15 Απρ 2014

Χαραλάμπους: Αυτά που γίνονται φτάνουν στα όρια της συναλλαγής (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαραλάμπους: Αυτά που γίνονται φτάνουν στα όρια της συναλλαγής (ΒΙΝΤΕΟ)

Με αφορμή την ανακοίνωση της Κερκυραικής Συμμαχίας, αλλά και άλλων “μεταγραφών” που έχουν ανακοινωθεί  το τελευταίο διάστημα στα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια, ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ υποψήφιος Δήμαρχος Μπ. Χαραλάμπους  σε σημερινή του δήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων  ότι αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Κέρκυρα “δε παραπέμπουν σε συγκλίσεις πολιτικές και ιδεολογικές αλλά σε πράξεις που ακουμπούν τα όρια της συναλλαγής”.


Ψεύτης και ελεεινός…

 Ψεύτης και ελεεινός…

Ε
ίναι γνωστό ότι η σχέση των οπορτουνιστών με την αλήθεια και την ηθική δεν είναι και η καλύτερη. Αυτό επιβεβαιώνει ακόμα μια φορά ο Καρτερός της «Αυγής» που καταφεύγει σε διαστρεβλώσεις, ψέματα και λάσπη για να αντιπαρατεθεί με το ΚΚΕ, μην μπορώντας να κρύψει την αντι-ΚΚΕ εμπάθειά του.
Ο Καρτερός ξεκινά με διαστρέβλωση της συνέντευξης του Δημήτρη Κουτσούμπα στην «Καθημερινή»: «Και μιλώντας (σ.σ. ο Δημήτρης Κουτσούμπας) στην αστική -πολύ αστική όμως- Καθημερινή, χαρακτήρισε τον Τσίπρα σκυλάκι».
Αν ο Καρτερός έκανε τον κόπο να διαβάσει τη συνέντευξη στην «Καθημερινή» και όχι όπως αναπαράχθηκε στο διαδίκτυο και στα διάφορα ΣΥΡΙΖΑίικα blogs, θα έβλεπε πως ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρεται στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας μια παρομοίωση.
Είπε συγκεκριμένα: «Καιροσκοπισμός είναι να λες δεν θέλω την τρόικα και τα μνημόνια, αλλά θέλω την ΕΕ που είναι τα 2/3 της τρόικας και φέρνει μνημόνια διαρκείας. Είναι το να το παίζεις "λιοντάρι" στην Ελλάδα και όταν μιλάς στους Γερμανούς βουλευτές ή στις Βρυξέλλες να είσαι "σκυλάκι του καναπέ"». Βέβαια, όπως λένε, όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται… γιατί πώς αλλιώς να ερμηνευτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑίος Καρτερός είδε μόνο το «σκυλάκι» και παρέβλεψε το «λιοντάρι».
Φυσικά, η διαστρέβλωση που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους δημοσιογράφους του δεν είναι αρκετή για τον Καρτερό, που συνεχίζει μ’ ένα απροκάλυπτο και ελεεινό ψέμα: «Ακόμα και τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη τους σεβάστηκαν και δεν τους αποκάλεσαν σε καμιά περίπτωση μαντρόσκυλα του καπιταλισμού».
Η ψευτιά του Καρτερού είναι πολύ φθηνή. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως μαντρόσκυλου των καπιταλιστών και διατύπωσε αυτόν τον όρο και ως φράση και ως ουσία. Κάτι που δεν έκαναν φυσικά όσοι ταυτίζονται σε επιχειρηματολογία με τα φασιστοειδή, με αφορμή και την υπόθεση Μπαλτάκου, ή ακόμα και συνομιλούν με τους ναζί.
Αλήθεια, δεν διάβασε, δεν άκουσε, δεν είδε ο Καρτερός;
  • Τα δεκάδες άρθρα του «Ριζοσπάστη», τις ανακοινώσεις του Κόμματος που γράφουν πως η Χρυσή Αυγή είναι μαντρόσκυλο του κεφαλαίου, των καπιταλιστών;
  • Την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στο 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ να λέει: «Οι χρυσαυγίτες είναι τσιράκια, όργανα, μαντρόσκυλα των μεγαλοαφεντικών»;
  • Την ομιλία στη Νίκαια, στις 30-3-2014, όπου είπε πως τα μεγαλοσυμφέροντα αξιοποιούν τα μαντρόσκυλα της Χρυσής Αυγής;
  • Πριν ελάχιστες μέρες, στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του Κόμματος, τον Δ. Κουτσούμπα να λέει: «Οι αποκαλύψεις με τον πρώην γγ του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και όσα ακολούθησαν με νέες απειλές ενάντια στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μαντρόσκυλο, τσιράκι του συστήματος, που το χρησιμοποιεί κατά την περίσταση σε βάρος του λαϊκού κινήματος»;

«Γαυγίζει» λοιπόν ο ψεύτης, για να κρύψει το ψέμα του, μα, δυστυχώς γι' αυτόν και την εφημερίδα του, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…
ΥΓ: Όσο για «χαρακτηρισμούς», μη μιλάει ούτε ο Καρτερός, ούτε η «Αυγή», καθώς πρόκειται για δικό τους συνήθειο και τακτική.


Αλέξη, έχεις γράμμα...

 Αλέξη, έχεις γράμμα...

Όσο η λεξιπλασία του ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται την εικαστική ευρηματικότητα, τόσο αυτή τον εκδικείται.
Ο Τσίπρας στο Αγρίνιο, με υψωμένα τα χέρια, ως άλλος Παπανδρέου (κάνει προσπάθεια, δεν λέω, καλή ήταν), άστραφτε και βρόνταγε, έτρεμε το πλατό της εξέδρας, διαμορφωμένο για τις ανάγκες της περίστασης σε στυλ ταχυδρομικού φακέλου.
Περισσότερο μου θύμιζε τον κατακόκκινο φάκελο της ACS, παρά το φάκελο των ΕΛΤΑ έστω βρε αδερφέ!
Στα αριστερά του φακέλου ή σήμανση των ταχυδρομικών κυματιστών γραμμών, από κάτω, η στρογγυλή σφραγίδα με την ημερομηνία «25 Μαΐου, Ψηφίζουμε για τη Ζωή μας», δείγμα ότι εσύ θα είσαι ο σφραγιδοφύλακας των κρατικών υποθέσεων! Θράσος απύθμενο!

Στη δεξιά πλευρά, τοποθετημένο το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ και το σλόγκαν: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», με το ΕΛΛΑΔΑ τεράστιο, να γαυγίζει, έτσι που να μας θυμίζει, το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ, που για 40χρόνια πούλησε εκδούλευση στη αστική τάξη για τα συμφέροντά της και σήμερα παραδίδει το δαχτυλίδι της διακυβέρνησης στο ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλανσάρεται, σε χρώμα κόκκινο, συσκευασία πολυσυλλεκτική, άκρως ανακυκλώσιμη και μεταποιητική, με γεύση που να κρατά τις παραδόσεις της σοσιαλδημοκρατίας.
Αυτή την αριστερά, μπορείς να τη βρεις, στα αριστερά ράφια των μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτικών σούπερ μάρκετ, ως εξαγώγιμο προϊόν με την ετικέτα μάλιστα του ίδιου του Αλέξη ως υποψήφιου του ΚΕΑ.
Παράλληλα, υποστηρίζεται χορηγικά σε επίπεδο περιεχομένου, από «διαμάντια» που θήτευσαν στα ευρωδιδασκαλεία της ΕΕ και των μηχανισμών της.
Στα μπακάλικα της γειτονιάς, εκεί που ζει η δύστυχη «πλέμπα», η εργατική τάξη δηλαδή, δεν τη συναντάς εύκολα. Έτσι και αλλιώς, για όσους ξέρουν, εκεί δεν χτίζεις δυνατές και κυρίαρχες μάρκες! Εκεί πουλάς ελπίδα, προσδοκία, επιθυμία, όνειρο!
Στους αγώνες του λάου δεν κατεβαίνουν. Άλλωστε, ο καιρός εκεί στους δρόμους, είναι πάντα «βροχερός», μη μας αρπάξουν και καμιά πούντα και απουσιάσουν από τα euroevent, εκεί, στα lobby των Βρυξελλών.
Στο χώρο των media, αλωνίζουν και σπέρνουν δεκάρικους ανατρεπτικούς λόγους, τόσο, που νομίζεις ότι έχεις να κάνεις με κομμουνιστές (βλέπε Λαφαζάνη).
Κλείνουν τη λέξη αριστερά με τέτοια αμετροέπεια και από προσκυνημένοι έγιναν τιμητές!
Σημειολογία λοιπόν, φουλ στο κόκκινο, έτσι για ψάρεμα και ξεκάρφωμα παράλληλα.
Κατά τα άλλα, να τι είπε ο Αλέξης από το Αγρίνιο. Παραθέτω αυτολεξεί:
«Καθεστώς σκληρό, απάνθρωπο, αντιδημοκρατικό, προορισμένο να φράζει κάθε πόρο ελευθερίας και να στραγγίζει τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού στο διηνεκές. Καθεστώς στο οποίο πρέπει ισοβίως να ζήσουμε, αν δεν τα αποτινάξουμε πάνω από την κοινωνία και την Ελλάδα. Καθεστώς που προβλέπει πώς μια χούφτα συμφέροντα, ξένα και ντόπια, θα ελέγχουν την οικονομία, τη χώρα, τη ζωή μας. Καθεστώς που στηρίζεται σε κάθε αντιλαϊκή του πτυχή από τετρακόσιους περίπου εφαρμοστικούς νόμους».
Μάλιστα! Καθεστώς! Ποιο καθεστώς; Από πού κρατεί η σκούφια του;
Πως το λένε αγαπητέ Αλέξη αυτό το καθεστώς;
Δεν έχει όνομα; Μάνα; Πάτερα; Σόι, δεν έχει αυτό το καθεστώς κύριε Αλέξη;
Ιστορία, παρελθόν και παρόν δεν έχει αυτό το καθεστώς;
Το γνωρίζετε. Γιατί για αφελή, δεν σας έχω!
Τόσο γνωστό όνομα, με τέτοια καθεστωτική δύναμη και δεν βρήκατε το κουράγιο να το προφέρετε;
Φόβος; Ή συναίνεση; Μάλλον και τα δύο.
Φόβος για τα ψηφαλάκια. Και συναίνεση, γιατί αυτό το καθεστώς, φέρνει την υπογραφή σας!
Να το πούμε εμείς στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, αφού εσείς το αποκρύψατε.
Είναι το καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα συμφέροντα των μονοπωλίων που εξυπηρετεί στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο κ. Τσίπρα!
Αυτό είναι το καθεστώς, που ρήμαξε τη χώρα και το λαό της!
Αυτό το καθεστώς διασωληνωμένο σε ΕΕ και Ελλάδα για τα συμφέροντα των λίγων, έφτιαξε την κόλαση που λέγεται Ελλάδα με:
- 1.500.000 ανέργους
- 3.300.000 χωρίς καμία ασφάλιση
- 330.000 μαγαζιά σε λουκέτο
- 350.000 χωρίς ρεύμα και θέρμανση
- 550.000 να τρώνε στα συσσίτια
Τα χιλιάδες εργατόσπιτα που κινδυνεύουν να χάσουν το δικό τους κεραμίδι από τις τράπεζες που ταΐζει η ΕΕ, βάζοντας το λαό εγγυητή και εσάς μεσεγγυητή, κουμάντο που λένε και οι μεταλλεργάτες στη Ν/Ζώνη.
Για αυτό το καθεστώς της ΕΕ, υπάρχει συμφωνία.
Αυτό το καθεστώς φέρνει την υπογραφή σας στη στρατηγική κατεύθυνση της ΕΕ, το Μάαστριχτ, που αυτό πληρώνει σήμερα ο ελληνικός αλλά και οι άλλοι λαοί.
Και τίθεται αυτονόητα το ερώτημα.
Αυτό το καθεστώς, καλείται να στηρίξουν οι αριστεροί ριζοσπάστες αγωνιστές;
Αυτό το καθεστώς καλείται να στηρίξουν οι 1.500.000 άνεργοι;
Για αυτό το καθεστώς κυνηγήθηκε, μάτωσε και στήθηκε στο τοίχο η μαχόμενη προδικτατορική αριστερά, η ΕΔΑ, η Νεολαία Λαμπράκη;
Θέλετε μια μαχόμενη αριστερά να στέλνει αεροπλάνα, βομβαρδίζοντας τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας όπως η Ιταλική αριστερά;
Τίθεται το ερώτημα. Η αριστερά σας θα συνεχίσει να συντηρεί σε 32 χώρες, τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για τα συμφέροντα ποιών, αν όχι των καπιταλιστών;
Στον αιώνα των ανατροπών, η αριστερά σας θα κάθεται ομοτράπεζη με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, τον ΟΟΣΑ; Για το συμφέρον ποιών; Των λαών;
Φαντάζουν και είναι κούφια τα μηνύματα σας, εάν τα ερωτήματα απαντηθούν με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά και τα κριτήρια ενός ειλικρινούς αναπροσδιοριζόμενου ριζοσπάστη αριστερού.
Τι θα πει: «Η υπομονή όλων μας τελείωσε. Στις 25 ψηφίζουμε. Στις 26 φεύγουν. Γυρίζουμε σελίδα. Για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, για τη ζωή μας»!
Ποιοι φεύγουν; Ποιοι μένουν; Και ποιοι έρχονται;
Τα μονοπώλια και τα συμφέροντα των λίγων της ΕΕ, δεν είναι εδώ;
Τα κόμματα που την στηρίζουν είναι και αυτά εδώ! Και φτιάχνονται νέα και προσφερόμενα!
Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι είναι εδώ!
Το καθεστώς που δεν καταγγείλατε στο Αγρίνιο; Αυτό και αν είναι εδώ.
Εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ που είστε θιασώτες της ΕΕ και θέλετε πριν την ώρα σας να εφαρμόσετε τα της ΕΕ, είστε εδώ και φιγουράτε για πρόεδρος του καθεστώτος της ΕΕ! (Αυτό και αν είναι τυχοδιωκτισμός καιροσκοπισμός)
Όλοι του σιναφιού της ΕΕ εδώ είστε! Με παραλλαγές, αλλά εδώ είστε!
Είστε από το ίδιο σόι των κομμάτων, του καθεστώτος της ΕΕ. Μπλε, πράσινοι, ροζ, γαλαζοπράσινοι, κίτρινοι ,δεξιοί, φιλοδεξιοί, κεντρώοι, φιλοαριστεροί. Όλοι, μα όλοι, πλην ΚΚΕ.
Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται λοιπόν;
Εσείς και η ΕΕ επιδιώκετε τα ίδια, γιατί είστε ταγμένοι.
Και από τους ταγμένους στην υπηρεσία του καθεστώτος που λέγεται ΕΕ, ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα, παρά μόνο τα χειρότερα.
Η σφραγίδα της εργατικής τάξης, πάντα ήταν και είναι κόκκινη γιατί δεν την επινόησαν οι image maker του Αλέξη, αλλά γιατί γράφτηκε με ανεξίτηλο αίμα εκατομμυρίων εργατών που έπεσαν σε δύο χαρακώματα.
Στα χαρακώματα των ταξικών αγώνων των λαών όλου του κόσμου.
Στα χαρακώματα των πολέμων που την έστειλαν τα συμφέροντα των ομοτράπεζων, των παππούδων, των πατεράδων και των γιων της ευρωπαϊκής αριστερά σας κ. Τσίπρα.
Εμείς και για αυτούς ψηφίζουμε αταλάντευτα ΚΚΕ και στο όνομα αυτών καλούμε την υπερψήφιση του ΚΚΕ.
Ψηφίζουμε για να αποδεσμευτούμε από το καθεστώς του ευρωμονόδρομου!
Για να καταδικάσουμε τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν το καθεστώς της ΕΕ.
Ψηφίζουμε να φύγουμε από την κόλαση και να φτιάξουμε το δικό μας παράδεισο, έχοντας στα χέρια του λαού τον πλούτο, που έβγαλε ο ιδρώτας της εργατικής τάξης της χώρας.
Έχει ο λαός τη δύναμη, αρκεί να το αποφασίσει.
Ψηφίζουμε το ΚΚΕ, στο όνομα των αγωνιστών της αριστεράς της Νεολαίας Λαμπράκη.
Ψηφίζουμε το ΚΚΕ, στο όνομα εκείνων που πάλεψαν, λοιδορήθηκαν και ξυλοκοπήθηκαν γιατί φώναξαν με πάθος και τόλμη «Όχι στο λάκκο των λεόντων της ΕΟΚ των μονοπωλίων!».
Ψηφίζουμε και δυναμώνουμε το ΚΚΕ γιατί δεν κρύβει, δεν κοροϊδεύει το λαό, δεν συναινεί στο σύγχρονο Κολοσσαίο των λαών που λέγεται ΕΕ.
Σε αυτό το Κολοσσαίο, το θρόνο του Νέρωνα, το δαχτυλίδι και την σφραγίδα της ΕΕ την έχετε και σεις στα χέρια σας κ. Τσίπρα.
Το «ποιος με ποιον» λοιπόν, ήδη το υπηρετείτε!

Στο κόκκινο η ένταση στην Ανατολική Ουκρανία – Σε εξέλιξη η επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων

Στο κόκκινο η ένταση στην Ανατολική Ουκρανία – Σε εξέλιξη η επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων
Ουκρανοί στρατιώτες στο Κραματόρσκ (πηγή: ΑΡ)

Με επιχείρηση ανακατάληψης του στρατιωτικού αεροδρομίου της πόλης Κραματόρσκ ξεκίνησε η επέμβαση ουκρανικών στρατιωτικών και ειδικών δυνάμεων κατά των ένοπλων φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία. Η αεροπορική βάση ανακαταλήφθηκε, πυρά αυτόματων όπλων ακούγονται από την περιοχή. Ο στρατός θα κινηθεί προς το Σλαβιάνσκ, αναφέρει πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας...
Ουκρανοί στρατιώτες αποβιβάστηκαν από δύο ελικόπτερα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στα περίχωρα της πόλης Κραματόρσκ, μίας εκ των συνολικά δέκα πόλεων της ανατολικής Ουκρανίας όπου ομάδες ενόπλων έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια και αρχηγεία των αστυνομικών δυνάμεων.
Ανταποκριτές διεθνών ειδησεογραφικών μέσων μετέδωσαν ότι πυρά αυτόματων όπλων ακούστηκαν από το εσωτερικό της βάσης καθώς κάτοικοι της περιοχής με ρωσικές σημαίες κινήθηκαν προς τις πύλες. Σύμφωνα με τη Ρωσική κρατική τηλεόραση στην επιχείρηση σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για τον αριθμό των νεκρών. Ένας εκπρόσωπος των αυτονομιστών δήλωσε ότι ένα μέλος τους τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του μεταβατικού προέδρου Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ αναφέρεται πως οι στρατιωτικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο του αεροδρομίου. Ο δήμαρχος του Κραματόρσκ δήλωσε επίσης πως το αεροδρόμιο ανακαταλήφθηκε και στρατεύματα έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στη βάση.
Φέρεται να προηγήθηκε απόπειρα ουκρανικού αεροσκάφους να προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, αλλά δεν κατέστη εφικτό καθώς αυτονομιστές άνοιξαν πυρ. Φιλορώσοι ένοπλοι που είχαν καταλάβει από το Σάββατο το αρχηγείο της αστυνομίας στην Κραματόρσκ είχαν εγκαταλείψει νωρίτερα εκουσίως το κτίριο.
Για ανησυχητική εξέλιξη κάνει λόγο η Μόσχα
Η Ρωσία εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία σήμερα σχετικά με τις πληροφορίες για την ύπαρξη θυμάτων στην ανατολική Ουκρανία. «Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε προκαλούν βαθιά ανησυχία. Κατά τα φαινόμενα, τα γεγονότα εξελίσσονται βάσει του χειρότερου δυνατού σεναρίου», δήλωσε ο Κονσταντίν Ντολγκόφ εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Νέα παρέμβαση του γγ του ΝΑΤΟ
Η Ρωσία έχει εμπλακεί βαθιά στην κρίση στην ανατολική Ουκρανία, υποστήριξε εκ νέου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν σήμερα. Ερωτηθείς εάν έχει δει ο ίδιος στοιχεία που αποδεικνύουν τη ρωσική εμπλοκή στα γεγονότα στην ανατολική Ουκρανία, ο Ράσμουσεν δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ποτέ δεν σχολιάζουμε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών. . . αλλά νομίζω, απ' ό,τι βλέπουμε, πως είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία έχει εμπλακεί βαθιά σε αυτό».
Ο Ράσμουσεν, από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται για συνομιλίες με τους υπουργούς Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάλεσε τη Ρωσία να «αποκλιμακώσει την κρίση, να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα με την Ουκρανία, να σταματήσει την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία και να ξεκαθαρίσει ότι δεν υποστηρίζει τις βίαιες ενέργειες των φιλορώσων αυτονομιστών».
Ο ίδιος αργότερα είπε ότι το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία είναι κάτι για το οποίο αποφάσεις θα λάβουν οι κυβερνήσεις των κρατών μελών του ΝΑΤΟ μάλλον, παρά το ίδιο το ΝΑΤΟ. Οι πρεσβευτές των κρατών μελών του ΝΑΤΟ αναμένεται αύριο να συζητήσουν τις επιλογές που τους έχουν προταθεί για την ενίσχυση της άμυνας των συμμάχων στην Ανατολική Ευρώπη, περιλαμβανομένων στρατιωτικών γυμνασίων αλλά και της προσωρινής ανάπτυξης αεροπλάνων και πλοίων. Ο Ράσμουσεν απέφυγε να σχολιάσει λεπτομερώς τι είδους μέτρα μπορεί να αποφασιστούν, αλλά σημείωσε πως κάποιοι έχουν προτείνει τα μέτρα αυτά να υλοποιηθούν άμεσα και κάποια άλλα σε μεταγενέστερο στάδιο, λαμβανομένων υπόψη των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Τα «παρασκήνια» του MADWALΚ που δεν έδειξε κανένα κανάλι... (BINTEO)

 Τα «παρασκήνια» του MADWALΚ που δεν έδειξε κανένα κανάλι... (BINTEO)

-
Σχεδόν κανείς δεν έκανε αναφορά σε αυτή την παρέμβαση και δεν θεώρησε αυτό το γεγονός ως είδηση ή, τέλος πάντων, ως ένα από τα «παρασκήνια» που διαδραματίστηκε στις παρυφές αυτού του πολυδιαφημιζόμενου σόου.

Και κανείς, βέβαια, απ’ όσους παρακολούθησαν με «δημοσιογραφικό» ενδιαφέρον το  MADWALK  δεν αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν ο διοργανωτής του, ο Ανδρέας Κουρής, από τη μια να πλουτίζει  χοντρά από τη χορηγία της Coca Cola (στο εργοστάσιο της οποίας στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία εδώ και  6,5  μήνες), από λοιπές χορηγίες και από διαφημίσεις και από την άλλη να χρωστάει περισσότερα από 600.000 ευρώ στους απολυμένους των Metropolis.

Υπενθυμίζουμε ότι την ομερτά από τα μέσα ενημέρωσης για τους δύο απέναντι κόσμους του MADWALK την είχαμε καταγγείλει και πέρσι.

Δείτε, λοιπόν, τα… παρασκήνια του MADWALΚ που δεν έδειξε και δεν θα δείξει κανένα κανάλι σε ένα αποκλειστικό βίντεο από τη «Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ» (ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ): 


Πηγή: ergazomenoimetropolis.blogspot.gr

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ Μ..... ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ...

 ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ Μ..... ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ...

Όταν κάποιος ενημερώνεται πραγματικά και άρα δεν πέφτει θύμα παραπλανήσεων για να μην ξέρει τι του γίνεται,
τότε, ερχόμενος αντιμέτωπος με συμπεριφορές πολιτικάντικης προστυχιάς, αναφωνεί αυθόρμητα,
"Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ...μούτρο χτενίζεται...)
 (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΔΩ)  

Κι επειδή εντέλει, όντως ο κόσμος καίγεται
Κι επειδή δεν είμαστε ηλίθιοι να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε την ...αποτέφρωσή μας,
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ, 
Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, 
ΠΙΑΣΤΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, 
ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕΤΕ, ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ Μ..... ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ....

Συνδικαλιστές «ξελασπώνουν» τη Χρυσή Αυγή

 Συνδικαλιστές «ξελασπώνουν» τη Χρυσή Αυγή


Την προκλητική στάση του προέδρου στο Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ), Β. Πολυμερόπουλου, ο οποίος υποδέχθηκε την περασμένη βδομάδα στα γραφεία του Συλλόγου το βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Η. Κασιδιάρη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Ο Β. Πολυμερόπουλος είναι στέλεχος της ΔΑΚΕ, μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Την πράξη του Πολυμερόπουλου καταγγέλλει και η παράταξη της ΔΑΣ στο ΣΕΔΑ, σημειώνοντας πως είναι συνέχεια προηγούμενων ενεργειών, οι οποίες «αποδεικνύουν τους συγγενικούς δεσμούς ανάμεσα στη ΔΑΚΕ (ΝΔ) και στη Χρυσή Αυγή. Είχε προηγηθεί προ καιρού χαιρετισμός του Κασιδιάρη σε συγκέντρωση της τότε Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και στο χώρο της καθαριότητας, με υποδοχή από συνδικαλιστές με ανθοδέσμη! Και το "κερασάκι στην τούρτα" ήταν βίντεο υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στο οποίο κάποιοι "γνωστοί και μη εξαιρετέοι" εργαζόμενοι του Δήμου μαθαίνουν να χαιρετούν ναζιστικά μέσα στα γραφεία του Σωματείου Οδηγών».


Ριζοσπάστης

Έργα & ημέρες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα

 Έργα & ημέρες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα

 Πηγή: Οδηγητής

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά τους βερμπαλισμούς και το ψεύτικο επαναστατιλίκι που τους χαρακτηρίζουν και στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, αντικειμενικά βάζουν εμπόδια στην ανασύνταξή του, στη συνειδητοποίηση και τη συμμετοχή των εργαζομένων, δρουν ουσιαστικά σαν ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και διακρίνονται για την αντι-ΠΑΜΕ στάση τους. Τα παραδείγματα, από όσους κλάδους έχουν παρουσία, είναι πάρα πολλά. Σε αυτό το άρθρο θα περιοριστούμε σε κάποια από τον κλάδο του δημοσίου. 

“Όχι” στη γενική πανεργατική απεργία…

Στις 21 Μάρτη συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και αποφάσισε τη συμμετοχή στη γενική πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επισήμαναν την ανάγκη να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (στον ιδιωτικό τομέα είχε ήδη αποφασιστεί απεργία), να γίνει η απεργία υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων. Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι “Παρεμβάσεις”, αντιτάχθηκε στη γενική απεργία για ακόμα μια φορά! Ισχυρίστηκαν ότι υπονομεύει και αποκλιμακώνει τον αγώνα(!) και επανέλαβαν τη χιλιοειπωμένη πρότασή τους για «γενική πολιτική απεργία διαρκείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης», τη στιγμή που κανένα σωματείο, ούτε καν αυτά στα οποία εκείνοι πλειοψηφούν, δεν έχει πάρει τέτοια απόφαση.

…“ναι” στην απεργοσπασία διαρκείας

Η γενική πολιτική απεργία διαρκείας είναι μια από τις πιο ανεβασμένες μορφές πάλης, την οποία οι κομμουνιστές όχι μόνο δεν απορρίπτουν, αλλά την επιδιώκουν. Για μια τέτοια οξυμένη μορφή πάλης υπάρχουν προϋποθέσεις που αφορούν την αποφασιστικότητα των ίδιων των εργαζομένων να παλέψουν για την κατάκτηση της δικής τους εξουσίας. Δεν αρκούν τα εύκολα μεγάλα λόγια των οπορτουνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που με κάθε ευκαιρία αποδεικνύουν πόσο αποσπασμένοι είναι από την πραγματικότητα. Άλλωστε, τα λόγια δεν κοστίζουν τίποτα και έχουν πάει πολλές φορές περίπατο όταν οι συγκεκριμένοι πιάνονται στα πράσα να δηλώνουν ρεπό ή ασθένεια σε μέρα απεργίας, καθηγητές-μέλη τους δε δηλώνουν απεργία, γιατί το σχολείο είναι κλειστό λόγω κατάληψης (!!!) και άλλα τέτοια “επαναστατικά”…
Τον περασμένο Μάιο, αφού οδήγησαν τον κλάδο των εκπαιδευτικών σε τυφλή απεργία χωρίς συμμαχίες μέσα στις πανελλαδικές, τελικά τα δίπλωσαν στο παρά πέντε. Με το αξέχαστο «δεν υπάρχουν οι όροι για να γίνει η απεργία, άρα να απεργήσουν μόνο 500 συνδικαλιστές» (!!!) έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Αυτή τους η τακτική συνέβαλε στην απογοήτευση, με αποτέλεσμα τώρα στις Γενικές Συνελεύσεις να μην πατάει άνθρωπος. Τα ίδια και στο Mετρό, όπου μόλις έγινε η επιστράτευση κρύφτηκαν και άφησαν μόνους τους εργαζομένους να γυρίσουν στη δουλειά με σκυφτό το κεφάλι χωρίς καν να γίνει Γενική Συνέλευση. Απεργίες διαρκείας όμως έχουν κάνει οι ηρωικοί χαλυβουργοί επί 9 μήνες κόντρα στα ΜΑΤ και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο NOVOTEL, οι ναυτεργάτες παρά τη διαρκή επιστράτευση, παντού με τη στήριξη και την πρωτοπόρα δράση του ΠΑΜΕ.

Ποιος θέλει απεργίες-“τουφεκιές στον αέρα”;

Όταν στους χώρους δουλειάς και στα ΔΣ των σωματείων λένε ότι η 24ωρη γενική απεργία δεν έχει νόημα, ανοιχτά καλούν σε απεργοσπασία, δίνουν αγωνιστικό άλλοθι σε μια τέτοια στάση. Φτύνουν κατάμουτρα τους χιλιάδες τίμιους εργάτες που θυσιάζουν το μεροκάματο και βρίσκονται από τα ξημερώματα στις πύλες των εργοστασίων για να δώσουν τη μάχη απέναντι στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Όταν στα λίγα σωματεία που πλειοψηφούν αρνούνται να πάρουν απόφαση για συμμετοχή, βάζουν εμπόδιο στο να δοθεί η μάχη ενιαία, από όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους, συμβάλλουν ώστε οι απεργίες να είναι αυτό ακριβώς που θέλουν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ: τουφεκιές στον αέρα! Αυτό δηλαδή που υποτίθεται πως καταγγέλλουν…

Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και στο συνδικαλιστικό κίνημα

Η γραμμή πάλης που καλλιεργούν στο συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να συνοψιστεί στη φράση: “άντε να δώσουμε όλοι μια σπρωξιά, λίγο ακόμα και πέφτει η κυβέρνηση”. Βεβαίως η κυβέρνηση πρέπει να πέσει και να τσακιστεί, όπως και κάθε κυβέρνηση διαχείρισης της εξουσίας των μονοπωλίων ανεξάρτητα από πρόσημο. Το πραγματικό ζητούμενο όμως για την εργατική τάξη δεν είναι η κυβερνητική εναλλαγή, αυτό άλλωστε έχει δοκιμαστεί δεκάδες φορές, αλλά η αλλαγή τάξης στην εξουσία. Αυτό, σύμφωνα με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μπορεί να γίνει μόνο στη Δευτέρα Παρουσία. Η ίδια τους η στρατηγική λοιπόν εξηγεί γιατί αποτελούν τους καλύτερους προπαγανδιστές της “αριστερής κυβέρνησης” του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε σε πολλά σωματεία έχουν κοινές παρατάξεις! Στις εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου έφτασαν μάλιστα να συγκροτήσουν κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΑΝΕΛ!
Διαδίδουν στους εργαζομένους την άποψη ότι “τόσους αγώνες κάναμε και δεν ιδρώνει το αυτί τους, λύση είναι στις εκλογές να φέρουμε μια κυβέρνηση της αριστεράς”. Αυτό όμως είναι αναδίπλωση του κινήματος σε αντιδραστική κατεύθυνση και μάλιστα στο όνομα της πολιτικοποίησής του. Είναι προτροπή προς τους εργαζομένους να εναποθέσουν τη λύση των προβλημάτων τους όχι στο κίνημα και στα δικά τους χέρια, αλλά σε κάποιους άνωθεν “σωτήρες”. Με μια ματιά στις ανακοινώσεις των παρατάξεών τους θα δει κανείς ότι δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ λέξη για την ΕΕ, δεν έχουν ουσιαστικό μέτωπο απέναντί της ως διακρατική ένωση των μονοπωλίων, όπως φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλο παράδειγμα: Με πρόταση των παρατάξεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ “επιτροπή λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους” με αντικείμενο να υπολογίσει πόσο από αυτό είναι νόμιμο και πόσο παράνομο (κεντρικό αίτημα στις περιβόητες πλατείες των αγανακτισμένων, όπου συναγελάζονταν μαζί με τους χρυσαυγίτες, μακριά όμως “από κόμματα και συνδικάτα”)…Αρχικά μάλιστα υπολόγισαν το νόμιμο χρέος στο 30%! Αποφάσισαν λοιπόν αυτοί οι φωστήρες ότι ο λαός έχει μερίδιο ευθύνης για την κρίση και το χρέος και πρέπει να πληρώσει γύρω στα 100 δισ.!!!

Η αντι-ΠΑΜΕ στάση τους να γίνει κριτήριο για κάθε τίμιο εργαζόμενο

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιγράφοντας από τον ΣΥΡΙΖΑ την πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚική λογική του “όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τους άλλους”, κατηγορούν συνεχώς το ΠΑΜΕ για “σεχταριστική στάση με την οποία στηρίζει την κυβέρνηση”. Και αυτό επειδή δε συναινεί στην επικίνδυνη γραμμή που ακολουθούν στο κίνημα, συγκροτώντας τον νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ και γνωστούς ΠΑΣΟΚους που ξαφνικά είδαν το φως τους. Σήμερα μιλούν για την ανάγκη συγκρότησης ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα. Τέτοιος όμως υπάρχει και είναι το ΠΑΜΕ. Όταν ιδρυόταν το ΠΑΜΕ πριν από 15 χρόνια αυτοί μιλούσαν για διάσπαση και επί χρόνια κατέβαιναν στις συγκεντρώσεις αγκαζέ με τους Πολυζωγόπουλους και τους Παναγόπουλους, ενώ σήμερα πάνε απλά 50 μέτρα παρακάτω. Αυτά και μόνο τα παραδείγματα που αναφέραμε αρκούν για να αποδείξουν τον επιζήμιο και τυχοδιωκτικό ρόλο των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι ανάγκη τέτοιες δυνάμεις να απομονωθούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, να πέσουν στο κενό τα εμπόδια που βάζουν στην υπόθεση της ανασύνταξης του κινήματος σε κατεύθυνση ανατροπής της εξουσίας των εκμεταλλευτών.

Άκου τι είπαν

 Άκου τι είπαν

Δεν ξέρω σφε αναγνώστη αν έχεις πέσει ποτέ στο ζάπινγκ πάνω σε ένα καινούριο τηλεπαιχνίδι του άλφα, που έχει για όνομα τον τίτλο της ανάρτησης (άκου τι είπαν) και παρουσιαστή το φερεντίνο. Αν είσαι πάντως κάπου κοντά στα τριάντα και πάνω, θα θυμάσαι ίσως ότι είναι μετεξέλιξη της βασικής ιδέας από τις «κόντρες» με το μπονάτσο και το «κόντρα πλακέ» με το σπύρο παπαδόπουλο. Ο μακαρίτης ήταν μάλλον ο καλύτερος παρουσιαστής από τους τρεις. Είχε μείνει κι η ατάκα του «φοβερό, τρομερό, πάρα πολύ ωραίο», σε αντίθεση με κάποιες άλλες πιο άκαιρες, σαν εκείνο το «χάσατε! Δεν έχει καμία σημασία...» -ε ναι, αφού εμείς χάσαμε, τι σημασία να έχει για σένα...

Στο παιχνίδι αυτό δεν ψάχνεις να βρεις τις σωστές, αλλά τις δημοφιλέστερες απαντήσεις που έδωσε ένα δείγμα εκατό ανθρώπων σε μια ερώτηση. Για αυτό και ο φερεντίνος το παρουσιάζει ως το παιχνίδι της κοινής γνώμης. Που μπορεί να μην είναι μια κοινή, μια πόρνη, όπως λέει ο πανούσης, αλλά αποδεικνύει συχνά με τις απαντήσεις που δίνει ότι είναι αήττητη. Και επειδή εδώ δεν υπάρχει gpo και alco να μαγειρέψουν το αποτέλεσμα –και ευτυχώς δεν ανήκουμε στην κατηγορία των μακάριων συμπολιτών μας που πιστεύουν πως μας ψεκάζουνε, κρίνοντας μάλλον εξ ιδίων- αρχίζουμε απλά να βλέπουμε σε όλα τα επίπεδα το γενικό κριτήριο και τη συνείδηση του κόσμου που καλούμαστε να (μετα)πείσουμε.

Η ανοησία φυσικά δεν αποκλείει το μαγείρεμα –κι αντιστρόφως. Για την ακρίβεια, σχεδόν προϋποθέτουν το ένα το άλλο και διαπλέκονται τόσο στενά, που να μην μπορείς να διαχωρίσεις πού τελειώνει η αιτία και πού ξεκινά το αποτέλεσμα: η κότα έκανε το αυγό, ή η τιβί το σταύρο; Και αν το αυγό του φιδιού το κλωσσάμε εμείς με το φόβο μας, μέχρι να πάψουμε να περιμένουμε το σωτήρα ηγέτη του κοτετσιού και πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, αποφασισμένοι να συγκρουστούμε και να σπάσουμε αυγά;
Είναι ζήτημα δηλ αν το ποτάμι του θεοδωράκη πχ, που είναι καθαρά μιντιακό προϊόν χωρίς κοινωνικές αναφορές, στηρίζεται αποκλειστικά στην προβολή των μμε ή αν αξιοποιεί μια ήδη υπαρκτή τάση, από την πολύχρονη πολιτική δουλειά των καναλιών. Γιατί αν το απολιτίκ είναι κι αυτό πολιτική στάση (που όντως είναι), τότε κι η συστημική καλλιέργειά του από οθόνης δεν είναι παρά οργανωμένη, πολιτική δουλειά.

Κάνουμε λοιπόν αφαίρεση από όσους τυχόν τρολάρουν  στο δείγμα μας και από το τελικό μαγείρεμα –που  καθορίζει, όπως το δίπολο προσφορά-ζήτηση, τις διακυμάνσεις ενός ποσοστού με βάση τις ανάγκες της συγκυρίας, αλλά δε μας εξηγεί γύρω από ποια βάση κυμαίνονται οι αυξομειώσεις. Και μπαίνουμε σταδιακά στο γεικό πνεύμα των απαντήσεων που διαμορφώνουν τα δημοσκοπικά ευρήματα και τους πίνακες. Και οι οποίες δεν είναι απαραίτητα σωστές, είναι όμως οι πιο δημοφιλείς.

Δε στέκει λογικά για παράδειγμα ότι σκίζοντας, καταγγέλλοντας, πετώντας, κτλ το μνημόνιο, θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη, χωρίς να επηρεαστούν κι οι δανειακές συμβάσεις. Είναι όμως ευρύτατα δημοφιλής αυταπάτη, που επιβραβεύει εκ-λογικά (δηλ εκτός λογικής), όσους την καλλιεργούν. Σε αυτή τη βάση μπορούν να παίξουν μετά οι δημο(σ)κόποι, διατυπώνοντας πχ κατάλληλα το κάθε ερώτημα. Σαν εκείνη την αντικειμενική κι αξιόπιστη δημοσκόπηση για λογαριασμό του δολ, αμέσως μετά την 5η μάη, που ρωτούσε τον κόσμο: πιστεύετε ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή να βγούμε από την ευρωζώνη με κίνδυνο να καταστραφούμε, κτλ; Ίσως να υπερβάλλω κάπως στη διατύπωση, γιατί τη μεταφέρω από μνήμης. Αλλά η  βασική υπερβολή βρισκόταν στην ουσία και τον αρχικό πυρήνα, όχι στη δική μου μεταφορά.

Μπορούν λοιπόν κι οι εταιρίες δημοσκοπήσεων να δανειστούν το μοντέλο του τηλεπαιχνιδιού και νατο κάνουν ως εξής: ρωτήσαμε εκατό άνεργους (το τονίζουμε άνεργους) να μας πουν: «ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας ;» και ψάχνουμε τις επτά δημοφιλέστερες απαντήσεις που είναι κατά σειρά οι εξής:

  1. το υπερτροφικό κράτος κι ότι δεν υπάρχει κράτος
  2. οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα ρετιρέ
  3. η έλλειψη εθνικής ομοψυχίας
  4. τα κλειστά επαγγέλματα που δεν ανοίγουν την αγορά
  5. οι υδραυλικοί που δεν κόβουν απόδειξη
  6. το παμε που κλείνει τα λιμάνια
  7. το μνημόνιο κι η άγονη στάση της αντιπολίτευσης
και βρήκαμε και έναν που μας απάντησε «η τροτσκιστική στροφή του κκε και της ηγεσίας του». Και όποιος παίκτης τολμήσει να υποθέσει την ανεργία, έχει κερδίσει προκαταβολικά το γαϊδουράκι του.

Ή άλλο παράδειγμα. Ρωτήσαμε εκατό αποπειραθέντες αυτόχειρες να εξηγήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα και οι δημοφιλέστερες απαντήσεις που πήραμε είναι οι εξής.
1. είχαν εντολή σαμαρά
2. για να τσαλακώσουν ύπουλα το κυβερνητικό σαξές στόρι
3. για να πνιγούν στην γκλαμουριά του ποταμιού
4. δε γνώριζαν ακόμα για το πρωτογενές πλεόνασμα
5. εξαιτίας της εγκατάλειψης του ααδμ και του προγράμματος του 15ου συνεδρίου του κκε

Κι ένα τελευταίο, πιο δωρικό. Ρωτήσαμε εκατό αστούς ιστορικούς και ψάχνουμε τη μία και δημοφιλέστερη απάντηση στο ερώτημα: ποιος ήταν κατά τη γνώμη σας –του χίτλερ εξαιρουμένου- ο μεγαλύτερος σφαγέας της ιστορίας. Και θα προχωράει το παιχνίδι με γαϊδουράκια (σαν το μπακούνιν), μέχρι να βρουν το σφο με το μουστάκι, που βγαίνει πρώτος και χειρότερος, με... σταλινικά ποσοστά.

Πέρα από τα σενάρια, που ίσως να μην είναι όσο μακρινά φανταζόμαστε, το παιχνίδι έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που το καθιστούν ενδιαφέρον από τη δική μας σκοπιά. Περιλαμβάνει πχ αρκετή τακτική, χωρίς όμως πολλές συνεργασίες –εξ ου και το όνομα «κόντρες» στην αρχική του μορφή. Ενώ όταν η ομάδα που παίζει δεύτερη, επιχειρεί να κλέψει κάποιους βαθμούς από την πρώτη (που δεν έχει βρει όλες τις απαντήσεις στον πίνακα), τα μέλη της προτείνουν διάφορες πιθανές απαντήσεις στον αρχηγό, που συνήθως εφαρμόζει ευλαβικά το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό κι επιλέγει αυτό που του υπέδειξε η πλειοψηφία. Χώρια το ενδιαφέρον που θα είχε η εμφάνιση στο τηλεπαιχνίδι μιας πεντάδας με δικούς μας συντρόφους και το σατιρικό όνομα που θα διάλεγαν για την ομάδα τους: πχ σταλίνες, λακεδαιμόνιοι, απολιθώματα, σέχτα επαναστατών, κοκ.

Η πραγματική ζωή ωστόσο υπερβαίνει και τα καλύτερα φανταστικά σενάρια. Μια φορά σε κάποιο γύρο πχ ζητούσαν τις δημοφιλέστερες απαντήσεις στο ερώτημα: με τι έχετε συνδέσει το κόκκινο χρώμα; Για το μέσο κόσμο η προφανής απάντηση είναι «ολυμπιακός», αλλά αυτό ήταν δεύτερο κατά σειρά στον πίνακα. {πρώτες σκέψεις: λες;} Ο –εξίσου προφανής- έρωτας, ήταν πιο κάτω, στην τρίτη θέση, το αίμα (χωρίς τιμή και χρυσαύγουλα) ήταν εκτός (!) {δεύτερες σκέψεις: δε μπορεί...} και όσο προχωρούσε ο γύρος, πλήθαιναν τα γαϊδουράκια και αποκλείονταν κάποια πιθανά ενδεχόμενα, χωρίς να γεμίζει ο πίνακας, αρχίζαμε να κοιταζόμαστε μεταξύ μας: βρε λες; Άκου να δεις...

Τελικά η τάξη (όχι η εργατική) αποκαταστάθηκε γρήγορα. Η δημοφιλέστερη απάντηση ήταν «φωτιά» και τα πίσω διαζώματα καλύφτηκαν με άλλες απαντήσεις, χωρίς κανείς από τους εκατό να πει αυτό που περιμέναμε ως προφανές –για εμάς.

Το προφανές όμως ορίζεται κάθε φορά από τον κοινωνικό περίγυρο. Και οι κομμουνιστές –ασταμάτητοι σαν το αύριο, όπως είχε πει κάποτε ένας εκφωνητής για τον τζόρνταν με την κόκκινη φανέλα των μπουλς- δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη στο ιστορικό προσκήνιο..

Ο πάγος έσπασε ο δρόμος χαράχτηκε….

 Ο πάγος έσπασε ο δρόμος χαράχτηκε….

«Οι Ενωμένες Πολιτείες τής Ευρώπης στις συνθήκες τού καπιταλισμού θα ισοδυναμούσαν με συμφωνία για το μοίρασμα των αποικιών. Στον καπιταλισμό όμως δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βάση, άλλη αρχή μοιρασιάς εκτός από τη δύναμη. Ο δισεκατομμυριούχος δεν μπορεί να μοιράσει με οποιονδήποτε άλλον “το εθνικό εισόδημα” μιας καπιταλιστικής χώρας παρά μόνο: “ανάλογα με το κεφάλαιο” (κι ακόμη πρέπει να προσθέσουμε ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο θα πάρει περισσότερα απ’ όσα του αναλογούν). Ο καπιταλισμός σημαίνει ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και αναρχία στην παραγωγή. Το να κηρύσσει κανείς μια “δίκαιη” μοιρασιά του εισοδήματος σε μια τέτοια βάση είναι προυντονισμός, στενοκεφαλιά μικροαστού και φιλισταίου. Το μοίρασμα δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά παρά “σύμφωνα με τη δύναμη”. Η δύναμη όμως αλλάζει με την πορεία τής οικονομικής εξέλιξης. Ύστερα από το 1871 η Γερμανία δυνάμωσε 3-4 φορές πιο γρήγορα από την Αγγλία και τη Γαλλία. Η Ιαπωνία δυνάμωσε δέκα φορές πιο γρήγορα από τη Ρωσία. Για να ελεγχθεί η πραγματική δύναμη ενός καπιταλιστικού κράτους, δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει άλλο μέσο εκτός από τον πόλεμο. Ο πόλεμος δεν αντιφάσκει στις βάσεις τής ατομικής ιδιοκτησίας, αλλά είναι η άμεση και αναπόφευκτη ανάπτυξη αυτών των βάσεων. Στις συνθήκες τού καπιταλισμού είναι αδύνατη μια ισόμετρη οικονομική ανάπτυξη των διαφόρων οικονομιών και των διαφόρων κρατών. Στις συνθήκες τού καπιταλισμού δεν μπορεί να υπάρχουν άλλα μέσα για την αποκατάσταση από καιρό σε καιρό της παραβιασμένης ισορροπίας, εκτός από τις κρίσεις στη βιομηχανία και τους πολέμους στην πολιτική. Φυσικά είναι δυνατέςπροσωρινές συμφωνίες ανάμεσα σε καπιταλιστές και ανάμεσα σε κράτη. Μ’ αυτή την έννοια μπορεί να δημιουργηθούν και οι Ενωμένες Πολιτείες τής Ευρώπης, σαν συμφωνία των ευρωπαίων καπιταλιστών…. με ποιο σκοπό; Μόνο με το σκοπό να πνίξουν από κοινού το σοσιαλισμό στην Ευρώπη, να περιφρουρήσουν από κοινού τις ληστεμένες αποικίες ενάντια στην Ιαπωνία και στην Αμερική, που θεωρούν τον εαυτό τους στο έπακρο αδικημένο με τη σημερινή μοιρασιά των αποικιών και που τον τελευταίο μισό αιώνα δυνάμωσαν ασύγκριτα πιο γρήγορα απ’ ότι η καθυστερημένη μοναρχική Ευρώπη, που άρχισε να σαπίζει από τα γεράματα. Σε σύγκριση με τις Ενωμένες Πολιτείες τής Αμερικής η Ευρώπη στο σύνολό της σημαίνει οικονομική στασιμότητα. Η δημιουργία των Ενωμένων Πολιτειών τής Ευρώπης με τη σημερινή οικονομική βάση, δηλαδή στις συνθήκες τού καπιταλισμού, θα σήμαινε οργάνωση της αντίδρασης, για να παρεμποδιστεί η πιο γρήγορη ανάπτυξη της Αμερικής. Πέρασαν για πάντα οι καιροί που η υπόθεση της δημοκρατίας και η υπόθεση του σοσιαλισμού συνδέονταν μόνο με την Ευρώπη».

Εδώ και πάλι μετά από περίπου 1/5 μήνα για να αναδείξουμε μερικές από τις σκέψεις που πολιορκούν το κεφάλι μας που αφενός μεν δεν αποτελούν την παραμικρή μορφή συνομοσιολογίας και αφετέρου δε δεν ζητούν ούτε να επιβεβαιωθούν, να καθοδηγήσουν κοκ, είναι εκτιμήσεις που μπορεί στην πράξη να απορριφθούν άσχετα αν στηρίζονται στην πολιτική οικονομία και τις σχέσεις παραγωγής που σε αυτό το σύστημα είναι συγκεκριμένες και ξεκάθαρες, ειδικά τώρα που ο ΚΜΚ ολοκληρώνεται και μάλιστα εκθετικά και όχι αριθμητικά.Σε αυτό τον 1/5 μήνα οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητες λίγο μικρότερες από την «ταχύτητα του ήχου» και κοντοζυγώνει ο ώρα που το ένα Μαχ θα σπάσει το εν λόγω φράγμα με αποτελέσματα αρχικά φάρσας, αλλά στην πορεία τραγωδίας για το ίδιο το σύστημα που φυσικά θα το κλονίσει σε τέτοιο βαθμό που δεν ξέρουμε αν οι σχεδιαζόμενες αναδιαρθρώσεις θα βρουν πεδίο ορισμού. Ο βαθμός δυσκολίας των σχεδιαζόμενων αναδιαρθρώσεων για το καπιταλιστικό σύστημα θα είναι τέτοιος που ακόμα και αν βρουν το πεδίο ορισμού, δεν έχουν βρει πως αυτές θα τις παντρέψουν η θα τις διαχωρίσουν με τις προηγούμενες φάσεις ανάπτυξης της κερδοφορίας στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, για να αναπαράξουν νεότερες, που είναι το πιο δύσκολο το παζλ για το σύστημα.



ΚΕΑ & Ευρωπαϊκής κατεύθυνσης αντικομμουνισμός

«Οταν λέμε καπιταλισμό, εννοούμε μια επιχείρηση, η οποία εκμεταλλεύεται τους εργάτες, έχει κέρδη. Αν επενδύει και τα κέρδη, θα έλεγε κανείς ωραία, μακάρι να είχαμε τέτοιες επιχειρήσεις πολλές. Εδώ υπάρχει μαύρο χρήμα με πολύ γκρίζο χρήμα»

Προσθήκη λεζάντας
Τάδε έφη Γιάννης Δραγασάκηςβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σε εθνικό επίπεδο η ανάπτυξη βεβαίως και έρχεται, μόνο πως και σε συνθήκες κρίσης του Ευρωενωσιακού καπιταλισμού και σε συνθήκες αναιμικού ξεπεράσματος της θα έχει τον ίδιο τύπο ανάπτυξης, και ευνοημένα θα παραμείνουν όσα μονοπώλια γιγαντώσουν ακόμη περισσότερο, σε βάρος όσων απορροφήσουν η χρεοκοπήσουν. Η ανάπτυξη χαράχθηκε σε συνθήκες κρίσης και συνεχίσει να ακούει στο όνομα των 150 ευρώ ονομαστικός μισθός το μήνα. Είναι πέρα για πέρα νομοτελειακό ότι θα τον ακολουθήσει λίγο ως πολύ και η νυν και η επόμενη και η μεθεπόμενη κυβέρνηση όποιο πρόσημο και να έχει αυτή, με ή χωρίς μνημόνια(εξάλλου υπάρχει το σταθερό και μόνιμο μνημόνιο που ο ονομάζεται σύμφωνο σταθερότητας), και εδώ από το ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι μέχρι τη Χ. Α. και τους ΑΝΕΛ όλοι τους είναι απολύτως σύμφωνοι συνεπικουρώντας κυβέρνηση, ΕΛΙΕΣ κεντροδεξιές και κεντροαριστερές. Σύσσωμοι και συμπούρπουλοι όλοι μαζί οι ευρωλάγνοι που θαυμάζουν την κόπρο του Αυγεία που λέγεται ΕΕ θα είναι μέτωπο στην πορεία, μέτωπο απέναντι και ενάντια σε κάθε είδος λαϊκού συμφέροντοας. Δεν είναι τυχαίο ότι την έφοδο από τους Ουκρανοφασίστες του νεκρού Μουζίτσκο η ΣΥΡΙΖΟΠΑΡΕΑ, την παρουσίαζε ως «θετική εξέλιξη» και ο αρχηγός τηςυποψήφιος και ίσως μελλοντικός Ευρωπαιάρχης κκ. Τσίπρας να γελάει με τα χαστούκια του Κασιδιάρη στην Λιάνα σε φιλμάκι. Όλα αυτά δεν μας κάνουν την παραμικρή εντύπωση, εξάλλου το έχουμε πει πάμπολλες φορές ότι ΣΥΡΙΖΑ και Χ. Α. είναι σε μεγάλο βαθμό συγκοινωνούντα δοχεία μικροαστικών αντιλήψεων και ότι το μόνο που εκφράζουν είναι τα μονοπώλια, είτε στο όνομα της Ευρώπης των «λαών», είτε των «εθνών», είτε με κοσμοπολιτισμό, είτε με εθνικισμό…
Ας πάρουμε τα πράγματα όμως ένα, ένα για όλους εκείνους που ανάμεσα στον καπιταλισμό και το σοσιαλισμό βάζουν στάδια που ιστορικά και αντικειμενικά δεν υπήρξαν ουδέποτε, που διαδίδουν με τρόπο αντιεπιστημονικό την λογική της διαπραγμάτευσης (που, σε τι και σε ποιους και με τι όρους θα γίνει αυτή), διαχέοντας ρίζες και πλοκάμια στο παραμύθι τους. Ας τους θυμίσουμε τίνος συνέχεια είναι η ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα και ποιών δημιούργημα είναι (των μονοπωλιακών ομίλων είναι), και εκεί περίπου θα καταλήξει αλλά όχι ακριβώς έτσι όπλο για τους μονοπωλιακούς ομίλους της ΕΕ που δεν έχουν πατρίδα, αλλά έχουν έδρα. Όσοι φυσικά δεν την αλλάξουν όπως το έκανε η FIAT και απ' το Τορίνο πήγε στο χρεοκοπημένο Ντιτρόιτ για τσάμπα εργατικό δυναμικό και τσάμπα πρώτες ύλες νομοτελειακά θα απορροφηθούν από άλλος! Τα πράγματα «αγαπητοί» οπορτουνιστές και «αξιαγάπητα» μονοκύτταρα φασιστοειδή μπορεί να εξελιχθούν αλλά όχι για να αλλάξουν και ειδικά προς το «καλύτερο»(όπως εσείς το εννοείτε). Είτε σας αρέσει είτε όχι και οι εξελίξεις στην Ουκρανία τις οποίες δυστυχώς είχαμε λίγο ως πολύ προβλέψει, στο άρθρο μας στις 24/6/2013 με τον τίτλο «Νέα Σοσιαλδημοκρατία» , το επιβεβαιώνουν, δεν θα πάνε προς το «φιλολαϊκοτερο»(που δεν θέλετε να πάνε προς τα εκεί με καμία δύναμη), αλλά προς το χειρότερο και αντιλαϊκότερο θα πάνε και στο αντικομμουνιστικότερο, και στο οποίο θα συμβάλετε για να μην πούμε θα πρωτοστατήσετε εσείς ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΕΑ δια του αρχηγού σας ως (όταν και αν καταλήξει ο εν λόγω) Ευρωπαιάρχης…



Οι μπίζνες του Ρωμαιοκαθολικισμού
Η επέμβαση της ΕΕ στην Ουκρανία δεν ήταν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια του Βαυαρικού μονοπωλιακού κεφαλαίου να αποκτήσει ζωτικό χώρο, βρίσκοντας τρομακτικές αντιδράσεις ακόμα και μέσα στην ίδια την Γερμανία και μη σας κάνει εντύπωση στο κοντινό μέλλον, η Βαυαρία, μαζί με την Βάδη - Βυρτεμβέργη, μέρος της Β. Ρηνανίας- Βεστφαλίας, και τη Ρηνανία Παλατινάτο να διακηρύξουν η την ανεξαρτησία τους, η μια ιδιότυπη αυτονομία από την Ο.Δ. Γερμανίας, εξάλλου οι Βαυαροί δεν αισθάνονται και τόσο Γερμανοί αλλά Βαυαροί, δηλαδή το ανώτερο γερμανικό φύλο που η σχέση του με τους Σάξονες Γερμανούς μόνο φιλική δεν είναι τόσο εθνολογικά, όσο και θρησκευτικά. Ο από την περίοδο του πρώην Πάπα Βενέδικτου, χρηματοδοτούμενος από το Βατικανό Ουκρανικός εθνικισμός(αυτός που έχει έδρα το Λβοφ), είναι η απόλυτη πολιτική & οικονομική προέκταση του μικροαστικού σοσιαλισμού, η φιλοσοφική έκφραση του φασιστικού κοινωνικού ρομαντισμού & η οικονομική ολοκλήρωση του ιμπεριαλιστικού στραγγαλισμού που ψάχνουν οι Βαυαροί μέσω του Πολωνικού καθολικισμού στην Ουκρανία ως ζωτικό χώρο για να εδραιώσουν την ΚΑΠ και να απεξαρτηθούν ενεργειακά από την Ρωσία.Το Βατικανό μέσω του Ουνιτισμού (που είναι μια πολιτική και οικονομική έκφραση των μονοπωλίων με το μανδύα της θεολογικής συμπόρευσης των Ορθοδόξων με τους Καθολικούς), και στη χώρα μας εξέφραζε ο Χριστόδουλος, έχει ανοικτούς ανταγωνιστικούς λογαριασμούς με τη Μόσχα και σήμερα σε αυτή τη λογική της "Χριστιανικής Ευρώπης" συμπορεύεται το Οικουμενικό πατριαρχείο πλαϊ στο Βατικανό, γι αυτό και η κόντρα με το πατριαρχείο της Μόσχας οξύνεται και είναι λυσσαλέα.

ΔιεθνήςΜεταφορέας η νέα ΕΕ μετά την "Επιχείρηση Μουζίτσκο". 

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο ωστόσο Μουζίτσκο σημαίνει μουζίκος, δηλαδή ο κουρελής, ο αγράμματος, ο κακομοίρης που ως λούμπεν στοιχείο αποτελεί φτηνά εξαγοράσιμο εργαλείο για το σύστημα και ο εν λόγω είχε εξάγει πορνεία και ναρκωτικά σε όλη την δυτική Ευρώπη που ξεχαρμάνιαζε με καλονές, από την δυτική Ουκρανία φυσικά.
Αρέσει δεν αρέσει σε ορισμένους, όχι με αφορμή την Ουκρανία, θα πάμε σε πόλεμο και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο και αυτή τη φορά θα είναι η αρχή του τελειώματος της!!! Φυσικά οι ηγέτες της ΕΕ που χρηματοδοτούσαν μέσω ΜΚΟ τους νεοναζί απογόνους των UN, UPAN και της Halitsina, για να παίξουν το βρώμικο ρόλο, θα αναγκαστούν να επαναφέρουν την Αμερικανίδα Τιμοσένκο που θα τους διαλύσει εν μια νυκτί και αυτό φάνηκε με τη δολοφονία του Μουζίτσκο από τη νέα «κυβέρνηση» του Κιέβου που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει ακόμη, οι τριγμοί είναι μεγάλοι στο εσωτερικό της όχι μόνο για το τομάρι που φαγώθηκε. Τα αμετανόητα φασιστοειδή του Λβοφ δεν τα κάνουν κέφι αλλά τα χρησιμοποίησαν οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι σιωπηρά και οι Βαυαροί και Πολωνοί καταφανέστατα, για να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα και τώρα και αυτούς και τον Κλίτσκο θα τους πετάξουν σε κανένα χαντάκι. Δείξτε μας το φίλο μας να σας πούμε τι θα πάθετε ναζιστικά αντικομμουνιστές Ευρωπαίοι, που μπορεί να είστε και μέλη του «αριστερού» Die Linke, η ψηφοφόροι του Φρανσουά Ολάν!!! Έχουμε πει σε ανύποπτο χρόνο το 2011 ότι στο Μόναχο αυτή τη φορά και όχι στο Βερολίνο ίσως και να συναντηθούν ως προσωρινοί σύμμαχοι τα Ρωσικά και τα Αμερικανικά στρατεύματα με σκοπό τον εξανδραποδισμό του αδύναμου κρίκου που λέγεται Βαυαρικό κεφάλαιο. Μπορεί να γίνει και μπορεί να μη γίνει έτσι, το σίγουρο είναι ότι από το νέο κράτος του Κουρδιστάν, μέχρι το Γιβλαρτάρ, από την Κριμαία και τη διόρυγα του Σουέζ και ξανά μέχρι το Γιβλαρτάρ θα γεμίσουμε αναδιαρθρωμένα λιμάνια, βάσεις, αεροδρόμια και τραίνα που θα υπηρετούν τις μετακινήσεις τόσο, κεφαλαίων και εργατών, όσο εμπορευμάτων και υπηρεσιών, μοιρασμένα στα Κινέζικα, Αμερικάνικα, Σινορωσικά και Ρώσικα μονοπώλια, μέχρι το επόμενο ξαναμοίρασμα της τράπουλας.

Σε «Επιδημία» αποσχιστικών τάσεων πέφτει Ευρώπη των μονοπωλίων; Η Ε.Ε απο τώρα και έπειτα θα γίνει μια ανεξάντλητη πηγή δεινών για τους λαούς και αυτή θα μεγεθύνεται ολοένα και περισσότερο λόγω της γεωπολιτικής θέσης της, του ρόλου που έχουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι στην δημιουργία εθνοφυλετικών ζητημάτων, τις σχέσης που έχουν αυτοί με το κοσμικό και θρησκευτικό εποικοδόμημα, τον τρόπο που οι θυγατρικές τους καρπώνονται τον κοινωνικό πλούτο, αλλά και το μέγεθος του, δηλαδή πως συγκεντρώνουν και συγκεντροποιούν την παραγωγή και το κεφάλαιο. Έχει σημασία να υπενθυμίσουμε ότι από τη συνθήκη του Μάαστριχτ γίνεται λόγος για μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια που θα επιταχύνουν ολοένα και πιο γρήγορα τις εξαγορές των (κυρίως)κεφαλαίων και εργατικού δυναμικού, (και σε μικρότερο βαθμό)εμπορευμάτων και υπηρεσιών, με μισθούς από 50 μέχρι 150 ευρώ(παντού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο), αλλού με εθνικά και αλλού με διεθνικά νομίσματα και ο στόχος είναι όλα αυτά να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2020. Τα παραπάνω θα αποτελέσουν λόγο πολέμου που για τρίτη φορά θα επηρεάσει αυτή την ήπειρο που (στην κυριολεξία) ότι ήταν να δώσει το έδωσε, αλλά εφόσον αποδέχεται τον Καπιταλισμό είναι τελειωμένη υπόθεση. Η νέα ΕΕ Θα μετατραπεί σε ένα διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευμάτων, υπηρεσιών, κεφαλαίων με τόσο φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό που αυτό της Ταϊλάνδης θα μοιάζει “σοσιαλιστικού τύπου”. Για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά χρειάζεται η πολύτιμη βοήθεια τόσο του εθνικισμού όσο και του κοσμοπολιτισμού δηλαδή (φασιστών και οπορτουνιστών) στην υπηρεσία του καπιταλισμού ως μπαμπούλες και όχι μόνο. Αυτό το διάστημα η FIAT έγινε FCAκαι η έδρα της μεταφέρθηκε στο Detroit, σύντομα ίσως να δούμε τη Renaultίσως και την PSA να γίνονται AUTOVAZ και η έδρα τους μεταφέρεται στο Τολιάτι της Ρωσίας, ενώ οι Daimler Benz και η VW να πηγαίνουν προς την Κινεζική επαρχία Jilin, αφήνοντας μόνο τα εμπορικά γραφεία και τις αποθήκες στους στην Στουτγάρδη και στο Βάλσμπουργκ αντίστοιχα. Μπορεί να γίνει και το ανάποδο, αλλά επειδή υπάρχουν άλλες 4 ήπειροι και η Ευρώπη είναι το προγεφύρωμα των μελλοντικά 3 μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας, οι αδύναμοι κρίκοι της ΕΕ, πρέπει να γίνονται ολοένα και πιο αδύναμοι, να κρατούν από την πλευρά της παραγωγής μόνο τα προϊόντα διατροφής και εδώ έρχεται και δένει η ΚΑΠ, και όλα τα άλλα μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, και ενέργεια (στην καλύτερη περίπτωση για να μεταφέρεται ανεμπόδιστα και απρόσκοπτα παντού σε όλο τον κόσμο και στη χειρότερη να αποθηκεύεται σε τίποτα κοντέινερ). “Η ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης τις τελευταίες δύο δεκαετίες έγινε ένα είδος πολεμικής σημαίας για την ΕΕ. Ωστόσο, όσο περισσότερες χώρες απορροφά η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο περισσότερες γίνονται οι περιοχές στην επικράτειά της, που καλλιεργούν το όνειρο Η ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της Καταλονίας έχει προγραμματιστεί για τις 9 Νοεμβρίου του 2014, η Σκωτία θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για απόσχιση από τη Βρετανία στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014, προετοιμάζονται τόσο σε Γαλλία όπου Κορσική, Αλσατία και Λωρραίνη πατούν γκάζι επιταχύνοντας την “αυτοδιάθεση” τους, , όσο και σε Ιταλία όπου η Βενετία και η Τεργέστη προετοιμάζονται για το δικό τους brand defer.

Το μέλλον είναι ο σοσιαλισμός
Στην Ουκρανία μπορεί να μην πέσει ούτε πυροβολισμός (που λέει ο λόγος), αλλά τα μέτρα που θα πάρει η ΕΕ για τη Ρωσία σε βάθος χρόνου και μετά την νέα ΕΕ (που θα υπάρξει από το 2020 και μετά και θα είναι βορείως και νοτίως των Άλπεων), θα είναι ο νέος αδύναμος δυνατός κρίκος και τα σημάδια του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της οικονομίας θα έρθουν ξανά εκεί όχι μόνο γιατί είναι νομοτελειακής φύσης, αλλά κυρίως γιατί δε θα υπάρχουν και μεγάλα περιθώρια κερδοφορίας όσο στην Σινο Αμερικάνικη οικονομία, πάντως όταν έρθεί, θα έρθεί μάλλον όχι και τόσο αναίμακτα με τη μορφή παράδοσης - παραλαβής. Μερικοί μάλλον δεν κατάλαβαν τι εννοούσε ο Λένιν, όταν έλεγε "ότι ο πάγος έσπασε και δρόμος χαράχτηκε" ήδη από το 1917! Το ζήτημα και ο κλειδάριθμος είναι εδώ, και είναι αυτό που δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για το επόμενο στάδιο που νομοτελειακά θα είναι ο σοσιαλισμός όχι του 21ου αιώνα, αλλά ο παλιός καλός σοσιαλισμός που θα ρθεί για να μείνει στον 21ο αιώνα και θα είναι καλύτερος από τον προκάτοχο του.



TOP READ