Τις θερμές ευχαριστίες της προς τους 36.170 ψηφοφόρους, οι οποίοι στις πρόσφατες ευρωεκλογές την τίμησαν με την ψήφο τους και την ανέδειξαν δεύτερη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ απευθύνει η Σεμίνα Διγενή.
Σε δήλωσή της σημειώνει, πως, όπως είχε πει από τον περασμένο Απρίλη σε συνεντεύξεις και ομιλίες της, συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, «όχι τόσο για να εκλεγώ, αλλά γιατί ήθελα να συνυπάρξω και ν’ αγωνιστώ με τους έντιμους, μ’ αυτούς που ποτέ δεν έκαναν πίσω, δεν είπαν ποτέ ψέματα στο λαό. Μ’ αυτούς που, από την πρώτη στιγμή, είχαν το θάρρος να αναδείξουν τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ταυτόχρονα, η κ. Διγενή αναφέρει ότι «σήμερα, μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τη συμπόρευσή μου με το ΚΚΕ και θεωρώντας ότι η μάχη της 7ης Ιούλη είναι πιο κρίσιμη από τις ευρωεκλογές, επιλέγω να παραιτηθώ από ευρωβουλευτής και να συνεχίσω αυτόν τον αγώνα ως υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά. Τη θέση μου στην Ευρωβουλή την παραδίδω στον Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο, ο οποίος θα ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις της Ευρωβουλής».
«Τη δύναμη που μου δίνει αυτή η νίκη θέλω να την καταθέσω, να την επενδύσω σε κάθε δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Στη μάχη των βουλευτικών εκλογών σας θέλουμε όλους και όλες δίπλα μας, δίπλα στο ΚΚΕ, για να ενισχύσουμε όλοι τη δύναμή μας την επόμενη μέρα» καταλήγει η Σεμίνα Διγενή