ΗΠΑ: Η Πολεμική Αεροπορία απέρριψε νεαρό πιλότο επειδή δήλωσε ...άθεος
Φωτό από AP
Την ώρα που η αμερικανική κοινή γνώμη προβάλλει τους μισθοφόρους του «Ισλαμικού Κράτους» ως φανατικούς θρησκόληπτους, μία είδηση που έρχεται από αυτή τη χώρα αποδεικνύει ότι ο θρησκευτικός φανατισμός δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των ισλαμιστών.
Πώς άλλωστε θα μπορούσε να ερμηνευτεί το γεγονός ότι η ίδια η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία από πέρυσι επανέφερε την υποχρεωτικότητα του θρησκευτικού όρκου και φέτος απέρριψε την αίτηση ενός νεαρού πιλότου επειδή θέλει να δηλώνει άθεος.
Συγκεκριμένα ο νεαρός πιλότος ζήτησε την ένταξή του στις τάξεις της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία ωστόσο του διαμήνυσε ότι δεν θα γίνει δεκτός και θα αποταχθεί εάν δεν λάβει θρησκευτικό όρκο χρησιμοποιώντας τη φράση… «Ο Θεός να με σώσει».
Στο παρελθόν, οι πιλότοι μπορούσαν να επιλέξουν μια εναλλακτική πρόταση στον όρκο τους και να αποφευχθούν οι λέξεις «Ο Θεός να με σώσει» κατά τη στιγμή της ορκωμοσίας. Όμως, η Πολεμική Αεροπορία έχει αλλάξει την πρακτική του όρκου από τον Οκτώβρη του 2013.
Ο πιλότος δηλώνει έτοιμος να κινηθεί νομικά εναντίον του Στρατού, όπως δήλωσε η δικηγόρος του, λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται το Σύνταγμα καθώς «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναγκάσει έναν μη πιστό να δώσει έναν όρκο με τον οποίο να επιβεβαιώνει ένα υπέρτατο ον».
Όσον αφορά την Πολεμική Αεροπορία ο εκπρόσωπός της απλώς δήλωσε ότι ο πιλότος είχε προθεσμία έως το Νοέμβρη για να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο, αναφέροντας πάντως ότι ζητήθηκε η «γραπτή νομική γνωμοδότηση» από το Πεντάγωνο.