8 Οκτ 2013

ΚΡΑΤΟΣ - ΕΦΟΡΙΑ Παίρνουν το σπίτι πολύτεκνου για χρέος 2.268 ευρώ!

ΚΡΑΤΟΣ - ΕΦΟΡΙΑ
Παίρνουν το σπίτι πολύτεκνου για χρέος 2.268 ευρώ!
Αμεση απάντηση από το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, που αποφάσισε κινητοποίηση την Πέμπτη
http://www2.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=417292&format=.jpg
Αποσπάσματα από το ειδοποιητήριο της κατάσχεσης που έλαβε την περασμένη Παρασκευή η εξαμελής οικογένεια στη Λέσβο
Στο δρόμο θέλει να πετάξει το κράτος μια εξαμελή οικογένεια, για χρέη στην Εφορία ύψους 2.268 ευρώ! Πρόκειται για την οικογένεια του 45χρονου Νίκου Γιαννέλη, συμβασιούχου στην ΙΔ' Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο νομό Λέσβου, του οποίου η σύμβαση λήγει στο τέλος του χρόνου.
Η γυναίκα του, Μαρία, 35 χρονών, είναι άνεργη εδώ και τρία χρόνια. Οι δυο τους και τα τέσσερα παιδιά τους -ηλικίας 11, 9, 7 και 4 χρονών- ζουν σε ένα σπίτι 60 τετραγωνικών μέτρων στο ορεινό χωριό Ασώματος στην περιφέρεια της Αγιάσου. «Ζούμε με 800 ευρώ και, απ' το τέλος του χρόνου, ούτε αυτά δε θα έχουμε», λέει στο «Ρ» ο Ν. Γιαννέλης.
Οπως μας λέει, την προηγούμενη Πέμπτη ήρθε ένα χαρτί στο σπίτι με το οποίο τους ειδοποιούσαν ότι δεσμεύτηκε ο λογαριασμός της γυναίκας του στην τράπεζα -ο οποίος είχε μέσα το ποσό των 0,03 ευρώ- μέχρι του ποσού των 2.268 ευρώ! Την επόμενη μέρα, Παρασκευή, ο δικαστικός κλητήρας έφερε το ειδοποιητήριο κατάσχεσης του σπιτιού τους.
Σύμφωνα με αυτό, το σπίτι δεσμεύεται για χρέη προς την Εφορία ύψους 2.268 ευρώ. Από αυτά, τα 210 ευρώ αφορούν το «χαράτσι» του 2011 (ΕΕΤΗΔΕ) και τα 1.300 ευρώ οφειλές της γυναίκας του από το 2006. Τα υπόλοιπα, μέχρι το τελικό ποσό, αφορούν τους τόκους επί των οφειλών. Οι οφειλές των 1.300 ευρώ, προκύπτουν από το φόρο εισοδήματος του 2006, όταν το διάστημα 2004 - 2006 είχαν περίπτερο στη Μυτιλήνη, στο όνομα της συζύγου.
«Ολα αυτά τα χρόνια», συνεχίζει ο Ν. Γιαννέλης, «τα ειδοποιητήρια από την Εφορία στέλνονταν σε λάθος διεύθυνση και συγκεκριμένα στην οδό Αγίου Γεωργίου 6 στη Μυτιλήνη, όπου μέναμε το 2005, ενώ από τότε εμείς μένουμε στον Ασώματο». Το αποτέλεσμα ήταν ο Ν. Γιαννέλης και η οικογένειά του να μην ειδοποιηθούν για τα χρέη προς την Εφορία και ως εκ τούτου να μη μπορέσουν να κάνουν έγκαιρα τον απαραίτητο διακανονισμό. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία πλειστηριασμού έχει ήδη ξεκινήσει με πρώτη προσφορά τα 35.139 ευρώ.
Αμεσα αντέδρασε το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο που με χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποφάσισε να προχωρήσει μεθαύριο Πέμπτη στις 11 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία




ΟΠΛΑ το τιμωρό χέρι του λαού (μέρος 1ο)

ΟΠΛΑ το τιμωρό χέρι του λαού (μέρος 1ο)

Το παρακάτω αφιέρωμά μας στην ΟΠΛΑ (Οργάνωση Προστασίας Λαϊκού Αγώνα) προέρχεται από το εξαιρετικό βιβλίο του Ιάσονα Χανδρινού που φέρει τον ίδιο τίτλο με το άρθρο μας.

Toν Απρίλιο του 1942, δύο μέλη της κομματικής οργάνωσης των Πετράδων Έβρου εισήλθαν κρυφά στο Διδυμότειχο και εκτέλεσαν έξω από το σπίτι του τον κατοχικό νομάρχη Έβρου, Ιωάννη Φραγκούλη. Όταν εμφανίστηκε ο ΕΛΑΣ, οι πρώτες ανταρτομάδες με κυριότερη εκείνη του Άρη Βελουχιώτη στη Στερεά Ελλάδα, επιχείρησαν να καταξιωθούν στα μάτια του πληθυσμού της υπαίθρου, εφαρμόζοντας αμείλικτες πράξεις τιμωρίας συνεργατών των Ιταλών, τους οποίους εκτελούσαν δημόσια, μπροστά στα μάτια των χωρικών. Οι εκτελέσεις προδοτών αναδείχτηκαν σε μέσο επιβολής και καταξίωσης του ενόπλου αγώνα, σύμφυτο με την πολιτική ατζέντα του ΕΑΜ. Έως τα τέλη του 1943, τα τμήματα του ΕΛΑΣ παράλληλα με τις συμπλοκές με τα κατοχικά στρατεύματα, αφόπλιζαν σταθμούς Χωροφυλακής και εκτελούσαν αξιωματικούς που βαρύνονταν με αντικομμουνιστική δράση και επιχειρούσαν να διαλύσουν αντίπαλες οργανώσεις τις οποίες κατηγορούσαν (σε αρκετές περιπτώσεις ήταν) ως κρυπτοφασιστικές. Όσο ο ένοπλος αγώνας κλιμακώνονταν, τόσο οξύνονταν ο τόνος της προπαγάνδας του ΚΚΕ. Ειδικά μετά την εμφάνιση των Ταγμάτων Ασφαλείας και τις πρώτες ένοπλες συγκρούσεις με τον ΕΔΕΣ, οι εφημερίδες του ΕΑΜ και του ΚΚΕ άρχισαν να στοχοποιούν συστηματικά τους "εχθρούς του λαού".

Στις πόλεις, η κατάσταση εντάθηκε γρηγορότερα από ότι στην ύπαιθρο. Από την άνοιξη του 1942, ο εαμικός μηχανισμός στην Αθήνα και τον Πειραιά είχε διεισδύσει αποφασιστικά σε επαγγελματικούς χώρους, δημόσιες υπηρεσίες, εργοστάσια, σχολεία και πανεπιστήμια. Στην αυγή του 1943, ο παράνομος μηχανισμός του ΚΚΕ είχε προωθήσει την "εαμοποίηση" της Αθήνας περισσότερο από κάθε άλλη αντιστασιακή οργάνωση στην πόλη. Επιτροπές αγώνα και κομματικοί πυρήνες έλεγχαν όλες τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, ωθώντας τις μάζες σε ανοικτή σύγκρουση με το κατοχικό καθεστώς. Στα εργοστάσια της Νέας Ιωνίας, του Πειραιά και των ανατολικών συνοικιών, εργοστασιακές επιτροπές που καθοδηγούνταν από εργάτες οργανωμένους στο ΚΚΕ βρίσκονταν σε ανοικτό πόλεμο με τους διευθυντές τους. Οι επιδρομές της Ασφάλειας ή των ίδιων των Γερμανών συμπλήρωναν το σκηνικό ενός ολοκληρωτικού πολέμου. Στους ακαδημαϊκούς χώρους, η ιδεολογική διαμάχη "κομμουνιστών" και "εθνικιστών" φοιτητών είχε λάβει από το 1942 τη μορφή άγριων ξυλοδαρμών σχεδόν σε καθημερινή βάση. Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1943, το αθηναϊκό μέτωπο Αντίστασης συγκέντρωνε τα βλέμματα ολόκληρης της χώρας.

Τα μεγάλα συλλαλητήρια της 5ης Μαρτίου εναντίον της πολιτικής επιστράτευσης και της 22ας Ιουλίου εναντίον της καθόδου των Βουλγάρων στην Κεντρική Μακεδονία εντυπωσίασαν με τον όγκο τους, κατέληξαν, όμως σε σοβαρές αιματοχυσίες. Εκτός από τους Γερμανούς στρατιώτες, στην καταστολή των κινητοποιήσεων συμμετείχαν ενεργά άνδρες της Αστυνομίας Πόλεων, της Χωροφυλακής και της Ειδικής Ασφάλειας. Τα δεδομένα στην κατεχόμενη χώρα είχαν μεταβληθεί. Σε στενή συνεργασία με τους Γερμανούς, η κατοχική κυβέρνηση του Ιωάννη Ράλλη οικοδομούσε έναν δυναμικό μηχανισμό βίαιης καταστολής του ΕΑΜ στην Αθήνα, ψηφίζοντας νόμο με τον οποίο επιτρέπονταν η χρήση πυρός από τα όργανα της τάξης όταν σημειώνονταν "έκτροπα" στην πόλη. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μίσος ανάμεσα στους αντιστασιακούς και στις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Στο ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη για τα γεγονότα της 5ης Μαρτίου, καταγγέλλεται για πρώτη φορά η "θρασύτητα των σιχαμερών αστυνομικών οργάνων", ενώ μερικές ημέρες αργότερα, εαμικά έντυπα δημοσίευσαν 26 ονόματα χαφιέδων αξιωματικών και ανδρών της αστυνομίας που "αιματοκύλισαν το λαό της Αθήνας για λογαριασμό των κατακτητών και των λακέδων τους".

Τον Απρίλιο του 1943, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ ανέλαβε ο Βασίλης Μπαρτζιώτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι δυνάμεις των κομμουνιστών στην Αθήνα αναδιοργανώθηκαν, εντάθηκε η στρατολογία νέων μελών και αναπτύχθηκε ποιοτικά η δράση των εαμικών οργανώσεων, της νεολαίας (ΕΠΟΝ) και ο ισυνδικαλιστικοί αγώνες. Η μεγάλη αιματοχυσία της αναμέτρησης στους δρόμους ανάγκασε το ΕΑΜ να εγκαταλείψει την τακτική των παναθηναικών συλλαλητηρίων στο κέντρο της πόλης και να στραφεί στη συγκρότηση συνοικιακών βάσεων. Βασική προυπόθεση για αυτή την αναδίπλωση σε γεωγραφικά οριοθετημένες εστίες δράσης ήταν η ένοπλη υπεράσπιση των αντιστασιακών εκδηλώσεων, των στελεχών, των αποθηκών και γενικά του παράνομου μηχανισμού. Αυτόν τον ρόλο κλήθηκε να παίξει ο ΕΛΑΣ Αθήνας, ένας ιδιόμορφος στρατός ο οποίος από την ίδρυσή του έως τον Οκτώβριο του 1943 είχε μυστικάκαθήκοντα συσπείρωσης αξιωματικών φίλα προσκείμενων στην Αριστερά, υποτυπώδους στρατιωτικής εκπαίδευσης υποψηφίων μαχητών, συλλογής πληροφοριών και απόκρυψης του μικρού οπλοστάσιου που διέθετε η οργάνωση στην Αθήνα. Το οπλοστάσιο αυτό αποτελείτο κυρίως από πισ΄τολια, το κατεξοχήν όπλο για τον μυστικό αγώνα των πόλεων.


Οι πρώτες επιθετικές ενέργειες της ΟΠΛΑ

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1943, το ΚΚΕ χρησιμοποιούσε για πρώτη φορά το οπλοστάσιό του στην Αθήνα για ενέργειες που μεταφράζονταν σε κάτι περισσότερο από αυτοάμυνα. Τα γεγονότα που οδήγησαν στην ουσιαστική γενέθλια πράξη της ΟΠΛΑ έχουν ως εξής. Στα τέλη Αυγούστου του 1943 πραγματοποιήθηκε μεγάλη απεργία των τροχιοδρομικών στην οποία οι Γερμανοί και οι κατοχικές αρχές απάντησαν με συλλήψεις. Λίγες ημέρες αργότερα, οι ανθρακωρύχοι της Καλογρέζας, καθοδηγούμενοι από από την εαμική οργάνωση του εργοστασίου τους, κατέβηκαν σε παράσταση διαμαρτυρίας. Την 1η Σεπτεμβρίου, αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν τη συγκέντρωση στην Καλογρέζα και το απόγευμα της ίδια ημέρας 1.200 απεργοί κατευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας, απαιτώντας την απόλυση των συναδέλφων τους. Η πορεία εμποδίστηκε από δύναμη της Χωροφυλακής με επικεφαλής τον ταγματάρχη Δημήτριο Αλεξόπουλο, ο οποίος διέταξε τους χωροφύλακες να πυροβολήσουν στο πλήθος με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις εργάτες.

Για πρώτη φορά στην Κατοχή, άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας πυροβολούσαν διαδηλωτές χωρίς την συνδορμή Γερμανών ή Ιταλών στρατιωτών. Επρόκειτο για μια εν ψυχρώ δολοφονία εργατών από ένστολους συνεργάτες των κατακτητών, πράξη διπλά κολάσιμη στις συνειδήσεις των αντιστασιακών και του ΕΑΜ. Η κομματική οργάνωση της Νέας Ιωνίας αποφάσισε να εκδικηθεί και το απόγευμα της 27ης Σεπτεμβρίου, την ώρα που ο  Αλεξόπουλος περπατούσε στη γέφυρα της Νέας Ιωνίας, βρέθηκε μπροστά σε μια ομάδα αγωνιστών οι οποίοι ξαφνικά τράβηξα πιστόλια και τον σκότωσαν. Στο πτώμα του βρέθηκε ένα χαρτάκι που έγραφε "Ο ΕΛΑΣ έτσι τιμωρεί τους προδότες".

Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, έπεφτε νεκρός ο υπαστυνόμος Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών Χρήστος Κουρεμένος, όταν ευβρισκόμενος στη γωνία Αδριανού και Νήσου στην Κυψέλη δέχθηκε τρεις σφαίρες από κοντινή απόσταση. Η ταυτότητα των δραστών παρέμεινε (και παραμένει) άγνωστη. Το ΕΑΜ δεν ανέλαβε την ευθύνη, αντίθετα μίλησε για προβοκάτσια μέσα από προκηρύξεις που αποδείκνυαν ότι ο φόνος έγινε από την Γκεστάπο και τους αρχηγούς του ΕΔΕΣ. επειδή ο Κουρεμένος ήταν μέλος της Αντίστασης.

Οι πρώτες σφαίρες του ΕΑΜ στην Αθήνα ήταν ένα βήμα ακόμα προς την κλιμάκωση ρης σύγκρουσης. Οι κατοχικές αρχές απαγόρευσαν συγκεντρώσεις και εράνους χωρίς ειδική άδεια, ενώ η κυβέρνηση Ράλλη αποφάσισε " όπως αι δολοφονίαι αποτελέσουν την απαρχήν μιας αντεπιθέσεως κατά των κομμουνιστών μέχρι της τελικής εξουδετερώσεώς των". Αντίστοιχα, συνθήματα του τύπου " οι προδότες θα ακολουθήσουν τον Αλεξόπουλο - ΕΛΑΣ" άρχιζαν να πυκνώνουν στους τοίχους της Αθήνας, νομιμοποιώντας την τακτική των ατομικών εκτελέσεων. Αν και οι οργανωτικές ταυτίσεις δεν τεκμηριώνουν , το περιστατικό Αλεξόπουλου θεωρείται η πρώτη εμφάνιση της "Οργάνωσης Περιφρούρησης Λαικού Αγώνα" (ΟΠΛΑ), μιας οργάνωσης που θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα γεγονότα της Αθήνας τη διετία 1943-1944, αλλά και σε όλη την κατοχική ιστορία της χώρας.

Φωτογραφικό υλικό


Δύο μαχητές του ΚΑ Τμήματος Λαικής Πολιτοφυλακής με χαρακτηριστικά γερμανικά κράνη κατά την Απελευθέρωση

Πολιτοφύλακες και κομματικά στελέχη φωτογραφίζονται μπροστά στην είσοδο των γραφέιων της Λαικής Πολιτοφυλακής Καισαριανής στην οδό Φιλαδελφείας απέναντι από το σημερινό δημαρχείο.

Το φύλλο της Καθημερινής της 13ης Μαίου 1944 με τη φωτογραφία ενός ταγματασφαλίτη που δολοφονήθηκε στον Υμηττό από την ΟΠΛΑ

Τρικ της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (ΚΟΑ) για τον παναθηναικό έρανο, Αύγουστος 1943

Ο υποκελευστής του Πολεμικού Ναυτικού Νίκος Γεωργιάδης (Έκτορας) από το Περιστέρι διοικητής του ΕΛΑΣ Περιστερίου και στέλεχος της ΟΠΛΑ στις δυτικές συνοικίες. Σκοτώθηκε σε συμπλοκή με την Ειδική Ασφάλεια στην περιοχή του Ελαιώνα στις 16/9/1944

Γιώργος Κολλημένος (αριστερά) και Αριστοτέλης Τσιφλάκος. Μαχητές της ΟΠΛΑ των ανατολικών συνοικιών με μεγάλη δράση. Ο πρώτος καταδικάστηκε και εκτελέστηκε τον Απρίλιο του 1949, ο δεύτερος σκοτώθηκε με τον ΔΣΕ τον Αύγουστο του 1948.

Περίπολος της Λαικής Πολιτοφυλακής στην κεντρική λεωφόρο της Καισαριανής Νοέμβριος του 1944


Το φύλλο της 20ης Σεπτεμβρίου της εφημερίδας της ΚΟΑ "Κατηγορώ" Η εφημερίδα ήταν ένα μοναδικό στον αντιστασιακό τύπο δελτίο καταγγελίας προδοτών που κυκλοφορούσε παράνομα στην Αθήνα μέχρι το καλοκαίρι του 1944


ΔΙΑΒΑΣΤΕ



ΑΙΜΑ – «τιμή» – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΙΜΑ – «τιμή» – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ενας πατενταρισμένος φασίστας, ο Αμερικανός ποιητής Εζρα Πάουντ, είχε πει κάποτε ότι «αν δεν κάνεις θυσίες για τις Ιδέες σου, τότε  ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου». Το πόσο άξιζε και ο ίδιος ο Πάουντ και οι ιδέες του φάνηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οταν και επί 25 χρόνια,  μετά τα τέλος του Μουσολίνι τον οποίο ακολουθούσε κατά  πόδας, ο Πάουντ υποδυόταν (;) τον τρελό για να την βγάλει καθαρή…

Ας έρθουμε τώρα στους ημέτερους «ιδεολόγους»:

O Αρτέμης Ματθαιόπουλος είναι βουλευτής χρυσαυγίτης. Χρυσαυγίτης σαν τον μαχαιροβγάλτη που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Αλλά ο Ματθαιόπουλος είναι και μουσικός. Σαν τον Φύσσα. Μόνο που ο Φύσσας τραγουδούσε για τη ζωή, τον έρωτα και τη λεβεντιά. Ο χρυσαυγίτης του συγκροτήματος Pogrom (τι όνομα, έ;) εμπνέεται από άλλα θέματα. Του αρέσει να τραγουδάει για το Άουσβιτς. Ιδού οι στίχοι από το άσμα του συγκροτήματος, το εμνευσμένο από το Αουσβιτς:

«Γαμώ τον Βίζενταλ, γαμώ την Άννα Φρανκ/ γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ./ Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω/ αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω!/ Ρε κωλοεβραίοι, δεν θα σας αφήσω/ στο τείχος των Δακρύων θα ’ρθω να κατουρήσω./ Juden Raus! Καίγομαι στο Άουσβιτς»…

Αυτός ο ευγενής νέος «δεν είναι ναζιστής, δεν είναι εθνικοσοσιαλιστής». Τι είναι; «Εθνικιστής»! Καμία αντίρρηση. Εθνικιστής του κερατά είναι. Σαν όλους εκείνους, δηλαδή, που κατατάσσουν τα έθνη, τους λαούς και τους ανθρώπους σε «ανώτερους» και σε «κατώτερους». Και που πάνω στο τσακίρ εθνικιστικό κέφι τους ρίχνουν (κατά το κέφι τους) και καμιά μαχαιριά (στους «κατώτερους»)…

Επιπλέον ο Ματθαιόπουλος έχει ελαφρυντικό: Τους ύμνους στο Αουσβιτς τους έψελνε «παλιά». Μόνο που το συγκρότημά του, το Pogrom, δεν είναι και τόσο παλιό. Μόλις το 2004 ιδρύθηκε…

 

 ««Αχ μη καλοί μου άνθρωποι εγώ δεν είμαι γάτος/ εγώ είμαι ένας άνθρωπος με αισθήματα γεμάτος»…   

 

Ο Μιχαλολιάκος είναι ο φυρερίσκος της Χρυσής Αυγής. Στον ύμνο του για τον Χίτλερ (περιοδικό Χρυσή Αυγή, τεύχος 26, Μάιος 1987) έγραφε:

 «Τι εμπόδιο μπορεί να σταθεί στο δρόμο μας αφού ακόμη και σήμερα νιώθουμε ΕΚΕΙΝΟΝ να μας οδηγεί [...] με τη σκέψη και την ψυχή μας δοσμένη στη Μνήμη του Μεγάλου μας Αρχηγού, υψώνουμε το δεξί χέρι ψηλά, χαιρετούμε τον Ήλιο και με το θάρρος που μας επιβάλλει η Στρατιωτική μας Τιμή και το Εθνικοσοσιαλιστικό μας καθήκον κραυγάζουμε γεμάτοι πάθος, πίστη στο μέλλον και τα οράματά μας: HEIL HITLER!»…

Αυτός ο τύπος, ο Μιχαλολιάκος, ορκίστηκε ενώπιον Θεών και ανακριτών και δήλωσε: «Δεν είμαι ναζιστής, δεν είμαι εθνικοσοσιαλιστής». Τέτοια γενναιότητα έχει να επιδειχτεί από τότε που ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έγραφε τους στίχους του «Μαύρου Γάτου» και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τραγουδούσε:

«Αχ μη καλοί μου άνθρωποι εγώ δεν είμαι γάτος
εγώ είμαι ένας άνθρωπος με αισθήματα γεμάτος»… 
  

Κατά τα λοιπά, την τελευταία φορά που ακούσαμε τη φωνούλα του Μιχαλολιάκου ήταν όταν είπε εκείνο το «Ζήτω η Νίκη». Το «Sieg Heil!», δηλαδή. Το οποίο, φυσικά, «δεν» είναι ναζιστικό, «ούτε» εθνικοσοσιαλιστικό. Ηταν  «απλώς»  ο καθεαυτού χαιρετισμός των Ναζί που καθιερώθηκε από τον Χίτλερ. Τόσο μη ναζιστικό και μη εθνικοσοσιαλιστικό είναι το  «Sieg Heil!» που απαγορεύτηκε στη Γερμανία, μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τις παραγράφους 86 και 130 του γερμανικού Ποινικού Κώδικα.

 

 «Ο Κασιδιάρης δεν ξέρει τίποτα για τον… Κασιδιάρη. Όπως είπε στους ανακριτές, δεν γνωρίζει τίποτα για τον τύπο που επιδεικνύει το τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό στο χεράκι που με τόση «ανδρεία» χτυπάει γυναίκες»…

 

Ο Κασιδιάρης είναι ο γνωστός άντρακλας που χτυπάει γυναίκες. Στον ύμνο του για το ναζισμό έγραφε:

«Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος (που οι Δημοκρατίες, ή μάλλον οι εβραίοι –σύμφωνα με τον Στρατηγό Μεταξά– κήρυξαν στη Γερμανία) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; Είναι βέβαιο ότι θεμελιώδεις αξίες που πηγάζουν ως επί το πλείστον από την ελληνική αρχαιότητα, θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών. Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν της παρακμιακής υποκουλτούρας που διέβρωσε τον λευκό άνθρωπο»…

Αλλά, όπως ορκίστηκε ο κύριος Κασιδιάρης ενώπιον Θεών και ανακριτών, «δεν είναι ναζιστής, δεν είναι εθνικοσοσιαλιστής». Οσο για τον «ρομαντικό» χαρακτήρα του ναζισμού, αυτά ο κύριος Κασιδιάρης τα έγραφε «παλιά». Όχι όμως και τόσο «παλιά». Μόλις πριν από δυο χρόνια τα έγραφε. Στις 20/4/2011, στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή» τα έγραφε. Πότε πρόλαβε να τα αποκηρύξει, τέτοιος «ιδεολόγος» άνθρωπος, που κυκλοφοράει και με μια σβάστικα «να!», ζωγραφισμένη πάνω στο χεράκι – με το οποίο γρονθοκοπεί γυναίκες…

 

«Τα ινδάλματα των χρυσαυγιτών έχουν όνομα: «Τσιρονίκοι»…

 

Αφού λοιπόν αυτοί «δεν» είναι ναζιστές και «δεν» είναι εθνικοσοσιαλιστές, ας πάμε σε κάποιον που ήταν:

Ο Έκτωρ Τσιρονίκος ήταν δωσίλογος, συνεργάτης των Γερμανών επί Κατοχής. Εφτασε μέχρι και αντιπρόεδρος στη γερμανοδιορισμένη «κυβέρνηση» του Ιωάννη Ράλλη. Ηταν, δηλαδή, ο αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» των γερμανοτσολιάδων του Ράλλη, της «κυβέρνησης» δηλαδή που ίδρυσε τα «Τάγματα Ασφαλείας». Σύμφωνα μάλιστα με τον G. Aly στο βιβλίο του «Το λαϊκό κράτος του Χίτλερ», ο Εκτωρ Τσιρονίκος ήταν αυτός που είχε φροντίσει για την πώληση από Ελληνες χρηματομεσίτες του κλεμμένου χρυσού των Εβραίων της Θεσσαλονίκης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με σκοπό να εφοδιαστεί η Βέρμαχτ με το απαραίτητο ρευστό που χρειαζόταν για τις ανάγκες των μονάδων Κατοχής.

Μια τέτοια «πατριωτική» προυπηρεσία δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη. Ετσι, στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής (τεύχος Δεκέμβρη 1983), στη δεύτερη σελίδα, μέσα σε ειδικό πλαίσιο ώστε να τονίζεται ευδιάκριτα το ιδεολογικό πρόσημο της ναζιστικής οργάνωσης, σε περίοπτη θέση έτσι ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες για τις ιστορικές της αναφορές και για το πολιτικό της πρόταγμα, δημοσιεύτηκε κείμενο υπό τον τίτλο «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ», το οποίο καταλήγει ως εξής:

«Γιατί ΕΜΕΙΣ, μόνο ΕΜΕΙΣ είμαστε ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, μελλοντικοί ανατροπείς της διαφθοράς, μελλοντικοί Δημιουργοί της Πολιτείας του Ήλιου, της Πολιτείας του Ελληνικού Μεγαλείου, της ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ». Η υπογραφή του εν λόγω δημοσιεύματος (με κεφαλαία γράμματα) είναι: «ΕΚΤΩΡ ΤΣΙΡΟΝΙΚΟΣ».

 

Αυτοί είναι οι «μουσικοί», οι «φυρερίσκοι» και οι «άντρακλες» της Χρυσής Αυγής. Αυτά είναι και τα «αξιοθέατά» τους: τα Άουσβιτς. Αυτοί είναι οι «ήρωές» τους, οι «Τσιρονίκοι». Τέτοιο και το «Ελληνικό Μεγαλείο» τους. Τίποτα λιγότερο από το ναζιστικό «μεγαλείο» των γερμανοτσολιάδων Τσιρονίκων. Αυτός είναι ο «πατριωτισμός» με τον οποίο βρωμίζει τα χώματα της ελληνικής γης η Χρυσή Αυγή: ο «πατριωτισμός» του αρχιδωσίλογου Τσιρονίκου. Αυτά είναι τα ινδάλματα της Χρυσής Αυγής: Οι Χίτλερ. Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή: Ένα χιτλερικό εκτροφείο Τσιρονίκων. Που κατά τα άλλα, με την πρώτη «σφαλιάρα» είναι πανέτοιμοι να ορκιστούν σε Θεούς και ανακριτές ότι «δεν είναι ναζιστές, δεν είναι εθνικοσοσιαλιστές».

Και φυσικά δεν προκαλεί κάποια ιδιαίτερη έκπληξη το πώς εννοούν κάτι τέτοιοι τύποι την έννοια «Τιμή». Αλλά πώς να το κάνουμε: Η θρασυδειλία τους, η λιποψυχία τους, η αψυχιά τους, η σβελτάδα τους να αποκηρύξουν τον ίδιο τους τον εαυτό (ένδειξη της «ποιότητας» του εαυτού τους) συνιστούν πρώτης τάξεως μαρτυρία για το τί είδους «λεβέντες» πρόκειται

Η Χρυσή Αυγή πέθανε, ζήτω η Χρυσή Αυγή

Η Χρυσή Αυγή πέθανε, ζήτω η Χρυσή Αυγή

Πηγαίνοντας πέρσι στο ιεκ του αμαρουσίου για κάτι αιτήσεις, η κε του μπλοκ έπεσε σε ένα αρκετά περίεργο θέαμα. Οι τοίχοι ήταν γεμάτοι συνθήματα με  κόκκινη μπογιά, μαύρη αναρχίζουσα αισθητική, ναζιστικές υπογραφές-σύμβολα κι ένα απροσδιόριστο φαιο-κόκκινο μίγμα για περιεχόμενο.

‘Σκέψου δράσε για πατρίδα και σοσιαλισμό’ ή μη μένεις απαθής, ‘κάνε εθνικοεπαναστατική (sic) δράση’ και υπογραφή ‘ελλάς ή τέφρα’, ενώ ένα άλλο πρόσθετε ‘ο εθνικισμός μας είναι ο αντικαθεστωτικός αγώνας για την επανακατάληψη της πατρίδας μας’. Στην ίδια κατεύθυνση κινούταν και το σύνθημα ‘σπάσε τα δεσμά των εξαρτήσεων’ γιατί το ζήτημα της εξάρτησης μας συγκινεί όλους. Ένα άλλο υπογράμμιζε το αντικρατικό στίγμα λέγοντας πως ‘το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης’. Αλλά ερχόταν ως κερασάκι στην τούρτα το ‘από τη στιγμή που έχει κυριχθεί ο πόλεμος καμία ειρήνη δεν επιτινχάνεται προσποιώντας το αντίθετο’, όπου οι ανορθογραφίες και τα αδόκιμα ελληνικά τεκμηρίωναν τις χρυσαυγίτικες ρίζες. Κι η αυθόρμητη αντίδραση, μετά την αρχική αμηχανία, θα ήταν να βάλει κανείς τα γέλια με το φαιδρό της υπόθεσης, αν δεν είχαν δει τόσα τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια.

Τα θυμήθηκα όλα αυτά τις τελευταίες μέρες με αφορμή το κυνήγι διαδοχής της χρυσής αυγής και την παρουσίαση των πιθανών υποψηφίων από πολλά μμε, που αναλύουν στο κοινό κάθε υποψηφιότητα (μαύρος κρίνος, κτλ) για να το εξοικειώσουν. Η χρυσή αυγή πέθανε, ζήτω η χρυσή αυγή.

Ποιος θα είναι λοιπόν ο τυχερός που θα πάρει το στίγμα; Η εναπομείνασα σοβαρή χρυσή αυγή; Οι άλλες ναζιστικές οργανώσεις του περιθωρίου; Ο μάνος και ο καμμένος; Ο καμένος καρατζαφέρης που βγήκε από τη ναφθαλίνη, όπου μπήκε για να ξεπλύνει τη μνηνονιακή ρετσινιά; Ή μήπως ήρθε η ώρα να απορροφηθούν όλοι από τη μήτρα της μεγάλης δεξιάς του κυρίου; Φασίστες υπάρχουν πολλοί. Οι χρυσαυγίτες σκοτώνουν. Αυτή είναι η διαφορά.

Αρκεί να μην επιδίδονται οι νεοδημοκράτες βουλευτές σε γούτσου-γούτσου με τους χρυσαυγίτες συναδέλφους τους, όπως κατήγγειλε τις προάλλες στο μέγκα το σύμβολο της δημοκρατίας φωτεινή πιπιλή. Άλλο να τους έχεις συμμάχους στην κυβέρνηση εξάλλου και άλλο τα γούτσου-γούτσου. Οι πολιτικές ερωτοτροπίες πρέπει να σέβονται τα χρηστά κοινοβουλευτικά ήθη και να μη φτάνουν στα άκρα. Παραμένει το ερώτημα αν επιτρέπεται το φίκι-φίκι, τα γλωσσόφιλα και τα χρυσαυγίτικα προστυχόλογα. Κι αναμένουμε ένα ερωτικό εγχειρίδιο, τύπου κάμα σούτρα, με τις εγκεκριμένες στάσεις και πολιτικές συμπεριφορές.

Σε κάθε περίπτωση το αστικό πολιτικό σύστημα έχει πείρα και τους χρειάζεται όλους: σοβαρούς και ασόβαρους, ποινικούς και πολιτικούς, καλούς και ακραίους. Εξάλλου αν η χρυσή αυγή έχει τόσο στενή διασύνδεση με την αστυνομία, γιατί να μην παίξουμε και με τα δικά της μέλη το παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου; Όπου ο πρώτος θα είναι και δυνάμει κυβερνητικός εταίρος στο άμεσο μέλλον.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση εξακολουθεί να καλλιεργεί συστηματικά τη λογική της θεωρίας των δυο άκρων. Όπου δύσκολα θα μπορούσε να χωρέσει κανείς περισσότερα ψέματα σε τόσο λίγες λέξεις.
Αφενός γιατί δεν είναι θεωρία, αλλά πολιτικά πρακτική, μελετημένη και έξυπνα επεξεργασμένη. Αφετέρου γιατί δεν υφίστανται άκρα με αυτή την έννοια. Οι κομμουνιστές δεν είναι το αριστερό άκρο του αστικού πολιτικού συστήματος, αλλά φορείς μια εντελώς διαφορετικής εναλλακτικής. Κι ο φασισμός δεν αποτελεί κάποιου είδους παρέκκλιση αλλά συνέχεια με άλλα μέσα της ουσίας της αστικής δημοκρατίας, ως μορφής δικτατορίας του κεφαλαίου.

Αφετρίτου δεν είναι καν δύο, αλλά ένα και μοναδικό το άκρο που έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Κι έσπευσε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να το προσδιορίσει πολιτικά ο σαμαράς στις δηλώσεις του από το άλλο άκρο του ατλαντικού: όσοι έχουν αντιρρήσεις με την πρόσδεση της χώρας στην εε και το νατο. Με άλλα λόγια με τη συμμετοχή της ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Στην ουσία δηλ μας φωτογραφίζει. Αλλά πιο πολύ κι από το να μας κατονομάσει, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να οριοθετήσει πολιτικά το «άκρο» που μπαίνει στο στόχαστρο. Η αστική τάξη δε θα είχε κανένα πρόβλημα να δεχτεί –ακόμα και στην κυβέρνηση σε κάποιες περιπτώσεις- ένα κατ’ όνομα κομμουνιστικό κόμμα, που δε θα έβαζε τέτοιους στόχους και θα είχε απολέσει τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά.

Σε άλλες χώρες με σοσιαλιστικό παρελθόν, οι αστικές τάξεις διώκουν ακόμα και τα κομμουνιστικά σύμβολα ή την ονομασία, γιατί καταλαβαίνουν πολύ καλά τη λειτουργία τους στη συλλογική μνήμη των λαών. Στις βαλτικές δημοκρατίες ακολουθείται επισήμως η θεωρία των δύο άκρων και το τσουβάλιασμα κομμουνισμού και φασισμού κάτω από την ταμπέλα του ολοκληρωτισμού, σύμφωνα και με το επίσημο δόγμα της εε, που καθιέρωσε ως ειδική μέρα (κατά του ολοκληρωτισμού) την επέτειο της υπογραφής του συμφώνου μολότοφ-ρίμπεντροπ.
Αλλά η θεωρία διαφέρει κάπως από την πράξη. Και κατά την εφαρμογή της οι αρχές διώκουν δικαστικά τους βετεράνους του κόκκινου στρατού, που τσάκισαν το φασισμό και βραβεύουν ως ‘εθνικόφρονες’ τους συνεργάτες των ναζί.

Στην πραγματική ζωή βέβαια τα άκρα στην κοινωνία τα καθορίζουν οι ίδιες οι αντιθέσεις της και αυτές δεν μπορεί παρά να έχουν ταξικό πρόσημο. Η θεωρία των (πολιτικών) άκρων σκεπάζει επιμελώς τις ταξικές αντιθέσεις που σκίζουν τον κοινωνικό ιστό κι απευθύνεται στον παροιμιώδη μέσο ανθρωπάκο, τον μονίμως μέτριο και πάντα μετρημένο, τον γνωστό χυλό του ‘μεσαίου χώρου’. Που καλείται να καταδικάσει με αποτροπιασμό τη βία από όπου κι αν προέρχεται –εκτός και αν είναι (παρα)κρατική- και τους ακραίους (και τι άλλο είναι αν όχι ακραία η ταξική πάλη;). Και να παραμείνει φιλήσυχος στην άκρη, ευμενώς ουδέτερος προς την υπάρχουσα κατάσταση και το ήδη κυρίαρχο κοινωνικό ‘άκρο’.

Με άλλα λόγια καλείται να γίνει μια κωλοτρυπίδα, όπως σημειώνει πολύ εύστοχα ο στρατολάτης στο εκλαϊκευτικό του σκαρίφημα για τη θεωρία των δύο άκρων. Κι αν η γνωστή φράση λέει πως οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, γιατί ο καθένας μας έχει από μία, εδώ ο πραγματικός στόχος είναι να έχει ο καθένας μας απόψεις του κώλου, που δείχνουν τι σκατά κουβαλάμε στο κεφάλι μας. Ή μάλλον να μην έχουμε καμία άποψη και να υιοθετούμε αυτήν της κοινής γνώμης, όπως διαμορφώνεται από τους κυρίαρχους και έτσι όλες οι απόψεις να μοιάζουν απελπιστικά μεταξύ τους.

Αυτή τη θεωρία του κυρ-παντελή την είχε συνοψίσει πολύ καλά ο χρυσόδουλος σε εκείνη την περίφημη δήλωσή του για τη δραστηριότητά του στα χρόνια της χούντας: εγώ διάβαζα τότε. Το δικό του παράδειγμα ακολούθησε κι ο επικεφαλής της ακροδεξιάς του κυρίου για τη νύχτα της δολοφονίας του παύλου φύσσα, λέγοντας: εγώ κοιμόμουν.
Κοιμήσου εσύ κι η τύχη σου δουλεύει. Φροντίζει για αυτό η τυφλή κι ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Πώς να μην της έχει μετά τυφλή (κι ανεξάρτητη) εμπιστοσύνη ο αλέξης…

Αυτό δεν εμπόδισε σε τίποτα βέβαια το μιχαλολιάκο να δώσει το προσωπικό του σόου κατά τη μεταφορά του στον κορυδαλλό, όπου φώναζε «νταηλίκι, νταηλίκι..!» υπονοώντας πως είναι άδικη η προφυλάκισή του. Κι όντως νταηλίκι είναι, αλλά από ποιον σε ποιον; Στους βουλευτές της οργάνωσής του, που ξεκίνησαν τους ίδιους ακριβώς ψευτοτσαμπουκάδες με το που βγήκαν απ’ την ευελπίδων; Στους αρχινταήδες της οργανωμένης θρασυδειλίας; Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Εκτός κι αν αναφερόταν στη σύγκριση του «ερασιτεχνικού» παρακρατικού νταή με το κράτος-νταβατζή, και νιώθει ριγμένος.

Πάντως τα μέλη και τα στελέχη της χρυσής αυγής απέδειξαν στην πρώτη στραβή από τι σπάνια πάστα είναι φτιαγμένοι. Τα μεν πρώτα χωρίς αστυνομική προστασία και άμεσο υλικό συμφέρον είναι ανίκανα να οργανώσουν μια μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον αρχηγό τους και χάνουν την πίστη τους στα… ιδανικά της οργάνωσης.

Ένστολοι οπαδοί της ΧΑ συμπαραστέκονται στον αρχηγό έξω από την Ευελπίδων 
Ενώ οι δεύτεροι πέφτουν από τα σύννεφα –μαζί με τον αντίφα πρετεντέρη- με τις αποκαλύψεις για την οργάνωσή τους και μιμούνται εκείνη την εικόνα με τα τρία μαϊμουδάκια: δε μίλησα, δεν είδα, δεν άκουσα.
Δεν είμαι ο επιχειρησιακός αρχηγός, δεν είμαι ναζί, δεν τον κλώτσησα μόνος του έπεσε, απλά έχω τις σάλπιγγες της ιεριχούς στις αμυγδαλές μου και έπεσε από το ηχητικό κύμα, δεν είναι ναζιστικός αλλά αρχαιοελληνικός χαιρετισμός, δεν ήξερα πως έχουμε καταστατικό στην οργάνωση, δεν υποστηρίζουμε τη βία, δεν έχω ξαναδεί στη ζωή  μου το ρουπακιά, δεν ήταν μέλος της οργάνωσης, δεν είχα τηλεφωνική επαφή με τον πατέλη, δεν, δεν, δεν…
Πάντα λεβέντες, που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους..

Σε αντίθεση με τους… ακραίους, οι τηλεοπτικοί εκπρόσωποι του κέντρου έχουν μεγάλη ρέντα. Ο σκανδαλίδης διέκοψε σε ένα πάνελ τον γκιόκα που έλεγε ότι η εσσδ τσάκισε επί στάλιν το φασισμό, για να πει ότι αυτός είναι με τον τρότσκι! Ενώ χτες στην ανατροπή του πρετεντέρη (ο μάκης βορίδης απουσιάζει εκτάκτως) ο μαργαρίτης της δημαρ θυμήθηκε ότι ο φασισμός δεν πέφτει μόνο με τα λόγια, αλλά και με τον κόκκινο στρατιώτη που έβαλε τη σημαία στο ράιχσταγκ.


Άλαλα τα χείλη των ασεβών…

.Η «Καθημερινή», σήμερα...... και η «Καθημερινή», τότε...

Η «Καθημερινή», σήμερα...... και η «Καθημερινή», τότε...



Προχτές η «Καθημερινή» έπιασε στο «στόμα» της τον Πλουμπίδη (σ.σ.: Η «Καθημερινή» να πιάνει στο «στόμα» της τον Πλουμπίδη είναι από μόνο του ήδη αρκετά αηδιαστικό). Βέβαια, δεν την έπιασε ο πόνος. Ο στόχος ήταν άλλος: Η «Καθημερινή» βάλθηκε να ενημερώσει τους αναγνώστες της για τα «εγκλήματα του ΚΚΕ»...
Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να υπερασπιστούμε ούτε τον Πλουμπίδη, ούτε το ΚΚΕ, έναντι της «Καθημερινής». Δεν το έχουν ανάγκη.
Αλλά όταν μιλάει η «Καθημερινή» για τον Πλουμπίδη και το ΚΚΕ, όταν μιλάει η «Καθημερινή» για «εγκλήματα» (και μάλιστα σε τέτοιους καιρούς, όπως σήμερα), καλό είναι να ξέρουμε ποιος μιλάει.
Η «Καθημερινή», λοιπόν, είναι αυτή που μόλις πριν δύο χρόνια εκθείαζε το «φαινόμενο ΛΑ.Ο.Σ.» για τις «αξιοπρεπείς παρουσίες από πλευράς πολιτικού λόγου στη Βουλή», για την «επιτυχημένη πολιτική συνταγή» του, για την «υπεύθυνη στάση» του.
Υπενθυμίζουμε ότι το «φαινόμενο» - κατά την «Καθημερινή» - ΛΑ.Ο.Σ. είναι το κόμμα των υμνητών του φασίστα Μεταξά και το κόμμα που η αγάπη του για τους «Χίτες» είναι τέτοια που στα γραφεία του έχει ονοματίσει αίθουσα με το όνομα του Γρίβα, του ιδρυτή δηλαδή της φασιστικής «Χ» («Καθημερινή», 11/3/2011)...
Επίσης, η «Καθημερινή» είναι αυτή που μόλις πριν ένα χρόνο δημοσίευσε άρθρο με τίτλο«Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία», όπου μάθαμε πως «όσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Χρυσή Αυγή (...)»(«Καθημερινή», 16/9/2012).
Μάλλον δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τι είναι η Χρυσή Αυγή...
Επίσης, τώρα, πριν από μερικές βδομάδες, η «Καθημερινή» ήταν που ενώ η - τέσσερις ορόφους υπό τον υπόκοσμο - χιτλερική συμμορία είχε ήδη επιτεθεί με καδρόνια και καρφιά εναντίον των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, εκείνη έγραφε ότι «σε τελευταία ανάλυση ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή» («Καθημερινή», 13/9/2013) και από το δικό της συγκρότημα διακινούνταν η άποψη πως μια «σοβαρότερη» Χρυσή Αυγή θα ήταν κατάλληλη ακόμα και για κυβερνητικός εταίρος...



Αλλά επειδή της «Καθημερινής» της αρέσει να μιλάει και για τα «παλιά», για τότε δηλαδή που το ΚΚΕ και ο Πλουμπίδης πολεμούσαν το ναζισμό, να της θυμίσουμε κι εμείς κάτι από την «κληρονομιά» της:
Ηταν στις 29 Απρίλη 1941, μόλις δυο μέρες αφότου οι ιδεολογικοί και πολιτικοί πρόγονοι της Χρυσής Αυγής, τα γερμανικά «Βάφεν Ες Ες», είχαν μπει στην Αθήνα, που η «Καθημερινή» έγραφε:
«Ο αθηναϊκός λαός αντιμετωπίζει τα γεγονότα με σταθεράν πεποίθησιν ότι όλα βαίνουν προς το καλύτερον, ότι λήξαντος του πολέμου, διά την Ελλάδα τουλάχιστον, ανοίγεται η περίοδος της ειρήνης και της εντός των πλαισίων της ειρήνης αυτής παραγωγικής δραστηριότητος. Η θέλησις των Ελλήνων, όπως εντός του ειρηνικού πλαισίου, το οποίο εξασφαλίζει εις αυτούς ο τερματισμός του πολέμου, αναπτύξουν όλας των τας ικανότητας και όλας των τας πρωτοβουλίας, θα δώση ασφαλώς αφορμήν διά να εκδηλωθούν όλαι εκείναι αι κεκρυμμέναι αρεταί της φυλής μας, αι οποίαι είτε εξ αδιαφορίας, είτε εξ αισθημάτων ηλαττωμένης αλληλεγγύης δεν είχον ανέλθει εις την επιφάνειαν τους τελευταίους καιρούς. Αι γερμανικαί αρχαί εμφορούμεναι από τας φιλικωτέρας των διαθέσεων απέναντι του ελληνικού πληθυσμού, τας αρετάς και τα προτερήματα του οποίου δεν ήργησαν να γνωρίσουν, θα τον συντρέξουν - περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία - εις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν».
Αυτά γράφονταν τότε. Σε μια περίοδο, δηλαδή, που ο «χρυσαυγιτισμός» δεν είχε ανάγκη, όπως σήμερα, να κυκλοφορεί... με πολιτικά.

Εξαφάνισαν τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Εξαφάνισαν τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, με πλήθος αποφάσεων συνδικάτων, συλλόγων, μαζικών φορέων, Λαϊκών Επιτροπών συμμετείχαν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ το Σάββατο και τις προηγούμενες μέρες. Οι εφημερίδες όμως και τα άλλα ΜΜΕ των αστών δεν είδαν και δεν άκουσαν... Ακόμη και μια - δυο εφημερίδες που έκαναν αναφορά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έβαλαν πέντε λέξεις, καμιά φωτογραφία και φυσικά ούτε μια αράδα για την απεργία στις 23 Οκτώβρη. Καμιά πρωτοτυπία βέβαια δε διεκδικεί το θάψιμο που συνειδητά κάνουν τα αστικά ΜΜΕ στις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις των ταξικών δυνάμεων. Και αυτό πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους εργαζόμενους και το λαό. Τους ανησυχεί και θέλουν να αποτρέψουν τη συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα. Τους χαλάει τη σούπα της ηττοπάθειας και της υποταγής που θέλουν να καλλιεργήσουν στο κίνημα. Γι' αυτό κρύβουν ότι υπάρχει το ΠΑΜΕ, που σε γραμμή αποτροπής των μέτρων και ανατροπής της βαρβαρότητας που τα φέρνει, μπορεί να συσπειρώνει και να κινητοποιεί χιλιάδες εργάτες.
Με τα ΜΜΕ που κατέχουν, οι αστοί υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους κόντρα σ' αυτά των εργαζόμενων και το λαού. Να αποτελέσει η στάση τους κριτήριο μπροστά και στην απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ στις 23 του Οκτώβρη. Και για αντικειμενική, ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά τους προβλήματα, για τα δικά τους συμφέροντα, «Ριζοσπάστης» και πόρταλ «902 gr».

Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης

Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης
  • Σμπαράλια τα κονδύλια για Κοινωνική Ασφάλιση, περίθαλψη
  • Απογείωση της φοροληστείας σε βάρος του λαού
Οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης πρέπει να είναι η λαϊκή απάντηση ενάντια στο νέο μπαράζ βάρβαρων μέτρων
ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ
Η ενίσχυση της φοροληστείας απέναντι στο λαϊκό εισόδημα και η ταυτόχρονη παραπέρα διάλυση των κονδυλίων που αφορούν στις λαϊκές ανάγκες αποτελούν τους άξονες του προσχεδίου κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 που κατατέθηκε χτες στη Βουλή. Κεντρικός στόχος είναι η διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης σε όφελος των μονοπωλίων, η διαμόρφωση λεγόμενων «πρωτογενών πλεονασμάτων», με μία πολιτική που για το 2014 κλιμακώνει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την επίθεση απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση και περίθαλψη.
Η συγκυβέρνηση προσδοκά μια αναιμική ανάκαμψη του παραγόμενου ΑΕΠ, της τάξης του 0,6%, το 2014, έναντι της βύθισης της τάξης του 25% που έχει συντελεστεί την περίοδο 2008 - 2013. Για την εκτίμησή της αυτή ποντάρει στην ενίσχυση των επενδύσεων, δηλαδή στην προοπτική που πατάει στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου με τα μέτρα διάλυσης εργατικών δικαιωμάτων, ταυτόχρονα με την εκχώρηση φρέσκου ζωτικού χώρου στα μονοπώλια μέσω του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων. Χαρακτηριστικό είναι βέβαια το γεγονός ότι παρά και την αναμενόμενη αύξηση των επενδύσεων (5,3%), το ποσοστό της επίσημης ανεργίας για το 2014 προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 26%.
Μαχαίρι σε Κοινωνική Ασφάλιση και περίθαλψη
Με βάση το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού το σύνολο των πρωτογενών δαπανών, δηλαδή αυτών που αφορούν σε Κοινωνική Ασφάλιση, Πρόνοια, μισθούς και συντάξεις διαμορφώνεται σε 49,4 δισ. ευρώ (από 52,6 δισ. ευρώ για το 2013).
Οι άγριες περικοπές των δαπανών για Κοινωνική Ασφάλιση και περίθαλψη αποτελούν την αιχμή του δόρατος της αντιλαϊκής πολιτικής για το 2014. Το σχετικό κονδύλι συμπιέζεται παραπέρα, στα 13,3 δισ. ευρώ (από 15,9 δισ. ευρώ που διαμορφώνεται για το 2013). Σε απόλυτα μεγέθη συρρικνώνεται κατά 2,6 δισ. ευρώ και ποσοστιαία πάνω από 16% σε σχέση με τα ήδη διαλυμένα κονδύλια του 2013. Περαιτέρω «εξειδικεύσεις» αναμένονται με το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα 2,6 δισ. ευρώ επιμερίζονται στην καρατόμηση των κρατικών επιχορηγήσεων προς ταασφαλιστικά ταμεία κατά 1,7 δισ. ευρώ και προς τον ΕΟΠΥΥ κατά900 εκατ. ευρώ. Από το 2014 και σε συνδυασμό με το ύψος της κρατικής επιχορήγησης, ξεκινά η παραπέρα σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, η οποία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα φτάσει στις 3,9 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2016. Είναι ολοφάνερο το γεγονός ότι η κυβερνητική πολιτική διαμορφώνει το κατάλληλο πλαίσιο και για νέες μειώσεις των συντάξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στα 6,2 δισ. ευρώ διαμορφώνεται η δαπάνη για τους τόκους εξυπηρέτησης του κρατικού χρέους, στα 583 εκατ. ευρώ οι πληρωμές για εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ εμφανίζεται και «αποθεματικό» 1,1 δισ. ευρώ.
Απογείωση φοροληστείας με μέτρα που μπαίνουν σε εφαρμογή
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού εμφανίζονται αυξημένα στα 54,5 δισ. ευρώ (από 52,1 δισ. ευρώ για το 2013). Η απογείωση της φοροληστείας για τη νέα χρονιά επικεντρώνεται στουςάμεσους φόρους απέναντι στο λαϊκό εισόδημα. Διαμορφώνονται στα48,7 δισ. ευρώ (από 46,3 δισ. ευρώ το 2013) με διόγκωση 2,4 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για την «απόδοση» αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί, όπως:
-- Η αναβάθμιση της φοροληστείας απέναντι στους φτωχομεσαίους αγρότες. Ο φόρος καθορίζεται στο 13% και θα ξεκινά από το πρώτο ευρώ «καθαρού εισοδήματος». Ταυτόχρονα, γίνεται υποχρεωτική για όλους τους αγρότες η χρήση λογιστικών βιβλίων, όπως ισχύει και για τους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες.
-- Η νέα κλίμακα φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων,που αφορά στα φετινά εισοδήματα (2013), που θα δηλωθούν στην Εφορία και θα εκκαθαριστούν το 2014. Στο 22% διαμορφώνεται ο φορολογικός συντελεστής μέχρι τα 25.000 ευρώ, 32% στο κλιμάκιο 25.000 - 42.000 ευρώ και 42% για μεγαλύτερα ποσά.
-- Η κατάργηση των φοροελαφρύνσεων και των εκπτώσεων φόρου για τα παιδιά.
-- Η απογείωση των φόρων στους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι, εκτός των άλλων, συνθλίβονται με φορολογικό συντελεστή 26%, που εφαρμόζεται από το πρώτο ευρώ εισοδήματος.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχεδιάζει τηναύξηση της παρακράτησης του φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους στο ύψος του φορολογικού συντελεστή (26%). Επίσης, την κατάργηση της μείωσης 1,5% στη μηνιάτικη παρακράτηση του φόρου από μισθωτούς και συνταξιούχους.
Οι έμμεσοι φόροι που φορτώνονται στο μεγαλύτερο κομμάτι τους στη λαϊκή κατανάλωση εμφανίζονται στα 24,5 δισ. ευρώ (από 24,6 δισ.).
Για το 2014 και στη βάση της αντιλαϊκής λαίλαπας η κυβέρνηση εμφανίζει «πρωτογενές πλεόνασμα» ύψους 2,8 δισ. ευρώ (1,6% του ΑΕΠ). Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης προβλέπεται να διαμορφωθεί στα 4,3 δισ. ευρώ ή στο 2,4% του ΑΕΠ το 2014.
Το κρατικό χρέος
Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του κρατικού χρέους, το προσχέδιο έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα το ΚΚΕ έλεγε από την εποχή των αποφάσεων για το λεγόμενο «κούρεμά» του, ότι, δηλαδή, η διευθέτηση που αποφάσισαν κυβέρνηση - τρόικα σημαίνει νέα δυσβάσταχτα βάρη για το λαό, τεράστια αφαίμαξη υπέρ των τραπεζών, αλλά και νέα αύξηση του χρέους. Ετσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, το λεγόμενο «χρέος γενικής κυβέρνησης» θα κινηθεί στα 319,4 δισ. ευρώ.
Για να κατανοηθεί καλύτερα το μέγεθος το κρατικού χρέους, το οποίο στην ουσία είναι μέρος από τα κονδύλια που ξεκοκάλισαν οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου μέσα από τις διάφορες μορφές οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης των μονοπωλιακών επιχειρήσεων, να σημειώσουμε ότι το 2009 ήταν λιγότερο από 300 δισ. ευρώ, ενώ κατά την τετραετία 2010 - 2013 τα ποσά που πληρώθηκαν για τοκοχρεολύσια ξεπέρασαν τα 252 δισ. ευρώ. Δηλαδή, αν και πληρώθηκε ένα τέτοιο αστρονομικό ποσό, που το ενθυλάκωσαν οι τραπεζίτες - πιστωτές, το χρέος δεν παρέμεινε απλά στα ίδια επίπεδα αλλά αυξήθηκε ακόμα περισσότερο. Αξίζει παράλληλα να τονιστεί ότι μόνο κατά το 2013 οι κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν για τη σωτηρία των τραπεζών, που λειτουργούν στην Ελλάδα, έφτασαν τα 48,2 δισ. ευρώ, ποσά που προστέθηκαν στα πλέον των 100 δισ. ευρώ που είχαν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία θα πληρωθούν από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Τέλος, στο προσχέδιο επαναλαμβάνεται η εκτίμηση ότι από το δεύτερο μισό του επόμενου χρόνου η κυβέρνηση θα μπορεί να προσφύγει για δανεισμό στις αγορές. Πρόκειται για μια εξέλιξη εντελώς αδιάφορη για τους εργαζόμενους, αφού σε ό,τι αφορά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, η πολιτική της ακόμα μεγαλύτερης και κλιμακούμενης επίθεσης στα λαϊκά στρώματα θα συνεχιστεί και στο μέλλον.
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός από την κυβέρνηση
Συνεχίζει η συγκυβέρνηση τον εμπαιγμό των λαϊκών στρωμάτων γύρω από το «επίδομα θέρμανσης». Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, υποστήριξε χτες, κατά την παρουσίαση του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού, ότι το θέμα του επιδόματος θα συζητηθεί αυτή τη βδομάδα σε επίπεδο των κυβερνητικών εταίρων.
Η «επιδότηση» στους δικαιούχους διαμορφώνεται σήμερα μόλις στα 28 λεπτά ανά λίτρο και μόνο για το τμήμα των προβλεπόμενων επιδοτούμενων ποσοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται «αύξηση της επιδότησης» στα 35 λεπτά το λίτρο. Με αυτά τα δεδομένα, και καθώς η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να ξεκινήσει φέτος στην απαγορευτική τιμή των 1,3 ευρώ το λίτρο, η μεγάλη πλειονότητα των λαϊκών νοικοκυριών για άλλη μια χρονιά δε θα μπορέσει να προμηθευτεί καθόλου πετρέλαιο, ακόμα και αν ένα κομμάτι από τα ψίχουλα του επιδόματος δοθεί προκαταβολικά, σύμφωνα με όσα φέρεται να «μελετά» η κυβέρνηση.
Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, από τη μεριά της, ανακοίνωσε ότι τα μέλη της δε θα διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης λόγω, όπως αναφέρει, των «προβλημάτων που παραμένουν άλυτα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης».

Οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή

Οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή
Τις τελευταίες κυρίως ημέρες αποκαλύπτονται διάφορες περιπτώσεις διασύνδεσης της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής (ΧΑ) με πρόσωπα, και όχι μόνο, από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ διενεργήθηκε ΕΔΕ και στις Ενοπλες Δυνάμεις.
Γι' αυτό είναι αναγκαίο οι εν ενεργεία και απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να προβληματιστούν σχετικά με τον πραγματικό χαρακτήρα και ρόλο της ΧΑ, να βγάλουν συμπεράσματα και να συμβάλουν στην απομόνωσή της. Αυτή η οργάνωση έχει ως θεωρία της το λεγόμενο εθνικοσοσιαλισμό και ως πρότυπα το Χίτλερ, διάφορους φασίστες δικτάτορες και τη χούντα των συνταγματαρχών. Προωθεί το φυλετισμό, το ρατσισμό, τον αντισημιτισμό. Με τον άκρατο εθνικισμό, σ' αντιδιαστολή με τον αγνό πατριωτισμό, και με το χυδαίο αντικομουνισμό καλλιεργεί το μίσος σε βάρος των λαών και των εργαζομένων.
Η ανθρωπότητα έζησε τις θηριωδίες του ναζισμού - φασισμού σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και στη χώρα μας, ιδιαίτερα την περίοδο του πολέμου και της κατοχής από τους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Οι «πολιτικοί πρόγονοι» και τα πρότυπα της ΧΑ, τα λεγόμενα «Τάγματα Ασφαλείας», συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και ματοκύλισαν τον ελληνικό λαό. Ο μανδύας του πατριωτισμού που φοράει η Χρυσή Αυγή είναι ψεύτικος. Το αποδεικνύει η θεωρία της και τα πρότυπά της. Τι σχέση έχει ο Χίτλερ και οι γερμανοτσολιάδες συνεργάτες των κατακτητών που λιβανίζει η ΧΑ με τον πατριωτισμό του λαού και στρατιωτικών και χωροφυλάκων/αστυνομικών που μάτωσαν πολεμώντας το φασισμό; ΚΑΜΙΑ. Οπως καμία σχέση με τον πατριωτισμό δεν έχει ο άκρατος εθνικισμός, η θεωρία του ναζισμού για την ανωτερότητα της φυλής σε σχέση με άλλους λαούς, και τα εμετικά ουρλιαχτά ορισμένων χρυσαυγιτών εν ενεργεία βατραχανθρώπων σε παρελάσεις με συνθήματα: «Τους βλέπετε αυτούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρμα απ' αυτούς». Το ίδιο αποδεικνύει και η θέση της για τους πολέμους, όπου δέχεται τη συμμετοχή της Ελλάδας σε άδικους πολέμους σε βάρος των λαών στο πλευρό ιμπεριαλιστικών κέντρων που θέλουν να βάλουν στο χέρι πλουτοπαραγωγικές πηγές χωρών της Μεσογείου με ανταλλάγματα υπέρ του έθνους - όπως λέει η ΧΑ για να καλυφθεί. Αποτελεί πρόκληση για τη μνήμη και τα ιδανικά του λαού, το αντιλαϊκό μένος και το μίσος της Χρυσής Αυγής απέναντι στην αντίσταση του λαού ενάντια στο φασισμό. Ενώ εκθειάζει τους συνεργάτες των Γερμανών, καθυβρίζει την Εθνική Αντίσταση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, τα εκατομμύρια αντιφασίστες αγωνιστές και κομμουνιστές που πολέμησαν το ναζισμό - φασισμό στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Οι άθλιες επιθέσεις της ΧΑ στην Εθνική Αντίσταση αποτελούν επίσης προσβολή για χιλιάδες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και προσωπικό άλλων σωμάτων που πάλεψαν μαζί με τους αντιφασίστες και έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά του φασισμού.
Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής που άμεσα ή έμμεσα εκφράζει, οι παροτρύνσεις της ώστε ο στρατός, τα Σώματα Ασφαλείας, οι ένστολοι γενικότερα να εμπλακούν στις επιλογές που προωθούν ή επιδιώκουν τμήματα της κυρίαρχης τάξης πιθανά από κοινού και με διάφορους άλλους «κύκλους», καλλιεργούν ό,τι πιο αντιδραστικό έχει υπάρξει, αλλά ο λαός έχει πείρα και γνώση από την ιστορία της Ελλάδας και από τις δεκαετίες του '50 και του '60.
Οι Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να έχουν αποστολή και καθήκον την άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και όχι δράση ως δύναμη εσωτερικής επιβολής και καταστολής των λαϊκών διεκδικήσεων, όπως τόσο επώδυνα πλήρωσε μεταπολεμικά ο λαός μας και επιδιώκει η ΧΑ και όποιοι τη στηρίζουν. Τα Σώματα Ασφαλείας που από τη φύση τους είναι κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους και χρησιμοποιούνται για την καταστολή του λαϊκού κινήματος, με τις ναζιστικές κραυγές της ΧΑ, με το ρατσισμό ενάντια σε μετανάστες, ενάντια στις απεργίες, επιδιώκουν να τα μετατρέψουν σε δύναμη και μακρύ χέρι υπέρ του ναζισμού - φασισμού.
Η ΧΑ δεν προήρθε από κάποια «παρθενογένεση». Είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος όπως και όλα τα ναζιστικά φασιστικά μορφώματα που εμφανίζονται κατά καιρούς στο προσκήνιο. Παρουσιάζονται ως αντισυστημικοί στα λόγια. Στην πραγματικότητα όμως, υπηρετούν τα αντιλαϊκά συμφέροντα του συστήματος. Στη Βουλή έχουν επανειλημμένα προτείνει να δοθούν φοροελαφρύνσεις κι άλλα προνόμια σε μεγαλοεπιχειρηματίες που θα τα πληρώσει ο λαός. Στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα με μεροκάματα πείνας. Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος χτυπάνε δολοφονικά τους εργάτες, τους συνδικαλιστές και προσπαθούν να στήσουν εργοδοτικό σωματείο που θα εξασφαλίσει φθηνά μεροκάματα που θέλουν οι εργοδότες. Είναι ενάντια στις απεργίες, επικροτούν το χτύπημα των διαδηλώσεων από τα ΜΑΤ, ενώ οι εργαζόμενοι διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα της κάλυψης των στοιχειωδών αναγκών τους.
Κυνηγούν, τρομοκρατούν, τσακίζουν και δολοφονούν μετανάστες. Υποστηρίζουν ότι αυτοί φταίνε για την ανεργία και ότι δεν πρέπει να τους δέχεται η Ελλάδα, όμως είναι υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στους πολέμους που γεννούν τη μετανάστευση. Λένε ότι οι μετανάστες ρίχνουν τα μεροκάματα αλλά και οι ίδιοι στα δουλεμπορικά τους γραφεία και στη ζώνη «μοιράζουν» ψίχουλα.
Υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων που αποδεικνύουν ότι η ΧΑ υπερασπίζεται τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών αλλά και ότι επιδιώκει τη διασύνδεσή της με τις δυνάμεις ασφαλείας και του κρατικού μηχανισμού. Οι ίδιες οι σημερινές εξελίξεις αποδεικνύουν τον εγκληματικό ναζιστικό χαρακτήρα της.
Οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που βλέπουν τα παιδιά τους άνεργα, όπως όλων των άλλων, και το μέλλον μαύρο, πρέπει να βάλουν στο περιθώριο την εγκληματική δράση και τις ιδέες της ΧΑ.
Να απορρίψουν τη φασιστική δημαγωγία της ΧΑ για τα προβλήματά τους γιατί έτσι κρύβει το φαρμάκι του ναζισμού - φασισμού και με συνθήματα όπως «στο Γουδή» ψαρεύει στα θολά μέσα σ' αυτές τις δυνάμεις.
Τι χρειάζεται.
  • Η ποινική αντιμετώπιση των εγκλημάτων και πράξεων της ΧΑ να πάει σε βάθος. Να ριχθεί φως στη διασύνδεση της εγκληματικής δράσης της με τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους και να παρθούν μέτρα σύμφωνα με νόμους και κανονισμούς που υπάρχουν.
  • Σήμερα οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι όλων των κλάδων και σωμάτων ασφαλείας δεν είναι «αγράμματοι». Ξέρουν, μπορούν να κρίνουν και πρέπει να απορρίψουν την απάνθρωπη θεωρία του ναζισμού - φασισμού. Να μην ανέχονται με οποιοδήποτε τρόπο, άμεσο ή έμμεσο, τα εμετικά ναζιστικά κηρύγματα και θεωρίες της Χρυσής Αυγής και τις κρυπτοφασιστικές αντιδραστικές θεωρίες διαφόρων κύκλων. Να μην ανεχθούν καμιά διασύνδεση του εν ενεργεία προσωπικού με τη Χρυσή Αυγή και την εγκληματική της δράση. Ούτε να επηρεάζονται, από τον άκρατο εθνικισμό - σοβινισμό που σπέρνει το μίσος ανάμεσα στους λαούς.
  • Στις διάφορες οργανώσεις αποστράτων και εφέδρων κάθε τίμιος άνθρωπος ανοιχτά και με θάρρος να ορθώσει τείχος απέναντι στο ναζισμό και τη δράση της ΧΑ. Να σταματήσει το δηλητήριο που διοχετεύει η ΧΑ ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους. Κανένας απόστρατος και έφεδρος δεν πρέπει να συμβάλει ώστε να εκλέγονται σε Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων και άλλων συλλογικών φορέων αποστράτων και εφέδρων χρυσαυγίτες, κρυπτοφασίστες και άλλοι παρόμοιοι. Πρέπει να απομονωθούν μαζικά και αποφασιστικά. Κανένας τίμιος άνθρωπος δεν πρέπει να ανεχθεί απόστρατοι ή έφεδροι να συμμετέχουν με οποιαδήποτε μορφή σε «παραστρατιωτικούς» μηχανισμούς που χρόνια τώρα συγκροτούνται και αξιοποιούνται από διάφορους κύκλους ακόμα και με τη σύμπραξη κρατικών φορέων, όπως π.χ. σε ασκήσεις.
  • Οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι υφίστανται τα δεινά της κρίσης, τις περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών. Μέσα από τους συλλογικούς φορείς τους έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν τα αιτήματά τους. Εχουν επίσης κάθε δικαίωμα οι ίδιοι να προβάλλουν και να απαιτούν τα δίκαια αιτήματά τους μαζί με συνδικάτα και άλλους λαϊκούς φορείς που αγωνίζονται για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων όλου του λαού. Το ΚΚΕ επανειλημμένα έφερε στη Βουλή τα οξυμένα προβλήματα -οικονομικά και άλλα κοινωνικά- που βιώνουν αυτοί και οι οικογένειές τους.
  • Με αυτόν τον τρόπο, ιδιαίτερα το προσωπικό που προέρχεται από φτωχές εργατικές οικογένειες, φτωχούς αγρότες και μικροεπαγγελματίες θα ενώνει τη φωνή του με τα παλλαϊκά αιτήματα για την επιβίωση, τη ζωή, την ευημερία του λαού, τη δική τους και των οικογενειών τους. Εχουν κάθε δικαίωμα να μη συμφωνούν με αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογούν κυβερνήσεις και η ΕΕ, με τα συνεχή μνημόνια και εξοντωτικά μέτρα για το λαό. Μέσα από αυτή τη στάση, μονάχα μαζί με το λαό, θα συμβάλλουν και για να ξεριζωθεί ο ναζισμός - φασισμός και η εγκληματική Χρυσή Αυγή.
  • Ο ναζισμός - φασισμός είναι εχθρός του λαού. Κανένας δεν πρέπει να δεχτεί τις θεωρίες και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση κάθε τίμιου ανθρώπου που απασχολείται στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Η αντίσταση στο ναζισμό - φασισμό και την εγκληματική δράση της ΧΑ μαζί με το δικαίωμα για καλύτερη ζωή δεν πρέπει να στοχοποιηθεί. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση και με οποιοδήποτε πρόσχημα να εξομοιωθεί και να ταυτιστεί το δίκιο και η απαίτηση για καλύτερη ζωή των εν ενεργεία και αποστράτων με το σκοτάδι της Χρυσής Αυγής. Κανένας να μη δεχτεί τη δυσφήμηση αυτής της υπεύθυνης στάσης των εν ενεργεία και αποστράτων με θεωρίες όπως αυτή η καινοφανής περί «άκρων», που στην ουσία βάζουν στην ίδια μοίρα τις απάνθρωπες θεωρίες της Χρυσής Αυγής με τις ιδέες και τις αξίες, με το δικαίωμα για καλύτερη ζωή τόσο των στρατιωτικών και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας όσο και ολόκληρου του ελληνικού λαού.
Θέλουμε να τονίσουμε ξανά ότι οι στρατευμένοι, μόνιμοι και κληρωτοί έχουν ως αποστολή και καθήκον την άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού στον πλούτο της χώρας, και όχι την εμπλοκή στις επιδιώξεις και στη διαμάχη για τη διαχείριση της εξουσίας κόντρα σ' αυτά τα συμφέροντα.
Δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με τη ΧΑ η οποία ανοιχτά υποστηρίζει την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στις εγκληματικές ναζιστικές επιδιώξεις που έχει η ίδια και αυτοί που τη στηρίζουν. Εγινε φυσικά ΕΔΕ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ωστόσο, πρέπει να απορριφθούν οι θεωρίες της Χ. και οι κρυπτοφασιστικές θέσεις που διαχέονται από ορισμένους και στηρίζονται στις άθλιες θεωρίες της για τη δημιουργία λαϊκού δήθεν κράτους του εθνικισμού -όπως λένε- με «εγγυητές» τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, λέγοντας μαζί με αυτά και διάφορα άλλα υπονοούμενα.
Η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Λιμενικό, το προσωπικό τους δεν πρέπει να έχουν καμιά διασύνδεση με τη Χρυσή Αυγή. Αυτά τα Σώματα πρέπει να αντιμετωπίζουν το έγκλημα, να διασφαλίζουν την προστασία από καταστροφές (πυρκαγιές η πυροσβεστική κ.ο.κ.) και όχι να στρέφονται ή να χρησιμοποιούνται για την καταστολή της λαϊκής πάλης. Αυτό πρέπει να το αντιπαλέψει ο λαός. Και για έναν επιπρόσθετο λόγο. Το προσωπικό σ' αυτές τις δυνάμεις πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική και στην πάλη του λαού για τη ζωή του δεν πρέπει να είναι απέναντι. Στο τέλος τέλος, μεγάλο κομμάτι του από το λαό προέρχεται.
Επίσης, επισημαίνουμε ότι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, πως μαζί με το χτύπημα της Χρυσής Αυγής πρέπει να αντιμετωπιστεί και η πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, θα πρέπει να απορριφθεί από το λαό. Πέρα από το ανιστόρητο της θεωρίας των άκρων που εκφράζει η άποψη αυτή, πρέπει να απορριφθεί και για το λόγο ότι αδυνατίζει την απομόνωση της Χρυσής Αυγής αλλά και άλλων μηχανισμών «συγγενικών» της ή παραστρατιωτικών που υπάρχουν.

TOP READ