27 Ιουλ 2020

Χρεοκόπησε η λογική των «ισχυρών συμμάχων», των «διπλωματικών επιτυχιών» και των «προστατευτικών συμφωνιών» (AUDIO)


«Η προκλητικότητα δεν εκπορεύεται μόνο από τον Ερντογάν, αλλά συνολικά από το τουρκικό αστικό κράτος, από την Τουρκία σαν ισχυρό καπιταλιστικό κράτος της περιοχής. Η πρωτοβουλία για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ήταν και από κόμματα που βρίσκονται στην αντιπολίτευση», σημείωσε ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3. 
«Η λογική που έχει χρεοκοπήσει είναι αυτή των ισχυρών μας συμμάχων, ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, που θα μας προστάτευαν, είναι η λογική των μεγάλων υποτιθέμενων διπλωματικών επιτυχιών, των Συνόδων Κορυφής που έβγαζαν υποτίθεται ψηφίσματα απομόνωσης της Τουρκίας, οι δεκάδες ελληνοαμερικανικές συμφωνίες που θα μας προστάτευαν από την τουρκική προκλητικότητα». Όσο για τη «διευκρίνηση» των ΗΠΑ σχετικά με τα «αμφισβητούμενα ύδατα», ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος είπε πως «έτσι προχωράει το παιχνίδι. Είναι οι υποτιθέμενες σκληρές ανακοινώσεις που βγάζουν τη μία στιγμή, αλλά αναιρούνται την επόμενη γιατί υπάρχει ακριβώς μια πραγματική διελκυστίνδα» και συμπλήρωσε πως τόσα χρόνια δοκιμάζεται η λογική του τι θα γινόταν αν δεν ήμασταν σε αυτούς τους οργανισμούς και ήμασταν στην απομόνωση. «Όσο πάμε με αυτή τη λογική και με αυτές τις επιλογές, βρισκόμαστε συνεχώς σε πιο αρνητική θέση. Μόνο ο λαός μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, αυτός έχει τη δύναμη στα χέρια του και μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις, να διαμορφώσει διαφορετικά την κατάσταση, με την πάλη του να δώσει λύσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Είπε πως ο λαός της Τουρκίας πρέπει να αντιληφθεί πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις μέσα στη χώρα του όπως το ΚΚ Τουρκίας «που με την κρυστάλλινη θέση που είχε για την Αγία Σοφία και για τις εξελίξεις, πραγματικά δείχνει ποιος είναι ο αντίπαλος του λαού».
Τόνισε ακόμα πως «ο μόνος τρόπος είναι να γιγαντωθεί η πάλη για την απεμπλοκή του λαού μας από τα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή, να κλείσουν οι αμερικανικές και ΝΑΤΟικές βάσεις που κάνουν τη χώρα μας στόχαστρο και να ακολουθήσουμε το μόνο ασφαλές κριτήριο που είναι σήμερα, καμία αλλαγή συνόρων, καμία εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και να επιμείνουμε στις διεθνείς συνθήκες που τα καθορίζουν».
Τέλος, για το «Ταμείο Ανάκαμψης» σημείωσε ότι «όλα αυτά τα χρήματα από κάπου προέρχονται. Κάτι μπαίνει υποθήκη για να γίνουν τα δάνεια, για να βγει η ΕΕ στις χρηματαγορές και να δανειστεί χρήμα. Και υποθήκη μπαίνουν η δουλειά, τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν», επισήμανε πως επειδή ρέει πολύ χρήμα «δεν είναι κριτήριο φιλολαϊκής πολιτικής» και έφερε ως παράδειγμα το ΕΣΠΑ που πήγαινε σε συγκεκριμένους επιχε

Πατσαβουριάζειν μετ’ ευπρεπείας


Όχι. Δεν είναι η ναυτία του Σαρτρ που αισθάνομαι. Είναι η ναυτία του τσάτρα πάτρα. Σε όλα. Μια ισοπεδωτική πανδημία που δεν έχει αφήσει μισό άνθρωπο αλώβητο, εντός – εκτός χώρας, εντός – εκτός ζωής μου. Είναι μια ολόκληρη προπαγάνδα, μια συστηματική εκπαίδευση, εξατομικευμένη και συνάμα γενική, που θέλει – και προφανώς πέτυχε – να ζουν και να δουλεύουν, να πεθαίνουν και να ξεχνιούνται μιλιούνια άνθρωποι με το δόγμα: Αστα να πάνε, σπρώξτα κάτω από το χαλί, ξέχνα τα, ηρέμησε κι άλλα τέτοια σάπια κλισεδάκια, με ένα στόχο επιβιωτικό, έτσι και τέτοιο, που συνοψίζεται στη διαβόητη φράση «να πάμε παρακάτω». Σε άλλες εκδοχές, δήθεν πιο συντηρητικές, το τσάτρα πάτρα είναι του τύπου να βγει η μέρα, μη σου πω κι η ώρα, κι αύριο «έχει ο Θεός».
Και κάπως έτσι αυτή η ιδεολογία, ενίοτε δηλαδή το πατσαβουριάζειν μετ’ ευπρεπείας, έγινε εργαλείο, φονικό όπλο στα χέρια «υπευθύνων». Δεν πα’ να ξοδεύονται δισεκατομμύρια εργατοώρες και λεφτά για πλάνα και σχέδια επί βαρύγδουπων κατασκευών, όπως η διαχείριση κρίσεων, ο έλεγχος του θυμού, η θωράκιση του έξω και του μέσα του καθενός, το τσιμέντωμα της εκάστοτε κερκόπορτας. Το τσάτρα πάτρα εγκαταστάθηκε και θριαμβεύει επί ορατών τε και αοράτων ανθρωπίνων σχέσεων, και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο. Οπότε ακούω φωτιά και με πιάνει ναυτία. Γιατί χάρη στο τσάτρα πάτρα των… εντυπώσεων, μπορεί να καούν άνθρωποι, να χαθούν κόποι μιας ζωής, να μείνουν ουλές σε κορμιά και ψυχές, επειδή, εκτός των άλλων, στον ιστό του τσάτρα πάτρα μπορεί να χτιστούν καριέρες, ιεραρχικές αναρριχήσεις, γλοιώδεις επιτυχίες, και κυρίως αυτή η κατάχρηση θέσης και εξουσίας, που μες το τσάτρα πάτρα σε κάνει πραγματικά, και όχι ψευδαισθησιακά, τόσο ισχυρό ώστε να αποκτάς δικαίωμα επί της ζωής του άλλου. Είναι η στιγμή που σε κάνει διαβολικά καλό.
Μες στο τσάτρα πάτρα κρύβεται και το τίμημά του. Άλλοι το βαφτίζουν δεύτερη ευκαιρία. Είναι συνήθως αυτοί που την κρατάνε για τον εαυτό τους, άνθρωποι σκατόψυχοι, που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους, και καλά διδαγμένοι από το Βυζάντιο, τυφλώνουν τους αντιπάλους τους, κυριολεκτικά, για να μη χάσουν την ευκαιρία τους. Αλλοι συνθλίβονται, βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο που δεν πρόβλεψαν, δεν οργάνωσαν αυτό που ‘χαν να κάνουν στη βάρδιά τους, και πάλι τσάτρα πάτρα, λαγουμιάζουν ώσπου να τους τρομάξει το επόμενο μπουμ.
Κορυφαία απόδειξη αυτού του πατσαβουριάσματος είναι οι τίτλοι. Όλοι οι τίτλοι. Απ’ αυτούς που μπαίνουν στα άρθρα, στα ρεπορτάζ, στα βιβλία, στις αναρτήσεις, έως τους τίτλους των αξιωμάτων. Διαβάζεις για παράδειγμα «καλύτερος δήμαρχος της Ελλάδας ο Μπέος». Κι από κάτω ένας σύλλογος, σωματείο, ΜΚΟ της περιοχής του του ‘δωσε τον τίτλο. Πάρε μια Ελλάδα τσάτρα πάτρα να ‘χεις. Ακούς αρχηγός της Πυροσβεστικής. Κι από κάτω, τσάτρα πάτρα, ένα και το αυτό η φωτιά και η φωτιά στα μπατζάκια των από κάτω του. Το τίμημα άμα μπλέξεις την έδρα ως αξίωμα με την έδρα ως ανατομία, τότε όλα γίνονται πρωκτός.

Σημείωση: Το άρθρο της Λιάνας Κανέλλη αναδημοσιεύεται από τον Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 25-26/7/2020

Άγρια ρατσιστική επίθεση σε Δανό τουρίστα αφγανικής καταγωγής – Ολιγωρία των ελληνικών αρχών καταγγέλλει το θύμα


Βίαιη επίθεση με θύμα τον ίδιο και δύο φίλους του έξω από μπαρ καταγγέλλει πως δέχθηκε στη χώρα μας ο 28χρονος  Αχμάντ Ουαλίντ Ρασίντι, Δανός αφγανικής καταγωγής, με δράστες ομάδα ακροδεξιών. Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “The National” των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τόνισε πως αν και έχει έχει δεχτεί λεκτική βία στα 20 χρόνια που βρίσκεται στην Ευρώπη, έχοντας χάσει τον πατέρα και τον αδερφό του στη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν, είναι πρώτη φορά που του ασκείται φυσική βία.
Ο άντρας βρέθηκε με σπασμένη μύτη και πιθανή εγκεφαλική βλάβη μετά την επίθεση, ενώ εξακολουθεί να έχει προβλήματα και μετά την επιστροφή του στη Δανία, ανάμεσά τους διαταραχές στην ακοή και την ισορροπία, καθώς και το ότι έχει σπάσει ένα σημείο του κρανίου πάνω από το μάτι του. Οι δύο πρόσφυγες φίλοι του, που επίσης δέχθηκαν την επίθεση των φασιστοειδών υπέστησαν κατάγματα στο σαγόνι.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί, πάντα σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Αχμάντ, ότι οι τρεις τραυματισμένοι άνδρες αντιμετωπίστηκαν με αρνητικό τρόπο από την ελληνική αστυνομία, αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου, λόγω της καταγωγής τους. «Το χειρότερο είναι ότι έχασα το πόδι μου από ισλαμιστές στη χώρα μου και τώρα χάνω την ακοή και την ισορροπία μου από ρατσιστές. Το σώμα μου έχει πληρώσει διπλά για προβλήματα μέσα στα οποία έχω γεννηθεί», ανέφερε στη μαρτυρία του ο νεαρός άνδρας, προσθέτοντας πως “Η επίθεση ήταν βίαιη και οδυνηρή, όμως ο μεγαλύτερος πόνος και ο μεγαλύτερος προβληματισμός είναι οι διακρίσεις που ακολούθησαν από τις ελληνικές αρχές”.
Με πληροφορίες από topontiki.gr

Ηλεκτρονικές συναλλαγές. Νόμιμοι και παράνομοι εκμεταλλευτές και η ατομική ευθύνη!

 


1.  Αφού πρώτα οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και τα κράτη κύκλωσαν με τα ηλεκτρονικά τους δίκτυα όλο τον πλανήτη, το επόμενο βήμα ήταν να εξαναγκάσουν με διάφορες αφορμές και βίαιες κρατικές αποφάσεις όλο τον κόσμο να συναλλάσσεται και να πληρώνει ηλεκτρονικά – ψηφιακά.

2.    Μόλις εγκλωβίστηκαν οι πάντες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μας πάσαραν τις διογκωμένες εξαναγκαστικές προμήθειές τους. Με μηδενικά κόστη κερδίζουν δισεκατομμύρια!

3.    Μας φόρτωσαν εφαρμογές από τα κινητά μέχρι τα ηλεκτρονικά μηχανάκια παραγωγής κωδικών και μετά μας έσκασαν το παραμύθι! Ξέρετε, το διαδίκτυο είναι γεμάτο παγίδες! Προσοχή γιατί μπορεί να σας κλέψουν τα λεφτά!!!

4.    Μας περιέγραψαν με λεπτομέρεια πως κλέβουν οι κλέφτες τους χρήστες ηλεκτρονικών συναλλαγών, σαν να είναι καθηγητές και όχι υπεύθυνοι να σταματήσουν τις δυνατότητες ηλεκτρονικής κλοπής!!!

5.    Στο τέλος μας περιγράφουν με λεπτομέρεια έναν ατελείωτο λαβύρινθο για το πώς να αποφεύγουμε τους κλέφτες και απατεώνες. Αν δεν τα καταφέρουμε αυτό είναι δικό μας ζήτημα. Όλα είναι ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ! Για όσα χάσουμε θα φταίμε εμείς!!!

6.      Στο μεταξύ αυτοί θα λαμβάνουν προμήθεια ακόμη και από τους απατεώνες όταν θα μας κλέβουν κάνοντας παράνομες αναλήψεις, μεταφορές, πληρωμές!!! Τόσο καλά!

7.    Ζούμε εγκλωβισμένοι σε ένα ηλεκτρονικό μαντρί και γύρω μας νόμιμοι εκμεταλλευτές και παράνομοι απατεώνες εφορμούν και ό,τι αρπάξει ο καθένας. Εμείς έχουμε, λέει, ατομική ευθύνη να διαλέγουμε πάντα τους νόμιμους εκμεταλλευτές που είναι οι καλοί λύκοι!!!

Νέες μορφές ηλεκτρονικής απάτης - Ποιες είναι και τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές



TOP READ