28 Ιαν 2013

Μαχαιρώθηκε μαθητής στο παλαίο Φάληρο απο τους φασίστες


Μαχαιρώθηκε μαθητής στο παλαίο Φάληρο απο τους φασίστες 



Επιβεβαιωμένο το συμβαν από παιδιά του σχολείου

Σήμερα στις 8:15 το πρωί στην εξώπορτα του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαληρου δύο τύποι  επιτέθηκαν σε μαθητή του σχολείου και τον μαχαίρωσαν στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Αυτός ο μαθητής είχε αντιπαρατεθεί τις προηγούμενες μέρες με γνωστούς φασίστες στο σχολείο του πάνω σε συζήτηση.Δεν δήλωνε αναρχικός-αριστερός ή τέλοσπάντων κάτι,απλά δε γούσταρε το φασισμό. Επίσης είναι γνωστό πως κάποια φασισταριά από αυτό το σχολείο συμμετέχουν σε επιθέσεις σε μετανάστες οπότε το λογικό συμπερασμα είναι πως οι μαχαιροβγάλτες ήταν τα φασισταριά λυκειόπαιδα από το ίδιο σχολείο ή γνωστοί τους.

Μην ξεχνάτε και την επίθεση που δέχτηκε πριν λίγες μέρες ο χώρος-κατάληψη της πρωτοβουλίας π.Φαλήρου από φασίστες με φωτοβολίδες....

https://athens.indymedia.org

Ησυχία, τάξη κι ανασφάλεια !!!


Ησυχία, τάξη κι ανασφάλεια !!!










Αφορμή για αυτό το κείμενο στάθηκε η συνομιλία μου με ένα  φίλο,που όταν τον ρώτησα πως περνάει, τι κάνει.., μου απάντησε ακριβώς αυτό: Ησυχία, τάξη κι ανασφάλεια!
 Μόλις τελείωσε η συνομιλία, συνειδητοποίησα ότι η ειρωνική πλέον ατάκα ( ησυχία, τάξη και ασφάλεια) είναι παραποιημένη,αφού η λέξη ανασφάλεια είναι η πιο ρεαλιστική της εκδοχή.
 Και δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι η ησυχία και η τάξη είναι εύκολο να επιβληθούν και να διατηρηθούν με την ανασφάλεια.
 Οι εκάστοτε εξουσιαστές κυριαρχούσαν και επιβάλλονταν ΠΑΝΤΑ με…το φόβο.
 Χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν την ωμή βία, σε πολέμους, δικτατορίες και φυσικά στις ”δημοκρατίες” τους.Η ευφυέστερη ανακάλυψη τους όμως  ήταν, είναι και θα είναι η προπαγάνδα.
 Η διαδικασία κατά την οποία ο ανθρώπινος νους υποβάλλεται σε ιδέες και σκέψεις που του έχουν έξωθεν επιβληθεί,στην πορεία  όμως τις ενστερνίζεται και τις κάνει ”δικές του”, πιστεύοντας πως είναι δικές του. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται τόσα χρόνια, ελέγχοντας τους ανθρώπους με ”τη θέλησή τους”. Το μυαλό, η συνείδηση, οι πεποιθήσεις μας, η ηθική μας έχουν  γίνει παιχνίδι στα χέρια τους, μία εύπλαστη πλαστελίνη που την πλάθουν ανάλογα με τις συνθήκες και τις εποχές όπως τους συμφέρει.
Δεν είναι τυχαίο οτι απο μικρή ηλικία τα παιδιά μαθαίνουν να υπακούν τους γονείς και τους δασκάλους τους και  αποκτούν την αναγνώριση και αποδοχή τους μόνο αν είναι φρόνιμα και καλά. Επίσης  αποθαρρύνονται απο το να ρωτούν ”γιατί;”, μία απλή ερώτηση που προκαλεί συνειρμούς και εξελίσσει τη σκέψη , αλλά προτρέπονται να αποστηθίζουν στείρα γνώση ειδικά μέσα στα πλαίσια του σχολείου. Οι δάσκαλοι-καθηγητές (που  παρουσιάζονται ως αυθεντείες ορισμένες φορές )
 απαιτούν ΗΣΥΧΙΑ και υπακοή (όχι δηλ. να κινητοποιήσουν το πηγαίο ενδιαφέρον για μάθηση) μέσα στην ΤΑΞΗ (λέξη που υπονοεί την αίθουσα διδασκαλίας) με το φόβητρο της βαθμολογίας (δημιουργία ανασφάλειας).
 Αποτέλεσμα των ”φυτώριων” της γνώσης είναι η παραγωγή (και εδώ μιλαμε πραγματικά για παραγωγή)  μηχανικών ανθρώπων.
 Οι τυφλή υπακοή στους γονείς- δασκάλους μετατρέπεται σε τυφλή υπακοή στον εργοδότη, αφεντικό διευθυντή, κυβέρνηση, νόμο, εξουσία.- Ποιός τολμά να το αμφισβητήσει;
 Όλοι οι τελευταίοι αποτελούν τις νέες αυθεντίες που μαζί με τα ΜΜΕ έρχονται να αντικαταστήσουν εκείνες της παιδικής μας ηλικίας.( μια ζωή υπο επιτήρηση!)
 Οι περισσότεροι άνθρωποι μεγαλωμένοι σε αυτές τις συνθήκες απεμπολούν κάθε προσωπική τους ευθύνη , μεταφέροντάς την σε ένα αόριστο σύστημα, ή σε εκείνους που θεωρούνται έξυπνοι, μορφωμένοι, έμπειροι και επομένως  ξέρουν τι κάνουν.
 Αυτό αποτελεί μεγάλη απερισκεψία αν αναλογιστούμε οτι οι πράξεις , η συμπεριφορά, η εργασία
 (και ο τρόπος που την εκτελεί κάποιος) του καθένα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στις ζωές των άλλων, επομένως σε όλη την κοινωνία. Η κοινωνία μας είναι μία συνεχής συνδιαλλαγή μεταξύ ανθρώπων που ως αποτέλεσμα την επηρεάζει και τη συνδιαμορφώνει.
 Οι κρατούντες γνωρίζοντας καλά όλα τα παραπάνω δημιουργούν μία συγμπλεγματική εξάρτηση μεταξύ εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου, μία αίσθηση ότι χωρίς εντολέα ( εξουσιαστή) δεν μπορεί να υφίσταται ούτε ο ίδιος ως μονάδα, αλλά  περαιτέρω δεν μπορεί να διατηρηθεί  γενικότερα η τάξη και η ευρυθμία μέσα στην κοινωνία.
 Ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας που οδηγεί αναπόφευκτα στη σκέψη οτι ”τίποτα δε μπορεί να αλλάξει”.
 Η πραγματικότητα ομως είναι τελείως διαφορετική. Είμαστε πολλοί  και είμαστε δυνατοί ,αν όμως το καταλάβουμε και το συνειδητοποιήσουμε. Η μεγάλη αλλαγή ξεκινάει πάντα απο ”μέσα” μας , η πιο δύσκολη και επίπονη αλλαγή είναι να κάνουμε την προσωπική μας υπέρβαση, να αλλάξουμε  χρόνιες συνήθειες του  Εαυτού μας.
 Να διαλύσουμε παλίες νοοτροπίες, να έχουμε κριτική σκέψη, να ξεκινήσουμε να ρωτάμε ξανά γιατί, να επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες και να μην καταπίνουμε αμάσητο ότι μας πασάρουν.  Να διαμορφώσουμε ενα διαφορετικό μέλλον , να δημιουργήσουμε μία άλλη προοπτική. Να νίωσουμε ασφάλεια κι εμπιστοσύνη με τους γύρω μας. Φυσικά δεν εννοώ σε καμία περίπτωση τη βολική ασφάλεια της ησυχίας και της τάξης τους. Εννοώ εκείνη την ασφάλεια που οι άνθρωποι θα επμιστεύονται τον εαυτό τους και τους άλλους, θα νιωθουν αγάπη, γαλήνη , χαρά και ικανοποίηση. Μία ανθρώπινη κοινωνία που με τη δυναμική της θα κάνει τη διαφορά.

.ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΟΚΕΦΑΛΑ.


..ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΟΚΕΦΑΛΑ. 


-Εσύ καλή μου κυρία που διαθέτεις ιδιόκτητο σπίτι, πώς το απόκτησες; 
-Είναι ο ιδρώτας των γονιών μου. Μα ούτε ένα φρεσκάρισμα δεν μπορώ να του κάνω. Δέκα χρόνια έχει να μπει ελαιοχρωματιστής μέσα…

-Εσύ καλέ μου άνθρωπε που διαθέτεις ιδιόκτητο σπίτι, πώς το απόκτησες; 
-Είναι ο δικός μου ιδρώτας σαράντα χρόνων. Σάπισαν όμως τα πορτοπαράθυμα, μα δεν έχω οικονομική δύναμη να τ’ αλλάξω.

-Εσείς, τι σπίτι διαθέτετε; Ιδιόκτητο; 
-Ε, όχι ακόμη. Κάποτε όμως…

-Δηλαδή; 
-Το πήραμε με δάνειο απ’ την τράπεζα. 

-Πότε το ξεχρεώνετε; 
-Σε είκοσι χρόνια.

-Θα το ξεχρεώσετε; 
-Δεν ξέρουμε. Απλά, ελπίζουμε. 

-Κι εσείς; 
-Εμείς εδώ και κάτι μήνες σταματήσαμε να πληρώνουμε τις δόσεις της τράπεζας για το σπίτι.

-Εσείς; 
-Κι εμείς από ’δω και πέρα δεν μπορούμε να βάλουμε δόση στην τράπεζα για το σπίτι. Εγώ έμεινα άνεργη και του άντρα μου του μείωσαν κάθετα το μισθό. 

-Κι εσείς; 
-Αχ… το δικό μας σπιτάκι προσημειώθηκε λόγω άλλων χρεών στην τράπεζα. Θα μας το κατασχέσουν. 

-Εσείς εκεί; 
-Εμείς… Εφτά χρόνια πληρώνουμε τις δόσεις για το σπίτι στην τράπεζα και το κεφάλαιο ελάχιστα κατέβηκε. Όσα έχουμε δώσει μέχρι τώρα, είναι σχεδόν αποκλειστικά για τόκους. 

-Συνεχίζετε δηλαδή να πληρώνετε κανονικά; 
-Όχι. Δεν έχουμε πια καμιά δυνατότητα.

-Γιατί; 
-Είχαμε ένα μαγαζάκι και του βάλαμε «λουκέτο». Μας «έφαγαν» τα μεγαλοκαταστήματα, πλάκωσε και η κρίση…

-Εσείς; 
-Εμείς έχουμε δυο ιδιόκτητα. Στο ένα μένουμε, το άλλο το νοικιάζαμε μέχρι πρόπερσι. Παντρεύτηκε όμως η κόρη μας και μένει πλέον εκεί. Μόνο που ’μειναν άνεργοι κι αυτή κι ο άντρας της. Κι η σύνταξη που παίρνω εγώ, ούτε για τα φάρμακα τα δικά μου και της κυράς μου δεν φτάνει. Πιάσαν υγρασία και τα δυο διαμερίσματα, γιατί δυο χειμώνες τώρα δεν ανάβουμε καλοριφέρ. Με μια ηλεκτρική σομπίτσα στα πόδια μας, παλεύουμε το κρύο. Τώρα όμως θα μας κόψουν και το ρεύμα. Πώς να το πληρώσουμε;;;


Όλοι εσείς, καλές μου κυρίες και καλοί μου κύριοι, καλείστε να πληρώσετε και χαρατσοκέφαλο.

Τον λεγόμενο ενιαίο φόρο ακινήτων.

Ξέρετε, αυτόν που απ’ το 2011 ήδη, σας υποχρεώνουν με το πιστόλι στον κρόταφο να πληρώνετε (μαζί με το λογαριασμό τής ΔΕΗ). 

Ξέρω, ότι οι περισσότεροι από εσάς, για το 2011 πληρώσατε αυτό το χαρατσοκέφαλο, φοβούμενοι μην πατήσουν την σκανδάλη...

Άντε όμως κι αντέχετε να το πληρώσετε και για το 2012.

Το 2013, τι θα κάνετε; Θα έχετε λεφτά να το πληρώσετε;

Το 2014;

Το …

Όχι. Δεν θα έχετε δυνατότητα να ξαναπληρώσετε το χαρατσοκέφαλο, το οποίο δεν είναι και μονάχο του. Εντάσσεται σ’ ολόκληρη συμμορία φόρων.

Κι αυτή η φοροεπιδρομή, εντάσσεται σ’ ολόκληρη σκευωρία να σας πιουν και την τελευταία ρανίδα τού αίματός σας;

Τι θα κάνετε;;; 

Θ’ αντισταθείτε ή θ' αφεθείτε να σας ξεματώσουν εθελοντικά;;; 

Γιατί η αλήθεια είναι, ότι θα πληρώνετε στερούμενοι ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες σας, μα στο φινάλε δεν θα μπορείτε πια να πληρώσετε. 

Οπότε…;;;

Οπότε θα σας έχουν αρπάξει απ’ την τσέπη με τα χαρατσοκέφαλα και τη φοροεπιδρομή ό,τι είχατε και μετά θα σας πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες. 

Θα σας κατασχέσουν δηλαδή και την περιουσιούλα σας, εφόσον δεν θα μπορείτε ν’ ανταποκριθείτε στα χαρατσοκέφαλα και τη φοροεπιδρομή. 

Μπας λοιπόν κι είναι πιο λογικό και τίμιο για τα λαϊκά στρώματα, να μην πληρώσει κανένας, μα κανένας(!), τα χαρατσοκέφαλα που τού ’ρχονται κατακέφαλα;

Τι θα κάνουν οι κρατούντες αν εκατομμύρια νοικοκυριά δεν θυσιάσουν τη θέρμανση και το φαγητό των παιδιών τους για να πληρώσουν τα χαρατσοκέφαλα;

Τι;;;
Θα πατήσουν την σκανδάλη;;; 

Θα κατασχέσουν όλα τα σπιτάκια των εκατομμυρίων μικροϊδιοκτητών των λαϊκών στρωμάτων;;; 

Αφήστε πια την περίπτωση που τα σπίτια έχουν αγοραστεί με δάνεια απ’ τις τράπεζες. Είναι του δανειζόμενου το σπίτι; Όχι! Αν, ίσως, μπορεί, …κάποτε να ξεχρεωθεί, θα είναι. Άρα, ας πάνε στην τράπεζα να εισπράξουν τα χαρατσοκέφαλα. 
Πάει πολύ να είσαστε και κερατάδες και ζημιωμένοι..., όπως λέει σκωπτικά μια λαϊκή ρήση. 

ΠΡΟΣΕΞΕ καλή μου κυρία, ΠΡΟΣΕΞΕ καλέ μου άνθρωπε, 

δεν είναι αστεία τα πράματα, μήτε μπόρα που θα περάσει…

Κάλιο οργανωμένα ν’ αποκρούσουμε όλοι μαζί ΤΩΡΑ τα χαρατσοκέφαλα που μας πετάνε οι κρατούντες κατακέφαλα, 

παρά ΑΥΡΙΟ να ξεμοναχιάσουν τον καθέναν ξεχωριστά και να τον ξεματώσουν…

Ένα θα σας πούμε, αυτοί, οι κρατούντες δια των πολιτικών υπηρετών τους, οργανωμένα σάς επιτίθενται απ’ όλες τις μεριές και σ’ όλα τα επίπεδα.
Συνεδριάζουν στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, συσκεπτόμενοι πώς θα σας ξεματώσουν. 


Εσείς τι θα κάνετε; Θα κάτσετε με σταυρωμένα χέρια;;;

Μπρος, συσπειρωθείτε εδώ και τώρα στις ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ τής περιοχής σας (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, ΜΑΣ), να συνεδριάσετε και να συσκεφτείτε, ώστε να προχωρήσει άμεσα η οργανωμένη λαϊκή άρνηση στα χαρατσοκέφαλα που σας πετάνε κατακέφαλα!!! Μα και σε όλα(!!!) όσα σας τσακίζουν τη ζωή για να σωθούν οι κεφαλαιοκράτες απ' τη δική τους κρίση. Την καπιταλιστική κρίση. 

Σάπιο είναι το σύστημά τους! Σάπιος είναι ο καπιταλισμός! Μ' ένα δικό σας  "σπρώξιμο", θα σωριαστεί κατάχαμε ν' απαλλαγείτε επιτέλους από δαύτον κι απ' τη βαρβαρότητα στην οποία σάς καταδικάζει!!!

Οργανωθείτε, δράστε αντικαπιταλιστικά!!! 
Μη φοβάστε!!! 
Οι κρατούντες πρέπει να σας φοβούνται!!! Και όντως σας φοβούνται!!! Τρέμουν μπρος στην οργανωμένη δύναμή σας!!! Αξιοποιήστε την!!!

Και δεσμευτείτε στην ηθική υποχρέωσή σας: 
OΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!
Μόνο έτσι θα βγείτε ΝΙΚΗΤΕΣ!!! 
Εδώ λοιπόν, συσπειρωμένοι και συστρατευμένοι ΕΔΩ!!!    
 Αναρτήθηκε από ΑΝΕΡΓΟΙ και ΑΦΡΑΓΚΟΙ  

Νέοι σταθμοί διοδίων !!!!!!!!!!!!!!


Νέοι σταθμοί διοδίων !!!!!!!!!!!!!! 




Με αποκλεισμό των διοδίων του Αιγινίου και της Λεπτοκαρυάς, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων έχουν προχωρήσει από το πρωί της Δευτέρας το ΠΑΜΕ, οι Λαϊκές Επιτροπές της Κεντρικής Μακεδονίας, δημοτικά συμβούλια και πλήθος κατοίκων της περιοχής.
Αντιδρούν στη λειτουργία των σταθμών και απαιτούν την κατάργηση όλων των διοδίων.
Στο πλευρό των διαδηλωτών στα διόδια Αιγινίου βρίσκεται και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.
Από σήμερα ξεκίνησε η λειτουργία του μετωπικού σταθμού των διοδίων στο Αιγίνιο και η λειτουργία των πλευρικών διοδίων στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Θυμίζουμε ότι με τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο θα λειτουργούν συνολικά 3 σταθμοί διοδίων σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων: οι σταθμοί Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, Αιγινίου και Λεπτοκαρυάς Πιερίας. Η κυβέρνηση, για να χρυσώσει το χάπι, προαναγγέλλει μείωση της τιμής στα διόδια των Μαλγάρων και αντίστοιχα μια μικρή μείωση στα διόδια της Λεπτοκαρυάς.

 Αναρτήθηκε από xristos bellos

Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο .... ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...



Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο .... ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ... 


Περνώντας απο ένα χωριό ο Βελουχιώτης συναντάει έναν ρακένδυτο Χίτη και καθώς του έκανε εντύπωση η εμφάνιση του, του έπιασε κουβέντα.

- Γειά σου πατριώτη τι κάνεις σε αυτά τα μέρη; τον ρώτησε
- Είμαι της χωροφυλακής (απάντησε ο ρακένδυτος νέος που από τον τρόπο που μίλησε φαίνονταν ότι ήταν χαμηλού μορφωτικού επιπέδου)
- Και τι περιπολείς; του είπε ο Άρης
- Φυλάω την χώρα από τους κομμουνιστές, απάντησε ο νέος που δεν κατάλαβε σε ποιον απευθυνόταν.
- Και γιατί κυνηγάς τους κομμουνιστές;  συνέχισε ο Άρης
- Γιατί οι κομμουνιστές έχουν έρθει με σκοπό να μας πάρουν τα σπίτια, απάντησε ο ρακένδυτος νέος.
  
 Έκπληκτος ο Βελουχιώρης από την απάντηση του ταγματασφαλίτη, κατεβαίνει από το άλογό του, πλησιάζει τον νέο, βγάζει το μαχαίρι του και αφαιρεί ένα μπάλωμα από το παντελόνι του νέου λέγοντας του:
  
 - Ε λοιπόν, εγώ είμαι ο καπετάνιος των κομμουνιστών και μόλις σου πήρα τα υπάρχοντά σου...


  
 Αναρτήθηκε από Aristera sti Mitilini  στις 2:55 μ.μ. 

πρέπει να δείξετε αντοχή γιατί έρχονται τα πιο δύσκολα


πρέπει να δείξετε αντοχή γιατί έρχονται τα πιο δύσκολα 
  902.gr
 Γ. Άσμουσεν: Να είμαστε ειλικρινείς... πρέπει να δείξετε αντοχή γιατί έρχονται τα πιο δύσκολα

 Να «οικειοποιηθεί» ο λαός τη σφαγή των δικαιωμάτων του ζήτησε ο Γ. Άσμουσεν 
 Εύσημα στη συγκυβέρνηση για τα έως τώρα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής, συστάσεις για επιτάχυνση και εμβάθυνση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, των περικοπών και της λιτότητας, περιελάμβανε η συνέντευξη του Γιοργκ Άσμουσεν, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην «Καθημερινή της Κυριακής».
 Για τα αντιλαϊκά μέτρα και κυρίως τη μείωση μισθών, δήλωσε ότι «βλέπουμε πλέον τα πρώτα αποτελέσματα», όπως η «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της πτώσης του μοναδιαίου κόστους εργασίας» και πρόσθεσε πως «πρέπει να γίνουν κι άλλα».
 Ξεκαθάρισε επίσης ότι λιτότητα και περικοπές πάνε μαζί με τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, για


 την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών. «Η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να συνοδεύεται, φυσικά, από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη. Αυτοί είναι οι δύο πυλώνες κάθε προγράμματος προσαρμογής. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι η διαμάχη μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης είναι εσφαλμένη: κάθε χώρα χρειάζεται υγιή δημοσιονομικά και ενίσχυση της αναπτυξιακής της δυναμικής», ανέφερε ο Γ. Άσμουσεν.
 Στηρίζοντας και ενισχύοντας την κυβερνητική επιχειρηματολογία, ζήτησε «αντοχή» από τον ελληνικό λαό για το πιο δύσκολο και δήθεν τελευταίο τμήμα του «Μαραθωνίου» που οδηγεί σε βαθύτερη πτώχευσή του. «Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς: πρέπει και φέτος ο κόσμος να δείξει αντοχή, γιατί το πρόγραμμα πρέπει να παραμείνει εντός στόχων και θα χρειαστεί χρόνος ώσπου να δούμε περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Ο Μαραθώνιος εφευρέθηκε στην Ελλάδα. Ως χώρα, σήμερα βρίσκεστε στα δύο τρίτα του δρόμου, αλλά ως γνωστόν, το τελευταίο τρίτο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι», σημείωσε.
 Το στέλεχος της ΕΚΤ, προέτρεψε ακόμα σε «οικειοποίηση (ownership)» του προγράμματος από τον ελληνικό λαό. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να δεχτούν την πτώχευσή τους, στηρίζοντας μάλιστα την αντιλαϊκή πολιτική και έχοντας ψεύτικες αναμονές και προσδοκίες για καλύτερες μέρες, μέσω αυτής.
 Όπως δήλωσε «Από όλους – την κυβέρνηση, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τα συνδικάτα (...) Απαιτείται "οικειοποίηση" ώστε το πρόγραμμα να πετύχει, επαναφέροντας τη δημοσιονομική σταθερότητα και δημιουργώντας θέσεις εργασίας».

Και τους χαρατσώνουν και τους εμπαίζουν!


Και τους χαρατσώνουν και τους εμπαίζουν!
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και οι φορείς του νομού Πιερίας, λόγω της έναρξης λειτουργίας από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ενός ακόμη σταθμού είσπραξης των χαρατσιών διοδίων, κοντά στο Αιγίνιο, με την άδεια της συγκυβέρνησης. Οι χειμαζόμενοι από τα γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα κάτοικοι του νομού και οι επαγγελματίες θα είναι πλέον αναγκασμένοι να πληρώνουν παραπάνω 1,20 ευρώ για τα δίκυκλα, 1 ευρώ για τα ΙΧ, 3,40 για τα φορτηγά με 2 και 3 άξονες και 7,10 ευρώ για τα φορτηγά με 4 άξονες, προκειμένου να μετακινηθούν ως το διπλανό νομό Θεσσαλονίκης.
Ωστόσο, σε συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης με βουλευτές του νομού, όχι μόνο υπερασπίστηκε τη φορομπηχτική πολιτική της, αλλά δε δίστασε να εμπαίξει τους κατοίκους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο προτρέπει τους χρήστες του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου να προμηθευτούν δωρεάν από το διαχειριστή του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, πομποδέκτες ηλεκτρονικής χρέωσης διοδίων με τους οποίους θα εκμεταλλευτούν την εκπτωτική πολιτική διοδίων και θα έχουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, καλύτερη εξυπηρέτηση καθώς και εξοικονόμηση χρόνου, εφόσον δε θα χρειάζεται να σταματούν στους σταθμούς για χειροκίνητη πληρωμή των διοδίων». Δηλαδή «σκάστε και πληρώστε!».
Αυτοί βέβαια τη δουλειά τους κάνουν. Υπερασπίζονται την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και των οδικών αξόνων, που μέσα στα τελευταία 4 χρόνια αύξησε τα χαράτσια διοδίων ακόμη και κατά 500% και αυγάτισε τους σταθμούς είσπραξης, με γνώμονα την κερδοφορία λίγων κατασκευαστικών και τραπεζικών ομίλων. Ο λαός και οι εργαζόμενοι, όμως δεν πρέπει να καθίσουν με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει να ξεκινήσουν την αντεπίθεση ώστε οι οδικοί άξονες, συνολικά οι υποδομές της χώρας, να είναι λαϊκή - κοινωνική ιδιοκτησία για να καταργηθούν όλα τα διόδια.

TOP READ