19 Δεκ 2019

496 νεκροί και 17000 τραυματίες στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του πολιτικού συστήματος στο Ιράκ


Βαρύ φόρο αίματος πληρώνει ο ιρακινός λαός, στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από μια διεφθαρμένη κυβέρνηση, που γαντζώνεται με κάθε τρόπο από την εξουσία, ανάμεσά τους και τη βίαιη καταστολή κατά των διαδηλωτών, που συνεχίζονται εδώ και μήνες.  
Σύμφωνα με την ειδική αντιπρόσωπο του ΟΗΕ για το Ιράκ, Jeanine Hennis-Plasschaert, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί αυτές τις εβδομάδες, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του οργανισμού, έχουν χάσει τη ζωή τους 496 άνθρωποι και 17000 έχουν τραυματιστεί.  
Οι δολοφονίες και οι απαγωγές διαδηλωτών ώθησαν την ειδική αντιπρόσωπο στο να υπογραμμίσει πως “το κράτος είναι υπεύθυνο να προστατεύει τους πολίτες του. Οι απαγωγές, οι παράνομες συλλήψεις και οι άγριες δολοφονίες δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία”.  Κάλεσε τους πολιτικούς υπεύθυνους να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, κάνοντας δεκτά τα αιτήματα των διαδηλωτών και εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις, διευκολύνοντας παράλληλα την εκλογή νέου πρωθυπουργού.     
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν την πρώτη του περασμένου Οκτώβρη, με αίτημα τις ριζικές μεταρρυθμίσεις ενάντια στη διαφθορά και την κοινωνική ανισότητα, σε μια χώρα πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, τα οφέλη των οποίων νέμονται λίγοι μέσα στη χώρα. Ζητούν επίσης την παραίτηση όλης της κυβέρνησης, τη διάλυση της βουλής και την κατάργηση του διχαστικού και συνειδητά από πλευράς ΗΠΑ μη λειτουργικού πολιτικού συστήματος που επιβλήθηκε μετά την αμερικανική εισβολή το 2003.  

Δυο γυναίκες ,ένας δολοφονημένος

 Για πολλους απο εμας η προταση της Εισαγγελεως για ΧΑ δεν επεσε σαν κεραυνος εν αιθρια .Ξεραμε πολυ καλα οτι η ΧΑ αποτελεσε για χρονια το ενα ποδαρι του συστηματος .Επισης οτι η "Αδικοσυνη "τους ειναι το μακρυ υπομοχλιο αυτου του συστηματος .Τωρα ηρθε η ωρα τα συγκοινωνουντα αυτα δοχεια να αλληλοβοηθουν ,χωρις αιδω ,χωρις τυψεις ,χωρις καν κρατοντας τα προσχηματα .Μην πεφτετε απ τα συννεφα λοιπον γιατι θα σας περιμενουν απο κατω οι θαμωνες μιας μπυραριας καπου στη Βαιμαρη .Υπομονη μεχρι "την νυχτα των μεγαλων μαχαιριων "εχουμε λιγο δρομο ακομα
 Η εισαγγελέας που προτείνει την αθώωση της Χρυσής Αυγής παρά τα άπειρα αποδεικτικά στοιχεία,είναι η ίδια  που κάποτε αναγνώρισε τον Θεοφίλου ως ένοχο για ληστεία στην Πάρο με μοναδικό τεκμήριο μια τσάντα που έλεγε I LOVE PAROS.Το παλληκαρι εμεινε 4 χρονια προφυλακισμενο


«Μαφιόζικες» πρακτικές της αστυνομίας στο Κουκάκι



Απίστευτες σκηνές αστυνομικής αυθαιρεσίας και μαφιόζικης πρακτικής εξελίχθησαν χθες το πρωί στο Κουκάκικατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του «νόμου και της τάξης» για εκκένωση τριών καταλήψεων στην περιοχή
Αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτι γειτονικό στις καταλήψεις. Αρχικά η οικογένεια ζήτησε χαρτί εισαγγελέα για την είσοδο στο σπίτι της. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να μπούνε από την ταράτσα και όταν μέλη της οικογένειας διαμαρτυρήθηκαν ξυλοκοπήθηκαν και προσήχθησαν!
  

Στην μαρτυρία – καταγγελία της μητέρας της οικογένειας, στον ANT1, οι περιγραφές είναι συγκλονιστικές (βίντεο στη συνέχεια): 
«Ήρθαν τα ΜΑΤ και ζήτησαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν και τους είπαμε ότι αν έχετε χαρτί να περάσετε. Είπαν ότι δεν έχουν, έκλεισε η πόρτα. Κοιτούσαμε στα παράθυρα να δούμε τι γίνεται» ανέφερεΚάποια στιγμή, συμπλήρωσε, «ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και ανέβηκαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Στη δική μας ταράτσα». Ηταν τα ΜΑΤ στην ταράτσα, τους ζήτησαν πάλι χαρτί Εισαγγελέα «και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, και τους τρεις τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο»
«Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε, κλείσου μέσα, γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα, είναι μια μεταλλική σκάλα που ανεβαίνει στην ταρατσα  (…Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιου μου με το γόνατο στο πάτωμα της ταράτσας». 
Στη συνέχεια, είπε η γυναίκα, ήρθε εισαγγελέας, με χαρτί, «για να κάνουν έρευνα στο σπίτι μας μήπως κρύβουμε κανέναν καταληψία. Δεν βρήκαμε τίποτα, φύγανε. Τον άντρα μου και τα παιδιά μου τα έχουν πάρει στην ΓΑΔΑ».
Η εκδοχή που δίνεται από την αστυνομία, μέσω της περιγραφής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, έχει ως εξής: 
Στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. 
Η εικόνα στη συνέχεια είναι από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας. Όπως καταγγέλλεται στο nooz.gr «στην κατάληψη στο Κουκάκι συνέλαβαν και άφησαν ημίγυμνη και ξυπόλητη γυναίκα στην ταράτσα (…) Η τακτική του εξευτελισμού προσαχθέντων και συλληφθέντων συνεχίζεται από την Ελληνική Αστυνομία. Αυτή τη φορά, όπως μπορείτε να δείτε στις αποκλειστικές φωτογραφίες του nooz.gr, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης στην ταράτσα του οικήματος εντοπίστηκε και συνελήφθη μία γυναίκα της οποίας τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά. Την ώρα που το θερμόμετρο ήταν λίγο πάνω από τους μηδέν βαθμούς κελσίου δυνάμεις της αστυνομίας έβγαλαν έξω δεμένη πισθάγκωνα, σχεδόν ημίγυμνη και ξυπόλητη με κουκούλα στο κεφάλι τη γυναίκα».





Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οκτώ άτομα από τις καταλήψεις και δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος) της περιοχής, έχουν προσαχθεί από τους αστυνομικούς, κατά την τριπλή επεισοδιακή επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου. Το ΑΠΕ – ΜΠΕ καταγράφει ότι νωρίτερα αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με πυροσβεστήρες και πέτρες, όταν επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου και απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση στην περιοχή. Τελικά οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν τις πόρτες και οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα κτίρια, όπου προχώρησαν στις προσαγωγές των καταληψιών. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια για την εκκένωσή τους.

Να σημάνει συναγερμός για τα πυρηνικά!


Την ώρα που το επικίνδυνο ιμπεριαλιστικό παζάρι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με την Τουρκία γενικεύεται, επανέρχονται τα επικίνδυνα σενάρια για μετακίνηση όπλων, υλικού και προσωπικού από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας σε βάσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με ανοικτό το ενδεχόμενο η χώρα μας και ειδικά ο Αραξος να ξαναφιλοξενήσει πυρηνικά.
Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, μεγάλα ερωτήματα προκαλούν οι πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης, που δεν διαψεύδονται, για έντονη κινητικότητα στην ευρύτερη περιοχή, από θηριώδη αμερικανικά μεταγωγικά που απογειώθηκαν από το Ιντσιρλίκ με κατεύθυνση ευρωπαϊκές χώρες, πιθανολογώντας ότι έχει ξεκινήσει ήδη η «απόσυρση» ΝΑΤΟικού υλικού από τη γείτονα χώρα, ως συνέπεια της όξυνσης των αντιπαραθέσεων και του παζαριού ανάμεσα σε Τουρκία - ΗΠΑ.
Καθόλου τυχαία, μάλιστα, μόλις πριν από λίγες μέρες, Αμερικανός πτέραρχος ε.α. πρόβαλε ανοικτά το σενάριο εγκατάλειψης του Ιντσιρλίκ από τις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ, με πιθανούς προορισμούς το Αβιάνο της Ιταλίας, την Κύπρο και την Ελλάδα.
***
Ακόμα πιο ανησυχητικό απ' αυτές τις δηλώσεις και τις πληροφορίες είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα - με πλήρη σύμπνοια της κυβέρνησης της ΝΔ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων - είναι έτοιμη να παράσχει ό,τι χρειαστούν οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, όπως επιβεβαιώνουν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, επικαλούμενοι πότε τις περιλάλητες «συμβατικές συμμαχικές υποχρεώσεις», πότε τις διαβουλεύσεις και συζητήσεις με την αμερικανική πλευρά, στο πλαίσιο και της λεγόμενης «διεύρυνσης του στρατιωτικού αποτυπώματος» των ΗΠΑ στη χώρα μας, μετά και τη νέα στρατιωτική συμφωνία που υπογράφτηκε αρχές του Οκτώβρη στην Αθήνα.
Μια τέτοια συζήτηση αφορά ευθέως την «αξιοποίηση» στρατιωτικών υποδομών όπως η αεροπορική βάση του Αραξου. Δομή που, όπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» το προηγούμενο διάστημα, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, όχι μόνο φιλοξενούσε μέχρι το 2001 πυρηνικά όπλα, και συγκεκριμένα 20 βόμβες των Αμερικανών, αλλά εξακολουθεί να στεγάζει εκεί υποδομή για φιλοξενία 24 βομβών σε ειδικούς θόλους.
Οι θόλοι αυτοί βρίσκονται σήμερα «εν αναμονή» και υπό συντήρηση, έτοιμοι να επανενεργοποιηθούν, στην περίπτωση που απαιτηθεί, στο πλαίσιο των σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Αλλωστε, μόλις πρόσφατα, το 2018, έγιναν εκεί εκτεταμένες εργασίες συντήρησης της εγκατάστασης, τις οποίες επιθεώρησαν μάλιστα ανώτατα στελέχη του ΝΑΤΟ. Και όχι μόνο αυτό: Τα σενάρια αξιοποίησης της βάσης για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων επιβεβαιώνει και η πρόσφατη επίσκεψη Ρώσων αξιωματικών, στο πλαίσιο διεθνών συνθηκών για την επιθεώρηση στρατιωτικών υποδομών, που η Ρωσία θεωρεί ενδεχόμενη απειλή για την ασφάλειά της, επειδή μπορεί μεταξύ άλλων να φιλοξενούν και πυρηνικά.
* * *
Ολα αυτά αποτελούν κομμάτια ενός επικίνδυνου παζλ και δικαιολογημένα προκαλούν ανησυχία στο λαό για τις εξελίξεις, παρακολουθώντας την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιπαραθέσεων, με δεδομένη και την επιδίωξη της ελληνικής αστικής τάξης να παίξει ρόλους «στα γεμάτα», διεκδικώντας κομμάτια από την καπιταλιστική λεία, βυθίζοντας το λαό στη δίνη επικίνδυνων εξελίξεων. Οι εξελίξεις απαιτούν τη μέγιστη λαϊκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα και πρέπει να σημάνουν συναγερμό: Να εμποδιστεί κάθε προσπάθεια μεταφοράς πυρηνικών στη χώρα μας, να δυναμώσει ο αγώνας για να ξεκουμπιστούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Πού το πάνε;




Η πρόταση της εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη. Ερχεται σε ευθεία αντίθεση με τα αντιφασιστικά αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, προσβάλλει βάναυσα τα δεκάδες θύματά της. Στην ουσία της είναι πλήρης αποδοχή της υπερασπιστικής γραμμής των ναζί. Είναι αντιγραφή μέρους της απολογίας του ναζί αρχηγού της εγκληματικής δολοφονικής οργάνωσης στις αρχές του Νοέμβρη. Και συμπυκνώνεται ούτε λίγο ούτε πολύ σε ένα από αυτά που είχε πει τότε για τη δολοφονία Φύσσα. «Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που δολοφόνησε έναν άλλο». Τα ερωτήματα είναι πολλά και μεγάλα, αφού τα όσα είπε η εισαγγελέας δεν «κολλάνε» ούτε με τυπικά δικονομικά επιχειρήματα. Πού το πάνε λοιπόν; Ποιοι επιδιώκουν να «βγάλουν λάδι» τους ναζί δολοφόνους; Ποιοι μηχανισμοί του συστήματος δουλεύουν αυτό το σενάριο;
Βέβαια η πρόταση της εισαγγελέα δεν περιορίστηκε στην υπόθεση Φύσσα. Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτησή της για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και για την επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Δεν «είδε» στις επιθέσεις αυτές ούτε κίνητρα ούτε σχεδιασμούς. Μόνο τυχαία, μεμονωμένα και ανεξήγητα γεγονότα. Κι έτσι κατέληξε ότι δεν υπάρχει και εγκληματική οργάνωση.
Εάν υιοθετηθεί από το δικαστήριο αυτή η προκλητική πρόταση της εισαγγελέα, όχι μόνο θα αθωωθούν οι δολοφόνοι αλλά - πολύ περισσότερο - θα δικαιωθούν. Και θα παραδοθούν στην κοινωνία «άσπιλοι και αμόλυντοι», για να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση.
Εάν υιοθετηθεί η πρόταση, θα αναγνωριστεί ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, με συγκεκριμένη δομή, κάτι που ταυτίζεται με τον ναζιστικό της χαρακτήρα. Θα μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίσουν τη δράση τους ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενάντια σε μετανάστες. Οπως ακριβώς έκαναν και κάνουν διαχρονικά οι ναζιστικές εγκληματικές οργανώσεις.
Το δικαστήριο αναλαμβάνει σοβαρή ευθύνη. Πρέπει να έχει υπόψη του ότι την επόμενη επίθεση σε μετανάστη, το επόμενο μαχαίρωμα, τα επόμενα ματωμένα κεφάλια συνδικαλιστών, θα τα έχουν βάρος στη συνείδησή τους αν υιοθετηθεί η πρόταση της εισαγγελέα.
Γιατί αν υπάρχουν κάποια ζητήματα που αναδείχθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής - και μάλιστα με συντριπτικά στοιχεία - είναι η ναζιστική ιδεολογία της, που είναι το κίνητρο της εγκληματικής δράσης της. Οτι είναι αυτή η ιδεολογία που οπλίζει το χέρι των χρυσαυγιτών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές.
Τι, αλήθεια, δεν είδε η εισαγγελέας; Δεν είδε δράση των συμμοριών - ταγμάτων εφόδου; Δεν είδε τους ύμνους στο ναζισμό και τα ρατσιστικά κηρύγματα; Δεν είδε τη στρατιωτική εκπαίδευση, ιεραρχία και πειθαρχία; Την απόλυτη υποταγή στον «φύρερ»; Δεν είδε τα αμέτρητα έγγραφα, τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα μηνύματα, που αποκαλύπτουν όλα τα παραπάνω;
Καθαρά και ξάστερα η πρόταση μυρίζει συγκάλυψη, μυρίζει ξέπλυμα. Δεν έχουμε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις: Δυνάμεις του συστήματος, γέννημα - θρέμμα του οποίου είναι οι ναζί, δυνάμεις του κεφαλαίου και του αστικού κράτους, τους χρειάζονται, θέλουν να τους αξιοποιήσουν στο παρόν και στο μέλλον. Ομως σήμερα τα στοιχεία φωνάζουν, μιλάνε από μόνα τους και κανείς δεν μπορεί να τα αγνοήσει, παρά μόνο συνειδητά ή εθελοτυφλώντας
Και η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναδεικνύει ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Το ΚΚΕ είχε διατυπώσει από την αρχή την ανησυχία του για τις κωλυσιεργίες στη δίκη, είχε καταγγείλει τη στάση όλων των αστικών κομμάτων, κυβερνήσεων, τοπικών διοικήσεων που έκαναν πλάτη στους νεοναζί, που «χάιδευαν αυτιά».
Το ΚΚΕ είχε διατυπώσει ακριβώς αυτό, ακόμα και μετά τις εκλογές του Ιούλη του 2019, όταν δεν μπήκαν στη Βουλή. Γιατί, πολύ απλά, το σύστημα που υπηρετούν οι φασίστες πότε τους αμολάει και πότε τους μαζεύει, ανάλογα με τους σχεδιασμούς του.
Το αίτημα της καταδίκης και τιμωρίας των ναζί - φασιστών, της εγκληματικής δράσης τους, πρέπει να ακουστεί σήμερα ακόμα πιο δυνατά. Ταυτόχρονα, να δυναμώσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, η πάλη για την απομόνωση των φασιστικών - ναζιστικών ιδεών και της ρατσιστικής δράσης, να απομονωθούν όσοι τους κάνουν πλάτες. Και κυρίως να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, που τους γεννά και τους θρέφει.

TOP READ