1 Ιουλ 2019

Πηδώντας στο κενό ...μας




Κι αφού όλοι και όλες βρίσαμε -και δικαίως- τα χυδαία αστειάκια που έγιναν πάνω στο πτώμα της σκοτωμένης από το κυνήγι Αρμένισσας μετανάστριας Γκαϊανέ Κασαρτζιάν, κι αφού βρίσαμε τις ξεφτιλισμένες απόπειρες δικαιολόγησής τους, μένουν μερικά ακόμα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από την "μέση ευαισθησία" μας:

1. Η αποκλειστική -ή έστω στενή- νοσοκομειακή παρακολούθηση και βοήθεια προς τους ασθενείς που τη χρειάζονται θα συνεχίσει να θεωρείται στον αιώνα τον άπαντα "πολυτέλεια" και "έξτρα υπηρεσία" που πρέπει να πληρώνεται πανάκριβα, ειδάλλως ο ασθενής και οι συγγενείς του ας υφίστανται τις συνέπειες;
2. Θα συνεχίσουμε στον αιώνα τον άπαντα να συζητάμε για τους όρους μόνο με τους οποίους παρέχεται η ως άνω "'έξτρα λουξ υπηρεσία"; Για το αν θα την παρέχουν νόμιμες Ελληνίδες ή παράνομες αλλοδαπές και Ελληνίδες; Για το αν τα χρήματα που θα εισπράττουν θα δηλώνονται και φορολογούνται; Για το αν κατά την "πάταξη των παράνομων" επιτρέπεται η ασφάλεια των νοσοκομείων να τις κυνηγάει μέχρι τα μπαλκόνια ή μήπως θα πρέπει να σταματά στον διάδρομο για ...ανθρωπιστικούς λόγους;
Όσο συνεχίζουμε να απαντάμε θετικά στα παραπάνω ερωτήματα, είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε αναγκαστικά και εις τον αιώνα τον άπαντα να μετράμε νεκρούς εργαζόμενους και, φυσικά, θα εξακολουθήσουν να παράγονται χυδαιότητες επί των πτωμάτων τους... Γιατί, σου λέει ο άλλος, αφού όλα είναι τόσο "αυτονόητα" και απαράλλαχτα, ας συνεχίσουμε τις κοκορομαχίες μας, με ποια διαχείριση θα έχουμε συγκριτικά λιγότερη εξαθλίωση και εξαχρείωση των ασθενών και των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, συγκριτικά λιγότερα τέτοια θλιβερά ατυχήματα...
Εκτός αν θέλουμε να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα διαφορετικά...
Α ξέχασα...
Αυτά τα ερωτήματα είναι συζητήσεις ενοχλητικές, που τις κάνουν κάτι τρελοί και αλαζονικοί τύποι που πιστεύουν στη Δευτέρα Παρουσία, στο δικαίωμα και στη δυνατότητα όλοι οι άνθρωποι να δουλεύουν ανθρώπινα, να μη χρειάζεται να παρανομούν για να βγάζουν ένα κομμάτι ψωμί, να μη χρειάζεται να ανταγωνίζονται σκληρά και με κάθε μέσο άλλους εργαζόμενους, να απολαμβάνουν τη φροντίδα που χρειάζονται όταν την έχουν ανάγκη και σε κάτι άλλες τέτοιες παλαβομάρες...
Όποιος και όποια λοιπόν απαντά θετικά στα παραπάνω ερωτήματα, ας πάει με τα κόμματα της "λογικής" και του "αιώνα του άπαντα". Εκεί που η ικανοποίηση των στοιχειωδών -μικρών και μεγάλων- ανθρώπινων αναγκών και δικαιωμάτων λοιδορείται μονίμως ως παραπομπή στη "Δευτέρα Παρουσία". Και να προσεύχεται μη τυχόν και βρεθεί στην ανάγκη να πέσει σε μια από τις "ρεαλιστικές" τους λύσεις σε μια δύσκολη ώρα...
Οι υπόλοιποι και οι υπόλοιπες που ξέρουμε πόσο κρίσιμα είναι τα παραπάνω ερωτήματα, εμείς που ήδη έχουμε δοκιμάσει -ή ξέρουμε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να δοκιμάσουμε- στο πετσί μας τη βαρβαρότητα, εμείς που ασφυκτιούμε με όσους παρουσιάζουν τη βαρβαρότητα αυτή ως κάτι αυτονόητο και φυσιολογικό, που την εξωραΐζουν ή τη δικαιολογούν...

Όλοι και όλες εμείς ψηφίζουμε το Κόμμα όσων παλεύουν για να κάνουν πραγματικότητα, αυτό που οι άλλοι λοιδορούν ως "Δευτέρα Παρουσία".
Ψηφίζουμε για να μην είναι η ζωή μας "λεπτομέρεια", για να μην είναι η επιβίωσή μας ζούγκλα, για να μην είναι η ανακούφιση του πόνου μας "έξτρα λουξ υπηρεσία".
Ψηφίζουμε για κάνουμε ένα βήμα, ένα βήμα στην προσπάθεια να αλλάξουμε τα δεδομένα και τα αυτονόητα σ' αυτόν εδώ τον κόσμο, σ' αυτήν εδώ την κοινωνία.

Γιατί ποτέ και κανείς κόσμος και καμία κοινωνία δεν πρόκειται βέβαια να αλλάξει αν εμείς δεν κάνουμε το βήμα που μπορούμε να κάνουμε σήμερα, αν δεν σηκώσουμε το κεφάλι κι αν δεν φωνάξουμε κατάμουτρα στη χυδαιότητα, στην υποκρισία και στη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ένα υπερήφανο: ΝΑΙ, ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ και ΝΑΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ!

Νίκος Ζαρταμόπουλος





Δεν ξεχνάμε! Ψηφίζουμε, όπως αγωνιζόμαστε! – Προεκλογικό σποτάκι της ΚΝΕ, με άρωμα Χατζηφραγκέτα…

Νερά, πετσέτες, πήραμε. Ναι αλλά τι δεν πρέπει να ξεχάσουμε;

Να είσαι ΚΚΕ (και Πίτερ Οφορίκουε…)

Όσοι αισθάνονται τενεκέδες ας ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ


Το απίστευτα προκλητικό και εμετικό προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που παρουσιάζει τους ψηφοφόρους ως τενεκέδες οι οποίοι πρέπει να βγάλουν την ετικέτα του ΣΥΡΙΖΑ και να βάλουν αυτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κάνει τον γύρο των τηλεοπτικών καναλιών και του διαδικτύου.

Το προεκλογικό ΣΠΟΤ του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει τον κόσμο σαν τενεκέ έτοιμο να γεμίσει από τις υποσχέσεις, τα ψέματα και τις απάτες του οποιουδήποτε.

Έτσι το ΠΑΣΟΚ ζητάει από τους τενεκέδες – ψηφοφόρους, να αδειάσουν από τα ψέματα, τις απάτες και τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να γεμίσουν με τις υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ!!!


Το ΠΑΣΟΚ βροντοφωνάζει στον λαό ότι τον θεωρεί τενεκέ, αλλά γανωμένο κι όχι ξεγάνωτο.

 Όσοι λοιπόν αισθάνονται τενεκέδες ας ψηφίσουν αυτό το άθλιο βρικολακιασμένο τερατούργημα που ζητάει την ψήφο τους αποκαλώντας τενεκέδες, ας ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για να αποδείξουν ότι είναι τενεκέδες και μάλιστα ξεγάνωτοι!!!

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει ψήφους από τενεκέδες!!! 
Δεν μας φαίνεται καθόλου παράξενο αυτό... 
Στη χώρα που ο λαός ψηφίζει τον Λεβέντη, τον Βελόπουλο, τον Καμμένο, τον Θεοδωράκη, τον Μιχαλολιάκο, τον Βαρουφάκη, την Κωνσταντοπούλου, τον Λαφαζάνη και άλλους παρόμοιους, γιατί το ΠΑΣΟΚ να μην τον προκαλεί αποκαλώντας τον τενεκέ και ζητώντας την ψήφο του;!


Carola


Υποκλίνομαι στην καπετάνισσα που για τις ρηχές θάλασσες δεν πρόδωσε τον ωκεανό της!
Μαζι με τους 40 πρόσφυγες, έσωσε και την ελπίδα όλων όσων οραματιζόμαστε ένα δίκαιο κόσμο !
Ρουλα Καραγιαννη 



Την ωρα που ελεγε στο μηχανικο του καραβιου της, " εφτα σε παιρνει αριστερα, μην το ζοριζεις", οι πυργοι των Βρυξελακων εδιναν εντολη, " να μη βρεθει λιμανι ν απαγκιασει" 



Την ωρα που η καπετανισσα εγραφε στο ημερολογιο καταστρωματος, " δεκατη τεταρτη μερα στο πελαγος. Ξεμενουμε απο φαϊ και καυσιμα", οι λιμεναρχες στα λιμανια της Ιταλιας, αυτοι δηλαδη που οριστηκαν για να εγγυωνται τον ασφαλη ελλιμενισμο τον καραβιων, εγραφαν στα παλια τους τα παπουτσια τις ζωες των ανθρωπων κι εστελναν, σαν τον τελευταιο χαρτογιακα υπαλληλισκο, μηνυμα, "διαταγη εξετελεσθη".
Την ωρα που φασιστες και χαρτογιακαδες αρνουνταν ενα καβο και μια δεστρα στο Sea Watch, στα λιμανια της Ευρωπης Α.Ε., μπουκαραν ελευθερα καραβια φορτωμενα με οπλα, ναρκωτικα, λαθραια των off shore, λαφυρα αρχαιοκαπηλειας, ασε πια θαλαμηγους και γιωτ.
Την ωρα που οι χαρτογιακαδες των λιμανιων αρνουνταν την εισοσο στο καραβι της ζωης, οι λιμενεργατες της Γενοβας εδιναν μαθηματα αξιοπρεπειας και ανθρωπιας. " Ειμαστε απλοι λιμενεργατες . Αναγνωριζουμε μονο τις αξιες του εργατικου κινηματος, την αδελφοτητα μεταξυ των ανθρωπων , τη διεθνη αλληλεγγυη. Το Sea Watch 3 μπορει να χαραξει ροτα προς το λιμανι μας. Θα το υποδεχτουμε με την αλληλεγγυη και ολη τη δυναμη που μονο οι εργαζομενοι και οι αντιρατσιστες μπορουν να δειξουν".
Την ωρα που η γυναικα υψωνε μποι πλατανου, εχοντας κανει τον αντρισμο μια κουφια λεξη αν δεν τον τιμουν οι πραξεις λεβεντιας, ενα οργανο της ταξης του φασιστα Σαλβινι, της χαμηλωσε το κεφαλι για να τη βαλει στο περιπολικο, βλεποντας πως καποιοι ανθρωποι δεν λυγιζουν.
Την ωρα που η Carola εγινε ολοκληρη μια μητρα για 42 ανθρωπους και τους ξεγεννησε με ασφαλεια σε απαγορευμενο λιμανι. ο φασιστας Πατελλης ειχε λιγοθυμιες εγκυμοσυνης, κυοφορωντας την οχια, ο χεστης.
Την ωρα που η γυναικουλα Ξαφα, διασκευαζε τον Αισωπο σε Ξεσωπο, κατ εντολη των νεοφιλελεδικων επιτελειων, που επεξεργαζονται νεες παλιανθρωπιες, η Γυναικα της θαλασσας, εκανε πραξη το μυθο της Κιβωτου που σωζει ζωες στο μεγαλο κατακλυσμο των μαυρων καιρων.
Carola, τα μαλλια σου ειναι φυκια που οξυγονωνουν τα νερα και τον αερα
Εισαι ολοκληρη ενα καραβι που κανενας δεν μπορει να κατασχεσει.
Κι ουτε υπαρχουν χειροπεδες που να δενουν τα χερια της θαλασσας.
Ο Καββαδιας αναδευεται στον ταφο του. Αν γινοταν να σηκωθει, θα ξαναμπαρκαρε μαζι σου, για να γραψει, με τη μουτζουρα της μηχανης και το καραβισιο γρασο, στιχοπλοκες οπως εκεινος μονο ηξερε να οριζει.
Ενα κοχυλι σκουλαρικι εχεις στ αυτι
Και στα μαλλια θαλασσινο, πρασινο αστερια
Στο χερι το γερακι σου, και τα σκυλια λυτα.
Απανωθε μου σκουπισε τη θαλασσα που σταζεις
και μαθε μου να περπατω πανω στη γη σωστα

Νινα Γεωργιαδου


Χρυσαυγίτες Νεοδημοκράτες της Athens Voice

       

30-06-2019
Το άγχος των Χρυσαυγιτών Νεοδημοκρατών της Athens Voice να κάνουν τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό, έβγαλε στην επιφάνεια όλον τον ρατσισμό και τον φασισμό που κουβαλούν. Οι Χρυσαυγίτες Νεοδημοκράτες της Athens Voice έγραψαν: «Μετανάστρια από την Αρμενία, αποκλειστική νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Νίκαιας, πήδηξε από το παράθυρο και σκοτώθηκε για να μην απελαθεί. Κρίμα, έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Τσίπρα στη δεξίωση του Προεδρικού».
Δεν φτάνει που οι Χρυσαυγίτες Νεοδημοκράτες φασίστες και ρατσιστές της Athens Voice έγραψαν αυτήν την απίστευτη βρωμιά για την νεκρή μετανάστρια, αλλά αντί να απολύσουν, έστω για τα μάτια του κόσμου, τον τραμπούκο που έγραψε αυτήν την αθλιότητα για να αποστασιοποιηθούν από αυτήν, έβγαλαν ολόκληρη μπροσούρα για να κατηγορήσουν όλον τον κόσμο που δεν κατάλαβε ότι το σχόλιο δεν ήταν ρατσιστικό και φασιστικό, αλλά στρεφόταν κατά του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ έταξε στους μετανάστες τα πάντα δεν έκανε τίποτα γι’ αυτούς. Μας περνάνε δηλαδή για εντελώς μ@λάκες! Τι σχέση έχει αυτή η βρωμερή ανάρτησή τους με τις δικαιολογίες που ξεφουρνίζουν;! Καμία.
Καβάλα και σ’ αυτό το ρατσιστικό φασιστικό άλογο της Athens Voice έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακριβώς αυτό που εξέφρασε η Athens Voice. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει άλλη άποψη για τους μετανάστες από αυτήν που έχει ο Μιχαλολιάκος και ο Βελόπουλος και αυτό εκφράστηκε σήμερα απόλυτα από την Athens Voice. Η Athens Voice όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Θέλουν και τους ακροδεξιούς που είναι τραμπούκοι και έχουν τέτοια άποψη για τους μετανάστες, θέλουν όμως και τους δεξιούς που είναι δημοκράτες και δεν ανέχονται τέτοια φασιστικά παραληρήματα. Γι’ αυτό η Athens Voice έγραψε αυτό το χυδαίο ρατσιστικό φασιστικό σχόλιο και μετά έβγαλε μια ολόκληρη ανακοίνωση για να πει ότι δεν ήταν φασιστικό αλλά παραφράστηκε! Βέβαια ώ του θαύματος ζητάει και συγνώμη και από όσους δεν το παρέφρασαν αλλά το εξέλαβαν ως φασιστικό καλοπροαίρετα!
Η επεξήγηση της Athens Voice στο χυδαίο ρατσιστικό και φασιστικό σχόλιό της μας θυμίζει τους ναζί της Χρυσής Αυγής, που με το υψωμένο χέρι τους με την δερματοστιξία της σβάστικας σε ναζιστικό χαιρετισμό ορκίζονται στον Θεό ότι δεν είναι ναζί. Μας θυμίζει επίσης τότε που επιτίθονταν στην Μάγδα Φύσσα γιατί πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι νερό στους φονιάδες του παιδιού της.

Ποστ

TOP READ