10 Μαΐ 2019

Δήλωση για παραίτηση υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

 Σε δήλωσή του σχετικά με την παραίτηση υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου από το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», επισημαίνει τα εξής: 

«Δεν μας προκαλεί καθόλου έκπληξη το γεγονός ότι μέσα στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, υπάρχουν και τέτοια ακροδεξιά φυντάνια, όπως ο Παύλος Μπογιαννίδης στην ΠΕ Ημαθίας. Άλλωστε δεν πέρασε και πολύς καιρός που στην κυβέρνηση είχαν συνεταίρο το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ, που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καμάρωναν δίπλα στους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο και σε άλλες εκδηλώσεις.

Σήμερα 9η Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών ενάντια στους ναζί και τους φασίστες, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, παριστάνοντας ότι τάχα δεν ήξερε τις απόψεις του υποψηφίου του, έκανε δεκτή την παραίτηση του τελευταίου μόνο μετά από τη γενική κατακραυγή. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας μέσα και από αυτό το αποκαλυπτικό γεγονός βγάζουν συμπεράσματα για τα δήθεν προοδευτικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην ακροδεξιά που φιλοξενεί μες στα ψηφοδέλτιά του. Η μόνη πραγματική απάντηση στην ακροδεξιά και το φασισμό θα δοθεί με ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια, με την ψήφο στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές για να γκρεμιστούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής από την τρίτη θέση».

902.gr

Αποκαλυπτικοί πανηγυρισμοί


Βιομηχανικοί σύνδεσμοι, εξαγωγείς, έμποροι, εκπρόσωποι επιχειρηματικών κλάδων και φορέων υποδέχονται με χειροκροτήματα τα κυβερνητικά «αναπτυξιακά μέτρα ελάφρυνσης» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αλλά και με παραινέσεις για διεύρυνση και επιτάχυνση των μέτρων στήριξης της κερδοφορίας τους. Οι αντιδράσεις τους είναι άλλη μια απόδειξη για τον ταξικό χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία αφαιρεί δέκα και δίνει ένα στο λαό, «μπουκώνοντας» ταυτόχρονα το κεφάλαιο με ελαφρύνσεις, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις, που θωρακίζουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη του. Ακόμα και σ' αυτά τα δήθεν «μέτρα ελάφρυνσης» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, πέρα από το ότι αποτελούν άλλοθι για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχουν πολλά για τα οποία το κεφάλαιο δικαιούται να πανηγυρίζει. Οπως για παράδειγμα η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας των νέων, η μείωση του ΦΠΑ στην Ενέργεια, που παρουσιάζεται ως «ανακούφιση» για το λαό, αλλά αποτελούσε κεντρικό αίτημα των ενεργοβόρων βιομηχανιών, όπως και η πλειοψηφία των «αναπτυξιακών» μέτρων που προβλέπονται για το 2020, συμπληρωματικά σε όσα νομοθέτησε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα.
* * *
Ας δούμε ορισμένες χαρακτηριστικές αντιδράσεις του «επιχειρηματικού κόσμου» στις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ) υπογραμμίζει διά του προέδρου του ότι «η αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων των επενδύσεων στο 150% θα βελτιώσει το κλίμα για την υλοποίηση των επενδύσεων, ενώ η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αποτελεί θετικό μέτρο συλλογής ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος από το κράτος, το οποίο μέτρο έχει λειτουργήσει κατά το παρελθόν θετικά». Επιπλέον, όπως είπε, δίνοντας το σήμα για ακόμα περισσότερες διευκολύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, «η μείωση του ΦΠΑ στην Ενέργεια από το 13% στο 6% δίνει μικρή ανάσα ρευστότητας στις μεταποιητικές επιχειρήσεις της χώρας μας, αλλά δεν αρκεί για να ενισχύσει τη χαμένη τους ανταγωνιστικότητα εξαιτίας του υψηλού κόστους Ενέργειας». Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΒΕ, «οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση». Αντίστοιχα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) υπογραμμίζει: «Η εξαγγελία για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε εστίαση και Ενέργεια (άμεσα) και στη διαμονή (από 1/1/2020) είναι εξέλιξη προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλωστε, πρόκειται για μέτρα με γνωστές θετικές επιδράσεις στον τουριστικό τομέα, που έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά και στο παρελθόν».
* * *
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, δήλωσε ότι η μείωση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ, φυσικό αέριο, τρόφιμα και εστίαση, δηλαδή σε προϊόντα και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, θα «διασώσει» μέρος του εισοδήματος των καταναλωτών, που οι επιχειρήσεις ευελπιστούν ότι θα «πέσει» στην αγορά, δίνοντας ώθηση στην αγοραστική κίνηση και στον τζίρο των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, για τον επιχειρηματικό κόσμο μείζονος σημασίας είναι τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για το 2020, όπου εκτός από την αύξηση του συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων, «ένα μέτρο αναπτυξιακό», περιλαμβάνουν και την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους, «που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου για μείωση του μη μισθολογικού κόστους». Εύσημα παίρνει η κυβέρνηση και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, με την αμερικανική τράπεζα Citi να αποτιμά θετικά τα μέτρα, σημειώνοντας (σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή») ότι «η βελτίωση στο μέτωπο της συλλογής φόρων και η ενίσχυση της ανάκαμψης εξακολουθούν να αποδίδουν καλύτερα του αναμενόμενου δημοσιονομικά αποτελέσματα και προσθέτει ότι το πακέτο των μέτρων είναι πιθανό να βελτιώσει περαιτέρω την οικονομική ανάκαμψη».
* * *
Εξίσου αποκαλυπτική είναι η αντίδραση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Εμμ. Παναγιωτάκη, ο οποίος βλέπει στη μείωση του ΦΠΑ στην Ενέργεια μια καλή ευκαιρία για να αυξήσει η εταιρεία τις εισπράξεις και τη ρευστότητα, καθώς «αυξάνονται οι δυνατότητες των καταναλωτών να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους και να κάνουν διακανονισμούς». Το όποιο όφελος δηλαδή από τη μείωση του ΦΠΑ στα οικιακά τιμολόγια η ΔΕΗ περιμένει να το δει να επιστρέφει στα ταμεία της ως εξόφληση παλιών και νέων χρεών, από τα νοικοκυριά που βογκούν στην υπερχρέωση! Αφήσαμε τελευταία μια δήλωση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Β. Κορκίδη, στελέχους της ΝΔ, ο οποίος είπε για τα μέτρα: «Είναι επίσης εμφανέστατο ότι παρατηρούμε μία αναμέτρηση ανακοινώσεων, μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το φορολογικό τους πακέτο να έχει πολλές κοινές παροχές, μέχρι σημείου αντιγραφής. Το ζητούμενο πάντως για τους φορολογούμενους είναι τα όποια ισορροπημένα και φιλοαναπτυξιακά μέτρα να εφαρμοστούν με μόνιμο και όχι προσωρινό χαρακτήρα». Πραγματικά, δεν ξέρει από ποιο πανέρι να διαλέξει το κεφάλαιο! Από το «νεοφιλελεύθερο» της ΝΔ ή από το «προοδευτικό» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Αλλη μια απόδειξη ότι ο καβγάς τους στη Βουλή αυτές τις μέρες είναι προπέτασμα καπνού για τη στρατηγική τους σύμπλευση. Κι άλλη μια επιβεβαίωση της ανάγκης να τους μαυρίσει ο λαός στις εκλογές, να ενισχύσει παντού το ΚΚΕ!

Α. Σ.

Θέατρο σκιών
Την ανησυχία τους για το ότι ο άθλιος καβγάς που έστησαν στη Βουλή ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ κι από κοντά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα υπονομεύει τάχα τη «συναίνεση», που είναι απαραίτητη για τα «δύσκολα που είναι μπροστά», εξέφραζαν χτες αστικά ΜΜΕ και επιτελεία.
Ξέρουν βέβαια ότι κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει, από τους τάχα «εκτός ορίων» ψευτοκαβγάδες και τις αθλιότητες που επιστρατεύουν προεκλογικά τα αστικά κόμματα.
Η συμφωνία τους είναι βαθιά και η συναίνεση για τα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου έχει προ πολλού επιτευχθεί.
Γι' αυτό ακριβώς επιστρατεύουν και τις κοκορομαχίες, που στην πραγματικότητα αδειάζουν τα ψευτοδιλήμματα που στήνουν για να εγκλωβίσουν το λαό, αφού δείχνουν ότι το μόνο που τους απομένει να τσακωθούν είναι το «ύφος» με το οποίο θα τσακίζουν το λαό, το ποιος είναι πιο βρώμικος και πιο «σκαφάτος» από τον άλλο.
Ξεκατινιάζονται για το ποιος αντιγράφει ποιον, για να κρύψουν ότι μαζί «αντιγράφουν» από τα γραπτά της ΕΕ και του κεφαλαίου και αυτό υπηρετούν, τσακίζοντας τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα για τη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Οτι από κοινού ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, με το οποίο η κυβέρνηση νομιμοποίησε τα δύο προηγούμενα και όλους τους εφαρμοστικούς τους νόμους, και τώρα μαζί τα διατηρούν και δεσμεύονται ότι θα εμπλουτίζουν το αντιλαϊκό οπλοστάσιο έως το 2060.
Μαζί ψηφίζουν και υπηρετούν την «ευρωπαϊκή κανονικότητα», τις Οδηγίες της ΕΕ που γενικεύουν την εργασιακή ζούγκλα, τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, τους εργολαβικούς εργαζόμενους, τα δουλεμπορικά γραφεία.
Σηκώνουν τους τόνους για τις «ελίτ», για να κρύψουν ότι μαζί υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια την κοινωνική και οικονομική «ελίτ», δηλαδή τους επιχειρηματικούς ομίλους. Από κοινού ψηφίζουν το 90% των μέτρων με τα σκανδαλώδη, «αναπτυξιακά», φορολογικά και άλλα κίνητρα στο μεγάλο κεφάλαιο, διαμορφώνουν νέα πεδία δράσης για τους καπιταλιστές μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, ισχυροποιούν ακόμα περισσότερο τους μονοπωλιακούς ομίλους, με μέτρα όπως την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των νέων, με τις συνεχείς μειώσεις στους συντελεστές φορολογίας κ.ο.κ.
Ξεμαλλιάζονται για το ποιος είναι ο «κοινωνικά ευαίσθητος» και ποιος θυμάται προεκλογικά το λαό, για να κρύψουν ότι τα υποτιθέμενα «μέτρα ανακούφισης» που και οι δυο προτείνουν, δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά το άλλοθι για τη συνέχιση και διαιώνιση της αντιλαϊκής πολιτικής, που φορτώνει με βάρη και ματωμένα πλεονάσματα το λαό έως το 2060. Οτι η υποτιθέμενη «κοινωνική πολιτική» τους, για τη φτώχεια που φουντώνει με την πολιτική τους, θέλει να μάθει το λαό να ζει με τα λίγα, με τα ψίχουλα, να μειώσει τις απαιτήσεις του, να παραιτηθεί από την πάλη για την ανάκτηση όλων των απωλειών και για ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του.
Στήνουν ναυμαχίες του γλυκού νερού, για να κρύψουν ότι και οι δυο είναι στο ίδιο «κότερο» με καπετάνιο το κεφάλαιο, και γι' αυτό ούτε τολμάνε - όπως και στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση - να ακουμπήσουν τις πάνω από 50 φοροαπαλλαγές και τα υπόλοιπα προκλητικά προνόμια των εφοπλιστών.
Επιστρατεύουν τη σκανδαλολογία, για να κρύψουν ότι και τα σκάνδαλα αποτελούν παιδί του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που μαζί υπηρετούν και αποτελεί το σκάνδαλο των σκανδάλων.
Ανταλλάσσουν «βαριές» κουβέντες για να κρύψουν τις πολύ βαριές ευθύνες τους για την εμπλοκή που βαθαίνει στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι, εμπλοκή που κάνει το λαό μας στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, για λογαριασμό της αστικής τάξης και της «γεωστρατηγικής αναβάθμισής» της.
Οσες άθλιες παραστάσεις και να στήσουν, η αντιλαϊκή τους σύμπλευση δεν κρύβεται. Ο λαός, που επί δεκαετίες βλέπει το έργο αυτό και έχει πείρα για το τι σημαίνει η λογική του «μικρότερου κακού» που τον πήγε από το κακό στο χειρότερο, μπορεί να αχρηστεύσει τα ψευτοδιλήμματα και τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές. Να κάνει εκείνος τη διαφορά, ισχυροποιώντας αποφασιστικά το ΚΚΕ παντού, δύναμη και ελπίδα στον δικό του αγώνα για να ζήσει όπως του αξίζει.

Καταγγελίες για Amazon: «Ουρούν σε πλαστικά μπουκάλια» οι εργαζόμενοι για να μη χάνεται χρόνος στη βάρδια! ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Χωρις κατηγορια 23 Ιουλίου 2019 Facebook Twitter Google+ Print Email Ναι! Τα αφεντικά της Amazon και οι μπιστικοί προϊστάμενοι τους έχουν σπείρει το φόβο στους εργαζόμενους της εταιρείας. Εκεί στα κάτεργα της πολυεθνικής – που εύηχα ονομάζονται «χώροι εργασίας» – κάθε δευτερόλεπτο …μετράει. Σημαίνει κέρδη για τα αφεντικά και τους μετόχους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν αδιάκοπα. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει… Ακόμα και η χρήση της τουαλέτας αποτελεί πολυτέλεια! Οι εργαζόμενοι σύμφωνα με την εφημερίδα Independent και άλλα μέσα καταγγέλλουν ότι «χρησιμοποιούν πλαστικά μπουκάλια για να ουρήσουν αντί να πηγαίνουν τουαλέτα» και ότι «έγκυες γυναίκες εξαναγκάστηκαν να στέκονται όρθιες επί ώρες». Ορισμένες γυναίκες σε «ενδιαφέρουσα» βρέθηκαν μάλιστα στο στόχαστρο των προϊσταμένων τους για απόλυση… Σύγχρονοι σκλάβοι Στο εργασιακό «Νταχάου» της πολυεθνικής εταιρίας του Τζέφ Μπέζος, οι εργάτες καταρρέουν από την πίεση και την υπερκόπωση. Υπάρχουν ακόμα καταγγελίες ότι εργάτες κοιμούνται σε σκηνές έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας για να μην αργήσουν στη δουλειά τους . Προϊστάμενοι ζητούν από τους εργάτες να βλέπουν τη δουλειά τους στις αποθήκες «σαν άθλημα»! Οι εργάτες στις αποθήκες της Amazon στη Βρετανία κατουράνε σε πλαστικά μπουκάλια προκειμένου να μην πάνε μέχρι την τουαλέτα και έγκυες στέκονται με τις ώρες όρθιες …αδιαμαρτύρητα γιατί φοβούνται να μην κατηγορηθούν για «καθυστερήσεις» και χάσουν τη δουλειά τους. Τρέχουν σαν αθλητές του στίβου για να προλάβουν… Η ανεργία θερίζει και ο κίνδυνος να μπει στην …ουρά της για τους εργάτες είναι …μεγαλύτερος ακόμα και από την υγεία τους. Όμορφα πράγματα! Καπιταλιστικά πλασμένα! Το «κύμα» διαμαρτυρίας για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στις αποθήκες της Amazon – που παραπέμπουν στα κάτεργα στις αρχές της βιομηχανικής επανάστασης – ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πολωνίας και των ΗΠΑ, έφτασε και στη Βρετανία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, πλήθη διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν τις περασμένες μέρες έξω από τα «κέντρα διεκπεραίωσης παραγγελιών» σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, για να απαιτήσουν βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους απασχολούμενους σε αυτά. Ειδικότερα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή έξω από αποθήκες της Amazon στις περιοχές Μίλτον Κέινς, Σουάνσι, Γουόρινγκτον και Ντονκάστερ, μεταξύ άλλων πόλεων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα το εργατικό σωματείο GMB έχει αναλάβει τον συντονισμό των κινητοποιήσεων, με τους διαδηλωτές να ζητούν μεταξύ άλλων από την Amazon να αρχίσει να πληρώνει «πραγματικούς και ουσιαστικούς» φόρους στη χώρα. Οι διαδηλωτές, κρατώντας πλακάτ και πανό που ενημέρωναν τον Τζεφ Μπέζος ότι «δεν είναι ρομπότ», εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για όσα συμβαίνουν στις αποθήκες της Amazon και που περιλαμβάνουν εξοντωτικές συνθήκες εργασίας και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, εκπρόσωποι του σωματείου λένε ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν απάντηση στις 600 και πλέον καταγγελίες που έχουν γίνει από εργαζόμενους των αποθηκών της Amazon στην βρετανική Εκτελεστική Αρχή για την Υγεία και την Ασφάλεια (Health and Safety Executive, HSE) τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τεράστια κέρδη για τα αφεντικά – Μισθοί πείνας για τους εργάτες Η Amazon είναι σήμερα η μεγαλύτερη αμερικάνικη-πολυεθνική εταιρία στο λιανικό εμπόριο, και πουλάει από μαναβική μέχρι βιομηχανικά αντικείμενα. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει η πρώτη εταιρία στην ιστορία με περιουσία 1 τρισ. δολάρια Ο ιδιοκτήτης της Τζέφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Αυτό φυσικά σε τίποτα δεν εμποδίζει τη Amazon να πληρώνει μισθούς πείνας. Ακόμα και στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, τη Γερμανική, όπου υπάρχουν και υψηλοί μισθοί η Amazon απολαμβάνει ειδικό καθεστώς και πληρώνει «ψίχουλα». «Την ώρα που η Amazon προτρέπει τους πελάτες της να κυνηγήσουν τις μεγάλες εκπτώσεις που προσφέρει κατά την Prime Day, στερεί από τους υπαλλήλους της ένα μισθό με τον οποίο να μπορούν να ζήσουν», στηλίτευσε ο Ορχάν Ακμάν, στέλεχος της γερμανικής συνομοσπονδίας συνδικάτων των εργαζομένων στις υπηρεσίες, ή ver.di, σε δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα πρόσφατα. «Η εταιρεία πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των τομέων της λιανικής και των πωλήσεων μέσω ταχυδρομείου», συνέχισε ο Ακμάν. «Οι μισθοί στην Amazon δεν γίνεται πλέον να ορίζονται με τρόπο που ανάγεται στον φεουδαλισμό», πρόσθεσε. Η ver.di ζητεί οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας να αποκτήσουν δεσμευτική ισχύ στον τομέα λιανικής στη Γερμανία. Σε αυτήν την περίπτωση, εξήγησε ο Ακμάν, «η νομικά δεσμευτική για όλους συλλογική σύμβαση εργασίας θα εφαρμοζόταν και στην Αmazon». Facebook Twitter Google+ Print Email Ετικετες: AMAZON ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΟΥΡΟΥΝ papavasileiou Σχετικα Αρθρα Γερμανία: Έκρηξη σε ορυχείο – Τουλάχιστον 30 παγιδευμένοι εργάτες στις στοές ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Διεθνη 8 Νοεμβρίου 2019 Γερμανία -Εργαζόμενοι Amazon: «Όχι άλλες εκπτώσεις στους μισθούς μας» ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Διεθνη 15 Ιουλίου 2019 1848: Ξεσηκώνονται οι εργάτες του Παρισιού ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Ιστορια 23 Ιουνίου 2019 Ελβετία: Ένας νεκρός και έξι τραυματίες σε εργατικό δυστύχημα σε χιονοδρομικό κέντρο ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Διεθνη 5 Ιουνίου 2019 Είμαστε όλοι εργάτες, πάνω σε σκαλωσιά ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Κοινωνια 11 Ιανουαρίου 2019 Ινδία: Τουλάχιστον 13 εργάτες παγιδεύτηκαν σε ανθρακωρυχείο ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Διεθνη 14 Δεκεμβρίου 2018 Έρευνα: Ρατσισμό, βία και εκμετάλλευση βιώνουν οι μετανάστες εργάτες στην Ελλάδα ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Κοινωνια 9 Δεκεμβρίου 2018 Σε εξέλιξη η απεργία των εργαζομένων στην «Amazon» μέσα στη «Black Friday» ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Διεθνη 23 Νοεμβρίου 2018 Μονοπωλιακοί όμιλοι ελέγχουν τις αγοραπωλησίες μέσω ίντερνετ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Οικονομια 11 Νοεμβρίου 2018

Ναι! Τα αφεντικά της Amazon και οι μπιστικοί προϊστάμενοι τους έχουν σπείρει το φόβο στους εργαζόμενους της εταιρείας. Εκεί στα κάτεργα τ...

TOP READ