Η Ενωση Αστυνομικών Δυτικής Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης θυμίζει άλλες εποχές και τη διαπερνάει η αντίληψη «εγώ είμαι το κράτος»…
Η ανακοίνωση της Ενωσης θέλει να «δικαιολογήσει» και να δώσει συνέχεια στην απαράδεκτη επιχείρηση που στήθηκε από τους αστυνομικούς για να αντιμετωπίσουν το αίτημα της γιατρού, προς αστυνομικό φρουρό που συνόδευε κρατούμενο ασθενή, να μην οπλοφορεί μέσα στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου. Η γιατρός μάλιστα επεσήμανε στους αστυνομικούς το γεγονός ότι στο Νοσοκομείο του Ρίου ασθενής αυτοκτόνησε, αρπάζοντας το όπλο αστυνομικού που τον συνόδευε.
Στην ανακοίνωση της Ενωσης δεν γίνεται καμία αναφορά σχετικά με τους αστυνομικούς φρουρούς κρατουμένων ασθενών. Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική νομοθεσία (ΠΔ 215/2006 – ΦΕΚ 217/Α’/12.10.2006), οι αστυνομικοί πρέπει να εισέρχονται άοπλοι σε ειδικές μονάδες, όπως αυτονόητα είναι οι ψυχιατρικές πτέρυγες.
Το ΔΣ της Ενωσης έχει ευθύνες για το απαράδεκτο περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Τέλος, σχετικά με όσα αναφέρει η ανακοίνωση για την πολιτική τοποθέτηση της γιατρού Αφροδίτης Ρέτζιου, προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και στελέχους του ΚΚΕ, καλά θα κάνει το ΔΣ της Ενωσης να είναι πιο προσεκτικό. Γιατί ουδέποτε το ΚΚΕ έχτισε πολιτικές ή συνδικαλιστικές καριέρες όπως αναφέρουν. Αλλοι κάνουν καριέρες με την καταπάτηση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων του λαού. Το ΚΚΕ αυτά σταθερά και αταλάντευτα τα υπερασπίζεται.
Γιώργος ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ
Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

Πηγή: Ριζοσπάστης