Γράφει ο Σφυροδρέπανος //
Η πρόσφατη εικόνα των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ να ερμηνεύουν το We Are the World του Μιχαλάκη του Τζάκσον, χωρίς όμως το περίφημο moonwalk του (που θα του έδινε νέα ώθηση ο Κοτζιάς) έκανε το γύρο του κόσμου, σπάζοντας ένα ταμπού και δίνοντας πολύ ωραίες ιδέες για αντίστοιχη συνέχεια από όλους μαζί συλλογικά, και την ελληνική κυβέρνηση ειδικότερα. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα κι οι συγκεκριμένες προτάσεις του Ατέχνως.
1. Liberian Girl
Στην επόμενη σύνοδο κορυφής μπορούν να έχουν επίτιμη καλεσμένη την Κοντολίζα Ράις και να τη βραβεύσουν για την πλούσια προσφορά της. Γιατί ήρθε κι άλλαξε τον κόσμο μας, όπως στο σινεμά.You know that you came and you changed my world just like in the movies.
2. Smooth Criminal
Μουσική υπόκρουση στους επόμενους νατοϊκούς βομβαρδισμούς. Αφού θα γίνουν για το θρίαμβο της ελευθερίας και της δημοκρατίας, δεν μπορούν να λογιστούν ως έγκλημα.3. They don’t care about us
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Αλ Γκορ, για έναν καπιταλισμό με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και μπόλικα πράσινα φύλλα συκής.Δε μας νοιάζονται, σου λέω.
4. Black or White
Μουσική συνοδεία στην επόμενη συζήτηση για το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού, μετά την επόμενη Λαμπεντούζα. Γιατί αν ενοχλείς την εταιρία μου, δε με νοιάζει αν είσαι μαύρος ή άσπρος.If you’ re thinking about my Baby, it don’t matter if you ‘re black or white.
5. Thriller
Για τη δραματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Πόσους πόντους θα χάσουμε από το καλτσόν μας; Θα σκιστεί ή όχι; Θα σπάσουν ή θα παχύνουν οι λεπτές και εύθραυστες ισορροπίες.Το βιντεοκλίπ είναι γέφυρα από το λόμπι της δραχμής στα ζόμπι του ευρώ, όπως λέει κι ο δικός μας, Πάνος Ζάχαρης.
zombie-copy
6. Beat it
Η διαπραγματευτική φιλοσοφία της κυβέρνησης για το θρίλερ (τη διαπραγμάτευση ντε). Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ.Just beat it, beat it, beat it, beat it
No one wants to be defeated
Showin” how funky strong is your fight
It doesn’t matter who’s wrong or right.

7. Wanna be starting something
Ευθεία, συνειρμική παραπομπή στην υγιή start up επιχειρηματικότητα. Και με την απαραίτητη δημιουργική ασάφεια στο.. Ma ma se, ma ma sa, ma ma coo sa. Που είναι κάτι αντίστοιχο με το ισπανικό asereje και το Ουγκαγκαμπουμ, του Χάρρυ Κλυνν.8. I just can’t stop loving you
Όρκοι αγάπης στο ευρωπαϊκό όραμα και το φετίχ του ευρώ.9. Just good friends
Για τις σχέσεις με το ΣΕΒ. Αλλά μην πάει ο νους σας στο πονηρό. Είναι απλά φίλοι. Και στα φιλικά μπαίνουν τα καλύτερα γκολ στην τσέπη μας.My baby loves me, though she acts like I ‘m not there
Now if they ask you, tell them that we ‘re just good friends

10. Rock With You
Αφιερωμένο στις αγορές, που θα τις χορέψουμε στο ταψί, με πεντοζάλη κι ό,τι ήθελε προκύψει.11. Stranger in Moscow
Για την επόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κρεμλίνο. Έχει και αντισταλινικές αιχμές.

Sunny days seem far away
Kremlin’s shadow belittlin” me
Stalin’s tomb won’t let me beΚι επειδή η λίστα δεν μπορεί να μείνει στο Μιχαλάκη, συμπληρώνουμε με μερικές ακόμα προτάσεις, που κλείνουν το δίσκο.
12. Give peace a chance
Ζήτω η pax romana. Η ελιά, το περιστέρι και τα τοιαύτα.Μη σου πω και το Imagine
13. Johny (με ένα νι) Βe good tonight
Συμβουλές στον ατίθασο Βαρουφάκη, πριν το επόμενο Eurogroup.14. Angie
Το τραγούδι με το οποίο θα μπει, εν μέσω αποθέωσης, η Άνγκελα Μέρκελ.15. Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
(που φτιάχνετε, όπως θέλετε…)
Θα παίζει κι από τη συχνότητα της νέας δημόσιας τηλεόρασης.16. Η διεθνής
Ο Κοτζιάς που ξέρει τους στίχους θα τους μάθει και στους υπόλοιπους.Τα έσοδα του cd θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, σε μονοπώλια με μειωμένη κερδοφορία.
Υγ: ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι Υπουργοί Εξωτερικών σκοτώνουν τη μουσική.