6 Μαΐ 2016

Βία κ Καταστολή απέναντι σε Συνδικαλιστές συνοδεύουν τα Βάρβαρα Μέτρα

 Βία κ Καταστολή απέναντι σε Συνδικαλιστές συνοδεύουν τα Βάρβαρα Μέτρα





ΠΑΜΕ: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!



Με καταστολή, εργοδοσία και κυβέρνηση προσπαθούν να κάμψουν τις αγωνιστικές αντιδράσεις των χιλιάδων απεργών σε όλη τη χώρα, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό. 
Προσαγωγές και συλλήψεις έγιναν στο Δέλτα Φαλήρου και στο λιμάνι του Βόλου 
ενώ οι εφοπλιστές κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να βγει παράνομη η απεργία στα ρυμουλκά.
Συγκεκριμένα, σε προκλητικές προσαγωγές 30 οικοδόμων προχώρησε η Αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το εργοτάξιο του Νιάρχου.

Μετά την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα εργαζόμενοι κατήγγειλαν στο Συνδικάτο Οικοδόμων ότι η εργοδοσία τούς εκβιάζει και τους απειλεί να πάνε για δουλειά.

Το Συνδικάτο πήγε να περιφρουρήσει την απεργία και η εργοδοσία κάλεσε την Αστυνομία. 
Βγαίνοντας οι οικοδόμοι από το εργοτάξιο, η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 5 ατόμων, ενώ λίγο αργότερα προσήγαγε επιπλέον 25 άτομα, τα οποία πορεύονταν προς το τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου. 
Αυτή τη στιγμή μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.
 Ενημερώνουμε άμεσα όποιον μπορούμε και κατεβαίνουμε για συμπαράσταση. 
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση. Κοινοποιείστε.

Με κατασταλτικά μέτρα εφοπλιστές και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιτίθενται και στους απεργούς ναυτεργάτες, που αγωνίζονται ενάντια στο νόμο λαιμητόμο σε ασφαλιστικό – φορολογικό.

Στο λιμάνι του Βόλου κατ' εντολή των εφοπλιστών και με την παρουσία 30 λιμενικών επιχείρησαν να επιβάλουν απεργοσπασία στο FLYING DOLPHIN «ΕΡΑΤΩ», επιτέθηκαν στο απεργιακό κλιμάκιο και συνέλαβαν εργαζόμενο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που συμμετείχε στον απεργιακό αγώνα.

Επίσης οι εφοπλιστές των Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών, επειδή αποφάσισαν και συμμετέχουν στον απεργιακό αγώνα.

Στην πορθμειακή γραμμή Ρίο – Αντίρριο με παρέμβαση των εφοπλιστών και της λιμενικής αρχής απειλούν για εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος των ναυτεργατών και του απεργιακού κλιμακίου για να υπονομεύσουν την απεργία.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες τους εργαζόμενους σε γενικό ξεσηκωμό, όλοι στο δρόμοι του αγώνα, να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος για ασφαλιστικό – φορολογικό. 

Καταγγελία του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ τονίζει:

«Καταγγέλλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και το όργιο καταστολής που βρίσκεται σε εξέλιξη απέναντι στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία, σε εργαζόμενους απεργούς και σε συνδικαλιστές.

Αυτή τη στιγμή 30 συνδικαλιστές οικοδόμοι που υπερασπίζονταν το δικαίωμα τους στην απεργία, ύστερα από απαίτηση της εργοδοσίας και με βίαιες προσαγωγές οδηγούνται στη ΓΑΔΑ. Επιπλέον έχουμε μία σύλληψη συνδικαλιστή εργαζόμενου στο Βόλο και δικαστήριο το απόγευμα στον Πειραιά με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους εφοπλιστές ώστε να βγει παράνομη η απεργία των ρυμουλκών.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συνδικαλιστές και να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας!
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!
Όλοι στην απεργία!
Όλοι στον αγώνα!
Όλοι στις διαδηλώσεις!»
«Την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε μειώσεις συντάξεων, σε νέα φορολογικά βάρη για τον ελληνικό λαό, 
την ίδια ώρα προχωρά σε μεγάλες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο, δίνοντάς του επίσης ζεστό χρήμα, κρατική χρηματοδότηση με το νέο αναπτυξιακό νόμο που έφερε σε διαβούλευση. 
Δυο κόσμοι συγκρούονται στην ελληνική κοινωνία: 
Από τη μια ο κόσμος της δουλειάς, των εργαζομένων, όλων όσων υποφέρουν και ματώνουν αυτά τα χρόνια 
και από την άλλη ο κόσμος του πλούτου, μιας απίστευτης χλιδής, ο κόσμος της διαφθοράς. 
Το δίκιο θα κριθεί μόνο στους δρόμους, γι' αυτό χρειάζεται
 παλλαϊκός ξεσηκωμός, λαϊκή κινητοποίηση, δράση με οργανωμένες, μαζικές, δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, από 'δω και πέρα και κάθε μέρα».

Δες περισσότερα εδώ:http://www.902.gr/

Για όποιον ψάχνει ένοπλους τρομοκράτες: Χρυσαυγίτες συνελήφθησαν με δύο αποθήκες όπλα στην Κρήτη


hrakleio1Δύο φουλ έξτρα οπλοστάσια ανακάλυψε η αστυνομία στο Ηράκλειο Κρήτης..
.Δύο άνδρες ηλικίας 49 και 63 ετών, συνελήφθησαν την Πέμπτη το πρωί σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου,  για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.



Τώρα όμως, πέφτουμε από τα σύννεφα, διαβάζοντας ότι οι δύο άνδρες είχαν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.
Πληροφορίες από το δημοτικό διαμέρισμα αναφέρουν ότι πολλοί στο χωριό γνώριζαν τη σχέση με τη νεοναζιστική οργάνωση. Όπως έλεγαν στο Candianews κάτοικοι, όλοι γνωρίζουν ότι οι δυο που είναι στα χέρια της αστυνομίας ήταν οι χρυσαυγίτες της ευρύτερης περιοχής, με ενεργό δράση εδώ και χρόνια.

ir1
ir2
ir3

Συγκεκριμένα από τα διαμερίσματα των δύο συλληφθέντων κατασχέθηκαν:
  • 5 πολεμικά όπλα εκ των οποίων τα 3 τύπου Kalashnikov,
  • 12 κυνηγετικές καραμπίνες  (μονόκαννες),
  • κυνηγετικό μονόκαννο όπλο και εμπροσθογεμές μονόκαννο όπλο
  • 4 αεροβόλα τυφέκια,
  • 1 οπλοπολυβόλο,
  • 10 υποπολυβόλα,
  • 5 πιστόλια αεροβόλα,
  • 3 πιστόλια,
  • 2 πιστόλια κρότου,
  • 2 πιστόλια, τύπου «στυλό»
  • 4 περίστροφα,
  • πολεμικό τυφέκιο (replica),
  • μεταλλική βαλλίστρα,
  • 3 χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,
  • 52 γεμιστήρες διαφόρων τύπων,
  • 1.350 κυνηγετικά φυσίγγια και 1.118 φυσίγγια πολεμικού όπλου διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • 300 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, τύπου Kalashnikov,
  • 502 φυσίγγια πιστολιού, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
  • καψύλλια πιστολιού,
  • πλήθος εξαρτήματα, παρελκόμενα όπλων και τυφεκίων
  • 2 σιγαστήρες υποπολυβόλου,
  • 4 συσκευασίες με βολίδες, διαφόρων διαμετρημάτων
  • 2 συσκευασίες περιέχουσες μεταλλικά σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου
  • 4 κυτία με άκαπνη πυρίτιδα
  • 2 μαχαίρια  και
  • 2 συσκευασίες περιέχουσες κενά φυσίγγια (κάλυκες) πιστολιού, πολεμικών τυφεκίων, κυνηγετικών όπλων και κενά φυσίγγια κυνηγετικών όπλων.

Αδίστακτοι

Αδίστακτοι


Η κυβέρνηση αποφάσισε χτες να φέρει το Σαββατοκύριακο για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το αντιασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο. Η κίνηση αυτή το μόνο που υπηρετεί είναι να αποφύγει η κυβέρνηση τη 48ωρη γενική απεργία και τη μαζική καταδίκη της πολιτικής της από τους εργαζόμενους και το λαό. Για τον ίδιο λόγο, άλλωστε, μετέθεσε τον επίσημο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς την Τρίτη μετά το Πάσχα, δηλαδή «κολλητά» στις αργίες των γιορτών, ώστε οι μεγάλες πόλεις να είναι άδειες ακόμα από κόσμο.
Η στάση αυτή της κυβέρνησης δείχνει ότι δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να φέρει σε πέρας την αποστολή που της ανέθεσε το κεφάλαιο, να τσακίσει δηλαδή ό,τι απέμεινε όρθιο από τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και ταυτόχρονα να ελιχθεί απέναντι στις λαϊκές αντιδράσεις.
Δείχνει ακόμα την ανησυχία, το φόβο που έχουν κυβέρνηση και εργοδοσία απέναντι στους εργαζόμενους και το οργανωμένο κίνημα, αφού δεν κατάφεραν με τα ψέματα και τις αλχημείες τους να κάνουν το λαό να συναινέσει στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου το Σαββατοκύριακο μεθοδεύτηκε από την έναρξη ακόμα της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που έγινε στις 25 Απρίλη. Αυτό επιβεβαιώνει ο διάλογος που είχε τότε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Μ. Μπαλαούρα, όταν συζητιόταν το πρόγραμμα των συνεδριάσεων της Επιτροπής μετά την αργία του Πάσχα, με κατάληξη την Ολομέλεια.
Παίρνοντας το λόγο μετά τον υπουργό Εργασίας, ο Θ. Παφίλης είχε πει: «Να μην παίζουμε το κρυφτό. Τον κ. Κατρούγκαλο ρωτώ, που μας είπε για τους θεσμούς κ.λπ. Καλά, ούτε αυτοί σας ξεκαθαρίζουν ποια μέρα θα συνεδριάσουμε; Πότε θα γίνει η Ολομέλεια; Ξαναρωτάω, η Ολομέλεια πότε θα γίνει; (...) Θα γίνει την Παρασκευή (σ.σ. σήμερα) ή το Σαββατοκύριακο; Για να γλιτώσετε τη 48ωρη; Πότε το θέλετε; Πέστε μας. Αφού θα το μάθουμε (...) Θα το βάλετε Σαββατοκύριακο; Τι σχεδιάζετε;».
Η απάντηση του Μ. Μπαλαούρα ήταν τότε: «Δεν τίθεται τέτοιο θέμα, κ. Παφίλη. Δεν μπήκε κανένα τέτοιο θέμα. Εμείς θα αποφασίσουμε, κ. Παφίλη, μεταξύ μας. Ο κ. υπουργός απλώς μας είπε για τη διάθεση του χρόνου του (...) Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα "παιχνιδιών" εδώ μέσα, δεν υπάρχει. Οχι».
Οπως αποδείχτηκε, βέβαια, «παιχνίδι» υπήρχε και ήταν στημένο από την κυβέρνηση. Κατά τον ίδιο τρόπο που όλο το προηγούμενο διάστημα ακολούθησε παρελκυστική τακτική με το νομοσχέδιο, για να ελιχθεί απέναντι στις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού, όπως αυτές εκφράστηκαν και στην τελευταία 24ωρη γενική απεργία, στις 4 Φλεβάρη.
Η κυβέρνηση πρέπει να σπάσει τα μούτρα της γι' αυτήν την επιλογή. Η 48ωρη γενική απεργία που κηρύχτηκε για σήμερα και αύριο, Σάββατο, η Πρωτομαγιάτικη 24ωρη απεργία της Κυριακής, οι απεργιακές συγκεντρώσεις που αποφασίζει και ανακοινώνει το ΠΑΜΕ, πρέπει πραγματικά να συνταράξουν την Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις.
Τίποτα να μη λειτουργήσει, τίποτα να μην κινηθεί τις δυο επόμενες μέρες. Να γεμίσουν δρόμοι και πλατείες από απεργούς εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες και νεολαίους.
Να πάρει το μήνυμα η κυβέρνηση ότι τα μέτρα της επιστρέφονται, επειδή είναι μέτρα για το κεφάλαιο, που τσακίζουν τη λαϊκή οικογένεια. Οπως της επιστρέφεται και η κοροϊδία, με την οποία προσπαθεί να ξεγελάσει το λαό, αφού δεν κατάφερε να τον κάνει υπέρμαχο και συνένοχο στην αντιασφαλιστική - φοροληστρική της μεταρρύθμιση.
Ολοι στον απεργιακό αγώνα, όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ!

Για «κερδοφόρα» επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση

Για «κερδοφόρα» επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση


Μια επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση που θα δομείται με βάση τις εφήμερες ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και των καπιταλιστών, θα σχεδιάζεται με τις ίδιες να παίζουν ενεργό ρόλο, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής «ζούγκλας» που δίνει «ευκαιρίες» και όχι μόνιμη δουλειά με δικαιώματα περιγράφεται στο κείμενο «Δεξιότητες για μια ζωή - προς μία επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση που αντέχει στο μέλλον». Πρόκειται για βασικά συμπεράσματα που δημοσιεύτηκαν πριν από μερικές μέρες, και προέκυψαν από τη συνδιάσκεψη που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ολλανδικής προεδρίας της ΕΕ τον περασμένο Φλεβάρη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΕ από τους χώρους της εκπαίδευσης και της βιομηχανίας και τα οποία τίθενται υπόψη του συμβουλίου υπουργών Παιδείας στις 30 Μάη.
***
Ενα από τα κύρια ζητούμενα, όπως διατυπώνονται στο εν λόγω κείμενο, είναι η ανάγκη «η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) να συμπεριλαμβάνεται σε περιφερειακές και ανά τομέα καινοτόμες συνεργασίες με τη βιομηχανία», αφού «οι εταιρείες χρειάζονται ανθρώπινο κεφάλαιο με προσόντα, προκειμένου να εργαστούν με καινοτομίες, ιδιαίτερα σε επίπεδο ΕΕΚ. Οι νέες τεχνολογίες μπορεί να είναι έξυπνες, όμως χωρίς ανθρώπους που να μπορούν να τις εφαρμόσουν στην καθημερινή εργασία δεν θα είναι κερδοφόρες».
Η διατύπωση αυτή είναι αρκετά αποκαλυπτική σε σχέση με το τι έρχεται να υπηρετήσει η προσπάθεια μαζικοποίησης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και γενίκευσης της μαθητείας, που σε αυτήν τη φάση προχωράει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στη χώρα μας: Στόχος δεν είναι άλλος παρά η διαμόρφωση ενός εργατικού δυναμικού, ικανού να συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας ως κρίσιμου στοιχείου για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Αλλωστε, η ΕΕ εντάσσει το στόχο αυτό στις λεγόμενες «στρατηγικές προκλήσεις» της, χωρίς να κρύβει στα κείμενά της πως τη βλέπει ως παράγοντα επικράτησης των ευρωπαϊκών μονοπωλίων στο διεθνή ανταγωνισμό.
***
Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι τυχαίο ότι στο επίκεντρο όλων των μεταρρυθμίσεων που επιχειρούνται στην επαγγελματική εκπαίδευση όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκεται ακριβώς το ζήτημα της ακόμα στενότερης σύνδεσής της με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και το πώς αυτές θα έχουν άμεσα λόγο στην οργάνωση και στο περιεχόμενό της. Ως προς αυτό, το κείμενο εισηγείται πως «τα σχολεία πρέπει να πάρουν πρωτοβουλία να γίνουν φορείς της αλλαγής, επενδύοντας σε δίκτυα με τη βιομηχανία, ετοιμάζοντας τους σπουδαστές για να τοποθετηθούν σε δουλειές και μαθητεία (...) ώστε να έχουν άμεση προστιθέμενη αξία για τις εταιρείες που τους καταρτίζουν στα σχολεία απαιτούνται φορείς αλλαγής, άνθρωποι που καταλαβαίνουν την γλώσσα των επιχειρήσεων». Επισημαίνεται δε μεταξύ άλλων πως «είναι σημαντικό οι εταίροι που προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων και της καινοτομίας να αντιληφθούν περισσότερο τη σημασία και τις ευκαιρίες που προσφέρει η εμπλοκή της ΕΕΚ στις καινοτόμες συνεργασίες», ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη για διεθνή διάσταση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και η διά βίου διάρκειά της μέσα από τυπικές και άτυπες μορφές.
***
Η προσπάθεια αυτή του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, οι στόχοι του για «αναμόρφωση» της επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι από κάθε άποψη εχθρικοί στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα, στα συμφέροντα των σημερινών σπουδαστών και αυριανών εργαζόμενων. Αλλωστε, και οι συντάκτες του ίδιου του κειμένου παραδέχονται πως το παραμύθι περί γρήγορης επαγγελματικής αποκατάστασης έχει και το... δράκο του: «ένα δυνατό και καλά αναπτυγμένο σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης γενικά συνδέεται με ευκολότερη μετάβαση στην αγορά εργασίας, όμως την ίδια στιγμή συνδέεται με μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες στα σχολικά αποτελέσματα και στις θέσεις στην αγορά εργασίας». Σε απλά Ελληνικά αυτό σημαίνει ότι η επαγγελματική εκπαίδευση, στο πλαίσιο του σημερινού συστήματος, διαμορφώνει εργαζόμενους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των επιχειρήσεων, φτηνούς, ευέλικτους για τις ανάγκες των καπιταλιστών και φυσικά χωρίς δικαιώματα και με όρους δουλειάς ακόμα χειρότερους από τους υπόλοιπους. Ολα αυτά φυσικά επιβεβαιώνονται και από την έως τώρα πείρα, π.χ. με τους ελεεινούς όρους δουλειάς της λεγόμενης «πρακτικής άσκησης» των σημερινών «μαθητευόμενων», που αποτελούν «πλαστελίνη» στα χέρια των επιχειρηματιών.
Και, φυσικά, όλα αυτά αντανακλούν και στο ίδιο το περιεχόμενο της επαγγελματικής εκπαίδευσης που χαρακτηρίζεται από την πρόωρη στροφή στην εκμάθηση κάποιας δεξιότητας μέσα από τις διαδικασίες επίτευξης στενών, αυστηρά καθοδηγούμενων, μονομερών και περιορισμένων στόχων, αντί για ολοκληρωμένη μόρφωση που επιτρέπει την ευελιξία του τρόπου σκέψης και δράσης. Ετσι για τους απόφοιτους, μελλοντικά μαζί με την ανεργία και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα τούς περιμένει και η συνεχής «επανακατάρτιση».
***
Αυτή είναι η μοίρα που ετοιμάζουν για τα παιδιά της εργατικής τάξης, που μάλιστα οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους τους παρουσιάζουν τάχα ως «ευκαιρίες» για μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση και «διέξοδο» από τα αδιέξοδα που τους φορτώνει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης. Γι' αυτό και οι σημερινοί σπουδαστές και νέοι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν τα σχέδια αυτά. Μαζί με την εργατική τάξη και το λαό να οργανωθούν και να παλέψουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, για ολόπλευρη μόρφωση που θα δίνει ενιαία και σε όλους μέχρι τα 18 χρόνια πραγματικά εφόδια σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες, σύγχρονη και υψηλού επιπέδου επαγγελματική εκπαίδευση μετά το ενιαίο σχολείο, μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Απεργιακό τριήμερο από σήμερα. Απάντηση στο νόμο - λαιμητόμο και στις αθλιότητες της κυβέρνησης

Απεργιακό τριήμερο από σήμερα. Απάντηση στο νόμο - λαιμητόμο και στις αθλιότητες της κυβέρνησης
Η απόφαση της κυβέρνησης χτες να ολοκληρώσει την άθλια μεθόδευση που σχεδίασε από καιρό και να φέρει άρον - άρον το Σαββατοκύριακο στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση το νόμο - λαιμητόμο για Ασφαλιστικό και Φορολογικό, σήμανε κυριολεκτικά συναγερμό στα ταξικά συνδικάτα. Μετά την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος από τη Βουλή και την ενεργοποίηση της απόφασης για 48ωρη γενική απεργία σήμερα και αύριο, το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνει, κατάρτισαν άμεσα σχέδιο δράσης, ώστε να απαντηθεί μαζικά και χωρίς καθυστέρηση η αθλιότητα της κυβέρνησης και το αντιλαϊκό της νομοσχέδιο, να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του διημέρου, αλλά και στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα την Κυριακή, μέρα που στη Βουλή θα ολοκληρώνεται η συζήτηση και θα ψηφίζεται το αντιασφαλιστικό - φοροληστρικό νομοσχέδιο. Το πρόγραμμα δράσης συζητήθηκε και καταλήχθηκε χτες σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με τα ΔΣ των σωματείων της Αττικής. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις σήμερα Παρασκευή και περιφερειακές συγκεντρώσεις αύριο Σάββατο, με τη συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων και της μικρομεσαίας αγροτιάς, καθώς και μαζικές εξορμήσεις, πικετοφορίες και άλλες δραστηριότητες για την προπαγάνδιση και την επιτυχία της απεργίας. Με ευθύνη κάθε σωματείου, καταρτίστηκε επίσης σχέδιο περιφρούρησης της απεργίας. Κάτω από τις εξελίξεις, οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις της Κυριακής θα αποτελέσουν την κορύφωση του απεργιακού αγώνα και γι' αυτό η επιτυχία τους αποκτά ξεχωριστή σημασία. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης του ταξικού κινήματος για το απεργιακό τριήμερο, καλέσματα και ανακοινώσεις μαζικών φορέων, μηνύματα αλληλεγγύης από την ΠΣΟ και συνδικάτα απ' όλον τον κόσμο, ρεπορτάζ από τη χτεσινή δραστηριότητα σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών, καθώς και από τη συζήτηση του νομοσχεδίου που συνεχίστηκε χτες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εφτασε η ώρα της μάχης! Ολοι στην απεργία! Ολοι στους δρόμους!
Η κεντρική ανακοίνωση - κάλεσμα για τη 48ωρη γενική απεργία που ξεκινάει σήμερα Παρασκευή

«Το λόγο τον έχει ο λαός. `Η εμείς ή τα μονοπώλια», γράφει το επίκαιρο σύνθημα του ΠΑΜΕ από παλιότερη κινητοποίηση
«Το λόγο τον έχει ο λαός. `Η εμείς ή τα μονοπώλια», γράφει το επίκαιρο σύνθημα του ΠΑΜΕ από παλιότερη κινητοποίηση
Με την ανακοίνωση χτες της 48ωρης γενικής απεργίας, το ΠΑΜΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση - κάλεσμα:
«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέες και νέοι,
Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό! Ολοι στους δρόμους! Ολοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!
Εφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το "παρών"!
Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο Φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!
Να απαντήσουμε με την ετοιμότητά μας στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης, τις μεθοδεύσεις της, για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας στα μουγκά!
Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσει η παραγωγή παντού!
Κανείς εργαζόμενος, καμία βάρδια στη δουλειά!
Ούτε ψυχή σε εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια!
Ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, η 48ωρη απεργία με τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον παλμό της μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας!
Δε σκύβουμε το κεφάλι! Δε γονατίζουμε!
Κανένας δε γλιτώνει από τη νέα βάρβαρη επίθεση!
Γυρίζουν τον εργαζόμενο λαό δεκάδες χρόνια πίσω!
Ο,τι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα από ασφαλιστικά δικαιώματα, συνθλίβονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το βαρίδι της Κοινωνικής Ασφάλισης, για να προστατευτεί και να αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων. Παράλληλα, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή, νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες μας, νέα αιμορραγία στο ήδη άθλιο λαϊκό εισόδημα!
Οι αγώνες των προηγούμενων μηνών χάραξαν το δρόμο! Φανερώθηκε η δυναμική που έχει η συμμαχία του εργαζόμενου λαού!
Εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,
Σήκωσε τώρα κεφάλι! Δώσε μαχητική απάντηση στα διλήμματα που σου βάζουν η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες! Εχουν στόχο να σε τρομοκρατήσουν. Μη δέχεσαι να σε απειλούν, να σε φοβίζουν, να σου κουνούν το δάχτυλο οι χορτάτοι, οι κλέφτες του μόχθου σου. Να μην αφήσεις τη ζωή σου στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, της μεγαλοεργοδοσίας και των κομμάτων τους!
Ολοι μαζί, εργάτες, φτωχοί αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες!
Εχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!
Αν κάνουμε πίσω, δε θα σταματήσουν πουθενά! Δε θα μας αφήσουν τίποτα!
`Η θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι!
Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας! Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, χωρίς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς!».
Αρον - άρον το Σαββατοκύριακο η ψήφιση του νομοσχεδίου
Αστείες προφάσεις από τον πρόεδρο της Βουλής, για να δικαιολογήσει την απόφαση που πάρθηκε εσπευσμένα χτες


Μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποφύγει τη λαϊκή κατακραυγή, πάει η κυβέρνηση να περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό, που συναποφάσισε με το κουαρτέτο για λογαριασμό του κεφαλαίου. Η κυβερνητική μεθόδευση ολοκληρώθηκε χτες, με την απόφαση που πήρε η κυβερνητική πλειοψηφία στη διάσκεψη των προέδρων, παρά τις διαμαρτυρίες του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, σήμερα Παρασκευή θα ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής. Σε λιγότερο από ένα 24ωρο, δηλαδή αύριο Σάββατο, στις 10 το πρωί, θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια. Η συνεδρίαση της πρώτης μέρας, δηλαδή του Σαββάτου, θα λήξει στις 12 το βράδυ. Η συνεδρίαση της Κυριακής θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, οπότε και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί των άρθρων.
Η δικαιολογία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών συντακτών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης, ήταν πέρα για πέρα προκλητική και τους αποκαλύπτει.
Οπως είπε, «το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό μέσα στις παρούσες συνθήκες. Δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για τη Δευτέρα (σ.σ. Γιούρογκρουπ) ή για τη διαπραγμάτευση. Είναι μέρος της συμφωνίας και ως εκ τούτου η κυβέρνηση θεωρεί ότι ενισχύει τη θέση των εκπροσώπων μας στη συζήτηση του Γιούρογκρουπ της Δευτέρας, εφόσον θα είναι, αν είναι, που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα με την εκτίμηση που υπάρχει, ψηφισμένη αυτή η μεταρρύθμιση. Η συζήτηση της Δευτέρας στο Γιούρογκρουπ θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για την κυβέρνηση, διότι για πρώτη φορά στην ατζέντα και όχι ατύπως, μπαίνει το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».
Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θανάσης Παφίλης, κατήγγειλε στη διάσκεψη των προέδρων την κυβερνητική μεθόδευση, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει να προσφύγει στην αθλιότητα και τον αυταρχισμό, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αλλωστε, όπως τόνισε, το γεγονός ότι το νομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο μόνος που συμφωνεί με αυτό είναι ο ΣΕΒ.

TOP READ