22 Μαΐ 2019

ΟΗΕ: Η λιτότητα έχει οδηγήσει εκατομμύρια Βρετανούς στη φτώχεια

Η λιτότητα έχει οδηγήσει εκατομμύρια Βρετανούς στη φτώχεια, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και η οποία καταγγέλλει μια κυβέρνηση που δρα «βάσει ιδεολογίας» και κατά παράβαση των υποχρεώσεών της σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, που συντάχθηκε έπειτα από μια αποστολή 12 ημερών που πραγματοποίησε στη Βρετανία ο αρμόδιος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ακραία φτώχεια Φίλιπ Άλστον, το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή 14 εκατομμύρια άνθρωποι, ζουν σε κατάσταση φτώχειας.
Και παρά «τις τραγικές κοινωνικές επιπτώσεις», τα «αναδρομικά» μέτρα λιτότητας που υιοθετούνται από το 2010 από τους Συντηρητικούς που βρίσκονται στην εξουσία «συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό», «σε κατάφωρη παραβίαση των υποχρεώσεων (της βρετανικής κυβέρνησης) αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα». «Σχεδόν το 40% των παιδιών θα αναγκαστούν να ζήσουν σε κατάσταση φτώχειας ως το 2021. Οι τράπεζες τροφίμων εξαπλώνονται, ο αριθμός των αστέγων έχει αυξηθεί δραματικά (…) το προσδόκιμο ζωή έχει μειωθεί για κάποιες ομάδες ανθρώπων και το σύστημα νομικής βοήθειας έχει αποδεκατιστεί», αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση παραμένει αποφασισμένη στην άρνησή της».

Πέντε δήμαρχοι, 15 βουλευτές, δύο ευρωβουλευτές… κι όμως! – Γράφει ο Στέλιος Κανάκης

Σε πέντε δήμους είναι πλειοψηφία το ΚΚΕ. Σε μια εποχή που η κεντρική διοίκηση τους έχει στραγγαλίσει οικονομικά και πολιτικά. Κι όμως, σ’ αυτούς τους δήμους δεν γίνονται κατασχέσεις για τα χρέη των απλών δημοτών. Δεν κατάσχονται σπίτια. Οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς μονιμοποιούνται και περιορίζεται το αίσχος των εξαμηνιτών και οχταμηνιτών. Σε αντίθεση με την κεντρική κυβερνητική πολιτική, πληρώνονται τους 13ο και 14ο μισθούς. Λαμβάνουν το επίδομα των 174 ευρώ. Οι δημότες τους δεν πληρώνουν στους παιδικούς σταθμούς και χαίρονται δωρεάν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Κανένα παιδί σ’ αυτούς τους δήμους δεν έμεινε έξω από παιδικό σταθμό. Μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη για τους εργαζόμενους και αυξήθηκαν για τους επιχειρηματίες. Απαλλάσσονται από αυτά οι άνεργοι και οι μη έχοντες. Δημιουργήθηκαν παιδικές κατασκηνώσεις, λαμβάνεται πρόνοια για τους άστεγους, τα παιδιά σιτίζονται, παρέχεται δωρεάν υποστήριξη στους μαθητές μέσα από λαϊκά φροντιστήρια. Με κατ’ οίκον βοήθεια για τους γέροντες και τους ανήμπορους. Εγκαταλελειμμένες εκτάσεις ή άλλες που είχαν αφεθεί στην εκμετάλλευση μεγαλοκαρχαριών και απατεώνων γίνονται πάρκα που τα χαίρονται οι δημότες. Κτίρια ετοιμόρροπα αναστηλώνονται, επισκευάζονται και δίνονται στους δημότες για συλλογική χρήση. Δημοτικές βιβλιοθήκες λειτουργούν, άλλες δημιουργούνται και εμπλουτίζονται. Τα σχολεία σ’ αυτούς τους δήμους δεν έμειναν τους χειμώνες από πετρέλαιο, επισκευάζονται, συντηρούνται και παραδίδονται νέα. Στην Πάτρα μέχρι και οι σιδηροδρομικές γραμμές που χώριζαν την πόλη στα δύο, υπογειοποιούνται σε όλο το μήκος, από το Ρίο ως την έξοδο από την πόλη, νότια.
Πέντε δήμαρχοι μόνο! Σε μια χώρα που τα πάντα γκρεμίζονται και ξεπουλιούνται. Με μια κεντρική διοίκηση που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Κι όμως γίνονται τόσα πολλά. Δείτε τι συμβαίνει σ’ αυτούς τους δήμους. Κοιτάξτε και τους άλλους όπου δεν κυβερνούν οι κομμουνιστές. Τι συμβαίνει στον δήμο της Αθήνας. Στους γύρω δήμους. Σε οποιονδήποτε δήμο της χώρας. Είτε είναι ο δήμαρχος από εκείνους, είτε από τους άλλους, είτε απ’ τους τρίτους – πολλές φορές κι απ’ όλους μαζί. Μία είναι η πολιτική τους:
Τα έσοδα των δήμων αυτών προέρχονται από φόρους του λαού και των εργαζομένων.
Οι δήμαρχοι αυτοί, παράλληλα, δηλώνουν «αδυναμία» να εισπράξουν δημοτικά τέλη από εταιρείες και μεγαλοοφειλέτες που τους οφείλουν εκατομμύρια.
Παιδιά εργαζομένων μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς και για τα υπόλοιπα πληρώνουν οι γονείς τους.
Όλα είναι εμπόρευμα σ’ αυτούς τους δήμους. Οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς πληρώνουν για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.
Σχολεία παρατημένα, χωρίς συντήρηση με τα ταβάνια να πέφτουν σε μαθητές και καθηγητές. Ανέλεγκτη η στατική τους επάρκεια έναντι κάποιου (διόλου απίθανου) σεισμού.
Κατασπαταλούν εκατομμύρια σε εργολάβους ιδιωτικοποιώντας τις υπηρεσίες των δήμων. Χαρίζουν εκατομμύρια σε καταπατητές, «αγοράζοντας» από αυτούς οικόπεδα που έτσι κι αλλιώς ανήκουν στους δήμους.
Το προσωπικό όλων αυτών των δήμων συνεχώς μειώνεται και πάνω από το 35% των δημοτικών υπαλλήλων είναι με 8μηνες συμβάσεις.
Πέντε Δήμαρχοι όλοι κι όλοι. Και δέκα πέντε βουλευτές. Και δύο ευρωβουλευτές. Χωρίς δημαρχιακό αυτοκίνητο, πολλές φορές και χωρίς βουλευτικό, με το δικό τους και την βενζίνη πληρωμένη απ’ τους ίδιους, με τις συγκοινωνίες, άλλοτε με τα πόδια κι έναν απλό μισθό εργαζόμενου. Δείτε το έργο τους. Έπειτα κοιτάξτε γύρω σας. Οφθαλμοφανέστατη η διαφορά. Για την ακρίβεια δεν υφίσταται σύγκριση. Αναρωτηθείτε, πώς αυτοί τα καταφέρνουν; Και γιατί οι άλλοι δεν θέλουν; Καταλήξτε σε συμπέρασμα. Για εσάς πρόκειται και τα παιδιά σας. Γνωρίστε το έργο των κομμουνιστών δημάρχων. Των κομμουνιστών βουλευτών και ευρωβουλευτών. Συναντηθείτε με το βλέμμα τους. Βαδίστε μαζί τους. Ψηφίστε τους!
Ψηφίστε Λαϊκή Συσπείρωση! Κοιτάξτε το μέλλον με τους κομμουνιστές. Ονειρευτείτε μαζί τους έναν άλλο κόσμο – είναι η μόνη λύση. Μπορεί να φαίνεται μακριά, αλλά είναι δίπλα μας.

Τάπα Πρωτούλη σε Τζήμερο – “Δε συνομιλούμε με φασίστες και ομοϊδεάτες τους που έχουν βιαιοπραγήσει σε βάρος γυναικών”

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψηφίσει κανείς τους συνδυασμούς του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις φετινές κάλπες, ένας ακόμα είναι πως με ισχυροποιημένη τη δύναμη των κομμουνιστών θα γίνονται είναι λιγότερες οι εμφανίσεις κάθε λογής φασιστοειδών στα τηλεοπτικά πάνελ. Το βέτο του ΚΚΕ στην εμφάνιση του Θάνου Τζήμερου σε προεκλογική συζήτηση της ΕΡΤ προκάλεσε λύσσα στον ίδιο και τους διαδικτυακούς του κολαούζους, με αποτέλεσμα να εξαπολύσουν χυδαίες ύβρεις κατά των κομμουνιστών, αλλά να επιτεθούν και να απειλήσουν τον παρουσιαστή της εκπομπής, Σεραφείμ Κοτρώτσο.
Σε όλο αυτό το ρεσιτάλ βρωμιάς έδωσε απάντηση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη ΛΑΣΥ, Γιάννης Πρωτούλης, ξεκαθαρίζοντας πως το ΚΚΕ και οι συνδυασμοί που στηρίζει στην τοπική διοίκηση δε θα γίνουν ποτέ συνομιλητές κανενός τζημεροειδούς που ασκεί βία κατά γυναικών, υπαινισσόμενος την παλαιότερη επίθεση του Τζήμερου στην Αλεξάνδρα Μπαλού στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής το 2017:
«Σχετικά με τις καταγγελίες του Θ. Τζήμερου δήθεν για αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ, με αφορμή την τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΡΤ1 μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών Αττικής, σε ό,τι μας αφορά έχουμε να πούμε το εξής: Το ΚΚΕ και οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” δεν συνομιλούν με φασίστες και με κάθε είδους ομοϊδεάτες τους, που έχουν βιαιοπραγήσει σε βάρος γυναικών.
Οι δε απειλές και ύβρεις που εξαπέλυσε ο ίδιος και συνεργάτες του στο διαδίκτυο, προσωπικά κατά δημοσιογράφου της ΕΡΤ και της οικογένειάς του, δείχνουν το ποιόν του συγκεκριμένου πολιτικάντη και γίνονται ακριβώς για να “παίξουν στα ΜΜΕ” που κατά τα άλλα καταγγέλλει.
Άλλωστε πρόκειται για μια ανεκδιήγητη και εκφασισμένη από καιρό προσωπικότητα, που προβάλλεται πολύ περισσότερο από το 0,5% που συγκεντρώνουν τα ψηφοδέλτιά του».

Τσίπρα, το «δεκάρικο» που πέταξες είναι απ’ το αίμα μας!

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //
Τα έχουν πάρει όλα. Αποθεματικά των ταμείων, εισφορές των ίδιων των εργαζόμενων για το εφ’ άπαξ, μισθούς, δώρα, επιδόματα, τις ίδιες τις δουλειές μας. Το φαγητό, τα φάρμακα, το δικαίωμα στην περίθαλψη και στην υγεία, τη ζεστασιά το χειμώνα και τη δροσιά το καλοκαίρι. Το παρόν πολλών από εμάς και το μέλλον των παιδιών μας. Την αξιοπρέπεια, το θυμό, την αγανάκτησή μας. Την ίδια μας τη λογική, τα ένστικτα της αυτοσυντήρησης που χαίρονται τα ζώα και που εμείς φαίνεται να έχουμε απολέσει. Ποδοπατούν αξίες, εξευτελίζουν ιδανικά, εκμαυλίζουν συνειδήσεις, εκχυδαΐζουν την αισθητική μας, εξαθλιώνουν. Διαμορφώνουν άβουλους πειθαναγκασμένους. Ξεπουλάνε τη χώρα, τη λαϊκή περιουσία. Μας υποδουλώνουν στους εγκληματίες Αμερικανούς, στους Σιωνιστές και στα τσιράκια τους. Έχουν ψαρέψει απ’ τον βούρκο και την κοινωνική ανυπαρξία κάθε σκουπίδι, κάθε κλόουν, κάθε γελοίο υποκείμενο, κάθε υπάνθρωπο. Θρασύτατοι κλέφτες, καταχραστές ολκής. παιδεραστές και παιδόφιλοι, φασίστες αρχιπαπάδες και ειδεχθείς συνειδητοί δολοφόνοι. Δολοφονούν μαζικά, αφανίζουν έναν ολόκληρο λαό. Τα δάκρια απ’ τους πνιγμένους στη Μάνδρα και τους καμένους στο Μάτι δεν έχουν στεγνώσει ακόμη. Πολλοί αυτοκτονούν, άλλοι σκοτώνονται στις φάμπρικες και στα γιαπιά, ψοφάνε σαν τα σκυλιά στους διαδρόμους των εγκαταλελειμμένων νοσοκομείων.
Τώρα οι άθλιοι, με το ανδρείκελο μιας χρήσης, το τσογλάνι τους, πετάνε ένα «δεκάρικο» στους συνταξιούχους. Από τα πολλαπλάσια χρήματα που τους κατάκλεψαν. Από το αίμα μας που αφαίμαξαν, από τον πόνο που μας επέφεραν. Κι επίτηδες, το ρίχνουν κάτω. Να σκύψουν οι γέροντες, ακόμη περισσότερο, να το μαζέψουν. Ίσως αύριο πετάξουν ένα ξεροκόμματο και στους υπόλοιπους. Και κοροϊδεύουν ασύστολα. Χλευάζουν. Καταρρακώνουν.
Πολλοί θα συνεχίσουν να τους ακολουθούν. Για να μη βγουν οι «άλλοι». Κι άλλοι θα ψηφίσουν τους «άλλους» για να φύγουν αυτοί. Και κάποιοι τρίτοι θα ψηφίσουν για… πλάκα κάποιους γελοίους και καραγκιόζηδες. Αποκόμματα της μιας μέρας, καταγέλαστους σχηματισμούς. Το λένε ευθαρσώς: Τους ψηφίζω για πλάκα! Όπως το ‘καναν και σε προηγούμενες εκλογές. Πόση πλάκα μπορεί να έχει η πείνα, η ανεργία, η αναξιοπρέπεια, οι αρρώστιες, το σκάψιμο του λάκκου σου και των παιδιών σου, ο θάνατος…
Κι από πάνω μας πυκνώνουν τα σύννεφα του ολέθρου που από μέρα σε μέρα είναι πολύ πιθανό να μας βρει. Κι απ’ όπου και να φυσήξει ο αγέρας μας κατακλύζει μπαρούτι, οσμή εξαερωμένης σάρκας, ο λυγμός παιδιών που ξεψυχούν από ασιτία, ο ανείπωτος θρήνος των μανάδων, κι άλλα παιδιά που ξεβράζονται – άψυχα κορμάκια, στις ακτές.
Ένα παγκόσμιο, ασύλληπτα παράλογο, απάνθρωπο, δολοφονικό σύστημα που έχει εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ανάπτυξης και βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσής του. Και μας ζώνει το φίδι του φασισμού που εκτρέφει για τα δύσκολά του. Και απειλεί να πάρει στον τάφο του την ανθρωπότητα ολάκερη.
Πόσες γενιές πρέπει να εκλείψουν ακόμη για να αφυπνιστούν οι υπόλοιποι; Πόσες φορές ακόμη θα ψηφίσουμε για «πλάκα», πόσοι από εμάς θα (ξανά)αναδείξουν τους δημίους τους, πόσοι θα συνταχθούν με τους δολοφόνους των παιδιών τους; Πόσοι θα εξαπατηθούν για μια ακόμη φορά από αναχωματικούς ψευτοεπαναστάτες;
Πόσα χρόνια θα χρειαστούν ακόμη για να καταλάβουν οι άνθρωποι το προφανές και αυτονόητο:
Όσο κόμματα κι αν υπάρξουν οι πολιτικές είναι δύο. Όλοι αυτοί είναι με την πολιτική του αφανισμού των λαών. Μαζί τραγουδάνε και λικνίζονται, ως ευνουχισμένα γιουσουφάκια, στο “Εμείς είμαστε ο κόσμος…” του ΝΑΤΟ, που μακελεύει λαούς. Κι όμως, ο κόσμος είμαστε εμείς. Ο λαός! Κι απέναντι σ’ όλους αυτούς είναι οι κομμουνιστές. Εμπρός λοιπόν! Με τους κομμουνιστές για να πάρουμε σβάρνα αφεντικά και υπηρέτες, όσο είναι καιρός.

Υπάρχει αριστερόμετρο;


Ο Τσίπρας του Μνημονίου και του «αγγελικού» Τραμπ πιάνει στο στόμα του τον... Αρη Βελουχιώτη - Σχόλιο του Νίκου Μπογιόπουλου (Real fm - 20/5/2019)

Σαν σήμερα, στις 21 Μάη του 1942, ο Άρης Βελουχιώτης ορκίζει στην Σπερχειάδα τους πρώτους μαχητές του ΕΛΑΣ. Ο όρκος της πρώτης αντάρτικης ομάδας στη Ρούμελη, γραμμένος από το χέρι του Αρη, έλεγε: 

«Εγώ παιδί του ελληνικού λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, σαν γνήσιος πατριώτης για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του λαού μας, κι ακόμα να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη. Δέχομαι προκαταβολικά την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Εθνους και του λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω αν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δε γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του».
Αυτόν, τον Σταυραητό της Αντίστασης, έφτασε στο σημείο να πιάσει στο στόμα του ο Τσίπρας  στην προεκλογική του ομιλία του στη Λαμία. Ξεπερνώντας ακόμα και τα δικά του στάνταρ πολιτικής ξετσιπωσιάς, έφτασε στο σημείο να πάρει την ιστορική ομιλία του Άρη στη Λαμία το 1944 για να την «πουλήσει» το 2019 σαν «αριστερή κορδέλα» από το μπαλκόνι του αναίσχυντου μαυρογιαλουρισμού. 
Ακούστε το σχόλιο του Νίκου Μπογιόπουλου (Real fm – 20/5/2019): 

Στο έλεος των ... «ανώτερων δυνάμεων»


Δεν είναι απλά απόκοσμο, αλλά προκλητικό. Μιλάμε για το νέο σποτ της περιφερειάρχη Αττικής και εκ νέου υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου, με το οποίο επιλέγει - υποτίθεται - να δώσει απαντήσεις για την καταστροφή στο Μάτι.
Το σκηνικό δυστοπίας που επιλέγει να στήσει, η δυσφορία που προκαλεί ο στόμφος της, δεν είναι τίποτα μπροστά στην ατάκα που λέει, δείχνοντας μάλιστα προς τον ουρανό (!): «Το πότε θα ξεσπάσει η επόμενη φωτιά εξαρτάται από δυνάμεις ανώτερες από εμάς...»! Και αφού έτσι «προοδευτικά» παραπέμπει τις αιτίες των καταστροφών στη σφαίρα του μεταφυσικού, θυμίζοντας τελετές εξαγνισμού των «στοιχειών» της φύσης, προειδοποιεί ότι θα έρθουν περισσότερες πυρκαγιές «σε βαθμό που δεν έχουμε ξαναδεί»...
***
Αυτές οι λέξεις, που συμπυκνώνουν το «αφήγημα» του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΕΕ και των επιτελείων τους για να δικαιολογούν την ανυπαρξία σχεδίου και μέτρων ουσιαστικής πρόληψης από φυσικές καταστροφές, καταλήγουν τελικά σε «μέτρα» όπως αυτά για τα οποία «δεσμεύεται» η Δούρου, δηλαδή στο ...εξής ένα: «Επικοινωνία»! Και αυτό που εννοεί είναι η επεξεργασία μιας πράγματι αναγκαίας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, με έναν μηχανισμό έγκαιρης προειδοποίησης για την ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού σε έκτακτες καταστάσεις. Προφανώς τέτοιοι μηχανισμοί είναι αναγκαίοι, όπως και η εκπαίδευση του πληθυσμού για να αντιδρά οργανωμένα σε ακραίες περιπτώσεις, μια έλλειψη που στην περίπτωση της καταστροφής στο Μάτι αποδείχτηκε τραγική.
Ομως ο ισχυρισμός της περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό είναι το μόνο που μπορεί να γίνει, μοιάζει σαν απειλή και αποτελεί προσβολή στα θύματα αλλά και στις οικογένειές τους, που ακόμα μαζεύουν τα κομμάτια τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρ. Δούρου τονίζει, λες και βρίσκεται σε κάποιο χωριό καμιά πενηνταριά χρόνια πριν, ότι «είναι ανθρωπίνως αδύνατο να αποτρέψω την επόμενη φωτιά...». Τι είναι δηλαδή αδύνατο; Να είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία πλήρως στελεχωμένη, να έχουν γίνει στην ώρα τους οι αντιπυρικές ζώνες, να έχουν ληφθεί ακόμα και έκτακτα μέτρα, ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου, να είναι στη θέση τους όλα τα αναγκαία μέσα αεροπυρόσβεσης, να λειτουργούν δηλαδή αποτελεσματικά και να είναι στελεχωμένες όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες. Αυτά προφανώς είναι «αδύνατο» να γίνουν γιατί κοστίζουν και κουτσουρεύουν τα υπερπλεονάσματα...
Με την «αδυναμία αποτροπής» που δηλώνει η περιφερειάρχης, καλεί το λαό να εμπεδώσει ότι από εδώ και πέρα θα είναι εκτεθειμένος σε φυσικά φαινόμενα. Οτι το μόνο που του μένει, είναι είτε να «προσεύχεται» στις «ανώτερες δυνάμεις» για να τον βρει το κακό κάπου «βολικά», είτε να έχει προλάβει η Δούρου να φτιάξει ένα σύστημα «επικοινωνίας»...
Πρόκειται για απαράδεκτη λογική, που βεβαίως δεν είναι εφεύρημα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι εδώ η κυβέρνηση και οι εκλεγμένοι του αποδεικνύονται «οι πιο καλοί οι μαθητές». Λένε στο λαό να παραιτηθεί από τη δίκαιη διεκδίκηση όλων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης από φυσικές καταστροφές. Του λένε ότι δεν είναι δυνατή η πρόληψη, παρά μόνο η διαχείριση μιας καταστροφής και μάλιστα με τα ελάχιστα μέσα. Είναι η άλλη όψη της λογικής «κόστους - οφέλους», με την οποία η ΕΕ απορρίπτει τη χρηματοδότηση αναγκαίων και ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την προστασία της περιουσίας, ακόμα και της ζωής του λαού. Είναι η ίδια λογική που μετατρέπει σε ατομική ευθύνη την πρόληψη και την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα.
***
Επειδή όμως έχουμε εκλογές σε λίγες μέρες, ο λαός δεν μπορεί να ψηφίζει με κριτήριο ποιος είναι ο καλύτερος «μάντης κακών». Αυτά ανήκουν σε άλλες, γραφικές εποχές, που οι χωρικοί μελετούσαν τα μερομήνια και έκαναν δεήσεις για να μη συμβεί το «κακό».
Σήμερα, η εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει τα μέσα για να μην είναι ο λαός εκτεθειμένος σε φυσικές και «αφύσικες» καταστροφές. Κριτήριο ψήφου λοιπόν πρέπει να γίνει το πώς θα δυναμώσει η πάλη για ουσιαστική προστασία, αποτελεσματική πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των συνεπειών από τις φυσικές καταστροφές. Πώς θα δυναμώσει η πάλη ενάντια στο σύστημα που συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες σε πυροπροστασία, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, που βάζει στην πρώτη γραμμή μόνο ό,τι αποδίδει κέρδος στο κεφάλαιο. Και εγγυητές για μια τέτοια πάλη είναι το ΚΚΕ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους και Περιφέρειες.

Εγγύηση




Τις τελευταίες αυτές μέρες πριν από τις εκλογές, τα εκβιαστικά διλήμματα και οι ψεύτικες προσδοκίες στο λαό από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ χτυπάνε «κόκκινο». Ουσιαστικά, ζητάει «ψήφο εμπιστοσύνης» και «ανοχής» για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, που τσακίζει τη ζωή του λαού για να δίνει απλόχερα στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Τις προηγούμενες μέρες, έφτασε να ισχυριστεί ο πρωθυπουργός ότι τάχα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «εγγύηση» για το λαό. Οτι θα εξασφαλίσει μείωση φορολογίας, φτηνή Ενέργεια, αξιοπρεπή δουλειά για τους νέους και αποκατάσταση των απωλειών των συνταξιούχων.
Θέλει πολύ θράσος! Να εμφανίζεται ως εγγύηση για το λαό η κυβέρνηση που χέρι χέρι με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεών τους, εγγυάται στο κεφάλαιο και την ΕΕ στενό «δημοσιονομικό πλαίσιο», περικοπές που συντρίβουν ασφαλιστικά δικαιώματα, Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.
Η κυβέρνηση, που εγγυάται ματωμένα πλεονάσματα, προνόμια για το κεφάλαιο και ψίχουλα στο λαό, από το τραπέζι των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
Η κυβέρνηση, που εγγυάται ότι θα μείνει απείραχτο όλο το αντεργατικό - αντιλαϊκό μνημονιακό πλαίσιο, που εγγυάται με τις πράξεις της την εφαρμογή όλης της στρατηγικής της ΕΕ, σε όλους τους τομείς (ΚΑΠ, «απελευθέρωση» Ενέργειας κ.λπ.), πολιτική που ξεκληρίζει αγρότες και μικρούς επαγγελματίες, διευρύνει την ενεργειακή φτώχεια κ.ά.
Που η πολιτική της «εγγυάται» στους νέους εργασιακή ζούγκλα και δουλειά - «λάστιχο» με ημερομηνία λήξης, ανεργία και προγράμματα ανακύκλωσής της.
Η ΝΔ, στον ανταγωνισμό της με την κυβέρνηση, φωνάζει υπέρ των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων της ΕΕ και του κεφαλαίου, δεσμεύεται για την υλοποίησή τους, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τις εφαρμόζει στα μουγκά και κοροϊδεύει το λαό ότι αποτελεί εγγύηση για τα συμφέροντά του.
Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που ψάχνει ρόλο συγκολλητικής ουσίας στα επόμενα αντιλαϊκά σχήματα, όπως και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.
Απέναντι σε όλους αυτούς, που ο λόγος και η πράξη τους είναι «συμβόλαιο» για το κεφάλαιο, το ζήτημα για το λαό είναι την επόμενη μέρα να δίνει από καλύτερες θέσεις τη μάχη ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, για την ανάκτηση των απωλειών και για να ικανοποιηθούν οι δικές του σύγχρονες ανάγκες.
Να δυναμώσει, με δυο λόγια, η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις από χέρι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, στην ΕΕ και το κεφάλαιο.
Να δυναμώσει ο αγώνας για τη μόνη ελπιδοφόρα για το λαό προοπτική, για την κοινωνία όπου ο ίδιος θα έχει στα χέρια του την εξουσία και την οικονομία, την Ελλάδα του σοσιαλισμού.
Εγγύηση γι' αυτό μπορεί να είναι μόνο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ παντού.

Με το κόκκινο γαρύφαλλο της ελπίδας και του αγώνα, για το δίκιο του λαού. Στην τελική ευθεία και λίγες μό


(Άρθρο – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ)                                               
                                                                               
21/5/2019λις μέρες πριν τις εκλογές της 26ης Μάη, η ψευτο-αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας ανάλογες πρακτικές των προκατόχων της (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ),  δεν διστάζει  να ενδυθεί  τον ξεφτισμένο  «φιλολαϊκό»  φερετζέ,  σκορπώντας  λίγα ακόμα ψίχουλα  στους συνταξιούχους.  Η κυβέρνηση  τα ονομάζει πονηρά ως «13η σύνταξη»,  για να ξεχαστούν οι αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις που επέβαλλε και η ίδια, συνεχίζοντας την ίδια  ανάλγητη αντιλαϊκή  πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  Ωστόσο κι αυτά τα ψίχουλα προέρχονται απ’ τα ματωμένα πλεονάσματα της φορολεηλασίας του λαού μας, απ’ τα χαράτσια και τις περικοπές  μισθών και κοινωνικών δαπανών.
    Ο σκοπός τους είναι προφανής !  …Ένα ακόμα τέχνασμα αρπαγής ψήφων της τελευταίας στιγμής.  Γνωστό όμως και το έργο! …Παρόμοια ήταν και τα τεχνάσματα της ΝΔ με τα κοινωνικά μερίσματα στην ακραία φτώχεια για «στάχτη στα μάτια».  
     …Ο λαός όμως έχει πείρα και γνώση !  Μάτωσαν τόσο βαθιά τη ζωή και τα δικαιώματά του, που κάθε προσπάθειά τους να του μοιράσουν προεκλογικά «καθρεφτάκια» για να τον εκμαυλίσουν, θα τους τα γυρίσει μπούμεραγκ.
Η  αλήθεια είναι αμείλικτη πια, και την γνωρίζουν ο λαός και οι εργαζόμενοι !
     Στα  δυο μνημόνια των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ,  προστέθηκε κι ένα τρίτο απ’ αυτούς που πούλησαν την πιο φθηνή κάλπικη «αριστερή» ελπίδα για να  ξεγελάσουν τον λαό,  για να τον δέσουν πιο σφιχτά στα δεσμά των ιμπεριαλιστικών οργανισμών της ΕΕ,  του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ.   Έδωσαν έτσι την καλύτερη ανάσα ζωής στο άρρωστο καπιταλιστικό σύστημα που σπαράσσεται από την κρίση και τους ανελέητους ανταγωνισμούς του.   Ένα σύστημα που τσακίζει τους λαούς της Ευρώπης αλλά τους άλλους λαούς με επεμβάσεις,  με πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς προκειμένου να υφαρπάξει πόρους και κέρδη, σπέρνοντας δυστυχία, αίμα και προσφυγιά.   Ένα σύστημα που στα δύσκολα επιστρατεύει ακόμα  το μαύρο του πρόσωπο,  αυτό του φασισμού.
Ας αφήσουν πια την «αριστερή» καραμέλα εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί :
     …Είναι αυτοί  που μαγάρισαν και καπηλεύτηκαν τα ιερά και τα όσια των μακρόχρονων αγώνων του λαϊκού - εργατικού κινήματος της χώρας μας αλλά των άλλων λαών που πολέμησαν και νίκησαν τον φασισμό.  Αυτοί που επιστράτευσαν τους κάθε λογής ψευτο-ιστορικούς  Μαραντζίδηδες  για να παραποιήσουν   την ιστορία,  την  λαμπρή  προσφορά του έπους των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και την ψυχή τους που ήταν το ΚΚΕ.  Αυτοί που δε δίστασαν να γίνουν  ακόμα και τυμβωρύχοι σε ιερούς τόπους μαρτυρίων, καταθέτοντας λουλούδια στο ματωμένο σκοπευτήριο των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή,  στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας και αλλού! Αυτοί που νόμισαν πως μπορούν να αποχρωματίσουν ακόμα και το κόκκινο γαρύφαλλο του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη και να τον φέρουν στα «μέτρα» τους….
  Μπροστά στην κάλπη ο λαός, οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας, οι άνεργοι και οι νέοι δυο επιλογές έχουν:
1)      Να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσους τους  έφεραν να ζουν στην φτώχεια,  που τους αφαίρεσαν  ένα - ένα τα δικαιώματα στη ζωή,  στη μόνιμη σταθερή εργασία,  στην ανασφάλεια των προγραμμάτων της ελαστικής απασχόλησης με τους μισθούς πείνας.  
     Να καταδικάσουν με τον πιο ηχηρό τρόπο τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ (…μαζί με τους κάθε λογής ψευτο-ανεξάρτητους, αχρωμάτιστους ή «απολίτικους»),  που εξειδίκευσαν και εφάρμοσαν ως «καλοί υπάλληλοι» των κυβερνήσεων και της ΕΕ,  τις στρατηγικές της ανταγωνιστικότητας-επιχειρηματικότητας. Αυτούς που με ζήλο αποδιάρθρωσαν τις εργασιακές σχέσεις με τα ευρω-ενωσιακά προγράμματα  του «Καποδίστρια» του «Καλλικράτη» και «νέου Κλεισθένη» ανοίγοντας συγχρόνως διάπλατα τις πόρτες της τοπικής διοίκησης στους επιχειρηματικούς ομίλους να κερδοφορούν  πάνω στις λακές ανάγκες και να ξεκοκαλίζουν τα εκατομμύρια των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, αδιαφορώντας για τα χάλια στις δομές της υγείας, τις σχολικές υποδομές,  το οδικό δίκτυο,  τα κέντρα αθλητισμού και πολιτισμού.   Αυτούς που δεν έκαναν το παραμικρό έργο αντιπλημμυρικής – αντισεισμικής θωράκισης για την προστασία του λαού, αλλά καυχιούνται για την απορροφητικότητα πόρων του ΕΣΠΑ.
     Να καταδικάσουν όλους αυτούς που μας καταδίκασαν να ζούμε μέσα στα σκουπίδια, στρώνοντας έτσι ολοκληρωτικά τον δρόμο για την ολοσχερή ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής - διαχείρισης για χάρη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.   Είναι οι ίδιοι που έχουν  διαχρονικές ευθύνες για το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Τεμπλόνι, οι ίδιοι που αδειοδότησαν τον παράνομο ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη επιβάλλοντας την λειτουργία του με την καταστολή και τα ΜΑΤ.
     Να καταδικάσουν όλους αυτούς που συμφώνησαν για τις ιδιωτικοποιήσεις  του αεροδρομίου στη FRAPORT, του Ερημίτη, των φιλέτων της δημόσιας περιουσίας, για την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Κέρκυρας, για τους πολυεθνικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς  που φέρνουν στο Ιόνιο για να θησαυρίσουν απ’ τους υδρογονάνθρακες.  
     Να καταδικάσουν την κατάπτυστη απόφαση της Περιφερειακής αρχής (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) που έδωσε χείρα βοηθείας στη μεγαλο-εργοδοσία της Επτανήσου, για τη θεσμοθέτηση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ως τις 12 τη νύχτα !  Μια απόφαση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’ τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για θεσμοθέτηση της επταήμερης εργασίας.  Όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα  ότι  ΣΥΡΙΖΑ  - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου παρά τις επιμέρους διαφορές τους, στηρίζουν από κοινού την βασική στρατηγική της ΕΕ για  παραπέρα χτύπημα του εργάσιμου χρόνου (π.χ. Αυστρία, Ουγγαρία), για τα κέρδη των λίγων.

2)           Η άλλη επιλογή που έχει ο λαός μας είναι η αποφασιστική μεγάλη ισχυροποίηση των συνδυασμών της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Περιφέρεια και στους δήμους της Κέρκυρας – Παξών. Μαζί με την αποφασιστική ισχυροποίηση το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, για να δυναμώσει το κίνημα της λαϊκής αντιπολίτευσης - διεκδίκησης παντού και κυρίως στους αγώνες που είναι μπροστά μας.
     Στα ψηφοδέλτια της ΛΑ.ΣΥ. και του ΚΚΕ, δεν υπάρχουν άνθρωποι που κάποιος θα μπορούσε να τους καταλογίσει ψεγάδια ατομικής προβολής ή  φιλοδοξιών.  Όλοι μάχονται συλλογικά,  με γνώμονα  το δίκιο του λαού και των εργαζόμενων.
     Είναι οι μόνες δυνάμεις  που είναι βγαλμένες απ’ το μετερίζι των καθημερινών λαϊκών – εργατικών αγώνων,  που υπεράσπισαν και υπερασπίζουν την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, των εργαζομένων και της νεολαίας.  Είναι οι δυνάμεις που δεν τα δίπλωσαν και δεν υπέστειλαν τη σημαία του αγώνα, όταν άλλοι μαγεύτηκαν απ’ τις σειρήνες της «αριστερής»  αστικής διαχείρισης.  Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι παρόντες στους  αγώνες  με το λαό απ’ την επομένη των εκλογών,  όταν οι άλλοι θα τα έχουν βρει για να συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο από ‘κει που το άφησαν.
     Μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε το παράδειγμα του έργου που συντελείται  στους πέντε δήμους της χώρας, που ο λαός εμπιστεύθηκε τους κομμουνιστές. Μπορούμε σ’ αυτές τις εκλογές να εκλέξουμε παντού πολύ περισσότερους  συμβούλους και δημάρχους κομμουνιστές  σαν τον  Πελετίδη στην Πάτρα, στο Χαϊδάρι, στην Καισαριανή, στην Πετρούπολη, στην Ικαρία.
Στους ανθρώπους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και του ΚΚΕ αξίζει να εμπιστευθείτε την ψήφο σας !
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !
Ψηφίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στους Δήμους της Κέρκυρας  και των Παξών
Ψηφίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων
Ψηφίζουμε ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές 

Καλή δύναμη σε όλους, καλή δύναμη στο λαό μας !...
 



TOP READ