31 Αυγ 2012

17 Ιουνη που ησουν;


Δημοσκόπηση: 77% δυσαρεστημένοι...
   Με ακους γ.........μου;



Για να μην ξεχνιόμαστε και για να δημιουργούμε προεκλογικό κλίμα σαν "παράγοντες αποσταθεροποίησης και υπονομευτές της ευρωπαικής πορείας της χώρας που είμαστε", επανερχόμαστε με ολίγη...δημοσκόπηση.
 Πρόκειται για την VPRC που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και το 77% δσαρεστημένους ήδη από την "Ελτροικα " ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ!
 Που να αρχίσουν κι οι ανακοινωσεις...στρατιές οι κοψοχέρηδες.
 Πάντως άκουγα χθες τον Μπάμπη στο ΣΚΑΙ που έλεγε ότι εδώ που τα λέμε οι Ελληνες όταν ψ'ηφιζαν μάλλον ήξεραν τι έκαναν κι ας παριστάνουν τώρα ότι ξεγελάστηκαν.
 Δεν πρεπει να έχει και πολύ άδικο. Τι πίστευαν δηλαδή; Οτι θα πήγαινε ο Αντώνης στη Μέρκελ και θα της έκανε τα μούτρα κρεας; Δεν το νομίζω να το νόμιζαν. Πολύ κάλπικο θαταν τετοιο νόμισμα

 Ας δούμε όμως τι λέει η δημοσκόπηση:
 (Από το news247.gr)

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, για λογαριασμό της εφημερίδας "Η Ελλάδα Αύριο", το 64% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 17% θεωρεί ότι η χώρα βαδίζει στη σωστή.


Όσον αφορά την ερώτηση "ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, αν την ερχόμενη Κυριακή γίνονταν βουλευτικές εκλογές", τα αποτελέσματα είναι τα εξής. 
ΣΥΡΙΖΑ 16,5% 
Ν.Δ. 16,0% 
ΠΑΣΟΚ 5,5% 
ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 5,0% 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,5% 
ΔΗ.ΜΑΡ. 4,0% 
ΚΚΕ 3,5% 
ΔΗΜ.ΞΑΝΑ 1,0% 
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 1,5% 
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 21,4% 
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ-ΑΠΟΧΗ 15,1% 
ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 6,0% 


Ακόμη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 61% των ερωτηθέντως θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι ασυνεπής και το 23% συνεπής.


Σε ποσοστό 81% θεωρεί βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα πάρει νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων, έναντι 9% που λέει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και 4% που λένε "εξαρτάται".


Το 44% θεωρεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έναντι 43% που θεωρεί ότι υπάρχει.


Το 77% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση έναντι 16% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Ρεκόρ με 100.000 τουρίστες κρουαζιερών τον Αύγουστο! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ


 Παρηγορησου ανεργε,εργατη των 400ε,συνταξε διαβαζοντας τα παρακατω.

Πεινας ρεεε,Ξυπναααα  


Ρεκόρ με 100.000 τουρίστες κρουαζιερών τον Αύγουστο!
Για πρώτη φορά οι επισκέπτες με κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Κέρκυρας ξεπέρασαν τους 100.000 μέσα σε ένα μήνα. 
Ο ΟΛΚΕ στα πλαίσια της στρατηγικής του για την προώθηση του λιμανιού ως προορισμού κρουαζιέρας, προσέφερε σε μια οικογένεια επιβατών του πλοίου GRAND CELEBRATION  που αναδείχτηκε από κλήρωση μέσα στο πλοίο, μια περιήγηση της Κέρκυρας με ταξί και ξεναγό καθώς και ποικιλία τοπικών προϊόντων.
Στους τυχερούς επιβάτες που προέρχονται από την Ισπανία προσφέρθηκε και μια μικρή δεξίωση στα γραφεία του Ο.Λ.ΚΕ. στην οποία παρευρέθηκε ο πράκτορας της εταιρείας IBEROCRUISES κ. Κώστας Αρώνης και ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου.
Στην προσφώνηση του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ  Σωτήρης Βλάχος αναφέρθηκε στις προοπτικές και στον στόχο το 2013  οι επιβάτες στο λιμάνι να  ξεπεράσουν τις 100.000 , περισσότερους μήνες.



Ο προγραμματισμός για το Σεπτέμβριο



Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 85.00 επιβάτες αναμένεται να έρθουν το Σεπτέμβριο, καθώς ξεπερνούν τα 80 κρουαζιερόπλοια αυτά που έχει προγραμματιστεί να προσεγγίσουν το λιμάνι της Κέρκυρας.
Σύμφωνα με τον ΟΛΚΕ, τον επόμενο μήνα αναμένεται να προσεγγίζουν την Κέρκυρα τα εξής πλοία:

Καταγγέλλουν δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις


ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλουν δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις
Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι επιθέσεις φασιστοειδών σε μετανάστες. Η πολιτική της συγκυβέρνησης έχει αποθρασύνει εντελώς τα φασιστοειδή και έχουν επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνηγητό μεταναστών και σε δολοφονικές επιθέσεις.
Στα δεκάδες κρούσματα των προηγούμενων ημερών, έρχονται να προστεθούν και νέα στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων - Καματερού όπως καταγγέλλουν και οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ εκεί.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν:
«Υπήρξε εμπρηστική επίθεση σε κατοικία τριών Πακιστανών μεταναστών, με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών εγκαυμάτων σε έναν από αυτούς.
Επίσης, σημειώθηκε επίθεση πολυμελούς ομάδας εφοδιασμένης με ρόπαλα και αλυσίδες εναντίον κατοικίας που κατοικούν και Πακιστανοί μετανάστες. Ο τραυματισμός των μεταναστών αποτράπηκε, χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων.
Στη δεύτερη περίπτωση, σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, δυνάμεις της οποίας έφτασαν στο σημείο της επίθεσης και αντί να συλλάβουν τους φασίστες δράστες της επίθεσης, προσήγαγαν τρεις μετανάστες.
Καλούμε το λαό των Αγ. Αναργύρων - Καματερού να μη δείξει καμία ανοχή στις δολοφονικές επιθέσεις και το ρατσισμό. Αυτοί που σήμερα επιτίθενται σε μετανάστες, προετοιμάζονται για να χτυπήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Πρέπει να υπάρξει αποφασιστική λαϊκή απάντηση. Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό είναι άρρηκτα συνδεμένη με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού που είναι η μήτρα τέτοιων φαινομένων».

ΕΚΘΕΣΗ «ΟΛΥΜΠΙΑ: ΜΥΘΟΣ, ΛΑΤΡΕΙΑ, ΑΓΩΝΕΣ» «Αφετηρία» για τους Γερμανούς


ΕΚΘΕΣΗ «ΟΛΥΜΠΙΑ: ΜΥΘΟΣ, ΛΑΤΡΕΙΑ, ΑΓΩΝΕΣ»
«Αφετηρία» για τους Γερμανούς
Την... «όρεξη» των Γερμανών φαίνεται ότι «άνοιξε» η γιγαντιαία έκθεση για την Αρχαία Ολυμπία με τίτλο «Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες» που εγκαινιάστηκε χτες στο Μουσείο Martin Gropius Bau του Βερολίνου και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2013, για να μεταφερθεί αμέσως μετά... στο Κατάρ.
Είναι πιθανό, η διαχρονική προθυμία των ελληνικών κυβερνήσεων να εξάγουν αφειδώς αρχαιότητες για τις ανάγκες διεθνών εκθέσεων, με αποκορύφωμα τη συγκεκριμένη στην οποία τα ελληνικά μουσεία (Ολυμπίας, Εθνικό Αρχαιολογικό και Νομισματικό) προσέφεραν τον αριθμό - μαμούθ των 564 εκθεμάτων σε σύνολο σχεδόν χιλίων, να οδήγησε τον διευθυντή του βερολινέζικου Μουσείου, Gereon Sievernich, να αναφερθεί, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή τα εγκαίνια, «στην άριστη σύμπραξη των δύο χωρών που θα μπορούσε να αποτελέσει αφετηρία μελλοντικών κοινών εγχειρημάτων στον τομέα του πολιτισμού»...
Οι Γερμανοί, μέσω του Αρχαιολογικού τους Ινστιτούτου, σκάβουν από το 1875 στην Αρχαία Ολυμπία και μάλλον αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κ. Τζαβάρας, στην ίδια συνέντευξη, σημείωσε ότι «χάρη σ' αυτήν (σ.σ. την έκθεση) μας δίνεται η ευκαιρία, στην Ελλάδα και στη Γερμανία, να θυμηθούμε πως η Ολυμπία μάς ενώνει». Εξήρε μάλιστα τη σημασία των πολύχρονων γερμανικών ανασκαφών στην Ολυμπία.
Ο ίδιος πάντως προσπάθησε να προσδώσει περισσότερα «πολιτισμικά» χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι «σε μια ταραγμένη εποχή, η έκθεση στέλνει με ευκρίνεια ένα ισχυρό μήνυμα που θυμίζει πως ο "ελληνικός τρόπος" εξακολουθεί να εμπνέει και να συγκινεί τους λαούς του κόσμου». Αυτό δεν είναι παρά ένα ακόμη μετέωρο επιχείρημα στα πολλά που έχουν κατά καιρούς προβάλλει οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Πολιτισμού όταν προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις μαζικές εξαγωγές αρχαιοτήτων και να «διασκεδάσουν» τις σοβαρές ανησυχίες για τους κινδύνους που απειλούν αυτά τα αναντικατάστατα έργα τέχνης. Αραγε, πόσες παραπάνω από τις τουλάχιστον 1.000 αρχαιότητες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό μόνο το διάστημα Απρίλιος 2011 - Ιανουάριος 2012 χρειάζονται για να... «εμπεδωθεί» διεθνώς ο «ελληνικός τρόπος»..;
Κατά τ' άλλα, ο υπουργός απέφυγε, ουσιαστικά, να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον πολιτισμό, λέγοντας ότι «η κρίση, που είναι η σκληρή πραγματικότητα για την Ελλάδα και την Ευρώπη, μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε μέσα από τέτοιες εκθέσεις τον πολιτισμό μας πρεσβευτή για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας που βάλλεται από πολλές πλευρές. Ο πολιτισμός μάς ενώνει και μας δίνει τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε το παρόν. Μέσα από αυτήν την προσέγγιση, το μέλλον θα είναι καλύτερο»...

Εριδες στη σοσιαλδημοκρατία


Εριδες στη σοσιαλδημοκρατία
Για την αναστήλωση της σοσιαλδημοκρατίας στις λαϊκές συνειδήσεις πασχίζουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους για τα σκήπτρα. Ενόψει της 3ης του Σεπτέμβρη, επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος έχει προγραμματίσει εκδήλωση για την παρουσίαση της «νέας» διακήρυξης στο πλαίσιο της «ανασύστασης» του κόμματος. Την ίδια μέρα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να διοργανώσει εκδήλωση στη Νίκαια, με ομιλητή τον Αλ. Τσίπρα, για την προπαγάνδιση της οποίας τύπωσε αφίσα που παραπέμπει εξόφθαλμα στο ΠΑΣΟΚ του '80. Στην ίδια εκδήλωση αναγγέλθηκε ότι θα συμμετέχουν και τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ν. Κασιμάτης και Μ. Γκίβαλος. Ως διοργανωτές της εκδήλωσης αναφέρονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΠΑΣΟΚογενής συνιστώσα «Νέος Αγωνιστής» - που επίσης παραπέμπει στο περιοδικό «Αγωνιστής», που εξέδιδε τότε η νεολαία του ΠΑΣΟΚ.
Εξοργισμένη η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά μίλησε για πολύ σοβαρό ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού «η 3η του Σεπτέμβρη ανήκει στο ΠΑΣΟΚ» και «δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να παίζει καθημερινά "πάρ' τα όλα"». Το περιστατικό θα ήταν για γέλια και θα αρκούμασταν να τους προτρέψουμε να διοργανώσουν από κοινού μια εκδήλωση, μοιραζόμενοι και τα έξοδα, αν δεν επιβεβαίωνε κάτι, πάνω στο οποίο ο λαός θα πρέπει να προβληματιστεί σοβαρά και να βγάλει συμπεράσματα. Δεν αναφερόμαστε στην οφθαλμοφανή προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Στην προσπάθειά του να υποκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ, έχοντας ήδη στεγάσει ένα μεγάλο κομμάτι στελεχών του - που σήμερα καυχιούνται ότι το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ήταν δικό τους έργο - και φιλοδοξώντας να υποδεχτεί κι άλλους.
Αναφερόμαστε κυρίως στο αναντίρρητο γεγονός ότι η άρχουσα τάξη ποντάρει στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσωση και αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, για να υπηρετήσει στόχους που οι παραδοσιακοί της πολιτικοί εκπρόσωποι αδυνατούν πλέον. Μεταξύ αυτών, ο αποπροσανατολισμός και η χειραγώγηση του λαού με κίβδηλα διλήμματα, με απατηλά συνθήματα και με την καλλιέργεια φρούδων προσδοκιών, η ενσωμάτωση και τελικά η υποταγή του. Στο ρόλο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει όλο του το είναι για να ανταποκριθεί. Ο λαός σοφά θα πράξει αν δεν περιμένει να πέσει η αυλαία για να καταλάβει ότι το έργο παίχτηκε στις πλάτες του.

Καλεί Χρυσαυγίτες σε εκδήλωση για το ολοκαύτωμα


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Καλεί Χρυσαυγίτες σε εκδήλωση για το ολοκαύτωμα
Αντιδρούν οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι
Πρόκληση για το λαό του μαρτυρικού Χορτιάτη, αλλά και προσβολή προς τα θύματα του ολοκαυτώματος, αποτελεί η ενέργεια του Δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη, να καλέσει τη «Χρυσή Αυγή» στις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα που θα γίνουν την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη. Την πρόκληση αυτή καταγγέλλουν οι κομμουνιστές σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πυλαίας - Χορτιάτη. Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων:
«Δεν έχουν καμία θέση στις εκδηλώσεις οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των μπουραντάδων, που μαζί με τους Ναζί ματοκύλησαν το Χορτιάτη. Η επίκληση της δημοκρατίας και της εκλογής της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική Βουλή είναι υποκριτική. Πρόκειται για φασιστική δολοφονική οργάνωση που δεν κρύβει ότι είναι στρατιωτικού τύπου. Πρόκειται για τους ιδεολογικούς και πολιτικούς απόγονους του ναζισμού και του φασισμού.
Τιμούμε την μνήμη των θυμάτων και των αγωνιστών του Χορτιάτη με τους αγώνες μας σήμερα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της συγκυβέρνησης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Διεκδικώντας τα λαϊκά δικαιώματα, για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία».

«Βουτάνε» 11,5 δισ. από το λαό για να χαρίσουν 25 δισ. στις τράπεζες!


«Βουτάνε» 11,5 δισ. από το λαό για να χαρίσουν 25 δισ. στις τράπεζες!
Γιατί γίνονται όλα αυτά;
Σε τίνος τη «σωτηρία» αποβλέπουν τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ που, στην πραγματικότητα,
αν προστεθούν η κάλυψη των δημοσιονομικών απωλειών που θα επιφέρουν, η «τρύπα» στον προϋπολογισμό του 2012, τα νέα χαράτσια, οι φόροι κ.λπ.,
ανέρχονται, όπως τα ίδια τα κυβερνητικά επιτελεία ομολογούν, στα... 23 δισ. ευρώ;
*
Η τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά δεν κάνει τίποτα διαφορετικό απ' ό,τι έκανε η τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου και πριν απ' αυτήν η κυβέρνηση Παπανδρέου:
Ρημάζει τον ελληνικό λαό, επιφέρει το τελευταίο (;) και σίγουρα το θανάσιμο πλήγμα σε μια κοινωνία ήδη εξαθλιωμένη, ήδη γονατισμένη, ήδη φτωχοποιημένη, ήδη χρεοκοπημένη, με έναν και μοναδικό στόχο:
Τη δημιουργία εκείνης της «γέφυρας», μιας «γέφυρας» χτισμένης επί των λαϊκών κουφαριών, πάνω στην οποία θα πατήσει (κυριολεκτικά επί πτωμάτων) η πλουτοκρατία για να περάσει την κρίση, που η ίδια έχει δημιουργήσει.
*
Οι αριθμοί είναι απλοί, συγκεκριμένοι και λένε όλα όσα προσπαθούν να κρύψουν πίσω από τα «μεσσιανικά» τους λογύδρια οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης:
Τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ
(σ.σ.: δηλαδή των 23 δισ. ευρώ),
επιβάλλονται ώστε, όπως λέει η κυβέρνηση, να ικανοποιηθούν οι δανειστές, να πειστούν για την προσήλωση της Ελλάδας στην πολιτική των Μνημονίων και ως εκ τούτου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να εκταμιευτεί από την τρόικα η περιβόητη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.
*
Ναι, αλλά προσοχή:
*
α) Από τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ,
τα 25 δισ. ευρώ θα πάνε απευθείας στους αναξιοπαθούντες τραπεζίτες μας για την περιβόητη «ανακεφαλαιοποίηση» των ευαγών τους ιδρυμάτων.
*
β) Οσο για τα υπόλοιπα 6,5 δισ. ευρώ που απομένουν από τη δόση
(σ.σ.: και που σε κάθε περίπτωση από αυτά ούτε ένα ευρώ δεν προβλέπεται να διατεθεί για μισθούς, συντάξεις ή κοινωνική πρόνοια),
ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευτεί ότι «θα πάνε στην αγορά»...
Δηλαδή, θα πάνε επίσης στο μεγάλο κεφάλαιο, ώστε αφ' ενός να επέλθει συμψηφισμός των δοσοληψιών των κεφαλαιοκρατών με το Δημόσιο, αφετέρου να χρηματοδοτηθούν βιομήχανοι και εργολάβοι με νέες ενισχύσεις, στο όνομα της «προώθησης των μεγάλων έργων» που έχουν κολλήσει...
*
Ας επανέλθουμε, τώρα, στο αρχικό ερώτημα:
«Γιατί γίνονται όλα αυτά»;
Είναι προφανές:
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι «πρέπει» να υποστούν τη νέα λεηλασία των κανιβαλικών μέτρων, γιατί από κάπου πρέπει να βρεθούν, από κάπου θα πρέπει να βγουν αυτά τα 25 δισ. ευρώ των τραπεζιτών και τα υπόλοιπα 6,5 δισ. ευρώ των κεφαλαιοκρατών.
Αλλά από πού θα βγουν όλα αυτά τα λεφτά, αν όχι από το αίμα του ελληνικού λαού;

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

TOP READ