2 Μαρ 2013

Δεν έχουμε χρόνο αναμονής


Δεν έχουμε χρόνο αναμονής



Τη μέρα που δυο εργατοοικογένειες κλαίνε τα βλαστάρια τους που αναγκάστηκαν για να ζεσταθούν να ανάψουν ένα μαγκάλι και πέθαναν απ' αυτό.
Τη μέρα που άλλες τρεις οικογένειες λαχταρούν για το αν θα καταφέρουν να επιζήσουν τα παιδιά τους που μόνο αμάρτημά τους είναι ότι θέλησαν να ζεστάνουν τα κορμάκια τους μ' ένα μαγκάλι.
Αυτή τη μέρα κάποιοι εκπρόσωποι της «ανεξάρτητης» επιστήμης και μαζί τους τα «ανεξάρτητα» κανάλια επέλεξαν να ενοχοποιήσουν όσους χρησιμοποιούν κάθε είδους μαγκάλι για να τα βγάλουν πέρα σ' αυτόν τον δύσκολο χειμώνα του 2013.
***
Η αντιπαραβολή των γεγονότων μαρτυρά τη σκληρότητα της ταξικής αντιπαράθεσης. Ενισχύει το ταξικό μίσος που οφείλει να μείνει άσβεστο ως τότε που η τάξη των εκμεταλλευτών θα είναι ιστορικό παρελθόν. Και μαζί της θα 'ναι παρελθόν όλοι εκείνοι που διδάσκουν στην εργατική τάξη υποταγή, όλοι εκείνοι που φροντίζουν να παροπλίσουν την εργατική τάξη στον ανειρήνευτο αγώνα της για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.
Κανένα συλλυπητήριο - σ' αυτό το πλαίσιο - δεν γίνεται δεκτό όταν προέρχεται από την ομάδα των ενόχων για τα δεινά της εργατικής οικογένειας.
Κανένα συλλυπητήριο δεν γίνεται δεκτό όταν προέρχεται από αυτούς που κάνουν τα πάντα καθημερινά για να κρατηθεί παροπλισμένη η εργατική τάξη.
Οπως ο θάνατος είναι κάτι αμετάκλητο, έτσι και οι κηδείες των νεκρών της εργατικής τάξης οφείλουν να χαρακτηρίζονται από έναν αμετάκλητο όρκο: Καμιά ανοχή, κανένα συχώριο στους εχθρούς της τάξης μας.
***
Δεν πρόλαβε να τυπωθεί το προχτεσινό ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» που έδειχνε το άγριο τσεκούρι στις παροχές στον τομέα της Υγείας και ήρθαν τα συνολικά οικονομικά στοιχεία να δείξουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό που ο ίδιος ο αστικός Τύπος αναγκάζεται να ονομάσει «βόμβα νοσηρότητας».
Μπροστά, δηλαδή, στο γεγονός ότι μαζικά οι άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν για εξετάσεις και φάρμακα πέφτουν κάτω ξεροί.
Πρόκειται για έγκλημα. Την ώρα που η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου ασχολείται με τις εσωτερικές διαφορές της (είπε κάτι η Σκοπούλη της ΔΗΜΑΡ, θίχτηκε ο Σαλμάς της ΝΔ και τρελάθηκαν οι φοράδες στο αλώνι) άνθρωποι που υφίστανται τις συνέπειες της ενιαίας πολιτικής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ήδη βρίσκονται στον προθάλαμο για τον Αδη.
Ενοχοι δεν είναι μόνο οι μετέχοντες στην κυβέρνηση, αλλά το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που έχουν θεό τους τη διαχείριση του ταμείου των καπιταλιστών ώστε αυτό να είναι διαρκώς επικερδές.
***
Οσο αυτοί διαγωνίζονται για το ποια διαχείριση «νοικοκυρεύει» τα δημόσια οικονομικά οι άνθρωποι πεθαίνουν:
Μέχρι χτες δεν είχαν μπει στους λογαριασμούς των νεφροπαθών τελικού σταδίου (δηλαδή υποψήφιων νεκρών κάθε μέρα) τα επιδόματα ειδικής τροφής και τα έξοδα μετακίνησης προς και από τις μονάδες τεχνητού νεφρού για το μήνα Γενάρη.
Οταν, όμως, ζητάς από έναν άνθρωπο με 583 ευρώ σύνταξη να πληρώσει 300 ευρώ την ειδική τροφή που του γράφει ο γιατρός και 150 ευρώ μεταφορικά για τη μονάδα τεχνητού νεφρού, του αφήνεις δηλαδή 133 ευρώ για να περάσει έναν ολόκληρο μήνα κι απ' αυτά να πληρώσει το ρεύμα που φτάνει ήδη με το χαράτσι στα 150 ευρώ συν 35 ελάχιστο για τηλέφωνο και 45 ελάχιστο για νερό, με τη συμμετοχή στα φάρμακα του συγκεκριμένου ασθενή να είναι τουλάχιστον 50 ευρώ (με προ των πυλών την προπληρωμή μιας μόνο μηνιαίας σειράς ένεσης, της «αρενέσπ», που κοστίζει 513 ευρώ), ε, αυτόν τον άνθρωπο τον έχεις ήδη εκτελέσει.
Δεν έχει καμία αξία αν την εκτέλεση θα την «χρεωθεί» προσωπικά ένας από τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας που παριστάνουν τον καμπόσο στις τηλεοπτικές οθόνες, επειδή οι αποφάσεις τους οδηγούν στο θάνατο ανθρώπους.
Αυτό που έχει αξία είναι να κατανοηθεί πως η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι ένα έγκλημα και σαν τέτοιο πρέπει να καταδικαστεί εν τη γενέσει του. Που σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να παρεμποδιστεί η εφαρμογή της. Κι αυτός είναι μόνο ένας: Να ανατραπεί αυτή η πολιτική μαζί με τους φορείς της, είτε κυβερνούν σήμερα, είτε θέλουν να κυβερνήσουν για να εφαρμόσουν με παραλλαγή την ίδια πολιτική.
***
Για να επανέλθουμε στο πρώτο θέμα: Το επίδομα θέρμανσης είναι μαγική εικόνα μόνο στις κυβερνητικές διαφημίσεις. Το αποτέλεσμα είναι τα δυο νεκρά παιδιά.
Την ίδια ώρα γύρω μας οι καπιταλιστές έχουν στήσει τρελό χορό. Κε-ρδί-ζουν αμύθητα ποσά ακριβώς αξιοποιώντας την κρίση. Πατάνε στην κρίση για να μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης και κατ' επέκταση να μετατρέψουν το σύνολο των κοινωνικών κατακτήσεων σε πεδία νέας κερδοφορίας. Δεν έχουμε χρόνο αναμονής. Ούτε χρόνο πειραματισμού με πολιτικές που υπόσχονται έναν ανθρώπινο καπιταλισμό.
Υποστήριξη του ΚΚΕ, δράση με το ΚΚΕ, με τη γραμμή του ΚΚΕ σήμερα σημαίνει επιτάχυνση του χρόνου για να σταματήσει το κακό.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Φασιστοειδή στην Πάρο επιτέθηκαν με λοστάρια


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Φασιστοειδή στην Πάρο επιτέθηκαν με λοστάρια

Σ
ε επιθέσεις κατά πολιτών επιδόθηκαν (πάλι) φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, αυτή την φορά στην Πάρο, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρεις, δείχνοντας για άλλη μια φορά το αποκρουστικό πρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης.


Συγκεκριμένα, μέρες τώρα, οι χρυσαυγίτες προσπαθούσαν να βρουν ένα χώρο στο νησί για να πραγματοποιήσουν μια μάζωξη. Απευθύνθηκαν σε πολιτιστικό σύλλογο του νησιού που αρνήθηκε κατηγορηματικά να παραχωρήσει την αίθουσά του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο έγινε και με άλλους φορείς. Εντέλει για τη μάζωξη αυτή ήρθαν από την Αθήνα 19 χρυσαυγίτες (ανάμεσά τους οι βουλευτές της οργάνωσης Λαγός, Μίχος, Παναγιώταρος). Ολοι μαζί, με ντόπιους και μεταφερόμενους από γύρω νησιά, μαζεύτηκαν προχτές βράδυ σε ένα κατάστημα στην Παροικιά της Πάρου, 40 άτομα.

Κάτοικοι και φορείς του νησιού αντέδρασαν άμεσα και οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες Παριανοί, γονείς με τα παιδιά τους, εκπαιδευτικοί, νεολαίοι, εργαζόμενοι - υπολογίζονται σε πάνω από 500 άτομα - γεγονός πρωτόφαντο για τα δεδομένα του νησιού, απόδειξη ότι ο παριανός λαός γυρνά την πλάτη στα φασιστοειδή. Τη συγκέντρωση χαιρέτισε και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αργότερα, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του παραδοσιακού οικισμού, περνώντας κοντά κι από το σημείο που είχαν μαζευτεί τα φασιστοειδή. Τότε, χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με λοστάρια απρόκλητα κατά του πλήθους, τραυματίζοντας ελαφρά τουλάχιστον δύο, έναν άνδρα και μια νηπιαγωγό που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. ΜΑΤ που ήταν παρόντα επενέβησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Τη σήψη τους έδειξαν και χτες το πρωί όταν οι 19 μεταφερόμενοι από την Αθήνα (οι «βουλευτές Λαγός, Μίχος, Παναγιώταρος και η συνοδεία τους» όπως γράφει η νεοναζιστική οργάνωση σε σχετική ανακοίνωσή της) πήγαν στο λιμάνι για να επιβιβαστούν στο πλοίο της επιστροφής. Κατά αυτόπτες μάρτυρες, ένας Γερμανός μόνιμος κάτοικος Πάρου έκανε το «λάθος» να τους φωτογραφίσει οπότε του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν. Ακολούθησε νέα επέμβαση των ΜΑΤ, που επιχείρησαν να προσαγάγουν δράστες της επίθεσης χρυσαυγίτες. Εμποδίστηκαν από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έβριζαν χυδαιότατα τους αστυνομικούς και τον επικεφαλής αξιωματικό.

Γλίτσας


Γλίτσας


«Πρώτο Θέμα», 1/4/2012, παραμονές εκλογών. Τότε που η εφημερίδα του Αναστασιάδη κυκλοφορούσε το πρωτοσέλιδό της με σκηνοθετημένα, με στημένα «ρεπορτάζ», για να πλασάρει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή κάτι σαν ευγενικό όμιλο «προσκόπων»...
Παρακαλούμε την προσοχή σας.


Οσα ακολουθούν παρακάτω είναι αποσπάσματα από άρθρο με το τίτλο «Παιδομάζωμα και συμμορίτες» που δημοσιεύτηκε χτες στο διαδίκτυο. Γράφει ο συντάκτης:

«Σε κανέναν δεν πρέπει να επιτρέπεται να μαζεύει μικρά παιδιά και να τους κάνει πολιτικό... κατηχητικό. Είτε πρόκειται για τη Χρυσή Αυγή, είτε για φεστιβάλ Νεολαίας μεγάλων προοδευτικών κομμάτων, όπου συχνά βλέπουμε γονείς κομματόσκυλα να 'χουν τα παιδιά τους αγκαλιά με τα σφυροδρέπανα...».

Και συνεχίζει:

«Μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου; Γενιές ολόκληρες πήρε στο λαιμό της η Αριστερά τους, σέρνοντας σε μια ζωή βασάνων και βαρβαρότητας στον "κομμουνιστικό παράδεισο" χιλιάδες αθώα Ελληνόπουλα, τα πιο αγνά θύματα του Εμφυλίου!!!».

Καταλήγει δε ως εξής:

«Με τα σημερινά δεδομένα αυτό που έκαναν (σ.σ.: οι κομμουνιστές...) θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αγγίζει τα όρια του εγκλήματος πολέμου, και ηθικά στιγμάτισε ιστορικά αυτή την παράταξη».

***

Σχόλιο στήλης:

Ο δημόσιος βίος κατακλύζεται τα τελευταία χρόνια από διάφορες γλίτσες, που επιπλέουν στον αφρό της βιομηχανίας του θεάματος.

Τύποι λαθρόβιοι που η αθλιότητα και η ποταπότητά τους ισοδυναμούν με «αρετή» και εφαλτήριο «επιτυχίας». Στο βούρκο, άλλωστε, μέσα από τον οποίο παράγονται και μέσα στον οποίο «μεγαλουργούν» οι γλίτσες, αυτά ακριβώς είναι τα κριτήρια της «επιτυχίας»: Η ποταπότητα και η αθλιότητα.

Τέτοια περίπτωση γλίτσας είναι ο Θεμιστοκλής (σ.σ.: στην πορεία το έκανε «Θέμος») Αναστασιάδης.

Ο συντάκτης, δηλαδή, των παραπάνω αποσπασμάτων.

*

Ο συγκεκριμένος δεν είναι η πρώτη φορά που στα διαλείμματα των αισθητικά και ιδεολογικά υποκοσμιακών του δραστηριοτήτων συλλαμβάνεται επ' αυτοφώρω σαν χρυσαυγίτης... με πολιτικά.

Παρεμπιπτόντως:

Στο πλαίσιο των κύριων δραστηριοτήτων του, όταν δηλαδή δεν διαφημίζει τη Χρυσή Αυγή, ο Θέμος (ο γλίτσας) Αναστασιάδης εντοπίζεται ενίοτε να πρωταγωνιστεί σε μεταμεσονύκτιες τηλεοπτικές συνεντεύξεις με βιζιτούδες πολυτελείας σε ρόλους που θα ζήλευαν ακόμα και οι κανονικοί νταβατζήδες κι άλλοτε σε ρόλους βιντεοκομιστή προς και από τα Μέγαρα Μαξίμου.

Αυτός, λοιπόν, ο χρυσαυγίτης με πολιτικά, πήρε αφορμή από τα «κατηχητικά» της Χρυσής Αυγής, για να επιτεθεί, τελικά, στους κομμουνιστές. Οι οποίοι, κατά τον κρυφο(;)χρυσαυγίτη, είναι «εγκληματίες». Που αυτοί φταίνε για την προσφυγιά τη δική τους και των παιδιών τους μετά τον Εμφύλιο. Που παίρνουν τα παιδιά τους στα φεστιβάλ της ΚΝΕ και τα μολύνουν με τις σημαίες με τα σφυροδρέπανα...

*

Παρακαλούμε την προσοχή σας. Οσα λέει ο Θέμος (ο γλίτσας) Αναστασιάδης, είναι:

α) Λογικές απόψεις για κάποιον που η μόνη σημαία που έχει να προτείνει στα παιδιά μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του είναι το στριγκάκι της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

β) Λογικές απόψεις για κάποιον που η δημοσιογραφική «Μαύρη Τρύπα» του περιλαμβάνει από ενασχολήσεις με τους Κώστα Καραμανλή και Αρη Σπηλιωτόπουλο αλλά κάτω από τη μέση, μέχρι εμετικά και ρατσιστικά «ανέκδοτα» για τους ΚΝίτες, τους Ρηγάδες, τις ξανθιές και τους Εβραίους.

γ) Λογικές απόψεις για κάποιον που σε τούτο το περιβάλλον «πρόκοψε». Στο περιβάλλον, δηλαδή, που το έχτισαν οι νικητές του Εμφυλίου. Στο περιβάλλον που έχει από «λίστες Λαγκάρντ» μέχρι DVD αηδίας και κιτρινίλας. Και «πρόκοψε» τόσο, ώστε εδώ και χρόνια να παραμένουν «αδιευκρίνιστης» προέλευσης πολλά από τα εκατομμύρια των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ των καταθέσεών του στο εξωτερικό, για τα οποία και διώκεται με τις κατηγορίες της «φοροδιαφυγής» και του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

δ) Λογικές απόψεις για κάποιον που ως εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» έχει χτίσει την... «Διάπλαση» του κοινού μέσα από τη δημοσίευση των γνωστών φωτογραφιών από την «υπόθεση Ζαχόπουλου» και μέσα από ενημερωτικές βιντεοταινίες - προσφορά του εντύπου του - όπως οι ακόλουθες: «Η Ναστάζια και οι φίλες της», «Η Πάολα και οι φίλες της», «Ερωτισμός και πάθος», «Η κρυφή ζωή της Πάρις Χίλτον», «Ξανθιά φαντασίωση», «Ο κρυφός κόσμος του στριπτίζ», «Μια ελληνική ερωτική ταινία έκπληξη», «Ανήθικες κυρίες», «Ο πειρασμός μιας παρθένας», «Τα απόκρυφα του μοναστηριού», «3 δρόμοι για την ηδονή», «Ετσι κάνουν όλες»...

ε) Λογικές απόψεις για κάποιον που ο ρατσισμός του ξεχειλίζει μέσα από πρωτοσέλιδα του τύπου: «Το γεύμα του λαθρομετανάστη 3 φορές πιο ακριβό από το γεύμα του φοιτητή» («Πρώτο Θέμα», 20/1/2013), όπου οι έγκλειστοι μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του κράτους που υπηρετεί ο Αναστασιάδης, εκτός από έγκλειστοι εμφανίζονται και... πολυδάπανοι.

*

Κ
αι τέλος:


Τα όσα λέει ο χρυσαυγίτης με πολιτικά, ο Θέμος (ο γλίτσας) Αναστασιάδης, είναι πολύ

λογικές απόψεις για κάποιον που πρωτοστατεί στη διαμόρφωση του μυθεύματος περί της «στοργής», της «ευαισθησίας» και του «κοινωνικού ρόλου» του ναζισμού προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Είναι η εφημερίδα του Αναστασιάδη, άλλωστε, το «Πρώτο Θέμα», που την 1η Απρίλη 2012, λίγο πριν από τις εκλογές, ξεκίνησε το παραμύθι για τον εξωραϊσμό του ναζιστικού προφίλ της Χρυσής Αυγής, έχοντας στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά... στη Χρυσή Αυγή». Στο εν λόγω «ρεπορτάζ» μαθαίναμε ότι οι γριούλες έχουν την άμεση βοήθεια της Χρυσής Αυγής όταν πηγαίνουν στα ΑΤΜ για αναλήψεις χρημάτων...

Μόνο που στην εντυπωσιακή φωτογραφία που συνόδευε το στημένο «ρεπορτάζ» και στο δισέλιδο κείμενο που εμφάνιζε τους χρυσαυγίτες σαν «προσκοπάκια», πουθενά δεν αναφέρεται ότι:

Η γιαγιούλα της στημένης φωτογραφίας, του στημένου «ρεπορτάζ», δεν ήταν παρά η μητέρα στελέχους της ναζιστικής συμμορίας και υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που είχε επιστρατευτεί για να γίνει «πειστικότερο» από την εφημερίδα του Αναστασιάδη το εγκωμιαστικό της «ρεπορτάζ» για τη Χρυσή Αυγή!

Αυτός είναι ο Αναστασιάδης. Ο γλίτσας, δηλαδή, που βρήκε αφορμή από τα ναζιστικά «κατηχητικά» της Χρυσής Αυγής σε 6χρονα παιδιά, για να πάρει υπό την προστασία του τα παιδιά του Εμφυλίου και τα παιδιά των σημερινών κομμουνιστών από τους... «εγκληματίες» γονείς τους.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΗΠΑ Συνεχίζεται το «σίριαλ»


ΗΠΑ
Συνεχίζεται το «σίριαλ»
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι οδηγούν τα παζάρια της τελευταίας στιγμής στις ΗΠΑ, καθώς μέχρι αργά χτες το τεχνητό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για την εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης για τη μείωση του ελλείμματος παρέμενε. Αδιέξοδο που εμφανίζεται ως πρόσχημα για την προσχεδιασμένη περικοπή δημοσίων δαπανών, που μπορεί να φτάσει και τα 85 δισεκατομμύρια δολάρια. Μια από τις πρώτες συνέπειες αυτής της νέας επίθεσης του κεφαλαίου εναντίον των εργαζομένων θα είναι χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα να βρεθούν σε διαθεσιμότητα ή μειωμένη εργασία.
Στη δήθεν κόντρα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε χτεσινό διάγγελμά του κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς ότι δεν αποδέχονται την «αύξηση της φορολογίας στους πλούσιους» και προειδοποίησε για τις «αλυσιδωτές αντιδράσεις» που θα αρχίσουν να πλήττουν τη μεσαία τάξη, αλλά και την αμερικανική οικονομία στο σύνολό της. Ο Ομπάμα κάλεσε ωστόσο σε συναίνεση για να υπάρξει παράταση κάποιων μηνών ώστε να μην εφαρμοστούν άμεσα οι περικοπές. Αυτές αφορούν τα λεγόμενα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, τα οποία υποτίθεται ότι προασπίζονται οι Δημοκρατικοί, και τις δαπάνες για την άμυνα που υπερασπίζονται οι Ρεπουμπλικάνοι. Τα μέτρα προβλέπεται να τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, τοπική ώρα, αλλά δεν θα ισχύσουν ταυτόχρονα αλλά σε ορίζοντα μερικών μηνών.
Στο χορό των πιέσεων και το ΔΝΤ, που προειδοποίησε ότι θα μειώσει τις προοπτικές ανάπτυξης στις ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομία, αν πυροδοτηθούν οι αυτόματες περικοπές.

TOP READ