Με κεντρικό σύνθημα «δεν είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα», χιλιάδες εργαζόμενοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, παρακολούθησαν χθες, 10 Μάρτη, τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που διοργάνωσε, ενόψει των τοπικών εκλογών, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας (TKP) στην συνοικία Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης. 
Όπως σημειώνει το πόρταλ sol news, άνθρωποι απ’ όλα τα μέρη της χώρας ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παρευρεθούν στην προεκλογική συγκέντρωση, παρουσιαστής της οποίας ήταν ο δημοφιλής ηθοποιός Ορχάν Αϊντίν. Ομιλίες, μεταξύ άλλων, εκφώνησαν ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κεμάλ Οκουγιάν, η υποψήφια δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ζεχρά Γκιουνέρ, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ενβέρ Αϊσενέρ, καθώς και υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚ Τουρκίας σε περιφερειακούς δήμους της πόλης. 
Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης, ο Κεμάλ Οκουγιάν σημείωσε πως στόχος του αγώνα των κομμουνιστών είναι να δημιουργήσουν μια νέα Τουρκία, ανατρέποντας το καπιταλιστικό σύστημα. «Ναι, θα ανατρέψουμε το σύστημα αυτό που παράγει ανιστητα, αδικία, φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους. Το λέμε ειλικρινά. Θα το ανατρέψουμε!» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο γενικός γραμματέας, απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα στο λαό να στηρίξει στις προσεχείς εκλογές τους κομμουνιστές υποψήφιους.
Οι τοπικές εκλογές στην Τουρκία έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις 31 Μάρτη και το Κομμουνιστικό Κόμμα συμμετέχει με υποψηφίους του και στις 81 επαρχίες (περιφέρειες) της χώρας.
Τρεις κομμουνίστριες στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τις τοπικές εκλογές στην Τουρκία