13 Απρ 2018

Πρώην επικεφαλής των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων κόβεται στον αέρα επειδή αμφισβήτησε την πολεμοκάπηλη προπαγάνδα για τα χημικά στη Συρία

Την ώρα που η κατάσταση στη Συρία κλιμακώνεται και η κοινή γνώμη στη Δύση δέχεται μια πλύση εγκεφάλου για την ηθική ορθότητα μιας επικείμενης (κι όχι απλά πιθανής) επέμβασης στη χώρα, μπροστά στην οποία ωχριά ακόμα και η αντίστοιχη προπαγάνδα για τα χημικά του Σαντάμ πριν 15 χρόνια, το βρετανικό δίκτυο Sky προέβη σήμερα το απόγευμα σε μια ωμή λογοκρισία καλεσμένου, επειδή τόλμησε να βγει “εκτός κειμένου” για το συριακό ζήτημα.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων, Jonathan Shaw, παρέκαμψε το αρχικό ερώτημα της παρουσιάστριας, για το αν οι παρεμβάσεις του Σεργκέι Λαβρώφ ή του Ρώσου πρέσβη καθιστούν πιο δύσκολη μια επίθεση της Βρετανίας χωρίς συγκατάθεση του κοινοβουλίου, και στάθηκε στην ουσία του ζητήματος. Η οποία δεν είναι άλλη από το κατά πόσον στέκει λογικά η υπόθεση το καθεστώς Άσαντ να προέβη σε χρήση χημικών όπλων την ώρα που κατά κοινή ομολογία, περιλαμβανομένων στρατιωτικών των ΗΠΑ, ο πόλεμος εξελίσσεται νικηφόρα για το στρατό του.
Η παρουσιάστρια εμφανώς ταραγμένη, πιθανότατα από τις εντολές που τις έδωσαν (ουρλιάζοντας;) από το κοντρόλ, πριν καλά-καλά αποσώσει τη φράση του ο Shaw, τον ευχαρίστησε που “περίμενε υπομονετικά” και τον αποχαιρέτησε σε κλάσματα δευτερολέπτων. Στιγμές βγαλμένες από τα καλύτερα παραδείγατα της μνημονιακής ελληνικής τηλεόρασης.
Αυτή είναι η αστική (τους) δημοκρατία, ειδικά όταν ακονίζει τα νύχια της για νέες αιματοχυσίες. Σε όποιον δεν αρέσει ας πάει στη Βόρεια Κορέα, που έχει λίγο υποχωρήσει από την επικαιρότητα ως άμεσος μπαμπούλας, αλλά μπορεί πάντα να ανασυρθεί εκ νέου αν χρειαστεί.

Χ.Α.-Αποστόλου καίνε τη ναζιστική οργάνωση (5 videos)



O κατηγορούμενος Νίκος Αποστόλου (αριστερά) σε “αθλητικούς αγώνες” που οργάνωσε πρόσφατα η Χρυσή Αυγή στα κεντρικά γραφεία στη Μεσογείων (16/12/2017), υπό το επιδοκιμαστικό βλέμμα του “Αρχηγού”.
Αναδημοσιεύουμε ηχητικά που ακούστηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής και δημοσιοποιήθηκαν από το 902.gr. Στην ανάρτηση αυτή συγκεντρώνουμε τις συνομιλίες του κατηγορούμενου για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Νίκου Αποστόλου.
(Κείμενο: 902.gr, 4/4/2018)
Πολύ σημαντικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας κατά τη διαδικασία ανάγνωσης εγγράφων στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Στο πλαίσιο αυτό, σε πρόσφατη δικάσιμο ακούστηκαν αποκαλυπτικές τηλεφωνικές συνομιλίες (από άρση τηλεφωνικού απορρήτου) του στρατολογητή του Ρουπακιά, χρυσαυγίτη Νικόλαου Αποστόλου, υπεύθυνου των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής του Πειραιά.
Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτεται ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.
Στο ηχητικό ντοκουμέντο που μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο πάνω, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ν. Αποστόλου, είναι ξεκάθαρο ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος, καθώς σε διάφορες συνομιλίες ακούγεται ο Ν. Αποστόλου να λέει ότι «(…) τον ψάχναμε τόσο καιρό…», ή «αυτούς τους ψάχναμε πολύ καιρό, είχαμε πάει και με τους Περαματιώτες 3 φορές Ρεσάλτο»… Επίσης, σε συνομιλίες του ο Ν. Αποστόλου ακούγεται να λέει ότι «καλά του έκανε» (σ.σ. ο Ρουπακιάς του Φύσσα, που τον δολοφόνησε…), καθώς και ότι ο Ρουπακιάς έκανε «κάτι καλό για το κόμμα», δηλαδή για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση.
Ακόμα, ο Αποστόλου ακούγεται να λέει ότι αυτός είχε βάλει τον Ρουπακιά στα τάγματα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης: «Τον είχα βάλει εγώ στις ομάδες ασφαλείας». Αναφέρει επίσης πως στη δολοφονία του Φύσσα και στο κυνηγητό που προηγήθηκε ήταν ο Τσάκας και όλοι «τους κυνηγήσανε ρε δεν έγινε μέσα στην καφετέρια(…) ήταν Τσάκας και όλοι αυτοί (…) ήταν εκεί και ο Τσάκας στο σκηνικό…», αναφερόμενος με το υποκοριστικό του σε γνωστό στέλεχος της τοπικής οργάνωσης.
Επίσης, ακούγεται για πολλοστή φορά για την ιεραρχία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «ναι, μωρέ, αυτό είναι η ιεραρχία, πώς πήγαινε, για να κάνεις κάτι παίρνεις πρώτα τον Γιάννη (σ.σ. τον Λαγό), ο Γιάννης το λέει στον Μεγάλο (Μιχαλολιάκο) και αν δώσει το ΟΚ ο μεγάλος, πας», λέει ο Αποστόλου.
Ακούστε το ηχητικό:
Αποκαλυπτικοί διάλογοι για το ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής (VIDEO)
(Κείμενο: 902.gr, 7/4/2018)
Μαχαίρια και αυτοκόλλητα με τον Χίτλερ, μαχαιρώματα και εκφοβισμός ανήλικων μαθητών που «αντιδρούσαν» στην παρουσία και εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης, μπραβιλίκια και προστασία, τάγματα εφόδου και ξυλοδαρμοί, είναι μερικά μόνο από τα «επιτεύγματα» της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, όπως αποκαλύπτονται από τους διαλόγους που καταγράφονται σε τηλεφωνικές συνομιλίες (από άρση τηλεφωνικού απορρήτου) του στρατολογητή του Ρουπακιά, χρυσαυγίτη Νικόλαου Αποστόλου (υπεύθυνου των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής του Πειραιά), ο οποίος είναι κατηγορούμενος στη Δίκη της Χρυσής Αυγής.
Στο βίντεο πάνω, ο χρυσαυγίτης απαντώντας σχετικά με τις κατηγορίες για μαχαίρωμα μαθητή και εκφοβισμούς μαθητών, εμμέσως παραδέχεται ότι όλα αυτά είναι αληθή, δικαιολογώντας τα μάλιστα (!) με την έκφραση «έ, μπάσταρδο αριστερός θα ήταν». Προφανώς, πρόκειται για την περίπτωση του μαχαιρώματος μαθητή σε σχολείο στο Π. Φάληρο το 2013 (σχετικά με την υπόθεση μπορείτε να δείτε ρεπορτάζ ΕΔΩ και ΕΔΩ).
Μαχαίρια και υλικά με τον Χίτλερ
Παράλληλα, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του ίδιου χρυσαυγίτη, αποκαλύπτεται ο ναζιστικός εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής.
Τον ακούμε στις συνομιλίες του να ζητάει από τη συνομιλήτριά του να καταστρέψει φωτογραφίες από επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή, καθώς και να ζητήσει από τη μητέρα του να καταστρέψει αυτοκόλλητα με τον Χίτλερ και άλλα παρόμοια υλικά.
Παράλληλα, τον ακούμε μαζί με τον συνομιλητή του να επιδιώκουν τη συμμετοχή τους σε νέες επιθέσεις ταγμάτων εφόδου, να επιχαίρουν για τα κατορθώματά τους σε βάρος μεταναστών κ.λπ.
Μπραβιλίκια και τραμπουκισμοί
Ενδεικτικά του εγκληματικού χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά και του γεγονότος ότι για την δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου ήταν τουλάχιστον ενήμερη η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, είναι τα όσα ακούγονται στις συνομιλίες του χρυσαυγίτη Νικόλαου Αποστόλου.
Παράλληλα, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτουν κι άλλες «δουλειές» της Χρυσής Αυγής όπως πως ήταν «νονοί» σε βραδινά κέντρα Ελλήνων και πουλούσαν προστασία και σε αλλοδαπούς: «Είμαστε μια ομάδα καλή, 15 άτομα, και λέω τι το κάνουμε, πού το πάμε(…) μάλλον θα δουλέψουμε στο Caramela», λέει ο χρυσαυγίτης Αποστόλου. Σε άλλο σημείο λέει χαρακτηριστικά: «Σου ‘χει κάνει αίτημα φιλίας ένας Δημήτρης, μποξέρ, δέξου τον είναι απ’ τη φρουρά του αρχηγού και ρωτάει αν πλακώνεις και τέτοια»…
Απειλές σε πρώην μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να μη μιλήσουν
Τέλος, χαρακτηριστική είναι συνομιλία του εν λόγω χρυσαυγίτη όσον αφορά στην αναζήτηση εκείνου ή εκείνων που έχουν μιλήσει για την εγκληματική οργάνωση και τη δράση της στις Αρχές. Μάλιστα, ο Ν. Αποστόλου, αφού λέει ότι τους έχει πάρει όλους τηλέφωνο και δηλώνει βέβαιος ότι κάποιος θα μιλήσει, καθώς «όταν τρως ξύλο θα μιλήσεις, τι θα κάνεις;», δηλώνει κιόλας ότι όλο αυτό συμβαίνει ύστερα από το «ok» του «αρχηγού», δηλαδή του Ν. Μιχαλολιάκου, αρκεί να πηγαίνει μόνος του ο Αποστόλου για να «μη μαθευτεί».

Τί είπα;



Δεκέμβριος 1958. Στο Μπράουνσβιλ της Πεννσυλβανίας, ο Ray Charles δίνει ένα ακόμη κοντσέρτο με την μπάντα του. Φυσικά, μαζί τους είναι και οι Raelettes, το γυναικείο γκρουπ που, όπως λέει και το όνομά του, φτιάχτηκε για να κάνει βοηθητικά φωνητικά στον Ray Charles. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, οι Raelettes "έζησαν" πάνω από μισό αιώνα (1950-2003), με μεταβαλλόμενη σύνθεση βέβαια, αφού απ' αυτό το γκρουπάκι πέρασαν κατά περιόδους συνολικά 69 κορίτσια!

Η συμφωνία που έχει κάνει ο Charles με τον επιχειρηματία, είναι για ένα τυπικό κοντσέρτο διαρκείας τεσσάρων ωρών (με μισή ώρα διάλειμμα ανάμεσα), το οποίο έπρεπε να τελειώσει γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Συνήθως, οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μέσα από τις συναυλίες τους και καινούργια κομμάτια τους, τα οποία είτε έχουν μόλις κυκλοφορήσει είτε πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα. Όλοι εκτός του Ray Charles. Ο Charles ποτέ δεν παρουσιάζει δημοσίως τα τραγούδια του πριν τα ηχογραφήσει. Όμως, εκείνο το βράδυ θα γινόταν μια αναγκαστική εξαίρεση σ' αυτόν τον κανόνα...

Ο Ray Charles και οι Raelettes του

Εκείνο το βράδυ, λοιπόν, κάτι δεν πήγε καλά με το πρόγραμμα που είχε σχεδιάσει ο Charles. Μάλλον το ακροατήριο επηρέασε την μπάντα, σπρώχνοντάς την σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Έτσι, κάποια στιγμή ο Charles διαπιστώνει με τρόμο ότι έχει ολοκληρώσει το ρεπερτόριό του αλλά απομένουν δώδεκα ολόκληρα λεπτά για να ολοκληρωθεί το συμφωνημένο τετράωρο. Δεν χρειάστηκε πάνω από λίγα δευτερόλεπτα για να αποφασίσει τι να κάνει.

Πρώτα στρέφεται στην ορχήστρα του και ψιθυρίζει: "Ακούστε, θα αρχίσω να αυτοσχεδιάζω κι εσείς απλώς ακολουθήστε με". Ύστερα πιάνει το ηλεκτρικό πιάνο, όπου εκτελεί μια σειρά από απλά ριφ και, τελικά, κάθεται σε ένα κανονικό πιάνο για να παίξει μερικούς αυτοσχεδιασμούς, ενώ η μπάντα του τον συνοδεύει με έναν απλό λάτιν ρυθμό στα κρουστά. Απλά, παιδικά πράγματα, θα έλεγε κανείς. Ώσπου ο Charles έχει την έμπνευση να αρχίσει να τραγουδάει. Τί μπορεί όμως να τραγουδήσει κανείς σε έναν αυτοσχεδιασμό; Μα, στιχάκια τής στιγμής! Ο Charles δεν κωλώνει:
Hey mama, don't you treat me wrong  /  Έι, μαμά, μη με κακομεταχειρίζεσαι
Come and love your daddy all night long  /  Έλα κι αγάπα τον μπαμπά σου όλη την νύχτα
All right now, hey hey, all right  /  Εντάξει τώρα, έι έι, εντάξει

See the girl with the diamond ring  /  Κοιτάτε το κορίτσι με το διαμαντένιο δαχτυλίδι
She knows how to shake that thing  /  Ξέρει πώς να το κουνάει αυτό το πράγμα
All right now now now, hey hey, hey hey  /  Εντάξει τώρα τώρα τώρα, έι έι έι

Tell your mama, tell your pa  /  Πες στην μαμά σου, πες στον μπαμπά σου
I'm gonna send you back to Arkansas  /  Θα σε στείλω πίσω στο Αρκάνσας
Oh yes, ma'am, you don't do right  /  Ω ναι, κυρία, δεν το κάνεις σωστά

Don't do right. Αw, play it boy  /  Μη το κάνεις σωστά. Ω, παίξ' το αγόρι
Ο "Αρχιερέας της σόουλ" Ray Charles
αγκαλιάζει τον "Νονό" της James Brown
Χαζομάρες για να περνάει η ώρα, είπατε; Προφανώς έχετε δίκιο, ειδικά ως προς το "για να περνάει η ώρα". Μόνο που το κοινό, παρασυρμένο από τον ρυθμό, αρχίζει να συμμετέχει χορεύοντας. Κάπου εκεί ο Charles αποφασίζει να βάλει στο παιχνίδι και τις Raelettes. Έτσι, μετά από κάθε ξεκάρφωτο στιχάκι που ξεστομίζει, γυρίζει και τις ρωτάει "What 'd I say? (Τί είπα;)". Εκείνες επαναλαμβάνουν. Και πάλι... και πάλι... Το κομμάτι εξελίσσεται σε παιχνιδιάρικο λεκτικό πινγκ-πονγκ ανάμεσα στον Ray και τις Raylettes. Το κοινό εκστασιάζεται και η αίθουσα αρχίζει να σείεται. Στο παιχνίδι μπαίνει και η ορχήστρα, η οποία απαντά στις Raylettes με τα κόρνα αλλά και με κραυγές. Ο Charles πιάνει τον παλμό τού κόσμου και συνεχίζει. Δεν σταματάει ούτε όταν του τελειώνουν τα στιχάκια. Απλώς αντικαθιστά τις λέξεις με ήχους, όπως "ummm", "uhhnnmmm" κλπ αλλά πάντα ρωτάει τις Raelettes "What 'd I say?" κι εκείνες επαναλαμβάνουν.

Παρένθεση. Η ιδέα τού Charles γι' αυτό το "παιχνίδι" με τις Raelettes γεννήθηκε ξαφνικά στο μυαλό τού μεγάλου αυτού καλλιτέχνη ως καρπός τής εκκλησιαστικής μουσικής (gospel), με την οποία είχε μεγαλώσει. Θυμίζει απόλυτα τους παπάδες που απαγγέλλουν έναν στίχο από κάποιον ύμνο ή ψαλμό και το κοινό τον επαναλαμβάνει. Κλείνει η παρένθεση.

Η παράσταση ολοκληρώνεται μέσα σε πανζουρλισμό. Το ακροατήριο πέφτει πάνω στον Charles και ζητάει να μάθει σε ποιον δίσκο είναι αυτό το κομμάτι. Φυσικά, δεν είναι πουθενά. Όμως, ο Charles δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μπαίνει στο στούντιο και ηχογραφεί το κομμάτι, όμως ανακύπτει ένα σοβαρό πρόβλημα: η ηχογράφηση κρατάει επτάμισυ λεπτά αλλά τα σινγκλάκια χωράνε κάπου δυόμισυ, άντε τρία λεπτά με το ζόρι. Για να βρεθεί λύση, κόβονται μερικοί "προκλητικοί" στίχοι και το υπόλοιπο κομμάτι μοιράζεται στις δυο πλευρές τού σινγκλ ως "What 'd I Say Part I" και "What 'd I Say Part II".

Ο Ray Charles με την Aretha Franklin

Το δισκάκι κυκλοφορεί τον Ιούνιο του 1959, γνωρίζει τεράστια επιτυχία και γίνεται ο πρώτος χρυσός δίσκος τού Ray Charles, ο οποίος καθιερώνεται έτσι στην μουσική σκηνή των ΗΠΑ. Το "What 'd I say?" θεωρείται σταθμός στην ιστορία τού ροκ και του rhythm 'n' blues ενώ αυτό το πάντρεμα της γκόσπελ με τα μπλουζ θεωρείται ως η απαρχή τής σόουλ, ο δε δημιουργός του ως ο "Αρχιερέας της σόουλ".

Υστερόγραφο. Πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στις ΗΠΑ αρνήθηκαν να παίξουν αυτό κομμάτι, λόγω της έντονης κριτικής που δέχτηκε από κάποιους "θεοσεβούμενους". Όπως σημείωνε κάποιος απ' αυτούς, "ο διάλογος ανάμεσα στον τραγουδιστή και τις τραγουδίστριές του μπορεί να αρχίζει στην εκκλησία αλλά ολοκληρώνεται στην κρεββατοκάμαρα"...

ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΌΣ ?!!


Η CIA Για τις Διαφορές Ελλάδας - Τουρκίας:

*
Σφυρίζουν αδιάφορα!
Οσο το «μπαρούτι» των ανταγωνισμών στη Μέση Ανατολή μυρίζει όλο και πιο έντονα, όσο το ενδεχόμενο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με την τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών μέσων στην περιοχή, έρχεται σε πρώτο πλάνο, τόσο πιο δυνατά και «αδιάφορα» σφυρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για τις τεράστιες ευθύνες της και τους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Οι σχετικές χτεσινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ξεπερνάνε τα όρια της πρόκλησης, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη το βάθος και τα δεκάδες «νήματα» της εμπλοκής, όπως τα καταγράφει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

Η επιχείρηση «αποστασιοποίησης» από τις εξελίξεις, με λόγια περί «νηφάλιας παρακολούθησης» της κατάστασης και με «καθησυχαστικές» δηλώσεις, ότι «η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», καθόλου δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διεκδικεί ρόλο σημαιοφόρου στα ευρωατλαντικά σχέδια στην περιοχή.

Η Ελλάδα διαθέτει βάσεις και υποδομές στη ΝΑΤΟική πολεμική μηχανή, συμμετέχει σε περιφερειακά «σχήματα» με άλλα καπιταλιστικά κράτη για την περιφρούρηση της ιμπεριαλιστικής «ασφάλειας» και «σταθερότητας», διεκδικεί «ρόλους» και «αποστολές» κάθε είδους, υπηρετώντας με συνέπεια το στόχο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της αστικής τάξης, που περνάει μέσα από την ενεργότερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, σε αντιπαράθεση με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και κράτη.

Οι αστειότητες ότι δεν υπάρχει «κανένα αίτημα για ιδιαίτερη λειτουργία της βάσης της Σούδας» δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι κανένα «ιδιαίτερο» αίτημα δεν χρειάζονται οι ΗΠΑ για να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο και άλλα πολεμικά ορμητήρια που διατηρούν στη χώρα, και τα οποία επεκτείνονται και αναβαθμίζονται μετά την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις που συνιστούν πρόβα πολέμου, διαθέτει μέσα που συνοδεύουν τα αμερικανικά και άλλα πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ κατόπιν πρόσκλησής της, το ΝΑΤΟ έχει καταστήσει το Αιγαίο επιχειρησιακό χώρο στην αντιπαράθεσή του με τη Ρωσία.

Ολα αυτά, τα οποία η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «τυπικές συμβατικές υποχρεώσεις», σηματοδοτούν την ενεργότερη εμπλοκή σε πολεμικά σχέδια, και όπως επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις, όχι μόνο δεν αποτελούν παράγοντα «σταθερότητας» και «ασφάλειας», αλλά αιτία μεγάλων κινδύνων για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικά και άλλα επιτελεία, με αναλύσεις περί «πυλών του φρενοκομείου» που ανοίγουν γενικά κι αόριστα «οι ισχυροί», αλλά και για τον «απρόβλεπτο χουλιγκάνο» Τραμπ, που προετοιμάζει επέμβαση στη Συρία τάχα για να βρει διέξοδο από τις έρευνες του FBI και τα «ροζ» σκάνδαλα, θολώνουν τις πραγματικές αιτίες και το υπόβαθρο της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης και κρύβουν τη διέξοδο που πρέπει να αναζητήσουν οι λαοί από το επικίνδυνο αυτό κουβάρι.

Από την άλλη, ούτε για μικρά παιδιά δεν είναι τα παραμύθια που διακινεί η κυβερνητική προπαγάνδα ότι είναι θέμα «διπλωματικών πρωτοβουλιών» και «μετριοπάθειας» για την αντιμετώπιση της όξυνσης και της έντασης. Η αλήθεια είναι ότι στον καπιταλισμό οι φάσεις της επίλυσης των διαφορών με τη στρατιωτική δύναμη διαδέχονται τις περιόδους των «ειρηνικών» συμφωνιών με το πιστόλι στον κρόταφο.

Οση «τρέλα» κι αν πουλήσουν, οι κυβερνητικές ευθύνες για την εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δεν «ξεπλένονται» με τίποτα. 

Ο λαός πρέπει να τις καταλογίσει στο ακέραιο και σ' αυτό το έδαφος να δυναμώσει την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη χρησιμοποίηση της χώρας ως ορμητηρίου επεμβάσεων και επιδρομών. 
Για να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση σε έδαφος, νερό και αέρα, να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων
https://www.rizospastis.gr/columnStory.do?publDate=13/4/2018&id=17179&columnId=7401
****************************************************************************

* δείτε το: 
στη διεύθυνση :https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gr.html

Ευχαριστούμε την σ. Κατερίνα για την βοήθειά της !!

Ποιοι είναι τα «Λευκά Κράνη»;

Με αφορμή την κραυγαλέα προβοκάτσια για χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ στην Ντούμα της Συρίας, αναδημοσιεύουμε ένα χρήσιμο και κατατοπιστικό άρθρο του Rick Sterling από το Global Research για το ποιόν της ομάδας “Λευκά Κράνη”. Όπως και σε προηγούμενες ψευδείς αναφορές και προβοκάτσιες, έτσι και στην πρόσφατη, τα “Λευκά Κράνη” είναι η βασική – αν όχι η μόνη- πηγή “πληροφόρησης” των Δυτικών ΜΜΕ. Η συγκεκριμένη ομάδα εμφανίζεται ως ανθρωπιστική αλλά αποτελεί προκάλυμμα των τζιχαντιστών και συνδέεται ευθέως με τις δυτικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις που εμμονικά, εδώ και χρόνια, απεργάζονται σχέδια αλλαγής καθεστώτος στη Συρία. Το παρακάτω άρθρο είχε γραφτεί με αφορμή την υποψηφιότητα για Όσκαρ ενός ντοκιμαντέρ γεμάτου από τις σκοπιμότητες των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών για ανατροπή της κυβέρνησης της Συρίας ή έστω τον διαμελισμό της.
Τα ”Λευκά Κράνη” της Συρίας πάνε στο Χόλυγουντ
Του Rick Sterling.
Η ταινία του Netflix «Τα Λευκά Κράνη» μπορεί να κερδίσει ένα Όσκαρ στην κατηγορία «ντοκιμαντέρ μικρού μήκους» στα βραβεία της Ακαδημίας, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Δεν θα είναι κάποια έκπληξη, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός είναι μια απάτη και η ταινία είναι μια σκηνοθετημένη τηλεοπτική διαφήμιση.
JamesLemesieurUKWhiteHelmets
Τα Λευκά κράνη είναι ένα ευχάριστο παραμύθι όπως μια ταινία με ήρωα της Disney: 90% μύθος και κατασκευασμένη. Οι περισσότεροι από τους ισχυρισμούς σχετικά με τη Συριακή ομάδα διάσωσης είναι αναληθείς. Δεν είναι κατά κύριο λόγο Σύριοι, η ομάδα ξεκίνησε από τον Βρετανό στρατιωτικό εργολάβο James LeMesurier και έχει χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες κυβερνήσεις.
Τα Λευκά Κράνη δεν αποτελούνται από εθελοντές, αντίθετα, πληρώνονται. Αυτό επιβεβαιώνεται στο βίντεο του Al Jazeera το οποίο δείχνει «εθελοντές» από τα Λευκά Κράνη να λένε ότι θα κατέβουν σε απεργία, αν δεν πληρωθούν σύντομα. Το μεγαλύτερο μέρος από την ισχυρή χρηματοδότηση της συγκεκριμένης ομάδας, πηγαίνει στο μάρκετινγκ το οποίο διευθύνεται από τον οργανισμό “The Syria Campaign” με έδρα τη Νέα Υόρκη.
MeetTheWhiteHelmetsΗ μάνατζερ του “The Syria Campaign” είναι μια Ιρλανδοαμερικανή, η Anna Nolan, η οποία δεν έχει πατήσει ποτέ στη Συρία. Ένα παράδειγμα της εξαπάτησης είναι ότι η ιστοσελίδα του “The Syria Campaign” διαθέτει βίντεο που δείχνει παιδιά να χορεύουν και να παίζουν ποδόσφαιρο, υπονοώντας ότι είναι μέρος της αντιπολιτευόμενης απαίτησης για μια «ελεύθερη και ειρηνική» Συρία. Αλλά οι εικόνες του βίντεο ελήφθησαν από ένα ντοκιμαντέρ του BBC του 2010 σχετικά με την εκπαίδευση στη Συρία υπό την κυβέρνηση Μπάαθ (σ.μ. κυβέρνηση Άσαντ).
Όταν το ανατολικό Χαλέπι τελικά απελευθερώθηκε από τις ένοπλες ομάδες, αποκαλύφθηκε ότι τα κεντρικά γραφεία της ομάδας Λευκά Κράνη ήταν δίπλα στην έδρα της συριακής ένοπλης πτέρυγας της Αλ Κάιντα. Άμαχοι από το ανατολικό Χαλέπι ανέφεραν ότι τα Λευκά Κράνη αντέδρασαν κυρίως όταν δέχθηκαν επίθεση οι τζιχαντιστές. Λίγο μετά, αφού αναχώρησαν από το Χαλέπι με λεωφορεία που προμήθευσε η κυβέρνηση, τα Λευκά Κράνη εμφανίστηκαν στα βουνά πάνω από τη Δαμασκό, όπου συμμάχησαν με τρομοκρατικές ομάδες στη δηλητηρίαση και στη συνέχεια στη διακοπή της παροχής του νερού για πέντε εκατομμύρια ανθρώπους στη Δαμασκό.
Ο ισχυρισμός από τα Λευκά Κράνη ότι είναι ουδέτεροι και ανεξάρτητοι είναι άλλο ένα ψέμα. Εργάζονται μόνο σε περιοχές που ελέγχονται από τις ομάδες των ανταρτών, κυρίως της Νούσρα/Αλ Κάιντα. Οι ηγέτες τους καλούν ενεργά τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να επέμβουν στη Συρία. Βίντεο δείχνει εργαζομένους από τα Λευκά Κράνη να μαζεύουν το πτώμα ενός άμαχου μετά την εκτέλεση και να γιορτάζουν τις νίκες των τρομοκρατών της Νούσρα/Αλ Κάιντα.
WhiteHelmetsNusra
Η ταινία είναι τόσο απατηλή όσο και η ομάδα που προσπαθεί να ηρωοποιήσει.
Οι κινηματογραφιστές ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους στη Συρία. Οι λήψεις τους γίνονται στη νότια Τουρκία, όπου δείχνουν εκπαιδευόμενους από τα Λευκά Κράνη σε ένα ξενοδοχείο, να μιλάνε σε κινητά τηλέφωνα. Συγκινητικό. Υπάρχουν κάποια πλάνα από το εσωτερικό της Συρίας αλλά φαίνονται σκηνοθετημένα. Η εναρκτήρια σκηνή απεικονίζει έναν «εθελοντή» από τα Λευκά Κράνη να φεύγει στη δουλειά και να παρακαλά τον γιο του να μην ταλαιπωρήσει τη μαμά. Πραγματικό ή σκηνοθετημένο;
Το μήνυμα είναι απλό: εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να υποστηρίξουμε, δέχονται επίθεση από το βάναυσο «καθεστώς»… δεν πρέπει να «κάνουμε κάτι» για να το σταματήσουμε;
KhaledKhatib
Ο Khaled Khatib φέρεται να είναι το πρόσωπο που γύρισε το βίντεο από το εσωτερικό της Συρίας. Φέρεται να έχει λάβει αμερικανική βίζα και θα παρακολουθήσει τα Όσκαρ. Αυτό θα συγκεντρώσει πιθανότατα την ιδιαίτερη προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Κατά την ειρωνία της τύχης, μερικοί από εκείνους που έχουν αξιοποιήσει το ζήτημα των προσφύγων για τις δικές τους εκστρατείες συλλογής κεφαλαίων, όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι ομάδες που προωθούν τον πόλεμο που δημιούργησε την κρίση των προσφύγων.
Ο Khatib ανέβασε σε tweet το πρώτο του βίντεο που δείχνει τα Λευκά Κράνη. Φαίνεται εντυπωσιακά ρεαλιστικό, με μια κοπέλα που ήταν εντελώς θαμμένη να βγαίνει χωρίς τραυματισμούς ή πληγές χωρίς πολλή σκόνη. Είναι πραγματικά δυνατό να σώσεις τους ανθρώπους τόσο γρήγορα; Στον πραγματικό κόσμο, στους διασώστες λένε να εργαστούν αργά έτσι ώστε να μην βλάψουν ούτε να επιδεινώσουν τυχόν σωματικές βλάβες. Το αρχικό βίντεο έχει το λογότυπο του Aleppo Media Center (AMC), το οποίο δημιουργήθηκε από τη Συριακή Οργάνωση Αποδήμων. Η διεύθυνσή τους στην K Street στην Ουάσιγκτον δείχνει ότι πρόκειται για μια ακόμη χρηματοδοτούμενη από τη Δύση εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης που οδηγείται από πολιτικές σκοπιμότητες.
Τις τελευταίες ημέρες, με την ιδανική χρονική σύμπτωση για τα επερχόμενα Όσκαρ, υπάρχει μια ακόμη διάσωση – «θαύμα» …ένα άλλο κορίτσι εντελώς θαμμένο, αλλά που στη συνέχεια διασώζεται και απομακρύνεται σε χρόνο ρεκόρ – ότι πρέπει για ανάρτηση στα social media. Είναι πραγματικό ή σκηνοθετημένο;
Αυτό θέτει ένα ερώτημα σχετικά με την ακεραιότητα των Όσκαρ. Τα βραβεία δίνονται για πραγματική ποιότητα, αυθεντικότητα, ικανότητα και πάθος; Ή τα Όσκαρ μερικές φορές απονέμονται υπό πολιτική και οικονομική επιρροή; Υπάρχει πολιτικό κίνητρο για να προωθηθούν τα Λευκά Κράνη ως μέρος της προσπάθειας για την αποφυγή της κατάρρευσης της Δυτικής εκστρατείας για την ανατροπή της Συριακής κυβέρνησης.
Αυτές οι ίδιες οι κυβερνήσεις έχουν δώσει καραβιές κεφαλαίων για να τροφοδοτήσουν την προπαγανδιστική εκστρατεία. Την περασμένη εβδομάδα, το Συριακό Κίνημα Αλληλεγγύης (SSM– σ.μ. πρόκειται για φιλοκυβερνητική οργάνωση) έφτασε σε τρεις επιχειρήσεις στην περιοχή του Λος Άντζελες για να ζητήσει βοήθεια αμφισβητώντας την υποψηφιότητα από τα Λευκά Κράνη. Δύο από τις επιχειρήσεις αρνήθηκαν και η τρίτη είπε ότι είχαν ήδη πληρώσει για να προωθήσουν την υποψηφιότητα!
MayDayWH
Η αληθινή πηγή και ο σκοπός των Λευκών Κρανών αποκαλύφθηκε σχεδόν πριν από δύο χρόνια. Πιο πρόσφατα η Vanessa Beeley έχει τεκμηριώσει το γεγονός ότι υπάρχει μια πραγματική Συριακή Πολιτική Άμυνα που ξεκίνησε το 1950 και είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Άμυνας. Η οργάνωση αυτή είναι αντίθετη με την ομάδα που δημιουργήθηκε στην Τουρκία το 2013. Σύμφωνα με συνεντεύξεις στο έδαφος που έγιναν στο Χαλέπι, οι τρομοκράτες άρχισαν σκοτώνοντας πραγματικούς Σύριους διασώστες και κλέβοντας τον εξοπλισμό τους. Από τότε τα Λευκά Κράνη έχουν προμηθευθεί, από τη Δύση μέσω Τουρκίας, ολοκαίνουργια ασθενοφόρα και σχετικό εξοπλισμό διάσωσης.
Ο Max Blumenthal έχει γράψει σε δύο μέρη μια λεπτομερή εξέταση της «μυστηριώδους εταιρείας δημοσίων σχέσεων» πίσω από τα «Λευκά Κράνη». Και ο Jan Oberg έχει διεξάγει μια επισκόπηση έρευνας με υπέρ και κατά αναφορές, στο έργο του «Πόσο Γκρι είναι τα Λευκά Κράνη».
ISISOneFingerSalute
Παρόλα αυτά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και μερικά «εναλλακτικά» μέσα ενημέρωσης, συνεχίζουν να προωθούν άκριτα το μύθο για τα «Λευκά Κράνη». Οι υποστηρικτές της ομάδας αξίζουν βραβείο για μάρκετινγκ και διαφήμιση. Πρόκειται για ένα πεδίο όπου η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι άσχετα, καθώς όλα είναι σχετικά με το τι πουλιέται και τι χειραγωγείται. Σε αυτή τη βάση, τα «Λευκά Κράνη» έχουν μια απίστευτη επιτυχία. Η ομάδα ξεκίνησε ως «Πολιτική Άμυνα Συρίας» στην Τουρκία το 2013.
Ονομάστηκαν εκ νέου «Λευκά Κράνη» το 2014. Χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό το 2014 και το 2015 από τον Nicholas Krisof, την Avaaz και άλλους για να κάνουν εκστρατεία για την επίθεση εναντίον της Συρίας. Το 2016 η ομάδα έλαβε βραβείο από τον οργανισμό Right Livelihood Foundation και εξετάστηκε σοβαρά η υποψηφιότητά της για το Νόμπελ Ειρήνης. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πόσο διαβρωμένα και υπό πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες μπορεί να είναι το συγκεκριμένο βραβείο και το Νόμπελ Ειρήνης.
WhiteHelmetNusra
Η ταινία Λευκά Κράνη είναι μια τακτική κίνηση στην συνεχιζόμενη εκστρατεία των στρεβλώσεων και την εξαπάτηση γύρω από τη Συρία. Είναι μια απάτη, ακριβώς όπως η ψεύτικη απαγωγή του δημοσιογράφου του NBC Richard Engel. Η απονομή των Όσκαρ θα είναι δείκτης για την ακεραιότητα των βραβείων της Ακαδημίας. Η αναφορά για τη συγκεκριμένη ιστορία θα είναι μια δοκιμασία της ακεραιότητας και της ακρίβειας των μέσων ενημέρωσης. Κατά ειρωνικό τρόπο, το Ισραηλινό τηλεοπτικό πρόγραμμα I24 παρουσίασε και τις δύο πλευρές και είχε τον τίτλο «Λευκά Κράνη: Ήρωες ή φάρσα;». Αντίθετα, η εξαιρετικά δημοφιλής και σεβαστή Democracy Now έχει μεταδώσει μόνο ένα μικρό κομμάτι προωθώντας την παραπληροφόρηση για τα “Λευκά Κράνη”. Οι επόμενες ημέρες θα αποκαλύψουν περισσότερα για τον πόλεμο προπαγάνδας εναντίον της Συρίας. Εντωμεταξύ στο διαδίκτυο το αίτημα για να μην δώσουν το Όσκαρ στην εξαπάτηση που διαπράτεται από τα Λευκά Κράνη συνεχίζει να συγκεντρώνει υπογραφές.
*Πηγή: Global Research

**Μετάφραση-παρουσίαση: antapocrisis.gr

ΚΚ Ιταλίας: “Στον πόλεμο το πρώτο θύμα είναι πάντα η αλήθεια” – Ανακοίνωση ενάντια στα Νατοϊκά σχέδια επέμβασης στη Συρία

Οι εξελίξεις στη Συρία φέρνουν πιο κοντά, παρά το μετριασμό των τόνων τα τελευταία 24ωρα, το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης εμπλοκής των νατοϊκών δυνάμεων στην περιοχή. Ανάμεσά τους φυσικά και η Ιταλία, όπου ως γνωστόν βρίσκεται τόσο το στρατηγείο της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ, όσο και σημαντικές βάσεις του ιμπεριαλιστικού οργανισμού. Παράλληλα, στο εσωτερικό της γείτονος, καλλιεργείται από ΜΜΕ και προσωπικότητες ένα έντονα πολεμοκάπηλο και προπαγανδιστικό κλίμα με αφορμή τους ισχυρισμούς περί χρήσης χημικών από τον Άσαντ, ώστε να εθιστεί η κοινή γνώμη στο ενδεχόμενο εμπλοκής της χώρας σε τυχόν άμεση στρατιωτική επέμβαση, με συμμετοχή της Ιταλίας. Το ΚΚ Ιταλίας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει δυναμικά την επιχείρηση αυτή, αναδεικνύοντας παράλληλα το χρονικό του πολυκαιρισμένου πια επιχειρήματος περί χημικών όπλων, στη Συρία, αλλά και στο Ιράκ παλαιότερα.
Η Συρία βρίσκεται στα πρόθυρα επίθεσης. Ένα έργο που έχουμε ξαναδεί, πολύ όμοιο με αυτό που συνέβη πριν 15 χρόνια με την εισβολή στο Ιράκ. Και τότε μιλούσαν για χημικά όπλα που έπειτα αποδείχτηκαν ανύπαρκτα, για ένα δικτάτορα που έπρεπε να εκδιωχθεί για να έρθει η ελευθερία και η δημοκρατία στη χώρα, για να δικαιολογηθεί ένα πραγματικό διεθνές έγκλημα, μια επίθεση που υπέσκαψε ακόμα και τη “νομιμότητα” του ΟΗΕ. Ένας πόλεμος για το πετρέλαιο, που προκάλεσε πάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς, αποσταθεροποιώντας μια ολόκληρη περιοχή, παραδίδοντάς την στα χέρια των ισλαμιστών φονταμενταλιστών.
Σήμερα μιλούν πάλι για τη χρήση χημικών όπλων από πλευράς του συριακού στρατού της κυβέρνησης του Μπασάρ-Αλ Άσαντ. Μια κατηγορία που εκτόξευσαν οι χώρες του ΝΑΤΟ ήδη από το 2014, και μετά το το 2017 (πριν ακριβώς ένα χρόνο), που δεν αποδείχτηκε ποτέ με συγκεκριμένα στοιχεία και που σήμερα ειδικά φαίνεται απίθανη, γιατί ένας στρατός που κερδίζει τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, όπως εκείνος του Άσαντ, δεν έχει κανένα στρατιωτικό λόγο, στρατηγικό, πολλώ δε μάλλον πολιτικό να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα ενάντια σε αμάχους, με μοναδικό αποτέλεσμα να δώσει το πρόσχημα για μια επέμβαση που οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ αναμένουν εδώ και καιρό. Ήδη εδώ και χρόνια διάφορες δημοσιογραφικές έρευνες, μεταξύ των οποίων εκείνη του κατόχου του Πούλιτζερ Σέιμουρ Χερς, απέδειξαν πως χρήση χημικών όπλων δεν έκανε ο στρατός του Άσαντ, αλλά οι σχηματισμοί των “ανταρτών” και τζιχαντιστών, με τον στόχο ακριβώς να προκαλέσουν μια στρατιωτική επέμβαση από τις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προς υποστήριξή τους. Καθόλου τυχαία, η Συρία επίσημα και εκ νέου κάλεσε τον ΟΗΕ, του οποίου η αρμόδια επιτροπή είναι ήδη παρούσα στη Συρία, να διεξάγει μια τελική έρευνα για να διαπιστώσει τους πραγματικούς υπεύθυνους.
Χθες βράδυ, οι ΗΠΑ πρότειναν την αντικατάστασή της από μια επιτροπή με μηχανισμούς διαφορετικούς από εκείνους του ισχύοντος διεθνούς δικαίου. Το βέτο της Ρωσίας στην Ιταλία μεταφέρθηκε με αναληθείς τίτλους όπως “Όχι της Μόσχας σε έρευνα του ΟΗΕ”: Μια πληροφόρηση κάθε άλλο παρά αντικειμενική και και ουδέτερη, αλλά παραποιημένη από εκείνους που θέλουν να παρασύρουν την Ιταλία στον πόλεμο με συναίνεση της κοινής γνώμης.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα καταδικάζει έντονα την εκστρατεία των ΜΜΕ που έχει εξαπολυθεί στην Ιταλία από ενωμένα δίκτυα των βασικών μέσων πληροφόρησης, με τη συνενοχή γνωστών προσωπικοτήτων της δημόσιας ζωής και του θεάματος, όπως ο Σαβιάνο, ο Μπολντρίνι, ο Λιτιτσέτο, ο Φάμπιο Βόλο και πολλοί άλλοι. Μια προπαγανδιστική εκστρατεία που έχει προφανή σκοπό να προετοιμάσει την κοινή γνώμη στη χώρα μας να αποδεχτεί μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, ακριβώς την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνει νέους βομβαρδισμούς ενάντια στο συριακό στρατό.
Στον πόλεμο το πρώτο θύμα είναι πάντα η αλήθεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές ειδικά στη συριακή σύγκρουση, όπου στην αντιπαράθεση μεταξύ διαφόρων ιμπεριαλιστικών κέντρων, που μάχονται για την ηγεμονία και των έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Συρίας, αντιστοιχεί η εκάστοτε εκδοχή των γεγονότων, στα οποία και η πολεμική προπαγάνδα λαμβάνει χαρακτηριστικά διασταυρούμενων πυρών στα οποία η αλήθεια είναι ολοένα και πιο δύσκολη να αναγνωριστεί. Μια πολεμική προπαγάνδα που, στη δική μας περίπτωση, δεν διστάζει να χρησιμοποιεί με τον πιο υποκριτικό τρόπο το θάνατο αθώων που προκαλεί ο ιμπεριαλισμός, μεταξύ των οποίων παιδιά, για να δικαιολογήσει ένα πόλεμο που θα προκαλούσε κι άλλες δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα καταδικάζει έντονα την προοπτική μιας νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, και θεωρεί συνενοχή οποιαδήποτε μορφής υποστήριξη της Ιταλίας σε έναν πόλεμο που θέλουν τα μεγάλα μονοπώλια, τον οποίο θα πληρώσουν όμως οι λαοί και οι εργαζόμενοι. Ούτε μία βάση, ούτε ένας στρατιώτης δεν πρέπει να διατεθούν από την Ιταλία για ένα νέο πόλεμο στη Συρία. Είμαστε έτοιμοι να κινητοποιηθούμε προς υπεράσπιση της ειρήνης, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την προοπτική μιας εμπλοκής της χώρας μας σε μια επίθεση στη Συρία. Έξω η Ιταλία από το ΝΑΤΟ, έξω το ΝΑΤΟ από την Ιταλία.

ΟΙ ΠΤΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΛΆΝΩΝ ΠΆΝΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΣΥΡΊΑ:



Τέλος οι πτήσεις πάνω από τη Συρία -Δεν πετάει ούτε ένα αεροπλάνο
Ενδεικτική είναι η εικόνα από το flightradar24 που δείχνει ότι κανένα αεροσκάφος δεν βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Συρίας. 
Ολες οι αεροπορικές εταιρείες, τα αεροσκάφη των οποίων περνούν από τη Συρία, έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους και ακολουθούν άλλες διαδρομές.
Οπως φαίνεται και στην εικόνα ο εναέριος κυκλοφοριακός φόρτος έχει μεταφερθεί στα σύνορα προς την πλευρά της Τουρκίας και του Ιράκ.
Εξάλλου και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προειδοποίησε την Τρίτη τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.
Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.
«Χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας», τόνισε ο οργανισμός στην ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Πηγή: Τέλος οι πτήσεις πάνω από τη Συρία -Δεν πετάει ούτε ένα αεροπλάνο [εικόνα] | iefimerida.gr
Aπό 

Επικίνδυνο τοπίο για τα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες


Δίπλα στην αναβίωση του «ιδιώνυμου» για τη δίωξη όσων αντιδρούν στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, στο νόμο που προσφέρει πρόσθετα όπλα στην εργοδοσία και στην αστική Δικαιοσύνη για να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία, στην καταστολή απεργών (π.χ. «Καρυπίδης»), συνταξιούχων, φοιτητών, εκπαιδευτικών και των εργαζομένων που χαλούν τις «αναπτυξιακές φιέστες» για το κεφάλαιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαρκώς προσθέτει μέτρα που περνάνε σχεδόν «στα μουλωχτά» από τη Βουλή, για την ένταση της καταστολής και την ποινικοποίηση της οργανωμένης συλλογικής δράσης. Κάτω από τον γενικό τίτλο «καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας», διαμορφώνεται ένα αυστηρό πλαίσιο νόμων, θεσμών και διατάξεων για κάθε χρήση. Πρόκειται για νόμους που εκπορεύονται από τη στρατηγική της ΕΕ για τη συγκρότηση ενός «Ενιαίου Χώρου Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης (ΧΕΑΔ)», όπου προβλέπονται εκτεταμένοι μηχανισμοί παρακολούθησης, φακελώματος και καταστολής (βλέπε Συνθήκη Σένγκεν, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, Europol κ.λπ.). Η κυβέρνηση, με την ψήφο της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, εμπλουτίζει κάθε τόσο και με διάφορα προσχήματα το ήδη αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που παρέλαβε και διαμορφώνει ένα επικίνδυνο τοπίο για τα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες.
***
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία (τον Ιούνη του 2016) της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της κοινοτικής Οδηγίας 2013/40/ΕΕ, που αφορούν στο «έγκλημα στον κυβερνοχώρο», την «ποινικοποίηση πράξεων ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης, που διαπράττονται μέσω συστημάτων υπολογιστών» και «τις επιθέσεις κατά συστημάτων πληροφοριών». Οι διατάξεις του - ανεξάρτητα από τα προσχήματα που θα αξιοποιούνται κάθε φορά - προβλέπουν ακόμα και την προληπτική δράση των διωκτικών αρχών, με σειρά μέτρων όπως η προληπτική άρση απορρήτου των επικοινωνιών, η προληπτική έρευνα, συλλογή και κατάσχεση στοιχείων από υπολογιστές ή δίκτυα υπολογιστών κ.ο.κ. Προβλέπεται, για παράδειγμα, η δυνατότητα των διωκτικών αρχών να μπορούν να παρακολουθούν τα στοιχεία και τα δεδομένα του υπολογιστή του «υπόπτου», να εκδίδουν διαταγή έκθεσης εις βάρος οποιουδήποτε, ακόμη και αν αυτός δεν έχει καταστεί κατηγορούμενος, ενώ μπορούν να προβαίνουν σε έρευνα και κατάσχεση του υπολογιστή, όπως και σε ευρεία άρση απορρήτων. Οπως είχε σχολιαστεί σχετικά από τη Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, όλα αυτά «μπορούν να οδηγήσουν σε συγκρότηση ενός ανεξέλεγκτου συστήματος παρακολούθησης και ενοχοποίησης της δραστηριότητας οποιουδήποτε ατόμου στο διαδίκτυο, κάτι που μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα για την καταστολή εις βάρος των λαϊκών αγώνων και των αγωνιστών».
***
Τον περασμένο Ιούνη νομοθετήθηκαν επίσης η ενσωμάτωση στο ελληνικό Δίκαιο της Συνθήκης της Βαρσοβίας του 2005, δύο σχετικές αποφάσεις - πλαίσιο και μια Οδηγία της ΕΕ «Για την καταστολή του διεθνούς εγκλήματος και της τρομοκρατίας», ενισχύοντας σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση την «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία. Ανάμεσα σε άλλα, προβλέπεται ότι κατά τον καθορισμό της ποινής από τα ελληνικά δικαστήρια λαμβάνονται υπόψη και «οι αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων άλλων κρατών - μελών της Σύμβασης», δηλαδή κρατών με διαφορετικές αντιλήψεις, προσεγγίσεις, διαφορετικό ποινικό σύστημα ως προς το ζήτημα της λεγόμενης «τρομοκρατίας» και με πολύ λιγότερες εγγυήσεις προστασίας των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. Επίσης δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο αδίκημα της «χρηματοδότησης» της λεγόμενης «τρομοκρατίας», όρος που στα έγγραφα της ΕΕ μπορεί να συμπεριλάβει τελικά οποιαδήποτε έκφραση, γνώμη ή άποψη, ακόμα και την ίδια την ιδεολογική αντίληψη που αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα.
***
Παράλληλα, τον περασμένο Σεπτέμβρη έγινε νόμος η «Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις - Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ», η οποία δίνει εκτεταμένες εξουσίες και αρμοδιότητες στις κατασταλτικές αρχές, συρρικνώνει τα δικαιώματα του κατηγορούμενου - εξεταζόμενου, με τη θέσπιση εξέτασης μέσω τηλεδιάσκεψης, την ευρεία άρση απορρήτων και τις μυστικές έρευνες στη διεξαγωγή ποινικής διαδικασίας με συγκαλυμμένα στοιχεία ταυτότητας κ.λπ. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης Οδηγίας προβλέπει, ακόμα και για πράξεις που δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα στο κράτος εκτέλεσης, τη δυνατότητα μεταγωγής κρατουμένων στο πλαίσιο των ανακριτικών αναγκών μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ανοίγοντας το δρόμο για περαιτέρω αντιδραστικές εξελίξεις κ.ά. Τέλος, πρόσφατα (30 Μάρτη) μαζί με το νομοσχέδιο για τη βία κατά των γυναικών, ψηφίστηκε η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του αντιδραστικού θεσμού της Ευρωπαϊκής Μονάδας Δικαστικής Συνεργασίας, σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχει πρόσβαση και στα αρχεία συλληφθέντων στα κράτη που είναι μέλη του (όπως η Ελλάδα) ακόμα και σε DNA. Στο ίδιο νομοσχέδιο το ΚΚΕ είχε καταθέσει δύο τροπολογίες, οι οποίες αφορούσαν η μία στο δραστικό περιορισμό της αξιοποίησης του DNA αποκλειστικά σε ειδικές περιπτώσεις που θα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τέλεση κακουργήματος ή εγκλήματος που στρέφεται κατά της γενετήσιας ελευθερίας και η δεύτερη στην κατάργηση του «τρομονόμου». Οι τροπολογίες δεν τέθηκαν καν σε συζήτηση από την κυβέρνηση.
***
Και, βέβαια, έπεται συνέχεια, αφού είναι επιβεβαιωμένο ότι η ενίσχυση της αντιλαϊκής πολιτικής πηγαίνει χέρι - χέρι με την ενίσχυση της καταστολής και συνολικά την προσπάθεια - και νομοθετικής - «θωράκισης» του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Αυτό είναι το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλει ο λαός και να σταθεί άφοβα απέναντι στην προσπάθεια του κεφαλαίου, των κομμάτων του και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων για ένταση της καταστολής. Να συνδέσει τον αγώνα για τα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες με την πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που συνθλίβονται στο πλαίσιο του σάπιου καπιταλισμού και μπορούν να κατοχυρωθούν και να ικανοποιηθούν μόνο στο πλαίσιο μιας άλλης οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, με εργατική εξουσία.

Σφυρίζουν αδιάφορα!


Οσο το «μπαρούτι» των ανταγωνισμών στη Μέση Ανατολή μυρίζει όλο και πιο έντονα, όσο το ενδεχόμενο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, με την τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών μέσων στην περιοχή, έρχεται σε πρώτο πλάνο, τόσο πιο δυνατά και «αδιάφορα» σφυρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για τις τεράστιες ευθύνες της και τους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.
Οι σχετικές χτεσινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ξεπερνάνε τα όρια της πρόκλησης, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη το βάθος και τα δεκάδες «νήματα» της εμπλοκής, όπως τα καταγράφει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».
Η επιχείρηση «αποστασιοποίησης» από τις εξελίξεις, με λόγια περί «νηφάλιας παρακολούθησης» της κατάστασης και με «καθησυχαστικές» δηλώσεις, ότι «η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», καθόλου δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διεκδικεί ρόλο σημαιοφόρου στα ευρωατλαντικά σχέδια στην περιοχή.
Η Ελλάδα διαθέτει βάσεις και υποδομές στη ΝΑΤΟική πολεμική μηχανή, συμμετέχει σε περιφερειακά «σχήματα» με άλλα καπιταλιστικά κράτη για την περιφρούρηση της ιμπεριαλιστικής «ασφάλειας» και «σταθερότητας», διεκδικεί «ρόλους» και «αποστολές» κάθε είδους, υπηρετώντας με συνέπεια το στόχο της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της αστικής τάξης, που περνάει μέσα από την ενεργότερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, σε αντιπαράθεση με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και κράτη.
Οι αστειότητες ότι δεν υπάρχει «κανένα αίτημα για ιδιαίτερη λειτουργία της βάσης της Σούδας» δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι κανένα «ιδιαίτερο» αίτημα δεν χρειάζονται οι ΗΠΑ για να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο και άλλα πολεμικά ορμητήρια που διατηρούν στη χώρα, και τα οποία επεκτείνονται και αναβαθμίζονται μετά την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
Ταυτόχρονα, η Ελλάδα συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις που συνιστούν πρόβα πολέμου, διαθέτει μέσα που συνοδεύουν τα αμερικανικά και άλλα πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ κατόπιν πρόσκλησής της, το ΝΑΤΟ έχει καταστήσει το Αιγαίο επιχειρησιακό χώρο στην αντιπαράθεσή του με τη Ρωσία.
Ολα αυτά, τα οποία η κυβέρνηση παρουσιάζει ως «τυπικές συμβατικές υποχρεώσεις», σηματοδοτούν την ενεργότερη εμπλοκή σε πολεμικά σχέδια, και όπως επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις, όχι μόνο δεν αποτελούν παράγοντα «σταθερότητας» και «ασφάλειας», αλλά αιτία μεγάλων κινδύνων για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.
Την ίδια ώρα, κυβερνητικά και άλλα επιτελεία, με αναλύσεις περί «πυλών του φρενοκομείου» που ανοίγουν γενικά κι αόριστα «οι ισχυροί», αλλά και για τον «απρόβλεπτο χουλιγκάνο» Τραμπ, που προετοιμάζει επέμβαση στη Συρία τάχα για να βρει διέξοδο από τις έρευνες του FBI και τα «ροζ» σκάνδαλα, θολώνουν τις πραγματικές αιτίες και το υπόβαθρο της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης και κρύβουν τη διέξοδο που πρέπει να αναζητήσουν οι λαοί από το επικίνδυνο αυτό κουβάρι.
Από την άλλη, ούτε για μικρά παιδιά δεν είναι τα παραμύθια που διακινεί η κυβερνητική προπαγάνδα ότι είναι θέμα «διπλωματικών πρωτοβουλιών» και «μετριοπάθειας» για την αντιμετώπιση της όξυνσης και της έντασης. Η αλήθεια είναι ότι στον καπιταλισμό οι φάσεις της επίλυσης των διαφορών με τη στρατιωτική δύναμη διαδέχονται τις περιόδους των «ειρηνικών» συμφωνιών με το πιστόλι στον κρόταφο.
Οση «τρέλα» κι αν πουλήσουν, οι κυβερνητικές ευθύνες για την εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δεν «ξεπλένονται» με τίποτα. Ο λαός πρέπει να τις καταλογίσει στο ακέραιο και σ' αυτό το έδαφος να δυναμώσει την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη χρησιμοποίηση της χώρας ως ορμητηρίου επεμβάσεων και επιδρομών. Για να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση σε έδαφος, νερό και αέρα, να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

Τρελίτσα



Σαν να μη γίνονται στη Σούδα οι χιλιάδες ανεφοδιασμοί των αμερικανικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών που σπέρνουν τον όλεθρο στη Συρία. Σαν να μην αλωνίζουν στο Αιγαίο οι φρεγάτες του ΝΑΤΟ μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σαν να μη σταθμεύουν στο Ηράκλειο αμερικανικά κατασκοπευτικά και σαν να μη συμμετέχουν ελληνικά πλοία ως συνοδευτικά των βρώμικων ΝΑΤΟικών αποστολών στη Μεσόγειο. Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι συντάκτες της ανακοίνωσης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τον πόλεμο που κλιμακώνεται στη Συρία, με την οποία καλούν σε «αυτοσυγκράτηση» όλες τις πλευρές και ειδικά την ΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες «ειρηνικού διαμεσολαβητή»! Οι ΣΥΡΙΖΑίοι υποκριτές φτάνουν στο σημείο να καλούν τους «λαούς της Ευρώπης να αποτρέψουν ένα νέο πόλεμο στη Μ. Ανατολή και να απαιτήσουν τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία και την Υεμένη». Και όταν ο λαός διεκδικεί το κλείσιμο της βάσης της Σούδας, καμία διευκόλυνση των αμερικανοΝΑΤΟικών βομβαρδιστικών από ελληνικό έδαφος, την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, οι ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι το ρίχνουν στην ...«τρελίτσα» των «διεθνών υποχρεώσεων». Των υποχρεώσεων συμμετοχής στον πόλεμο, που κατά τ' άλλα καταγγέλλουν, δηλαδή...

TOP READ