20 Οκτ 2020

Η Λεπενιώτη άδειασε την Οικονόμου – Η πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της

 

Το πάθος της Αδαμαντίας Οικονόμου να υπερασπιστεί μέχρι τέλους τους Χρυσαυγίτες, την οδήγησε σε χοντρές ανακρίβειες στην πρότασή της να ανασταλούν οι ποινές των καταδικασθέντων, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Ο ισχυρισμός της ότι έχουν λευκά ποινικά μητρώα αγνοούσε (;) προκλητικά τα γεγονότα, πχ για τον Μιχαλολιάκο που είχε καταδικαστεί για κατοχή εκρηκτικής ύλης ήδη από τη δεκαετία του ’70 -τότε που οι ακροδεξιές ομάδες τοπθετούσαν βόμβες σε κινηματογράφους που έπαιζαν σοβιετικές ταινίες. Ενώ ο ισχυρισμός της για την πειθάρχηση των κατάδικων στους περιοριστικούς όρους συγκρούεται με τα γεγονότα και τη στάση του Γιάννη Λαγού, που έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής με τη συμμορία των νεοναζί.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η κ. Λεπενιώτη σημείωσε αυτές ακριβώς τις “παραβλέψεις” της εισαγγελέα, ζητώντας διευκρινίσεις πάνω στην πρότασή της για τα επίμαχα σημεία. Σχολίασε ότι πολλοί κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί με πολυετείς καθείρξεις, προκαλώντας την αμήχανη απολογία της εισαγγελέα και ζητώντας την συμπλήρωση της πρότασής της -στην οποία παρόλα αυτά επέμεινε η Αδ. Οικονόμου.

Η κ. εισαγγελεας είπε ότι δεν προκύπτει να διαπράξουν κι αλλά εγκλήματα. Ειδικότερα ανέφερε ότι τα ποινικά μητρώα είναι λευκά πλην των ονομαστικά αναφερομένων Μιχαλολιάκου και των Αλεξόπουλου, Γρέγου και Μπούκουρα. Μισό λεπτό κυρία εισαγγελέα να ολοκληρώσω. Στη συνέχεια ανέφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο ονομαστικά και οι Αναδιώτης, Δασκαλάκης, Κορκοβίλης, Μαρίας, Μπαρέκας, Μιχάλαρος, Πατέλης, Πόπορη, Χατζηδάκης και άλλοι. Παρέλειψε όμως να αναφερθεί στους κατηγορουμένους που έχουν καταδικαστεί ακόμα και σε ποινές κάθειρξης, όπως οι Λιακοπουλος, Στεργιόπουλος, Τσιατούνης, Αγριογιάννης, Παπαβασιλείου, Πανταζής και άλλοι. Κατά τούτο το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση.

Η απάντηση της εισαγγελέα ήταν ότι δεν εννοούσε πως έχουν όλοι οι χρυσαυγίτες λευκά ποινικά μητρώα, παρόλα αυτά επιμένει στην πρότασή της να δοθεί αναστολή σε όλους -πλην του Ρουπακιά.

Η πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των περιοριστικών όρων του Λαγού.

Δεύτερον η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν. Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο δικηγόρος του κ Ματθαιόπουλου και κατέθεσε κάποια έγγραφα όπου σε αυτά αναφέρεται ότι ο Ιωάννης Λαγός έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους. Άρα πρέπει να αναζητηθεί επιμέλεια της εισαγγελίας αν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους ο Ιωάννης Λαγός

Όπως σχολιάζει ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής, Θ. Καμπαγιάννης.

Το δικαστήριο ανέβηκε σήμερα και η πρόεδρός του κυρία Μαρία Λεπενιώτη είπε: Από την επισκόπηση των ποινικών μητρώων προκύπτει ότι πολλοί κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί με πολυετείς καθείρξεις. Η Πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της. Η εισαγγελέας είπε ότι αναφερόμενη σε “λευκά ποινικά μητρώα” των κατηγορουμένων “δεν εννοούσε όλους”. Και ότι σε κάθε περίπτωση, ζητά την αναστολή για όλους.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος ζήτησε, επιμελεία εισαγγελίας, να αναζητηθεί αν υπάρχει Βούλευμα με το οποίο να κρίνεται ότι ο Λαγός παραβίασε περιορισμούς διαμονής. Η εισαγγελέας σιώπησε, αν και υπάρχει τέτοιο Βούλευμα του 2015 με πρόταση μάλιστα του αναπληρωτή εισαγγελέα κυρίου Κωσταρέλλου. Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο.

Η διαδικασία διακόπηκε, για να συνεχιστεί αύριο.

Τον άφησαν να γίνει Λαγός και μια μέρα μετά έβγαλαν εντολή απαγόρευσης της φυγής του!

 

Όπως αποκαλύπτει το φύλλο της σημερινής Αυγής, το Υπουργείο Προ-Πο έστειλε έγγραφα στις αεροπορικές εταιρίες με τα οποία ζητάει να εμποδιστεί η φυγή του στο εξωτερικό. Ουσιαστικά, όμως, το έκανε κατόπιν εορτής και το πουλάκι -ή μάλλον ο Λαγός- είχε ήδη πετάξει και είχε γίνει λαγός…

Ο Λαγός κρύφτηκε πίσω από την ιδιότητά του και την εξαίρεση που του επιτρέπει υπό όρους να βγαίνει από τη χώρα με ειδική άδεια, αυστηρά και μόνο για το ευρω-κοινοβουλευτικό του έργο. Αφού έστησε το σόου με τον χουντο-πατέρα Πλεύρη στο δικαστήριο, απλώς για να κερδίσει λίγο χρόνο, άρχισε τις “λεβέντικες” υπεκφυγές ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο και την απόφασή του και έφυγε. Ή όπως είχε πει και ο πρώην αρχηγός του, “αν χρειαστεί, θα γίνουμε και φυγόδικοι…”

Διευκρινίζεται ότι η ευρωκοινοβουλευτική ασυλία δε σχετίζεται με την άδεια που πήρε ο Λαγός από το ελληνικό κράτος, όπως αποδεικνύουν και τα σχετικά έγγραφα. Και το βασικό ερώτημα είναι αν οι αρχές έδειξαν απλώς αντανακλαστικά “Ραν-ταν-πλαν” ή έστησαν και αυτές μια κακόγουστη παράσταση για τα μάτια του κόσμου, ότι τάχα κινητοποιούνται άμεσα για να μη διαφύγει ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης και διευθύνον στέλεχος της συμμορίας των νεοναζί.

Οι μαθητές έχουν δίκιο κι εμείς γονείς κι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους

 

Η Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στέκεται στο πλευρό των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών και στηρίζει τον αγώνα τους για να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών, αλλά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Η πανδημία ανέδειξε τη μεγάλη γύμνια των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, στην καθαριότητα, τα κτίρια, αποτέλεσμα διαχρονικά των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και της πολιτικής που ακολουθούν, που αντιμετωπίζουν ως κόστος τα δικαιώματα των παιδιών και των εργαζομένων στην παιδεία και στην υγεία συνολικά, ενώ για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων χαρίζουν εκατομμύρια.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση απαντά με συκοφάντηση, καταστολή, κρατική βία και τρομοκρατία στις μαθητικές κινητοποιήσεις, για να κάμψει τους δίκαιους αγώνες μαθητών, γονιών και εργαζομένων.

Στην περιοχή μας η Δημοτική Αρχή ΝΔ – ΚΙΝΑΛ φέρει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, μία κατάσταση που σέρνεται χρόνια τώρα, που βλέπουμε να παίζεται ένα επικίνδυνο παιχνίδι πάνω στην υγεία των παιδιών μας.

Η Δημοτική Αρχή γνώριζε τις τεράστιες ελλείψεις των σχολείων και των νηπιαγωγείων της περιοχής και δεν έλαβε κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας των παιδιών, αλλά και για τη συνολική εκπαιδευτική διαδικασία.

Είναι τουλάχιστον ειρωνική και προκλητική η στάση της Δημοτικής Αρχής, που προσπαθεί να κάμψει τις διεκδικήσεις και τον αγώνα των μαθητών της περιοχής μας, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια τους ότι δήθεν θα πάει μαζί με τους μαθητές τα αιτήματά τους στο Υπουργείο (!)

Μια δημοτική αρχή που αφήνει τον 21ο αιώνα σχολείο χωρίς πόσιμο νερό, που στοιβάζει παιδιά σε 25άρια και  27άρια τμήματα, το ένα πάνω στο άλλο, ακόμη και στα νηπιαγωγεία, που με τον διορισμό των μισών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, έχουν δημιουργηθεί τεράστια μορφωτικά κενά στην περιοχή μας, που προσέλαβε λιγότερες καθαρίστριες σε σχέση με πέρυσι, εν καιρώ πανδημίας, παίζοντας κορόνα γράμματα την υγεία των παιδιών μας.

Ας μην προσπαθεί, λοιπόν, με τεχνάσματα να παραπλανήσει τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των μαθητών, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα που είχε όλες τις δυνατότητες να βελτιώσει την κατάσταση των σχολείων της περιοχής μας, δεν έκανε ούτε μία ουσιαστική παρέμβαση, δεν μπήκε καν στον κόπο να αξιοποιήσει αίθουσες σχολείων, δημοτικά κτήρια ή να νοικιάσει χώρους, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα σχολικά τμήματα, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ

Ένα σχολείο που θα επιτελέσει την κοινωνική και μορφωτική του αποστολή χωρίς διακρίσεις για όλα τα παιδιά.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Τμήματα των 15 παιδιών
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες ώστε να μην υπάρχει κανένα εκπαιδευτικό κενό.
  • Προσλήψεις σχολιάτρων σε κάθε σχολείο. Ενίσχυση των μονάδων Πρωτοβάθμιας Υγείας στον δήμο μας και διασύνδεσή τους με τα σχολεία
  • Μόνιμο πλήρους ωραρίου και επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς
  • Σύγχρονα σχολικά κτήρια που να πληρούν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία, δωρεάν με ευθύνη του κράτους
  • Δωρεάν μέσα προστασίας σε μαθητές και εργαζόμενους με αποκλειστική ευθύνη του κράτους
  • Δωρεάν, επαρκής και υγιεινή σίτιση για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία, με κρατική ευθύνη
  • Ανάκληση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την παραχώρηση του πάρκου Μουστακλή στην Μητρόπολη Ν. Ιωνίας – Ν. Φιλαδέλφειας και άμεση ανέγερση του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού στο οικόπεδό του με αποκλειστική κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση

ΑΡΘΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ – Το ανέκδοτο της πανδημίας: Στην τάξη 25-30 μαθητές επιτρέπεται ενώ σε δημόσιους χώρους και πλατείες πάνω από 9 άτομα συγκεντρωμένα δεν επιτρέπεται!

 


Μαθητές, Φοιτητές, Γονείς κι εργαζόμενοι στο δημόσιο πλημμύρισαν του δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης 15/10/2020
Μαθητές, Φοιτητές, Γονείς κι εργαζόμενοι στο δημόσιο πλημμύρισαν του δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης 15/10/2020

Εδώ και περίπου ένα μήνα βλέπουμε χιλιάδες μαθητές να ξεχύνονται στους δρόμους και να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Δικαιώματα που για όλους μας είναι λογικά και αυτονόητα και που θα έπρεπε να είναι κατοχυρωμένα, αλλά δυστυχώς για την Κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της, είναι εξωπραγματικά και απαράδεκτα.

Δικαιώματα και αιτήματα που αφορούν, τόσο την υγεία των μαθητών, των δικών τους, αλλά και των εκπαιδευτικών τους, όσο και την μόρφωση που πραγματικά δικαιούνται και αξίζουν στον 21ο αιώνα!

Σαν να μην έφτανε η ανυπαρξία και αδιαφορία της Κυβέρνησης, αρχικά, έριξε τόνους λάσπης σε βάρος των μαθητών, μέσω των καλοπληρωμένων «παπαγάλων» της (όπως π.χ. ότι δεν θέλουν να βάζουν μάσκες και για αυτό κάνουν καταλήψεις), ενώ στη συνέχεια άρχισαν οι απειλές μέσω της Υπουργού Παιδείας (με τις απουσίες και τον αποκλεισμό τους από την τηλεκπαίδευση). Σειρά πήραν οι εξυβρίσεις και οι συκοφαντίες σε βάρος των μαθητών, από Βουλευτές και Υπουργούς της Κυβέρνησης, στα πάνελ της κυβερνητικής προπαγάνδας (λέγοντας τους μαθητές κακομαθημένους, ότι υποκινούνται, κ.α.). Τέλος, αφού δεν κατάφεραν να λυγίσουν τους αγωνιζόμενους μαθητές με τις παραπάνω τακτικές, πήρε σειρά ο αυταρχισμός σε ανήλικα παιδιά, όπου με κυβερνητικές εντολές οι συνάδελφοι των διμοιριών, με πρόφαση τη δράση των «γνωστών – άγνωστων», έλαβαν εντολές για την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων, γιατί είναι γνωστό ότι και αυτή η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, τηρούν πιστά το ρητό, «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος!»

Αλήθεια, πόσο παράλογα είναι τα αιτήματά τους, εν καιρώ πανδημίας, όπως: Οι τάξεις να έχουν ολιγομελή τμήματα και όχι τμήματα σύμφωνα με τα «νέα μαθηματικά του Υπουργείου»; Πώς γίνεται να μην επιτρέπεται η συγκέντρωση πάνω των 9 ατόμων σε πλατείες και δημόσιους χώρους, ενώ σε μια αίθουσα λίγων τετραγωνικών να επιτρέπεται να υπάρχουν από 25 έως και 30 άτομα; Να υπάρχει επαρκές προσωπικό καθαριότητας, ώστε να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται όλες οι αίθουσες και οι χώροι των σχολείων; Να υπάρχουν μικρότερες διδακτικές ώρες και επαρκή διαλείμματα, ώστε η μάσκα να μην δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία; Να υπάρχουν εκπαιδευτικοί σε όλα τα σχολεία, αφού μέχρι και σήμερα υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών; Να μη θέλουν να λάβουν μέρος σε «reality» (μέσω των καμερών που θέλουν να βάλουν στα σχολεία); Να επισκευαστούν τα ερειπωμένα σχολικά κτίρια; Να έχουν ασφαλείς μετακινήσεις;

Ξέρουμε όλοι μας ότι, όχι μόνο παράλογα δεν είναι τα παραπάνω, αλλά επιτακτικά και επίκαιρα και θα έπρεπε να ήταν ήδη εξασφαλισμένα από το Κράτος, εάν νοιάζονταν πραγματικά για τη μόρφωση των παιδιών μας, αλλά και την υγεία τους. Ποσό μάλλον τώρα, που κατά γενική ομολογία, διανύουμε νέο μεγάλο κύμα της πανδημίας και μέχρι και σήμερα η Κυβέρνηση «στρουθοκαμηλίζει», χωρίς να έχει πάρει κανένα ουσιώδες μέτρο προστασίας! Η αλήθεια είναι ότι πήρε κάποια μέτρα, όπως αυτά τα μέτρα για τις μάσκες, αλλά τελικά βγήκαν μάσκες για ελέφαντες!

Δυστυχώς για τον λαό μας, η υγεία και η μόρφωση των παιδιών του, από τις έως τώρα Κυβερνήσεις, είναι ασύμφορο κόστος! Μάλιστα, κόστος η υγεία και η μόρφωση των παιδιών μας!

Βέβαια εκεί που ήθελαν, έδωσαν εκατοντάδες εκατομμύρια και δεν κοίταξαν το κόστος, όπως π.χ. «το τάισμα των παπαγάλων τους» ή «των κλινικαρχών τους!»

Η Κυβέρνηση είχε μπροστά της αρκετό χρόνο, για να προετοιμαστεί και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, αλλά το μόνο που φρόντισε εν μέσω καραντίνας, ήταν να περάσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο με κλειστά σχολεία, ίδια ακριβώς τακτική με την προηγούμενη κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Αλλά, «λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο!»

Εδώ και τώρα η Κυβέρνηση, πρέπει να λάβει στα σοβαρά τα αιτήματα των μαθητών και να πάψει να τα εμπαίζει και να τα σπιλώνει, προσφέροντας επιτέλους ασφαλέστερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση και να σταματήσει να εκθέτει σε κίνδυνο ολόκληρη τη κοινωνία μας!

Ένας Αστυνομικός
(που θα φροντίσει τα παιδιά του να έχουν ως πρότυπο

τους σημερινούς αγωνιζόμενους μαθητές και θα είναι
υπερήφανος αν τα πουν «κακομαθημένα»)

«Ακραίο» είναι το σύστημά τους


«Για χρόνια οι παραστρατιωτικοί ναζί και κομμουνιστές συγκρούονταν ανελέητα στους δρόμους και στις πλατείες (...). Ακόμα και τα εμβατήριά τους έμοιαζαν τραγικά (...) Τελικά οι ναζί επικράτησαν και ανέβηκαν στην εξουσία (1933). Αλλά κοινό θύμα και των δύο ήταν η Δημοκρατία της Βαϊμάρης». Λόγια σαν κι αυτά γράφονται αυτές τις μέρες, με αφορμή την ολοκλήρωση της δίκης της ΧΑ και την καταδικαστική απόφαση. Αναλύσεις που θυμίζουν παρόμοια πονήματα γύρω από τη «Δημοκρατία της Βαϊμάρης», την περίοδο 2011 - 2015, όταν ήρθαν οι χρυσαυγίτες στο προσκήνιο, είτε με τη στήριξη είτε με την ανοχή κρατικών μηχανισμών, οικονομικών συμφερόντων, ΜΜΕ και πολιτικών δυνάμεων.

Λόγια που συνοδεύονται από ένα προκλητικό λιβάνισμα της θεωρίας των «δύο άκρων», της εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού, που αποτελεί το επίσημο δόγμα της ΕΕ. Από κοντά με τον παραπάνω αρθρογράφο (Γ. Πρετεντέρη) και η Σώτη Τριανταφύλλου, «ειδήμων» επί του θέματος, η οποία γίνεται ακόμα πιο ...τολμηρή, φτάνοντας να ανακαλύπτει στην «ελληνική αριστερά» την πηγή του κακού με τη ΧΑ: «Η ελληνική αριστερά ευνόησε τη Χρυσή Αυγή με το να της προσδίδει μεγαλύτερη βαρύτητα από όση είχε (!) Με το να ασχολείται εμμονικά με ένα μάτσο ψυχοπαθείς», αναφέρει, προκαλώντας ανοιχτά τα θύματα των φασιστοειδών.

* * *

Οποιος έχει ακόμα απορίες πού βρήκε - και βρίσκει - νομιμοποίηση η ΧΑ, ας διαβάσει άρθρα όπως τα παραπάνω. 'Η, ακόμα καλύτερα, ας μελετήσει τις διάφορες διακηρύξεις της ΕΕ που εξισώνουν την εγκληματική ιδεολογία του φασισμού με τον κομμουνισμό, ό,τι πιο πρωτοπόρο έχει γεννήσει η ανθρώπινη σκέψη. Από τη μία ρέει «ζεστό» χρήμα εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση της «επιστημονικής τεκμηρίωσης» αυτής της βρώμικης προπαγάνδας, από την άλλη δίνεται κάλυψη στην αποκατάσταση ναζιστών αξιωματούχων, όπως συμβαίνει σε χώρες της Βαλτικής και αλλού, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι κομμουνιστές σε αυτές τις χώρες υφίστανται διώξεις και απαγορεύσεις.

Οι στόχοι τους είναι σαφείς:

Πρώτον, να συσκοτιστεί το γεγονός ότι οι φασιστικές οργανώσεις, όπως η συμμορία της ΧΑ, δεν είναι «παραφωνία» στο πολιτικό σύστημα, αλλά γέννημα - θρέμμα του συστήματος. Να συσκοτιστεί το γεγονός ότι αυτοί οι κατά τ' άλλα «περιθωριακοί» έχουν «δεσμούς αίματος» με μηχανισμούς του αστικού κράτους, αξιοποιούνται κατάλληλα ανάλογα με το μείγμα «καρότου και μαστιγίου» που κρίνει η αστική τάξη ότι απαιτείται σε κάθε φάση. Να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα που βοά: Το γεγονός ότι τέτοια μορφώματα δεν λείπουν από κανένα καπιταλιστικό κράτος τα τελευταία εκατό χρόνια, από καμία αστική δημοκρατία, είτε στην «εφεδρεία» είτε στο προσκήνιο.

Από αυτά τα μορφώματα «ψωνίζει» το κεφάλαιο μέχρι και κυβερνήσεις, δίνοντάς τους το «δαχτυλίδι» της διακυβέρνησης και μάλιστα με κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπως έγινε με τον Μεταξά στην Ελλάδα το 1936 ή τον Χίτλερ την ίδια περίοδο στη Γερμανία. Οπως γίνεται με τα κόμματα φασιστοειδών και ακροδεξιών που συμμετέχουν και στηρίζουν κυβερνήσεις σε μια σειρά κράτη της ΕΕ. Να κρυφτεί ότι πολλά από αυτά που λέγανε οι χρυσαυγίτες, η αντικομμουνιστική προπαγάνδα, η επίθεση στο οργανωμένο εργατικό κίνημα, στα συνδικάτα, βρίσκονται στην ιδεολογική φαρέτρα της αστικής τάξης.

Δεύτερον, να ταυτιστεί η πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών για την οργάνωση της ταξικής πάλης, με τη δράση δυνάμεων που έχουν εγκληματική ιδεολογία, μισανθρωπισμό, ρατσιστικό μίσος και που αναλαμβάνουν ρόλο ως μαντρόσκυλο του κεφαλαίου, να καθαρίσουν για λογαριασμό του. Να ταυτιστούν οι κομμουνιστές - που με ανιδιοτέλεια δίνουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς για να στηρίξουν τους συναδέλφους τους, να οργανώσουν τον συλλογικό αγώνα ενάντια στην αδικία και την εκμετάλλευση και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη, δράση την οποία πληρώνουν με απολύσεις - με «μαύρες λίστες» της εργοδοσίας, με μαχαιροβγάλτες, μπράβους της νύχτας, διασυνδεδεμένους με το κοινό έγκλημα. Στοχεύουν βεβαίως στη συνείδηση της νέας γενιάς, που βιώνει σήμερα τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα του συστήματος και γι' αυτό πρέπει να «λερωθεί» στο μυαλό της η μόνη ανατρεπτική και ρεαλιστική προοπτική.

* * *

Σε αυτήν την αθλιότητα έχουν βάλει το «χεράκι» τους όλα τα αστικά κόμματα. Η ΝΔ, που με κάθε ευκαιρία τη διακινεί στο όνομα της αντιμετώπισης της «βίας από όπου κι αν προέρχεται», ο ΣΥΡΙΖΑ, που έφτασε να υπογράψει την κατάπτυστη αντικομμουνιστική διακήρυξη της ΕΕ στο Σιμπίου της Ρουμανίας για την «ελευθερία από το σιδηρούν παραπέτασμα». Ολοι όσοι λιβανίζουν την ΕΕ της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας»...

Μια λεπτομέρεια για το τέλος: Στις 13/9/2013 έγινε η δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της ΧΑ στους κομμουνιστές συνδικαλιστές στο Πέραμα. Την επόμενη μέρα, σαν έτοιμοι από καιρό, δεν έλειψαν εκείνοι που αντί να καταδικάσουν ευθαρσώς την εγκληματική αυτή ενέργεια των φασιστών, βρήκαν την ευκαιρία να αναμασήσουν πάλι τη σάπια θεωρία. Μιλούσαν για τις «ακραίες ομάδες που συγκρούονται», για τη «βία που είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται», για τον «κόκκινο και μαύρο φασισμό». Ενα κανονικό «ξέπλυμα» δηλαδή της φασιστικής δράσης, μέσα στο σωρό τέτοιων αναλύσεων που κυκλοφορούσαν τότε. Λίγες μέρες μετά, τα ίδια τάγματα εφόδου μαχαίρωναν τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.

Οσοι ψάχνουν λοιπόν για «άκρα», ας ρίξουν μια ματιά στο σύστημα που υπηρετούν: Αυτό είναι το πραγματικά «ακραίο» με το οποίο πρέπει να ξεμπερδεύουν οι λαοί όλου του κόσμου.

Τέρμα τα παραμύθια


Οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά επιβεβαιώνουν ξανά τα αδιέξοδα της πολιτικής εμπλοκής της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς. Την πολιτική αυτή υπηρετούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, που προκαλούν και κοροϊδεύουν τον λαό, παρουσιάζοντας τους Ευρωατλαντικούς «συμμάχους» ως «εγγυητές» της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή, «προστάτες» των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Τα επαναλαμβανόμενα «ευχολόγια» της ΕΕ για τα Ελληνοτουρκικά αποκαλύπτουν τα ισχυρά οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα που τη συνδέουν με την Τουρκία. Η στάση αυτή αντικειμενικά ενθαρρύνει την τουρκική προκλητικότητα.

Απ' αυτήν την άποψη, είναι τουλάχιστον αστείο να παρουσιάζεται το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο όπλων από την ΕΕ στην Τουρκία ως το «κλειδί» που θα ξεκλειδώσει τις κυρώσεις σε βάρος της και θα ανακόψει τις τουρκικές αμφισβητήσεις σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η πώληση όπλων από την ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία πρέπει να «παγώσει», επειδή αναβαθμίζει τις στρατιωτικές απειλές σε βάρος της Ελλάδας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία, όταν μαζί με την Τουρκία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σε κοινές αποστολές και ασκήσεις για να αναβαθμίσουν τις επιχειρησιακές τους ικανότητες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ!

Οταν συνεκπαιδεύονται και στελέχη τους συνεργάζονται σε ΝΑΤΟικά στρατηγεία και επιτελεία. Οταν επιχειρούν στον «ενιαίο επιχειρησιακό χώρο» του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου, όπως χαρακτηρίζεται από το ΝΑΤΟ!

Οταν η ελληνική κυβέρνηση «μοιράζεται» με την τουρκική τη ΝΑΤΟική «νόρμα» για 2% του ΑΕΠ σε δαπάνες για τις Ενοπλες Δυνάμεις που εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα «έκλεισε» την περσινή χρονιά με στρατιωτικές δαπάνες ύψους 2,24% του ΑΕΠ, δεύτερη πίσω από τις ΗΠΑ και η Τουρκία με 1,89%, οριακά πίσω από το στόχο.

Είναι επομένως εμπαιγμός να λέγεται ότι το εμπάργκο όπλων από την ΕΕ θα «βάλει φρένο» στη στρατιωτική απειλή της Τουρκίας, όταν οι εξοπλιστικές δαπάνες παραμένουν «στο ύψος τους», απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τα ΝΑΤΟικά πρότυπα, που ακολουθεί πιστά και η Ελλάδα.

Και όταν η παγκόσμια αγορά των εξοπλισμών προσφέρει ανεξάντλητες εναλλακτικές για να ξοδέψει ένα κράτος τον προϋπολογισμό του, «παίζοντας» και με τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις ισχυρότερες πολεμικές βιομηχανίες και μάλιστα εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου!

Τέτοια χαρακτηριστικά έχει άλλωστε και η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για επιβολή εμπάργκο όπλων, παίρνοντας υπόψη τις ισχυρές αντιθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα σε κράτη - μέλη της ΕΕ και σε ό,τι αφορά τους εξοπλισμούς.

Ενδεικτικά, η Γερμανία, ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος προμηθευτής όπλων της Τουρκίας, πούλησε το 2018 στη γείτονα όπλα αξίας 243 εκατ. ευρώ (το 1/3 των εξαγωγών της σ' αυτόν τον τομέα).

Την ίδια ώρα, η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με παραγγελίες την αναβάθμιση της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας στην περιοχή, αγοράζοντας αεροσκάφη «Rafale», πιθανά και φρεγάτες, αξίας δισ. ευρώ. Με την αγορά αυτή, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις καθίστανται ο δεύτερος μεγαλύτερος χρήσης των «Rafale», μετά τη Γαλλία που τα παράγει!

Για να υπάρχει πάντως κι ένα μέτρο σύγκρισης, ακριβώς πριν από έναν χρόνο, τον Οκτώβρη του 2019, τα κράτη - μέλη της ΕΕ αποφάσιζαν να επιβάλουν εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, ως «απάντηση» στη στρατιωτική επέμβαση στη Β. Συρία.

Το μέτρο αυτό, ανεξάρτητα από το πώς εφαρμόστηκε (αφορούσε μελλοντικές παραγγελίες και όχι τις τρέχουσες), ούτε την Τουρκία απέτρεψε από το να εισβάλει και να διατηρεί σήμερα στρατό στη Β. Συρία, ούτε την προκλητικότητά της φρέναρε στην ευρύτερη περιοχή, ούτε έπληξε τις σχέσεις της με τα ευρωπαϊκά εξοπλιστικά μονοπώλια, συνολικά με την ΕΕ.

Κι όχι μόνο αυτό: Οταν τον περασμένο Ιούνη, πολεμικά σκάφη της Τουρκίας, που συνόδευαν φορτίο όπλων προς τη Λιβύη, ενεπλάκησαν σε αντιπαράθεση με γαλλικά, της ΝΑΤΟικής δύναμης «Sea Guardian» στη Μεσόγειο, το ΝΑΤΟ, με τη συναίνεση και της πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών κρατών - μελών, έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, δίνοντας κάλυψη στη συστηματική παραβίαση του εμπάργκο όπλων από την Τουρκία στη Λιβύη!

Μαζί με όλους αυτούς τους «συμμάχους» της ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι θα αποκρούσει τάχα τις τουρκικές αμφισβητήσεις, δηλώνοντας ταυτόχρονα έτοιμη να πρωταγωνιστήσει σε διάλογο για επικίνδυνες διευθετήσεις στην περιοχή.

Τα παραμύθια καταρρέουν με πάταγο, η εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια είναι η πηγή και όχι η λύση του προβλήματος. Και σαν τέτοια πρέπει να τα απορρίψει και να τα αντιπαλέψει ο λαός.

TOP READ