Ανακοίνωση του ΠΓ του ΚΚ Σουηδίας.
Η τελική καταμέτρηση των ψήφων έχει ολοκληρωθεί και φαίνεται καθαρά πως έχουμε το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα από το 2002
Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν καλύτερο και αυτό θα θέλαμε. Δείχνει όμως το αποτέλεσμα καθαρά την αυξητική πορεία μας. Από το 2010 η αύξηση μας είναι εμφανής σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Παρόλο που ψήφισαν 3 εκατομμύρια λιγότεροι από τις βουλευτικές εκλογές  καταφέραμε να προωθήσουμε τις γραμμές μας. Στις ευρωεκλογές 974 άνθρωποι (702 στις βουλευτικές του περασμένου φθινοπώρου)
αποφάσισαν να δώσουν την ψήφο τους, αποτέλεσμα του αγώνα μας εναντίον της ΕΕ.
Είμαστε ένα μικρό κόμμα και δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους μηχανισμούς των μεγαλύτερων κομμάτων.
Τα υπόλοιπα κόμματα έχουν τα ψηφοδέλτια τους δωρεάν εκτυπωμένα και απεσταλμένα στα εκλογικά τμήματα. Εμείς πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας.
Αυτό σημαίνει ότι φτάσαμε μόνο στο 10% των εκλογικών τμημάτων της χώρας.
Δεν παίρνουμε καμία κρατική ενίσχυση σαν κόμμα.
Όλα τα έξοδα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από εμάς τους ίδιους και αυτό καθορίζει και το μέγεθος της προεκλογικής μας καμπάνιας.
Παρόλα αυτά προωθήσαμε τις γραμμές μας σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.
Τα μέλη και οι οπαδοί του κόμματος δραστηριοποιήθηκαν στις εκλογές, έβαλαν αφίσες, μοίρασαν προκηρύξεις, έγραψαν άρθρα συμμετείχαν με διάφορους τρόπους. Χωρίς αυτή την δράση θα ήταν αδύνατος ο προεκλογικός αγώνας- ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν.
Γνωρίζουμε πως τα επόμενα χρόνια η επίθεση εναντίον της εργατικής τάξης θα ενταθεί. Ο διεθνής καπιταλισμός αναγκάζει τους καπιταλιστές όλων των χωρών όπως και της Σουηδίας σε πιό μεγάλη και ολόπλευρη επίθεση.
Η ισχυροποίηση του κόμματος μας δεν είναι αρκετή. Δεν μας ικανοποιεί. Απευθυνόμαστε σε όσους με όποιο τρόπο βοήθησαν το κόμμα μας να έρθουν σε επαφή μαζί μας και να βοηθήσουν το κόμμα και στις υπόλοιπες μάχες.
Ένα ισχυρό κομμουνιστικό κόμμα είναι η μοναδική ελπίδα του λαού, ακόμη και αν είναι μικρό είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε σε όλα τα μέτωπα για όλα τα ζητήματα.  Ακόμα κι αν το κόμμα είναι μικρό κάθε μέλος στο δικό μας κόμμα είναι μεγάλο και μαζί γινόμαστε ισχυρότεροι.
Οι κομμουνιστές πάνε μπροστά- κάντο μαζί μας

ΠΓ του ΚΚ Σουηδίας