Γράφει ο Σφυροδρέπανος //
Από τη θητεία του κομμουνιστή Πατρινού δημάρχου
Τις τελευταίες μέρες πέρασε στα ψιλά μια είδηση, που αφορούσε το δήμο Πατρέων και την ανάπλαση ενός μικρού τμήματος του παραλιακού μετώπου. Η σημασία της είδησης όμως βρίσκεται στη συνολική δαπάνη του έργου, που ανήλθε στα χίλια μόλις ευρώ, αντί των πολλαπλάσιων ποσών που ζητούσαν οι εργολάβοι, που ενδιαφέρονταν για την ανάληψή του. Δεν είναι μόνο ότι ο Πελετίδης και η κόκκινη δημοτική αρχή «χαλάνε την πιάτσα» και το «πατροπαράδοτο έθιμο» της μίζας. Αλλά ότι δίνουν και ένα συντριπτικό χτύπημα στα ιδεολογήματα περί σπάταλου δημοσίου (που θρέφει αφειδώς μια σειρά κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις), σε αντίθεση με την υποτιθέμενη αποτελεσματικότητα του ιδιωτικού τομέα και τους διάφορους «ευεργέτες» του, που «φέρνουν την ανάπτυξη», «ρισκάρουν τα κεφάλαιά τους» και «προσφέρουν θέσεις εργασίας» (λες και τις γέννησαν οι ίδιοι) με ξένα κόλλυβα.
Ας δούμε κι ένα άλλο περιστατικό. Τις προάλλες, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή σχετικά με την άρνηση του δημάρχου να τους παραχωρήσει κάποιο δημοτικό χώρο για μια εκδήλωσή τους. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν πως δεν προτίθεται να δώσει άδεια σε μια εγκληματική οργάνωση. Η (αντ)απάντηση της κυβερνητικής αρχής δικαίωνε ουσιαστικά τους Χρυσαυγίτες, προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στη μακρά αλυσίδα ύποπτων περιστατικών νομιμοποίησης των φασιστών –παιχνίδι που παίζει σαφώς στα πλαίσια της προσωπικής της στρατηγικής και η πρόεδρος της Βουλής από την πλευρά των «αντιφρονούντων».
Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους, τόσο για τη στάση και το ποιόν των κομμουνιστών στην τοπική διοίκηση (που δεν περιορίζονται στα παραπάνω, αλλά επεκτείνονται σε μια σειρά τομείς, όπως για παράδειγμα στις δωρεάν κατασκηνώσεις για τα παιδιά που έχουν ανάγκη τις καλοκαιρινές διακοπές)· όσο και για τα όρια που μπαίνουν σε αυτήν την προσπάθεια από τις άλλες αρχές του αστικού κράτους και τον αντικειμενικό τους χαρακτήρα.
Υγ: Μπορείτε να διαβάσετε επίσης μια σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο «Κόκκινος Άνεμος», από το οποίο αντλήσαμε και την πρώτη είδηση.