Ο Λαγός. Ο ναζί. Ο υπόδικος στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Πρώην ηγετικό στέλεχος και κουμανταδόρος των Ταγμάτων Εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας. Νυν ευρωβουλευτής.
Ο Λαγός σκύλιασε. Σκύλιασε με την Εργατική Πρωτομαγιά (εν γένει). Με τον ταξικό εορτασμό της (πάντα). Με τον υποδειγματικό από κάθε άποψη τήρησης μέτρων προστασίας φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς από τα Συνδικάτα στο Σύνταγμα.
3Και γαβγίζει: Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά (!) κατά παντός υπευθύνου για την πραγματοποίηση της συμβολικής εκδήλωσης εν καιρώ απαγόρευσης κυκλοφορίας! Φυσικά, τη μήνυση τη στρέφει εναντίον των διοργανωτών, ειδικότερα -σημειώνει- των υπευθύνων διοργάνωσης του ΠΑΜΕ και των επικεφαλής των Σωματείων που συμμετείχαν. Για να μην καρφωθεί, στρέφει την αναφορά του και κατά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και του υποστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ.! Πώς τους άφησαν! Πώς δεν τους μάζεψαν! Γιατί δεν μπουζούριασαν τους εργάτες που τολμούν να γιορτάζουν την Εργατική Πρωτομαγιά! Γιατί δεν επέβαλαν πρόστιμα στους εργαζόμενους που τολμούν να λένε: Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί!
Κι άλλοι σκύλιασαν. Κι άλλοι έχυσαν χολή. Κι άλλοι θορυβήθηκαν. Και ως συνήθως είπαν να βάλουν μπροστά τα μαντρόσκυλα. Έτσι ο Λαγός, σαν γνήσιος λαγός του συστήματος, νομίζει ότι μπορεί να τρομοκρατήσει και κραδαίνει μηνύσεις. Κάνει τη βρώμικη δουλειά. Αυτήν την προϋπηρεσία έχει εξάλλου να προσφέρει στο σύστημα. Το έχει αποδείξει η δικογραφία στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.