Την άποψη ότι πρόσφυγες πρέπει να μεταφερθούν σε ξερονήσια εξέφρασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος.
Ζηλεύοντας τη… δόξα του Βελόπουλου, ο βουλευτής της ΝΔ δε δίστασε να υιοθετήσει την ακροδεξιά ρητορική περί κλειστών κέντρων για πρόσφυγες σε βραχονησίδες.
Αφορμή για τη δήλωση Μπογδάνου στάθηκε το κυβερνητικό σχέδιο να δημιουργηθεί κέντρο κράτησης προσφύγων στη βραχονησίδα Λέβιθα. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κontra Channel, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «ταμπού» και «μετεμφυλιακά ή μεταδιδακτορικά κόμπλεξ» από την κατοχή και τη χούντα τις αντιδράσεις που υπάρχουν, ενώ – κλείνοντας το μάτι στο ακροδεξιό ακροατήριο – πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί ο Έλληνας να έχει ίσα δικαιώματα με τον μετανάστη, τι να κάνουμε, έτσι είναι».
Να θυμίσουμε ότι η απαράδεκτη θέση υπέρ της μεταφοράς προσφύγων σε ξερονήσια και ακατοίκητες βραχονησίδες αποτελεί εδώ και καιρό σταθερό αίτημα του ακροδεξιού μορφώματος «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου.