Γέμισε ο τόπος, στο λιμάνι του Πειραιά από πλοία αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων.
Στο λιμάνι βρίσκεται ελλιμενισμένο το αμερικάνικο αντιτορπιλικό «USS Ross» -ενταγμένο στη δύναμη του αμερικάνικου 6ου Στόλου με «ευθύνη» Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική- γνωστό και για τη βρώμικη δράση του ενάντια στους λαούς της περιοχής, αφού είχε πρωταγωνιστήσει στα πυραυλικά χτυπήματα ενάντια στο λαό της Συρίας.
Παράλληλα στο λιμάνι – στα πλαίσια της ΝΑΤΟϊκής αποστολής που σουλατσάρει στο Αιγαίο (SNMG2) με πρόσχημα το προσφυγικό – βρίσκονται και η ιταλική φρεγάτα Virginio Fasan (F 591), όπως και η φρεγάτα του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού «FGS Hamburg» (F220) που αναμένεται να αντικατασταθεί τις αμέσως επόμενες μέρες από τη γερμανική φρεγάτα «Mecklenburg-Vorpommern», επίσης γνωστή από τις συμμετοχές της στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Μ. Ανατολή και Κέρας της Αφρικής, όπως και στην ευρωενωσιακή επιχείρηση «Sophia» στη κεντρική Μεσόγειο.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «υποδεχτεί» τη Δευτέρα στον Πειραιά και το γαλλικό ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφίβιας επίθεσης «Dixmude», που φορτωμένο κομάντος αναμένεται να πάρει μέρος στη μεγάλη διακλαδική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020», την οποία οργανώνουν (27/1 – 8/2) οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με χώρο διεξαγωγής την Κεντρική Ελλάδα και το Κεντρικό Αιγαίο.
Στην άσκηση θα πάρουν μέρος και Αμερικανοί, καταρχάς τα ελικόπτερα που σταθμεύουν στο Στεφανοβίκειο, συν κομάντος, χωρίς να αποκλείονται και πρόσθετες …αφίξεις. Π.χ. το αμερικανικό ελικοπτεροφόρο «USS Bataan», φορτωμένο με 2.500 πεζοναύτες και συνοδευόμενο από τα πλοία «USS New York» και «USS Oak Hill», και για το οποίο εδώ και βδομάδες συζητείται η συμμετοχή του στην άσκηση, μετακινήθηκε τις προηγούμενες μέρες από τον Κόλπο του Αντεν, βορειότερα στην Ερυθρά Θάλασσα, στο Σουέζ.