22 Αυγ 2013

Σκανδαλώδης μείωση αμοιβών του …Υφυπουργού – Ξεσηκωμός τώρα!!!

Σκανδαλώδης μείωση αμοιβών του …Υφυπουργού – Ξεσηκωμός τώρα!!!


ΚΑΨΗΣΦοβερή είδηση ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων. Ανήσυχοι οι ‘‘παπαγάλοι’’ όλων των χρωμάτων και αποχρώσεων από την απίστευτη απόφαση για …μείωση των αμοιβών τους, που ξεκινά από τον μισθό του …Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Παντελή Καψή!!!.

Κάποιος πρέπει να σταματήσει την προσπάθεια μείωσης του επαγγελματικού κύρους των ‘‘παπαγάλων’’. Δεν είναι δυνατόν να εξευτελίζουν έτσι έναν κλάδο πιστό στο σύστημα. Δικαιολογημένα αναρωτιούνται οι πάντες: “ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!!”

Με τι κουράγιο θα βγαίνουν τώρα να παραμυθιάζουν τον λαό οι, πιο κάτω από τον Υφυπουργό, επαγγελματίες ‘‘παπαγάλοι’’, όταν ο μισθός του Υφυπουργού πέφτει σε τόσο εξευτελιστικό επίπεδο.

Είναι δυνατόν οι μηνιαίες αμοιβές του Υφυπουργού Παντελή Καψή να πέφτουν στις …37.604,16 ευρώ μόνο; Είναι δυνατόν να την βγάλει με …451.250 ευρώ το χρόνο;

Ηθελα να ήξερα ποιος μπορεί να ανεχθεί τέτοια …κατάντια.

Α! πα πα! Φοβερά πράγματα συμβαίνουν λόγο της κρίσης. Ποιος μπορούσε να πιστέψει κάτι τέτοιο τότε που ο Παντελής ήταν ο βασικός ‘‘παπαγάλος’’ του Μεγάλου Αντρέα, τότε που γινόταν δεξί χέρι του …Παπαδήμα.

Δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει έτσι αυτό το …έγκλημα σε βάρος των επαγγελματιών “παπαγάλων”.

Συμπαράσταση στον …Παντελή Καψή, τώρα.

Δείτε ΕΔΩ: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ με την μείωση του μισθού!!!

Δείτε κι ΕΔΩ: Το άλλο μεγάλο …χαστούκι που δέχτηκε ο Παντελής Καψής

 πηγη

http://geranista.wordpress.com/

Ο συναγωνιστής σας ο φασίστας

Ο συναγωνιστής σας ο φασίστας


Η παραπάνω φωτογραφία αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος της δεν είναι άλλος απο το να αναπαράγει το γνωστό παραμύθι που θελει το  ΚΚΕ σε  ρόλο καταστολέα του λαικού κινήματος αντίστοιχο δηλαδή με αυτόν που καλείται να παίξει  η Χ.Α. Ατυχώς όμως για τον εμπνευστή της (και οπως συμβαίνει και σε ενα αλλο γνωστό παραμύθι) ο βασιλιάς ειναι γυμνός.

  Ο φασίστας που πρωταγωνιστεί στην παραπάνω φωτογραφία είναι ο γνωστός φασίστας-συνδικαλιστής της ΕΘΕΛ Σουκαράς. Ποιοι είναι αυτοί που συνεργάζονται με το φασιστοειδές; Τα συμπεράσματα μπορείτε να τα βγάλετε και μόνοι σας διαβάζοντας τις ανακοινώσεις που παρατίθενται στην παρακάτω ανάρτηση.
     Επιπρόσθετα παραθέτουμε και βίντεο το οποίο αποκαλύπτει με τον πλεον κατηγορηματικό τρόπο ποιοι είναι αυτοί που πανε χερι χερι με τα φασιστοειδή.




Πολιτική κάλυψη στους προαναφερθέντες έχει φροντίσει να δώσει με τις γνωστές του δηλώσεις περι κουκουλοφόρων και ροπαλοφόρων ο Παπαδημούλης, εξισώνοντας με τον τρόπο αυτό τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που περιφρουρούσαν τη συγκέντρωση τους με τους λογής λογής προβοκάτορες.


Επανεκδίδεται ταινιάρα! Μην τη χάσετε.. Οι 12 ένορκοι!

Επανεκδίδεται ταινιάρα! Μην τη χάσετε.. Οι 12 ένορκοι!

Όποιος δεν την έχει δει να σπεύσει! Η ταινία είναι ότι πρέπει για σινεμά. Παρακάτω δίνω και το βίντεο που είναι όλη η ταινία υποτιτλισμένη για όσους αδυνατούν να πάνε για οποιονδήποτε λόγο στο σινεμά.


Η δίκη τελείωσε και οι ένορκοι συγκεντρώνονται για να βγάλουν την ετυμηγορία. Όλοι είναι έτοιμοι να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο, εκτός από έναν, ο οποίος προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους 11 ενόρκους ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όσο φαίνονται. Έτσι αυτό που ξεκίνησε σαν μια κανονική δίκη καταλήγει μια αποκάλυψη των αδυναμιών, των προκαταλήψεων και των προβλημάτων του κάθε ενόρκου.


"Οι 12 Ένορκοι" ήταν υποψήφιοι για 3 Όσκαρ (Καλύτερης ταινίας, Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου).
Κέρδισε 6 βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς ενώ είχε και άλλες 12 υποψηφιότητες.

Επίσημος Τίτλος: 12 Angry Men
Πρεμιέρα: Στις ΗΠΑ Σάββατο, 13 Απριλίου 1957 και στη Ελλάδα Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 1958
Σκηνοθεσία:Σίντνεϊ Λούμετ
Σενάριο: Ρέτζιναλντ Ρος
Πρωταγωνιστούν: Χένρι Φόντα, Μάρτιν Μπάλσαμ, Τζον Φέντλερ, Λι Τζέι Κομπ, Ι. Τζι Μάρσαλ, Τζακ Κλούγκμαν, Εντ Μπινς, Τζακ Γουάρντεν, Τζόζεφ Σουίνι, Εντ Μπέκλεϊ, Τζορτζ Βόσκοβεκ, Ρόμπερτ Βέμπερ
Κατηγορία: Δικαστικό Δράμα
Έτος παραγωγής: 1957
Διάρκεια: 96'

Και η αναλυτική κριτική από τον Ριζοσπάστη


«Δράμα δωματίου» υψηλότατης τάξης. Βέβαια, τα φιλμ που δίνουν την αίσθηση του κινηματογραφημένου θεάτρου δεν χωνεύονται εύκολα... Μολονότι το θέατρο έχει συγγένεια πρώτου βαθμού με το σινεμά, στηρίζεται σαν τέχνη σε διαφορετικές προϋποθέσεις, συνθήκες και συμβάσεις, όπως, π.χ., στο ότι μεταξύ σκηνοθέτη, ηθοποιού και κοινού δεν παρεμβαίνει η οθόνη προβολής, αλλά η τέχνη του θεάτρου στηρίζεται στην απόσταση αναπνοής από το κοινό, στη ζωντανή επαφή, στο ότι η σκηνική δράση αναπτύσσεται μπροστά σου, σε χρόνο πραγματικό. Η τέχνη του κινηματογράφου καλλιεργεί άλλες προσδοκίες που άπτονται του ρυθμού, του περιεχομένου και της «εκτέλεσης», κάτι που μπορεί να αποβεί αποπνιχτικό ακόμα και για έναν ικανό σκηνοθέτη αν τα στοιχεία αυτά δεν συνδυαστούν αρμονικά. Ο Λούμετ με περισσή μαεστρία κατάφερε να μετουσιώσει, με άριστη χρήση της κινηματογραφικής γλώσσας, ένα, κατά βάση, θεατρικό έργο του Reginald Rose, με κοντινά πλάνα και κινήσεις της κάμερας που τραβά από τρεις διαφορετικές γωνίες λήψεις, χωρίς να χάσει ούτε ένα πόντο από τη «λογοτεχνικότητα» του κινηματογραφικού κειμένου, την αγωνία, το τέμπο και τη δύναμη που πηγάζει από το πρωτογενές υλικό!

Η υπόθεση είναι απλή αλλά κρίσιμη. Ενας φτωχός νεαρός, ξένος, προφανώς Μεξικανός, κατηγορείται στο δικαστήριο ότι μαχαίρωσε ένα βράδυ τον πατέρα του. Οι 12 ένορκοι πρέπει να συνενωθούν σε μια ομόφωνη ετυμηγορία, να «ζυγιάσουν» τα αποδεικτικά στοιχεία και να αποφασίσουν αν ο κατηγορούμενος είναι ένοχος - σύμφωνα με τα στοιχεία/ενδείξεις - ή «όχι ένοχος» σύμφωνα με την αρχή της λογικής αμφιβολίας. Αν κριθεί ένοχος, ο νεαρός θα εκτελεστεί αμέσως στην ηλεκτρική καρέκλα. Οι 12 ένορκοι, όλοι λευκοί Αμερικανοί ευυπόληπτοι πολίτες με διαφορετικό παρελθόν ο καθένας, βρίσκονται κλειδωμένοι σε ένα δωμάτιο του δικαστικού μεγάρου μια αποπνιχτικά ζεστή και υγρή καλοκαιρινή μέρα, με έναν χαλασμένο ανεμιστήρα και με προσωπικούς, καθένας τους λόγους, να θέλει να βρίσκεται κάπου αλλού... Δεν συγκρατούμε τα ονόματά τους, μόνο τον αριθμό του καθένα, και κάποια επαγγέλματα. Μαθαίνουμε όμως τις προκαταλήψεις τους και πόσο χρόνο είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν για τη ζωή κάποιου ανθρώπου που κρατούν στα χέρια τους. Καθένας τους αντιπροσωπεύει ένα από τα πολλά στερεότυπα που οι άνθρωποι είθισται να προβάλλουν όταν αρνούνται να σκεφτούν και να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους.

Εκτός από μια λακωνική εισαγωγή κι έναν σύντομο επίλογο στο τέλος, ολόκληρη η αφηγηματική διαδικασία, διάρκειας 90 λεπτών, κινείται μέσα στους τέσσερις τοίχους αυτού του απομονωμένου δωματίου. Οι 11 από τους 12 θεωρούν ότι οι αποδείξεις κατατείνουν στη σύνθλιψη του νεαρού. Μόνο ένας, το νούμερο 8 (ο Χένρι Φόντα), πάει κόντρα στο ρεύμα, προβάλλοντας βάσιμα «εύλογη αμφιβολία» σε πλείστα σημεία των αποδεικτικών στοιχείων. Ο ρόλος του Χένρι Φόντα είναι ίσως από τους καλύτερους της καριέρας του. Ερμηνεύει ένα φυσιολογικό άνθρωπο, έναν αρχιτέκτονα, με δυνατή αίσθηση δικαίου και ηθικής. Ηδη από τις εισαγωγικές σκηνές ο Φόντα καθορίζει το στίγμα, όταν οι υπόλοιποι κάθονται γύρω από το τραπέζι και κάνουν δημόσιες σχέσεις μεταξύ τους ανταλλάσσοντας τις κάρτες τους.

Δεδομένου ότι η απόφαση των ενόρκων πρέπει να είναι ομόφωνη, ανοίγει καταναγκαστικά μια δραματική αντιπαράθεση αναμεταξύ τους με ατέρμονες συζητήσεις και «κοσκίνισμα», ξανά και ξανά, των μαρτυριών και καταθέσεων, προς απογοήτευση και αγανάκτηση όσων ενόρκων έλπιζαν σε συνοπτικές διαδικασίες ώστε να μη χάσουν τον αγώνα ράγκμπι. Αργά και σταθερά ο Φόντα πείθει τόσο τους υπόλοιπους ενόρκους όσο κι εμάς τους θεατές για το πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων που έρχονται στην επιφάνεια...

Δίχως άλλο, η δύναμη του δράματος στηρίζεται ουσιαστικά στο κείμενο και στον τρόπο που το σενάριο αναδεικνύει και τονίζει τα σημεία καμπής, αλλά και στις ερμηνείες των 12 ισότιμων - ναι - χαρακτήρων σε ό,τι αφορά το «βάρος» και το εκτόπισμα των ρόλων... Και όλα γίνονται με τέτοια διακριτικότητα που δίνει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει σκηνοθέτης, ότι παρακολουθούμε τη δράση από κάποια σχισμή στον τοίχο...

Το μεγαλείο στο «ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΕΝΟΡΚΟΙ» βρίσκεται κυρίως στο ότι η ταινία λειτουργεί καταγγελτικά σαν ένα γοητευτικό και απόλυτα ακριβές πορτρέτο του αμερικανικού δικαστικού συστήματος, της ανύπαρκτης έννοιας της «αντικειμενικότητας» και της δημοκρατίας εν γένει. Κάθε φορά που βλέπει κανείς την ταινία ανακαλύπτει καινούργια πράγματα. Πλήθος τεχνικών λεπτομερειών αναμειγνύεται με προσωπικές στιγμές των ενόρκων που αποκαλύπτονται σαν οντότητες, ένας πανέξυπνος συνδυασμός! «ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΕΝΟΡΚΟΙ» είναι η καλύτερη ταινία του Λούμετ, γυρίστηκε το 1957 και παραμένει σήμερα, 56 χρόνια μετά, επίκαιρη όσο ποτέ. Ειλικρινά μην τη χάσετε!!!


MEGAς εισαι.....902

Πλειστηριασμοί παντού, εκτός από το Mega με τις ευλογίες επτά τραπεζών, ενώ εχει ενέχυρο μέχρι και το σήμα.

 Με σύμφωνη γνώμη των τραπεζών Alpha, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Εμπορική, Τράπεζα Κύπρου, Millenium και χωρίς καμία ρυθμιστική Αρχή να παρεμβαίνει το MEGA παίρνει δεύτερη περίοδο χάριτος για δάνεια εκατομμυρίων ευρώ.


Σκεφτείτε μόνο πόσες φορές ακούσαμε απο Πρετεντέρη και Τρέμη οτι είμαστε "καταδικασμένοι" ως λαός επειδή "ζούσαμε με δανεικά" και τι έχουμε να ακούσουμε απο Σεπτέμβρη στο κανάλι του ΣΕΒ  για να δικαιολογηθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας...


Διαβάστε παρακάτω ένα ενδεικτικό δημοσίευμα απο το Παρόν (18/08/2013).


Να αναφέρουμε ότι ο συνολικός δανεισμός του MEGA είναι 129 εκατομμύρια ευρώ και οι συνολικές ζημιές του ανέρχονται στα 59 εκατομμύρια. Επίσης είναι τόσο τραγική η οικονομική του κατάσταη που έχει βάλει ενέχυρο μέχρι και το σήμα.


Οπότε με χρηματοοικονομικά κριτήρια, δεν δικαιολογούνται αυτές οι χάρες.


.

Εκτός πλειστηριασμών το …Mega!


Μια περίοδος χάριτος κι ένα δάνειο 98 εκατ. ευρώ για το κανάλι!


Για τον απλό  κόσμο η κυβέρνηση προωθεί τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, υπό τις οδηγίες της Τρόικα.  Για το Mega που διαπιστώνει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους όρους του ομολογιακού δανείου των 98 εκατ. ευρώ, οι τράπεζες δίνουν «άφεση αμαρτιών»! Άραγε θα δείξουν οι τράπεζες το ίδιο μοντέλο  «ανοχής» με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και για κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου;


Το Mega  ζήτησε και έλαβε περίοδο χάριτος από τις τράπεζες που χορήγησαν το ομολογιακό δάνειο καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε δύο από τους 3 όρους που είχαν θέσει κατά τη σύναψη του. Οι τράπεζες (Alpha, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Εμπορική, Τράπεζα Κύπρου, Millenium)
«συναίνεσαν σε μή καταγγελία του ομολογιακού δανείου» (σελίδα 86 του ενημερωτικού δελτίου).


Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Και με το προηγούμενο ομολογιακό δάνειο των 50 εκατ. ευρώ (2009), όταν το Mega  δεν είχε μπορέσει να ανταποκριθεί στις δόσεις και γι αυτό συνάφθηκε τo νέο δάνειο των 98 εκατ. ευρώ… Θυμίζουμε πως  στις 31.12.2011 η εταιρεία δεν είχε πετύχει τους χρηματοοικονομικούς δείκτες που ορίζονταν στη σύμβαση, πλην όμως το δάνειο δεν έγινε απαιτητό. Η δόση των 10 εκατ. ευρώ που είχε οριστεί για τις 14.09.2012 δεν καταβλήθηκε, και στη συνέχεια βρέθηκε η λύση του μεγαλύτερου δανείου των 98 εκατ. ευρώ


Σε περίπτωση καταγγελίας του νέου ομολογιακού δανείου, θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες πλειστηριασμού, επί των ενεχύρων, στα οποία περιλαμβάνεται το σήμα του Mega, η ταινιοθήκη του, η κυπριακή του εταιρεία και οι υποχρεώσεις που έχουν εκχωρηθεί σε εταιρεία για να εισπραχθεί.   Σημειώνεται πως για το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ είχε ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα από τον  Γρηγόρη Πεπόνη.


Το Mega με την αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου κατά 15,1 εκατ. ευρώ  θα κατευθυνθούν στη δόση του επόμενου Δεκεμβρίου.


Συγκεκριμένα, και μόνο για το ομολογιακό δάνειο, στις 28 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους το Mega  πρέπει να καταβάλει το ποσό των 5.880.000 ευρώ. Εντός του 2014 πρέπει να καταβάλει με δύο δόσεις (εξάμηνο και τέλος έτους) ύψους  8.820.000 ευρώ. Το 2015 πρέπει να πληρώσει πάλι σε δύο δόσεις το ποσό των 14.700.000 ευρώ και μετά το 2016 πρέπει να πληρώσει το ποσό των …68.600.000 ευρώ.

Το 2012, από σύνολο 16580 οφσόρ , βεβαιώθηκε φόρος 345 χιλιάδες! Συγκεντρωτικός Πίνακας 10ετίας & ο ταξικός χαρακτήρας της φορολογίας.

Το 2012, από σύνολο 16580 οφσόρ , βεβαιώθηκε φόρος 345 χιλιάδες! Συγκεντρωτικός Πίνακας 10ετίας & ο ταξικός χαρακτήρας της φορολογίας.



                                      "Poor and Rich Greek". By Arend Van Dam





Δεν αγγίζουν ούτε για τα προσχήματα την μεγαλοαστική και μεσοαστκή τάξη και τους κάθε τυχόν επιχειρηματίες που διακινούν τεράστιο πλούτο μέσα από υπεράκτιες εταιρείες.


Ενώ ο μέσος φορολογούμενος, φορολογείται βαριά, μόνο το 2012, από σύνολο 16580, κατάφεραν να βεβαιώσουν φόρους 345.201 ευρώ, μέσα από φορολογικό έλεγχο 965 εταιρειών!



Οπως θα διαβάσετε και στο παρακάτω πίνακα με τα συγκεντρωτικά 10ετίας, οι επιχειρηματίες αυτοί, φορολογούνται μάλλον στην τύχη.


Δεν εξηγείται διαφορετκά ότι το 2008, μέσα από 239 δηλώσεις, βεβαιώθηκε φόρος  3,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος ακριβώς φόρος βεβαιώθηκε και το 2010 με 1.177 δηλώσεις.


Όπως είχαμε διαβάσει παλαιότερα και στο European Tribune, γίνεται ταξικός πόλεμος στην Ελλάδα, μέσα απο την φορολογία.


 Όλο το βάρος έχει πέσει σε εργαζόμενους, μισθωτούς, συνταξιούχους αλλά και ανέργους, ενώ κάθε οικονομική δραστηριότητα της μεσοαστικής και μεγαλοαστικής τάξης (Ναυτιλία, Οφσόρ, Ακίνητα σε Ελλάδα-Κύπρο-Μ.Βρετανία), καταφέρνει κα βγαίνει αφορολόγητη.




Ακόμη και στην Ελβετία, όταν ολή αυτή η υπερεθνική τάξη, άρχιζε να κάνει τα ίδια φορολογικά τρίκ, οι Ελβετοί ψήφισαν έναν νέο φορολογικό νόμο που έθετε εμπόδια στην προνομιακή σχέση με πολλούς πλούσιους Έλληνες (και όχι μόνο), που προσπαθούσαν να αποφύγουν την καταβολή φόρων.


Όπως είχε δηλώσει το 2012 η Margret Kiener Nellen,μέλος του Ελβετικού Εθνικού Συμβουλίου, πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος : "ΣτοΓκστάαντυπάρχουν για παράδειγμα 13 ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων που πληρώνουν γελοίους φόρους, είναι ένα σκάνδαλο".





Αλλα και εκτός λογικής οφσόρ, τα ίδια συμβαίνουν. Πχ, το 2011, 1 στούς 3 βιομήχανους δήλωσε κάτω απο 5000 ευρώ.



.Μια εποχής Καραμανλή, μια με yachts στην Ολλανδία & μια ακίνητα στο Λονδίνο, όπου Έλληνας εφοπλιστής κρατάει το ρεκόρ με πανω απο 10 εκατ.στερλινες σε μια μόνο αγορά ακινήτου.




Και εκεί οι οφσόρ κάνουν πάρτυ.



Όσο για το 2013, ο Στουρνάρας μας πληροφόρησε ότι το υπουργείο Οικονομικών, έχει κάνει ελέγχους σε 34 (!)  υπεράκτιες εταιρείες, και έχει βεβαιώσει πρόστιμα ύψους 40 εκατ. ευρώ.



Βέβαια, σύμφωνα με το Στατιστικό Δελτίο του υπ.Οικ του 2011 από κάτι τέτοια «λεβέντικα» πρόστιμα 1.5 δις,  εισπράχθησαν μόνο τα 29 εκ.!



ΕΤΟΣΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 16580 ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΣ
2003          383 δηλώσεις4,8 εκατ. ευρώ
2004          411 δηλώσεις3,6 εκατ. ευρώ
2005          352 δηλώσεις3 εκατ. ευρώ
2006          311 δηλώσεις3,1 εκατ. ευρώ
2007          275 δηλώσεις 2,8 εκατ. ευρώ
2008          239 δηλώσεις 3,4 εκατ. ευρώ
2009          201 δηλώσεις3,4 εκατ. ευρώ
2010          1.177 δηλώσεις3,4 εκατ. ευρώ
2011          998 δηλώσεις877.651 ευρώ
2012          965 δηλώσεις345.201 ευρώ















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ


European Tribune.Ο ταξικός πόλεμος στην Ελλάδα,μέσα απο την φορολογία. Εκτενή ανάλυση & για την υπόθεση Μειμαράκη



ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 2011.1 στούς 3 βιομήχανους δήλωσε κάτω απο 5000 ευρώ,απο πρόστιμα 1.5 δις εισπράχθησαν 29 εκ.! Όλο το Στατιστικό Δελτίο.



ECONOMIST.'Αλλες 3 λίστες για την Ελλάδα. Μια εποχής Καραμανλή, yachts στην Ολλανδία & ακίνητα στο Λονδίνο



Guardian Οι ελληνες παρκαρουν τα λεφτα τους στην Βρετανια. Ελληνας Εφοπλιστης κραταει το ρεκορ αγορας με πανω απο 10 εκατ.στερλινες σε μια αγορα!








LE MATIN 13 ελληνικές οικογένειες πολυεκατομμυριούχων,πληρώνουν γελοίους φόρους.




Εφοπλιστής χρωστούσε επί 6 χρονια,6 εκατ. φόρους ακινήτου.Καμία κύρωση η΄πρόστιμο αλλά 1 εκ.έκπτωση.
















Συνεπής στις δεσμεύσεις της απέναντι στο κεφάλαιο
Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, χτες, για την επιτάχυνση των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα
Η ληστεία του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου συνεχίζεται. Χρειάζεται συμμαχία και απάντηση σαν μια γροθιά, για να ανοίξει ο λαός το δρόμο προς όφελός του
Την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στην υλοποίηση των«προαπαιτούμενων δράσεων», για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου από την τρόικα, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, από τους 11 υπουργούς που συμμετείχαν στη χτεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αντ. Σαμαράς είχε χτες συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλο, με τον οποίο θα συναντηθεί ξανά αύριο, Πέμπτη, με βασικό ζήτημα την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών.
Στο νέο κύμα των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, ενόψει του επόμενου γύρου των επαφών με την τρόικα, έρχεται να προστεθεί η ειλημμένη απόφαση για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών για χρωστούμενα στις τράπεζες.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός ζήτησε επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και φέρεται να είπε πως «παρότι είναι ακόμα καλοκαίρι, πρέπει να επισπεύσουμε, να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, ώστε να αρχίσουμε σταδιακά να κεφαλαιοποιούμε πολιτικά το θετικό μας έργο». Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιβάλει τα νέα μέτρα και ταυτόχρονα να καλλιεργήσει τεχνητό κλίμα «αισιοδοξίας» στο λαό, για να αποσπάσει συναίνεση στα χειρότερα που φέρνει.
Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη χτεσινή σύσκεψη είναι:
1. Κινητικότητα - απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων: Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «έχει παραλάβει λίστες από όλα τα υπουργεία» για την ένταξη δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας και κινητικότητας. Οπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, απομένουν πάνω από 8.000 υπάλληλοι για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 υπαλλήλων έως το τέλος Σεπτέμβρη. Με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, επιπλέον 12.500 υπάλληλοι θα ενταχθούν σε «κινητικότητα» και «διαθεσιμότητα» στο δεύτερο κύμα, μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη. Η διαθεσιμότητα αφορά συνολικά 25.000 υπαλλήλους για το 2013, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων, μετά από 8 μήνες παραμονής στο συγκεκριμένο καθεστώς, θα βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας. Οπως σημείωναν συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, ο πρωθυπουργός δήλωσε «ικανοποιημένος από το συντονισμό των υπουργείων για την κινητικότητα».
2. Κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών: Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε και το σχέδιο της κυβέρνησης για άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα για το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών άνοιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε: «Οι πλειστηριασμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο θα δω προσωπικά. Δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση». Ουσιαστικά ο Αντ. Σαμαράς ξεκαθάρισε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσουν άμεσα οι κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών από τις τράπεζες και μάλιστα φανέρωσε πως πρόθεσή του είναι να χειριστεί ο ίδιος το θέμα ώστε να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να υλοποιηθεί η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Κυβερνητικά στελέχη, μετά τη σύσκεψη, σημείωναν ότι το θέμα των «πλειστηριασμών θα ανοίξει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις».
3. Αναδιάρθρωση της Αμυντικής Βιομηχανίας: Με πρωτοβουλία των αρμόδιων υπουργών έγινε συζήτηση και για την αμυντική βιομηχανία, ειδικότερα για την αναδιάρθρωση και τη συγχώνευση των ΕΛΒΟ, ΕΑΒ και ΕΑΣ, χωρίς να υπάρξουν αποφάσεις. Το θέμα θα εξετασθεί σε νέα κυβερνητική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, όπου και θα εξεταστούν τα σενάρια για την εκκαθάριση των τριών εταιρειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σχέδια περιλαμβάνουν μαζικές απολύσεις προσωπικού, συγχωνεύσεις και πώληση των υποδομών και της περιουσίας τους.
Ομόθυμα στην αντιλαϊκή κλιμάκωση
Σαφείς δεσμεύσεις για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων ανέλαβαν στις δηλώσεις τους μετά τη σύσκεψη οι υπουργοί της κυβέρνησης.
«Εχει γίνει αρκετή δουλειά, πιστεύω θα τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα»,δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο «κούρεμα» ή νέο δάνειο και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει υλοποίηση των αποφάσεων του Γιούρογκρουπ του Νοέμβρη του 2012 για τη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε: «Η υλοποίηση της απόφασης του Γιούρογκρουπ εξαρτάται από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, έχουμε θετικές ενδείξεις, ας περιμένουμε το τέλος του έτους».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι «τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν κανονικά» και ξεκαθάρισε ότι «δεν αλλάζει τίποτα» στον αριθμό και τη διαδικασία της κινητικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός συντόνισε τις δράσεις όλων των υπουργείων και θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Στ. Καλαφάτης, με τη σειρά του δήλωσε ότι «η δουλειά που μας περιμένει είναι πολλή».

«ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:

«ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Την επιστροφή των 5.000 ευρώ που είχε λάβει πριν λίγες μέρες με τη μορφή δωρεάς από τα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» ανακοίνωσε χτες η περιβαλλοντική οργάνωση «Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», αναγνωρίζοντας, όπως αναφέρει, ότι «αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα ότι «καμία οικονομική ανάγκη όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με τις ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης».
ΕΝΑΣ 52ΧΡΟΝΟΣ δολοφονήθηκε από την ίδια του τη γυναίκα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα προχθές στην περιοχή Κάμπος Ορεστιάδας. Οπως έγινε γνωστό, το θύμα πήγε στο σπίτι ενός 68χρονου όπου διέμενε η 29χρονη και μετά από λογομαχία, τον πυροβόλησε με καραμπίνα στην κοιλιακή χώρα και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη, φέρεται να είχε τραυματίσει το θύμα πριν λίγες βδομάδες με μαχαίρι. Η αστυνομία συνέλαβε τόσο την 29χρονη όσο και τον 68χρονο ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία.
ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ: Σταματημό δεν έχουν οι έλεγχοι της Τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας για την παράνομη στάθμευση. Προχθές, βεβαιώθηκαν συνολικά 942 παραβάσεις εκ των οποίων, 580 σε επιβατικά αυτοκίνητα, 23 σε ταξί, 323 σε μοτοσυκλέτες και 16 σε φορτηγά. Μάλιστα, αφαιρέθηκαν 42 ζευγάρια πινακίδες κυκλοφορίας από αυτοκίνητα και επτά από δίκυκλα.
ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ προχώρησαν αστυνομικοί στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις. Οπως ανακοινώθηκε, οι έλεγχοι έγιναν σε διάφορες τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής, προχθές το βράδυ και χθες τα ξημερώματα, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων και για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από τους πέντε συλληφθέντες, οι τρεις κατηγορούνται για παραβίαση σφράγισης καταστήματος, ένας για τροποποίηση των ουσιωδών όρων λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και ένας για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος.
ΔΥΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ από τη Συρία συνελήφθησαν προχθές το πρωί στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε πως είχαν στην κατοχή τους δύο πλαστά διαβατήρια Δανίας.

Τα «Νέα» και τα «μαθήματα» ... ιστορίας


Τα «Νέα» και τα «μαθήματα» ... ιστορίας
Ενα απροκάλυπτα αντικομμουνιστικό άρθρο αφιέρωσαν τα προχθεσινά «ΝΕΑ» στην επέτειο των 45 χρόνων, όπως έγραψε ο αρθρογράφος τους «από την κατάπνιξη της Ανοιξης της Πράγας από τους Σοβιετικούς με προέλαση στο έδαφος της Τσεχοσλοβακίας των στρατευμάτων του Συμφώνου της Βαρσοβίας». Βεβαίως, δε θα περίμενε κανείς από τους αστούς διαφορετική αντιμετώπιση και δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλωστε, «Ανοιξη της Πράγας» ονομάζουν την αντεπαναστατική δράση των δυνάμεων που επεδίωκαν να ανατρέψουν τότε τη σοσιαλιστική εξουσία.
Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο εμφανίστηκαν ανοιχτά να δρουν ενάντια στο σοσιαλιστικό κράτος και το ΚΚ Τσεχοσλοβακίας, με σκοπό την παλινόρθωση του καπιταλισμού, αντικομμουνιστικές οργανώσεις, όπως η Κ-231 και η Λέσχη των λεγόμενων ακομμάτιστων ΚΑΝ, με επικεφαλής τον Β. Χάβελ, ο οποίος διατέλεσε και Πρόεδρος της Τσεχίας μετά την αντεπανάσταση στα 1989, που είχαν διασυνδέσεις με διάφορα ιμπεριαλιστικά επιτελεία. Και που έκαναν δυναμική εμφάνιση την Πρωτομαγιά του 1968 στην Πράγα, με αντισοσιαλιστικά - αντικομμουνιστικά συνθήματα και διακηρύξεις για εγκαθίδρυση αστικού πολιτικού συστήματος. Στην ίδια κατεύθυνση άρχισαν να δρουν, τόσο το Σοσιαλιστικό Κόμμα Τσεχοσλοβακίας, που καθοδηγούνταν από τη Σοσιαλιστική Διεθνή, όσο και το Λαϊκό Κόμμα, ενώ ανάλογη δραστηριότητα ανέπτυσσε και η εκκλησιαστική οργάνωση «Εργο της Εκκλησιαστικής Αναγέννησης». Ολες αυτές οι οργανώσεις ενοποίησαν την αντεπαναστατική δράση τους. Τον Αύγουστο του 1968, η αντεπανάσταση πήρε επικίνδυνη έκταση στην Τσεχοσλοβακία και η χώρα βρέθηκε στο χείλος του εμφυλίου πολέμου. Το ερώτημα «ποιος θα επιβληθεί» γινόταν πιεστικό. Θα επικρατούσε η αντεπανάσταση με τη βοήθεια του διεθνούς ιμπεριαλισμού ή οι σοσιαλιστικές δυνάμεις θα κατάφερναν να αποκρούσουν την αντεπανάσταση και να σώσουν την υπόθεση του σοσιαλισμού; Ετσι έμπαινε το ζήτημα. Και βεβαίως, οι δυνάμεις του σοσιαλισμού με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας πιστές στο διεθνιστικό τους καθήκον συνέβαλαν και με στρατιωτικές δυνάμεις για το χτύπημα της αντεπανάστασης. Διαδικασία που όπως αποκαλύφθηκε μετά τον Αύγουστο του 1968 είχε την πλήρη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Αλλωστε, με βάση το ΝΑΤΟικό σχέδιο «Ζέφυρος» έγινε αξιοποίηση των αντεπαναστατικών δυνάμεων στο εσωτερικό της Τσεχοσλοβακίας. Αυτό προέβλεπε την αποδυνάμωση του σοσιαλιστικού στρατοπέδου στην Ευρώπη με παλινόρθωση του καπιταλισμού. Ο δε Μπρεζίνσκι, έγραφε σχετικά με τα ανατρεπτικά σχέδια: «Η πιο επιθυμητή μορφή αλλαγής θα άρχιζε με μια εσωτερική φιλελευθεροποίηση των ανατολικοευρωπαϊκών κρατών... Αυτό ισχύει κύρια για την Τσεχοσλοβακία» (Μπρεζίνσκι: «Εναλλακτική λύση της διαίρεσης», Κολωνία, Δυτ. Βερολίνο, 1966, σελ. 179).
***
Αυτά βέβαια είναι «ψιλά γράμματα» για «Τα Νέα» και τον αρθρογράφο, όπως και όλες οι επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού που είχαν προηγηθεί του 1968 και αυτές που ακολούθησαν. Για να σταχυολογήσουμε μόνο: η ιμπεριαλιστική επέμβαση το 1918 με τη λεγόμενη Ουκρανική Εκστρατεία κατά του νεαρού σοβιετικού κράτους (με τη συμμετοχή και της αστικής τάξης της Ελλάδας), η στήριξη των αντεπαναστάσεων στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας το 1953, το 1956 στην Ουγγαρία, ο πόλεμος της Κορέας και του Βιετνάμ και ακολούθησαν δεκάδες άλλες επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, οι πολύ πρόσφατες επεμβάσεις στη Βόρεια Αφρική με τη λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη» που στηρίζεται ανοιχτά από ποικιλώνυμες υπηρεσίες των ιμπεριαλιστών αλλά και τα αεροπλάνα και τις βόμβες τους όπως φάνηκε πιο απροκάλυπτα στην περίπτωση της Λιβύης.
Τον αρθρογράφο των «Νεων», αυτό που τον απασχολεί, είναι να «στήσει» το «βαρύ επιχείρημα» του ...«ολοκληρωτισμού» που διατυπώνεται στην «θεωρία» ότι «οι ρίζες του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού δεν βρίσκονται στους Λένιν και Στάλιν, αλλά στον ίδιο τον πυρήνα της κομμουνιστικής θεωρίας όπως αυτός εκφράζεται απο τον Μαρξ...». Για να στηρίξει αυτό το σχήμα μιλάει για το «μονισμό» και σημειώνει ότι «αν υπάρχει μια μόνο απάντηση στα βασικά φιλοσοφικά ερωτήματα, για το πώς χειραφετείται ο κόσμος, τότε είναι ευνόητο ότι από εκεί και πέρα νομιμοποιούνται το ένα και μοναδικό κόμμα που είναι γνώστης αυτών των απαντήσεων, το απολυταρχικό κράτος που τις υλοποιεί και τέλος ο μοναδικός ηγέτης που προσωποποιεί αυτό τον μονισμό».
***
Ο εκχυδαϊσμός της κοσμοθεωρίας του Μαρξισμού - Λενινισμού είναι ένα βολικό εργαλείο για να παρουσιάσει ο αρθρογράφος ως ολοκληρωτικό, άρα ανελεύθερο και καταπιεστικό για τους λαούς το σοσιαλισμό, προκειμένου να στηρίξει το σύστημα της εκμετάλλευσης, τη δικτατορία του κεφαλαίου και με τον αστικοκοινοβουλευτικό της μανδύα, από την οποία είχαν απαλλαγεί οι εργαζόμενοι στις σοσιαλιστικές χώρες ζώντας σε συνθήκες ευημερίας και την πιο πλέρια δημοκρατία, αφού οι ίδιοι καθόριζαν τις τύχες τους. Τώρα μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση βιώνουν την δήθεν δημοκρατία, αυτό θέλει να πει, αλλά μέσα σε ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Βέβαια, ο αρθρογράφος για να θολώσει τα νερά λέει ότι αυτή η «δημοκρατία» έχει τις ...ατέλειές της, μόνο που δεν πρόκειται για τέτοιες, αλλά για την ίδια τη λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας που στηρίζεται στην εκμετάλλευση των εργατών από τα λίγα παράσιτα καπιταλιστές ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής και εκφράζεται και στις λεγόμενες «ειρηνικές περιόδους» και τις περιόδους των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Αυτό το σύστημα υπερασπίζεται και ο αρθρογράφος που ...ψάχνει για «μαθήματα» από την «επέτειο της σοβιετικής εισβολής στην Τσεχοσλοβακία», όχι τυχαία όπως προσδιορίζει, στην «ελληνική - σοσιαλδημοκρατική, δημοκρατική και ριζοσπαστική Αριστερά». Ας τον χαίρονται αστοί και οπορτουνιστές, «αριστεροί ψάλτες του συστήματος» για τις υπηρεσίες που προσφέρει και οι εργάτες ας βγάζουν πραγματικά συμπεράσματα από την ιστορία της ταξικής πάλης.

Το «νοικοκύρεμα» και οι «μαύρες τρύπες»

Το «νοικοκύρεμα» και οι «μαύρες τρύπες»
Για νοικοκύρεμα στη διαχείριση των κτιριακών αναγκών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) που θα αποφέρει εξοικονόμηση 500.000 ευρώ ετησίως από ενοίκια και λειτουργικά κόστη κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας. Δεν ξέρουμε αν με τέτοιου είδους ανακοινώσεις ο υπουργός περιμένει να του αποδοθούν εύσημα, αλλά η αναλυτική παρουσίαση από τον ίδιο για τον τρόπο που θα γίνει η εξοικονόμηση γεννά πολλά ερωτηματικά. Ετσι, ο υπουργός λέει ότι θα ξενοικιαστούν 19 από τα 21 κτίρια που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσε το ΕΤΕΑ, ενώ στα δύο που θα συνεχίσει να νοικιάζει θα μειώσει το ενοίκιο κατά 50%, αφού ενώ η αντικειμενική τιμή ενοικίου είναι 6 ευρώ το τετραγωνικό, το Ταμείο μέχρι τώρα πληρώνει 14 ευρώ! Επιπλέον, θα αξιοποιηθούν για τις υπηρεσίες 26 ιδιόκτητα κτίρια που μέχρι τώρα ήταν αποθηκευτικοί χώροι.
Εδώ όμως προκύπτουν και τα ερωτηματικά: Ποιος έχει την ευθύνη που τόσα χρόνια ενοικιάζονταν κτίρια (19 τον αριθμό στα 21) τα οποία το ΕΤΕΑ δεν τα είχε στην πραγματικότητα ανάγκη και μπορούσε να λειτουργήσει και χωρίς αυτά, χωρίς δηλαδή να πληρώνει σε μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων. Γιατί το ενοίκιο ήταν τόσο υπέρογκο, πάνω από το 50% των τιμών που ισχύουν στην αγορά; Γιατί, τέλος, ενώ το ΕΤΕΑ μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του με τα δικά του ακίνητα, αυτά είχαν μετατραπεί σε αποθηκευτικούς χώρους, την ίδια στιγμή που κατέβαλλε πολύ υψηλά ενοίκια; Σε αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντήσει ο υπουργός και η κυβέρνηση των δύο κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν ανέλαβαν χτες την εξουσία, αλλά έχουν την ευθύνη της λειτουργίας των Ταμείων τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες. Ομως, γι' αυτά ο υπουργός τηρεί «σιγήν ιχθύος». Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση «η σιωπή δεν... είναι χρυσός». 'Η, μήπως, για τους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων που ενοικιάζονται από το δημόσιο είναι;

Από το «εγγυημένο εισόδημα» στην ... «εγγυημένη» φτώχεια

Από το «εγγυημένο εισόδημα» στην ... «εγγυημένη» φτώχεια
Το «εγγυημένο εισόδημα», το οποίο δήθεν θα έρθει να αντισταθμίσει την απόλυτη φτώχεια στην οποία έχουν οδηγηθεί εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες, «υφαίνει» η κυβέρνηση, προωθώντας και σχετική πρόβλεψη που υπήρχε στο δεύτερο μνημόνιο. Σημειώνεται ότι για το σκοπό αυτό είχαν προϋπολογιστεί μόλις 20 εκατομμύρια ευρώ για το 2014, χρόνο κατά τον οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά και απευθύνεται στους εξαθλιωμένους, την ώρα βέβαια που μόνο από τους συνταξιούχους το ίδιο έτος, με τις αιματηρές περικοπές στις συντάξεις, αφαιρεί 5,243 δισ. ευρώ!
Σύμφωνα με σχετική μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην οποία είχε ανατεθεί η εξέταση του ζητήματος από το υπουργείο Εργασίας και φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το βοήθημα αυτό, υπό προϋποθέσεις, θα δίνεται σε ανθρώπους που διαβιούν κάτω από το επίπεδο της φτώχειας και σε κάθε περίπτωση το οικογενειακό εισόδημα δε θα ξεπερνά τα 4.800 ευρώ, ενώ σε αυτό θα συνυπολογίζονται και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, για να χρηματοδοτηθεί το μέτρο μετά το 2015, δεν αποκλείεται να περικοπούν ή να υποκατασταθούν άλλα επιδόματα, όπως η βασική σύνταξη του ΟΓΑ, το ΕΚΑΣ, ακόμα και τα προνοιακά επιδόματα σε απόρους!
Σε κάθε περίπτωση, πέραν του αποπροσανατολισμού, τα χιλιάδες νοικοκυριά που ρίχνονται στην εξαθλίωση δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια κυβέρνηση που εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις έφτασε στο σημείο να κόψει 100 ευρώ ακόμα και από το τακτικό επίδομα ανεργίας. Γιατί την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για κάποια βοηθήματα το 2014 προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην απόλυτη φτώχεια, και που δε θα ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ, με το μεσοπρόθεσμο, την ίδια χρονιά, αφαίρεσε 114 εκατομμύρια από τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, καταργώντας το για τους φτωχοσυνταξιούχους ηλικίας 60 έως 64 ετών. Αφαίρεσε από φτωχές οικογένειες οικογενειακά επιδόματα 86 εκατ. ευρώ, στα άτομα με αναπηρία περιέκοψε τις αποζημιώσεις μετακίνησης κατά 82 εκατ. ευρώ, ενώ κατά 30 εκατ. μείωσε και τα ειδικά επιδόματα ανεργίας. Αφού λοιπόν στραγγάλισε χιλιάδες φτωχές και αδύναμες οικογένειες τώρα σχεδιάζει μερικά ψίχουλα με το «εγγυημένο εισόδημα», που εγγυάται μόνο την απόλυτη φτώχεια.

TOP READ