριο μπορεί να είναι αργά.
isxyro KKEΚάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ απευθύνουν πάνω από 350 καλλιτέχνες υπογράφοντας κείμενο στήριξης το οποίο ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:
«”Είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα νέο.
Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρομούσε νέες μυρωδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε πριν ξαναμυρίσει”.
Μπ. Μπρεχτ
Υπάρχουν στιγμές που οι επιλογές μας είναι καθοριστικές για τη ζωή τη δική μας και των γύρω μας. Υπάρχουν στιγμές που το δικό μας μήνυμα μπορεί να γίνει πραγματικά ηχηρό και αιχμηρό. Σήμερα, εμείς, καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, εικαστικοί, λογοτέχνες, σκηνοθέτες και άλλοι άνθρωποι της επιστήμης και του πολιτισμού, μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές, υποστηρίζουμε το ΚΚΕ (…).
Για να είναι η δική μας φωνή πιο δυνατή την επόμενη μέρα. Για να μπορεί ακόμα καλύτερα να αποκαλύπτει, να ενημερώνει, να παρεμβαίνει στις εξελίξεις. Για να δυναμώσει η “ψυχή” της οργάνωσης των εργαζομένων, να δυναμώσει το ίδιο το εργατικό κίνημα και οι διεκδικήσεις του. Για να τσακιστεί και να απομονωθεί με λόγο και πράξη η ναζιστική φασιστική ΧΑ, σε κάθε γειτονιά, σε χώρους δουλειάς, σε Δημοτικά Συμβούλια, παντού.
Ανεξάρτητα λοιπόν από τις αφετηρίες του καθενός μας, τις μικρότερες ή μεγαλύτερες διαφωνίες μας, σήμερα είναι ανάγκη να στηρίξουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, αλλά και να καλέσουμε και άλλους να το κάνουν. Πάνω από όλα θέλουμε να ενισχυθεί η δύναμη που παλεύει για μια κοινωνία με αφετηρία και επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, χωρίς τους σημερινούς εκμεταλλευτές (…)».
Το κείμενο υπογράφουν οι:
  • Steve Bart, σκηνοθέτης
  • Rebellion connexion (afaza & retro), μουσικοί
  • Αβαράκης Μάνος, σολίστ φυσαρμόνικας
  • Αγάθωνας, τραγουδιστής, μουσικός
  • Αγγελόπουλος Χρήστος, μουσικός, τραγουδιστής
  • Αετόπουλος Γιώργος, τραγουδοποιός
  • Αλεξανδρής Δημήτρης, ηθοποιός
  • Αναστασόπουλος Γιώργος, μουσικός («Ρωμιοσύνη»)
  • Ανδρικόπουλος Φώτης, μουσικός
  • Ανδρονιάδης Δημήτρης, πιανίστας
  • Ανδρουλιδάκης Μανόλης, συνθέτης, κιθαριστής
  • Ανδρουτσάκης Στάθης, ζωγράφος
  • Αντωνιάδης Δημήτρης, ηθοποιός, πρόεδρος ΣΕΗ
  • Αντωνόπουλος Γιάννης, ζωγράφος
  • Αντωνοπούλου Θαλασσιά, σκηνοθέτης
  • Αποστολίδης Ακης, διευθυντής φωτογραφίας
  • Αρβανιτάκης Μάκης, ηθοποιός
  • Αργύρης Κώστας, γλύπτης
  • Αρμενιακός Γιώργος, μουσικός
  • Αχειμάστου Φανή, χαράκτρια
  • Βάης Ιάκωβος, γελοιογράφος
  • Βάκκας Κώστας, σκηνοθέτης
  • Βαλάση Ζωή, συγγραφέας
  • Βαλάσης Διονύσης, εικαστικός
  • Βάλβη Ελισάβετ, γλύπτρια
  • Βαμβακίδης Τάκης, ηθοποιός
  • Βαρβαρέσου Μαρία, σχεδιάστρια κοσμημάτων
  • Βαρδαρός Λεωνίδας, σκηνοθέτης
  • Βασίλας Γρηγόρης, μουσικός, συνθέτης
  • Βασιλόπουλος Γιώργης, ηθοποιός
  • Βαφειάδου Κορίνα, ηθοποιός
  • Βέη Γιώτα, τραγουδίστρια
  • Βίτσας Αλέξανδρος, μουσικός
  • Βλαβιανού Νικολέτα, ηθοποιός
  • Βλαντώνη Κατερίνα, εικαστικός
  • Βλάσσης Αγγελος, γλύπτης
  • Βλάχος Νικόλας, μουσικός
  • Βολονάκη Ουρανία, ζωγράφος
  • Βούλγαρης Γιώργος, ηθοποιός
  • Βουτσάς Δημήτρης, τραγουδιστής
  • Βρέτος Αλέκος, μουσικός παραγωγός, Μέγαρο Μουσικής (ΟΜΜΑ)
  • Βρυζάκης Γιάννης, διευθυντής χορωδίας, τενόρος
  • Γαβρίλη Αλεξία, ηθοποιός
  • Γαλαζούδης Νίκος, εικαστικός
  • Γαλάνης Πάνος, μουσικός
  • Γαργάλη Ξένια, τραγουδίστρια
  • Γερασιμίδου Ελένη, ηθοποιός
  • Γερασκλής Ζαχαρίας, μουσικός
  • Γεωργιλάκης Μάρκος, γλύπτης, καθηγητής ΑΣΚΤ
  • Γιαννικάκης Μιχαήλ, ηθοποιός
  • Γιαννούχος Δημήτρης, μουσικός (συγκρότημα Kollektiva)
  • Γιαραμαζίδης Γιάννης, ηθοποιός
  • Γκέλμπεση Καλή, λογοτέχνης
  • Γισδάκης Βασίλης, μουσικός, τραγουδιστής
  • Γκούβας Κώστας, μουσικός, πρόεδρος παραρτήματος ΠΜΣ
  • Γκουντούμη Βούλα, φιλόλογος, επιμελήτρια εκδόσεων
  • Γκρανόπουλος Κώστας, μουσικός
  • Γκριμέκη Νικολέτα, χορεύτρια
  • Γκρους Τάσος, συνθέτης
  • Γόγολος Γιώργος, εικαστικός
  • Γόντικα Αντα, ζωγράφος
  • Γουρουντή Ανθή, μουσικός, συνθέτρια
  • Γουρουντή Μικαέλα, ηθοποιός
  • Γραμματικού Θεοδοσία, σκηνοθέτης
  • Δαραδήμος Μπάμπης, εικαστικός
  • Δημέγγελης Τάσος, λυρικός τραγουδιστής – χορωδός Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ)
  • Δημητριάδου Μαρία, ηθοποιός
  • Δημητρούκα Μαρία, ηθοποιός, δημοσιογράφος
  • Δημοπούλου Λίνα, στιχουργός
  • Δημούλας Χρήστος, λογοτέχνης
  • Διονυσόπουλος Βασίλης, ζωγράφος
  • Δρογώσης Στάθης, τραγουδοποιός
  • Ευαγγελάτος Κώστας, λογοτέχνης, εικαστικός και θεωρητικός Τέχνης
  • Ευαγγέλου Γιάννης, μουσικός
  • Ζαραλίκος Χριστόφορος, stand up comedian
  • Ζαφείρας Σταύρος, μουσικός
  • Ζάχαρης Πάνος, γελοιογράφος
  • Ζήσης Δημήτρης, μουσικός, πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ
  • Ζιάβρας Παναγιώτης, μουσικός ορχήστρας ΕΛΣ
  • Ζουλιάτης Σταύρος, χορωδός
  • Ζούνη Ελένη, ζωγράφος
  • Θαλασσινός Παντελής, τραγουδιστής, μουσικός
  • Θαλασσινού Βίκυ, ηθοποιός, συγγραφέας
  • Θεοδωράκης Νίκος, μουσικός
  • Θεοδωράκης Παρασκευάς, μουσικός
  • Θεοδωρίδου Αννα, ηθοποιός
  • Θεολόγης Θανάσης, σκηνοθέτης
  • Θεοφάνους Γιώργος, μουσικός (συγκρότημα Kollektiva)
  • Θεοχάρης Κώστας, λυρικός τραγουδιστής – χορωδός ΕΛΣ
  • Ιατρίδου Σοφία, εκπαιδευτικός μουσικής
  • Ικαρη Βιολέτα, τραγουδίστρια
  • Ιωαννίδης Ραφαήλ, εικαστικός
  • Καζάκος Κώστας, ηθοποιός, σκηνοθέτης
  • Κακαβάνης Ηρακλής, δημοσιογράφος, συγγραφέας
  • Καλαμποκά Γεωργία, εκπαιδευτικός, συγγραφέας
  • Καλατζόπουλος Γιάννης, ηθοποιός
  • Καλλιανός Στάθης, καθηγητής μουσικής
  • Κάλλοου Χρήστος, ηθοποιός, σκηνοθέτης
  • Καμαγιάννη Σοφία, μουσικός
  • Κανέλλος Δημήτρης, τραγουδιστής
  • Κανιάρης Βασίλης, στιχουργός, συγγραφέας
  • Κανούσης Θανάσης, ηθοποιός
  • Καραγιάννης Ν. Θανάσης, Δρ. Επιστημών της Αγωγής, συγγραφέας
  • Καραγιαννίδου Ελένη, μουσικός, καθηγήτρια μουσικής
  • Καραγεώργης Νίκος, ηθοποιός
  • Καράκογλου Πολυξένη, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός
  • Καραλή Κίρκη, σκηνοθέτης
  • Καραμανλή Αφροδίτη, εικαστικός
  • Καραπιπέρης Γιάννης, μουσικός
  • Καρατζαφέρη Ιωάννα, λογοτέχνης
  • Καρδούλια Σουζάνα, ηθοποιός
  • Καρέλας Θοδωρής, τραγουδιστής, τραγουδοποιός
  • Καρέρ Αρης, δημοσιογράφος, συγγραφέας
  • Καρμπάς Κώστας, τραγουδοποιός
  • Κατίνου Κωνσταντίνα, ηθοποιός
  • Κατσαβός Αναστάσης, μουσικός
  • Κατσαμένη Δανάη, ηθοποιός
  • Καφαντάρη Λένα, εικαστικός
  • Καφαντάρη Λίλα, ηθοποιός
  • Καψάλου Μαρία, μουσικός
  • Κέντρος Γιώργος, ηθοποιός
  • Κεντρωτής Γιώργος, καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, κοσμήτορας της Σχολής Ιστορίας, Μετάφρασης και Διερμηνείας
  • Κεραμίδας Θανάσης, ηθοποιός
  • Κιμούλης Γιώργος, ηθοποιός, σκηνοθέτης
  • Κιτμερίδης Νίκος, εικαστικός
  • Κλέβες Κρίσικο, ζωγράφος, χαράκτρια
  • Κοκκινέας Τίτος, λογοτέχνης
  • Κολέλης Παναγιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος, συγγραφέας
  • Κόλιας Φώτης, μουσικός στη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ
  • Κόλλια Τζένη, ηθοποιός
  • Κολοβός Βασίλης, ηθοποιός
  • Κολοβός Ηλίας, κλαρινετίστας, συνταξιούχος ΕΛΣ
  • Κολοβός Χρήστος, διευθυντής συμφωνικής ορχήστρας
  • Κομνηνέας Τζανέτος, σκηνοθέτης
  • Κοντόρα Εύη, λογοτέχνης
  • Κορφιάτη Δανάη, χορεύτρια, δασκάλα χορού
  • Κοτσάμπασης Κώστας, εικαστικός
  • Κορίτσογλου Μάρθα, ζωγράφος
  • Κουάντας Αλέξης, σκηνοθέτης
  • Κουκή Αθηνά, μουσικός
  • Κουκή Χριστίνα, μουσικός
  • Κουμεντάκου Ανδριάνα, εικαστικός
  • Κούνης Ιωάννης – Στέφανος, σκηνοθέτης
  • Κουτούφαρη Δέσποινα, λογοτέχνης
  • Κουτσοδόντης Νίκος, ιδιωτικός υπάλληλος, ποιητής
  • Κουτσονικολής Χρήστος, ηθοποιός
  • Κουφαλάκος Δημήτρης, μουσικός
  • Κοφίνα Χρύσα, εικαστικός
  • Κοφίνας Κώστας, μουσικός
  • Κρέτσης Μάκης, μουσικός (συγκρότημα Kollektiva)
  • Κρούσκα Βέρα, ηθοποιός
  • Κυριαζίδου Βαγγελιώ, χορεύτρια
  • Κυριάκου Νεφέλη, εικαστικός
  • Κυρίτση Ιωάννα, ηθοποιός
  • Κωνσταντινίδης Κώστας, μουσικός (Mother of Millions)
  • Κώτσιου Ντίνα, χαράκτρια, αναπληρώτρια καθηγήτρια ΑΣΚΤ
  • Λάβαρης Κώστας, μουσικός, συνθέτης
  • Λάζαρη Μαριάννα, ηθοποιός
  • Λαζάρου Τεό, μουσικός, «Ρωμιοσύνη»
  • Λαζοπούλου Χριστιάννα, γλύπτρια
  • Λάζου Αννα, αναπληρώτρια καθηγήτρια ΕΚΠΑ
  • Λαμπριανίδης Γρηγόρης, μουσικός
  • Λαμπράκης Μάνος, θεατρικός συγγραφέας
  • Λέντζος Δημήτρης, λογοτέχνης, στιχουργός
  • Λιανοπούλου Αννα, χορεύτρια, ηθοποιός
  • Λούτσια Ιωάννα, ηθοποιός, συγγραφέας
  • Μαγγίνας Δημήτρης, ηθοποιός
  • Μαϊστρέλο Μαρία, ηθοποιός, δασκάλα χορού
  • Μακίσογλου Ελένη, ηθοποιός
  • Μακριδάκης Γιάννης, λογοτέχνης
  • Μανιφάβας Χρήστος, μουσικός
  • Μανταλάς Σπύρος, μουσικός
  • Μαραγκουδάκη Ελένη, ζωγράφος
  • Μαραγκουδάκης Αγης, σκηνοθέτης
  • Μαραθού Ελένη, ζωγράφος – εικονογράφος
  • Μαργαρώνης Φάνης, μουσικός (συγκρότημα Kollektiva), εκπαιδευτικός
  • Μαρινάκης Αγγελος, μουσικός
  • Μαρμαρίδης Σεραφείμ, μουσικός, οργανοποιός
  • Μαρόπουλος Παύλος, λυρικός τραγουδιστής, χορωδός ΕΛΣ
  • Μαυρομάτη Ηλιάννα, ηθοποιός
  • Μαύρου Νάντια, καθηγήτρια χορού
  • Μαύτα – Κολοβού Μάρω, πιανίστρια, συνταξιούχος καθηγήτρια Ωδείου Αθηνών
  • Μέγα – Χαβρέ Ανθια, εικαστικός
  • Μεϊμάρης Αντώνης, μουσικός («Κοινοί Θνητοί»)
  • Μεϊμάρης Τάσος, μουσικός («Κοινοί Θνητοί»)
  • Μελά Εύα, εικαστικός, πρόεδρος ΕΕΤΕ
  • Μελίδης Ιων – Νικόλαος, καθηγητής μουσικής
  • Μελισσάρης Γιώργος, ηθοποιός
  • Μερακλής Μιχάλης, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, λαογράφος και φιλόλογος
  • Μήλας Παναγιώτης, δημοσιογράφος, πολιτιστικό ρεπορτάζ
  • Μηλιώτης Παναγιώτης, ποιητής
  • Μήτσικα Ιωάννα, χορεύτρια, χορογράφος
  • Μίσσιος Κώστας, συγγραφέας
  • Μιχαηλίδη Φένια, μουσικός
  • Μιχαηλίδου Θεοδώρα, εικαστικός
  • Μιχαηλίδου Φανή, εικαστικός
  • Μόρτζος Φρίξος, πιανίστας ΕΛΣ
  • Μόσχοβος Νίκος, ηθοποιός
  • Μοσχοβούδη Ελένη, μουσικός, ταξιθέτρια ΟΜΜΑ
  • Μουρκούση Μαρία, λυρική τραγουδίστρια, εργαζόμενη ΟΜΜΑ
  • Μουσγά Πηνελόπη, χορεύτρια
  • Μπαδόλα Ειρήνη, εικαστικός
  • Μπαλλάς Σωτήρης, μουσικός, τραγουδιστής
  • Μπαλτσαβιά Ντενίζ, ηθοποιός
  • Μπαντάζου Ευπραξία, εικαστικός
  • Μπαρμπαρής Αργύρης, μουσικός
  • Μπλέτσας Θανάσης, μουσικός
  • Μπούσαλης Πάνος, συνθέτης, τραγουδιστής
  • Μποφίλιου Νατάσσα, τραγουδίστρια
  • Μποφίλιος Νίκος, μουσικός
  • Μυρωδιάς Αντώνης, γλύπτης
  • Μωραΐτης Αποστόλης, μουσικός
  • Νάκος Θανάσης, ηθοποιός
  • Ναλμπάντη Φανή, λυρική τραγουδίστρια, ταξιθέτρια στον ΟΜΜΑ
  • Νασιοπούλου Ντιάνα, ζωγράφος, εικονογράφος, συγγραφέας
  • Νάστου Ερμιόνη, πιανίστρια ΕΛΣ
  • Νεοφυτίδου Μαρία, πιανίστρια ΕΛΣ
  • Νικολάου Αργύρης, μουσικός
  • Νικολάου Θοδωρής, τραγουδιστής
  • Νικολούδης Δημήτρης, τραγουδιστής
  • Νταλιάνης Κώστας, σκηνοθέτης
  • Ντίνου Μαριάννα, μουσικός
  • Ξανθοπούλου Ελένη, σκηνοθέτης
  • Ξενάκη Μαριάννα, χαράκτρια
  • Ξένος Αντώνης, ηθοποιός
  • Ξένος Σταύρος, μουσικός («Ρωμιοσύνη»)
  • Ξένου Αγγελική, ηθοποιός
  • Ξένου – Βερνάρδου Αλίκη, δημοσιογράφος
  • Ξυλαρδιστός Δημοσθένης, ηθοποιός
  • Ορκόπουλος Παύλος, ηθοποιός
  • Παναγιωτούνης Νίκος, ηθοποιός, σκηνοθέτης, δάσκαλος θεατρικής αγωγής
  • Πανάς Νίκος, μουσικός
  • Πανόπουλος Χάρης, τραγουδιστής
  • Παντελιάς Αλέξης, τραγουδοποιός («Κίτρινα Ποδήλατα»)
  • Παντελιάς Γιώργος, τραγουδοποιός («Κίτρινα Ποδήλατα»)
  • Παντελίδου Ρούλα, ηθοποιός
  • Παπαγεωργίου Βαγγέλης, μουσικός
  • Παπαδόπουλος Δημήτρης, φωτιστής στον ΟΜΜΑ
  • Παπαδόπουλος Θύμιος, μουσικός, ενορχηστρωτής
  • Παπαζαχαριάκης Γιάννης, μουσικός, ενορχηστρωτής
  • Παπαϊωάννου Πάνος, τραγουδιστής
  • Παπακυπαρίου Ελπίδα, καθηγήτρια μπαλέτου
  • Παπαοικονόμου Γιάννης, λογοτέχνης
  • Παπούλιας Ιβάν – Μάριος, μουσικός
  • Παρασκευάς Νίκος, τραγουδιστής («Τοξικά Απόβλητα»)
  • Παρασκευόπουλος Βασίλης, μουσικός, πρόεδρος ΠΜΣ
  • Πατρικίδου Νίνα, βιολονίστρια, καθηγήτρια βιολιού, ΕΛΣ
  • Πεσκετζή Μαρία, διδάκτορας Φιλολογίας, συγγραφέας
  • Πετάλας Αγης, λογοτέχνης
  • Πετρίδης Αλέκος, ηθοποιός
  • Πετρίδου Σαββίνα, ηθοποιός
  • Πετρούλια Γεωργία, ζωγράφος
  • Πίτσα Αφροδίτη, ταξιθέτρια στον ΟΜΜΑ
  • Πιττακός Αλέξανδρος, λυρικός τραγουδιστής, χορωδός ΕΛΣ
  • Πλιώτα Τζούλια, εικαστικός
  • Πούλος Γιώργος, μουσικός
  • Προδρόμου Βασίλης, τραγουδιστής
  • Πρώιος Γιάννης, ζωγράφος, σκηνογράφος
  • Πωλυζωίδης Σήφης, ηθοποιός
  • Ραβνιωτόπουλος Κώστας, ηθοποιός, σκηνοθέτης
  • Ράντου Ελένη, ηθοποιός
  • Ραψανιώτης Βασίλης, μουσικός
  • Ρήγας Γιώργος, μουσικός
  • Ρηγόπουλος Αντώνης, μουσικός («Το Σφάλμα»)
  • Ρίτσου Ερη, λογοτέχνης
  • Ρόθος Κώστας, γλύπτης
  • Ρόκος Κυριάκος, γλύπτης
  • Ρόκου Ηρα, ηθοποιός
  • Ρουμπάκη Λεναρέτα, ψυχολόγος, ποιήτρια
  • Ρωμανός Σπύρος, μουσικός
  • Σαββίδης Λάζαρος, μουσικός
  • Σακελαρίου Τζούλια, εικαστικός
  • Σαμαρτζής Γιώργος, χορωδός ΕΛΣ
  • Σαμαρτζής Νεκτάριος, χορωδός ΕΛΣ
  • Σαουσοπούλου Μαίρη, ηθοποιός
  • Σαραφιανός Σπύρος, ηθοποιός
  • Σαριμπανίδης Ναπολέων, μουσικός
  • Σαρρής Γιώργος, μουσικός
  • Σαρρής Νίκος, μουσικός ορχήστρας ΕΛΣ
  • Σεϊμένης Βασίλης, ηθοποιός
  • Σέμσης Δημήτρης, βιολιστής
  • Σιδέρης Κώστας, μουσικός (συγκρότημα «Υπεραστικοί»)
  • Σιδηροπούλου Μελίνα, εκπαιδευτικός
  • Σίσκου Ελσα, χορεύτρια
  • Σκαλκώτος Χρίστος, γλύπτης, καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Σκουρλής Γιώργος (Atek), εικαστικός
  • Σκυθιώτης Πέτρος, ποιητής
  • Σούτογλου Εφη, ζωγράφος
  • Σοφιανός Απόστολος, συνταξιούχος ηθοποιός
  • Σπανού Αθηνά, στιχουργός
  • Σπηλιώτης Κωστής, πιανίστας
  • Σπυριδάκης Χρήστος, μουσικός
  • Σπυριδωνίδου – Στέφου Μαρίνα, ζωγράφος
  • Σπυρίδωνος Πηνελόπη, ζωγράφος
  • Σταματίου Χριστίνα, μουσικός
  • Σταματόπουλος Κώστας, σκηνοθέτης
  • Στάμου Σήφης, σκηνοθέτης
  • Στασινοπούλου Μαίρη, ηθοποιός, δασκάλα θεατρικής αγωγής
  • Σταύρακα Βίκυ, ηθοποιός
  • Σταυρίδης Χρήστος, μουσικός («Ρωμιοσύνη»)
  • Σταυρόπουλος Κώστας, μουσικός
  • Σταφέτος Στέλιος, εικαστικός
  • Στεργιοπούλου Νάνα, εικαστικός
  • Στέφος Νίκος, γλύπτης
  • Στούγιος Θοδωρής, μουσικός
  • Στούμπος Γιάννης, εικαστικός, εκπαιδευτικός
  • Στρατωνίου Ηλέκτρα, ποιήτρια
  • Τάγκας Νίκος, μουσικός
  • Ταλαγάνης Δημήτρης, εικαστικός
  • Ταλέας Νίκος, μουσικός
  • Τασούλας Σωτήρης, ηθοποιός
  • Τατσιούλη Ανθή, τραγουδίστρια
  • Τζαμιάν Νατάσσα, νηπιαγωγός, ταξιθέτρια στον ΟΜΜΑ
  • Τζατζιμάκη Ελένη, μουσικός
  • Τζουμάκης Δημήτρης, ηθοποιός
  • Τόκας Δημήτρης, ηθοποιός
  • Τόλιος Γιάννης, μουσικός («Ρωμιοσύνη»)
  • Τουμπέκης Μπάμπης, εικαστικός
  • Τουρνάκης Νίκος, ηθοποιός, μουσικός
  • Τρανουδάκης Μιχάλης, συνθέτης
  • Τραϊτοράκης Μάρκος, εικαστικός
  • Τριανταφυλλάκη Ελένη, σκηνοθέτης
  • Τριανταφυλλίδης Κώστας, τραγουδιστής
  • Τρίμη Επη, δημοσιογράφος
  • Τσαγκαράκης Γιώργος, ηθοποιός
  • Τσαϊρέλη Μόρφω, τραγουδίστρια
  • Τσακίρης Σταύρος, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
  • Τσάκνη Δέσποινα, ζωγράφος, εκπαιδευτικός
  • Τσαμκοσόγλου Μάκης, μουσικός (Mother of Millions)
  • Τσαπράζης Αλέξανδρος, τραγουδιστής
  • Τσατσαλίδης Βάιος, μουσικός
  • Τσερκεζίδου Ιωάννα, ηθοποιός
  • Τσίτσικας Πάνος, μουσικός
  • Τσιτσούλης Απόστολος, σκηνοθέτης
  • Τσόγκας Σωτήρης, μουσικός
  • Τσοϊδάκης Δημήτρης, ηθοποιός
  • Τσουγκράνη Βερονίκη, χορογράφος
  • Φάκαρος Νίκος, μουσικός
  • Φάμπα Εύα, σολίστ κιθάρας
  • Φιλιούση Ελένη, ηθοποιός
  • Φιλιούσης Κοσμάς, σκηνοθέτης
  • Φιλιούσης Κώστας, σκηνοθέτης
  • Φιλιππόπουλος Σπύρος, ηθοποιός
  • Φρόνιμος Αντώνης, μουσικός
  • Φτούλη Αμέρισσα, τραγουδίστρια, μουσικός
  • Φώκος Στέλιος, κριτικός λογοτεχνίας
  • Φωτιάς Βασίλης, μουσικός («Κοινοί Θνητοί»), λογοτέχνης
  • Φωτόπουλος Δημήτρης, μουσικός («Ρωμιοσύνη»)
  • Χαλάς Αχιλλέας, συντηρητής έργων τέχνης
  • Χαλκίδης Νάσος, εικαστικός
  • Χαλκιοπούλου Μιμίκα, γλύπτρια
  • Χαραλάμπους Ευαγγελία, ζωγράφος
  • Χατζή Κατερίνα, ζωγράφος
  • Χατζηαναγνώστου Στέφανος, μουσικός
  • Χατζημιχαηλίδης Στέφανος, σκηνοθέτης
  • Χατζιδάκη Φωτεινή, λυρική τραγουδίστρια, χορωδός ΕΛΣ
  • Χατζίδου Νίκη, ηθοποιός
  • Χίνος Γιάννης, μουσικός
  • Χουλιαράς Θανάσης, τραγουδιστής (συγκρότημα Kollektiva)
  • Χριστοπούλου Ευθυμία, ζωγράφος – εκπαιδευτικός
  • Χριστοφοράκης Νίκος, εικαστικός
  • Χρυσανθίδης Μίλτος, μουσικός
  • Ψαραδάκος Στέφανος, μουσικοσυνθέτης
  • Ψαρράς Τάσος, σκηνοθέτης
  • Ψυχογιόπουλος Βασίλης, ηθοποιός

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Αττική

Το ΚΚΕ έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του στην Αττική.
Σημειώνεται ότι στην εκλογική Περιφέρεια Δυτικού Τομέα θα είναι υποψήφιος ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα είναι υποψήφιος και στην Βοιωτία.
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ ανά εκλογική Περιφέρεια στην Αττική είναι οι:

Α’ Εκλογική Περιφέρεια

1.Αναγνώστου Γιάννης, πρόεδρος συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας
2.Γεράκη Κατερίνα, δικηγόρος
3.Γκογκάκη Ντίνα, πρόεδρος του συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
4.Δρογώσης Στάθης, τραγουδοποιός
5.Θεοδωρόπουλος Δημήτρης, μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕ
6.Κανέλη Γαρυφαλιά (Λιάνα), βουλευτής
7.Καραλής Γιάννης, αθλητικογράφος
8.Μανιάτη Βίκυ, πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων πανελλήνιου αθλητικού Συλλόγου φυσικής αγωγής
9.Μελά Εύα, πρόεδρος Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
10.Μιτηκάρη Ελένη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
11.Νικολάου Σταμάτης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, συνεργαζόμενος προερχόμενος από τις Παρεμβάσεις, αντιπρόεδρος του πανελλήνια ένωση συνταξιούχων εκπαιδευτικών
12. Πανουτσάκου Βέτα, επόπτρια Δημόσιας υγείας, μέλος ΕΕ ΑΔΕΔΥ, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγου Υπαλλήλων Αιρετών
13. Περάκης Αλέκος, Πρόεδρος ΣΕΤΗΠ
14.Σιώρας Ηλίας, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Ευαγγελισμού
15.Σοφιανός Νικόλαος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
16.Στεφανάκης Γιώργος, πρόεδρος συνδικάτου επισιτισμού-τουρισμού
17.Ταβουλάρη Γιώτα, πρόεδρος ομοσπονδίας φαρμάκου
18.Τσούνας Θύμιος, ανθυποπυραγός ε.α πυροσβεστικού σώματος

Εκλογική Περιφέρεια Βόρειου Τομέα

1. Αγγέλου Γιάννης, συνταγματάρχης ε.α, συνεργαζόμενος
2. Ανδρουλιδάκης Μανόλης, μουσικοσυνθέτης
3. Βακάλη Έλσα, ιστορικός
4. Γεωργιάδου Εύη, χημικός μηχανικός, μηχανικός ασφαλείας, μέλος αντιπροσωπείας του ΤΕΕ
5. Ζαχαρόπουλος Νίκος, μέλος γραφείου ΚΣ της ΚΝΕ
6. Κασσίμης Χρήστος, προερχόμενος από ΛΑΕ
7. Κατιμερτζόγλου Κώστας, δάσκαλος, ΔΣ Συλλόγου εκπαιδευτικών Σεφέρης
8. Λίτσιου Βούλα, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ
9. Ντίνος Αποστόλης, γιατρός
10. Πάκου Βούλα, πρόεδρος εργαζομένων του ΚΑΤ
11. Παφίλης Θανάσης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ
12. Παπαλυμπέρη Κατερίνα, Πρόεδρος Συλλόγου γονέων και Ένωση γονέων Κηφισιάς
13. Σκαλούμπακα Χριστίνα, δικηγόρος, πρόεδρος ΟΓΕ
14. Τσίγκα- Σαραντέα Μαρίνα, πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών
15. Χαιρικάκη Ελίνα, δασκάλα μουσικής, ένωση γονέων
16. Χαραλαμπίδης Γρηγόρης, εκτελωνιστής, ένωση ΕΒΕ Γαλατσίου
17. Χαλβατζής Σπύρος, αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΦΕΑ
18. Χουρδάκης Χάρης, μέλος συντονιστικής επιτροπής αναπήρων
19. Φωτόπουλος Θανάσης, πρόεδρος σωματείου Τύπου- χάρτου

Εκλογική Περιφέρεια Δυτικού Τομέα

1. Κουτσούμπας Δημήτρης, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
2. Βασιλοπούλου Δώρα, εργαζόμενη στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, μέλος του προεδρείο της ΟΓΕ, πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Αιγάλεω
3. Ζορμπά Ανθή, αντιδήμαρχος Πετρούπολης
4. Καραγιάννης Νίκος, αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου
5. Καραντούσας Μανώλης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Τροφίμων-Ποτών
6. Καρανάσιου Ελένη, εργαζόμενη στις κτιριακές υπποδομές πρώην ΟΣΚ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου, δημοτική σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας
7. Καφαντάρη Λίλα, ηθοποιός, αντιπρόεδρος του ΣΕΗ, μέλος ΠΟΘΑ
8. Κουρέα Μαρία, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου εμποροϋπαλλήλων Αττικής
9. Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα, εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
10. Πρωτούλης Γιάννης, μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
11. Σιδέρης Γιώργος, νοσοκομειακός γιατρός, ΔΣ ΕΙΝΑΠ, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου
12. Τασιούλας Γιάννης, πρόεδρος ομοσπονδίας Οικοδόμων
13. Τιμπλαλέξης Γρηγόρης, δικηγόρος, περιφερειακός σύμβουλος Περιστερίου
14. Τσίτσιου Σταυρούλα, οδοντίατρος

Εκλογική Περιφέρεια Νοτίου Τομέα

1. Αλεξανδράκης Παύλος, ΓΓ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας
2. Αράπη Βίκυ, φιλόλογος, πρώην βουλευτής του ΔΙΚΚΗ, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ
3. Βακαλόπουλος Γιάννης, δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας
4. Βλαβιανού Νικολέτα, ηθοποιός
5. Βιτάλης Δημήτρης, Χημικός Μηχανικός, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας
6. Βουρνάς Δημήτρης, πρόεδρος 15μελούς ΕΠΑΛ Ζωγράφου
7. Γεωργοπούλου Κανέλλα, αντιδήμαρχος Καισαριανής
8. Δαβανέλος Αντώνης, συνταξιούχος Ολυμπιακής, συνεργαζόμενος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ
9. Δήμου Γιώτα, βιολόγος, δημοτική σύμβουλος Αγ. Δημητρίου
10. Ελευθεριάδου Ρούλα, οδοντίατρος, πρόεδρος ποντιακού σωματείου ΚΟΠΑ
11. Καλαμπαλίκης Θανάσης, πρόεδρος ομοσπονδίας βιοτεχνικών σωματίων Αθήνας, μέλος προεδρείου ΓΣΕΒΕ
12. Κατσώτης Χρήστος, βουλευτής
13. Κορωνάκος Αλέκος, υποπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία
14. Κυρίτση Αγλαϊα, δημοσιογράφος, συνεργαζόμενη, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
15. Μαυρίκος Γιώργος, πρόεδρος Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας
16. Ορκόπουλος Παύλος, ηθοποιός
17. Παλιούρας Γιώργος, υποστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ
18. Ρουτζούνη Ευανθία, μέλος του ΔΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ, μέλος του ΔΣ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ
19. Σταμούλης Βασίλης, πρόεδρος ομοσπονδίας κλωστοϋφαντουργίας ιματισμού δέρματος
20. Χαλιού Ευθυμία, μέλος του προεδρείου του συλλόγου υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, πρόεδρος του κλαδικού σωματείου χρηματοπιστωτικού
21. Χαλτσοτάκη Μάγδα, εργαζόμενη στον Τουρισμό
22. Χιώνης Θοδωρής, μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Α’ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά

1. Διγενή Σεμίνα, δημοσιογράφος, συνεργαζόμενη
2. Καρπής Νίκος, αντιπλοίαρχος ε.α του Λιμενικού Σώματος
3. Μανουσογιαννάκης Γιάννης, συνταξιούχος ναυτεργάτης
4. Μαρούπας Βαγγέλης, μέλος της ΚΕ, Γραμματέας της Τ.Ε Πειραιά
5. Μόφορης Γρηγόρης, αυτοαπασχολούμενος, μηχανικός αυτοκινήτων
6. Ξεκαλάκης Δημήτρης, κοινωνιολόγος, μέλος προσωρινής διοίκησης συλλόγου “Εμείς που σπουδάσαμε στο σοσιαλισμό”
7. Παντελάκη Ελπίδα, Γραμ. ΕΕΔΥΕ
8. Χατζηδάκη Ευτυχία, απόφοιτος Φιλοσοφικής, μέλος ΚΣ της ΚΝΕ

Β’ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά

1. Αγγελινιάδη Σωτηρία, νηπιαγωγός, περιφερειακή σύμβουλος
2. Αμπατιέλος Νίκος, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ
3. Ευαγγελάκης Θανάσης, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, ΔΣ Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας
4. Μανιάτης Θανάσης, πανεπιστημιακός
5. Μανωλάκου Διαμάντω, γεωπόνος, βουλευτής
6. Μαστρολέων Δέσποινα, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ
7. Μπενετάτος Στέλιος, καθηγητής, πρώην δήμαρχος Νίκαιας
8. Μπουρνάς Δημήτρης, ναυτιλιακός υπάλληλος
9. Παπαοικονόμου Στέλλα, δικηγόρος
10. Παπουτσιδάκη Ελευθερία, οδοντίατρος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Οδοντιάτρων Πειραιά, μέλος ΓΣ Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας
11. Πουλικόγιαννης Σωτήρης, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας Ελλάδας, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου.

Εκλογική Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής

1. Αγγελοπούλου Γιούλη, δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών
2. Γάκιας Παναγιώτης, πρόεδρος παραρτήματος οικοδόμων Μενιδίου
3. Γερασιμίδου Ελένη, ηθοποιός,
4. Γκιόκας Γιάννης, δικηγόρος, βουλευτής, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της ΚΕ
5. Μενεγάκη Ελένη, μέλος ΔΣ συνδικάτου κλωστοϋφαντουργίας-ιματισμού-δέρματος Αττικής
6.. Παμφίλης Αποστόλης, δημοτικός σύμβουλος Λαυρεωτικής, μέλος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λαυρίου
7. Πασχαλίδου Θεοδώρα, κοινωνιολόγος
8. Ρεμπάπης Νίκος, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ
9. Σταθόπουλος Στάθης, πρόεδρος συνδικάτου φαρμάκου Αττικής και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας φαρμάκου
10. Συρίγος Βάλσαμος, μέλος του ΔΣ Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, ΔΣ ομοσπονδίας οικοδόμων
11.Τοπαλιανίδης Βασίλης, μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου πρωτοβ. Φροντίδας Υγείας, δημοτικός σύμβουλος Αχαρνών
12. Τριγάζη Ρούλα, δικηγόρος
13. Χασιώτης Μιχάλης, λογιστής, ΔΣ πανελλήνιας ομοσπονδίας λογιστών

Εκλογική Περιφέρεια Δυτικής Αττικής

1. Κουμπούρης Δήμος, πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ
2. Μενιδιάτη Αλέκα, αυτοαπασχολούμενη στο εμπόριο
3. Μπακάλης Δημήτρης, αυτοαπασχολούμενος σε οικ. Κατασκευές
4. Παπαδάτου Αγγελική, καρδιολόγος στο πρωτοβάθμιο εθνικό δίκτυο Υγείας
5. Παπασταύρου Κύριλλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, διευθυντής του Ριζοσπάστη
6. Χριστίδης Σταύρος, εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας

Με τους original ή με τις απομιμήσεις;








 

Μπάμπης Παπαδημητρίου, ΝΔ: «Πρέπει τώρα να βρούμε τρόπο να βάλουμε τις μηχανές στο φουλ. Και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, και ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον το υιοθετεί και το βάζει μπροστά, είναι με το πρόγραμμα που έχει πει εδώ και μήνες ο Μητσοτάκης, και που τώρα υιοθετεί και ο Τσίπρας. Τα προγράμματα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι το εξής ένα. Το θέμα είναι ποιο θα εμπιστευτείς. Θα εμπιστευτείς το πραγματικό προϊόν να στο βγάλει πέρα, ή θα εμπιστευτείς το κατά μίμηση προϊόν και μάλιστα της τελευταίας στιγμής;»

Είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ, η επιδείνωση της θέσης των λαικών στρωμάτων είναι δεδομένη. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ έχουν διάφορες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού - αντιδραστικού σχεδίου. Στα κυβερνητικά τους προγράμματα φιγουράρουν και εξειδικεύονται: Οι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν όλοι μαζί, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που βαφτίζονται ''μεταρρυθμίσεις'', κλπ, κλπ...

TOP READ