Ανθήλη Φθιώτιδας: ΜΑΤ, χημικά και συλλήψεις αγροτών επειδή απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό (ΦΩΤΟ)
Με την αστυνομική βία και την τρομοκρατία απαντά η συγκυβέρνηση στα δίκαια αιτήματα των αγροτών.
Στην Ανθήλη Φθιώτιδας οι αγρότες, που είχαν συγκεντρωθεί από διάφορα μπλόκα της Στερεάς Ελλάδας, δέχθηκαν άγρια επίθεση από την αστυνομία με καπνογόνα αλλά και γκλομπς, ενώ επιχειρούσαν να βγουν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, υλοποιώντας την πανελλαδική απόφαση των αγροτών για συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων.
Αποφασιστικά όμως οι αγρότες απάντησαν στην επίθεση αυτή, αποκρούοντάς την και έτσι έκλεισαν την Εθνική Οδό για μια ώρα. Να σημειωθεί ότι υπήρξαν και τραυματίες αγρότες, ευτυχώς ελαφρά, από την επίθεση των αστυνομικών.
Μετά τα γεγονότα αυτά η αστυνομία, θέλοντας να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους αγρότες και όσους στέκονται αλληλέγγυοι στο δίκαιο αυτό αγώνα και πάντα στο πνεύμα της συγκυβέρνησης για επιβολή του «νόμου και της τάξης», μετέβη στο πιο κοντινό μπλόκο των αγροτών, αυτό στην έκθεση της Λαμίας και συνέλαβε 7 αγρότες. Συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ΑΤ Λαμίας, όπου οδηγήθηκαν οι αγρότες.
Καταγγελία του ΠΑΜΕ
Την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε αγρότες στον κόμβο της Ανθήλης καταδικάζει ηΓραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θέλει να τρομοκρατήσει όποιον σηκώνει το ανάστημα του για να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική που δεν αφήνει τίποτα όρθιο.
Σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Επιστρατεύουν εργάτες, συλλαμβάνουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, χτυπάνε αγρότες, θέλουν δια πυρός και σιδήρου να επιβάλουν τις προσταγές του κεφαλαίου για να βγει αλώβητο από την κρίση του, θυσιάζοντας κάθε εργατικό-λαϊκό δικαίωμα. Υλοποιούν κατά γράμμα τη συναποφασισμένη και από αυτούς πολιτική της ΕΕ, των ευρωενωσιακών μονοπωλιακών ομίλων.
Κανένας να μην σκύψει το κεφάλι. Εργάτες, μικρομεσαία αγροτιά, μικροεπαγγελματίες, νέοι, γυναίκες να γίνουμε το ποτάμι που θα σαρώσει τη σαπίλα, την τρομοκρατία αυτού του άθλιου συστήματος και των κάθε λογής υπηρετών του, σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Παράγουμε τον πλούτο, το κάθε τι που υπάρχει γύρω μας. Είναι καιρός να πάρουμε τα ηνία της κοινωνίας και να τον θέσουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Να ζήσουμε σαν άνθρωποι.
Σαν μια γροθιά, θα μας βρουν απέναντι τους!
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΑΝΑΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 17/2, 4.00 μ.μ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 20ης ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ, 10.30 π.μ.