12 Ιουλ 2020

Ο καλός ο πρέσβης όλα τα αλέθει: Κοινό άρθρο Άδωνι Γεωργιάδη – Τζέφρι Πάιατ στην “Καθημερινή”


“Η αγάπη μας είναι λίγο πιο μικρή απ’το σύμπαν” λέει ένα παλιό τραγούδι, που περιγράφει απόλυτα τις σχέσεις του εξοχότατου κυρίου πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ με τις ελληνικές κυβερνήσεις από τότε που πάτησε το πόδι του στη χώρα μας, το 2016. Η σύμπνοια φτάνει σε τέτοια επίπεδα, ώστε είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις, αν δεν το γνωρίζεις εκ των προτέρων, πότε μιλάει εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης και πότε ο ίδιος ο πρέσβης.
Τι πιο φυσιολογικό από την επισφράγιση αυτού του άρρηκτου δεσμού με ένα κοινό άρθρο Έλληνα υπουργού, εν προκειμένω του Άδωνι Γεωργιάδη και του Πάιατ, πού αλλού, στην εφημερίδα “Καθημερινή” για να νιώθουν και οι δύο κυριολεκτικά σαν στο σπίτι τους. Το θέμα είναι τα ναυπηγεία Ελευσίνας, που γίνονται εφαλτήριο για εξύμνηση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος “σώζει” αυτό τον συνειδητά υποβαθμισμένο επί δεκαετίες στρατηγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, αλλά κυρίως για την εμπέδωση των αγαθών της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας.
Η έκφραση ενδιαφέροντος της Εταιρείας Διεθνούς Αναπτυξιακής Χρηματοδότησης (DFC) των ΗΠΑ για το έργο, ερμηνεύεται ως  “ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα αυτό από την κυβέρνηση των ΗΠΑ” και ” αποτελεί μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και τις αγορές ότι η Ελλάδα είναι επιθυμητός επενδυτικός προορισμός. Επίσης αντικατοπτρίζει τη σύγκλιση των στρατηγικών συμφερόντων των κυβερνήσεών μας και τον χαρακτηρισμό της Ελλάδας από την Ουάσιγκτον ως κρίσιμου εταίρου στο χτίσιμο σταθερότητας στην ταχέως εξελισσόμενη και γεμάτη προκλήσεις περιοχή μας.”
Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίζονται οι πανηγυρισμοί, αφού “στo έργο της Ελευσίνας βλέπουμε τη σύγκλιση τριών από τα κοινά μας συμφέροντα: ενεργειακή ασφάλεια, ναυτιλιακή συνεργασία, και άμυνα.” και γίνεται αναδρομή στις ως τώρα “κοινές μας ενεργειακές πρωτοβουλίες”, από τον Eastmed ως το Διαμετακομιστικό Αγωγό Ελλάδας – Βουλγαρίας και πολλά – πολλά ακόμα.
Παράλληλα, καλούμαστε να φουσκώσουμε από εθνική υπερηφάνεια καθώς “Τα ελληνόκτητα τάνκερ LNG αποτελούν το 15% του παγκόσμιου τονάζ, και πολλά από αυτά θα εξυπηρετούνται στην Ελευσίνα”. Ως γνωστόν τα τάνκερ του συμπατριώτη εφοπλιστή μας είναι δυο φορές τάνκερ μας.
Ακολουθεί μια μακροσκελής ανάλυση του ρόλου για τον οποίο προορίζονται τα ναυπηγεία Ελευσίνας, δηλαδή την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, εμπλέκοντας ακόμα βαθύτερα τη χώρα μας σε επικίνδυνες εξελίξεις. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι γίνεται αναφορά τόσο στην “αναβαθμισμένη” Σούδα, όσο και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Τέλος, γίνεται επίκληση στο “θαύμα” της Σύρου (sic),  “όπου η ΟΝΕΧ ανέλαβε το ανενεργό Νεώριον και ξαναδημιούργησε μια εταιρεία παγκόσμιας κλάσης”, δίνονται συχαρίκια στον ιδιοκτήτη της εταιρείας Πάνο Ξενοκώστα, “για όσα πέτυχε”, με τον ιδρώτα του προσώπου του προφανώς, και υπενθυμίζεται ότι  “Η συνεργασία μας στην Ελευσίνα τονίζει την αναγνώριση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ ως κρίσιμου εταίρου για τη σταθερότητα σε μια ταχέως εξελισσόμενη περιοχή γεμάτη προκλήσεις, καθώς και την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους διεθνείς επενδυτές μέσω της συνεργασίας με την αμερικανική κυβέρνηση σε αυτό το έργο”.
Με λίγα λόγια, το άρθρο επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας “βρίσκονται στο καλύτερο σημείο της ιστορίας τους”, άλλο που η συγκεκριμένη φράση είχε ειπωθεί όταν ήταν ακόμα στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο το άρθρο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γραφτεί και με τη συνυπογραφή υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης, χωρίς να αλλάξει πρακτικά ούτε κόμμα. Σε σημείο μάλιστα που να αναρωτιέται κανείς, μήπως διαβάζοντας το άρθρο στην Κουμουνδούρου, ένιωσαν ένα τσίμπημα ζήλιας για την τιμή που επιδαψίλευσε ο λατρεμένος τους πρέσβησς στη ΝΔ κι όχι σε εκείνους. Ποτέ δεν είναι αργά όμως, ειδικά όταν έχεις έναν τέτοιο πρέσβη που όλα τα αλέθει.

Συγκλονιστικό βίντεο: "Αυτοί δεν είναι αστυνομικοί, είναι δολοφόνοι, είναι κακοποιά στοιχεία"


«Οι κάτοικοι των Τζουμέρκων δεν είμαστε ιθαγενείς για να μας μοιράσει ο πρωθυπουργός καθρεφτάκια…»


Κάθε βήμα του πρωθυπουργού στα χωριά μας είναι βήμα για την προώθηση  της αντιλαϊκής πολιτικής τονίζουν σε ανακοίνωση τους με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στα Τζουμέρκα την Παρασκευή και το Σάββατο οι Τομεακές Οργανώσεις Ιωαννίνων και Άρτας του ΚΚΕ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φτάσει στα χωριά των Τζουμέρκων με ελικόπτερο γεγονός που σχολιάζουν σημειώνοντας ότι οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι αναγκασμένοι να κινούνται στο απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο που αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο από κατολισθήσεις και καταστροφές.
Με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του γεφυριού της Πλάκας υπενθυμίζουν την υποστελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού με αποτέλεσμα να μη καλύπτονται οι ανάγκες για την προστασία του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας ενώ σημειώνουν για το αφήγημα της «πράσινης ανάπτυξης» ότι είναι αστείο αφού στη περιοχή έχει εγκατασταθεί ΧΥΤΑ που προσβάλλει τον υδροφόρο ορίζοντα μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ένα χρόνο τώρα με κυβέρνηση ΝΔ όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, η ζωή στα Τζουμέρκα δεν έχει γίνει ούτε στο ελάχιστο καλύτερη για τους κατοίκους και ούτε πρόκειται να καλυτερεύσει από μια επίσκεψη, η οποία μόνο στόχο έχει να παίξει το παιχνίδι εντυπωσιασμού.
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε ιθαγενείς για να μας μοιράσει καθρεφτάκια. Ξέρουμε καλά τι μας γίνεται, ότι δεν είναι εδώ για εμάς, τους εργαζόμενους και ανέργους, τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες – κτηνοτρόφους, τους λιγοστούς νέους που απόμειναν μόνιμοι κάτοικοι. Είναι εδώ για να κλείσει άλλη μια φορά το μάτι στο μεγάλο κεφάλαιο, να δώσει τα δικά του διαπιστευτήρια ως πιστός υπηρέτης των ορέξεών του.
Επισκέπτεται περιοχές φυσικά μνημεία, περιοχές που ο ίδιος θα θαυμάσει, ενώ την ίδια στιγμή η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δε θα έχει καμία πρόσβαση σε διακοπές και αναψυχή, οι νέοι συμπολίτες μας δεν θα μπορούν να απολαύσουν τόπο τους.
Εγκαινιάζει τη γέφυρα της Πλάκας, όμως ξέρουμε ότι ευθύνεται για την υποστελέχωση των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, οι υπάλληλοι των οποίων δεν επαρκούν αριθμητικά για να καλύψουν τις ανάγκες για την προστασία του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας. Υποστελέχωση στην οποία συνέβαλε ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης και από υπουργική θέση (κυβέρνηση Σαμαρά).
Ταυτόχρονα, όσοι απασχολούνται με τον κλάδο του Τουρισμού στην περιοχή μας, με κάποιο ξενώνα ή ταβέρνα, μένουν “ξεκρέμαστοι”. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι αστικές κυβερνήσεις, τους μόνους που θέλουν να διασώσουν είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Σε αυτούς κατευθύνονται τα παχυλά προγράμματα χρηματοδότησης, οι εγγυήσεις, οι φοροαπαλλαγές και διάφορες άλλες “διευκολύνσεις” ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες στον Τουρισμό και την Εστίαση απειλούνται με καταστροφή. Οι προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ αποτελούν πραγματική προστασία για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, όχι μόνο γιατί εξασφαλίζουν να μη φορτωθούν με νέα χρέη, να μην απειληθούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, αλλά και γιατί προβλέπουν να αποδοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους όσοι δεν καταφέρνουν να ανοίξουν τις μικροεπιχειρήσεις τους, χωρίς προϋποθέσεις. Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι η ορμητική είσοδος στον αγώνα. Η ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας εργατών, αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, φτωχών αγροτών, απέναντι στον κοινό αντίπαλο. Το μεγάλο κεφάλαιο, την εξουσία του, τις κυβερνήσεις του.
Ο ίδιος θα μετακινείται με ελικόπτερο, αλλά οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες στα Τζουμέρκα είμαστε αναγκασμένοι να αρκεστούμε στο απαράδεκτο, απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο που μήνες ολόκληρους αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο από κατολισθήσεις και καταστροφές.
Κομπάζει για την εγκατάσταση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών, για τα αιολικά πάρκα που από τη μία δεσμεύουν βουνά και κορυφογραμμές, ενώ εμείς οι κάτοικοι δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από όλα αυτά, αφού η ενέργεια θα εξακολουθεί να πουλιέται σαν ακριβό εμπόρευμα σε εμάς και το λαό συνολικά. Και πόσο αστείο είναι τελικά όλο αυτό το αφήγημα περί “πράσινης ανάπτυξης” και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όταν στην περιοχή μας έχει εγκατασταθεί ο ΧΥΤΑ Ελληνικού, σε θέση στο χείλος της χαράδρας του Αράχθου που προσβάλλει τον υδροφόρο ορίζοντα μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο.
Ο πρωθυπουργός έρχεται στα χωριά μας την ίδια ώρα που ψήφισε το κατάπτυστο ν/σ για τις διαδηλώσεις, παίρνοντας τη σκυτάλη από το νόμο για τον περιορισμό της απεργίας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγορεύουν το λαό ως “εχθρό” γιατί φοβούνται τους αγώνες και την πάλη μας. Το νομοσχέδιο αποτελεί έναν επιπλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις -με τη σημερινή να προχωράει παραπέρα- για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών, λαϊκών αναγκών. Το νομοσχέδιο που κατατίθεται κατ’ απαίτηση του κεφαλαίου, αποτελεί κυβερνητική ομολογία για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δρα προληπτικά σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Είναι, όμως, βαθιά γελασμένη και ανιστόρητη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί στη ζωή και θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Ο λαός με την πάλη του και με την “οργανωμένη απειθαρχία” του δεν θα “συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις”. Θα το ακυρώσει στην πράξη όπως έκανε με τόσους άλλους παρόμοιους νόμους στο παρελθόν.
Οι κάτοικοι των Τζουμέρκων έχουμε την ελπίδα μας στον οργανωμένο αγώνα, στα ταξικά συνδικάτα, στην κοινή πάλη με το ΚΚΕ, για να παλέψουμε για:
• Κλείσιμο του ΧΥΤΑ Ελληνικού.
• Αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης.
• Βελτίωση του οδικού δικτύου της περιοχής.
• Ικανή κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία του δήμου που ως ορεινός, απομακρυσμένος και αραιοκατοικημένος δεν μπορεί να λειτουργεί με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια. Κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και του τέλους ακίνητης περιουσίας.
• Ουσιαστική προστασία του φυσικού τοπίου με την αναβάθμιση των υποδομών πυροπροστασίας και τον έγκαιρο καθαρισμό των δασών μας.
• Καμία αυθαίρετη παράδοση των βουνών της περιοχής στα “πράσινα” μονοπώλια.
• Μέτρα ελάφρυνσης για τους αυτοαπασχολούμενους του Τουρισμού.
• Μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων και πτηνοτρόφων».

γεια σου Μητσοτακουλα





ΚΕΡΚΥΡΑ Κινητοποίηση αγωνιστικής υποδοχής του πρωθυπουργού και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής (ΦΩΤΟ)

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συγκέντρωση εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Κέρκυρα, σήμερα έστειλαν μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού.
Επιφυλάσσοντας αγωνιστική υποδοχή στον πρωθυπουργό που σήμερα επισκέπτεται το νησί, εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς της Κέρκυρας καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική και κάλεσαν σε ενίσχυση του αγώνα μέσα από την οργάνωση στα σωματεία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Το πρωί έγινε συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης στην Πόρτα Ριάλα, όπου εκπρόσωποι σωματείων και φορέων απηύθυναν χαιρετισμούς. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σταμάτης Πελάης πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Κέρκυρας ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση που με την πολιτική της ικανοποιεί τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων, των tour operators, των εφοπλιστών ενώ την ίδια ώρα για τους εργαζόμενους διαμορφώνει συνθήκες γαλέρας χτυπώντας τα δικαιώματά τους.
Στη συγκέντρωση χαιρέτισε και ο Γιώργος Πέρρος από την ΕΓ του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα αγώνα προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι θα συνεχίσουν την πάλη τους για τα δικαιώματά τους, η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται, η απαγόρευση διαδηλώσεων δεν θα περάσει.
Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κέρκυρας ενώ ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού για τις 5 το απόγευμα στην Ελαιουργία στις Σινιές.
1 / 9
ΣΧΕΤΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ-Μπλόκο στη διαδήλωση, απαγόρευση (και) στην αντιπρόεδρο της Βουλής! (ΦΩΤΟ)


Πολλές εκατοντάδες κόσμου διαδηλώνουν αυτή την ώρα κατά της τσιμεντοποίησης της περιοχής

Μεγαλειώδης είναι η συγκέντρωση ανθρώπων από μεγάλο φάσμα της πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης, των συλλογικοτήτων και απλοί πολίτες που διατρανώνουν τη θέληση του Κερκυραϊκού λαού κατά της τσιμεντοποίησης του Ερημίτη.



Η συγκέντρωση μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας και αυτή την ώρα η αστυνομία έχει αποκλείσει τους συγκεντρωμένους να προχωρήσουν στο δρόμο από τις Σινιές προς τον Άγιο Στέφανο, επικαλούμενη τις εντολές λόγω της παρουσίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα μιλήσει προσκεκλημένος της NCH Capital στο χώρο του παλιού φυλακίου εντός του Ερημίτη.
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν η αντιπρόεδρος της Βουλής (και βουλευτής του ΜεΡΑ25) Σοφία Σακοράφα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, η επικεφαλής της ΛΑΣΥ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Α. Μπαλού, η επικεφαλής παράταξης στο Π.Σ. Βέρα Κορωνάκη, ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ στο Δημοτικό Συμβούλιο Γ. Μπορμπότης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και επικεφαλής παράταξης στο Δ.Σ. Κεντρικής Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης,ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού και επίσης επικεφαλής παράταξης Γιώργος Καρύδης, η επικεφαλής παράταξης Μαρία Δρυ, ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μπούκας, ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Κ. ΡΟύσσινος, ο επικεφαλής της παράταξης «Πορεία στο Βοριά» Σ. Τρύφωνας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ερημίτης Πλους, ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Σπύρος Μωραΐτης εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Α. Καπετάνιος, ο πρώην βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Θ. Γουλής, πλήθος κόσμου και συλλογικοτήτων.
Νωρίτερα, εκπρόσωποι του Ερημίτη Πλους αλλά και στελέχη πολιτικά και αυτοδιοικητικά μίλησαν στους συγκεντρωμένους πριν ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας.
Πάντως, ο Κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί και άλλο επίσημοι… «έκοψαν δρόμο» και πήγαν στον Ερημίτη από άλλο σημείο.
Μαζί τους, από πλευράς Αυτοδιοίκησης, πήγε η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα με τον πρόεδρο του Περιφερειακού, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου με τον πρόεδρο του Δημοτικού, ενώ τον Πρωθυπουργό συνόδεψε ο βουλευτής Κέρκυρας Στ. Γκίκας.
Μεγαλειώδης είναι η συγκέντρωση ανθρώπων από μεγάλο φάσμα της πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης, των συλλογικοτήτων και απλοί πολίτες που διατρανώνουν τη θέληση του Κερκυραϊκού λαού κατά της τσιμεντοποίησης του Ερημίτη.
Η συγκέντρωση μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας και αυτή την ώρα η αστυνομία έχει αποκλείσει τους συγκεντρωμένους να προχωρήσουν στο δρόμο από τις Σινιές προς τον Άγιο Στέφανο, επικαλούμενη τις εντολές λόγω της παρουσίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα μιλήσει προσκεκλημένος της NCH Capital στο χώρο του παλιού φυλακίου εντός του Ερημίτη.
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν η αντιπρόεδρος της Βουλής (και βουλευτής του ΜεΡΑ25) Σοφία Σακοράφα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, η επικεφαλής της ΛΑΣΥ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Α. Μπαλού, η επικεφαλής παράταξης στο Π.Σ. Βέρα Κορωνάκη, ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ στο Δημοτικό Συμβούλιο Γ. Μπορμπότης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και επικεφαλής παράταξης στο Δ.Σ. Κεντρικής Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης,ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού και επίσης επικεφαλής παράταξης Γιώργος Καρύδης, η επικεφαλής παράταξης Μαρία Δρυ, ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Μπούκας, ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Κ. ΡΟύσσινος, ο επικεφαλής της παράταξης «Πορεία στο Βοριά» Σ. Τρύφωνας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ερημίτης Πλους, ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Σπύρος Μωραΐτης εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Α. Καπετάνιος, ο πρώην βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Θ. Γουλής, πλήθος κόσμου και συλλογικοτήτων.
Νωρίτερα, εκπρόσωποι του Ερημίτη Πλους αλλά και στελέχη πολιτικά και αυτοδιοικητικά μίλησαν στους συγκεντρωμένους πριν ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας.
Πάντως, ο Κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί και άλλο επίσημοι… «έκοψαν δρόμο» και πήγαν στον Ερημίτη από άλλο σημείο.
Μαζί τους, από πλευράς Αυτοδιοίκησης, πήγε η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα με τον πρόεδρο του Περιφερειακού, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου με τον πρόεδρο του Δημοτικού, ενώ τον Πρωθυπουργό συνόδεψε ο βουλευτής Κέρκυρας Στ. Γκίκας.

TOP READ