ΝΑΤΟ: "ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ"
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Απροκάλυπτα οι ΗΠΑ πήραν το μέρος των ισλαμιστών και έριξαν 50 τόνους πυρομαχικών σε εξτρεμιστικές ομάδες κατά την διάρκεια της νύχτας από αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη.
 
Το συνολικό φορτίο των 50 τόνων συσκευάστηκε σε 112 παλέτες, και σύμφωνα με το CNN είναι το πρώτο βήμα έκτακτης ενίσχυσης των εξτρεμιστικών αυτών ομάδων που η Ουάσιγκτον αναφέρει στο εσωτερικό των ΗΠΑ ως "μετριοπαθής" αντιπολίτευση.
 
Οι ρίψεις επιβεβαιώθηκαν στο αμερικανικό κανάλι από Αμερικανό αξιωματούχο που όμως δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει δημόσια γιατί ακόμα οι λεπτομέρειες δεν είχαν ανακοινωθεί.
 
Σαν φήμη είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα στο Twitter 

 
C-17 συνοδευόμενα από αμερικανικά μαητικά έριξαν πυρομαχικά για φορητό οπλισμό και άλλα πολεμικά υλικά όπως χειρομβοβίδες σε "ομάδες επαναστατών" στην περιοχή της Χαζάκα που είναι το μόνο προπύργιο του συριακού Στρατού πάνω από την Ράκκα την "πρωτεύουσα του ISIL", τους οποίους οι Αμερικανοί τους λένε "συριακή αντιπολίτευση". 
 
Ακόμα και εάν αυτό το αφήγημα είχε δόση αλήθειας (όλοι ξέρουν ότι ολοι οι ισλαμιστές πρακτικά είναι ίδιοι στις θηριωδίες και στο πως συμπεριφέρονται στους αλλόθρησκους πληθυσμούς και ειδικά στους Ελληνορθόδοξους) στην περιοχή βρίσκονται κυρίως δυνάμεις του ISIL ειδικά όπως θα γίνει κατανοητό με μια ματιά στον χάρτη όπου φαίνονται όλα τα μέτωπα στην Συρία και ποιος πολεμάει ποιον.
 
 
Η Χαζάκα και η Deir Ezzor είναι τα δύο σημαντικά στρατηγικά σημεία από τα οποία Ρώσοι,Ιρανοί και Σύροι θα επιχειρήσουν να διακόψουν τον ανεφοδιασμό σε άνδρες και όπλα του ISIL της Συρίας από το ISIL του Ιράκ, και θα επιχειρηθεί η περικύκλωση και ανακατάληψη της Ράκκα.
 
Οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι τα πυρομαχικά αυτά θα φτάσουν στα χέρια της σκληρότερης οργάνωσης του πλανήτη, η οποία μετά την καταστροφή των δομών της και των αποθηκών οπλισμού στην Ράκκα είχε άμεση ανάγκη τροφοδοσίας.
 
Την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ εξαπολύει απειλές (που δεν μπορεί να τις πραγματοποιήσει παρά μόνο αν είναι αποφασισμένο για ολοκληρωτική πυρηνική καταστροφή του πλανήτη) κατά της Ρωσίας, εγγυόμενο βοήθεια σε μια άλλη σύμμαχο των ισλαμιστών την Τουρκία.
 
Το NATO θα βοηθήσει την Τουρκία ενάντια στη Ρωσία, εάν παραστεί ανάγκη, ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτμπεργκ.
 
Σε ερώτηση εάν το NATO είναι έτοιμο να υπερασπιστεί την Τουρκία, ως μέλος του, ενάντια στη Ρωσία, τόνισε ότι «η Τουρκία είναι σύμμαχος, ο οποίος μάλιστα διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό της συμμαχίας».
 
«Έχουν μια ικανότατη πολεμική αεροπορία, οπότε οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι οι πρώτες που θα κληθούν να απαντήσουν, ωστόσο το NATO θα είναι εκεί για να τις βοηθήσει, εάν χρειαστεί».
 
Όλοι γνωρίζουν ότι οι Ρώσοι δεν έχουν στο στόχαστρο την Τουρκία, οπότε το επεισόδιο που προκλήθηκε την προηγούμενη φορά με το ρωσικό μαχητικό στον τουρκικό εναέριο χώρο, υπερμεγενθύθηκε εντέχνως, καθώς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στις επί χρόνια παραβιάσεις από την ΤΗΚ του ελληνικού ενάριου χώρου, δεν βγάζουν...τσιμουδιά.