8 Οκτ 2020

"Ας κρατήσουν οι χοροί"....

 


 


Ας μην βιαστούμε να χαρούμε ότι δήθεν "αποδόθηκε δικαιοσύνη".
Ο Νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει ότι ο "πρότερος σύννομος βίος" αποδίδεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ εάν ο κατηγορούμενος δεν έχει καταδικαστεί άλλη φορά και δεν είναι στο χέρι του Δικαστή να κρίνει από τη συμπεριφορά και το ήθος του κατηγορούμενου. Αυτό σημαίνει ότι οι ποινές τους θα μειωθούν κατά 50% απ'όσο προβλέπει ο Νόμος.
Η απλή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μετατράπηκε σε πλημμέλημα, από κακούργημα που ήταν. Οι περισσότεροι θα πληρώσουν κάτι τις και θα πάνε σπίτια τους με τον Νέο ΚΠΔ.
Με τον Νέο ΚΠΔ, επίσης ΔΕΝ αφαιρούνται τα πολιτικά δικαιώματα των καταδικασθέντων. {αρα ψηφίζουν κανονικά κατά τη διάρκεια της κράτησης και εκλέγονται}
Μάλλον μόνο ο Ρουπακιάς θα μπει στη φυλακή και αυτός για 2-3 χρονάκια το πολύ, γιατί ο κατ'οίκον περιορισμός των 7 χρόνων, μετράει σαν χρόνος έκτισης της ποινής.
Πολλά φιλούθκια στον κ. Παρασκευόπουλο, τον κ. Καλογήρου και το Αφεντικό τους. Φρόντισαν ώστε η Δικαιοσύνη να είναι ανήμπορη να προστατέψει τη Δημοκρατία μας.

Βέβαια απ την άλλη το πολιτικό γεγονός παραμένει...και κανείς τους να μη μπει φυλακή, που λέει ο λόγος, τα συγκεκριμένα θρασίμια υπήρξαν ιδρυτές, διευθυντές και μέλη εγκληματικής-νεοναζιστικής οργάνωσης με το μανδύα πολιτικού κόμματος οριστικά και αμετάκλητα... αυτό σημαίνει ότι πολιτικά πάπαλα... όχι ο φασισμός...τα συγκεκριμένα πιθήκια...θα πρέπει να βρουν άλλα μαντρόσκυλα και να στήσουν το παιγνίδι διαφορετικά όταν τους ξαναχρειαστούν... εννοείται, για να μη παρεξηγούμαι, πως πρέπει οι ποινές ν αντιστοιχούν στην ενοχή αλλά το πολιτικό γεγονός-αποτέλεσμα της οργανωμένης δράσης του ταξικού κινήματος παραμένει....η οριστική τους εξαφάνιση αργεί ακόμα αλλά θα έρθει και θα ναι ντάλα μεσημέρι.



Δ. Χ. και Α. Κ.














Αστική δικαιοσύνη και γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε…

 


Πεντέμισι χρόνια κράτησε η δίκη της Χ.Α.! Το αστικό σύστημα δικαιοσύνης κρατάει για τα φασιστικά παιδιά του όλες τις τυπικές διαδικασίες της δικαιοσύνης! Ενίοτε τις παραβιάζει και τους αθωώνει όπως τους δωσίλογους της Κατοχής.

 Τι κάνει όμως στους αντιπάλους του; Ποια δικαιοσύνη;

 Διαβάζω μόνο μια περίπτωση, αυτή του Γεντί Κουλέ:

 «Οι εκτελέσεις κομμουνιστών ήταν καθημερινή υπόθεση στο Γεντί Κουλέ. Οι εκτελέσεις γίνονταν με συνοπτικές διαδικασίες, σε αρκετές περιπτώσεις ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ενώ ο αριθμός των εκτελεσμένων παραμένει ως σήμερα ΑΓΝΩΣΤΟΣ. Στις 17-10-1947 έξω από τις φυλακές έγινε η εκτέλεση 10 κομμουνιστών από τους 52 που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο από το έκτακτο στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Αν και ως σήμερα το τελικό σημείο ταφής των κομμουνιστών που εκτελούνταν μένει άγνωστο, έχει εντοπιστεί ο τάφος της Κούλας Ελευθεριάδου που εκτελέστηκε το 1947 και του Νίκου Καρδαμηλά (1955). Τα νούμερα των νεκρών που τα τοπικά παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ έχουν καταφέρει να συλλέξουν μιλούν για 48 αγωνιστές το 1945 και 148 εκτελεσμένους τη διετία 1946-1947. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΤΟΥ ΔΣΕ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1948 ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.»

 Τα κεφαλαία δικά μου.

 

 Της Θέμις Αμάλου:

 ΦΥΛΑΚΕΣ της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και του ΕΜΦΥΛΙΟΥ


 

*Μήπως η δολοφονία των 350 στη Μακρόνησο έγινε μετά από δίκη;

http://www.katiousa.gr/istoria/makronisos-mia-lorida-frikis-mesa-sti-thalassa/

 

 

"Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οίστρο"

 

 

 1) Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου για τους ναζί


είναι μια νίκη του λαϊκού κινήματος, του αντιφασιστικού κινήματος, της πάλης όλων των προοδευτικών ανθρώπων, των δημοκρατών, των κομμουνιστών. Είναι η δική τους αφύπνιση, είναι η δική τους ασίγαστη πάλη όλα αυτά τα χρόνια που έβγαλαν το μακιγιάζ και τη μάσκα τόσο από το τέρας του ναζισμού, όσο και από τους Πόντιους Πιλάτους που το τάισαν. Είναι ο δικός τους αγώνας ενάντια στη λησμονιά και στην παραχάραξη του παρόντος που πέταξε τα ναζιστόμουτρα από την Βουλή, ήδη από το 2019. Αυτό είναι το μόνο πραγματικό “Δημοκρατικό τόξο”, το πραγματικό “Δημοκρατικό Τείχος”, που ορθώθηκε απέναντι στο τέρας και σήμερα, κατά δεκάδες χιλιάδες, έξω από το Εφετείο.

2) Η νίκη του λαϊκού κινήματος γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι την ώρα της δολοφονίας του Λουκμάν, του Φύσσα, των δολοφονικών επιθέσεων σε Αιγύπτιους ψαράδες και μέλη του ΚΚΕ, εν γνώσει του αστικού κράτους και της Εισαγγελίας υπήρχαν, ήδη, πάνω από 30 υποθέσεις – καταγγελίες της δολοφονικής δράσης των ναζί που παρέμεναν αραχνιασμένες στα συρτάρια των κρατικών υπηρεσιών…

3) Η νίκη του λαϊκού κινήματος γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι την δολοφονική επίθεση στον Κουσουρή το 1998 οι ναζί είχαν από το 1992 πραγματοποιήσει, ήδη, πάνω από 50 εγκληματικές επιθέσεις, εντούτοις το αστικό κράτος και η αστική δικαιοσύνη τους επέτρεπε να κυκλοφορούν ελεύθεροι και λίγο αργότερα τους χάρισαν και την δυνατότητα να κυκλοφορούν με τον μανδύα του “νόμιμου πολιτικού κόμματος”…

4) Η νίκη του λαϊκού κινήματος είναι και νίκη απέναντι στο πλυντήριο αμνησίας για το ρόλο του πολιτικού και μιντιακού συστήματος που υπέθαλψε και διευκόλυνε τη ναζιστική συμμορία, νίκη απέναντι σε εκείνους που ζητούσαν “μια σοβαρή Χρυσή Αυγή”, εκείνους που δεν έβλεπαν ούτε τις σβάστικες ούτε τα ναζιστικά κηρύγματα, εκείνους που στις τηλεοράσεις παρουσίαζαν σαν… “ράκος” τον μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά και κατήγγειλαν όσους άφηναν… “λυτή” τη Μάγδα Φύσσα, εκείνους που διαφήμιζαν σε πρωτοσέλιδα, πρωινάδικα και βραδυνάδικα τα ναζιστόμουτρα σαν καλά παιδιά που πήγαιναν τις γριούλες στα ΑΤΜ και “αγαπούν την πατρίδα” λίγο… εριστικά. Το αστικό πολιτικο-μιντιακό σύστημα που “έπαιξε” με τους ναζί και σήμερα αφού τους αξιοποίησε παριστάνει τον… “αντιφασίστα”, συνεχίζει να ποτίζει με δηλητήριο συνειδήσεις και αύριο, αν χρειαστεί και πάλι τους ναζί, θα τους ξαναχαιδέψει πάλι.

5) Ο αγώνας ενάντια στον ναζισμό, στον φασισμό, στην ακροδεξιά, στον ρατσισμό, στον εθνικισμό, στον μισανθρωπισμό δεν σταματά εδώ. Είναι διαρκής και πρέπει να είναι επίμονος, για όσο κρατάει η μήτρα που γεννάει και εκτρέφει τα φίδια, για όσο διατηρούν την εξουσία οι μηχανισμοί και το σύστημα που αξιοποιεί τον φασισμό είτε ως εφεδρεία είτε ως πρωταγωνιστή διαχείρισης των υποθέσεων του. Σε αυτή την ασίγαστη πάλη του Ανθρώπου με το κτήνος, η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου είναι ένα ακόμα όπλο.

Πηγή 


Η δημοκρατία είναι μία!;

 


Καλεσμένος αναλυτής, καθηγητής συνταγματικού δικαίου, μας «φώτισε» από την ΕΡΤ1 (7/10/2020, 23:35) όταν απέρριψε μετά χλευασμού ότι υπάρχει «αστική δημοκρατία» που είπε κάποιος άλλος καλεσμένος,  γιατί όπως είπε «η δημοκρατία είναι μία και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη»!

 Σε ποιον κόσμο ζει; Ποια ιστορία για τη δημοκρατία έχει διαβάσει και δεν βρήκε παρά «μία μόνη» και είναι αυτή που έχει η Ελλάδα σήμερα;

 Η ανθρωπότητα έζησε πολλές δημοκρατίες που το περιεχόμενό τους ήταν πολύ διαφορετικό, ως και αντίθετο.

 -Η αρχαία δημοκρατία των Αθηνών δεν αναγνώριζε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και θεωρούσε φυσική τη δουλεία ανθρώπων από τους πολίτες. Οι δούλοι ήταν απλώς «πράγματα» που τα αγόραζαν! Ναι,  οι ιδιοκτήτες είχαν μεταξύ τους δημοκρατία αλλά όχι και μεταξύ των ανθρώπων της κοινωνίας.

 -Οι πλούσιοι στην αρχαία Ρώμη  είχαν και αυτοί δημοκρατία.

 -Οι αποικιοκρατικές δυνάμεις είχαν στο εσωτερικό τους δημοκρατία διαφόρων μορφών, αλλά καμία δημοκρατία δεν ίσχυε για τους υπόδουλους λαούς, τους οποίους αντιμετώπιζαν με απίστευτη  βία και εκτελέσεις, πχ Αλγερία, Ινδία ή Κύπρος – σπουδαία δημοκρατία!!!  Δημοκρατία χωρίς ισότητα των ανθρώπων δεν είναι δημοκρατία.

 -Υπήρξαν δημοκρατίες που το δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή, το είχαν μόνο οι ιδιοκτήτες περιουσίας. Δηλαδή όλος ο φτωχός λαός έξω και κάτω.

 -Είδαμε και την… βασιλική δημοκρατία της Πολωνίας όπου ψήφιζαν για βασιλιά μόνο οι έχοντες βασιλικό αίμα, πρίγκιπες κλπ!!!

 -Είδαμε μισές δημοκρατίες που απαγόρευαν το δικαίωμα συμμετοχής στις γυναίκες, δηλαδή εξ ορισμού ο μισός πληθυσμός αποκλείονταν.

 -Ζήσαμε στην Ελλάδα βασιλευόμενη δημοκρατία που απαγορεύονταν στο λαό να εκλέξει τον ανώτατο άρχοντα. Έτσι η βασίλισσα Φρίκη διοικούσε την Ελλάδα και οι εκλεγμένοι προσκυνούσαν – να χαίρονται την ξευτίλα τους!

 -Είδαμε τη δημοκρατία του ιδιώνυμου και της απαγόρευσης των εργατικών δικαιωμάτων.

 -Είδαμε τη μετεμφυλιοπολεμική δημοκρατία των εκτάκτων μέτρων και του παρασυντάγματος να εκτελεί σωρηδόν αντιπάλους του καπιταλισμού για ιδεολογικούς λόγους.

 Όλες αυτές οι δημοκρατίες είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: κατοχύρωναν πάντα το δικαίωμα της κυρίαρχης τάξης των εκμεταλλευτών να εκμεταλλεύονται τους υποκείμενους σε αυτή παραγωγούς του πλούτου και να τον αρπάζουν όλο για δικό τους, δίνοντας μερικά ψιχία.

 -Είδαμε όμως και τη σοσιαλιστική δημοκρατία (με όλες τις αδυναμίες και τα ελαττώματα της πρώτης φοράς εφαρμογής), όπου όλοι είχαν ίσα δικαιώματα και ίση βαρύτητα ψήφου, ως πολίτες, στην διαμόρφωση της πολιτικής διεύθυνσης του κράτους, αφού δεν υπήρχαν πλούσιοι και φτωχοί, εκμεταλλευτές και  εκμεταλλευόμενοι, άρχουσες και υποκείμενες τάξεις. Το κυριότερο, δεν είχαν μόνο πολιτική δημοκρατία αλλά και οικονομική δημοκρατία, αφού είχαν λόγο στην οικονομία και στις επιχειρήσεις με τις γενικές συνελεύσεις καθορισμού των επενδύσεων και της πορείας τους, κάτι αδιανόητο στις αστικές δημοκρατίες που κατοχυρώνουν στους επιχειρηματίες το δικτατορικό δικαίωμα σχεδόν απόλυτης εξουσίας στην επιχείρηση και το απόλυτο δικαίωμα να είναι ιδιοκτησία τους ό,τι και αν παράγουν οι εργαζόμενοι. Αυτό κάνουν ότι δεν το ξέρουν οι καθηγητάδες ή το θεωρούν… φυσικό αποτέλεσμα ελεύθερων σχέσεων ελεύθερων κεφαλαιοκρατών και ελεύθερων απολύτως εξαρτημένων εργατών!!!

 Πως το είπε; «Η δημοκρατία είναι μία»;

 Αυτοί οι καθηγητές αναλαμβάνουν να διαπαιδαγωγήσουν τους Έλληνες και μετά κάνουν τους έκπληκτους που οι αστικές δημοκρατίες εκκολάπτουν στον κόρφο τους το αυγό του φιδιού.

 Ίσως να είμαι τυχερός που είμαι απόφοιτος ΣΤ΄ Δημοτικού και δεν με δίδαξαν τέτοιοι καθηγητάδες.  Και πιο τυχερός που με δίδαξαν οι δάσκαλοι των φυλακών και της εξορίας, όπου η κρίση της λογικής και η διαλεκτική μεθοδολογία, ήταν απείρως ανώτερες από τις νεκρές γνώσεις του τύπου «η δημοκρατία είναι μία»!

 Για τις ταξικές δημοκρατίες η αλήθεια είναι μόνο μία: είναι δημοκρατίες μόνο για τις κυρίαρχες τάξεις, δηλαδή δεν είναι δημοκρατία για όλους και στα πάντα. 

 

Οι δάσκαλοι της φυλακής και της εξορίας

 http://aristeripolitiki.blogspot.com/2012/01/blog-post_16.html

 

 

 

Εικονική πραγματικότητα


Καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται το νέο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση επιχειρεί όλο και πιο προκλητικά να συσκοτίσει και να μεταθέσει στο λαό τις δικές της τεράστιες ευθύνες για τη νέα πανδημική έξαρση, τις ευθύνες της για την πολιτική που βάζει τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου πάνω από τα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού.

Σε αυτήν την επιχείρηση επιστρατεύονται για πολλοστή φορά η περιβόητη «ατομική ευθύνη» και η προβολή μιας εικονικής πραγματικότητας για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την αντιλαϊκή πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προκατόχων της, σε όλους τους κρίσιμους τομείς για την υγεία και τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

***

Χαρακτηριστική ήταν η προχτεσινή κυβερνητική ενημέρωση για τον κορονοϊό, όπου λίγο έως πολύ κάλεσαν τον καθένα... «να αναρωτηθεί αν έκανε ό,τι πέρασε από το χέρι του για να προστατεύσει τους γύρω του», την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αφήνει καθημερινά εκτεθειμένο το λαό, με τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, τις αθωράκιστες δομές για ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, τα ανεπαρκή ή και ανύπαρκτα μέτρα στους μεγάλους χώρους δουλειάς, την καθημερινή «σαρδελοποίηση» στις συγκοινωνίες, το στοίβαγμα ακόμα και 27 μαθητών στην ίδια τάξη...

Στην ίδια κυβερνητική ενημέρωση, ομολογήθηκε ότι «η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου», χωρίς καμία αναφορά βέβαια στο «γιατί». Τι έγινε στη χώρα, τι ήταν αυτό που άρχισε να «ωριμάζει» το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, τόσους μήνες μετά την άρση της καραντίνας; Μα ακριβώς οι συνέπειες από το «άνοιγμα» του Τουρισμού και των Μεταφορών με τους όρους του μεγάλου κεφαλαίου, με «ξεχείλωμα» των σχετικών πρωτοκόλλων και κατάργηση οποιουδήποτε προληπτικού μέτρου κρίθηκε ότι θίγει τα κέρδη του.

***

Αντίστοιχα προκλητική είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει ότι «τα σχολεία μας θεωρούνται ασφαλή», όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, παρότι δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους. Για να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι «δεν υπάρχει διασπορά εντός των σχολικών μονάδων», η κυβέρνηση επιστρατεύει «βολικά» στατιστικά, αναφέροντας ότι έχουν βρεθεί θετικά κρούσματα μόνο στο 0,016% του συνόλου των μαθητών και το 0,033% των εκπαιδευτικών.

Τα στατιστικά αυτά δεν λένε απολύτως τίποτα, από τη στιγμή που δεν γίνονται μαζικά τεστ στα σχολεία. Πόσο μάλλον που ενώ ήδη - ακόμα και με τα πετσοκομμένα σχετικά πρωτόκολλα - έχουν κλείσει πανελλαδικά 14 σχολικές μονάδες και 114 τμήματα, αναρίθμητες καταγγελίες επιβεβαιώνουν ότι δεν γίνονται τεστ ούτε καν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των τμημάτων και των σχολείων που κλείνουν (!), ενώ για ιχνηλάτηση και μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ούτε λόγος...

Κι όλα αυτά την ώρα που αυξάνονται με τον καιρό οι ασθένειες με συμπτώματα παρόμοια του κορονοϊού, με όλο και περισσότερες οικογένειες να αντιμετωπίζουν το δίλημμα αν θα μπουν σε καραντίνα επειδή δεν διασφαλίζεται η δωρεάν διενέργεια τεστ ή αν θα πληρώσουν ξανά οι ίδιες για να κάνουν το τεστ στον ιδιωτικό τομέα που εξακολουθεί να θησαυρίζει.

Το ζήτημα μάλιστα με την ανεπάρκεια των τεστ όχι μόνο στα σχολεία, αλλά και στους μεγάλους χώρους δουλειάς, σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται σε νοσοκομεία, στις δομές με ευπαθείς ομάδες κ.ο.κ. αποτυπώνεται στα ίδια τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία. Σύμφωνα με τις εκθέσεις του κυβερνητικού Παρατηρητηρίου Covid-19, εν μέσω της νέας πανδημικής έξαρσης, αντί τα τεστ να αυξάνονται, μειώνονται σημαντικά: Από τον μέσο όρο των 18.740 τεστ τη μέρα στα τέλη Αυγούστου, έπεσαν στα περίπου 13.000 τεστ τη μέρα μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη, φτάνοντας πλέον μόλις στα 10.500 περίπου τεστ τη μέρα στα τέλη του ίδιου μήνα!

***

Εκεί βέβαια που απογειώνεται ο εμπαιγμός, είναι στην εικονική πραγματικότητα που προβάλλει η κυβέρνηση για το δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο κατά τα λεγόμενα των στελεχών της «σε καμία περίπτωση δεν είναι στα όριά του», ενώ «όλα τα χειρουργεία λειτουργούν στο 100%» και «κανένα χειρουργείο δεν ματαιώθηκε λόγω κορονοϊού»...

Πρόκειται για μέγιστη κοροϊδία για τους χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν στις τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργείο (οι οποίες «απογειώθηκαν» ακόμα περισσότερο στο πρώτο κύμα της πανδημίας), στους χιλιάδες ανθρώπους που αναγκάζονται να συνωστίζονται για ένα ραντεβού από Δεκέμβρη και πέρα (!), όπως είδαμε πριν από λίγες μέρες στο ΠΑΓΝΗ, στους υγειονομικούς που με συγκεκριμένα στοιχεία αποκαλύπτουν τις συνέπειες σε κλινικές, τμήματα κ.τ.λ. από τις τεράστιες ελλείψεις, την ανακύκλωση κλινών, τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού κ.ο.κ.

Καθόλου τυχαία άλλωστε, στην ίδια προχτεσινή ενημέρωση, απαντώντας σε ερώτηση για την επιβολή ειδικών περιοριστικών μέτρων σε περιοχές όπως π.χ. η Αχαΐα και ο δήμος Ιωαννίνων, έναντι των όσων ισχύουν στην Αθήνα, η κυβέρνηση ομολόγησε ότι «είμαστε πιο αυστηροί σε περιοχές με μικρότερες αντοχές και δυνατότητες του συστήματος Υγείας».

Οποια πλευρά κι αν πιάσει κανείς, αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, οι συνέπειες της πολιτικής που υπηρετεί τα κέρδη του κεφαλαίου. Επιβεβαιώνεται ότι μόνη απάντηση υπέρ του λαού είναι ο μαζικός αγώνας για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων του, το σύνθημα που βρίσκεται στην προμετωπίδα του αγωνιστικού καλέσματος για τα πανεργατικά συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη!

ΝΑΤΟική «πυξίδα»


Οι κοινές δηλώσεις Στόλτενμπεργκ - Μητσοτάκη επιβάλλουν να ανέβει η επαγρύπνηση του λαού για τις εξελίξεις που «τρέχουν» στην περιοχή, με τη σφραγίδα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Μπαίνοντας κατευθείαν στο «ψητό», ο γγ του ΝΑΤΟ χαιρέτισε το γεγονός ότι «η Ελλάδα ξοδεύει το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα» και ότι προχωράει «στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών της, καθώς αυτό θα ενδυναμώσει το ΝΑΤΟ».

Δεν υπάρχει πιο κυνική ομολογία ότι η αγορά των «Rafale» από τη Γαλλία και ο εκσυγχρονισμός των αμερικανικών «F-16» έχουν ως προτεραιότητα την ενίσχυση του ΝΑΤΟικού στρατιωτικού «αποτυπώματος» στην περιοχή, και όχι βέβαια την υπεράσπιση της άμυνας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, όπως ψεύτικα ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Επιβεβαιώνεται ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα αποτελούν κρίκο στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, και το ίδιο ισχύει συνολικά με τη διάρθρωση και τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ίδια ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα, επειδή συνεχίζει να δίνει 4 δισ. ευρώ το χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, απορρίπτει το δίκαιο αίτημα μαθητών και υγειονομικών για προσλήψεις σε Υγεία και σχολεία εν μέσω πανδημίας, επειδή «κοστίζουν»!

Πώς συμβάλλει όμως η αναβάθμιση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ελλάδας στην «ενδυνάμωση» του ΝΑΤΟ; Την απάντηση δίνει ξανά ο Στόλτενμπεργκ: «Με τη συμμετοχή σας στις αποστολές του ΝΑΤΟ, από το Αφγανιστάν μέχρι το Κόσοβο, τα μαχητικά σας βοηθούν στην ασφάλεια των ουρανών του Μαυροβουνίου και το Πολεμικό σας Ναυτικό αποτελεί σημαντικό τμήμα της ναυτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ».

Πλοία και αεροπλάνα, που χρυσοπληρώνει ο λαός, αλλά και το έμψυχο υλικό, όλα διατίθενται για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ, «για να διατηρείται η Ελλάδα δυνατή» όπως είπε ο Στόλτενμπεργκ, εννοώντας βέβαια την αστική της τάξη και όχι τους εργαζόμενους και το λαό. Τα δικά της συμφέροντα εξυπηρετεί ο ρόλος «μεντεσέ» στα επικίνδυνα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, ενώ η χώρα και ο λαός μετατρέπονται σε στόχο.

Ο γγ του ΝΑΤΟ ήταν σαφής και για τις «προκλήσεις» που έχει να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ στην περιοχή: «Συζητήσαμε τους προβληματισμούς για την αυξανόμενη παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς αυτή έχει επιπτώσεις στο θέμα της ασφάλειάς μας. Γι' αυτό και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε μαζί».

Αυτό το «μαζί» ανέλαβε να «μεταφράσει» ο Κυρ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με την Τουρκία «απειλούν την ίδια τη συνοχή του ΝΑΤΟ, σε μία ζώνη στρατηγικού ενδιαφέροντος και για τις ΗΠΑ, για ολόκληρο τον δυτικό κόσμο».

Με άλλα λόγια, η αυξανόμενη επιρροή δυνάμεων όπως η Ρωσία κάνει πιο επιτακτικό το «μαζί» για την ιμπεριαλιστική συμμαχία, δηλαδή τη διασφάλιση της ΝΑΤΟικής συνοχής.

Με δεδομένο λοιπόν ότι το ΝΑΤΟ, η ελληνική κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα μοιράζονται τις ίδιες «αγωνίες» και έχουν την ίδια «πυξίδα», ο Στόλτενμπεργκ περιέγραψε τα επόμενα βήματα στο παζάρι που εξελίσσεται με «χορηγούς» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ:

Χαιρέτισε τον «μηχανισμό αποκλιμάκωσης» που ενεργοποίησε το ΝΑΤΟ, με συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας, υπογράμμισε την ετοιμότητα της λυκοσυμμαχίας να τον αναπτύξει ακόμη περισσότερο και να τον εξελίξει σε «πλατφόρμα», που θα μπορεί «να δημιουργήσει χώρο για διπλωματικές προσπάθειες», με στόχο οι «διαφορές μεταξύ συμμάχων» να διευθετηθούν «στο πνεύμα της συμμαχικής αλληλεγγύης»!

Με απλά λόγια, η ελληνική αστική τάξη συμμετέχει από τη μια σε ιμπεριαλιστικούς ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς που επαναχαράζουν σύνορα και επεμβαίνουν σε τρίτες χώρες, ενώ την ίδια στιγμή στο όνομα της ΝΑΤΟικής συνοχής ετοιμάζεται να παζαρέψει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Τα ψέματα τελείωσαν. Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης, πολέμων και ανασφάλειας για όλους τους λαούς και αυτό επιβεβαιώνεται με κάθε αφορμή, ειδικά τώρα που οι ανταγωνισμοί μεγαλώνουν. Αλλος χρόνος για να ξοδεύει ο λαός την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, που εναποθέτουν την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ειρήνης στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, δεν υπάρχει.

TOP READ