31 Αυγ 2020

ΛΑΣΥ Κέρκυρας: Η δημοτική αρχή εκποιεί με το “έτσι θέλω” την καθαριότητα


Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
Η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας αποτελεί στρατηγική επιλογή της δημοτικής αρχής
Αποτελεί πρόκληση, για το λαό της Κέρκυρας, η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αναθέσει μέρος της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου σε ιδιώτες, κάνοντας έτσι ένα ακόμη «δώρο» ύψους 4.000.000 ευρώ, στους επιχειρηματικούς ομίλους. Συνεχίζεται έτσι ο χορός των εκατομμυρίων γύρω από την αποκομιδή αλλά και τη διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος των ιδιωτών επιχειρηματιών που θα κληθεί όμως… να την πληρώσει αδρά ο κερκυραϊκός λαός.
Η Δημοτική Αρχή της ΝΔ, σχεδιάζει να περάσει στα κρυφά την απόφαση για την ιδιωτικοποίηση μέσα από την Οικονομική Επιτροπή που ο νόμος, αλλοιώνοντας την ψήφο των τελευταίων Δημοτικών εκλογών, της δίνει την απόλυτη πλειοψηφία με τα 2/3 των μελών.
Όσα προσχηματικά επιχειρήματα κι αν αναφέρονται στην εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, για ελλείψεις προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, δεν μπορούν να κρύψουν την συνειδητή προσπάθεια της Δημοτικής αρχής να αποπροσανατολίσει το λαό της Κέρκυρας προκειμένου να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τέτοιες μεθοδεύσεις. Τα ίδια ακριβώς προσχήματα με τα παραπάνω χρησιμοποιούσαν και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.
Ως συνήθως, η “ανάγκη” της ιδιωτικοποίησης “στρώνεται” πάνω στο έδαφος της σχεδιασμένης απαξίωσης της υπηρεσίας καθαριότητας. Είναι μία γνωστή τακτική που αξιοποιείται από τις πολιτικές ηγεσίες για να πείσουν ότι δεν γίνεται αλλιώς. Οι κορώνες που ακούγονται κατά καιρούς και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για ελλείψεις και προβλήματα στις υπηρεσίες, δεν πείθουν κανέναν. Η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων αλλά και άλλων τομέων και υπηρεσιών του Δήμου, αποτελεί στρατηγική επιλογή της Δημοτικής Αρχής.
Η ανάγκη όλων μας για μία καθαρή πόλη, δεν μπορεί να αξιοποιείται ως άλλοθι για ιδιωτικοποιήσεις. Η ικανοποίηση των αναγκών που αφορούν τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια του λαού δεν μπορεί να αποτελούν πεδίο κερδοφορίας επιχειρηματιών. Οφείλουν να χρηματοδοτούνται από το κράτος και να παρέχονται απρόσκοπτα και δωρεάν σε όλους.
Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πληρώνουν, εδώ και χρόνια, ακριβά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτή δηλαδή την πολιτική που φέρει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας των μεγαλοεπιχειρηματιών. Μια πολιτική που όσο κι αν προπαγανδίζεται απ’ τις αστικές κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ κλπ.) με τους φίλα προσκείμενους δημάρχους τους ως αναγκαίος μονόδρομος και «λύση» στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες… στην πράξη αυτή η πολιτική είναι που διογκώνει και αφήνει άλυτα όλα τα προβλήματα του λαού, δίνοντας αποκλειστικά κέρδη και προνόμια στο κεφάλαιο.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους εργαζόμενους με τα σωματεία τους και το λαό της Κέρκυρας, να βάλουν φρένο με τον αγώνα τους σ’ αυτή την πολιτική που εκποιεί… με το «έτσι θέλω» την ζωή και τις ανάγκες των πολλών, για τα κέρδη των λίγων !
Να διεκδικήσουμε:
– Καμιά ανάθεση – ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής – διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες.
– Κεντρικός εθνικός σχεδιασμός με προτεραιότητα της διαλογής στην πηγή και της ανακύκλωσης με δημόσιο αποκλειστικά χαρακτήρα και επιστημονικό σχεδιασμό στην αποκομιδή – διαχείριση, αποκλείοντας τις νέες ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων για την καρκινογόνο καύση (RDF) σκουπιδιών (βλ. τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ στο Βόλο κλπ.).
– Προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, με αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας με γιατρούς εργασίας και σύγχρονα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
– Διατήρηση και επέκταση των ΒΑΕ με ουσιαστικές αυξήσεις. 5νθήμερη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας με προσωπικό ασφαλείας τα Σαββατοκύριακα για αποκομιδή επιλεγμένων και ευαίσθητων χώρων. Σύνταξη στα 55 στους άνδρες και στα 50 στις γυναίκες.

Αποκλεισμό από τις εκδηλώσεις για τη Σλοβακική αντίσταση στους ναζί καταγγέλλει το Κομμουνιστικό Κόμμα Σλοβακίας


Σε μια πρωτοφανή κίνηση ακόμα και για τα δεδομένα της καπιταλιστικής Σλοβακίας προχώρησε η διοίκηση του Μουσείου Σλοβακικής Εθνικής Εξέγερσης, αποκλείοντας τους εκπροσώπους του Κομμουνιστικού Κόμματος Σλοβακίας από τη συμμετοχή στις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 76 χρόνια από το κομβικό γεγονός της σλοβακικής αντίστασης. Η δικαιολογία που προέβαλε το μουσείο είναι πως οι εκδηλώσεις θα έχουν “απολίτικο χαρακτήρα”, όπου κανένα κόμμα δε θα συμμετάσχει με πρόσχημα τον κορονοϊό. Στην πραγματικότητα, ο καταγέλαστος αυτός ισχυρισμός καταρρέει, καθώς στην τελετή έχουν προσκληθεί κανονικά εκπρόσωποι της σλοβακικής κυβέρνησης.
Η Σλοβακική Εθνική Εξέγερση ήταν ένα ένοπλο αντιστασιακό κίνημα κατά των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής και του καθεστώτος του Γιόζεφ Τίζο, ηγέτη του “ανεξάρτητου” σλοβακική κράτους – δορυφόρου του Γ’ Ράιχ, που ξέσπασε στις 29 Αυγούστου και διήρκεσε ως τις 28 Οκτώβρη 1944. Ο ρόλος των κομμουνιστών παρτιζάνων ήταν ιδιαίτερα σημαντικός, ενώ στις τάξεις των εξεγερμένων συμμετείχαν και Σοβιετικοί αντάρτες.
Το ΚΚ Σλοβακίας καταδίκασε την απαράδεκτη αυτή στάση του Μουσείου, αναφέροντας πως: “Θεωρούμε αποδεκτή την απόφαση να γίνει οι εορτασμοί της 76ης επετείου της Σλοβακικής Εθνικής Εξέγερσης με πολύ περιορισμένο τρόπο από άποψης πανδημίας Covid-19 και τη σεβόμαστε πλήρως. Ωστόσο δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη δήλωση πως ένας ακόμα λόγος που δεν μπορεί να συμμετάσχει η αντιπροσωπεία του ΚΚ Σλοβακίας είναι ο απολίτικος χαρακτήρας των εορτασμών. Οι εορτασμοί της Σλοβακικής Εθνικής Εξέγερσης ποτέ δεν υπήρξαν και ποτέ δε θα είναι απολίτικες. Θεωρούμε γελοίο να λέγεται πως η πράξη τιμής, όπως και όλες οι εκδηλώσεις μνήμης της Εξέγερσης, δε σχετίζονται με την πολιτική”. Τονίζοντας το γεγονός της πρόσκλησης των εκπροσώπων των κυβερνητικών κομμάτων στην τελετή, η ανακοίνωση συνεχίζει υπενθυμίζοντας την καθοριστική συμβολή των κομμουνιστών στα γεγονότα: “Το Μουσείο της Σλοβακικής Εθνικής Εξέγερσης στη Μπάνσκα Μπύστρικα συμβολίζει το κουράγιο και τον ηρωισμό του σλοβακικού λαού, που αντιστάθηκε στη ναζιστική σκλαβιά και εξεγέρθηκε κατά των ναζί κατακτητών. Τα ιστορικά γεγονότα ολόκληρου του αντιφασιστικού κινήματος στη Σλοβακία, όπως και η προετοιμασία ένοπλης δράσης κατά του φασισμού και των εγχώριων συνεργατών του στα τέλη Αυγούστου του 1944 είναι ξεκάθαρη απόδειξη πως το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν ένας από τους βασικούς οργανωτές της αντιφασιστικής αντίστασης. Είτε αρέσει σε κάποιους σήμερα είτε όχι, ήταν κυρίως οι κομμουνιστές και οι οικογένειές τους που πλήρωσαν σκληρά για τη δράση και τη στάση τους και πλήρωσαν με το ακριβότερο τίμημα – τη ζωή τους. Αυτό το γεγονός πρέπει να σας είναι σαφές, όπως και στους επαγγελματίες του Μουσείου Σλοβακικής Εθνικής Εξέγερσης στη Μπάνσκα Μπύστρικα”, προσθέτει η ανακοίνωση.
Με πληροφορίες από People’s Dispatch

Ακροδεξιοί αρνητές του κορονοϊού εισέβαλαν στην είσοδο της γερμανικής βουλής στο Βερολίνο


Σε επίκεντρο του διεθνούς “κινήματος” αρνητών του κορονοϊού εξελίσσεται η Γερμανία και συγκεκριμένα το Βερολίνο, όπου για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες ψεκασμένοι και φασίστες για να διαδηλώσουν ενάντια σε οποιοδήποτε μέτρο προστασίας από την πανδημία. Οι διαδηλωτές κατέφτασαν με πούλμαν από όλη τη Γερμανία, αλλά και γειτονικές χώρες, όπως η Πολωνία, η Αυστρία, η Ελβετία και η Ολλανδία.
Ομάδα φασιστοειδών προσπάθησε να εισβάλει στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Βουλής, υπερπηδώντας τα κιγκλιδώματα και καταλαμβάνοντας για λίγο με τις σημαίες τους την κεντρική σκάλα της εισόδου, πριν διαλυθούν με σπρέι πιπεριού από τις αστυνομικές δυνάμεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι επιδιώξεις ακροδεξιών ομάδων για αυτό το ªχάπενινγκª είχαν ανοιχτά διακηρυχθεί από τα ΜΚΔ μέρες πριν τη συγκέντρωση του Σαββάτου ως “Έφοδος στο Ράιχσταγκ”, παρόλα αυτά δε φαίνεται να ελήφθησαν ιδιαίτερα προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της.
Το συγκεντρωμένο πλήθος ήταν ιδιαίτερα ετερόκλητο, χωρίς κάποιον κεντρικό οργανωτή, είναι όμως σαφές ότι διάφορες φασιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις προσπαθούσαν να δώσουν τον τόνο, χωρίς να συναντούν αντίδραση από τους υπόλοιπους οργανωτές. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους μπορούσε να διακρίνει κανείς Προτεσταντικές ομάδες να τραγουδούν χριστιανικούς ύμνους και να φορούν μπλουζάκια με συνθήματα όπως “Χριστιανοί αντιστέκονται” και “Ιησούς Χρηστός Υιός Θεού Σωτήρας”. Κάποιοι κρατούσαν σημαίες του Ισραήλ και άλλοι των ΗΠΑ, δηλώνοντας οπαδοί του Τραμπ και της συνωμοσιολογικής οργάνωσης “Qanon”. Η αντιδραστική κινεζική σέχτα Φαλούν Γκονγκ έδωσε το παρόν με περίπτερο και πλακάτ όπου αναγραφόταν πως “Ο χειρότερος ιός στον κόσμο είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας”. Αντιεμβολιαστές και οπαδοί μυστικιστικών θεωριών κάθε είδους συμπλήρωναν το παζλ.
Στο βήμα ανέβηκαν μεταξύ άλλων ο αρχικός διοργανωτής των αντίστοιχων διαδηλώσεων πριν λίγους μήνες, ο επιχειρηματίας πληροφορικής από τη Στουτγγάρδη Μίχαελ Μπάλβεγκ, που ζήτησε κατάργηση όλων των νόμων για την πανδημία και παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, ανηψιός του Τζον Κένεντι και γνωστός αντιεμβολιαστής, αναπαρήγαγε τη θεωρία για το δίκτυο 5G και τη σύνδεσή του με τον κορονοϊό, λέγοντας πως το Βερολίνο “είναι και πάλι οχυρό κατά του ολοκληρωτισμού”. Σε παρόμοιο ψυχροπολεμικό και αντικομμουνιστικό κλίμα κινήθηκαν και τα συνθήματα πολλών διαδηλωτών που έκαναν λόγο για “ΓΛΔ 2.0” και επανασύσταση “της δικτατορίας του SED” από την Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας “Ελευθερία αντί για σοσιαλισμό”. Μια σειρά ομιλητές επιδόθηκαν επίσης σε παραλήρημα ξενοφοβίας και κοινωνικού ρατσισμού, μιλώντας για “πλημμυρίδα του λαού απέξω” και ότι “καθένας ζητά εδώ επιδόματα τέκνων, ανεργίας και δεν ξέρω εγώ τι άλλο”.
Το μόνο κόμμα με επίσημη παρουσία ήταν το ακροδεξιό AfD, ιδιαίτερα ο Μπγιόρν Χέκε, ηγέτης της ανοιχτά φασιστικής πτέρυγας του κόμματος. Το παρών έδωσε και ο Μάρτιν Ζέλνερ από το “Ταυτοτικό Κίνημα” της Αυστρίας, οργάνωση που ενίσχυε οικονομικά ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας πριν σκοτώσει 51 ανθρώπους σε δυο τζαμιά του Κράιστσερτς. Το φαιό μωσαϊκό συμπλήρωναν μέλη του νεοναζιστικού NPD, του ίδιας κοπής κομματιδίου “Ο τρίτος δρόμος”, σκόρπιοι νεοναζί, αλλά κυρίως μέλη των λεγόμενων “Πολιτών του Ράιχ”, οι οποίοι επιτίθενται ανοιχτά στην ύπαρξη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, επιζητώντας όπως λέει και ο τίτλος τους την ανασύσταση του παλιού γερμανικού Ράιχ.
Αρχικά η συγκέντρωση είχε απαγορευτεί από τις αρχές, ωστόσο με δυο κατεπείγουσες αποφάσεις του διοικητικού δικαστηρίου του Βερολίνου την Παρασκευή και επιβεβαίωση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου Βερολίνου – Βραδεμβούργου, τελικά επιτράπηκε, καθώς η πρόθεση των διοργανωτών να παρατάξουν 900 άτομα “περιφρούρησης και αποτροπής εντάσεων” συνιστούσαν “επαρκή μέτρα πρόληψης”, ενώ οι δικαστές ισχυρίστηκαν πως “δεν θα υπήρχε συνειδητή παραβίαση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης”. Η πραγματικότητα φυσικά, μικρή σχέση είχε με όλα αυτά, γεγονός καταφανές φυσικά στον οποιονδήποτε πλην της γερμανικής αστικής δικαιοσύνης ήδη από τις προηγούμενες διαδηλώσεις αυτού του τύπου στη χώρα, χωρίς το παραμικρό μέτρο προστασίας.
Με πληροφορίες και φωτό από jungewelt.de

Όλα όσα απίστευτα ακούστηκαν στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών


Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα κάτι που έμοιαζε μεταξύ παράστασης του Σεφερλή στο Δελφινάριο και σκετς των ΑΜΑΝ, με δόσεις δευτεροκλασάτου τρας ριάλιτι του Star, υπό τον τίτλο συνέδριο Ρεπουμπλικανικού Κόμματος 2020, ενόψει φυσικά και της κρίσιμης προεδρικής εκλογής του Νοέμβρη.
Καταρχάς θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι οι Δημοκρατικοί αυτή τη στιγμή είναι καβάλα στο άλογο. Είναι μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις, φαίνεται να κερδίζουν όλες τις κρίσιμες περιφέρειες και να φτάνουν με σχετική άνεση στον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων. Στο συνέδριό τους που προηγήθηκε φάνηκε ενότητα, στήριξη στο δίδυμο Μπάιντεν-Χάρις από όλες τις πτέρυγες του κόμματος, ομιλίες από Μπαράκ Ομπάμα, Μπιλ Κλίντον, γενικά μια χαρούμενη ατρόσφαιρα, χαρές, πανηγύρια κτλ. Στην αντίπερα όχθη ο πρόεδρος Τραμπ βλέπει την ήττα να έρχεται, η διαχείριση της πανδημίας με τους χιλιάδες νεκρούς έχει στραπατσάρει για τα καλά την εικόνα του, δέχεται κριτική εκ των έσω του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (ο μόνος εν ζωή Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, ο Τζορτζ Μπους, δεν πήγε καν στο συνέδριο, άλλωστε δεν είχε στηρίξει ούτε το 2016) ενώ προσπαθεί να ενεργοποιήσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων του χρησιμοποιώντας τις διαδηλώσεις ενάντια στις δολοφονίες αφροαμερικανών από την αστυνομία.
Το δόγμα νόμος και τάξη (Law and order) χιλιοειπώθηκε από όλους τους ομιλητές στο συνέδριο ενώ ιδεολογικά φαίνεται να μιλάμε για κάτι ανάμεσα σε Φαήλο Κρανιδιώτη και Ηλία Κασιδιάρη. Το συνέδριο ουσιαστικά αποτέλεσε μια προσπάθεια του Τραμπ να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κόμματός του και να φανεί ότι έχει ακόμα τον έλεγχο. Αυτή τη φορά όμως έλειψαν οι δηλώσεις στήριξης από τους δισεκατομμυριούχους φίλους του (όπως ο Πίτερ Θιλ που είχε μιλήσει στο συνέδριο του 2016, σημάδι των δυσκολιών και πιέσεων που δέχεται και αναμένεται να δεχτεί η αμερικανική οικονομία στην κρίση που έρχεται) και αρκέστηκε σε ένα κατάλογο ομιλητών από το ευρύτερο (συγγενικό και όχι μόνο) περιβάλλον του που ήταν κάτι παραπάνω από αρκετό για να καταλάβει κανείς τον ιδεολογικό ακροδεξιό αχταρμά που επικρατεί στο κεφάλι τους.
Η κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, και “η πρώτη κυρία” Μελάνια, προσπάθησαν να μας πείσουν πόσο γλυκούλης και παρεξηγημένος είναι ο πρόεδρος στις πιο “ανθρώπινες” ομιλίες του συνεδρίου (πιθανόν πίσω από τις κουρτίνες να γέλαγε και ο ίδιος ο Ντόναλντ όταν τις άκουγε), ενώ αντίθετα στο πολιτικό σκέλος οι ομιλητές πάσχιζαν να μας πείσουν ότι ο Τζο ο Μπάιντεν είναι κάτι μεταξύ Φιντέλ Κάστρο και Κάρλος το τσακάλι (ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτι μεταξύ Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Δένδια).
O Ματ Γκέετς, μέλος της Βουλής των αντιπροσώπων, έδωσε από την αρχή τον τόνο. “Η εκλογή Μπάιντεν μοιάζει με ταινία τρόμου στην πραγματικότητα. Θα σας αφοπλίσουν, θα αδειάσουν τις φυλακές, θα σας κλειδώσουν στο σπίτι και θα καλέσουν την MS-13 να μείνει στο διπλανό σπίτι (η MS-13 είναι μία από πιο βίαιες συμμορίες στην ιστορία, ιδρύθηκε στα 70s στην Καλιφόρνια από μετανάστες από το Ελ Σαλβαδόρ για να προστατέψει τους ομοεθνείς της από αντίπαλες συμμορίες). Η αστυνομία δεν θα έρχεται όταν την καλείτε γιατί θα της κόψουν την χρηματοδότηση”.
Ο 26χρονος Τσάρλι Κερκ από την πλευρά του, ο οποίος είναι πρόεδρος και συνιδρυτής της ακροδεξιάς ΜΚΟ Turning Point USA, ανέφερε ότι “Ο Τραμπ είναι ο σωματοφύλακας του δυτικού πολιτισμού. Εκλέχτηκε για να προστατέψει τις οικογένειες μας από τον εκδικητικό όχλο που επιδιώκει να καταστρέψει τον τρόπο ζωής μας, τις γειτονίες μας, τα σχολεία, τις εκκλησίες, τις αξίες μας.” Αξίζει να κάνουμε μία ευχάριστη παρένθεση και  να τονιστεί εδώ ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ στην αρχή της πανδημίας αμφισβητούσε την ύπαρξη του κορονοϊού μέχρι που ο συνιδρυτής της νόσησε και πέθανε από αυτόν.
Το δικό τους μήνυμα μέσω μαγνητοσκοπημένου βίντεο έστειλαν ο Ματ και η Πάτυ Μακλόσκι και αν αναρωτιέστε ποιοι είναι αυτοί, είναι το ζευγάρι που έγινε viral όταν βγήκε οπλισμένο και με το χέρι στην σκανδάλη στην αυλή του σπιτιού του στο Σεντ Λούις όταν έξω από αυτό πέρναγε πορεία διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόυντ. “Σας στέλνουμε το μήνυμα μας από το Σεντ Λούις του Μιζούρι, εδώ που μπορεί να μας είδατε να υπερασπιζόμαστε το σπίτι μας όταν ένας όχλος από διαδηλωτές πέρασε έξω από τη γειτονιά μας. Αυτοί οι ακραίοι ριζοσπάστες (!) δεν ικανοποιούνται με το να διαδηλώνουν στο δρόμο, θέλουν να περάσουν τις πύλες του Κογκρέσου, θέλει να πάρουν τον έλεγχο, θέλουν τη δύναμη. Μην αυταπατάστε οπουδήποτε κι αν μένετε, η οικογένειά σας δεν θα είναι ασφαλής στην Αμερική των ριζοσπαστικών Δημοκρατικών” κι αν θέλετε να τραβήξετε τα μαλλιά σας, ακόμα δεν έχουν έρθει οι καλύτεροι.
Ο Μάξιμο Αλβαρεζ, ένας επιχειρηματίας από τη Φλόριντα, είπε χαρακτηριστικά “Ο πρόεδρος Τραμπ μάχεται τις δυνάμεις της αναρχίας και του κομμουνισμού. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο αντίπαλος του από το βάλτο της Ουάσινγκτον θα παραδώσει τη χώρα σε αυτές τις επικίνδυνες δυνάμεις” για να έρθει να συμπληρώσει ο γιος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ “Οι ιδρυτές αυτής της χώρας πίστευαν ότι δεν υπάρχει ανώτερο πράγμα από το θεόσταλτο δικαίωμα μας να σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας, τώρα η Αριστερά θέλει να ακυρώσει αυτό το δικαίωμα. Ο Τζο Μπάιντεν και οι ριζοσπάστες έρχονται για την ελευθερία του λόγου μας. Θέλουν να μας εκφοβίσουν για να υποταχτούμε. Αν γίνει το δικό τους δεν θα μιλάμε πια για σιωπηλή μειοψηφία αλλά για φιμωμένη πλειοψηφία.”
Τη δική της πινελιά πρόσθεσε και η Αφροαμερικανίδα Κιμ Κλέηκιλ, υποψήφια για το Κογκρέσο, που προειδοποίησε για εγκαταλελειμμένα κτήρια, κάβες ποτών σε κάθε γωνία, ναρκομανείς και όπλα στους δρόμους αν επικρατήσει τελικά ο Τζο Μπάιντεν. Η ομιλία όμως που έκλεψε τις εντυπώσεις δεν ήταν άλλη από αυτή της Κίμπερλι Γκυλφόυλ. Η δικηγόρος η οποία είναι σύμβουλος του προέδρου Τραμπ (ταυτόχρονα έχει σχέση με τον μεγαλύτερο γιο του) έδωσε ρέστα. Σε μια παθιασμένη ομιλία με ένταση και υψηλούς τόνους αφού πρώτα συστήθηκε “Σας απευθύνομαι απόψε σαν μητέρα, σαν Λατίνα και περήφανη Αμερικανίδα και οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ που έχτισε την ισχυρότερη οικονομία του κόσμο για την εργατική και τη μεσαία τάξη”, στη συνέχεια πήρε το όπλο της: ”Οι Δημοκρατικοί θέλουν ανοιχτά σύνορα και κλειστά σχολεία. Η μητέρα μου ήταν μετανάστρια δασκάλα από το Εκουαδόρ και αισθάνομαι υποχρέωση σαν Αμερικανίδα να προστατέψω το Αμερικανικό Όνειρο. Οι ίδιες σοσιαλιστικές πολιτικές που κατέστρεψαν την Κούβα και τη Βενεζουέλα δεν πρέπει να βρουν χώρο στις πόλεις μας και στα στα σχολεία μας. Θέλουν να σας κλέψουν την ελευθερία, θέλουν να ελέγχουν τι βλέπετε και τι σκέφτεστε, έτσι ώστε να ελέγχουν τον τρόπο που ζείτε. Θέλουν να σας υποδουλώσουν στην αδύναμη, εξαρτώμενη, φιλελεύθερη ιδεολογία του θύματος σε σημείο να μην αναγνωρίζετε τον εαυτό σας ή τη χώρα σας”. Για να κλείσει εντυπωσιακά: “Κυρίες και κύριοι, μαχητές και μαχήτριες της ελευθερίας και του Αμερικανικού ονείρου, τα καλύτερα είναι μπροστά μας”.
Ακροδεξιά τσιτάτα, τρομολαγνεία, απύθμενο μίσος για οτιδήποτε μοιάζει “αριστερό” , σχεδόν ποινικοποίηση ακόμα και της λέξης ριζοσπαστικός υπό το φύλλο συκής της “ελευθερίας” και σε πιάνει ανατριχίλα αν αναλογιστείς ότι μιλάμε για την ηγέτιδα του δυτικού πολιτισμού, την κοιτίδα του καπιταλιστικού κόσμου που συνήθως διαμορφώνει ατζέντα και δείχνει μία γεύση από τον κόσμο που έρχεται. 

Άγρια καταστολή αλά ΗΠΑ – Αστυνομικοί προσήγαγαν Τούρκο καρκινοπαθή, αφού του πάτησαν τον λαιμό με το γόνατο!


Μπορεί το ελληνικό και το τουρκικό κράτος να έχουν διαφορετικά ανταγωνιστικά συμφέροντα, τους ενώνει όμως η αντίθεσή τους ενάντια στον κοινό “εχθρό-λαό”.
Χτες το απόγευμα, διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τον θάνατο της Τουρκάλας δικηγόρου Ebru Timtik, που στην ουσία πρόκειται για δολοφονία της από τις τουρκικές αρχές.
Στην Αθήνα, η αστυνομία προχώρησε στην εφαρμογή του νόμου που βάζει στον γύψο τις διαδηλώσεις και απαγόρευσε δια της βίας στους διαδηλωτές να κατέβουν στο οδόστρωμα για να κατευθυνθούν στα γραφεία της Ε.Ε.

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, περίμεναν να ολοκληρωθεί η διαδήλωση στο τούρκικο προξενείο, για να προχωρήσουν σε δύο προσαγωγές Τούρκων αγωνιστών, η μία εξ αυτών με τη φαιδρή δικαιολογία ότι “ο δράστης” είχε κάψει μια αφίσα με το πρόσωπο του Ερντογάν, όπου ήταν χαραγμένη μια σβάστικα!
Ωστόσο, το πιο προκλητικό δεν ήταν οι αναίτιες προσαγωγές -λες και έπρεπε να καλύψουν το πλάνο για τη δουλειά τους-, αλλά ο άθλιος τρόπος με τον οποίο επιτέθηκαν στον Τούρκο αγωνιστή, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, ενώ ένας αστυνομικός προσπάθησε ουσιαστικά να τον ακινητοποιήσει πατώντας τον στιγμιαία με το γόνατο στον λαιμό, θυμίζοντας σε όλους τη φρικτή σκηνή της δολοφονίας του Φλόιντ στις ΗΠΑ.
Η φωτογραφία και το βίντεο που ακολουθεί (με το επίμαχο σημείο μετά το 1.50) είναι από τη σελίδα Alerta και δείχνουν πως η καταστολή από τα όργανα του αστικού κράτους έχει το ίδιο απάνθρωπο πρόσωπο σε όλο τον πλανήτη.

TOP READ