6 Νοε 2012

Ακροδεξιές Πολιτοφυλακές: οι χυδαιότεροι Μπράβοι των Σαμαρά, Ε.Ε., Μνημονίων και των Τοκογλύφων!


Ακροδεξιές Πολιτοφυλακές: οι χυδαιότεροι Μπράβοι των Σαμαρά, Ε.Ε., Μνημονίων και των Τοκογλύφων! 




 Την ώρα που η κοινωνία μας βράζει. Που ο κόσμος της εργασίας ετοιμάζεται να εκφράσει με μαζικότητα και μαχητικότητα την οργή του απέναντι στα μέτρα της εργατικής-κοινωνικής κόλασης που απαιτεί το ελληνικό κεφάλαιο και οι τοκογλύφοι. Μέτρα που αναγκάζουν ακόμη και τους χαφιέδες της ΕΥΠ να κάνουν για πρώτη φορά δίωρη στάση εργασίας ή τους συνδικαλιστές μπάτσους να καταδιώκουν τους υπουργούς Στουρνάρα και Σταϊκούρα απαιτώντας εξηγήσεις για τις τεράστιες περικοπές που θα υποβληθούν παρά τις υποσχέσεις που τους είχαν δοθεί.

 Την ώρα λοιπόν αυτή οι φασιστικές Πολιτοφυλακές, αιχμή του δόρατος της κρατικής καταστολής απευθύνουν σε σελίδα του facebook κάλεσμα μαζικής στρατολογίας σε αυτούς που έχουν τελειώσει Ειδικές Δυνάμεις, σε άνδρες και γυναίκες που ασχολούνται πολύ καιρό με οποιαδήποτε πολεμική τέχνη και σε μπράβους (σωματοφύλακες αυτούς που έχουν γνώσεις στην φύλαξη υψηλών προσώπων)! Ορίστε "κάλεσμα" που δημοσιεύεται στο facebook:
1ο ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

 Δημόσια εκδήλωση · Διοργανωτές: Thodoris Elnews, Basilis Zafeiriou και 4 ακόμη. Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012 7:00 μ.μ. UTC+02 ΚΑΡΟΛΟΥ 28 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ. 5ος ΟΡ. 5 ΓΡ. 1ο ειδικό κάλεσμα Πατριωτικής Πολιτοφυλακής - σκοπός μας, να γνωρίσετε από κοντά το κίνημα της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής. Το κάλεσμα αφορά Καρόλου 28 πλατεία Καραϊσκάκη Μεταξουργείο. 5ος ορ. 5 γρ. Θα σας παρακαλέσουμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας στέλνοντας και εσείς προσκλήσεις σε φίλους και φίλες σας. 

 Χωρίς να έχουμε καμιά αυταπάτη, πιστεύουμε ότι Ασφαλίτες και Ματατζήδες θα βρεθούν απέναντι στο λαό που δυστυχεί. Ως Πραιτοριανοί του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού θα επιτελέσουν το τρομοκρατικό και τραμπούκικο έργο τους αποτελώντας αυτοί τη βασική δύναμη καταστολής των κοινωνικών αγώνων. Δίπλα τους, η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που φυλλοροεί και απολαμβάνει μόνο την στήριξη των δημοσιοκάφρων του συστήματος, των πλουσίων και της Ε.Ε., σχεδιάζει να παρατάξει, αν χρειαστεί, τον Στρατό ως Δύναμη Καταστολής του εσωτερικού εχθρού, εργαζόμενου λαού που αντιστέκεται στα μέτρα της αιώνιας δουλείας του.

 Σε συνεννόηση όμως με τις επίσημες αρχές, ανοικτό κατασταλτικό ρόλο σχεδιάζουν να αναλάβουν και οι Ακροδεξιές Πολιτοφυλακές, πρωταγωνιστές μέχρι τώρα σε ρατσιστικά πογκρόμ. Μάλιστα, η κοροιδία των φασιστών, που αυτοπροβάλλονται ως αντιμνημονιακή δύναμη, πλέον είναι δύσκολο να συνεχιστεί. Σε συνέντευξη στο newsbeast.gr ο διοικητής της, Βασίλης Ζαφειρίου, περιγράφει ότι Ομάδες πολιτών-οπλιτών αναλαμβάνουν να διαφυλάξουν τους Έλληνες πολίτες σε περίπτωση χάους και πολέμου: «Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή πάντα εντός του πλαισίου του Νόμου και του Συντάγματος -όντας ένα νόμιμο κίνημα- προσπαθεί να εκπαιδεύσει τους Έλληνες στην αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσεων οποιασδήποτε μορφής».

 Δε αποτελούν απλώς μια δύναμη καταστολής του κινήματος. Η δράση τους σε γειτονιές όπως στον Άγιο Παντελεήμονα με τα γνωστά ακραία ρατσιστικά και δολοφονικά γεγονότα με πρωταγωνιστές φασίστες της Χρυσής Αυγής και μελών Λεσχών Εφέδρων, μπορεί να αποτελέσει την απαραίτητη προβοκάτσια που θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να κάνει χρήση του Στρατού για την αντιμετώπιση «της επικίνδυνης και ανεξέλεγκτης κατάστασης, του χάους δηλαδή που προπαγανδίζουν»! Χαρακτηριστική η απάντηση τους στο ερώτημα «Ποιος θα ορίσει τι σημαίνει χάος και τον χρόνο και το είδος της παρέμβασης; Ουσιαστικά δεν υπάρχει ορισμός του χάους. Εμείς εκπαιδευόμαστε για τις πολύ δύσκολες στιγμές. Τις στιγμές εκείνες που θα έχουν φέρει γενικευμένη κρίση στις γειτονιές της χώρας μας και που θα απειλούνται ελληνικές οικογένειες. Δεν είμαστε ένα κίνημα που θα αντικαταστήσει ούτε την Αστυνομία ούτε τον Στρατό. Είναι αυτονόητο αυτό».

 Απλώς, θα συμπληρώσει, θα λέγαμε εμείς. Ποιος ξεχνά ότι οι Λέσχες Εφέδρων, δίδυμο αδελφάκι των Φασιστικών Πολιτοφυλακών, έχουν ανάλογο πολιτικό περιεχόμενο, ρόλο, δράση και ελέγχονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ είναι υπόλογες στον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο;

 Το ρατσιστικό, μιλιταριστικό και φασιστικό τους περιεχόμενο δε μπορεί να καμουφλαριστεί από το λαϊκισμό τους, ενώ δύσκολα αποκρύπτεται η ιδεολογική συνάφεια με τη Ναζιστική Χρυσή Αυγή. Εκπαιδεύονται τακτικά, κάθε Κυριακή, σε ορεινά μέρη που μόνο η διοίκηση γνωρίζει. Τα μέλη της ενημερώνονται την ίδια ημέρα. Η εκπαίδευσή τους διαρκεί περίπου έξι ώρες και περιλαμβάνει ασκήσεις σε κτίρια, πρώτες βοήθειες, αυτοάμυνα και θεωρητικό μάθημα ιστορίας.

 Εντύπωση προκαλεί η μυστικότητα της δράσης μιας «νόμιμης ομάδας» και οι συνωμοτικοί κανόνες που διέπουν την ύπαρξη τους. Τα ερωτήματα προκύπτουν εύλογα: σε ποιο Σύνταγμα και σε ποια Νομοθεσία προβλέπεται η σύσταση Εθνικιστικών Πολιτοφυλακών; Αφού δεν κάνουν κάτι παράνομο, γιατί κρύβονται; Αν συμβαίνουν όλα αυτά που εξιστορεί ο Αρχηγός τους γιατί ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Ν.Δένδιας δε πράττει ότι προβλέπει ο νόμος; Ή μήπως έχουν βάση οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για συγκοινωνούντα δοχεία ΕΛ.ΑΣ.-ΕΥΠ-Ειδικές Δυνάμεις-Φασιστικές Πολιτοφυλακές;

 Οι οποίες εξάλλου, με διαφορετικό προσωπείο, αφού παίζουν τον ίδιο ρόλο -Σωματεία Καταδρομών και Λέσχες Εφέδρων-  συμμετέχουν στις Στρατιωτικές Παρελάσεις, που οι δυνάμεις καταστολής απαγορεύουν την πρόσβαση στο λαό. Φωνάζοντας μάλιστα εθνικιστικά συνθήματα, παρόμοια με τη βασική συνθηματολογία της Χρυσής Αυγής, μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!           

 Επίσης, προσπαθώντας να πιάσουν το μαύρο νήμα με τους πρωτεργάτες του ελληνικού φασιστικού ρεύματος, αναφέρονται στον Περικλή Γιαννόπουλο.

 Ας δούμε μερικές από τις απαντήσεις του Αρχηγού τους:

 «Ότι περισσεύει από τα έσοδα του κινήματός μας διατίθενται σε τρόφιμα που τα στέλνουμε σε ελληνικές οικογένειες».

 «Ζητούμε την άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών καθώς κανείς από αυτούς δεν ήρθε εδώ με πρόσκληση του ελληνικού κράτους. Άμεση καταγγελία της συνθήκης "Δουβλίνο 2" και κλείσιμο των συνόρων προς ανατολάς εδαφικά και θαλάσσια».

 «Η κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα όπως σε πολλές πλέον γειτονιές της Αθήνας είναι πολύ δύσκολη. Δεν το λέμε εμείς αυτό. Στατιστικά τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει κατακόρυφα η εγκληματικότητα σε αυτές τις γειτονιές, το λένε και το φωνάζουν συνεχώς και οι ίδιοι οι κάτοικοι. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό Εθνικιστικό κίνημα. Δεν υπάρχει κάποια συνεργασία ανάμεσα μας. Τη στάση του κάθε κόμματος την κρίνει ο ίδιος ο ελληνικός λαός».

 'Εμείς μόνο ένα μήνυμα θέλουμε να στείλουμε σε όλους, μήνυμα επίκαιρο παρότι είναι γραμμένο το 1907... Φυλάτε τη γη σας και την τιμή της, μόνο με σπαθί. Πάψετε σαπιοδιδάσκαλοι και σαπιορήτορες -αναφοράτζηδες- να εξευτελίζετε τη φυλή. Πάψετε παλιόγριες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το σπαθί. Τα πάντα στη ζωή - η φύσις το λέει- κατακτώνται με το σπαθί. Και έτσι είναι και μόνο έτσι πρέπει να είναι. Λόγια του γίγαντα Περικλή Γιαννόπουλου που είναι οδηγός μας».

 Εμείς απαιτούμε να διαλυθούν τώρα όλες οι φασιστικές δολοφονικές συμμορίες. Να διαλυθούν οι Φασιστικές-Εθνικιστικές Πολιτοφυλακές, οι Λέσχες Εφέδρων και τα νέα Τάγματα Εθνοφυλακής, που εντάσσονται οργανικά στο ευρύ πλέγμα των αστυνομικών-στρατιωτικών δομών καταστολής των κοινωνικών αγώνων. Η πολιτική τους καταγγελία πρέπει να συνδυαστεί με την οργανωμένη Αυτοάμυνα του κινήματος. Είναι πτυχή της αναγκαιότητας ανατροπής του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, της ταξικής αστικής πολιτικής και της κυβέρνηση, συνολικά τα εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος εξουσίας.

 Αναρτήθηκε από Γιώργος  

Πριν και μετά την απεργία


Πριν και μετά την απεργία 

Αυτή η ανάρτηση θα μπορούσε να γίνει αμέσως μετά την απεργία, σχετικά με την επόμενη μέρα του κινήματος, αλλά προτιμώ να μπει από σήμερα για να τεθούν μερικά ζητήματα, ειδικά εν όψει του διημέρου, αλλά και γενικά για την κινηματική συγκυρία και τους επόμενους μήνες.


του πάνου ζάχαρη

Ας ξεκινήσουμε με μια βασική διαπίστωση, που είναι πιστεύω κοινή παραδοχή. Πέρυσι το κίνημα, μετά την κορύφωση στις 12 φλεβάρη, με την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου από την κυβέρνηση παπαδήμου, καθηλώθηκε και έκανε βήματα προς τα πίσω περιμένοντας τη λύση από τις εκλογές του μαΐου. Τελικά απογοητεύτηκε από το αποτέλεσμα, έπεσε σε θερινή χειμερία νάρκη, και μόλις τον περασμένο μήνα άρχισε να μετράει ξανά κάποια βήματα.

Οφείλουμε βεβαίως να προβληματιστούμε για τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξαν προς αυτήν την κατεύθυνση οι παρακρατικοί μηχανισμοί και για μια επαναλαμβανόμενη σύμπτωση που έπαψε προ πολλού να είναι τέτοια.
Στις πέντε μάη η προβοκάτσια στη μαρφίν έστειλε τον κόσμο σπίτι του και ανέκοψε τη δυναμική ενός ισχυρού κι ανερχόμενου κινήματος, που προερχόταν από δέκα περίπου –ή και διπλάσιες, για τις δυνάμεις του παμε- απεργιακές κινητοποιήσεις. Πέρυσι, τον οκτώβρη του 11’, που η κυβέρνηση παπανδρέου κατέρρεε και έδινε την σκυτάλη στον τεχνοκράτη παπαδήμο, είχαμε την δολοφονική επίθεση των παρακρατικών σε μπλοκ διαδηλωτών (και τις δύο μέρες, για όσους το έχουν ξεχάσει κι επιχειρούν να το παρουσιάσουν ως «κόντρα κνατ-μπάχαλων») και το θάνατο του κοτζαρίδη που έφερε εύλογα παγωμάρα στις τάξεις του κινήματος. Και η τριλογία ολοκληρώθηκε τον περασμένο φλεβάρη, που ο κόσμος κατέβηκε μαζικά στο σύνταγμα και την ομόνοια, κι είχαμε την πυρπόληση των νεοκλασικών κτιρίων στη σταδίου και τους γύρω δρόμους.
Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα της ανάρτησης.

Όπως φαίνεται, η συγκυβέρνηση δυσκολεύεται να περάσει τα μέτρα κι αντιμετωπίζει εσωτερικούς τριγμούς, ήδη από τους πρώτους μήνες της λειτουργίας της και στην πρώτη σημαντική δοκιμασία που είχε μπροστά της. Με βάση τις προηγούμενες εμπειρίες ωστόσο, το ορατό ενδεχόμενο το οποίο διαγράφεται ως προοπτική και πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί είναι το εξής: α. να περάσουνε τα μέτρα από τη βουλή, παρά την φθορά του τρικομματικού λόχου και τις απώλειες του κυβερνητικού μετώπου. β. να κατέβει μαζικά ο κόσμος στους δρόμους αλλά να απογοητευτεί και να γυρίσει σπίτι του περιμένοντας τον επόμενο γύρο. Την επόμενη δόση του δανείου, τα επόμενα τελευταία μέτρα, την επόμενη απεργία, το επόμενο αυθόρμητο ξέσπασμα, ή τον επόμενο επίδοξο σωτήρα.

Και αυτός, για να μην κρυβόμαστε μεταξύ μας, είναι ο σύριζα. Που εκμεταλλεύεται αριστοτεχνικά το εξής απλό και –επίσης- κοινώς αποδεκτό. Ότι το κίνημα και οι αγώνες που αναπτύχθηκαν αυτό το διάστημα δε φτάνουν από μόνοι τους, είναι ανεπαρκή. Πρέπει να βαθύνουν τα χαρακτηριστικά τους, να αποκτήσουν δηλ πολιτική στόχευση. Μ’ άλλα λόγια ο οικονομικός αγώνας πρέπει να γίνει πολιτικός και όλα τα σφυριά της ταξικής πάλης να βαράνε σ’ αυτήν την κατεύθυνση: το πρόβλημα της πολιτικής εξουσίας. Δεν υπάρχουν σήμερα οι όροι για να τεθεί από τη δυναμική των πραμάτων τέτοιο ζήτημα στην ημερήσια διάταξη. Αλλά αυτός είναι ο στόχος που πρέπει να επιδιώκουμε, το σημείο προς το οποίο πρέπει να βαδίσουμε.

Αυτά ως προς το στρατηγικό στόχο. Ποιο ήταν –και παραμένει- το αντίστοιχο τακτικό ζητούμενο; Να μην περάσουν τα μέτρα, να παλέψουμε ενάντια στην κατεδάφιση των εργατικών κατακτήσεων που έχουν απομείνει και την εφαρμογή των όρων του μνημονίου, να υπάρχει μια αδύναμη, αστική κυβέρνηση που να έχει δεμένα τα χέρια της και μια βουλή που να δυσκολεύεται σε ένα βαθμό να ασκήσει την τυπική λειτουργία της, ως μηχανισμός παραγωγής κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών, για την ομαλή ψήφιση των μέτρων που φέρνει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Σε αυτή τη συγκυρία λοιπόν μπήκε ως τακτικό αίτημα πέρσι τον χειμώνα η πτώση της κυβέρνησης κι η άμεση διεξαγωγή εκλογών. Όχι ως ένα είδος φετίχ, που μπαίνει πάντα από τη συνήθεια. Ούτε επειδή μπορεί να δοθεί κάποια λύση στο κοινοβουλευτικό πεδίο. Αλλά ακριβώς ως τακτικό αίτημα, που θα δυσκόλευε τον αντίπαλο, θα τον ανάγκαζε να αναδιπλωθεί και να κάψει τις εφεδρείες του. 

Όπως και έγινε ως ένα βαθμό στις τελευταίες εκλογές. Κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί πέρσι τέτοιο καιρό τον εκλογικό καταποντισμό του δικομματισμού και ιδιαίτερα του πασοκ, που φαίνεται να οδεύει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Δε μιλάμε απλώς για έναν από τους βασικούς πυλώνες του δικομματισμού, αλλά για το μεγάλο σφουγγάρι της μεταπολίτευσης, που απορρόφησε πλήρως σχεδόν το ριζοσπαστισμό των λαϊκών μαζών και του παλιού εαμικού κόσμου και τον ενσωμάτωσε στη γλυκερή αυτ-απάτη της αλλαγής. Που ανέπτυξε ένα πολυπλόκαμο μηχανισμό ενσωμάτωσης, (του οποίου τα κατάλοιπα σήμερα έχουν μείνει προς ώρας ορφανά) που μας έκαναν πολλές φορές να λέμε στον κεμάλ: αυτή η χώρα είναι πασόκ, ποτέ δε θα αλλάξει.

Θα μου πεις βέβαια, από μια άποψη, πως δεν έχει αλλάξει τίποτα και ότι ο σύριζα μετεξελίσσεται ταχέως στο νέο πασοκ. Από μια άλλη άποψη όμως, δεν είναι ακόμα. Ασφαλώς θα χρησιμοποιήσει εκβιαστικά δίπολα (σύριζα ή μνημόνιο) και θα προσπαθήσει να ενεργοποιήσει τα παλιά αντιδεξιά σύνδρομα, ενάντια στη νδ του σαμαρά ή την χρυσή αυγή. Αλλά δεν έχει ακόμα την ίδια δύναμη να εγκλωβίσει τον κόσμο, όπως το έκανε το πασόκ. Όπως είχε πει κι η αλέκα στην συνέντευξή της στο κόντρα τσάνελ: ο κόσμος παλιά έλεγε «είμαι πασόκ», ενώ τώρα λέει «ψήφισα σύριζα». Κι αυτό δεν είναι το ίδιο –όχι ακόμη, τουλάχιστον.

Είναι χαρακτηριστικό παρόλα αυτά ότι αυτό ακριβώς το διάστημα αναπτύχθηκαν δύο αντιφατικές κριτικές προς το κόμμα και την τακτική του, πολλές φορές κι από τα ίδια άτομα ή όμορους χώρους. Αφενός ότι δίνει το κύριο βάρος σε μια κοινοβουλευτική λύση κι όχι στις διεργασίες του κινήματος, και την ενδυνάμωσή του –και ενώ μέχρι τότε η βασική κριτική ήταν πως το κόμμα υποτιμά και δεν υιοθετεί ενδιάμεσους πολιτικούς στόχους, όπως η πτώση της κυβέρνησης. Αφετέρου (η γνωστή και μη εξαιρετέα ιστορία) ότι δε θέλει να κυβερνήσει και πως αρνείται πεισματικά κάθε συμμετοχή σε μια (αριστερή πχ) κυβέρνηση.
Κατά έναν εκπληκτικό τρόπο, έπιασαν τόπο και οι δύο. Αν έχεις βγάλει το τελικό συμπέρασμα για ένα πολιτικό χώρο και απλώς σου λείπουν τα επιχειρήματα, μπορείς να υιοθετήσεις τα πάντα, όσο αντιφατικά κι αν είναι μεταξύ τους.

Η σύγχυση αυτή είναι αποκαλυπτική για το πώς εννοούν τον όρο τακτική ευελιξία κάποιοι χώροι που καταλογίζουν στο κουκουέ την ταύτιση τακτικής-στρατηγικής και την έλλειψη μεταβατικών πολιτικών  αιτημάτων. Αφενός μοιάζουν να τάσσονται από θέση αρχής ενάντια στις διαδικασίες του κοινοβουλίου, που υποβαθμίζουν τις αντίστοιχες κινηματικές. Αφετέρου φαίνεται να θεωρούν την κυβέρνηση ως αίτημα-κρίκο, στιγμή του επαναστατικού προτσές (κι όχι απλό ενδεχόμενο) που πρέπει υποχρεωτικά να διαβούμε, και πάλι από θέση (προγραμματικής) αρχής. Η τακτική ευελιξία πάει περίπατο κι οι ενδιάμεσοι στόχοι (κυβέρνηση, μεταβατικά αιτήματα γύρω από το νόμισμα και το χρέος) θεωρούνται α. υποχρεωτικά και β. στρατηγικής σημασίας.

Τη σύγχυση αυτή αξιοποιεί στο έπακρο ο κύρος εκφραστής του οπορτουνισμού που μετεξελίσσεται ραγδαία σε βασικό στήριγμα της αστικής εξουσίας, για να βρεθεί στον κυβερνητικό θώκο. Εφόσον η λύση πρέπει να ‘ναι πολιτική κι είναι μια μετωπική κυβέρνηση, που θα ανακουφίσει τον λαό από τις συνέπειες της κρίσης, ο σύριζα προβάλλει αυτονόητα ως η πλέον κατάλληλη λύση.

Κι αφού η λύση περνά μέσα από μια κυβερνητική στιγμή, στο δρόμο προς την επανάσταση (και τη δευτέρα παρουσία για να μην ξεχνιόμαστε) ο κόσμος συμπεραίνει ότι η πολιτικοποίηση του αγώνα του σημαίνει να αλλάξει η μνημονιακή κυβέρνηση, για να ‘ρθει στη θέση της ο σύριζα. Και ακόμα χειρότερα: αφού η λύση είναι πολιτική, δεν χρειάζονται οι δικοί του αγώνες (που θα γίνουν σε μια πορεία πολιτικοί και θα στοχεύουν στην εξουσία) αλλά ένας αγώνας φθοράς της κυβέρνησης, για να βγει ο σύριζα που θα ακυρώσει το μνημόνιο. Κι αυτός είναι ένας αγώνας μικρότερης εμβέλειας, που δεν χρειάζεται αλόγιστες θυσίες κι εξαλλοσύνες ή ριψοκίνδυνα μέσα, όπως η απεργία. Μπορεί να νικήσει εναλλακτικά με απογευματινές κινητοποιήσεις, τις πλατείες (μακριά από τους χώρους δουλειάς) ή με επισχέσεις και στάσεις εργασίας (όπως με την επίσκεψη μέρκελ, όπου συμμετείχαν ελάχιστοι από τον ιδιωτικό τομέα).

Αυτή είναι η άλλη όψη στο νόμισμα της απογοήτευσης του κόσμου, της ιδιώτευσης, της ανάθεσης. Η ελπίδα του απελπισμένου. Και αυτό είναι το νόμισμα που πρέπει πρωτίστως να χτυπήσουμε.
Για να παραφράσουμε το σύνθημα του αλαβάνου, χρειάζεται σχέδιο βήτα. Όχι στο σύστημα που γεννά κρίσεις και μνημόνια, ναι στην εξουσία του εργαζόμενου λαού. Μακριά απ’ τις κυβερνητικές φιλοδοξίες και τα παιχνίδια των οπορτουνιστών, που ετοιμάζονται να προδώσουν το λαό και τον εξαπατούν αισχρά. Και τις φαντασιοπληξίες περί εφόδου εδώ και τώρα στα χειμερινά ανάκτορα, για να τιμήσουμε την επέτειο.
 Προβοκάτσια από Μπρεζνιεφικό απολίθωμα  

ΥΠΕΡ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Η ΧΑ


ΧΑ για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα 



 Ενδιαφέρουσα και εύστοχη η παρατήρηση του ιστολόγιου 2310net για τους χρυσαυγίτες βουλευτές: “…Παρατηρούμε για παράδειγμα την δυσκολία τους να εκφέρουν τρεις λέξεις στην ίδια σειρά και την παντελή ανικανότητά τους να συντάξουν σωστά μια πρόταση χωρίς να κομπιάσουν. Την ίδια στιγμή βλέπουμε πως όταν πρόκειται να βρίσουν η γλώσσα τους πάει ροδάνι. Έχουν ειδικές ικανότητες τα παιδιά…” 

 Πρέπει να υπογραμμίσουμε πάντως ότι η επισήμανση δεν υποδηλώνει την παραμικρή υποτίμηση προς τους σχολικά “αμόρφωτους” ανθρώπους γενικά, προς τους αναλφάβητους κλπ. Ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους συναντά κανείς τις πιο πηγαίες μορφές έκφρασης, μορφές καλλιεργημένες (δηλαδή μορφωμένες) από όλη την ιστορία του προφορικού λόγου, καθώς επίσης και μια ευγένεια που δεν μπορεί να την αποκτήσει κανείς όσα χρόνια “σπουδών” κι αν κάνει πάνω στο αντικείμενο: Παλιά αλήθεια, η αρχοντιά δεν κατοικεί μες στα χρυσά παλάτια… 

 Τι να πει κανείς όμως συγκρίνοντας από τη μια την απαράμιλλη ευφράδεια του χρυσαυγίτη βουλευτή έξω από το θέατρο “χυτήριο”, ευφράδεια που προδίδει διδακτορικό στον τραμπουκισμό και στο νταβατζιλίκι, εδώ… 


…και, από την άλλη, την ταλαιπωρία του, τα γλωσσομπερδέματα και τα κομπιάσματα, όταν προσπαθεί να πει δυο απλές κουβέντες για ένα σοβαρό ζήτημα μες στη βουλή, και συγκεκριμένα την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012-2015 ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΩΝ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ»:  
 Μεγαλύτερο βέβαια ενδιαφέρον έχει από “πολιτική άποψη” το περιεχόμενο της τοποθέτησης του εκπροσώπου της “ΧΑ” στη βουλή, παρά το τρακ που παθαίνει όταν πρέπει να πει “ψηφιζω ή καταψηφίζω αυτό το νόμο γι’ αυτόν και γι’ αυτόν τον λόγο”, κι όχι λ.χ. “πουστράκια, κωλομπήχτες, κοίτα πουτανάκι έρχεται η ώρα σου, γαμημένες κωλοτρυπίδες” κλπ. Οπότε καλό είναι να σταθούμε και σε αυτήν την πτυχή: 

 “Έίχαμε πει”, λέει ο ΧΑτης βουλευτής, “ότι όποιο κόμμα κι αν φέρει πρόταση νόμου για κατάργηση του μνημονίου, θα την υπερψηφίσουμε. Έτσι τώρα υπερψηφίζουμε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ επί της αρχής και την καταψηφίζουμε επί των άρθρων”. Πράγμα που σε απλά ελληνικά (κι όχι στην κοινοβουλευτική καθαρεύουσα) σημαίνει πολύ απλά: “ωραία ιδέα αυτός ο νόμος αλλά τον καταψηφίζουμε λέξη προς λέξη”. Οσο για το λαουτζίκο, ασ’ τον να ακούει στις ειδήσεις ότι ψηφίσαμε ναι “επί της αρχής” και να παραμυθιάζεται ότι σαν “αντιμνημονιακοί” ψηφίσαμε την κατάργηση του “μνημονίου”. Τόσο απλά. Τόσο απλά που είναι δύσκολο και να το πιστέψει κανείς σαν αληθινό. 

 Γιατί όμως καταψηφίζει η ΧΑ όλα τα άρθρα; 

 “Να εξηγούμαστε”, συνεχίζει ο ΧΑτης βουλευτής: “Θεωρούμε ότι η πεπαλαιωμένη πολιτική του ΚΚΕ του διαμαρτύρομαι για να διαμαρτύρομαι χωρίς κάποιες ουσιαστικές προτάσεις και λύσεις δεν οδηγεί πουθενά. Δεν οδήγησε μέχρι τώρα και δεν πρόκειται να οδηγήσει και στο μέλλον. Είναι πολύ ευκολία να λέμε κατάργηση και όλα να είναι άνετα, ελεύθερες προσβάσεις, δωρεάν αλλά χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες αντιπροτάσεις θα βρεθούμε στο ίδιο τραγικό αποτέλεσμα στο οποίο βρισκόμαστε και τώρα. Και υπάρχει και η ρήση που λέει δάσκαλε που δίδασκες και θα λέγαμε στο ΚΚΕ, γιατί δεν έπραξε τα ίδια στις επιχειρήσεις του; Διότι μόλις ψηφίστηκε το μνημόνιο Ι το ΚΚΕ ήταν το πρώτο που εφάρμοσε τις “διευκολύνσεις” του μνημονίου στις επιχειρήσεις του. Πρώτοι εφαρμόσατε αυτά τα αιμοσταγή όπως τα λέτε μέτρα εις βάρον εις βάρος των υπαλήλων των επιχειρήσεών σας, την τυποεκδοτική, τον 902, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση. Οι οποίες λειτουργούν και με κανόνες ελεύθερης αγοράς, όχι με κάποια ξεχωριστή κομμουνιστική κοσμοθεώρηση. Επίσης το ΚΚ στην πρόταση νόμου λέει ότι πρέπει να καταργηθούνε, πρέπει, πρέπει, πρέπει, πρέπει, συμφωνούμε στα περισσότερα, δεν γίνεται κανένας διαχωρισμός, πολύ σημαντικό, μεταξύ ελλήνων και παρανόμων αλλοδαπών… Επίσης… δεν μπορείς να παρέχεις τα πάντα χωρίς να παράγεις τίποτα… Δεν μιλάτε καθολου, δεν κάνετε μια αυτοκριτική για τα κακώς κείμενα των επαγγελματίων επαγγελματλών επαγγελματιών εργατοπατέρων οι οποίοι είναι απόλυτα συνυπεύθυνοι σ’ αυτή την τραγική οικονομικη κατάσταση στην οποια περιεχειέλθει ο τόπος. Γι’ αυτούς τους λόγους και πολλους άλλους παρεμφερείς δεν θα ψηφίσουμε τα άρ το νομοσχέδιο επί των άρθρων…”

 Δεν ψηφίζει λοιπόν η ΧΑ “τα άρ το νομοσχέδιο επί των άρθρων”. 

 Τι λένε όμως τα άρ άρθρα (πες το βρωμόστομε: δεν ψηφίζουμε τα άρθρα!!!) “επί των οποίων” η ΧΑ “δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο”: 

 Το 1ο “άρθρο”, ότι καταργειται το μνημόνιο Ι κι οι νόμοι που το εφαρμόζουν και καταγγέλεται η δανειακή σύμβαση που το συνοδεύει. Το 2ο άρθρο, ότι καταργείται το “μεσοπρόθεσμο” κι οι νόμοι που το εφαρμόζουν. Το 3ο άρθρο, ότι καταργείται το μνημόνιο ΙΙ, οι νόμοι που το εφαρμόζουν, ότι καταγγέλεται η δανειακή σύμβαση που το συνοδεύει, κι ότι το κράτος θα καλύψει τη ζημιά των ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, πανεπιστημίων κλπ από το λεγόμενο “κούρεμα” του χρέους. Τέλος, το 4ο άρθρο, ότι ο νόμος ισχύει από τη μέρα που θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. 

 Να το πάρουμε ανάποδα τώρα: Τι ψήφισε “επί της αρχής” η “ΧΑ”; Ότι όλα αυτά θα ήταν πολύ ωραία ιδέα. Τι ψήφισε όμως “επί των άρθρων”; Ψήφισε: Όχι στην κατάργηση του μνημονίου Ι, όχι στην κατάργηση του “μεσοπρόθεσμου”, όχι στην κατάργηση του μνημονίου ΙΙ, όχι στην κατάργηση των νόμων που τα εφαρμόζουν, όχι στην καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, όχι στην κάλυψη της ζημιάς που έπαθαν τα ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία κλπ από το “κούρεμα” της περιουσίας που είχαν σε κρατικά ομόλογα. 

 Τι σχέση έχουν τώρα αυτά τα “άρθρα” που καταψήφισε η “ΧΑ” με “διαχωρισμό ανάμεσα σε έλληνες και παράνομους αλοδαπούς”, που το χαρακτήρισε “πολύ σημαντικό” λόγο, αυτό ούτε ένας θεός δεν το ξέρει. Θα έπρεπε τα μνημόνια, οι νόμοι που τα εφαρμόζουν κι οι δανειακές συμβάσεις που τα έχουν για όρους, να καταργηθούν για τους Έλληνες και να διατηρηθούν για τους “παράνομους Αλλοδαπούς”; Ή μήπως πρόκειται απλά για ένα χαρακτηριστικό δείγμα, ότι ο ρατσισμός είναι το αφιόνι που κάνει τον κόσμο να αποδέχεται κοιμισμένος την αυτοκαταστροφή του; Κατά τη γνώμη της “ΧΑ” αρκεί φαίνεται να πετάξει μια ατάκα για τους “παράνομους αλλοδαπούς”, ώστε όλος ο κόσμος να “καταλάβει” γιατί ψηφίζει ΟΧΙ στην κατάργηση των μνημονίων. 

 Άλλα: 

 Το ΚΚΕ δεν έχει λεφτά γιατί τα τυπογραφεία του δεν τα έχει για να συσσωρεύει κεφάλαια αλλά για να βγάζει βιβλία, το Ριζοσπάστη και τον Οδηγητή. Κι επειδή το ΚΚΕ έχει δυσκολία να συντηρήσει τις επιχειρήσεις που δουλεύουν για να έχει φωνή στον κόσμο, γι’ αυτό οι χρυσαυγίτες ψηφίζουν “όχι” στην κατάργηση του μνημονίου. Φαντάζομαι να το πιάνετε. 

 Παρακάτω: 

 Για την κατάσταση που ζούμε, δεν φταίει που εδώ και 15-20 χρόνια μια ελάχιστη κοινωνική μειοψηφία με τους επιχειρηματικούς της ομίλους έχει ιδιοποιηθεί αμύθητα κέρδη από την καθημερινή δουλειά όλου του λαού, για τον οποίο τόσα χρόνια κάθε μέρα ξεφουρνίζουν κι ένα νέο ασφαλιστικό, μια νέα καταστρατήγηση του 8ωρου, μια νέα μείωση του πραγματικού του εισοδήματος, νέες απολύσεις, νέα κλεισίματα για να πάνε όπου βρουν εργάτες χωρίς μισθούς και δικαιώματα. Δεν φταίει που τα αμύθητα αυτά κέρδη πριν από 20 χρόνια φορολογούνταν με 45% και σήμερα έχουν φτάσει στο 20%. Δεν φταίει το ξεπούλημα του κρατικού παραγωγικού τομέα και το χάσιμο για το δημόσιο των προϊόντων και των εσόδων από αυτόν. Για την “ΧΑ” φταίνε οι συνδικαλιστές, που αντί να πηγαίνουν 8ωρο στην παραγωγή και το βράδυ ν’ ασχολούνται ερασιτεχνικά με τα συνδικαλιστικά θέματα ολόκληρων κλάδων της (ανύπαρκτης για τον φασίστα βουλευτή) παραγωγής, πληρώνονταν από το υστέρημα των εργαζομένων με την εντολή να οργανώνουν τον αγώνα τους ώστε να μην καταντήσουν εξαθλιωμένοι όπως θα τους ήθελε ο ΧΑτης βουλευτής για χάρη της κερδοφορίας των αφεντικών του. Τα αφεντικά του φυσικά δεν έχουν πρόβλημα με το μνημόνιο, έχουν όμως πρόβλημα με τον εργατικό συνδικαλισμό. Γι’ αυτό κι ΧΑτες ψηφιζουν “όχι” στην κατάργηση του μνημονίου, ψηφίζουν όμως ουσιαστικά “ναι” στην κατάργηση του συνδικαλισμού των εργατών. 

 “Δεν παράγουμε τίποτα”, λέει ο ΧΑτης βουλετής. Δεν παράγει φαίνεται ρεύμα η ΔΕΗ, δεν παράγει λιγνίτη, δεν παράγει η αγροτιά είδη διατροφής αγροτικά και κτηνοτροφικά, δεν παράγουν ψωμί οι φούρνοι, δεν παράγουν στην Ελλάδα οι βιομηχανίες τροφίμων, δεν παράγουν βενζίνα τα διυληστήρια, δεν είναι ο ΟΤΕ που απλώνει σ’ όλη τη χώρα τα τηλεφωνικά δίκτυα, δεν βρίσκονται στην Ελλάδα επιχειρήσεις που παράγουν οπτικές ίνες και ηλεκτρονικές συσκευές, δεν βγαίνει απο την Ελλάδα βωξίτης και σιδηρομετάλλευμα, δεν είναι στην Ελλάδα οι βιομηχανίες που παράγουν αλουμίνα και αλουμίνιο, σιδηρονικέλιο και χάλυβα, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα κλωστοϋφαντουργίες, δεν υπάρχει καλλιέργεια βαμβακιού, δεν υπάρχουν βιομηχανίες πλαστικών, χημικές βιομηχανίες, δεν βγαίνουν στην Ελλάδα τσιμέντα, τούβλα, δομικά υλικά, δεν υπάρχει στην Ελλάδα κατασκευαστική βιομηχανία, δεν έχει η Ελλάδα σιδηροδρομικές γραμμές, δεν έχει αεροπορικό στόλο, ακτοπλοΐα, δεν είναι η ελληνική ναυτιλία από τις πρώτες στον κόσμο, δεν έχει η Ελλάδα ναυπηγεία, δεν έρχεται στην Ελλάδα φυσικό αέριο, δεν είναι στην Ελλάδα που μόνο για το 2006 λόγου χάρη το σύνολο των επιχειρήσεων δήλωσε από την παραγωγή κέρδη πάνω από 16δισ (όσα θέλουν να πάρουν τώρα, με μια φτυαριά, από τους συνταξιούχους και τους ανάπηρους για τη “δόση”), δεν είναι την ίδια χρονια που από αυτά τα 16 δισ το 54% (πάνω από 9 δισ ευρώ) δηλώθηκε σαν κέρδος 195 μόνο Ανωνύμων Εταιριών, συμβαίνουν μάλλον σ’ άλλη χώρα όλα αυτά, γιατί αν συνέβαιναν στην Ελλάδα ο χρσαυγίτης που είναι ο πιο Έλληνας απ’ όλους εδώ πέρα θα τα ήξερε και δεν θα έβριζε τη χώρα του προκειμένω να περισώσει τα κέρδη των αφεντικών του καταδικάζοντας μαζί με την κυβέρνηση το λαό στη φτώχια και την εξαθλίωση. 

 Αυτά λοιπον. 

 Α και η αντιπρόταση. “Δεν υπάρχει” λέει “αντιπρόταση”. Αλλά τι “αντιπρόταση” να υπάρχει γι’ αυτούς που βγαίνουν και διαλαλούν ότι δήθεν η “χώρα δεν παράγει τίποτα”. Κι αφού κατά τη γνώμη τους η “χώρα δεν παράγει τίποτα”, αφού επομένως δεν υπάρχει “αντιπρόταση”, αφού γι’ αυτό ψηφίζουν΄”όχι” στην κατάργηση των μνημονίων, τότε τι διαμαρτύρονται όταν η πλειοψηφία της βουλής, δήθεν οι “300″, ψηφίζουν ναι στα μνημόνια της τρόικας, της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ; Οι “300″‘ φταίνε που ψηφίζουν τα μνημόνια, οι χρυσαυγίτες όμως δεν φταίνε που καταψηφίζουν την κατάργηση τους… Κι είναι ίσα κι όμοια όλοι οι “300″, το ίδιο και το ΚΚΕ που ζητά και ψηφίζει την κατάργηση των μνημονίων, το ίδιο και οι χρυσαυγίτες που την καταψηφίζουν… 

 Μήπως πρόκειται απλώς για αλήτες (αληταράδες) προδότες πολιτικούς; 

 Πηγή: Διέξοδος
 Αναρτήθηκε από Αντωνης  

Συγκεντρώσεις σε 71 πόλεις την Τρίτη
Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια
Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Πειραιάς, 10.30 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός
Λαύριο, 10.30 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων
Αίγινα, 10.30 π.μ., παλιά προβλήτα
Σέρρες, 11 π.μ., πλατεία Ελευθερίας
Φλώρινα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Καστοριά, 10 π.μ., πρώην Νομαρχία
Γρεβενά, 10.30 π.μ., πλατεία Λαχαναγοράς
Βέροια, 10.30 π.μ., πλατεία Ωρολογίου
Νάουσα, 11 π.μ., πλατεία Καρατάσου
Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης
Δράμα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Ορεστιάδα, 10.30 π.μ., μπροστά στην ΑΤΕ
Εδεσσα, 11 π.μ., μικροί Καταρράκτες
Γιαννιτσά, 11 π.μ., πεζόδρομος
Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., Δημαρχείο
Ξάνθη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Κομοτηνή, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Καβάλα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία
Δράμα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Κοζάνη, 10.30 π.μ., πεζόδρομος
Πτολεμαΐδα, 10.30 π.μ., παλιό Πάρκο
Γιάννενα, 10 π.μ., Δημαρχείο
Αρτα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο
Πρέβεζα, 9.30 π.μ., Φόρος
Αγρίνιο, 10 π.μ., πλατεία Δημοκρατίας
Ηγουμενίτσα, 10.30 π.μ., HONDOS CENTER
Μεσολόγγι, 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Ναύπακτος, 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Κέρκυρα, 10.30 π.μ., πλατεία Σαρόκο
Λευκάδα, 10 π.μ., Αγιος Μηνάς
Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Βόλος, 10 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Καρδίτσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Ελασσόνα, 11 π.μ., απέναντι από το Ταχυδρομείο
Φάρσαλα, 10.30 π.μ., πλατεία Δημαρχείου
Σκόπελος, 10 π.μ., παραλία
Αλμυρός, 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Καλαμπάκα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Λαμία, 10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου
Χαλκίδα, 11 π.μ., πλατεία Αγοράς
Λιβαδειά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Αμφισσα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού
Θήβα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία
Ιστιαία, 11 π.μ., κεντρική πλατεία
Αλιβέρι, 10.30 π.μ., πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου
Πάτρα, 10 π.μ., πλατεία Γεωργίου
Πύργος, 10.30 π.μ., πλ. ΟΤΕ
Τρίπολη, 10.30 π.μ,. πλ. Πετρινού
Σπάρτη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Καλαμάτα, 11 π.μ., πλατεία 23ης Μάρτη
Αργος, 11 π.μ., πλατεία Αγ. Πέτρου
Κόρινθος, 10.30 π.μ., Περιβολάκια
Κεφαλονιά, 10.30 π.μ., ΕΚΚΙ
Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο
Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας
Χανιά, 10 π.μ., πλ. Νέων Καταστημάτων
Ρέθυμνο, 10 π.μ., Δημαρχείο
Αγιος Νικόλαος, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Σητεία, 10.30 π.μ., Πλατανάρια
Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο
Ικαρία, 12 μ., πλατεία Αγ. Κηρύκου
Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς
Χίος, 10.30 π.μ., είσοδος Απλωταριάς
Κως, 10.30 π.μ., πλ. Ελευθερίας
Κάλυμνος, 10.30 π.μ., Πνευματικό Κέντρο
Νάξος, 11 π.μ., παραλία (παλιό Δημαρχείο)
Λέρος, 10.30 π.μ., πλατεία Πλατάνου.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Icon
Δύο 24ωρα πριν τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 6 και 7 Νοέμβρη, όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ταξική αναμέτρηση. Από την έκβαση αυτής της μάχης θα εξαρτηθούν πολλά. Κρίνεται η ζωή και το μέλλον του λαού μας, η ίδια η επιβίωσή του. Οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι σπουδαστές και οι συνταξιούχοι μπορούμε με την πάλη μας, με τη μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, να ραγίσουμε την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, μπορούμε να δώσουμε ένα ισχυρό χτύπημα στην πλουτοκρατία και στους υπηρέτες της.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Να παρεμποδίσουμε τα μέτρα. Να σπάσουμε το μπλοκ των μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής, να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης. Σήμερα, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για αναμονή. Να δώσουμε τέλος στις αυταπάτες μιας άλλης «διαχείρισης» στο λάκκο των λεόντων της καπιταλιστικής «ανάπτυξης».
Η εργατική τάξη, πρέπει να σηκώσει το μπόι της, να δείξει τη δύναμή της. Τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους δεν είναι ανίκητοι.
Τώρα, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, όλοι στην Απεργια, όλοι στους δρόμους και στις πλατείες. Να «νεκρώσει» η χώρα, τίποτα να μη δουλέψει. Κανένας να μη λείψει απ' αυτή τη μεγάλη μάχη.

Με όπλο μας την οργάνωση, τη μεγάλη κατάκτηση της εργατιάς, το ΠΑΜΕ, να τραβήξουμε μπροστά, ενάντια σε μνημόνια, συμβάσεις και αφεντικά. Να απαιτήσουμε αποφασιστικά τη διαγραφή του χρέους, δεν είναι του λαού μας, δεν το αναγνωρίζουμε. Να κλιμακώσουμε την πάλη ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για να βγει ο λαός μας από την απάνθρωπη στρούγκα της λυκο-συμμαχίας, να ανοίξουμε το δρόμο για μια άλλη οικονομία και κοινωνία χωρίς μονοπώλια και εκμετάλλευση.
«Πυρετώδεις» ετοιμασίες σε όλη τη χώρα
Η πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα θα συνεχιστεί μέχρι τελευταία στιγμή!
Δράση με στόχο να «οργώσουν» τις γειτονιές αναλαμβάνουν Λαϊκές Επιτροπές σε όλη τη χώρα.
Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Κυριακή, προγραμματίζεται πλατιά ενημέρωση του λαού για τις απεργιακές συγκεντρώσεις, με αυτοκινητοπομπές που θα ξεκινήσουν:
Στις 10 π.μ., από την πλατεία Επανομής μέχρι τα Βασιλικά.
Στις 10.30 π.μ., στο Δήμο Λαγκαδά, στο Δήμο Δέλτα και στο Δήμο Χαλκηδόνας.
Στις 11.30 π.μ., από Πλατεία Ευόσμου, Ρολόι Νεάπολης και Δημαρχείο Σταυρούπολης.
Το απόγευμα της Κυριακής οργανώνεται Λαϊκή Συνέλευση στον Εύοσμο.
Τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη προγραμματίζονται:
Στις 10 π.μ., εξόρμηση στη Λαϊκή της Κάτω Τούμπας.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥ
Στις 5.30 μ.μ., πικετοφορία από την Κρήνη έως τον πεζόδρομο της Καλαμαριάς.
Στις 5.30 μ.μ., οργανώνουν πικετοφορία από τον Αγ. Θεράποντα Τούμπας έως το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα τη μείωση των δημοτικών τελών.
Στις 6 μ.μ., πικετοφορία από το Πέτρινο της Πυλαίας.
Στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη, οι Λαϊκές Επιτροπές των βορειοδυτικών συνοικιών οργανώνουν συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα.
Στην Κατερίνη, αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ., θα γίνει πικετοφορία από το Σιντριβάνι (Πλατάνι).
Στις Σέρρες, αύριο Σάββατο, θα γίνει πικετοφορία στις 6 μ.μ., από πλατεία Ελευθερίας.
Στην Καβάλα, τη Δευτέρα, στις 10 π.μ., προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας, για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Συνελεύσεις συνδικάτων
Στη μάχη της απεργίας θα ενταχτούν και οι συνελεύσεις που έχουν προγραμματιστεί:
  • Σήμερα Κυριακή 4 Νοέμβρη:
- Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης προχωρά σε Γενική Συνέλευση, στις 10 π.μ., στο ΕΚΘ.
- Το παράρτημα του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής στο Κορωπί προχωρά σε σύσκεψη στα γραφεία του (Βασ. Κωνσταντίνου 300, 3ος όροφος), στις 11 π.μ.
- Το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας, έχει Γενική Συνέλευση.
  • Αύριο Δευτέρα 5 Νοέμβρη: Η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου στη Γενική της Συνέλευση στις 5.30 μ.μ. στα γραφεία της στο ΕΚΑ (Γ' Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος).
Συγκεντρώσεις σε 45 πόλεις και την Τετάρτη
Αθήνα, 5 μ.μ., Ομόνοια
Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου και 7 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Σέρρες, 6 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
Φλώρινα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
Καστοριά, 5 μ.μ., πρώην Νομαρχία
Βέροια, 7 μ.μ. πλατεία Δημαρχείου
Νάουσα, 10 π.μ., πλατεία Καρατάσου
Αλεξανδρούπολη, 6 μ.μ., Δημαρχείο
Ξάνθη, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
Κομοτηνή, 5 μ.μ., κεντρική πλατεία
Καβάλα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
Κοζάνη, 6.30 μ.μ., Πεζόδρομο
Πτολεμαΐδα, 6.30 μ.μ., παλιό Πάρκο
Δράμα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
Ορεστιάδα, 11 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο
Σκύδρα, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας (ΤΑΞΙ)
Αριδαία, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Αρτα, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο
Αγρίνιο, 6 μ.μ., πλατεία Δημοκρατίας
Πρέβεζα, 9.30 π.μ., Φόρος
Κέρκυρα, 6 μ.μ. πλατεία Σαρόκο
Λευκάδα, 6 μ.μ. Αγιος Μηνάς
Λάρισα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
Βόλος, 6 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
Τρίκαλα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
Καρδίτσα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Λαμία, 6.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου
Χαλκίδα, 7 μ.μ., πλατεία Αγοράς
Θήβα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Πάτρα, 10 π.μ., πλατεία Γεωργίου
Καλαμάτα, 10 π.μ., Δημαρχείο
Κόρινθος, 10.30 π.μ., Περιβολάκια
Πύργος, 10 π.μ., πλατεία ΟΤΕ
Τρίπολη, 6 μ.μ. πλ. Πετρινού
Κεφαλονιά, 10 π.μ., Νοσοκομείο Αργοστολίου
Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., πρώην Νομαρχία
Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας και συλλαλητήριο 7 μ.μ. πλ. Κορνάρου
Χανιά, 6 μ.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων
Ρέθυμνο, 6 μ.μ., Δημαρχείο
Αγιος Νικόλαος, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
Χίος, 10.30 π.μ., είσοδο Απλωταριάς
Κως, 5 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
Ρόδος, 11 π.μ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Σάμος, 6 μ.μ., πλατεία Καρλοβάσου
Ικαρία, 12 μ., πλατεία Ευδήλου.
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 5 Νοέμβρη προς Τρίτη 6 Νοέμβρη και για 48 ώρες δε θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των πλοίων από όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς οι ναυτεργάτες συμμετέχουν στην απεργία.
Επίσης, στη 48ωρη απεργία θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, στα τρόλεϊ και στα μπλε λεωφορεία.
Οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες απεργίες που ξεκινούν τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη. Τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει σύσκεψη των σωματείων για να αποφασιστεί η παραπέρα δράση.
Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Τρίτη 6 Νοέμβρη και στάση εργασίας (11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.) την Τετάρτη 7 Νοέμβρη.
Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αποφάσεις δεν είχαν λάβει οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και οιελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Tην αλυσίδα ή την αξιοπρέπεια;


Tην αλυσίδα ή την αξιοπρέπεια;

 Αναρτήθηκε από τον/την redship










Έρχεται, κάποτε, η ώρα που πρέπει να αποφασίσεις……
αν θα συνεχίσεις να ζεις σα ζεμένος σκλάβος στο ζυγό αδίστακτων αφεντάδων.
Αν θα εξακολουθείς ν’ ανέχεσαι να ληστεύει το μόχθο σου έτσι ξεδιάντροπα μια άπληστη κλίκα εκμεταλλευτών.
Αν θα αποδεχτείς να βυθιστείς στην κινούμενη άμμο της ανεργίας και της απόλυτης ένδειας.
Αν αντί για μισθό ή σύνταξη, θα λαμβάνεις, πλέον, ένα υποτυπώδες επίδομα μιας, αμφίβολης, συντήρησης.
Αν αντί για παιδεία και υγεία, θα σου παρέχονται τρισάθλια σχολεία-τρώγλες και ελεεινά ράντζα ενός προαναγγελθέντος θανάτου.
Αν αντί για πολιτισμό θα σου χορηγούν σκευάσματα σάπιας υποκουλτούρας.
Αν θα δεχτείς, αντί για άνθρωπος με σύγχρονες ανάγκες και επιθυμίες να μετατραπείς σε μια φτηνή αναλώσιμη ύλη στα γκέτο των ντόπιων και ξένων δουλεμπόρων.
Αν εσύ, τα παιδιά σου και τα παιδιά του διπλανού σου, θα ζήσουν σ’ έναν εφιαλτικό κόσμο
δίχως μέλλον και προοπτική, εξαθλιωμένοι δούλοι σε ένα μεταλλαγμένο 21ο μεσαίωνα.
Αν ο ηλικιωμένος γονιός σου, ο παππούς σου, ο ανήμπορος γείτονάς σου,
θα περάσει τα τελευταία του χρόνια μέσα στην ταπεινωτική ανέχεια και τον εξευτελισμό.
Σκέψου, αν σου αξίζει να σε μετατρέψουν σε ένα καταθλιπτικό σκυμμένο ανθρωπάκι
με αυτοκαταστροφικές τάσεις ή αν θα επιλέξεις να διεκδικήσεις με το κεφάλι ψηλά ως
περήφανος μαχόμενος Άνθρωπος το δικαίωμά σου στην αξιοπρέπεια και τη ζωή!
Σκέψου και αποφάσισε,
αν θα τολμήσεις να σπάσεις την άτιμη την αλυσίδα ή αν θα αφήσεις αυτή
να γίνει ο βρόγχος σου που θα στραγγαλίσει κάθε σου όνειρο και ελπίδα…
Πηγή: ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ

TOP READ