2 Μαΐ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων καταγγέλλει την βάρβαρη επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ ενάντια στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Ζάκυνθο την 1η Μάη 2013.
Η αστυνομική επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 διαδηλωτών μεταξύ των οποίων  και του Περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννη Κορφιάτη που τον χτύπησαν με γκλομπ στο κεφάλι.
Η αστυνομική επίθεση έγινε με το πρόσχημα της αποφυγής σύγκρουσης με ομάδα Χρυσαυγιτών που μοίραζαν αυγά. Στην πράξη οι αστυνομικές δυνάμεις λειτούργησαν σαν ασπίδα προστασίας των Χρυσαυγιτών και συμπαρατάχθηκαν μαζί τους.
Την ευθύνη για  την βάναυση αστυνομική επίθεση φέρνει ακέραια η τρικομματική κυβέρνηση για την οποία ο κρατικός αυταρχισμός και η βία των δυνάμεων καταστολής είναι συστατικό στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής της.
 Καλούμε το λαό και τη νεολαία της Ζακύνθου και όλων των νησιών του Ιονίου να καταδικάσουν την κρατική βία και την καταστολή να απεγκλωβίστούν από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να απομονώσουν το ναζιστικό μόρφωμα της Χρτυσής Αυγής.

Λαική Συσπείρωση Ιονίων Νήσων
2/5/2013

Οι φασίστες ταΐζουν τους εκμεταλλευτές του λαού


Οι φασίστες ταΐζουν τους εκμεταλλευτές του λαού
Γρηγοριάδης Κώστας
«Διανομή παραδοσιακών τροφίμων της Λαμπρής» θα επιχειρήσουν σήμερα Πέμπτη στο Σύνταγμα οι νεοναζί (και νεοπαγανιστές, όπως καταγγέλλονται τελευταία όλο και πιο ανοιχτά από κύκλους της Εκκλησίας) της Χρυσής Αυγής, που βγήκαν να το παίξουν ελεήμονες, μέρες του ορθόδοξου Πάσχα. «(...) αρνί, αυγά, τσουρέκι, πατάτες, σε ποσότητα ικανή να σιτίσει χιλιάδες ελληνικές οικογένειες» διαλαλούν την... προσφορά τους. Υποκριτές ως το κόκκαλο, ίδιοι με ορισμένες μεγαλοκυρίες εφοπλιστάδων και τραπεζιτών, παίζουν με τον πόνο του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού, πετώντας του δυο ψίχουλα να ξεγελάσει την πείνα του. Χυδαίοι και αναξιοπρεπείς στήνονται να βγάλουν και φωτογραφίες δίπλα στον πόνο του άλλου, τις ουρές των πεινασμένων. Συστημικοί ως το μεδούλι, εκτονώνουν τη δίκαιη λαϊκή οργή ενάντια στον ευρωμονόδρομο και τα μονοπώλια που τσακίζουν την καθημερινότητα του λαού, τον εθίζουν στην ελεημοσύνη, ότι τάχα υπάρχει «λύση» και είναι αυτή: ένα συσσίτιο, μια σακούλα τρόφιμα, κι έξω από την πόρτα...
Τσιράκια των κεφαλαιοκρατών οι χρυσαυγίτες κάνουν ό,τι μπορούν να χτυπήσουν ακριβώς αυτό: την αφύπνιση του λαού, την οργάνωσή του, τη στοχευμένη πάλη του, την οργανωμένη πρωτοπορία του, όπως φαίνεται και από τις συνεχείς επιθέσεις τους στο ΚΚΕ, την ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ, σε πρωτοπόρους εργάτες, αγρότες και νεολαίους. Ξέρουν τι πραγματικά φοβίζει τα αφεντικά τους και πασχίζουν να τους φανούν χρήσιμοι έστω ως μαντρόσκυλά τους. Ξέρει και το ταξικό κίνημα όμως, πώς να ξεσκεπάζει τα τέτοια απολειφάδια, φασισταριά και χουντοειδή, να τα στέλνει εκεί όπου πραγματικά ανήκουν, στον απόπατο της Ιστορίας.

Παπαγεωργίου Βασίλης

TOP READ